מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפראמיל ומרכיביונגה20/11/2010
שלום,
אני נוטלת ציפראמיל באופן קבוע.
לאחרונה יצא לי לקרוא על צבעי מאכל המוספים לתרופות, ובדיקה העלתה שגם בציפראמיל שאני נוטלת ישנם מרכיבים לא פעילים וביניהם צבעי מאכל.
האם אלו אכן מסוכנים לגוף? (E171, נאסר לשימוש בגרמניה) זה לא בהכרח יגרום לי להפסיק ליטול את התרופה אבל נראה לי מגוחך שאני לוקחת משהו שאמור לגרום לי להיות בריאה יותר ועל הדרך מוסיפים לו כל מיני חומרים מזיקים כדי שהוא יראה טוב יותר...
האם ידוע לך משהו על העניין? יש מודעות כלשהי לנושא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראמיל ומרכיביו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/11/2010לא לא ידוע על מיגבלה בנטילת ציפראמיל, יש אישור של משרד הבריאות אשר אמור לבדוק באופן יסודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןמאיה20/11/2010
שלום
אני מקבלת תרופות פסיכיאטריות מירו קסנגיס וציפרלקס בגלל חרדות אני מקיימת יחסים ולא מסיימת כבר כמה שנים מה אפשר לעשות האם זה מהכדורים?
תודה השמח לתשובה במייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/11/2010בהחלט יכול להיות מהתרופות, למרות שמירו לא פוגע ואף עוזר במקרה של תופעות לוואי של SSRI, ייתכן חרדה וסיבות אחרות, כדאי להתייעץ עם רופא מטפל שיש לו את כל הפרטים בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגאלעד20/11/2010
אני חושב שעברתי מה שנקרא בעם "brain zap" אני נגמל מפריזמה, ושכחתי לקחת היום בכלל, לפני כמה שעות כשכתבתי משהו הרגשתי הרגשה משונה של בלבול עצום ורגעי. אני מוטרד שזה הזיק לי, יש לציין שזה כבר קרה לי בעבר ותמיד בעת כתיבה בכתב. דבר ראשון: נראה לך שזה brain zap? כי אני לא ממש בטוח, הרי זה קורה לי רק בעת כתיבה.. בד"כ זה קורה ביום שאני כותב בו הרבה (אני סטודנט). קטונתי מלהסביר אבל יש לי הסבר אולי נכון, זה נראה כאילו המוח כבר לא משדר פקודה לכתוב כי הוא כבר מבצע את הפעולה "על אוטומט". בגלל שאני עדיין חושב באותו זמן על תוכן הכתיבה (אבל לא יכול להמשיך) נוצר בלבול עצום, המוח לא משדר ולא מאפשר לי לכתוב. הגיוני? הייתי שמח לדעת גם אם נתקלת בדבר דומה ואצל כמה אנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/11/2010לא נראה לי שהפריזמה גורמת לכך,הגיוני שזה יהיה קשור להפסקה, יותר מתאים לתגובת לחץ .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח וחרדת בחינותניר19/11/2010
שלום רב,
לפני כשנה נבחנתי בבחינה הפסיכומטרית, בלילה שלפני הבחינה לא ישנתי בצורה סדירה. ובמהלך המבחן, עקב חוסר השינה,החרדה ולחץ, התחילו לי דפיקות מואצות, הזעה וכאב ראש חזק שנמשך עד לסוף הבחינה (כ-3 שעות!).
לא יודע עד כמה זה רלוונטי, אולם:
בחלק של האנגלית, פשוט לקח לי לפתור את השאלות יותר זמן. במקום 13-15 דקות
לקח לי כ20 דקות. אך הציון לא נפגע
בחלק המתמטי והמילולי, כאשר הגעתי לשאלות הקשות בסוף הפרק, פשוט לא הייתי מסוגל להתמודד איתן. הרגשתי שאם אמשיך הראש שלי יתפוצץ. מיותר לציין ששאלות כאלו אני פותר בבית בלי בעיה.
