מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמוטיבמיכל17/11/2010
שלום,
בהמשך לשאלתי:
האם ניתן לקחת את התרופה רמוטיב עם תוסף של חומצת האמינו אל טריפטופן?(שקשורה לייצור סרוטונין)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/11/2010לדעתי האישית בלבד לא מומלץ , יש סכנה לתסמונת סרוטונין ( כמו שקיים בשילוב רמוטיב ותרופה מקבוצת ה SSRI ) .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטערת להטרידנועה17/11/2010
תודה על התגובה המהירה
מצטערת להטריד
אך אני לא יכולה לעשות ספורט אחרי לקיחת הכדור מהסיבה של הדופק, ואם אני עושה לפני אני מאבדת נוזלים צמאה וזה קורה באופן וודאי. לאבי יש סינקופה. לאימי כולסטרול גבוה.
אני עכשיו יותר טרודה בגלל שהולטר לב נראה לך מוצדק, זה קורה בסמיכות לכדור בלבד בדקתי לחץ דם והוא תמיד בסדר אם לא לקחתי את הכדור, אכן כמו שאתה אומר אני יכולה להרגיש לפני שזה קורה . אני מרגישה חלשה ופעילות הכי קטנה גורמת לדופק מואץ, האמת שאני חוששת מדום לב כתוצאה מהאי סדירות. ונראה לי שאולי כדאי לי להחליף לפרפנאן.
מה ההולטר לב יגלה לדעתך? למה זו התחלה טובה? התחלה של מה? לדעתך תתפתח איזו מחלה או משהו? יש לי גם פרפורים כאלה בזמן הדופק המואץ וגם אחרי, יש לי גם כאבים אחרי שזה קורה.
זה יהיה פוקס אם ביום ההולטר זה יקרה.
איך אני יכולה להקטין את הסיכוי שזה יקרה?
כמה זמן מלקיחת הכדור עליי לנוח כדי להמנע מזה?
האם התופעה הזו שכיחה?
אני פשוט מפחדת שיקרה לי משהו מזה, האם יש מקרים שמישהו מת כתוצאה מכך?
האם לפרפאנן יש תופעת לוואי כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטערת להטריד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/11/2010אף אחד לא אמר שזה תופעות לוואי של הסרקוול ב 100% , צריך לברר באופן מסודר , ממליץ להתחיל עם רופא משפחה תתארי לו את הבעיה והוא אמור לשלול בעיות באופן מסודר, אל תשכחי שגם חרדה לפעמים גורם תלונות גופניות, לכן אני מציע לברר באופן מסודר ומיקצועי ולא ליקפוץ למסקנות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוול תופעות לוואינועה17/11/2010
שלום רב
במרץ 2009 עברתי התקף פסיכוטי ואני מטופלת מאז בסרוקוול. כיום אני נוטלת 500 מג ליום, מעבר להשמנה ולכולסטרול הגבוה יש לי תופעה שממש מפחידה אותי וגורמת לי לרצות להפסיק\ להחליף לפרפנאן { אימי לוקחת אותה ומתנגדת בתוקף שלא אחליף בגלל הפרעות התנועה} .
הבעייה הי שאחרי שאני לוקחת את הכדור הראשון ב3 או 5, לפעמים יש לי אי סדיריות בקצב הלב ודופק מהיר בזמן מנוחה הדופק כל כך מהיר שאני פשוט משתתקת לגמרי , אני שותה המון מים ומחכה שזה יעבור, היות וזה מופיע לפעמים אני לא מצליחה להבין למה זה קורה? התייבשות מהכדור? זה לפעמים מעורב עם תחושת צמא. או כשאני רעבה מאוד אוכלת ולוקחת את הכדור כשלא שבעתי.
האם כדאי לי להחליף לפרפנאן?
אני רוצה לעבור הולטר לב אבל יכול להיות שבאותו יום זה לא יקרה.
תודה מראש על ההתייחסות
סופש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול תופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/11/2010סרווקל יכול לגרום לאורטוסטטאטיזם, ירידה בלחץ הדם בזמן עמידה, מה שיכול להסביר דופק מהיר וחוסר יציבות.
יש לברר את הנושא , הולטר בהחלט התחלה טובה לבירור , כמו כן, מעקב לחץ הדם מספר פעמים ביום, כולל דופק, יש בדקת לחץ דם לבירור אורטוסטטאטיזם, את יכולה לבקש בקופ'ח.
סרווקל תרופה מדור שני, תרופה עם מעט מאוד תופעות לוואי תנועתיות ( EPS) ולכן באופן כללי עדיפה בהרבה מפרפאנן, השייכת לדור ראשון.
אך הנושא המטאבולי( שומנים בדם וסוכר ) חייב להיות בפיקוח צמוד ומניעה ( דיאטה , פעילות גופנית) בגלל הסכנה הנלוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל, וולבוטרין ואלכוהולמ'17/11/2010
שלום,
ידידה שלי (בת 32) לוקחת רסיטל 10 מ"ג ו-וולבוטרין 150 מ"ג.
היא מודעת להמלצה לא להרבות בשתיית אלכוהול אבל טוענת שלא יכולה לוותר על בירה, ושותה בכל יום 2-2.5 ליטר בממוצע. כך כבר כ-9 חודשים, מאז שהתחילה עם התרופות.
השאלה שלי היא מה יכולות להיות ההשלכות. האם ההמלצה לא לשלב אלכוהול קשורה אך ורק לאפקטיביות של התרופה, או שיש סכנה בריאותית (למשל לכבד).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל, וולבוטרין ואלכוהול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/11/2010אלכוהול: פגיעה ממשית לגוף ( לדוגמה הכבד) פגיעה נפשית , הפרעות רבות נלוות לבעיית התמכרות , כמו כן דיכוי מנטלי - ההפך ממה שהתרופות עושות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל התייחסות נוספת
מ'18/11/2010כי נראה שלא התייחסת לשילוב של התרופות והאלכוהול כפי שהוצגו בשאלה.
(ההשפעות של אלכוהול בפני עצמו ידועות..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל התייחסות נוספת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/11/2010כמו שכתבתי, אלכוהול פוגע באפקטיביות כי עושה פעולה הפוכה מהתרופות וכן נזק ממשי לגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה לשיפור ההרגשהדפנה16/11/2010
שלום,
אומרים שפעילות גופנית יכולה להקל על דיכאון.
האם אתם יכולים לתת לי תשובה כאן בפורום או להפנות אותי למאמר המתייחס לכם,
או להפנות אותי לגורם אחר שיכול לתת לי תשובה ברורה.
למשל, צעידה על הליכון.
כמה פעמים בשבוע, כמה זמן, באיזו מהירות וכו'.
האם בדומה להמלצות לשמירה על בריאות גופנית והן לצעוד 10 אלף צעדים ביום,
זו גם ההמלצה לטיפול בדיכאון?
בתודה מראש,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה לשיפור ההרגשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/11/2010הליכה ואו פעילות גופנית אחרת בריאה למערכת הלב וכן למצב הנפשי. ההמלצה של איגוד הלב האמרקאי, ללכת לפחות 4 פעמים בשבוע ולפחות חצי שעה, כך תורמים בשמירה על בריאות הגוף והנפש.
במצב דיכאון , עדיף ללכת בשעות היום, לא בשיא החום. השמש יכולה לתרום ליצור סרוטונין , אשר יכול לתרום לשיפור במצב דיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של רמוטיב ושל וולבוטריןמיכל16/11/2010
שלום,
רציתי בבקשה לברר: האם ניתן לקחת את התרופה רמוטיב(שמובססת על צמח ההיפרקום) עם התרופה וולבוטרין(זייבן).
בנוסף: האם תופעות הלוואי של וולבוטרין שהן נדודי שינה חולפות לאחר תקופת ההתסתגלות?
אני בעצם לא בדיכאון ממש, אבל כבר כמה שנים עם עייפות קשה שאיבחנו אותה כ CFS.
ניסיתי למרות זאת לקחת סימבלטה וציפרלקס למרות שלא חשבתי שאני בדיכאון, כדי לראות אם יהיה שיפור בעייפות, אבל היתה אפילו החמרה.
רופא שהייתי אצלו אמר שעייפות יכולה לנבוע ממחסור בדופמין ושאולי זה המצב אצלי.
