מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטליןאבי05/01/2011
שלום אני מאובחן עם בעיות קשב וריכוז.נתנו לי מרשם לריטלין. יש לי עוד מעט מבחן ממש חשוב ואני רוצה לקחת את הריטלין לפני,השאלה שלי היא האם הריטלין פועל מיידית ואני יכול לקחת אותו בבוקר שלפני הבחינה או שאני צריך להתחיל טיפול כמה ימים לפני ולקחת כל יום עד הבחינה..במידה והוא פועל מיידית אנא המליצו לי כמה שעות לפני הבחינה לקחת אותו ובאיזה אופן(עם האוכל או בלי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי05/01/2011ריטלין פועל באופן מיידי אולם מומלץ לקחת אותו במשך מספר ימים על מנת להתרגל לכדור והשפעותיו.
את הכדור של ריטלין רגיל כדאי לקחת כחצי שעה לפני שצריך את השפעתו, לאחר אכילת קצת מזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה כדורי ריטלין ביום?
ירדן25/01/2011שמי ירדן ואני תלמידת תיכון ,אני לוקחת באופן קבוע ריטלין של 20 מ"ג. לאחרונה החלה תקופת המבחנים ואני זקוקה לכדור ריטלין נוסף כדי ללמוד למבחנים לאחר שעות בית הספר .האים אפשרי לקחת יותר מכדור אחד ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנותקת מעצמי ..ליר05/01/2011
לא מזמן כתבתי לכם ..... הפסקתי עם הקלונקס שגרם לי הרגשה איומה לקחתי אותו במשך יומיים כל יום כדור של חצי מיליגרם אני גם לוקחת כבר כמה שבועות ריספרדל האמת הפסקתי עם הקלונקס שגרם לי עייפות והרגשה רעה מאוד אך אני יומיים אחרי זה כבר אני ממשיכה בעיקביות עם הריספרדל אך אני רועדת קצת בידיים לא מצליחה ליכתוב אני זזה כל הזמן אין לי סבלנות לכלום מרגישה רייקנות עצבנות יתרלא מצליחה לעשות כלום לא לנוח ולא להירגע גם מצב הפרנויות אצלי שבעקבותיו אני נוטלת ריספרדל לא השתפר לאחר כמה שבועות רצופים ועיקביים הריכוז שלי על הפניםםם מעולם לא היה לי כזה ריכוז מטומטם אני לא מצליחה להיתרכז טיפה אני עצבנית וריקנית
האם זה בגלל הריספרדל ?? כל התופעות האלו מדוע הן קורות הוא אמרו לעזור לי
האם זה אמור לחלוף באיזה שהוא שלב ? מה יעזור לי בכך שזה יחלוף אני ממש מתה .. לא מרגישה כלום
אולי כידי לי להפסיק עם הריספרדל ?ליפני שאלך לפסיכיאטר שוב .. אני רוצה חוות דעת מכם תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחפת ומנותקת
טליה15/06/2014בסד
שלום וברכה,
אני מטופלת כ11 שנים בכדור פקסט 20 מ"ג,בעקבות התקפי חרדה.לפניכחודש,חלה הדרדרות במצבי,שאפיינה דיכאון,עייפות רבה וחוסר מוטיבציה.רופאת המשפחה המלעצה לעחות מינון ל40מ"ג בהדרגה,וכך פעלתי.העחתי הכדור והרגשתי נורא.חוסרשקט בעניים, חרדה איומה עד כדי אי יכולת לצאת מהבית,וייאוש עצום.לאחר שיחה חוזרת עם הפסיכיאטרית,הוחלט להקטין המינון ל-30מג.
עברושבועיים,ואיני רואה כל שינוי.עדיין סובלת מריחוף,חוסר איזון מנטלי, התנתקות מהגוף והתקפי חרדה לא קלים.
