פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 20 כדורים ציפרלקס
    נ
    12/11/2010

שלום רב

אני סובלת מהתקפים חזקים יאוש וחוסר חשק מוחלט המון זמן

ההתקף חרדה הראשון החל מנהיגה, ומאז כמעט בכל מצב .......הבנתי שזה לא הגיוני שאני עוברת התקף לב או אירוע מוחי כל יום והבנתי שאני סובלת מהתקפי חרדה נוראים . אציין שאני נמנעת מכל פעילות מלבד הליכה לעבודה ברגל וחזרה הביתה זהו!
    אני נוטלת כבר 20 כדורי ציפרלקס 10מ"ג ולא מרגישה שיש שינוי מיוחד אני עדין לפעמים עצבנית יש לי כמו פחד וחרדה מהתקפים.. אני עדין בחוסר חשק מוחלט אשמח לקבל עצה מכל מי שיכול וכמובן מהמומחה ....... האם עליי להחליף את הכדור האם זה סביר ? מה אדם אמור להרגיש ואני כבר לא זוכרת מה זה להרגיש טוב .....אני מרגישה כמו מת נושם! ואני בטוחה שכל ההמנעות מכל דבר מייאשת אותי..... אני גרה באיזור המרכז ואני לא יודעת איך נראה מקום מרוחק מביתי כמה ק"מ פשוט תקועהההההה למה לצפות והאם יש עוד תקוה שזה יעבור ומה אמורים להרגיש עם הציפרלקס כשהו משפיע ומתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    20 כדורים ציפרלקס

הוספת תגובה

• 20 כדורים ציפרלקס - דילקתם עליי

נ
    14/11/2010

ס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 20 כדורים ציפרלקס - דילקתם עליי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/11/2010

היי שירה
    יש למצות את הטיפול בציפרלקס ולהמשיך, ניתן לעלות את המנון - זאת על פי שיקול הרופא המטפל.
    במצבי חרדה קשים, לפעמים השילוב עם CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי מהווה את הפיתרון הטוב ביותר, ממליץ לך לישקול זאת.
    לפרטים לגבי CBT וחרדה , את מוזמנת ליבדוק באתר שלי , בדף המטופלים, יש חומר להורדה חינם.
    כתובת האתר בפרטי המנהלים , רק להעביר את העכבר ...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרסיטל
    בן
    12/11/2010

במידה והרסיטל משפיע על החשק המיני האם תופעה זו עוברת לגמריי בדר'כ?

לקביעת תור
    סגירה
    הרסיטל

הוספת תגובה

• הרסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

זה דבר אינדיבידואלי, לפעמים נחלש, לפעמים נעלם ולפעמים נשאר ללא שינוי, הזמן יגיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה
    נועה
    12/11/2010

שלום רב,

אני נוטלת מזה שנה דורי ויאפקס וכן לוריואן לפי הצורך. אני מרגישה מצוין, אבל ישנם עדיין בקרע התקפי חרדה מינימליים שמה שמוזר לי הם מופיעים דווקא בשעת הליכה שאני עושה מידי ערב. כלומר כיש סוג של מאמץ גופני. אני מאוד נהנת מהספורט הזה וזה מאוד מציק לי שבאמצע הדרך מופיע ההתקף. האם ניתן לעשות משהו בנדון?אולי תוספת כדורים?

אשמח ואודה על תשובתם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

אם מדובר בהתקף פאניקה , דופק הלב ונשימות מהירות מזכירות מחלה קשה ופחד להשתגע ולמות , אז הטיפול הטוב ביותר CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי ולא תרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה

נועה
    12/11/2010

דר נכבד,

כנראה שלא הבנתי אותי כשורה. ההתקף אינו מופיע בצורה של פניקה. וכבר עברתי טיפול קונקטיבי במספר רב של פגישות. מצבי השתפר ללא הכר, וגם הדיכאון חלף. ההתקף הוא מאוד מינימלי . קצת דפיקות לב ,תחושת עקצוץ ביד שמאל. עובר לאחר מס' שניות. השאלה שלי -האם יש קשר לפעילות הגופנית ולהופעת ההתקף דווקא בשעה זו. מעבר לכך אין לי כל התקפי חרדה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

בהחלט יכול להיות קשר, עליה בדופק הלב יכול להזכיר התקף וגורם לתגובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לדיכאון שלאחר לידה
    מאיה אריאל
    12/11/2010

שלום רב ! שמי מאיה ואני נורא מודאגת ממצבה של אחותי הבכורה היא לא מזמן ילדה את בנה השני .היא לא מפסיקה לצאת לקניות ולבזבז את כספה ללא שיקול דעתבצעירותה היא ניסתה להתאבד עקב אהבה נכזבת וקיבלה טיפול פסיכולוגי ממושך ויצא מזה לאחר מכן התגייסה לצה"ל שירתה שירות סדיר ללא בעיות היא ביום יום נורא פעילה אבל בכל שיחה טלפון איתה היא מספרת לי על הקנייה שלה היא לא עצבנית אבל יש לי איזשהו חשש שאולי קשה לה עם שינוי הפתאומי הזה לפתע. לפני 4 שנים היא ילדה את בנה הבכור ואובחנה לאחר מספר חודשים בדיכאון שלאחר לידה. חרדות פחדים וחששות מהגידול. רציתי לציין שלא דיברתי איתה כל תקופת ההריון שלה היא פגעה בי קשות ולכן העדפתי להתנתק ממנה לכמה חודשים לאחר הלידה השלמנו . וזה עשה לשנינו טוב האם הסימפטומים מראים שזה חוזר או שאולי שזה לא בהכרח?שאלתי אותי האם היא מתחברת לילדיה והיא אמרה לי שעוד לא לוקח זמן אני מקווה שזה לא יפרוץ שוב.

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לדיכאון שלאחר לידה

הוספת תגובה

• חשש לדיכאון שלאחר לידה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

יש סיכוי שיחזור , מומלץ לשים לב לשינויים, באם שינוי בשינה וישנה מספר מועט של שעות( לדוגמא פחות מ 4 שעות ) ואו התנהגות חריגה אחרת , מומלץ לפנות לאיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חוזרת בחו"ל
    אבי
    11/11/2010

שלום ד"ר.
    התחילו להיות לי קצת בעיות חרדה בתקופת הצבא..עקב העומס הרב שהיה לי והלחץ מהמערכת הצבאית שנפל עליי בפתאומיות...חרדה זו המשיכה גם לאחר הצבא והתבטאה בעיקר בבעיית שינה..לא הייתי נרדם מהפחד שאני לא אצליח להירדם ואז אהיה עייף למחרת..
    לאט לאט נרשמתי לתואר ראשון וגם כל העומס של הלימודים והחרדות מהבחינות גם הוסיפו המון..ולאחר כ4-5 שנים של חרדה רק במצבי לחץ...נהייתה גם הרגשה חרדתית במצב שגרתי ללא כל סיבה..והתפתח גם דיכאון קל מרוב ייאוש..
    לאחר כל הסיפור הזה (בערך שבע שנים) פניתי לפסיכיאטרית והתחלתי טיפול בכדורי ציפראמיל(רסיטל)..המצב הלך והשתפר במינון של כדור אחר ליום ולאחר מכן כדור וכדור וחצי לסירוגין (בהתחלתי טופלתי גם עם קלונקס עקב התקפי חרדה חזקים רעידות וכו'..)
    המצב הלך והשתפר..זאת גם בעקבות הורדת הלחץ..סיימתי את התואר..ונשארתי על אחוזי משרה נמוכים ירד לי המון מהכתפיים..זה ביחד עם הכדור הלך ושיפר את המצב ברמה גבוהה כ90 אחוז אולי טיפה פחות..
    אני מטופל בכדור במינון של כדור אחד כבר כארבעה חודשים..ועליתי למינון של כדור וחצי לסירוגין עם כדור אחד (יום אחד..יום אחד וחצי וכן הלאה..) לפני כשבועיים ..
    עכשיו בגלל שמצבי השתפר החלטתי לנסוע לחו"ל לעבוד בעגלות...מאז שהגעתי לפה התחלתי שוב להילחץ ולהיות חרד מהמצב החדש..שוב מפלצת השינה חזרה..(לא שהיא נעלמה לגמרי..אבל השתפר משמעותית בארץ) ושוב אני קצת חרד..יש פה הרבה שעות עבודה..לפני כן בארץ הייתי במשרת סטודנט -שלושה ימים בשבוע כל משמרת שבע שעות...פה זה עבודה שישה ימים בשבוע 12 שעות ביום..בקיצור כל המצב מלחיץ אותי...איך אני אשן כמו שצריך? איך אשלב עם בילויים? וכו' וכו'..ושוב התחילה לחזור קצת חרדה...ואפילו טיפה מצוברח..ומפחד שהדיכאון שוב יתעורר..מה עליי לעשות? יש ברשותי ציפראמיל וכמו כן גם קלונקס..לקחתי קלונקס חצי כדור על ערב כבר ביומיים האחרונים אבל הוא עושה אותי שאנן ביום שלמחרת וכאילו שהשאננות הזאת מעודדת דיכאון...מה עליי לעשות??
    אשמח לעצה
    בתודה גדולהה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חוזרת בחו"ל

הוספת תגובה

• חרדה חוזרת בחו"ל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/11/2010

היי אבי!
    אין ספק שכדאי שתמשיך את הטיפול שהוכיח את עצמו.
    לדעתי יש מקום למעקב מסודר וכן לישקול CBT, טיפול התנהגותי קוגנטיבי, שיכול להוביל לשינוי משמעותי בחייך גם ללא הוספת תרופות.
    מידע נימצא באתר שלי, כתובת האתר מתחת לפרטים שלי למעלה - ליד התמונה, באתר כנס לדף מטופלים, שם תימצא חומר להורדה מעולה שמסביר על CBT , כמו כן חומר נוסף להורדה לגבי התמודדות עם לחץ וחרדה.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לאחותי הסובלת מדיכאון אחרלידה
    אח דואג
    11/11/2010

ערב טוב ד"ר .
    אחותי נלאצה להתאשפז באופן כפוי בניגוד לרצונה עקב נסיונות מרובים של התאבדויות במקום סגור וזאת לאחר כי נאמר לי שיש לה סימפטום של דיכאון אחר לידה. למרות שהיא עדיין חושבת שהיא בריאה ולא מוכנה להודות בחולי שלה לצערה.

המקום הוא בוודאות מקום לא הולם עבורה היות והיא חלשה ועדינה. הצוות הרפואי מסמם אותה בזריקות ווליום בתואנה שהיא לא רגועה או סוערת?

מה שנותר לי לעשות זה לאסוף את הדמעות שלה כל פעם ולבכות אחרי זה בחשאי .
    אין לי אפשרות לקבל מידע רפואי על מינון . הרופאים שם אינם ששים לספק מידע ונראה כי יש להם יד חופשיה על המזרק. דבר ההופך את המטופל לחיים קלים עבור הצוות.

ד"ר שאליתי הינה ,
    האם ולמרות הצו שניתן על ידי הפסיכולוג המחוזי בעקבות הרופאה שהפנתה אין מה לעשות כנגד ? האם כך עובדת מחלקת הבריאות ?לחכות שבוע ימים שיגמר הצו ואז להמתין עד שכל התרופות השונות יתפסו בגוף שלה ולקבל אותה בחזרה שבורה וגמורה?

מה לגבי זכויות החולה ?אין לו קול ? ועדות רפואיות מתקיימות בנוכחות 2 פסיכיאטרים ועו"ד אך כל עוד היא רדומה ומרגישה מסוממת מה הטעם ?זה בעצם פשע של הרצחת וגם ירשת לא ?

הוספת תגובה

• בנוגע לאחותי הסובלת מדיכאון אחרלידה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

שלום רב !
    אכן אני יכול להבין את הסבל שלך ומצטער על החוויה של משפחתך.
    אכן אשפוז כפוי זה חוויה קשה , מי שמוציא זאת בהוראתו , זה פסיכיאטר מחוזי.
    תמוה הענין שהצוות מסרב לשתף אותכם בתוכנית הטיפול.
    האשפוז הכפוי מטרתו להציל חיים, ללא האשפוז הכפוי רבים מהמטופלים היו מתים..
    האשפוז הכפוי מהווה סוגיה אתית , משפטית ורפואית , אשר לא תמיד פשוטה.
    אשר לגבי זכויותכם:
    1. לכל מטופל זכות לייצוג על ידי עו''ד מהסיוע הציבורי , במקרה פלילי יצוג מהסניגוריה הציבורית.
    2. עליכם לבקש פגישה מסודרת עם מנהל המחלקה
    3. יש לכם זכות לפנות לפניות הציבור של המוסד הרפואי ולשתף אותו בתלונותכם.
    4. יש לכם את הזכות לשכור עו''ד פרטי לשם התערבות ( לא תמיד יכול לעשות יותר מהעו''ד שמקבלים חינם מהסיוע המשפטי)
    5. לפנות למנהל המוסד ולדרוש זכויות.
    6. לערער על החלטת וועדה פסיכיאטרית בנוכחות עו''ד בבית משפט מחוזי ( לפעמים עד שהדברים זזים שם המטופל/ת משתחררים)
    מניסיון - העבודה במחלקות סגורות היא כפויית טובה :
    מצד אחד הרופאים מתמודדים עם המצבים הקשים ביותר, מצילים חיים ועושים את העבודה הקשה והמורכבת ביותר בפסיכיאטריה ומצד שני נקרעים רגשית מול החוויה הקשה של כפייה , הלחץ של המטופלים והמשפחות והתערבות עורכי הדין.
    אני ממליץ שתנסו למצוא דרך לשיחה נעימה עם הצוות ושיתוף פעולה.
    שיתוף פעולה של משפחתך ועזרה ברגיעה של אחותך יביא לשיפור מהיר יותר ושיחרורה.
    בהצלחה !

לפרטים נוספים ולפירוט החוק : מומלץ לחפש בגוגל: החוק לטיפול בחולי הנפש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לאחותי שבדכאון אשמח למענה ד"ר

אח דואג
    12/11/2010

תודה רבה על העידוד הרב .
    העניין הוא שאחותי אובחן לה דיכאון פסיכוטי .
    רק לאחר עירוב גורם מבחוץ נמסר לי פרטים כמו תוצאות בדיקת דם ובלוטת התריס.
    לאחר כמה ימים של אישפוז הוחלט להוריד את ההשגחה הצמודה וכן את המינון בשביל לראות תפקוד והשפעה .
    אחותי נראית טיפה יותר טוב אך עדיין חוששת מהמקום ומקננת שהיא רוצה לצאת משם.
    היות והיא שברירית אני ובני המשפחה פועלים להוציאה למקום אחר מחשש ששהיא תהיה אבודה לאחר שתצא משם , ללא מקום עבודה וללא ניצוץ .
    לפי מה שנראה משהו אוכל אותה מבפנים והעובדת הסוציאלית וכן הצוות הטיפולי אינו מצליח לגשת אלייה .

מצד אחד של היד אני יודע שהמקום זה אינו הולם לה ומצד שני אני חושש שזה יהיה טעות לשחרר טרם עת .

איך אפשרי להאמין לצוות הרפואי שהוא פועל ביד מסורה ועפ"י הנחיות ברורות ולא מדרדר עוד יותר את המצב ?כלומר נטילת כדורים שונים ומגוונים עד שמגיעים לאותו אחד?

האם זה הגיוני שהיא פיתחה את הסממנן הזה בגלל שהיא רצתה ילוד מסוג אחר ?הגיוני להגיע למצב כזה?
    לא ייתכן שלחץ במשפחה גרם לה להתעסק עם מקרים של השמת חוט על צוואר ורק דיבור בלבד על כך שמקומה לא בעולם זה ?
    האם רק תכשירים כימיים ורפואיים קיימים בשביל להבין ללב האדם ?או למצוקותו ?
    זה בטוח משהו שדוגר שם ואני מאמין בכל תוככי שיש מישהו שיוכל לעזור רק איני יודע מה תחום ההתחמות שלו ? חשבתי בהתחלה על הפינוזה אך איני יודע מה ההשלכות של כך ..

תודה ושבת שלום על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לאחותי שבדכאון אשמח למענה ד&q

ד``ר יונתן דוידאור
    14/11/2010

מניסיון - לאחר רגיעה ושיפור במצב יותר קל להגיע למטופל והמצב נראה שונה - תיהיו חזקים תתמכו ותעזרו להפחית דאגות ופחדים זה יעזור מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה , אני אובדת עצות.
    רונן
    11/11/2010

בן זוגי מזה שנתיים סובל מבעיה נפשית כלשהי.
    לפני שהכרנו הוא כבר היה מטופל אצל פסיכיאטר וקיבל כדורים.
    אינני זוכרת את שם הכדורים , אני זוכרת שהרופא ציין שיש לו מניה דיפרסיה ולדעתי גם דיכאון, (שוב אני חושבת שאני טועה בהגדרות)
    את הכדורים המליץ לקחת פעם ביום, קבוע.
    הכרתי אותו כשהוא כבר היה בתהליך של הטיפול ומצבו הנפשי היה טוב.
    היינו יוצאים, מטיילים ומבלים המון שעות ביחד. לעיתים הוא היה מרגיש אבוד, היה מחבק אותי ונרדם והמצב היה משתפר. ואף נעלם .

ובעצם אולי כדאי שנתחיל מהסוף כדי שתבינו את הבעיה:
    הוא נפרד ממני בסוף השבוע האחרון שבילינו ביחד ,בעקבות התחושה שהוא לא יכול להיות איתי יותר. "אני לא יכול להיות עם עוד מישהו כשאני לא מסוגל לטפל בעצמי"

חבר שלי אבוד, הוא מדוכא ולא מוצא סיבה להיות מאושר , זו תקופה ארוכה שהוא משחק עם הכדורים (לפני המשחקים הוא הפסיק אותם לתקופה ממושכת), הוא מדוכא ומדופרס ולא מוצא את עצמו ואת עתידו.
    הוא לא מצליח להצביע על הבעיה ומה הגורם לעצב ולדיכאון אבל הוא ממש ממש עצוב.
    יש לציין שאנחנו בסך הכל בני 19, עדיין בצבא.
    אני לא מצליחה להראות לו את העתיד או אפילו את ההווה. למיטב ידעתי הוא לא אובדני, אבל אני לא יכולה לדעת כי אי אפשר אף פעם לדעת.
    עצוב לי לאבד אדם שכל כך יקר לי בגלל מחלה בראש שהוא לא רוצה לרפא.
    אני לא חושבת שפסיכאטר מומחה היה נותן כדורים על מנת להשתיק את מצפונו של חברי, אלא כי הוא סובל מבעיה של ממש.
    חבר שלי לא מעוניין לקבל טיפול, לא תרופתי ולא אישי, הוא לא מעונין לדבר על כך עם איש
    וטוען שהזמן ירפא הכל.
    אני \מרגישה שאיבדתי את החבר הכי טוב שלי ואת אהבת חיי
    ומעבר לכך שאיבדתי אותה לעצמי אני מרגישה עצבות על כך שהוא מאבד את חייו
    ולא מצליח לראות מעבר לשחור שעוטף אותו.
    יש לציין שלמרות שנפרדנו אני בקשר טוב עם הוריו וגם איתו אני מדברת בטלפון מכייון שהוא זקוק לתמיכתי.

דבר חשוב נוסף, אני יודעת שהוא אוהב אותי ולא רוצה לאבד אותי ואני מאוד רוצה לעזור לו לחזור לדרך שתשמח אותו ואני לא מוצאת את הפתרון .
    בבקשה תייעצו לי מה לעשות מדובר פה בחיים של אדם מוכשר שנהרסים בשל מחלה.

הוספת תגובה

• צריכה עזרה , אני אובדת עצות. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

שלום טליה !
    מניה דפרסיה , זו מחלה המתאפיינת במצבי דיכאון וכן מצב מאני ( הפוך מדיכאון, מצב HIGH , לכן נקראת מחלה דו קוטבית).
    זו מחלה המחייבת טיפול תרופתי קבוע וכן שיחות תמיכה לפי הצורך.
    לדעתי זה חשוב התמיכה שלך אבל את זקוקה לעזרה של איש מקצוע בנוסף.
    אין מנוס , על מנת שיהיה מאוזן ובריא עליו לקחת טיפול תרופתי באופן מסודר וכן להיות במעקב רפואי.
    הרבה אנשים מפורסמים סבלו ממניה דפריסיה , כאשר המצב יציב ומאוזן התיפקוד מעולה , אבל הדגש על שיתוף פעולה וטיפול מניעה.
    ( מי שמתעניין שיחפש בגוגל מאניה דיפרסיה מפורסמים.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר "להכריח" אותו ללכת????????

רונן
    12/11/2010

במיוחד עכשיו שהוא סילק אותי מחייו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר "להכריח" אותו ללכת???????? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

מצטער , אם אדם לא מוכן לקבל עזרה , זה קשה לעזור.
    צריך לנסות לגייס משפחה , חברים ולחשוב על דרך פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתתי בדיוק במקום שלך,

אלונה
    13/11/2010

צאי משם ומהר...
    זו מחלה קשה ונשוא ותוריד אותך גם למטה...
    אני יודעת, אני כרגע בטיפול בגלל הסיפור הנורא הזה.
    תהיי חזקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעיצה דחופה

רני
    13/11/2010

בעבר בעלי אושפז בכפיה בשל התמוטטות נפשית כתוצאה מנפילת טיל בדרום,זה קרה לפני 4וחצי שנים,לפני שנה חטף התקף מאני נוסף והמלחנו לעבור זאת עם כדור שינה
    השבת זה שוב חוזר אלא שהפעם אין הוא מוכן לישון עם כדור ומסרב לגשת לרופא,את הלילה האחרון ביליתי עם הילדים מחוץ לבית כי מאוד חששתי,חזרתי לאור תחנוניו ואני עדייו מבחינה בהתנהותו המוזרה אשר מתבטאת בשיחות עם אלוקים ועוד
    אני מתלבטת כיצד לפעול והאם לא לקחת סיכון ופשוט לישון שוב מחוץ לבית
    אין לי אפשרות לגרןם לו להבין שהוא חייב רופא הוא הופך לעצבני כל אימת שאני מעלה את הנושא
    אנא המליצו מה לעשות
    כמו כן הוא מתעקש ללכת לעבודה מחר ואני ממש חוששת

תודה
    רני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעיצה דחופה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/11/2010

אם את חשה בסכנה עליך לערב את הפסיכיאטר המחוזי או רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה מומלצת לסוג של דיכאון?
    אביבה
    11/11/2010

שלום!
    בעלי במשך בערך שנתיים לא "מוצא" את עצמו מבחינה מקצועית.ולא מצליחה להחזיק מעמד בעבודה קבועה . לדעתי הלא מקצועית הוא בסוג של דיכאון אין לו חשק לעשות כלום, ביטחון עצמי נמוך ביותר .הוא טוען שאין לו מנוחה בראש "הראש תמיד חושב" .הוא אימץ אובססיה לניקיון גם לפני הוא היה מנקה אבל לא כמו עכשיו זה ממש אובססיה .ובכלל חוסר סבלנות, עצבנות.אני שומעת על המון תרופות רציתי לדעת אם תוכלו ליעץ לי על סמך מה שכתבתי לכם בתודה מראש

הוספת תגובה

• תרופה מומלצת לסוג של דיכאון? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

לדעתי תיארת יפה וגם נתת אבחנה הגיונית, עכשיו הזמן לפניה לאיש מיקצוע , טיפול תרופתי או שיחות CBT ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי)
    ניתן להתחיל עם ביקור אצל רופא משפחה ולשתף אותו.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני זקוק לעזרה נפשית
    סתיו
    11/11/2010

אני בן 30 וסובל מהפרעת אישיות גבולית הכנתי כדורים וודקה וים שבת אני מיתכון לערבב ולישתות אין לי תיקוה אני פוחד לספר שלא יאשפזו אותי במחלקה סגורה אנא עיזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    אני זקוק לעזרה נפשית

הוספת תגובה

• עברתי פה וראיתי את הפוסט כנס

אני
    11/11/2010

האמת אני לא ממש יודע מה זה דיכאון , אני איש שמח בחלקי כמעט תמיד אני מגיב לך בגלל שכאב לי לראות את התגובה שלך , אחי אתה איש צעיר , הבעיה שלך היא זמנית !!!
    כל בעיה בחיים היא זמנית אפילו אם היא לתמיד , הפתרון שאתה מציע הוא לתמיד ,
    וזה ממש לא מתיישב למה לפתור בעיה זמנית במשהו סופני !!!
    אני מאחל לך שמחה ואושר , רק אל תשכח כולנו אנשים בראים ולו באיזשהו מקום משכנעים את עצמנו שטוב לנו ואנחנו שמחים !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני זקוק לעזרה נפשית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/11/2010

סתיו אני מוכן לנסות לעזור לך.
    אשמח באם תוכל להסביר לנו כיצד נוכל לעזור לך?
    האם אתה גר לבד ?
    האם ניסיתה לפנות לרופא מטפל ?

אני ממליץ לך לערב משפחה ולפנות מיידית לקבלת עזרה, רופא מטפל
    או חדר מיון - אפילו של בית חולים כללי.

אשמח באם תשתף אותנו כיצד ניתן לעזור לך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה ויובש בפה
    ברכה
    11/11/2010

שלום רב,
    אני בת 62. נוטלת סימבלטה עקב הפרעות חרדה מזה כמעט שנה.
    עד לפני כמה שבועות לא היו תופעות לוואי.
    מזה כמה שבועות החל להופיע יובש בפה, עד כי אני נאלצת ללעוס מסטיק, או סוכריה חמוצה, כל הזמן.
    עשיתי בדיקת סוכר שיצאה תקינה.
    האם ייתכן והתופעה קשורה לסימבלטה?
    והאם ייתכן כי מצב זה יימשך לעד, עד הפסקת לקיחת התרופה? כי זה כבר כמה שבועות.
    ואם אקח בלילה לפני השינה, האם זה עשוי להיות הפיתרון?

תודה רבה.
    לי.

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה ויובש בפה

הוספת תגובה

• סימבלטה ויובש בפה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

שלום ברכה!

תמוה בעיני ששנה היית ללא תופעות לוואי וכעת צצו.
    יובש בפה יכול להיות מגורמים שונים, כמו שהזכרת סוכר, בעיות ודלקת בבלוטות הרוק, חרדה ועוד.
    בדר'כ אם הבעיה מתרופה, זה יופיע די בהתחלה וכן פרט ליובש בפה , יופיע : טישטוש ראייה , קושי במתן שתן ונטייה לעצירות.
    סימבלטה יכולה באופן עקיף לגרום לתופעות לוואי , זה אינדיבידואלי ולא בהכרח שכיח.
    מומלץ ליבדוק את הפירוט הנ''ל שכתבתי ואם אכן קיים לדווח לרופא המטפל.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת אישית
    עלית
    11/11/2010

אני יודעת ,שאתם לא פסיכיאטרים משפטיים אז אני שואלת את דעתכם המקצועית
    ונקודת הבמבט האישית שלכם . האם חולה ,שנוטלת כדורים מסוג רספירדל וטוענת
    שהתעללו בה מינית כתור ילדה . האם יש לקחת את דבריה בזהירות משום שיתכן
    והיא סובלת מהזיות ומחשבות שווא . או ניתן להאמין לדבריה ללא חשש . אלא אם כן
    חדלה לקחת את הכדורים והיא זקוקה להם . היא נוטלת רק רספירדל

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת אישית

הוספת תגובה

• חוות דעת אישית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

שלום , ראשית אנו גם עוסקים בפסיכיאטריה משפטית בתחום האזרחי וחלק בפלילי.
    אם היא נטלה טיפול והייתה מאוזנת בזמן האירוע אז סביר שלא צריכה להיות בעיה בזיכרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לקלונקס לאסטו 10
    רוני
    10/11/2010

אני צורך מזה כ- 10 שנים קלונקס 0.5 מ"ג - כדור אחד יום.
    לאחרונה נתקלתי במספר רופאים שסירבו לתת לי את הקולנקס בטענה שהכדור מסוכן לטווח הארוך, וגורם לנזק ולבעיות זכרון. אציין שעבורי הכדור היה מאד מועיל ואיפשר לי שגרת לימודים, עבודה וזוגיות תקינים.
    הפסיכיאטרית איתה נפגשתי בשבוע שעבר נתנה לי אסטו 10 ומאחר ולא נשאר לי כדורי קלונקס היא הפסיקה לי את הכדור ללא הדרגה.
    צורך את האסטו 10 כשבוע, ישנם לחצים בראש, חוסר ריכוז וקושי להרדם.
    האם יש לחזור ולדרוש טיפול בקלונקס? האם הוא אכן מסוכן לטווח הארוך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לקלונקס לאסטו 10

הוספת תגובה

• מעבר מקלונקס לאסטו 10

רוני
    10/11/2010

אודה מאד אם תוכלו להתייחס לשאלתי. צריך עזרה דחופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מקלונקס לאסטו 10 - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/11/2010

להפסיק באופן מיידי לא מומלץ.
    במצבך , היה כדאי להתחיל בחצי אסטו, אם יש החמרה של חרדות ואי שקט ( כחלק מתופעת לוואי של התחלחת טיפול ב SSRI ) , מומלץ לא לקחת קלונס על בסיס קבוע.
    במקרה שלך מומלץ 5 מ''ג אסיוול , לתקופה קצרה , שבוע - שבועיים , זמן מחצית החיים של אסייוול( ואליום) ארוכה מאוד ביחס ל"חבריו" ולכן יחסית הכי קל להיגמל ולהפסיק אותו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 בנסיגה
    מיה
    10/11/2010

שלום רב לכם, אני אמא אובדת עצות לבן 11. הילד מקבל 1.5 מ"ג רספרדל ו54 קונצרטה.
    בתחילה השינוי בו היה מדהים- ממש מהפך בילד (הרספרדל היה קבוע, הריטלין עלה מעת לעת...)מקבל רספרדל כבר קרוב לשנתיים במינון זה. לאחרונה חלה נסיגה מדאיגה בהתנהגות שהחזירה את הילד למקום של התפרצויות קשות מלוות באלימות.
    הנוירולוגית המליצה להעלות בנוסף לקונצרטה 20 מ"ג LA (יחד עם הרספרדל), הפסיכיאטר משער שייתכן שיש התרגלות הגוף לרספרדל, יש לנקות את הגוף מרספרדל לשבועיים ואח"כ להחזיר וזה יסתדר.
    יצויין כי לאחרונה הילד גם נעשה רעב בשעות הקונצרטה- דבר שלא היה בעבר.
    מה אני אמורה לעשות?!!! למי להקשיב? איך אדע מה לעשות מבלי לטלטל את הילד שגם ככה בשל הנסיגה מצבו בבי"הס הפך למוטל בצל העפה.
    הילד עבר המון. עד היום אינני יודעת אם מדובר ב- ADHD קיצוני, בעיות נפשיות, חרדות, ויסות, רגשי-האבחונים השונים לא אחת סתרו אחד את השני ואף אחד לא ידע לתת מענה מה בדיוק קורה עם הילד.
    מיותר לציין את הלחץ, האיום והתסכול. אודה מאד מאד על הכוונה ושביב של מידע או המלצה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 בנסיגה

הוספת תגובה

• בן 11 בנסיגה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/11/2010

שלום מיה בראשית עלי לשתף אותך שאני מומחה במבוגרים ולא מטפל בילדים. , אבל לפי התיאור ההייתי ממליץ לישאול את הרופאים לגבי : שינוי רספירדל לזיפרקסה או סרקוול וכן לישקול אבחנה של הפרעה ביפולארית ולישקול תוספת של מייצב מצב רוח בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Recital 60 מ"ג וEdronax 4-8 מ"ג
    עדן
    10/11/2010

שלום,
    אובחנתי כסובל (במשך כמה שנים) מדיסטימיה (דיכאון בינוני) וחרדות.
    כבר כמה חודשים שאני לוקח רסיטל,תחילה התחלתי עם 20 מ"ג, הומלץ לי
    לעבור ל40 מ"ג (כי 20 כבר לקחתי לפני שנה וחצי) ואז לעבור ל60, כלומר
    3 כדורים כל יום בבוקר.
    בהמשך הוסיף לי הפסיכיאטר את אדרונקס מNRI להשלמת הטיפול נגד דיכאון,
    כדי לעורר אותי ולהוסיף לי מרץ ואנרגיה, ואכן התופעות לוואי נעלמו תוך כשבוע וחצי
    עם 4 מ"ג - חצי בבוקר וחצי בערב.
    אבל בכל הזמן הזה מאז שהוספתי את האדרונקס (שלושה-ארבעה שבועות בערך)
    הרגשתי את החרדות והמועקה בצורה מוגברת, רעידות בגוף (פיזי) וחוסר שקט פנימי.
    האם זה טבעי? האם אלו תופעות לוואי שעדיין לא חלפו? האם לא יחלפו?
    יכול להיות שהטיפול הזה לא טוב?

היום המליץ לי הפסיכיאטר לקחת 8 מ"ג אדרונקס (כדור בבוקר וכדור בערב)
    ולא 4 מ"ג ביום, האם התופעות לוואי עתידות לחזור וגם להיעלם?
    האם התוספת של עוד כדור אדרונקס ביום עשויה לשפר את המצב הדיכאוני וגם החרדתי?

במידה והרעידות בגוף (בעיקר ידיים וגפיים ועפעפיים קופצים) ומועקה ישארו לאורך הטיפול לכל אורך הזמן, האם רצוי להחליף תרופה? החרדות והרעד הבלתי פוסקים
    הם לא טובים בשבילי והם גורמים לי לרצות להחליף תרופה, לויאפקס אולי?
    שהוא SNRI.

תודה רבה על התשובות מראש

עדן

לקביעת תור
    סגירה
    Recital 60 מ"ג וEdronax 4-8 מ"ג

הוספת תגובה

• Recital 60 מ"ג וEdronax 4-8 מ"ג - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    10/11/2010

אדרונקס יכולה בתחילת הטיפול לגרום לדפיקות לב , אי שקט ואף להתגברות חרדה. פעמים רבות הסימפטומים חולפים אולם אם הם לא חלפו לאחר 4 שבועות צריך להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך בנוגע להמשך הטיפול. כמובן שאלו יכולים להיות גם סימפטומים של חרדה ולכן רק הפסיכיאטר שמכיר אותך יוכל להתייחס לכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוריוון ונהיגה
    אבי
    10/11/2010

האים מותר לנהוג לאחר שנוטלים כדור לוריוון?

לקביעת תור
    סגירה
    לוריוון ונהיגה

הוספת תגובה

• לוריוון ונהיגה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    10/11/2010

באופן כללי לא מומלץ בשימוש חד פעמי או לא סדיר כיוון שלפעמים הכדור מטשטש חלק מהאנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה