פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה דנטלית קיצונית
    עמעמי
    23/11/2010

שלום רב

מה ניתן לקחת בכדי למנוע חרדה קיצונית מטיפול שיניים?

האם צריך טיפול מתמשך או נקודתי לפני כל מפגש דנטלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה דנטלית קיצונית

הוספת תגובה

• חרדה דנטלית קיצונית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

הכי פשוט , טיפול בחוסמי בטא ( דרלין) או נוגד חרדה קצר טווח ממשפחת וואליום ( לדוגמה : לוריוואן)
    בגלל סכנה של תופעות לוואי, חשוב להתייעץ עם רופא מטפל וליבחור את הטיפול המתאים יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה, וולבוטרין xr ופרוביג'יל
    מנומנמת
    23/11/2010

אני סובלת שנים מפיברומיאלגיה, מלווה בעייפות נוראית המקשה עלי

לעשות אפילו מטלות פשוטות. (מטופלת בשלושה ילדים קטנים)

לפני כשנתיים התחלתי לקחת פריזמה, בהתחלה התרופה עוררה אותי, אבל מהר

מאד חזרתי להיות עייפה, ו... שמנה! (הוספתי בסביבות 10 ק"ג)

לקחתי ריטלין/קונסרטה תקופה של שנה וחצי, אשר מאד עזר לי בתפקוד,

אבל אני מאד רגישה ואפילו על הקונסרטה, הייתי מרגישה נפילות ממש חזקות

(ושוב התאוששות , כנראה בשחרור של עוד חומר).

פרוויג'יל לבד עם פרוזק לא עזר לי.

עכשיו אני לוקחת חצי כדור פרוזק ו-150 מ"ג וולבוטרין xr . עדייין העייפות

קשה ביותר. ניסיתי לקחת 100 מ"ג פרוויג'ל (שנשארו לי מפעם) וזה עשה

פלאים.

מה דעתך? האם השילוב מסוכן?

יש לציין שכל בדיקות בדם שלי תקינות, למעט ויטמין D שהתחלתי לקחת.

בתודה ובברכה.

(אני שואלת אותך מפני שאני לא יכולה על כל שאלה לשלם טיפןל, והפסיכיאטרית שלי לא אוהבת לדבר בטלפון, היא תמיד חסרת סבלנות ומנתקת

מהר)

הוספת תגובה

• תודה רבה. קבלתי תשובה בפורום מקביל

מנומנמת
    23/11/2010

הרבה בריאות לכולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD קשה והפרעה נירופסיכולוגית מולדת
    מיכל
    22/11/2010

בני בן ה34 אובחן ע"י פסיכיאטר כסובל מהפרעה זו וחוסר סרטונין במוח.
    הוא קיבל בתחילה ריספידל 2 מ"ג 1 בערב וציפרלקס 10 מ"ג 1 בבוקר.
    לאחר טיפול של שלושה חודשים היתה הטבה במצבו, אך עדיין כל שבועיים היתה נסיגה של יומיים למצב הקודם ללא הטיפול התרופתי..

לאחר מכן התרופות שונו לאסטו 10 מ"ג כדור 1 בבוקר
    וריספונד 2 מ"ג 1 בערב ומצבו הוחמר!!

איזה טיפול כדאי להמשיך כדי שמצבו יוטב???

תודה רבה.

הוספת תגובה

• OCD קשה והפרעה נירופסיכולוגית מולדת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

הטיפול המרכזי ב OCD זה SSRI ( נוגדי דיכאון )
    להבדיל מדיכאון , ב OCD יש צורך במינון גבוהה הרבה יותר מאשר בדיכאון.
    ( לדוגמה : ESTO 20 , SEROXATE 60 וכו'' )

מעבר לכך תלוי בניסיון הרופא המטפל והעדפתו.( נוגדי פסיכוזה , מייצבי מצב רוח, סורבון, טריציקלים וכו''.. )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ומאניה
    אורית
    22/11/2010

האם יש קשר בין לקיחת ריטלין ומצבים היפומאניים אצל גבר בן 35?
    בעקבות דיכאון הפסיכיאטר המליץ לקחת ציפרלקס ויחד עם זאת איבחן הפרעת קשב וריכוז ונתן ריטלין שמאוד עזר לו להתרכז בעבודה. יחד עם זאת הסימפטומיים הדיכאוניים לא עברו לגמרה (תיאבון, שינה, דיכדוך) והיו כמה אפיזודות היפומאניות. עכשיו, פסיכיאטר אחר המליץ על ליתיום. האם צריך לבדוק אם ההיפומאניה הייתה קשורה לריטלין? או שלא קיים דבר כזה? ואיך בודקים את זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ומאניה

הוספת תגובה

• ריטלין ומאניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

מצב היפומאני או מאני כתוצאה מתרופות נחשב לחשיפה של הפרעה דו קוטבית, הרבה מאמינים שהתרופות פשוט חשפו את המחלה לפני הזמן וללא התרופות פשוט הייתה מתפרצת בכל מיקרה בעתיד, לכן הראציונל במייצב מצב רוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפומאניה - ריטלין - ליתיום

טליה
    24/11/2010

תודה על התשובה, עכשיו זה מובן לי. בהמשך לנושא ההפרעה דו קוטבית האם הליתיום (במקום הריטלין) אמור לסייע בהפרעות הקשב שלו? ולגבי ההשפעה של הליתיום מבחינת הדיכאון: הסימפטומיים העיקריים שלו הם של דיכאון ולא של מאניה. איך הליתיום אמור לעזור לדיכאון? בעברי הבנתי שהליתיום רק "מוריד" את המאניה (במקרה שלו - מעט אפיזודות היפומאניות). האם ליתיום מספיק או שיש מקרים שמוסיפים אנטי דיכאוניים לליתיום.
    תודה
    אחות מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפומאניה - ריטלין - ליתיום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

ליתיום לא עוזר בהפרעת קשב וריכוז.
    ליתיום מייצב מצב רוח ( מונע קוטביות של מצב הרוח ומאזן ) , מוריד אימפולסיביות וכן מוריד שכיחות של פגיעה עצמית.
    לעתים הטיפול בליתיום לא מספיק במצב דיכאוני ויש להוסיף בזהירות תרופות נוגדי דיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אמיל
    22/11/2010

אני מכירה חברה מאוד טובה שלי שתינו בנות 18 היא ואני בעיקר מאוד מתענינות בפסיכולוגיה וכו אני לומדת מתוך סקרנות שלא ניגמרת על בני אדם שפת גוף פסיכולוגיה מחלות נפשיות וכו ידוע לי שכשאנשים סובלים מחמת הסבל רוצים להיפתר ממנו ובכך נזקקים לטיפול. חברתי הטובה נותנת כותרת אחת למכלל מחלות הנפש:"מגניב" גם אני חושבת כך . בנוסף היא מאוד אומנותית ויצירתית . אני אובחנתי כסובלת מבעיות [אין טעם לפרט] אך היא מעולם לא אובחנה היא אומרת שיש לה בעיות שקשה לה להסביר אבל שהיא נהנת מהן ואוהבת ללהיות לא בסדר בראש . ואומרת לי מפורשות שהיא חולת נפש והיא מרגישה שהיא עומדת להישתגע היא מחפשת כל פעם מחלות באנטרנט כדי ליבדוק מה יש לה אני אומרת לה שאיא פשר ליסמוך על מידע באנטרנט ושעליה ליפנות לאדם מקצועי לי ניראה שהיא משקרת וממציאה כל מיני דברים היא אומרת לי שגם לה יש פחדים וכל מיני אבל אני רואה שהיא מתפקדת רגיל מאוד מהידע שלי אני מספרת לה על מחלות נפשיות למשל על זה שיש כאלה שמרוב שרע להם הם צוחקים הרבה לפתע היא התחילה ליצחוק בלי הגיון ולא הפסיקה מענין מאוד שכשהיא רצתה לדבר איתי על משו היא היתה מאוד רצינית יום אחר סירפתי לה מה זה פסיכוזה ועל דימנונות פסיכוטיים של אנשים מיד אחרי זה היא הסתכלה על הקיר ואמרה לי "יא ראיתי משו שחור הולך" אחרי כמה זמן אמרתי לה שבעלי מקצוע תותחים במילים אחרות מומחים בלאתר מחלות נפש על פי טון דיבור שפת גוף והרבה מדדים שלא כזה פשוט להיתחזות לחולה נפש מאז היא נרתעה ולא רוצה ללכת להיבדק .פיתאום היא סיפרה לי שיש לה בעיה שהמח שלה מתחכם אותה והוא משקר מתי שהוא רוצה. אמרה לי שהמח שלה כדי שלא יגלו שהיא משוגעת ישקר בפני פסיכיאטר וכך תמיד יש לה תירוץ למה מעולם איש מקצוע לא יוכל לאתר את מחלתה בשיחות נפש בנינו מאוד מטריד אותי שהיא לא רוצה להיפתר ממחלותיה ואני כן אני אומרת שאני נורא מקנאה בה למרות שלרוב קשה לי להאמין שהיא באמת אוהבת ליסבול ושהיא בכלל סובלת היא אומרת שהסבל לנו יפה תמיד משווה בנינו ואומרת שהיא סובלת יותר זה מעצבן ניראה כאילו היא לא סובלת בכלל ולא מבינה מה עובר עלי אם היא אורמת לי ליחיות איתו בשלום שאלתי היא האם לפי כל מה שתיראתי עליה
    א.הגיוני שאדם שסובל באמת לא ירצה להיפתר מסבלו כשהוא באמת חולה ?ובאמת יהנה?
    ב. לי ניראה שהיא המציאה את המחלה המוזרה שהמח מתחכם אותה כי היא בעצמה המח והיא מודעת לעצמה SO WHAT..?
    ג.יתכן לפי מאפינים אלו שהיא באמת חולה ??????