הציון בפועל היה נמוך משמעותית מממוצע 10 הסימולציות שנערכו טרום הבחינה.
(שגם בהן סבלתי מאותם תסמינים, אך ממש לא באותה רמה)
עליי לציין שגם במבחנים במהלך התיכון סבלתי מאותם תסמינים (כאבי ראש,
לחץ, הזעה, כאבי בטן)
אולם מכיוון שאלמנט הזמן בהם הוא שולי, כמעט תמיד סיימתי בהצלחה. ולראיה סיימתי את לימודי בממוצע 109
*אני שותה דיי הרבה קפה. יכול לנוע מ2-6 כוסות ביום.
(קראתי ששתיית קפה עלולה לגרום לכאבי ראש. אינני יודע אם זה רלוונטי)
הבחינה בעוד 3 שבועות כך שאין לי יותר מדיי זמן לאבחונים ובדיקות מקיפות
האם יש תרופה לחרדות שאוכל לנסות 2-3 פעמים לפני הבחינה, ובמידה ותעזור להשתמש בה גם בבחינה?.
תודה לעוזרים!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח וחרדת בחינות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/11/2010קפה בהחלט מזיק, CBT מאוד יעיל אך דורש זמן, הכי פשוט לחרדת בחינות זה לקחת דרלין ( חוסם בטא) אשר מפחית את הסימפטומים ומשפר את הביצוע בלחץ.
גש לרופא משפחה , תסביר לו ותבקש, יש לבצע מדיגת לחץ דם לפני ולאחר כשעה - כולל דופק הלב, הסיבוך היחיד נפילת לחץ דם אצל רגישים , לכן יש צורך לנסות תחילה בקופ''ח. בהצלחה במבחן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יונתן דוידאור !!דבי19/11/2010
אני בת כמעט 70מטופלת בויאפקס מזה כשנתיים בגלל דכאונות וכן הפרעות רכוז מאז שנים רבות. הטפול נרשם לי בזמנו ע"י פסיכיאטר במרפאת חוץ בבי"ח פסיכיאטרי כאשר המלצתו למינון מקסימלי עד375 מ"ג אותו אני נוטלת ומצבי השתפר בהרבה. כיום אני נמצאת במעקב אצל פסיכיאטרית אחרת המתנגדת בתוקף למינון שלדעתה גבוה מאוד ומציעה לרדת ל-300 מ"ג ויאפקס ולהתחיל ב-50 מ"ג מודל. אני חוששת לשינוי שמא אחזור למצבי דכאון מהם יצאתי בקושי רב. מה אני עושה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר יונתן דוידאור !! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/11/2010היי דבי , היה כדאי לברר מול הרופאה המטפלת את הראציונל, חסר מידע כגון : חרדות, כאבי ראש, מחלות רקע, ניתוחים ועוד .. ( באם היו)
וויפאקס במינונים גבוהים ( מעל 300 מ''ג ) יעיל מאוד , מעלה סרוטונין, נוראדרנלין וכן אפילו דופאמין , אך בו בזמן מינון גבוהה מהווה סכנה לסיבוך גופני, לחץ דם גבוה, כאבי ראש , סיבוך קארדיו וואסקולרי ועוד..
מודל ( סולפיריד) נוגד פסיכוזה דור 1, ישן, במינון נמוך יעיל בחרדה ודיכאון ואף יכול להעלות דופאמין לפעמים .
באם יש מחלות גופניות נלוות ואו חרדה , הורדת המינון והשילוב הנ'ל מאוד הגיוני.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהGHB,19/11/2010
שלום
מצטערת מראש על השאלה ההזויה קצת....
אני בת 30 , נשואה ומאובחנת שנים כ ADD ולוקחת רטלין כשצריכה.
מאז ומתמיד היו לי כאבים בזמן יחסי מין לאחר בירורים רפואיים נמצאה בעיה רפואית, ביולוגית.