מה דעתכם???איך עליי להמשיך? אני עומדת בצומת דרכים ענקית וברכב שלי ניגמרכבר הדלק.אנא,תנו לי כיוון.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנותקת מעצמי .. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2011ראשית לא להפסיק טיפול ללא אישור רופא מטפל, את מתארת מצב היכול להיות כתוצאה מתופעות לוואי של הטיפול וכן בו בזמן ייתכן אי שקט על רקע המחלה הבסיסית. צריך לחזור בהקדם לרופא המטפל ולדווחו על כך, יש לשקול תוספת טיפול נגד תופעות לוואי.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאילו הכי רגילה שיש..דנה05/01/2011
שלום רב,
שמי דנה, אני בת 31. אני סובלת ממשהו מסויים כל חיי וכל ניסיונותיי ללכת לפסיכולוגים/קואוצ'רים/כל שיטה בערך לא עזרו לי לפתור את הבעיה שלי.
הבעיה שלי היא שאני יכולה להיות במצב רוח טוב ואז אני מאוד אנרגטית, בעשייה, חיונית, מתפקדת מצויין וממש שמחה ומאושרת. ואז, יכול להיות שכתוצאה ממצב בעייתי שאני נקלעת אליו או קושי בדרך החיים, סיטואציה לא נעימה או סתם בדידות ושעמום שגורמים לי להיות כבויה, כבדה, לא זזה מסוגלת לשבת שעות על הספה עם קפה וסיגרייה ורק לחשוב ולחשוב ולחשוב...
וכל המחשבות האלו רק מכניסות אותי עוד יותר לחשיכה.
אני מודעת לכך שחוסר עשייה תורם למצב של דכאון אבל באותם רגעים של תחושות רעות, הידיעה הזאת לא עוזרת לי לקום ולהוציא את עצמי מהמצב הזה ואז תחושת ההלקאה העצמית רק גדלה וכל מה שבא לי זה לברוח מעצמי.
ברגעים שטוב לי אני מוצאת טעם בחיים אבל ברגעים שלא טוב לי (ומדובר בלא מעט כאלו) אני ממש לא מוצאת טעם לחיים, לא מבינה למה אני פה וממש מייחלת לסיום כל החיים האלו. אני מפחדת להתאבד אבל יותר מפחדת מהמחשבה שלנצח אחיה עם עצמי ככה.
אני מאוד יפה, חכמה, מוצלחת בעבודה, מרוויחה המון, מוערכת וכו וכו אז סביבי אף אחד לא מצליח להבין "מה אני רוצה".
אף אחד לא מבין שאני מרגישה כמו ממתק רקוב באריזה יפה.
אני מפחדת מעצמי, מפחדת מהרגעים האלו שבהם אני משותקת, שבהם אני פשוט רק רוצה למות. שבהם הכל נראה שחור. מאסתי בכל שיטות הטיפול של שיחות ו"עבודה עצמית" ומודעות וכו וכו כי אני יודעת שברגע שאני נופלת לחור השחור שום מודעות לא עוזרת לי לצאת ממנו.
אז לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי בעצם אני סובלת מבעיה שמצריכה טיפול תרופתי, אני קצת חוששת מהתמכרות או מתופעות לוואי מזיקות ולכן אני פונה אליכם בשאלה האם ממה שסיפרתי אתם חושבים שאכן מדובר בבעיה שכדורים יכולים לפתור ואם כן אז אילו.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאילו הכי רגילה שיש.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2011היי דנה , לפי התיאור , כנראה ומדובר במרכיב אישיותי וכן נושא של ריקנות ומשמעות לחיים, הדורש התייחסות טיפולית מתאימה.
יש צורך בבדיקה , אבחנה או כיוון אבחנתי ותיכנון הטיפול.( אני מבין שעברת..)
אולי תפרטי, מה כיוון האבחנתי שלך עד כה.
תרופות אכן יכולות לעזור, לדוגמה בהפרעת אישיות קשה , סרווקאל יעיל וכו''
יש ליזכור , שיש הבדלים בין המטפלים, רבות הסגנון, האישיות, השיטות ובמיוחד הקשר הטיפולי ויחסי העברה, שכה חשובים להצלחת הטיפול.
לדוגמה, אני מטפל ב CBT באדם מאוד מצליח, אשר היה בטיפול CBT אצל פסיכולוגית למשך כמעט חצי שנה בלי שום תוצאות, כאשר עבר אלי , הסיגנון וצורת העבודה שלי פשוט התאימו לאישיותו והיה חיבור טיפולי מוצלח וכן תוצאות טובות ומעשיות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי דוקטור,אנונימי04/01/2011
האם זה בסדר שאני יכול לשמוע ולראות דברים בדמיון(כלומר לא לראות בעיניים,ולא לשמוע באוזניים,אבל אני יכול לדמיין עכשיו דברים,שירים,בכי,כעס מה שרק עולה על רוחי,האם זה בסדר,כי אני מרגיש כאילו אני שומע אותם אבל לא באוזניים בדמיון?)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דוקטור, - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2011כל עוד אתה יודע שזה דמיוני ולא אמיתי ומסוגל להפריד זאת מהמציאות, ללא שום השפעה עליך וסבל מכך, זה נחשב בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...רק
אנונימי05/01/2011אני לא מבין...אני יודע שזה דמיוני שזה אני עושה ויכול להפריד את זה מהמציאות,אך בתוך תוכי אני מרגיש הרגשה רעה כזאת....כמו פחד....ואני לא מבין למה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...רק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/01/2011אם יש תחושה רעה ופחד- מומלץ לפנות לבדיקה פסיכיאטרית. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד נעשית הבדיקה הפסיכיאטרית?וגם
אנונימי06/01/2011האם בחרדה ממשהו יכולים להרגיש רע ופתאום שחלק מהסימפטומים יופיעו(למשל אני חרד מסכיזופרניה,ובגלל שאני חרד מזה וקראתי על זה אז כאילו מופיעים לי חלק מהתסמינים,אבל רק בגלל החרדה...כי עובדה שעד לפני פחות משבועיים לא היה לי כלום,ואז זה עבר לשבוע וחזר לפני 4 ימים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהשולי04/01/2011
התחלתי טיפול בציפרלקס בהמלצת רופאת משפחה בעקבןת בעיות של מעי רגיז חוסר תיאבון טוטלי, ולחצים, שינויים במצב הרוח.
בשבוע הראשון הרגשתי גלי חום קשים שהגוף שורף לי, נדודי שינה סיוטים, צמרמורות וחוסר תיאבון, אח"כ התאזנתי והרגשתי מצוין.תיאבון בריא למרות שאני עדיין לחוצה. לאחר חודש וחצי התחיל שוב חוסר תיאבון, ונוסף לזה גלי חום ונדודי שינה. האם הכדור אינו עוזר? האם צריך להגביר מינון?
אני נואשת, החיים שלי מתהפכים כל פעם.
חשוב לציין שבהתחלה לקחתי את הכדור על הבוקר ובשבועיים אחרונים לא הקפדתי על שעה סדירה, האם זה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2011התיאור בשבוע הראשון הגיוני ומתאים, במיוחד אם מתחילים בכדור שלם ולא חציי.
ציפרלקס עובד ( זמן מחצית החיים) למשך כ 24 שעות, לכן יש להקפיד על זמן קבוע של נטיל., באם לא , יכול להיווצר זמנים של "חפיפה" ופיקים של ריכוז יחסית גבוה שיוביל לתופעות לוואי כמו בהתחלה. חובה להקפיד על זמן קבוע, לא בדקות אך בטווחים צמודים, לדוגמה , בין 8 ל -9 בבוקר, אך לא מעבר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותtur04/01/2011
1. האם יש סכנה של שילוב בין מיץ אשכוליות לציפרלקס? (גם אם לא שותים בסמוך לנטילת התרופה)
2. הריון חודש רביעי נוטלת ציפרלקס מזה כמה שנים. הבנתי שרצוי בסמוך ללידה להפסיק את הכדור כדי למנוע תופעות לוואי בילוד. אם אחליט לעשות זאת, כמובן בהדרגה, כמה זמן לפני לידה צריך להפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/20111.למי שיש רגישות בקיבה, חומציות יתר, עדיף לא לערב, יכול להשפיע על הספיגה.
2.לא חובה להפסיק, ניתן גם להפחית מינון לחצי וכו'', תלוי בניסיון הרופא, ההכרות איתך - ההיסטוריה הרפואית , חומרת האפיזודות ועוד. יש ליזכור, לאחר הלידה, ריכוז האסטרוגן צונח ובכך היולדת חשופה יותר לדיכאון והפרעות נפשיות, לכן צריך לשקול תועלת מול סיכון , האם להפסיק או לא את נוגד הדיכאון, בהצלחה ושיהיה במזל טוב בקרוב ( עוד מס. חודשים... )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכיאטרי לפני גיוס- דחוף!!רונה04/01/2011
שלום רב
יש לי בן שאמור להתגייס עוד מס חודשים. הוא בדיכאון הרבה זמן ורק עכשיו הוא מסכים ללכת לפסיכיאטר. האם הדיווחים עוברים ישירות לצבא? הרי זה יכול להשפיע על הפרופיל או לגרום לכך שלא יגייסו אותו. מה נכון? לא לטפל? לטפל פרטי שהצבא לא יידע? ואם לא יטופל והמצב יישאר איך שהוא הרי הצבא יכול לשבור אותו לגמרי. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכיאטרי לפני גיוס- דחוף!! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/01/2011יש צורך בטיפול פסיכיאטרי ללא דיחוי. טיפול פרטי לא מדווח לצבא. באם מתגייס לצבא, יש צורך לדווח על מצבו, כאשר מדובר בדיכאון קשה ואו חוסר יציבות נפשית למרות הטיפול, ניתן להתייעץ עם פסיכיאטר בנדון לאחר בדיקה והתרשמות קלינית מסודרת.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי...תודה ..ישלי שאלהליר04/01/2011
מה זאת אומרת ה]פרעה סכיזואפקטיבית הרופא מצא אצלי שיש לי מחשבות שווא ושאני נמצאת במצב פסיכוטי חריף .. עשיתי בדיקות דם והבדיקות יצאו מעולות ... אני אוהבת מאוד גשם וחורף ומעדיפה חושך כי באור אני מרגישה שמסתכלים עלי מה זאת אומרת אבל סכיזואפקטיבית ז מה זה והאים כידי להפסיק עם הקלונקס ? נכון לעכשיו אני בתהליך שיקום עם ריספרדל אבל אני מדוכאת כל הזמן ורע לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי...תודה ..ישלי שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/01/2011הפרעה סכיזואפקטיבית = מצב פסיכוטי + הפרעה במצב רוח רוב הזמן, לפחות שבועיים של מצב פסיכוטי בלי בעיה במצב הרוח.( מאני , דיכאון או מעורב)
מומלץ לפנות לרופא המטפל, לברר את האבחנה וכן את התוכנית הטיפולית. באם המצב עמיד והסבל בלתי נסבל, יש מקום לשקול אשפוז. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינטון פולסטיביאבי04/01/2011
אני סובל מטינטון פולסטיבי-2 אזניים-שהתחיל כ-3 חודשים לאחר תחילת טיפול תרופתי
נגד דיכאון(MIRO)זה נמשך כבר למעלה משנה.מבחינה נפשית יש שיפור ניכר וחזרה
לתיפקודים(אישפוז יום+שיחות+תרופות) הבעייה היא שלטינטון מתלוות תחושות לא טובות(מעין סיחרור שגורם לכאב ראש)כל הבדיקות הפיסיות מ-א.א.ג, ניורולוג,MRI MRA ,דופלר עורקי צוואר-כולם ללא מימצא.ההפרעות הנובעות מהטינטון מפריעות גם
נפשית.נוצר מצב של מעגל קסמים.מה ניתן לעשות?-תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון פולסטיבי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/01/2011לחזור לרופא המטפל ולישקול שינוי תרופה, באם אכן זו הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון קשה...ליר03/01/2011
שלום אני בת 18 כבר כמה שנים שאני כמו רובוט לא נהנת מדברים כועסת שכחתי כבר איך זה להיות מאושרת או שמחה או מתלהבת או רוצה איבדתי את עצמי עקב מחלה נפשית שהתגלתה אצלי הפסיכיאטר נתן לי ריספרדל אני נוטלת כבר שלושה שבועות בקביעות כמו שאמר לי אך זה לא עוזר לי הפסיכיאטר נתן לי קלונקס ועוד מציין שמתמכרים לזה אני לגמריי סולדת מהכדור הזה אני נוטלת אותו כפי שהורה לי הפסיכיאטר אך הדבר היחיד שהוא עושה הכדור הזה משתק אותי כל היום אני עייפה זה מוסיף לעצבים שלייי אני לא מרגישה מאושרתת רע לייי רע לי כל כך מצבי הרוח שלי מתעתעים בי עד שכשנידמה לי שיצאתי מהיאוש לרגע אני כועסת כי זה מייד נעלם לרוב אני כועסת ומרגישה שיעמום עמוקק אני חושבת שאין טען לכלוםםםםם ולא מבינה את תפקידי פה בעולם אינני חושבת על אופציה של להיתאבד אך אני שקועע בביצה של דיכאון ולא יודעת כייצד לצאת שאלתי מה עושים כדי שיהי לי טעם לחיים והאם כשאפנה אל הפסיכיאטר שוב הוא יכל לתת לי כדור שמפריש מצב רוח טוב אבל בצורה יציבה יותר שיותר יאזן אותי כי כל כך רע ליי כל כך רוצה לעזור לי ולא יודעת איך אנה עזרו לייי קצת תקווה קצת אופטימיות ליפני שאהבד גם אותן לחלוטין ]= אני רוצה להפסיק עם הקלונקס הזה בא לי להקיא ממנו הוא מעייף אותי ומדכא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון קשה... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/01/2011היי לימור, יש צורך לברר את האבחנה, אם מדובר בהפרעה סכיזואפקטיבית, יש צורך להוסיף מייצב מצב רוח ולאחר מכן נוגד דיכאון. תנסי לברר מול הרופא המטפל את האבחנה ואת התוכנית הטיפולית.
יש לברר מול רופא משפחה, מצב הגופני, תיפקוד בלוטת התריס, בדיקות דם ושתן, ניתן להוסיף וויטאמינים, במיוחד B קומפלקס וחומצה פולית, מומלץ לנסות לצאת להליכות, לנסות לשבת ולהיחשף לשמש ( לא בשיא החום) - יכול לתרום לשיפור המצב רוח ( שמש מעלה ריכוז סרוטונין, חוסר שמש ואור מוביל לדיכאון) . בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסשלום03/01/2011
שלום רב. לפני כ-6 שנים לקחתי ציפרלקס 20 מ"ג. הייתי אז בצבא וזה באמת עזר לי מאוד. כרגע אני סטודנטית ומרגישה פתאום שחזרה לי החרדה והלחץ שמשבשים לי את החיים... אמרו לי לקחת 20 מ"ג. ואני לא זוכרת אם לוקחים את 2 הכדורים בבת אחת או שלוקחים כדור אחד של 10 מ"ג בבוקר וכדור שני בערב... תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/01/2011לוקחים 20 מ''ג(ביחד), חשוב להתחיל בהדרגה ותחת מעקב רופא, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוורטיה נרציסטיתרותי03/01/2011
עפ"י ספרה של הפסיכיאטרית מארי פראנס הרגויין "הטרדה נפשית", מצויינת הפרעת אישיות בשם "פרוורטיה נרציסטית". שאלתי, האם כיום בישראל, ניתן לאבחן אדם ככזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוורטיה נרציסטית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/01/2011ניתן לאבחן הפרעה נרקציסטית השייכת לקלאסטר 2 .( אקסטרווורטיות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסה ותופעות לוואירות03/01/2011
שלום
הייתי נוטלת זיפקרסה 10 מיליגרם ובגלל תופעות לוואי (גילגולי עיניים) הרופא נתן לי גם פרטן 5 מיליגרם פעמיים ביום, התופעות לוואי לא חלפו אז הרופא הפחית לי את הזיפרקסה מ 10 מיליגרם ל 7.5 מיליגרם כלומר אני נוטלת כיום זיפרקסה 7.5 מיליגרם פעם אחת ביום בערב, ופרטן 5 מיליגרם פעמיים ביום, עדיין יש לי תופעות לוואי אז הרופא הציע לקחת במקום הזיפרקסה 7.5 מיליגרם את זיפרקסה velota עשר מיליגרם מה דעתך? מה ההבדל בין זיפרקסה לזיפרקסה velota האם יכול להיות שעם הזיפרקסה velota לא יהיו לי תופעות לוואי, והאם יכול להיות שאני גם לא אצטרך את הפרטן? והאם יכולות להיות לי תופעות לוואי אחרות שלא היו לי?