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

אדם שסובל וחש טוב מכך, זה אדם הלוקה ברגשי אשמה, רצון לעונש על מעשיו הנוראים ( אמיתיים או דימיוניים) וכו''.
    התיאור של חברתך באמת חריג, יש קושי לאבחן ולהתרשם רק על סמך התיאור הנ''ל מומלץ בדיקה מסודרת ועזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרונקס
    גל
    22/11/2010

אני נוטלת אדרונקס כשנה וחצי.
    תופעות הלוואי הן סחרחורת קשה ובחילה בעת פעילות גופנית.
    בנוסף יש נשירת שיער טיפה מוגברת.בבואי לתרום דם , התברר שיש רמה נמוכה של המוגלובין.
    שאלתי:1)מהם הנזקים הארוכי טווח (לכבד,לספיגה,)באדרונקס?
    2) מלבד ברזל,
    האם יש תוסף תזונה שכדאי לקחת כדי להגן על הכבד ?

3)מהם הסיכונים לטווח ארוך של נטילת וולבוטרין?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אדרונקס

הוספת תגובה

• אדרונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

מומלץ להוסיץ אבץ ( ZINC ) במצב של נשירת שיער.
    תוספות וויטאמין B12 וחומצה פולית תמיד יעיל ועל פי בדיקות הדם.
    אין מספיק מידע להעריך נזקים לטווח ארוך . לגבי אדרונקס יש מחקרים שונים המדברים על תופעות לוואי והסיכון בטיפול בדיכאון, אך אין שום הזהרה חד משמעית מ FDA האמרקאי או משרד הבריאות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה
    דוד
    22/11/2010

אושפזתי מס' פעמים בחיי ואובחנתי כחולה בי-פולארי.כיום אני מטופל רק תרופתית.
    לאן אני אמור לפנות בירושלים כדי לקבל מסמך רישמי על מחלתי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לתשובה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

ניתן לפנות לרשומות רפואיות במוסד הרפואי בו אושפזתה ולבקש סיכום אישפוז רשמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עות באבחנה וצבא
    שני
    22/11/2010

הבן שלי אושפז בגלל טעות באבחנה: חשבו שיש סכיזופרניה והתברר שזו טעות, יש לו או סי די.

למרות זאת,ההצבא לא מוכן לגייסו.

הוועדה הרפואית העליונה שראיינה אותו, למרות המלצות הרופאים שטיפלו בו, פסלה אותו משירות.

בני חזר לתפקוד והוא כרגע משלים בגרויות.

מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עות באבחנה וצבא

הוספת תגובה

• טעות באבחנה - מדלגים עלי!

שני
    23/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עות באבחנה וצבא - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

לערער מול רשויות צה''ל, להמציא חוות דעת מתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות באבחנה פסיכואפקטיב בי פולאר

אנונימי
    06/10/2014

שלום,

רציתי לשאול האם אבחון מחלה אפקטיבית דו קוטבית (הסוג המאני) יכול להיות דומה במידה זו או אחרת לאבחון של התפרצות מספר הפרעות אישיות משולבות (כגון סכיזוטיפלית, גבולית ותלותית....או בשילוב אחר) והאם יכולה להיות טעות בזיהוי האבחנה המדויקת? כמו כן, האם אותן הפרעות אישיות יכולות להיות שורשיות אך חבויות בנפש האדם ולמעשה להתפרץ לאחר אירוע מכונן (לוחץ וטראומטי לצורך העניין). בנוסף, רציתי לדעת האם האבחנה הסכיזואפקטיבית הדו קוטבית הינו אבחון מחייב (לאחר 3 אשפוזים) או שיש מקום לבלבול עם אבחנות אחרות שעשויות להיות דומות או זהות בתסמיניהן?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות על טיפול באפקסור
    mic
    21/11/2010