מנסיון שלי עם הרטלין תמיד הגירויים נהיים פחות משמעותיים אם זה רעשים או כל גירוי אחר.ומפה חשבתי שאנסה לקחת רטלין לפני קיום יחסים ולראות אם תהיה לזה השפעה.
ואכן פעם ראשונה בחיים שלי לא היו לי כאבים בכלל!!!
האם זה ייתכן? האם ייתכן שיש קשר לרטלין ולהפחתת או העלמות הכאב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/11/2010בהחלט ייתכן, פחות הפרעות יותר רגיעה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חייבת את עזרתכם בבקשה!!!!פלונית18/11/2010
שלום רב. אני בת 26 ועוד חודש אני מתחתנת אם בחור מקסים חכם טוב לב אינטלגנטי ואכפתי. אבל אני מלאה בלא מובן המילה מלאה!! בפחדים וזאת כי אבא של הבן זוג שלי סובל מהפרעת אישיות- אובססיבית, חרדתית ותלותית. השאלה שלי האם זה גנטי? האם יש סכנה שזה עלול להתפרץ לבן זוגי במהלך החיים? או אפילו יותר גרוע האם הילדים שלנו עלולים להידבק? בבקשה תענו לי כמה שיותר מהר בבקשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חייבת את עזרתכם בבקשה!!!! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/11/2010אכן רוב ההפרעות הנפש כוללות מרכיב גנטי , אך לא רק, יש ההשפעה מהסביבה, סמים, טראומה, מחלות ועוד.. לא מחייב שבעלך יסבול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל לאחר מספר שבועותרונן18/11/2010
האם יש סיבה שלאחר שאני לוקח את הרסיטל ,כמה שעות אח"כ אני מנומנם ולא מרוכז בכלל?לאחרונה גם נוצרו לי כאבי ראש בצורה של כאילו מלקחיים לוחצים לי את הראש?הבעיות העיקריות שלי הן העייפות לאחר הנטילה וקושי בריכוז ובזכרון שהופיע לי לאחרונה לאחר נטילת הכדור,מבחינת חרדות המצב ממש השתפר...מה עלי לעשות?
זה ממש מפריע לי שפתאום קשה לי להזכר בדברים,ודברים שישר היו עולים לי לוקח לי ממש הרבה יותר זמן לשחזר אותם,כמו כן מבחינת קליטה וריכוז גם המצב ממש החמיר,האם זה אמור לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל לאחר מספר שבועות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/11/2010לרסיטל יש השפעה מרדימה - מרגיעה ( חלשה יחסית) , זה אינדיבידואלי, יש מטופלים שרדומים ויש שלא מרגישים בכך.
מומלץ לקחת בלילה, להתחיל מינון נמוך, יש סיכוי שהתופעות לוואי יחלשו ואו יעלמו במהלך הזמן.
אם לא עוזר ומאוד מפריע גם לאחר חודש טיפול ועלייה הדרגתית ואיטית במינון ניתן להתיעץ עם רופא מטפל לגבי הפסקה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי רסיטל
עידן20/11/2010ניסיתי ליטול את הכדור לפני השינה וזה גרם לי למין נדודי שינה נוראיים,התעוררתי בסביבות ה-5 פעמים במשך הלילה ,והייתי ממש כמו סהרורי ביום למחרת...כמו כן לא התייחסת למצב של הכאבי ראש הנוראיים ולמצב של החוסר יכולת להתרכז ולתפקד...האם כדאי לנסות את הציפרלקס במקום?
אם אני רוצה לנסות את הרמוטיב האם צריך לחכות תקופת מעבר בין הרסיטל לרמוטיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי רסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/11/2010במהלך התחלת הטיפול יכול להיות תופעות לוואי, בחילות, כאבי ראש, הפרעות בשינה , רגזנות ועוד..
התופעות לוואי בדר'כ זמניות וחולפות, יש האומרים שזה מעיד שהתרופה מתאימה לגוף ואף משפיעה.
מה לעשות?
1. להפחית מינון ולעלות במינון לאט.
2. לקחת אחרי ארוחה ( באם יש בחילות)
3. כאבי ראש - שתיה וטיפול במשכחי כאבים.
4. ניתן להשתמש בטיפול הרגעתי וכן כדורי שינה לזמן קצר לפי ניסיון הרופא המטפל.
לגבי הציפרלקס , הוא נחשב יותר פוטנטי, כך שתופעות יהיו לפחות אותו דבר.
לגבי רמוטיב, אכן עדיף לחכות כשבוע לאחר הפסקת רסיטל ורק לאחר מכן להתחיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת מינון רסיטל
עידן21/11/2010האם אפשרי שמינון של 10 מ"ג רסיטל יהיה יעיל?כי ב-10 מ"ג אני לא מרגיש את התופעות לוואי הנ"ל,האם זה יכול להיות אפקטיבי לחרדות גם במינון נמוך זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת מינון רסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/11/2010תיאורתית כן, זה אינדבידואלי ואין חוקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס בשילוב וולבוטרין...?!איתן18/11/2010
שלום רב,
אני נוטל כעת 300מ"ג ויפאקס כנגד דיכאון וחרדה כשנה,אולם נגד החרדה ישנו שיפור משמעותי וכנגד הדיכאון המצב לא יציב ובעל תנודות (ללא מאניה),לכמה מומלץ להוריד את מינון הויפאקס,כדי לקבל אינטרקציה טובה - בין 2 תרופות אילו?,אם אקח 150מ"ג ויפאקס ו150מ"ג וולבוטרין תהיה אינטרקציה טובה בין 2 תרופות אילו?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס בשילוב וולבוטרין...?! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/11/2010שילוב לא הכי מקובל , בדיכאון עמיד מומלץ להוסיף לוויפאקס מירו ( עבודה על 2 מערכות שונות ) , אם מתעקשים להוסיף וולבוטרין לוויפאקס , הייתי מנסה מינימום וויפאקס ( להשתמש רק במערכת הסרוטונין ולא לערב נוראדרנלין) , לדוגמא : VIEPAX XR 75 מ''ג פעם ביום.
מינון גבוהה של וויפאקס ווולבוטרין יחסום חזק מדי NE , יכול להוביל למצב חרדתי קשה , תופעות לבביות ועוד.. לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהסי18/11/2010
בעלי אדם בדרך כלל טיפוס לחוץ,אך בזמן האחרון ממש לא רגוע כאשר יש לו מטלות יומיומיות,הוא מבולבל ולא מרוכז,אתן דוגמאות: שוכח היכן שם את מפתחות הרכב,חצי יום עד שמצא אותם ב,תחמת הדלק"... אומר דברים ולא זכר שאמר מספר דקות לאחר מכן אני מזכירה לו ואומר "לא אמרתי את מדמיינת,שוכח אש דולקת,שם את נועל את דלת הבית ומשאיר המפתח עליה,לא מרוכז בנהיגה ולא פעם כמעט תאונת דרכים.
אדגיש כי סובל מדום נשימה בשינה בדרגה בינונית,כיב בתריסריון,
הוכר כנכה של המלל ובבדיקה פסיכיאטרית נכתב בסיכומה כי"סובל מהפרעות נוירטיות על רקע אישיות בלתי יציבה".
לא מטופל בשום תרופה ולא משתמש בסיפאפ [מסרב ].
שאלתי אני כאשתו מה עלי לעשות ואיך לפעול כדי שיואיל בטובו לקבל עזרה.
ובכלל האם יש שם למצבים שתארתי,אוסיף כי בעלי בן 65 ללא לחץ דם,סכרת ובדרך כלל בריא גופנית.
אנא תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/11/2010תנסי לגייס עזרת בני משפחה, חברים , רופא משפחה ועוד..
לגבי אבחנה , יש מספר אבחנות אפשריות, יש צורך בבדיקה מסודרת לשם אבחנה מדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטים פסיכודיאגנבדוי18/11/2010
שלום.. אני בן 20 .שירתתי כשנה בצהל.
לפני 5 חודשים בשירותי בצה"ל עשיתי הצגה תרגיל שאני מנסה להתאבד.. בשביל להשיג תנאים מוקלים יותר ממה שהיו לי.
הלכתי למיון עם חבר ושם שיחקתי אותה מטושטש והחבר כאילו מחזיק אותי ואמרתי שבלעתי 5 כדורי אופטלגין עקב בעיות בצבא. אושפזתי לילה אחד.
בהמשך זומנתי לקבנית היחידה שלא עזרה לי כלל וידעה שלא באמת ניסיתי להתאבד.. אחרי התעקשויות מצידי היא הפנתה אותי לפסיכיאטרית.
לפגישה עם הפסיכיאטרית הצטיידתי בכדורי אופטלגין במידה והיא לא תבוא לקראתי תכננתי לבלוע כדור ולהפחיד אותה שתראה באמת שאני רציני .
אז באמת זה מה שהיה בלעתי כדור אחד לא יותר ואז נתתי לה תשאר.. הוציאה אותי להרגע ולאחר מכן קבעה שיצטרכו להוציא אותי מהצבא עקב האישיות שלי .
לא רציתי לצאת מהצבא וחשבתי שהיא סתם רוצה להפחיד אותי כמו פעמים קודמות שאמרה את זה אז אמרתי לה אם את לא תעזרי לי אני ייצא מהצבא אין בעיה.
לבסוף למזלי הרע באמת הוציאה אותי על פרופיל 21.
ערערתי על הפרופיל רשמתי מכתב..כעת אני באמת מצטער על השטויות שעשיתי ומאוד רוצה לחזור ולסיים את השירות לא משנה באיזה תנאים.
לאחר הערעור זימנו אותי להערכת מצב מחדש אצל פסיכיטר ולאחר מכן תהיה לי וועדה על הערעור
לבינתיים הלכתי לבדיקה החוזרת מול הפסיכאטר הסברתי לו שעשיתי שטויות שאני מאוד מצטער עליהם והשחרור גרם לי לחשוב רבות ולרצות לשרת יותר מכל חייל אחר .
הפסיכאטר אמנם ראה שהכל טב איתי ואני נראה בסדר גמור ללא ניסיונות אובדניות אבל ראה שהיה לי עבר די כבד אצל הקבנים ואמר שזה יכול להשפיע לרעה והוא גם לא בטוח בי שאני יוכל לסיים שירות למרות שהסברתי לו שאני בטוח בעצמי שאני כן יסיים.
הוא המליץ לדחות את הערעור ואמר לי שאם אני רוצה להלחם לחזור אני צריך להביא טסטים פסיכודיאגנוסטיים מפסיכיאטר ולא של קופת חולים ואמר לי שזה עולה 2000 3 אלף ואפילו יותר.
השאלה שלי למה לא מקופת חולים מה רע?
ומה באמת המחיר שפסיכיאטר יבדוק אותי סה"כ וירשום שאני כשיר לשרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטים פסיכודיאגנ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/11/2010השאלה מה מבקשים, יש מבחן באמת יקר MMPI , שמעברים פסיכולוגים קליניים, שבו ניתן לקבל מידע לגבי האישיות וכמה האדם נוטה להגזים ולשקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייך לחיות עם...ג'ודי18/11/2010
אייך לנהוג בבית עם בתי בעלת הפרעת אישיות. היא משתנה שלוש פעמים ביום מאהבה מוגזמת אלי ועד שנאה שמתבטאת בכעס בלתי נשלט, שבירת חפצים יריקות ומכיוון שהיא גם אנורקסית, שמות לאוכל. המקרר כמעט ריק ובכל זאת זורקת מה שיש, רושמת לי פתקים מה לקנות ומה לא. ולא יוצאת מן הבית. אני נואשת. חיי אינם חיים. היא לא נותנת לי לנשום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייך לחיות עם... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/11/2010מילת המפתח : גבולות. זה מאוד מורכב אך אין ברירה וכן צריך לתאם עם אנשי מיקצוע במקביל.
ממליץ ליקרוא חומר בנדון באתר שלי בדף מטופלים, יש חוברת להורדה חינם בנושא הפרעת אישיות גבולית. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קשה ומביכהנינה18/11/2010
שלום רב
אני לסבית בת 30 וכבר הרבה שנים שאני נאלצת להתמודד עם חוסר יכולת להרגיש בנוח עם נשים שאני פוגשת ביום יום. אני לא יכולה להישיר מבט מבלי להתרגש ולחוות תחושות פיזיות מאוד מורגשות-מסמיקה דופק מהיר בלבול בדיבור בהייה.
אני כבר הפחתתי את המפגש עם הסביבה למינימום כי זה מאוד מביך אותי
אני רוצה להרגיש טבעי ונוח גם בחברת נשים
האם יש כדורים שיכולים להפחית את התסמיניםה הפיזיים האלה?
נורא קשה לי לתפקד ביומיום כך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה קשה ומביכה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/11/2010כן , יש תרופות שיכולות לעזור למרות שטיפול ב CBT יכול להיות מאוד יעיל במצבך .
ממליץ לך ליקרוא חומר לגבי CBT וחרדה, באתר שלי בדף מטופלים ניתן להוריד חינם חומר קריאה בנדון. ( פרטי האתר בתמונה למעלה שלי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להיכנס להריוןקארין17/11/2010
שלום..אני בחורה כבת 35 שסובלת ממצבי רוח,דיכאונות וחרדות,מאוד אינטיליגנטית,בלי הרבה ביטחון עצמי ,ובלי משפחה תומכת .יש לי קשר זוגי כ8 שנים.שמלווה בהרבה ריבים משמעותיים.אך מאוד קשורה אל הבחור.שהוא גם פוגע בי מאוד וגם לחילופין הרבה פעמים "מציל" אותי ... איני לוקחת כרגע כדור נגד דיכאון...מעוניינת להביא ילד לעולם ..אך מאוד חוששת שאקבל דיכאון חזק וחרדות במהלכו גם מעצם הקושי שבהריון וגם כתוצאה מההורמונים המשתוללים בהריון...עוד אין לי ילדים ...קראתי שכדור נגד דיכאון יכול לעשות מומים . ולכן אסור ולא כדאי לקחת...השאלה איך בכל זאת אפשר לעזור לי לעבור את התקופה בשלום ...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להיכנס להריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/11/2010נוגד דיכאון מקבוצת SSRI בטוח יחסית ואין מניעה חד משמעית לשימוש בהריון.
באם אפשר מומלץ ב 3 חודשים הראשונים( טרימסטר ראשון ) לא ליטול תרופות .ניתן להתיעץ ספציפי לגבי כל תרופה במרכז לייעוץ ארצי טרטולוגי - משרד הבריאות.
על רופא מטפל לישקול תמיד תועלת מול סיכון . בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לי?..אני17/11/2010
אני אשת שיחת מאוד טובה אך משום מה בזמן האחרון מחשבות משתלטות עליי שאני משעממת ואני לא מצליחה לדבר מבלי לחשוב שהצד השני משתעמם
ואני מדברת אני לא מרוכזת בדבריי... וזה משגע אותי מה יש לי? זה גורם לשיחה לא להיות רציפה וזה גורם לי לדכיאון נורא... עד לפני כמה ימים זה לא היה מה יש לי?!?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה לי? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/11/2010אין ספק שאת מציגה שינוי משמעותי ויש לבדוק באופן יסודי את הגורמים היכולים להשפיע על כך, לדוגמה : משפחה, עבודה , מרכיב פסיכולוגי , שינוי גופני או בריאותי, טראומה נפשית ועוד..
יש מקום לברר את מצבך בבדיקה אצל איש מקצוע, פסיכולוג קליני או פסיכיאטר. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)