מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר לבטל אבחנהסיגלית גואטה29/11/2010
שלום אני אובחנתי כסכיזופרנית פארנואידית עברתי כמה פסיכוזות וברוך השם הם ניפסקו כיום אני כבר 3 חודשים לא לוקחת טיפול ומרגישה מצויין ללא שום תופעות לוואי אני מעוניינת לדעת אם אפשר לבטל אבחנה ואם לא האם אני יכולה ללמוד קרימינולוגיה זה תחום שמאד מעניין אותי ותמיד עיניין אני לא חושבת שבגלל שאובחנתי כסכיזופרנית הדלתות צריכות להיסגר יש לי מוטיבציה ורצון מאד גדול ללימודים אשמח לתשובה תודה רבה סיגלית גואטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לבטל אבחנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/11/2010סכיזופרניה הינה מחלה כרונית.
יש מקרים של נסיגת המחלה והחלמה ( כאשר האבחנה גבולית..)
כאשר מטופל מאוזן וחש טוב אין מניעה שינסה להגשים חלומות, בהצלחה!
( הכוונה לזכר ונקבה כמובן )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אסיולסימה28/11/2010
שלום
חבר שלי משתמש בכדורי אסיול , הוא סובל מחרדה. האם יש חשש למחלה פסיכיאטרית?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי אסיול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/11/2010אסיול תרופת הרגעה ונוגדת חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטונין עם סרוקווללילי28/11/2010
שלום רב.
אני נוטלת 300 מ"ג ביום סרוקוול + 20 מ"ג ציפראמיל, רציתי לדעת האם יש מניעה לקחת גם מלטונין ביחד עם התרופות הנ"ל לתקופה קצרה כדי לסדר שעות שינה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטונין עם סרוקוול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/11/2010אין מניעה ואפילו מומלץ באם יש הפרעה בשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקסלב28/11/2010
שלום,
אני מאוד מאוד אודה לתשובה מפורטת...
בעקבות הפרעות קשב וריכוז על רקע בין היתר נפשי (לחצים, חרדות) ניתן לי אדרונקס. מזה שלושה ימים התחלתי ליטול את התרופה (חצי כדור בבוקר) ואני מרגישה עלייה בדכדוך, חוסר מרץ, חוסר מוטיבציה (מרוב עייפות) בא לי לפרוץ בבכי, לא מתחשק לי לחייך בכלל (אני אדם חייכן מאוד לרוב), ומשהו מוזר מאוד, קר לי כל כמעט כל הזמן...יש לציין ששלושה ימים קודם לכן הפסקתי ליטול רמוטיב (למרות שהייתי נוטלת רק כדור אחד בבוקר והרגשתי שהוא די חסר משמעות עבורי). שאלתי היא כזו, המטרה העיקרית של לקיחת התרופות היא להגיע למצב שיש לי מוטיבציה לשבת על לימודים שלא קלים לי בכלל ומכניסים לחיי המון סטרס, אני אמנם מאובחנת כמי שסובלת מהפרעות קשב אך מעולם לא נטלתי ריטלין כי חשבתי שהיות והרגישות הגבוהה והדימוי העצמי הנמוך עד מאוד אולי כדאי שאקח משהו שמטפל בשני ההיבטים וכך הגעתי לאדרונקס (בשל קושי כלכלי אין לי יכולת לממן פסיכיאטר פרטי והפסיכאטר של קופת חולים כללית בבריאות הנפש במרכז הקדיש לכל העניין שלי בדיוק 5 דקות...) אני לא יודעת אם כדאי לפנות אליו ולבקש גם מרשם לריטלין או לחזור להיפריקום 2למינון המומלץ של 2 כדורים ביום +ריטלין..., כרגע אני מאוד לחוצה מהלימודים וכל הההסתגלות הזאת גורעת ממני. הפסיכאטר שלי אמר לי להעלות מינון בהדרגה ל4 מ"ג דהיינו כדור שלם, להשיג אותו בטלפון זה קצת קשה, אז אני אשמח לעזרה באינפורמציה וכיוון (כמובן שאני אתייעץ עם הפסיכיאטר אבל אני אשמח לחוות דעת מקצועית ומושקעת נוספת ברשותכם )..
בברכה,
לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/11/2010לאחר הפסקת הטיפול ייתכן החמרה במצב, ממליץ להיצמד להמלצת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד וחרדה מהצפהתותי-תות28/11/2010
שלום
אני כחצי שנה לאחר לידה סוסלת מחרדות ומחשבות טורדניות בעבר טופלתי בפריזמה שעזרה לי ובטיפול קוגנטיבי התנהגותי ללא כדורים שעזר לי המון , הייתי 3 שנים בלי כדורים והתגברתי לבד על מחשבותיי. לאחר הלידה כעת התחילו לי התקפי חרדה קשים , חזרתי כעת לטיפול ללא כדורים בשיטה קוגנטיבית התנהגותית, היה לי עומס בתקופה האחרונה- הנקה ועבודה ובית, יש לי שתי בנות והרגשתי לפתע מין קריסה. במהלך הטיפול בשיחות שמנו לב שאני מפחדת לאבד שליטה להיות משוגעת, לשמוע קולות וכו ואז המטפלת שלי הציעה לי חשיפה לקולות ללחוש לעצמי ולקרוא לעצמי כל היום- זה גרם לי לחרדות עצומותת וכמו מחשבה אובססיבית חשתי איך המוח שלי ממש קורא לי והייתי כאילו בטוחה שקוראים לי או לוחשיםפ למרות שידעתי שזה לא נכון ושזה סתם. נלחצתי ובכיתי , קראתי על תסמיני סכיזופרניה ופסיכוזה ופחדתי אולי זה קורה לי? מרוב פחד נבהלתי. היה לי צורך לחזור על מילה כמה פעמים כדי שלא אשתגע :אציין כי אני בפוקוס , ממשיכה לתפקד כרגילך אך זה כמו יתוש שנמצא לי בראש. צלצלתי לפסיכולוגית שאמרה לי שזו הצפה ושזה חלק מאו סי די , האםן זה בסדר? האם יש סיכוי שאקבל פתאום פסיכוזה ? שהמוח יפריש חומר כימי אחר? אני תמיד בספק , מתחילה להרגיש טובה ולהשתכנע ורק רוצה לדעת האם זה חלק מאו סי די? והאם או סי די יכול להתפתח פתאום לפזיכוזה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד וחרדה מהצפה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/11/2010לא סביר שתכנסי למצב פסיכוטי. ( בהנחה שהאבחנה בלבד OCD וללא סמים וכו'')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפרסונילזציה אן אפלפסיהזאב28/11/2010
לפני שנה עברתי אירוע מוחי מסוג apla
קורה לי לפעמים שיש לי הרגשה של ניתוקים
זה היה לי גם לפני האירוע מוחי.אני לא יודע אם זה בגלל לחץ כי עברתי הרבה.קראתי שזה יכול להיות גם אפילפסיה או דיפרסונילזציה,אני קצת מבולבל
עשיתי בעבר בדיקת EEG שיצא תקינה
מה אתם חושבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפרסונילזציה אן אפלפסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/11/2010אכן מצב אפילפטי ומצב דיסוציאטיבי לפעמים דורשים בירור, במצב אפילפטי המטופל יתלונן על שינוי וויזואלי טרם הבילבול( האורה), ימשיך את השיחה מאותה נקודה עם עדות לבלבול קל, במצב דיסוציאטיבי יהיה ברקע מצב סטרסוגי - טראומתי, אך לא מחייב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזעי חשמל לסכיוזפרניה ואפילפסיהלימור28/11/2010
אחייני בן ה 18, עם אספרגר, אובחן לפני מספר חודשים שסובל מסיכוזפרניה (לאחר הזיות רדיפה רבות) ואושפז במחלקה סגורה לנוער. לאחר שכל הטיפולים התרופתיים כשלו ומצבו הדרדר עד לקטטוניה, החלו בטיפול בנזעי חשמל ויש שיפור חיובי (הוא עבר כ 14 טיפולים). לפני טיפול זה ערכו בדיקת EEG ולא ראו סימנים לאפילפסיה. בשבוע שעבר היה לו התקף אפילפטי, ובדיקות שערכו הראו על אפילפסיה. הרופאים אומרים שאין קשר בין הטיפולים למצב חדש זה אך הטיפולים יופסקו בינתיים והם מתחילים בטיפול לאפילפסיה. המצב מאוד מבלבל את הוריו (אחותי ובעלה) שהם אנשים לא משכילים ולא מבינים מה קורה.
שאלותיי: האם יש קשר בין הטיפולים לאפילפסיה ומה עושים הלאה? כמו כן האם יתכן שנטילת רטלין ורספרדל במשך 10 שנים קשורה להופעת הפסיכוזות (קצת לאחר הפסקתהרספרדל) או האם יש קשר בין זה לכך שטיפול תרופתי נוגד פסיכוזות לא משפיע עליו יותר?
אני מבינה שפסיכיאטרים עובדים בתנאי אי-ודאות אך נראה לי שבמקרה אומלל זה נעשו גם לא מעט טעויות. אשמח לכל יעוץ או המלצה למומחה אליו כדאי לפנות להערכה נוספת. הבחור מאושפז כבר 5 חודשים ולא נראה שיודעים מה לעשות איתו. המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזעי חשמל לסכיוזפרניה ואפילפסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/11/2010קשה להתייחס לקשר לאפילפסיה - חסר מידע רב ולא תמיד קל ליקבוע.
הפסקת רספירדל בהחלט יכולה להיות קשורה למצב פסיכוטי. לפעמים יש קושי לאזן,במיוחד במצב אורגני ( כאשר קיים נזק מוחי ), לפעמים השינוי פשוט לוקח זמן עד לתוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהמרגלית28/11/2010
מבקשת המלצה לפסיכיאטר מומחה ומצטיין באזור תל אביב והסביבה .חשוב שידע לאבחן את הבעיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/11/2010תבחרי בין המנהלים - אני משוכנע שכל אחד יוכל לעזור, בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהנ28/11/2010
שלום רב,
מה זה אומר מחצית זמן של כדור למה הכוונה ארוכה קצרה אשמח להסבר ואיפה עומדת הציפרלקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/11/2010זמן מחצית חיים של תרופה = הזמן שלוקח לחצי מריכוז התרופה לצאת מהגוף.
זמן מחצית החיים משפיע : כמה פעמים נקח תרופה ביום, פעם , פעמיים...וכו''
וכן הפסקת התרופה. פרוזאק זמן מחצית החיים מספר ימים, פחות תופעות גמילה לעומת סרוקסט, אשר זמן מחצית החיים הרבה יותר קצר וקשה יותר להפסיק. ציפרלקס 24 שעות בקירוב, לכן ניתן לקחת פעם ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נ01/12/2010לא ממש הבנתי אשמח להסבר פשוט יותר במיוחד לגבי הציפרלקס מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/12/2010ציפרלקס לוקחים פעם ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם..אמיל27/11/2010
האם זכיזורפניה פרנואידית חייבת ליכלול בתוכה תסמינים של אשליות שהאדם מדמיין כל מיני דברים ???
או ש גם יכל להיות שזכיזורפניה פרנואידית לא חייבת ליכלול תופעות של הזיות ?
הרופא שלי איבחן אותי ואמר לי שיש לי מחשבות פראנואידיות זה נכון מאוד אני לפתע נתפסת על אדם מסוים ומתחילה לפחד ממנו בצורה לא הגיונית כל דבר שקורה אני מיחסת אלי אני יוצאת לרחוב ומרגישה שכל הזמן בוחנים אותי ומסתכלים אלי למשל מישהו יוצא למרפסת אני בטוחה שהוא יוצא כדי ליצפות בי החרדות לא מניחות ממני הלב שלי דופק אני מפחדת מבני אדם לפתע בצורה כרונית ואני שונאת אותם זה לא מרפה ממני .אני חוששת מאוד אך אינני מדמיינת לא חזיתית לא שמיעתית ולא מכל חוש רק מבחינה נפשית הת]פיסה שלי על החברה מאוד מעוותת
האם מדובר בזכיזופרניה פראנואידית .?? או שרק פרנויה ? אני מאוד רוצה לדעת לפי מה שתיארתי כמו מה זה יותר ניראה ושמישהו יסביר לי כי כרגע אין לי אפשרות ליצור קשר עם הרופא שאיבחן אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם.. - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי28/11/2010סכיזופרניה לא חייבת לכלול הזיות. לחלק מהאנשים יש רק מחשבות שווא פרנואידיות או אחרות, לחלק יש הפרעות בארגון החשיבה או בהתנהגותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטציה עם ויפאקס כחיזוק...?!אבי27/11/2010
שלום רב,
אני כרגע לוקח 300מ"ג Viepax,כנגד חרדה ודיכאון.
מה השילוב המנצח והטוב ביותר עם Viepax,לחיזוק טיפול בדיכאון - אשר יכולה לגרום לחזרת מוטיבציה בריאה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטציה עם ויפאקס כחיזוק...?! - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי28/11/2010ניתן לשלב וולבוטרין, או סרוקוול כטיפול אוגמנטציה. במקרים מסויימים גם שילוב של ליתיום יכול לסייע. כמובן שזה תלוי בהבנה מעמיקה יותר של הקשיים שלך ולכן יש להתייעץ עם הפסיכיאטר שמכיר את ההסטוריה הרפואית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלום לכםקספר27/11/2010
אני התחלתי לליטול תרופה בשם סרטרלין .
לקחתי בעבר תרופות אנטי דיכאון, אבל הן לא התאימו לי , אחת עשתה לי מאניה , אחרת עשתה לי הרגשה של זומבי וכו......
כתוב ב עלון של התרופה , על התופעות לוואי שיכול להיות שהיא תגרום למי שלוקח אותה , לגרום לאדם שלוקח אותה רצון להתאבד.
אבל התרופה הזאת משפיעה עליי בצורה אחרת . מהרגע שלקחתי אותה, אין לי מחשבות דיכאוניות , והפוך מכך אני ממש נצאת במצב רוח טוב מאוד !
זה לא הגיוני , התרופה יכולה להשפיע תוך כמה שעות?
האם זה מראה שלא היתיי צריכה את התרופה מתחלתחילה?
אני מפחדת שיהיה יל נזק, כי אולי הדיכאון שעברתי לא היה מספיק חזק בשביל לקחת כדור.
למרות שהיו לי מחשבות אובדניות , יאוש , נידודי שינה וכו.....
אבל אולי זה לא היה מספיק חמור בשביל לקחת כדורים אנטי דיכאוניים .
יכול להיות מצב כזה?
ואם כן זה יכול לגרום לי נזק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבת שלום לכם - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי28/11/2010התרופה לא משפיעה בתוך מספר שעות ומדובר ככל הנראה באפקט הפסיכולוגי של נטילת התרופה. קשה מאד להתייחס לשאלותייך האחרות כיוון שאינני מכיר אותך, אבל אפשר לומר שאין נזק מהכדור ובהתייחס לחשש שלך שהתרופה גורמת לאבדנות, זה רק בשבועיים הראשונים ולא אצל כולם. לכן צריכים להיות במעקב פסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי ביצירת זוגיותקובי27/11/2010
שלום,
יש לי קושי של שנים ביצירת זוגיות בעקבות פחדים וחרדות ו-או.סי.די.
האם נטילת אחת מתרופות ssri אכן תוכל לעזור לי עם הפחדים והחרדות במטרה לבנות קשר זוגי? עד היום "ברחתי" אחרי הפגישה הראשונה עם כל בחורה שנשפגתי.
מה תפקידם של התרופות מהסוג הזה וכיצד הן עובדות במוח?
תודה,
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי ביצירת זוגיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/11/2010אכן SSRI יכול לעזור, מוריד את עוצמת האובסיסיות והאימפולסיביות, יש צורך להוסיף טיפול התנהגותי קוגנטיבי ( CBT ) לשם השגת אפקט מקסימלי, בהצלחה!
( איך עובד זה מורכב,התרופות משפיעות על WORRY LOOP , קורטקס- תלמוס -קאודת-קורטקס, כאשר דאגות מוגזמות, לא הגיוניות ויוצרות חרדה = אובסיסיות, יש הפעלה בנוסף של אמיגדלה, כאשר הדאגות לא מציאותיות, לא ניתנות לשינוי ושיכנוע באופן לוגי = מחשבת שווא.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיקי28/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים כרורגי וריספרדלדן27/11/2010
אני משתמש בריספרדל , יש לי עקישרת שיני בינה כרורגיות , האם צריך להפסיק את לקיחת הריספרדל? אם כן מתי להפסיק ותוך כמה זמן ניתן לקחת שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים כרורגי וריספרדל - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי28/11/2010לא להפסיק, ניתן לקחת כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיגמל מקניות - יש דבר כזה?אפרת26/11/2010
קראתי שיש עמותה שמטפלת בגמילה מאלכוהול, הימורים וקניות. לגבי אלכוהול והימורים אני יודעת שיש דבר כזה , אך האם באמת יש גם התמכרות לקניות, הרי כולנו וברובנו הנשים, אוהבות לקנות והרבה פעמים קונות סתם כי זה יפה או מתחשק או מסיבה לא ברורה , אבל עד כדי כך? יש גם אנשים שזקוקים לטיפול גמילה מקניות ומכורים לקניות כפי שאנשים מכורים לאלכוהול והימורים? האם גם זאת הפרעה נפשית , אם כן איזה ? ואיזה תרופות מקבלים לכך? והאם ההפרעה הנפשית והתרופות הן אותו דבר כפי שמקבלים אנשים שנגמלים מאלכוהול והימורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיגמל מקניות - יש דבר כזה? - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי28/11/2010בוודאי שיש גם התמכרות לקניות. ברגע שהקניות הופכות להיות אובססיביות, שאת חייבת ללכת לקניות אחרת את ממש מרגישה פיסית רע, שאת חושבת על הקניות ורק אם את ממש קונה את נרגעת את בעצם מכורה לקניות.
הטיפול כולל מרכיב תרופתי אם צריך וטיפול התנהגותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)