אודה אם תענה לי זה חשוב לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה ותופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/01/2011לדעתי גם יהיה, אבל שווה להיצמד להמלצת הרופא שמכיר אותך טוב יותר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסגלית03/01/2011
שלום רב. אני סובלת מחרדות שההתקפים מופיעים אצלי אחרי לידה. בעבר טופלתי ברסיטל ופעם אחרונה בסימבלטה והיה לי טוב עם מינון שישים.
כרגע אחרי לידה נוספת כדורים הפסקתי לפני שנתיים במהלך ההריון החלו חרדות שהתגברו אחרי הלידה. תמיד חרדות בריאות לילדי או לי . רציתי להניק ולכן לא חזרתי מיד לכדורים אך כשהמצב הפך בלתי נסבל לכולם בבית הפסקתי להניק והתחלתי כשלושה שבועות סימבלתה 30 ועוד שבוע סימבלתה שישים. ואז החליפו לי את הכדור לציפרלקס. התחלתי שבוע רבע, שבוע נוס חצי וכרגע אני שבועיים עם כדור שלם. בעבר היו לי תופעות לוואי עם ציפרלקס ולכן עברתי לסימבלתה מיד. בתחילת הטיפול היה הכל מושלם. אני לא יודעת אם מהשפעת הסימבלתה או ךא אבל עד לפני מס' ימים הייתי בהיי, לא היו תופעות לוואי וגם לא היו חרדות כבר חודש. אפילו עליתי במשקל 4 קילו בחודש הזה ואז התחילה לפני מס' ימים עיפות נוראית. אני טיפוס היפר ולא רגיל לזה וישר משליכה הכל שאולי יש לי איזה סרטן חדש. עיפות קשה עם נמנום במהלך היום עם קושי לקום בבוקר. כל פעולה נראית כמו אתגר. חולשה ברגליים ובידיים מעט והרגשה קצת " מסטולית ". אני יודעת מחברות שלוקחות שהיו להן תופעות דומות גם שישה שבועות אבל כששאלתי את הפסיכיאטירית שנתנה לי את הכדור היא אמרה לי שלא יכול להיות שזה התחיל אחרי 10 ימים של כדור שלם. בנוס חזרו לי כל מני כאבים שהיו לי לפני הטיפול ושנקשרו לחרדות וחזרו החרדות עצמן.
לפני שאני מתחילה שוב לרוץ בין הרופאים השונים, אצל אחד כבר הייתי, ראיתי שרשום תופעות כאלה גם התוית של הכדור אבל הפסיכיאטרית הלחיצה אותי. האם יכול להיות תופעות כאלה? בנוס יש לי פיברומיאלגיה וואני יודעת שהסימבלתה יותר טובה לזה ובאמת לא היו לי כאבים עם הסימבלתה. למה היא כל כך המליצה על הציפרלקס? מה היתרונות שלו?
בתודה מראש
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/01/2011ישנוניות תופעת לוואי אפשרית, במצבך סימבאלטה עדיף, למה המטפלת מעדיפה תאלצי לברר מולה.( אולי יש לה שיקולים הגיוניים מתוך ההכרות והטיפול בך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה ופריזמה פורטהנטע03/01/2011
האם יש הבדל בין פריזמה ופריזמה פורטה? האם שניהם מדכאים תיאבון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה ופריזמה פורטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/01/2011אין שום הבדל פרט למינון, יש אפשרות לירידה במשקל אך לא תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)