היי

אני בת 32, מטופלת במשך שנה וחצי באפקסור, חצי שנה ראשונה ב 150, שנה אחרונה ב 75.
    מרגישה טוב, מאוזנת, יציבה, חזקה, החיוניות חזרה.
    שני דברים מטרידים אותי מאוד :
    1. במהלך 11 החודשים האחרונים עליתי במשקל בצורה דסרטית של למעלה מ 20% במשקל הגוף, כ 15 קילו, ללא שינוי מהותי בהרגלי אכילה/ספורט. גם כששמתי לב יותר מהרגיל, לא עליתי אבל לרדת לא ירדתי, בשאר הזמן עליתי. המוזר הוא שאם זה מהאפקסור, למה זה התחיל אחרי ירידת המינון דווקא ? וגם - בעלון לרופא כתוב שהאפקסור עלול לגרום איבוד משקל, לא עליה. בדיקות דם כולל פרופיל הורמונלי ובלוטת התריס - הכל תקין.
    2. אני רוצה לנסות להיגמל מהאפקסור, גם בגלל ההשמנה וגם כי אני באמת מרגישה מצוין. כמובן בליווי רופא ובצורה מבוקרת. אבל - אני קוראת ברשת המון על תופעות לוודאי מזעזעות של מי שניסו לרדת במינון בצורה מבוקרת, כולל תחושות עיקצוצים חשמליים בראש ובחילות קשות שממש משביתות את התיפקוד. זה מאוד מבהיל ואני תוהה אם יש לזה תיעוד בספרות ומה אפשר לעשות.

תודה
    מיק

הוספת תגובה

• שכחתי משהו נוסף שאולי קשור

mic
    21/11/2010

באותה תקופה אחרונה של 11 חדושים שבה יש עליה חדה במשקל יש גם תופעה מוזרה של תחושת חום וגלי חום חריפים מידי פעם. ואני בכלל בחורה שתמיד נטתה לקור... ואני לא מדברת על עכשיו שקיץ, כאמור זה כבר 11 חודשים, זה היה גם בעיצומו של החורף שעבר ואז זה מאוד בלט, כולם ישבו בסריג ואני ישבתי על גופיה והיה לי חם... שוב - בדיקות תקינות לחלוטין... מוכר כתופעת לואי של אפקסור ?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר דוידאור, אשמח לתשובתך, תודה

mic
    23/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר דוידאור, אשמח לתשובתך, תודה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

היי MIC

אפקסור מתאפיין בהפעלת נוירוטראנסמיטרים בהתאם למינון.
    במינון נמוך מ 150 מ''ג , מפעיל חזק חסימה של ספיגה חוזרת של סרוטונין,מעלה את ריכוזו במח. ( סרוטונין משפיע באזור ההיפוטאלמוס על רגולציה של חום, לכן יכול להיות הזעות כתופעת לוואי)
    מעל 150 מ''ג בקירוב , אפקסור מכניס לפעולה את נוראדרנלין, NE , מה שנותן מרץ, אנרגיה ויכול להוריד תיאבון, לעלות לחץ דם וכו''.
    מעל 300 מ''ג אפקסור מכניס לפעולה גם את דופאמין.( שיפור בהנאה וריכוז..)

על פי התיאור הנ''ל, הירידה במינון הפחיתה את השפעת הנוראדרנלין, יותר עייפות , יותר תיאבון , שכיח אצל חלק המטופלים.

