מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתן ריטלין לאחר טובה וביארסי תקיןללל01/12/2010
בני בן 8וחצי מטופל בריטלין במשך 8 חודשים עקב הצקות חוזרות וחוסר מנוחה פנימי בביה"ס ובבית. התנהגותו בילתי אפשרית עד כדי שהוא מקבל ריטלין LA 20 מג' בכל ימות השבוע כולל שבתות וחגים. (הטיפול התרופתי מלווה בטיפול אצל פס')
כיצד הוא מטופל בריטלין אם באבחון BRC יצא הקשב תקין, ואף ב"טובה" ציון 1.21 (מעל הממוצע) קונרס להורה ולמורה יצא חיובי ,האם אפשר להסתמך רק על שיפור התנהגות עקב טיפול בריטלין לאבחון מהימן. האם יש תרופות "קלות" יותר מהריטלין שיושבות על בעיה התנהגותית בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ריטלין לאחר טובה וביארסי תקין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2010אבחנה של הפרעת קשב מבוססת קריטריונים של DSM ( דיווחים, תצפית, שאלות..) , המבחנים מהווים כלי עזר נוסף , אם התרופה משפרת את הסימנים זה מדד חשוב, לגבי שליטה על התנהגות ואו תרופה קלה יותר יש צורך בהתייעצות עם פסיכיאטר מומחה לילדים ונוער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שקורהעדי30/11/2010
שלום רציתי לדעת מה יכול להסביר את המצב שקורה לי לעתים שכאשר אני רוצה לעשות משהו אני אומר את זה לעצמי בלב ולא פשוט עושה אותו כמו שרוב האנשים עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו שקורה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2010יכול להתאים לחוסר מוטיבציה, מעבר לכך יש צורך בבדיקה ובירור פרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת תרופות..ליאור30/11/2010
שלום,
אני התחלתי לקבל ציפרלקס לחרדות שיש לי.
האם אפשר לשלב את זה עם תרופה טבעית שנקראת נאורו נוטריאנט? שהיא בעצם מבוססת מצמח מרפא...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת תרופות.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2010מומלץ לא לערבב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ולקויי כבדכלנית30/11/2010
שלום רב
תחילה אציין שיש לי דיכאון, OCD וחרדות
עד לפני חצי שנה לקחתי לקחתי ויפאקס והפסקתי בגלל בעיות תפקויות בכבד ובגלל שעברתי ניקוי כבד
עכשיו אני רוצה להתחיל שוב תיפול, אך הבנתי שויפאקס אכן מתפרק בכבד ולא כדאי לי להמשיך לקחת אותו
רציתי לדעת, איזה תרופות אני יכולה לקחת מבלי להזיק לכבד?
לצורך העניין, ברור שאעשה זאת דרך הפסיכיאטרית שלי, אבל עד שהתור שלי יגיע, רציתי קצת לקרוא על סוגי הכדורים שיש באפשרותי לקחת.
אציין שויפאקס היה כדור מצויין בשבילי..
אשמח לדעת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ולקויי כבד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2010רוב התרופות נוגדות דיכאון מתפרקות בכבד, יש לנסות תרופה אחרת תוך מעקב אחר תפקודי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הקריטריונים לאישפוז אדם?דוד30/11/2010
האם יש נוהל רישום חולה חדש?
האם אפשר לאשפז חולה חדש אך ורק על-סמך דיווח המשפחה או גורם אינטרסנטי אחר?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהם הקריטריונים לאישפוז אדם? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2010רישום ואשפוז חולה כפופים לחוק זכויות החולה והחוק לטיפול בחולי הנפש.
כל אשפוז כולל בדיקת המטופל באופן יסודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוגי מדבר עם עצמואנה30/11/2010
שלום. לפני כחצי שנה גיליתי שהבן זוג שלי מדבר עם עצמו באמבטיה. הוא אמר לי שרק חושב בקול רם ופוטר תרגילים ושזה כבר שנים ככה. ביקשתי שינסה להפסיק,כי זה התריד אותי. אני עדיין שומעת אותו עושה זאת בקול חלש יותר שלא אשמע. הוא נשמע כמו אדם חולה, חוזר כמה פעמים על אותו משפט ואומר מילים כמו" אני חושב שכן..."
אמרתי שאני מוכנה לעזור לו ולתמוך בו אם הוא זקוק לעזרה ,אבל הוא מסרב ,אומר שהוא בריא ואפילו מוכן שנפרד רק לא ללכת לבדוק את זה.
אני מבקש את עזרתכם להבין מה זה יכול להיות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוגי מדבר עם עצמו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2010יש קושי לאבחן ללא בדיקה מסודרת, תנסי לשתף בני משפחה, חברים ולבדוק מולם באם יש סימנים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אנה02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניה דיפרסיהמיכל30/11/2010
שלום,
הובחנתי כחולת מניה דיפרסיה לפני 20 שנה. מאז אני נוטלת כדורי לתיום, עוקבת אחרי רמת הליתיום בדם ונפגשת עם פסיכיאטר לעיתים רחוקות (לשם מעקב).
אפיזודה אחרונה הייתה לפני 20 שנה.
האם יש אפשרות למחוק את המחלה מבעיות פעילות במסמך הרפואי שמוציא הרופא?
(המחלה לא פעילה). אני מועמדת לעבודה במקום שביקש דו"ח רפואי מהרופא על הסטוריה רפואית.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2010מניה דיפרסיה מחלה כרונית, קשה לי לאמין שאפשר למחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימית30/11/2010
האם לאדם שטופל בעברו בקונצרטה (כנגד בעיות קשב וריכוז בלימודים) תהיה בעייה לקבל סיווג בטחוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד30/11/2010אני לא מבין בסיווג בטחוני אבל הגישה היום יותר מתירנית לגבי הטיפול וזה תלוי בתיקןד של אותו אדם בפועל ועד כמה "אפשר לסמוך" עליו. יש לי מטופלים שהם בתפקידים רגישים ואפילו גוייסו לתפקידים אלו עם טיפול בסקונצרטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לתרופה מסויימת..שי30/11/2010
שלום,
אני בן 18 ויש לי התקפי חרדות.הלכתי לפסיכאטר והוא הביא לי תרופה בשם סרנדה.
בממצאים של התרופה רשום שהיא מיועדת לדיכאון בלבד ללא זכר המילה חרדה.
האם אתם חושבים שכן כדאי לקחת אותם או לפנות לפסיכאטר?...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לתרופה מסויימת.. - תגובה
ד''ר חיים שם דוד30/11/2010אין שום מניעה שתקח אותה לטיפול בחרדה. התרופה יעילה להפרעות חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטו סרנדהיעל29/11/2010
שלום,
אני בת 27 ולאחר טיפול פסיכולוגי של כ10 שנים עם הפסקות, התחלתי לקחת טפיול תרופתי לפני כ4 ח'
של 20מ"ג אסטו למען איזון (אני לא הרגשתי ביכדאון) אני לא הרגשתי שיפור חוץ מהפסקת בכי בלתי רצונית שהייתה לי בעבר. כעת הייתי אצל פסיכאטר לצורך בדיקת קשב וריכוז שהמליץ להחליף את האסטו ולקחת 50מ"ג של סרנדה לאור בעיית הסחתיות קשה ברמה של 3 מוך 5 על פי דבריו שיש לי. הרופא שנתן לי בעבר את האסטו אינו בעד היות והסרנדה הינה תרופה נגד דיכאון קשה. מה לעשות? בתודה מראש, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו סרנדה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד30/11/2010שלום יעל, ההחלטה להחליף את האסטו בסרנדה נובעת ככל הנראה בשל הערכת הפסיכיאטר שהתכשיר אסטו אינו מספיק יעיל . הסחת הדעת יכולה להיות גם בשל הפרעת חרדה. נראה לי שהפסיכיאטר שלך מנסה לטפל בתסמיני חרדה בתרופה אחרת מהאסטו. ההחלטה נראית לי סבירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותסיון29/11/2010
היי,אני בת 24.אני סובלת מדיכאון שמלווה בחרדות קשות.לפני 5 שנים טופלתי במשך כשנה וחצי בציפרלקס עם הטבה משמעותית.
לפני כחודשיים התקפי החרדה חזרו,פניתי לפני כשבןע לפסיכיאטרית שהמליצה על טיפול תרופתי בכדור וולבוטרין.התחלתי לקחת אותו לפני 4 ימים והיום חוויתי חוויה מאוד מוזרה של חרדות שמעולם לא היו כאלה מאוד נבהלתי ונכנסתי להיסטריה עוד יותר גדולה וממש נכנס בי פחד שאני עומדת להשתגע.עכשיו לקראת הערב זה נרגע.השאלה שלי האם זו תופעה נורמלית,אין לי דרך לדבר עם הפסיכיאטרית כי היא מקבלת בקופ"ח לסירוגין ואין לי פרטים עליה.אני ממש פוחדת להמשיך לקחת את התרופה,האם אני יכולה להפסיק לקחת אותה כי אני מרגישה שהיא מחמירה את מצבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
ד''ר חיים שם דוד30/11/2010וולבוטרי אינה מיועדת להפרעות חרדה בדר"כ.
אחת מתופעות הלואי של וולבוטרין בתחילת טיפול היא הגבר החרדה.
במקרה שלך אני לא בטוח שזו תופעת לוואי של התרופה ויתכן שמדובר בחרדה "שלך"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסה בשילוב עם וולבוטרין...?!קובי29/11/2010
שלום רב,
האם ניתן לקחת את שתי התרופות:
זיפרקסה=אנטיפסיכוטי+טיפול מונע בסכיזופרניה,אשר כרגע יש לה רק תסמינים שליליים.
וולבוטרין XR=לטיפול בדיכאון וחוסר מוטיבציה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה בשילוב עם וולבוטרין...?! - תגובה
ד''ר חיים שם דוד30/11/2010אין שום מניעה בשילוב התרופות הללו כאשר האינדיקציה הרפואית קיימת. יש דיווחים על וולבוטרי ן שהחמירה במקרים מסויים תסמינים פסיכטיים אבל ההערכה לגבי נחיצות התרפה היחא של הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרןאלמוני29/11/2010
שלום רב, אני שואל לגבי קרוב משפחה שאבחנו אצלו סכיזופרניה כרונית, הוא סובל גם ממחשבות חודרניות, והמליצו לו בנוסף לסרקוול 400 מ"ג שהוא נוטל גם כדור בשם ציפרלקס כנגד המחשבות החודרניות. האם הכדור הזה יכול לעזור?
אני הבנתי שמקבלים אותו כנגד אובססיות, האם הוא מיועד גם כנגד מחשבות חודרניות?
תודה מראש,
קרוב משפחה מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרן - תגובה
ד''ר חיים שם דוד30/11/2010מחשבות חודרניות הן מחשבות שמופיעות ללא יכולת לשלוט או להמנע מהן. מחשבות חודרניות מופיעלות בהפרעות חרדה שונות ואחת מאפשרוות הטיפול היא ציפרלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cipralex עייפות וחוסר ריכוזשלום29/11/2010
שלום
אני בן 25, לקחתי תרופה בשם cipralex במשך 3 תקופות שונות בשנתיים האחרונות, כל תקופה כחצי שנה, מינון 20mg ביום. בתקופה האחרונה שהייתי שותה את התרופה, התחלתי להיות מעוד לא מרוכז, התחלתי לשכוח לשתות את התרופה או שותה בזמן לא מסודר, התפקוד היומי שלי ירד ב 70%, זנחתי את הלימודים מחוסר ריכוז ואני יושן כל יום לפחות 9 שעות ובכל זאת עייף.
היום אני כבר אחרי שהפסקתי לשתות את התרופה ובכל זאת יש לי עייפות לא נורמלית, אני תמיד רוצה לישון, לא מרוכז ובחרדה עם עצמי.
השאלה היא אחרי כמה זמן התופעות האלו חולפות? יכול להיות שנגרם נזק למוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cipralex עייפות וחוסר ריכוז - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/11/2010לאחר כשבוע ללא תרופה - אין שום השפעה, לא ידוע על נזק למח , נהפוכו, לתרופה אפקט מגן, לפי התיאור ייתכן והרגל וכן יש צורך לשלול בעיות גופניות.( תיפקוד בלוטת התריס, זיהומים, CMV , EBV = מחלת הנשיקה ועוד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון בשילוב אספנות כפייתיתDikla29/11/2010
שלום,
אבקש את הכוונתכם.
סבתי בת 84 אלמנה ועברה את חיי השואה הקשים בגיל צעיר. חיה בגפה וברמת תפקוד יחסית גבוהה.
סבתא החלה להיות מטופלת בשנים האחרונות בנוגדי דיכאון (גם בעברה הרחוק אובחנה וקיבלה) ע"י רופא המשפחה. אני אפילו לא בטוחה שהיא מודעת לכדורים אותם היא קונה ובולעת. בכל אופן סבתא מקבלת ציפרלקס ואכן השינוי נראה לעין. היא יוצאת באופן קבוע מידי יום מביתה והולכת חצי שעה ברגל כדי להגיע למועדון הקשישים ועל כך אנו מברכים כיוון שלא היתה מטופלת בנוגדי דיכאון הסתגרה יותר בביתה. סבתא מעולם היתה מאלו שלא זורקים חפצים אך מאז הציפרלקס הכפייתיות באגירת חפצים הפכה להיות נוראית. היא ממלאת את ביתה בחפצי יד שניה שמוצאת ברחוב או ליד פח האשפה, היא קונה בגדים משומשים ולא משתמשת בהם. התירוצים הם כי היא נותנת אותם לאנשים חסרי יכולת או שהיא מנסה לדחוף אותם לנו. העניין שהכפייתיות הזו גורמת לה להתעסק במשהו אך מן הצד השני אין היכן לזוז בתוך הבית , והיא רק אוגרת ואוגרת. ניסינו לדבר אליה באופן רציונלי אך ברור לנו שהעיסוק האובססיבי הכפייתי הזה לא יעבור מעצמו.
שאלתי - האם באמת יכול לנבוע מהכדורים? אולי צריך להקטין את המינון אולי יש נוגדי דיכאון אחרים מתאימים יותר למקרה הקליני המתואר? ניסינו לקחת אותה לפסיכיאטר מומחה לגיל השלישי אבל היא לא רוצה - רופא המשפחה שלה מבחינתה הוא אליל ומה שהוא יאמר לה לקחת היא תיקח.
האם לפי הנשמע אכן מדובר בדיכאון המלווה בהפרעת חרדה מסוג OCD
אודה לסיועכם והכוונתי בנושא.
בתודה
נכדה של סבתא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון בשילוב אספנות כפייתית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/11/2010פחות סביר שציפרלקס יחמיר אובסיסיה, יש צורך לשלול מצב פסיכוטי ( מחשבות שווא , מחשבות חסרות הגיון וללא כל הסבר לוגי ), אין ברירה, יש צורך בבדיקת פסיכיאטר לבירור המצב ורק לאחר מכן תוכנית טיפולית בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספנות כפייתית
תמר29/12/2010היי, שמי תמר..
אני בימאית דוקומנטרית ומעוניינת לשוחח אתך על נושא ההודעה שלך.. האם אוכל ליצור אתך קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספנות כפייתית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/12/2010היי תמר
כמובן , אשמח!
דר' יונתן
0526552269* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)