הבעיה היא שאם התרופה תעשה נדודי שינה, זה נראה לי ישיג תוצאה הפוכה מבחינת העייפות, לא כך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/11/20101. לא מומלץ לקחת עם רמוטיב, יכול לגרום תופעות לוואי קשות, רמוטיב למרות שנחשב תוסף מזון , עובד כתרופה החוסמת אנזים בשם MAO ויכול לגרום לתופעות לוואי קשות כאשר נלקח בו בזמן עם SSRI או תרופות אחרות.
2. וולבוטרין אכן יכול ליגרום להפרעת שינה , זה אינדיבידואלי וכן יכול להיחלש או להיעלם במהלך הטיפול, אם הפגיעה בשינה ממשיכה מומלץ לשלב טראזודון ( תרופה נוגדת דיכאון אטיפית - עובדת שונה מקבוצת ה SSRI ) בלילה אשר יכול לעזור מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןחנן16/11/2010
אני מבקש מהפסיכיאטר שלי ריטלין והוא אומר שריטלין מגביר פסיכוזה.
אני נוטל פרפנן 32 מ"ג.
רציתי חוות דעתך בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/11/2010הפסיכיאטר שלך צודק. אצל אנשים שסובלים מפסיכוזה הריטלין מגביר את הסיכוי לפסיכוזה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםפלוני15/11/2010
פעם היו לי כל מיני ספקולציות כמו מה יקרה אם אני : א ' ב' ג'
הייתי שוקל את זה ברצינות .
אני שואל אם יש לזה איזה שהיא השפעה על בן אדם ?
אודה לקבל תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/11/2010אם זה לא מגביל אותך, לא פוגע באיכות החיים, לא משפיע על התפקוד התעסוקתי או הרגשי, אז מה הבעיה?
אם זה יוצר בעיות, אז כדאי לפנות להערכה אצל איש מקצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במינון ותופעות לוואי?עדן15/11/2010
אני לוקח כבר שלושה חודשים רסיטל 60 מ"ג כל יום, ובחודש האחרון הפסיכיאטר הוסיף לי גם אדרונקס. בהתחלה (עד לפני כמה ימים) לקחתי 4 מ"ג אדרונקס - חצי בבוקר וחצי בערב,
והפסיכיאטר הורה לי לפני מספר ימים להוסיף. ז"א שאני לוקח כרגע 60 מ"ג רסיטל (3 כדורים) בבוקר ו8 מ"ג אדרונקס - כדור אחד בבוקר וכדור נוסף בערב.
האם ייתכן כי תופעות הלוואי שעברו כעבור שבועיים מתחילת לקיחת אדרונקס 4 מ"ג - (בעיקר דופק מואץ, כאבי ראש וראייה קצת מטושטשת) חזרו עם העלייה במינון?
זה מפריע לי, אני מרגיש בנוסף גם מועקה וחרדה מוגברת.
האם זה אמור לפחות או לעבור לגמרי? האם אלו תופעות לוואי שיעברו בהכרח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במינון ותופעות לוואי? - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/11/2010העלייה במינון אכן יכולה להוביל לתופעות לוואי נוספות. לעיתין גם הן חולפות ולעיתים צריך להחליף את הטיפול. צריך להתייעץ עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןרוני15/11/2010
שלום רב
חברה שלי נוטה להפגין התנהגות של אחת שרוב הזמן היא מתבאסת על כל דבר קטן שהיא עוברת האם ישנו קשר בין הדיכאונות הקלים שהיא מייצרת לעצמה לכך שישנו סיכוי שבמידה והיא תלד יכול להתפרץ אצלה דיכאון שלאחר לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/11/2010למיטב ידיעתי אין שום קשר בין השניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש וחצי אחרי לידה שניהלימור15/11/2010
שלום,
אני חודש וחצי אחרי לידה שניה ומרגישה לעיתים קרובות עצבנות יתר ולחץץץ (במיוחד כשצריך לתמרן בין שתי הבנות).
במהלך ההריון הייתי בטיפול פסיכולוגי (למרות שהרגשתי נהדר בהריון) ועכשיו הפסקתי אותו כי אני מרגישה שהוא פשוט לא אפקטיבי.
מתי זה הזמן לגשת לפסיכיאטר לבדוק אופציה של כדורים? אני יודעת שזה אינדיבידואלי אבל אני מאוד מתלבטת בנושא כי מצד אחד אני מרגישה שעדיין לא חזרתי לעצמי אבל מצד שני את החלק הקשה שכלל עצב גדול והרבה בכי כבר עברתי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש וחצי אחרי לידה שניה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/11/2010ראשית, את תמיד יכולה להתייעץ עם פסיכיאטר, לבוא ולשוחח איתו ורק אחר כך להחליט אם יש מקום לכדורים.
בעקרון, אין ספק שכדורים עוזרים בהקלה בלחץ ועצבנות, אבל הם לא פותרים קושי בטיפול בילדים. לכן צריך לבחון באמת את המצב הנפשי שלך מצד אחד ואת הפגיעה אם יש בתפקוד, ומתוך כך לבחון אם באמת צריך כדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 23רעות15/11/2010
שלום רב
בן 23 סובל מילדות מחרדות מטופל בציפרלקס.
כיום ה סובל מאד מבעיות תיפקודיות בתחום המיני.
מבקש המלצה לייעוץ אצל פסיכיאטר לשינוי וליווי תרופתי.
האם יש במכבי פסיכיאטר מומחה לתחום?? בכל הארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 23 - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/11/2010יש הרבה פסיכיאטרים עם נסיון רב בטיפול בחרדה, ובקשיים בתפקוד המיני.
למכבי יש רשימה של פסיכיאטרים שעובדים איתה, אבל אפשר לפנות גם מחוץ לרשימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצורך לזוגיותתמר15/11/2010
שלום רב,
אני בת 26, לפני כשלושה חודשים סיימתי תואר ראשון וכעת אני מחפשת עבודה.
למרות זאת, איני מרגישה דומה לבני גילי בכל הקשור לצורך בזוגיות. חשוב לציין כי בעבר (בהיותי כבת 20) חוויתי מערכת יחסים בת שנתיים ממנה נהניתי . במהלך מערכת יחסים זו לא היו יחסי מין (דבר שנבע מרצון שלי). במהלך הלימודים לתואר לא יזמתי וחיפשתי מערכת יחסים, זאת מתוך חרדה ופחד שהדבר לא יותיר עבורי די זמן להשקיע בלימודים. כאן משמעותי לציין שבכל מה שקשור ללימודים (ציונים, מבחנים, עבודות וכו..) אני מאוד אובססיבית וחרדתית. עכשיו, משהסתיים התואר, אני יוזמת ויוצאת לדייטים, אך אני לא מרגישה את הצורך העז הזה לזוגיות, בדומה לשאר חברותיי, שחלקן אך נישאו ובשלבי ההיריון.
אני מרגישה צורך להיות לבד, פשוט להיות עם עצמי, ולא לחלוק את הזמן עם אדם נוסף. הזוגיות והצורך להתאהב לא חסרים לי ואני לא חשה כמיהה לכך. אני מודעת שדבר זה חריג ואף מדאיג, אך לא מצליחה לחוש אחרת (למרות שרוצה). בתוך כל זאת, יש לציין שלבנות מיני אין לי כל משיכה.
רציתי לדעת אילו גורמים עשויים להביא אותי למצב זה, שנעשה יותר ויותר מייאש כאשר אני רואה כי כולם מסביבי חוו זוגיות קרובה ואינטימית בשלב זה או אחר בחייהם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך לזוגיות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/11/2010קשה לענות על שאלה כל כך מורכבת מבלי לרדת לפרטים, ולשם כך יש צורך באבחון מעמיק יותר. יתכן שכחלק מהחרדה והצורך שלך בשליטה את חוששת להכניס גורם נוסף לחיים שלך. יתכן שמדובר במשהו אחר.
אם את מרגישה חוסר נוחות או שזה מפריע לך, תקבעי פגישה עם פסיכולוג או פסיכולוגית, לצורך התייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסנקסמאיה14/11/2010
ד"ר שלום
אני בת 24, סובלת מחדרה חברתית קשה ביותר המתבטאת בכך שכשאני נכנסת לחדר הומה אדם. קום ציבורי אני מתחילה להזיע, להאדים, דפיקות לב מועצות..
רופא משפחה רשם לי קסנקס ואמר לי להתחיל בחצי כדור ליום ולאחר חמישה ימים לעלות לכדור. אז עברו 10 ימים מאז שהתחלתי ועדיין אין שום שיפור במצב, עדיין יש את החרדות.
האם אני יכולה להעלות את המינון? שיביא לשיפור במצב.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסנקס - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/11/2010קסאנקס הוא ממש לא טיפול לחרדה חברתית אלא רק כדור הרגעה.
הטיפול הנכון לחרדה חברתית הוא לבדוק שילוב של טיפול תרופתי נוגד חרדה (ממשפחת SSRI לדוגמא כמו ציפרלקס או פרוזאק) יחד עם טיפול פסיכולוגי בגישה התנהגותית קוגניטיבית. עדיף כמובן לעשות את הטיפול במקום שיכול לתת לך את שני הדברים תחת קורת גג אחת.
אנא, לטובת העניין, פני לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש ולא לרופא משפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה התייעצות דחוף .ליטל14/11/2010
שלום רב, יש לי אח בן 39, שכבר שנים הוא סגור ומסוגר, כמעט איננו יוצא מהבית לא נפגש עם חברים, לא מתקשר, אף פעם לא הייתה לו זוגיות , בשנים האחרונות חזר בתשובה ולפני כמה חודשים הוריד את כל הבגדים וכו'. הוא כבר שנים באותו מצב , כל היום כמעט בחדר, יוצא ממנו רק בלילה , והולך לישון בבוקר, לא מתקשר, הוא לפעמים אומר לאימי ששהוא הוזה ומדמיין דברים, כיום המצב החמיר, הוא אפילו מוזנח מבחינה היגיינית, ונראה מפחיד מאוד במבטיו, איננו מדבר, נראה שכולו מלא זעם, לפעמים הוא יוצא לסלון כשיש אורחים ומדבר אבל עדיין הוא נשמע קצת לא בסדר, למרות שאני יודעת שהוא מאוד חכם . יש הרגשה שהוא מאוד מינפולטיבי לפעמים, לא אמין בדבריו ובמעשיו, כל החיים היו לו תקופות של ירידות ועליות ובחודשים האחרונים הוא בירידה טוטאלית. הוא לא רוצה לקחת כדורים או כל טיפול. אני יודעת שעבר טראומה כשהיה קטן ומעולם לא טיפל בה, הוא לא עשה צבא, ולא עבד כמעט מימיו. אני כבר חוששת לגור איתו באותו הבית. אימי אתמול הסכימה איתי כי הוא צריך טיפול מהסוג הפסיכאטרי, וזה יהיה רק באשפוז כפוי כי אין מצב שהוא ייצא מהבית או ייתן למישהו זר לדבר איתו כי הוא מלא דימיונות. אני כל כך חוששת שאם נביא אנשים שיאשפזו אותו בכפייה, יהיה בלאגן בבית, אני כמעט בטוחה שהוא יתחרפן. אין לי מושג מה לעשות ומה לייעץ להוריי. אנא מכם בבקשה תאמרו לי מה לעשות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה התייעצות דחוף . - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/11/2010אשפוז כפוי יכול להיות רק לאחר בדיקת פסיכיאטר מומחה.
המצב שאת מתארת קשה מאד, במיוחד כשהאדם החולה חסר תובנה ואינו משתף פעולה.
החוק לא מאפשר לכפות על אדם טיפול גם אם ברור לכל הסובבים שהוא צריך טיפול, זאת במידה ואין מסוכנות מיידית.
במצבים כאלו הנטל נופל על המשפחה, והמשפחה בעיקר סובלת. לצערי, הדרך להתמודד היא ברוב המקרים בשיטת המקל והגזר שהיא קשה מאד עבור המשפחה: "אם אתה רוצה לגור פה, לקבל אוכל והכל, אתה חייב לקבל טיפול. אם אתה לא מוכן, נצמצם לך בתקציב הסיגריות, או שאפילו נוציא אותך מהבית, כי אם אתה בוחר לסבול ולהיות חולה זו החלטה שלך, אבל אתה לא יכול להטביע את כל המשפחה בגלל שהחלטת".
אפשר לחליפין להביא רופא הביתה לשיחה איתו כדי לבדוק את המצב שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)