תתיעצי עם רופא מטפל לגבי העלאת מינון...
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דוידאור - אם כך, מה יקרה כשאגמ

mic
    24/11/2010

כשאגמל לגמרי ?
    אני מרגישה הרבה יותר טוב ומאוזנת מאוד היום, והמטרה שלי היא ללכת ולהוריד את המינון
    לפי מה שאתה אומר, אם הורדת המינון גרמה לי ליותר תיאבון, מה יקרה כשאני אפסיק לגמרי ?
    לפני שהתחלתי עם הטיפול הייתי בחורה רזה, מאז עליתי ב 15 קילו בפחות משנה, האם אני לא אוכל לעולם לחזור למה שהיה קודם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דוידאור - אם כך, מה יקרה כשאגמ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

מי שלוקח טיפול בדר'כ יש חוסר נוירוטראנסמיטרים במח , לכן יש תסמונת קלינית, זה חלק מהתאוריה הביולוגית.
    בדר'כ מומלץ לאחר השגת מצב מאוזן, להמשיך חצי שנה ללא שינוי במינון.
    אם מדובר במשבר חד פעמי שטופל וחלף , לאחר הפסקת הטיפול לא צפויה שום בעיה , והצפי של חזרה לתיפקוד נורמלי.
    כאשר מטופל לא מאוזן וזקוק להמשך טיפול, ירידה במינון אפקסור יכולה להוביל לתגובה הנ''ל, לפחות זמנית ( לוקח זמן לגוף להתרגל לשינויים במינון).
    בכל מקרה השינוי שתיארתי לגבי ירידה במינון ועייפות , זה זמני וחולף.
    ממליץ יעוץ דיאטנית, שינוי הרגלי חיים ופעילות גופנית, לא הכל זה תרופות. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דיפרסיה
    לינוי
    21/11/2010

אחותי הגדולה בת 26 מאובחנת כחולה במניה דיפרסיה... היא מקבלת טיפול תרופתי כבר מספר שנים. במשך זמן רב, אני שמה לב שלאבי יש סימפטומים של מחלת נפש כלשהי... היו לו מספר דיכאונות... בהם הוא גם הרזה מאוד... ובכלל בכל חייו הוא נמצא בשלושה מצבים.... או שהוא מדוכא או שהוא עצבני ואגרסיבי או שהוא שמח מעבר לנורמה ולטענתו מרגיש שהוא יכול לעשות הכל... אבי אינו מאובחן כלוקה במחלת נפש כלשהי... ואינו מטופל... חוץ מבתרופות נוגדות דיכאון מדי פעם וכדורי שינה.
    לאחרונה אני שמה לב שמצבו מדרדר... התדירות בה משתנים מצבי הרוח שלו גדלה... ומצבי הרוח שלו נהיו מוקצנים יותר ויותר... לפעמים הוא נכנס למצב של חוסר אונים מוחלט דבר שאינו מאפיין את האופי שלו בכלל ולפעמים למצבי זעם ואגרסביות שאינם מתאימים לו גם כן. אבי מודע לכך שיש לו בעיה עם זאת הוא אינו מוכן לדבר על כך או ללכת לשום טיפול. איני יודעת מה לעשות, מכיוון שאני לא יכולה לאבחן את מצבו... הוא יכול להיות חודש בדיכאון ומצד שני מצבי הרוח שלו משתנים לעיתים תכופות יותר ואפילו מספר פעמים ביום. אני יודעת שיש גורם גנטי במחלה מניה דיפרסיה.... לכן החשד הראשוני הוא כמובן מניה דיפרסיה... אבל שוב אני לא רופאה ותדירות השינוי של מצב הרוח שלו אינם תואמים מניה דיפרסיה.... האם כדאי לגשת לייעוץ פסיכיאטרי? או שהמצב לא יכול להדרדר ויכול להשתפר ללא עזרה? ואיך משכנעים בן אדם מבוגר שילך לקבל טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    מניה דיפרסיה

הוספת תגובה

• מניה דיפרסיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

מומלץ יעוץ פסיכיאטר, בהחלט ייתכן והתיאור מתאים לספטקרום הדו קוטבי ( קבוצת הפרעות עם ביטוי של שינוי במצב הרוח)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האים 300 מיליגרם סרוקוואל וקלונקס
    אלירן
    21/11/2010

האים טיפול זה יכול לעזור בבעיות שינה והיתפרצויות זעם

הוספת תגובה

• האים 300 מיליגרם סרוקוואל וקלונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/11/2010

תיאורתית - כן, תלוי כמובן במינונים, עוצמת ההתפרצות,מחלות נילוות, שימוש בסמים ואו אלכוהול ועוד פארמטרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורט
    צבי
    21/11/2010

גבר בן 39 שמינקות אובחן במחלה.עם השנים העוויתות התגברו. כרגע לוקח טטראבנאזין +פימוזיד לפי מה שאמו אמרה לי.הוא סובל כבר שנים מהקאות.לפי מה שנאמר הוא חייב לקחת את התרופות. האם התרופות מבצעות אותו התפקיד?

לקביעת תור
    סגירה
    טורט

הוספת תגובה

• טורט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

תיאורתית כן, כל מה שמוריד דופאמין מפחית את הטיקים, להבדיל , מה שמעלה דופאמין, כגון: ריטאלין , מחמיר טיקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רואקוטן ופלוטין
    שירה
    21/11/2010

שלום,
    רציתי בבקשה לדעת האם מותר להשתמש במקביל ברואקוטן(לטיפול באקנה) ובפלוטין?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רואקוטן ופלוטין

הוספת תגובה

• רואקוטן ופלוטין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/11/2010

שלום שירה , ככל שידוע לי אין מניעה, בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא עור אשר מעודכן טוב יותר לגבי מידע עדכני בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמחלתשובה
    נ
    21/11/2010

שלום רב
    אני נוטלת ציפרלקס חודש וקצת מה ניתן לצפות מהתרופה? אני קצת מרגישה יותר נוח לאיזה מחלות יכולה לגרום? הריי כולם אומרים תרופות עדיף בלי ! נכון שצריך לוקחים אבל האם יכולה לעשות בעיות ואם כן אלו? לב ? בדם ?

לקביעת תור
    סגירה
    אשמחלתשובה

הוספת תגובה

• דופק מהיר

נ
    21/11/2010

ןועוד דבר יש לי דופק מהיר מאוד במשך היום לאין לשייך זאת איני יודעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/11/2010

ציפרלקס תרופה בטוחה , תופעות הלוואי במיוחד בהתחלה, מעבר לכך לתרופה אפקט חשוב ששומר על המח NEUROPROTECTIVE .
    ציפרלקס לא אמור לשנות את הדופק, יש לברר גורמים אחרים, הייתי מתחיל בבירור חרדה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה?

נ
    21/11/2010

מה ז\את אומרת לברר חרדה? הריי אני נוטלת את התרופה בשל חרדות קשות מאוד . מתי מרגישים שינוי של ממש אני כבר 4 שבועות ומה לצפות מהתרופה ואיך לדעת שתרופה לא משפיע ועוד דבר אני עייפה כל הזמן 14 שעות שינה .. ועוד דבר מה אתה יכול לספר לי על פרוזאק האם יש מצב שהיא מרפא או על אותו עיקרון כי שמעתי על אנשים שחיים איתה 40 שנה וזה לא ממש מעודד ויש כאלה שלקחו 8 חודשים לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/11/2010

לפעמים צריך לעלות מינון על מנת להגיע למצב נפשי יציב, אך צריך לישקול את הסבילות לתרופה.
    לגבי התמודדות עם תופעות לוואי והשיקול להחליף לפריזמה ( פרוזאק) במקרה שלך( בהחלט אופציה ) , ממליץ לברר מול הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוזאק

נ
    21/11/2010

האם הפרוזק מעורר? האם יש לו תופעות לוואי קשות? האם הוא יכול לרפא ? האם יש איתו בעיות במיניות ? והאם הוא באמת מביא שמחה והרגשה של התעוררות על החיים?והאם הוא מפסיק את החרדות ככה שאם יקחו אותי לטיול או יהיה פקק לא אתרסק?אתה מבין אותי אני נמנעת מהמון בגלל החרדות ורוצה לדעת.. למרות שאני נוטלת ציפרלקס חודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוזאק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/11/2010

פרוזאק יכול לתרום מאוד ונמצא יעיל כמו רוב התרופות השייכות לקבוצת SSRI, יש קושי לנבא את התוצאות הטיפוליות ספציפית איתך, התגובה וכן תופעות לוואי זה מרכיב אינבידואלי, רופא מטפל אשר מכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך יוכל לענות לך באופן מדויק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרנות
    מאיה
    21/11/2010

מענין אותי לדעת מה ההשלכות לטווח ארוך של מחשבות טורדניות ?? עם הגיל?? גם ככה המח משתבש אז הוא פשוט השתבש יותר מהר??

לקביעת תור
    סגירה
    סקרנות

הוספת תגובה

• סקרנות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/11/2010

מחשבות טורדניות וסטרס יובילו לנזק גופני, קיים קשר בין נפש גוף.
    ממליץ לך לישמוע את התוכנית ברדיו שהתארחתי ברשת א ודיברתי בנדון.
    באתר שלי יש קישור לתוכניות הרדיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה