מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה שניהאריאל16/06/2010
מצטער שאני מנדנד . אני הייתי עם ההודעה של הזולופט .(אני מההודעה מה9.6) למטה . עברו שבועיים וחצי מאז שהעליתי את המינון של לוסטרל מ100 ל 150 . ועדיין יש לי תופעות של אי שקט . דיכדוך . חוסר מנוחה קל . זיעה .(יש שיפור קליל)
האם זה הגיוני שעדיין יש לי את התופעות הללו ?? ואם כן מה עליי לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שניה
ד''ר אירנה נתנאל17/06/2010אריאל שלום,
שבועיים זה לא מספיק זמן. לעיתים נדרש יותר זמן עד שהגוף מסתגל לתרופה. אני מציעה שתעזר בסבלנות ותמתין עוד כשבועים. במידה ותופעות הלוואי לא יצטמצמו כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין ופלוטיןדניאל15/06/2010
שלום
אני סטודנט וצורך רטלין במידת הצורך (רק כשאני לומד- בעיקר בתקופות מבחנים- בימים אלה)
לאחרונה, אובחנתי בפוביה חברתית והתחלתי לצרוך פלוטין בימים האחרונים
רציתי לדעת אם השילוב (שאינו על בסיס יומיומי, כלל) מסוכן?
תודה רבה!
דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנה תשובתי השניה
אוהליה15/06/2010פלואוקסטין, תרופה נוגדת דיכאון המעכבת באופן סגולי את הניצול החוזר של סרוטונין במוח (SSRI), משמשת לטיפול כביכול במיגוון של מצבים דיכאוניים.
תופעות הלוואי של נוגדי דיכאון ממשפחת ה- SSRI -Selective Serotonin Reputake Inhibitor כוללות: כאב ראש, בחילה, חרדה, סערת-נפש, נדודי שנה, חלומות מוזרים, חוסר-תיאבון, אין-אונות, בלבול ואקטיזיה (חוסר שקט ועצבנות), אי שקט מוטורי בלתי נשלט, בהלה וחרדה שעלולה להוביל להתנהגות אלימה.
העולם הזדעזע ממרחץ הדמים שהיה בעירה ויננדן ליד שטוטגרט במרץ 2009. אין כאן מקריות - רוב מבצעי אירועי ירי בקרב המונים טופלו בנוגדי דיכאון. זה הזמן להתייחס ברצינות לאזהרות המינהל למזון ותרופות האמריקני מאפריל 2004
אני יודעת שאפשר לעזור לך עם תרופות טבעיות אשר לא יעשו לך נזק,אני ממליצה להתיעץ עם הומאופת או נטורופת.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטלין ופלוטין
17/06/2010לדניאל שלום
אתייחס לשאלתך בשני אופנים.
אין בדרך כלל קושי לקחת פלוטין וריטלין. צריך להתחשב בעובדה שריטלין יכול לעלות את המינון של הפלוטין. תשוחח על זה עם הרופא המטפל.
התשובה שאתה מקבל מהגב' אוהלו היא מהולה בתעמולה אנטיפסיכיאטרית של הקבוצה שנקראת סיאנטולוגים. זו כת לכל דבר שנמצאה אשמה בניצול אנשים חולים ומפזרת "רעל" אנטיפסיכיאטרי במטרה למשוך אנשים אליהם ואז לנצלם. תזהר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך קוראים למחלה הזאת?רונן15/06/2010שאנשים לא זוכרים אם הם הרגו או לא הרגו אנשים? הולכים ברחוב וחוזרים שוב, כדי לבדוק אם הם פגעו במישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראשמח מאוד לתשובה
רונן19/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך קוראים למחלה הזאת?
19/06/2010שלום
המצבים של OCD יש לסובלים לפעמים פחד שפגעו במשהו (למשל עם הרכב ואז חוזרים למקום לבדוק) או שיאבדו שליטה ויפגעו במשהו (עם סכין לדוגמה). לא מדובר במצב אמיתי אלה במחשבות מטרידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור לאון גרינהואס
עודד20/06/2010הסביר את זה באופן מצוין אבל לא הבנתי את הרציחות בכל אופן בתור אחד שסבל מטורדנות כפייתית אובססיבית אני יכול לומר ש CBT זה אחלה טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD?
עודד20/06/2010או דמנציה/שיטיון/ פסיכוזה
למה שמישהו עם OCD ירצח מישהו ולא יזכור? ומה הקשר של לחזור אחורה לרציחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בן לחזור אחורה לרציחות
רונן20/06/2010כי אותו אדם לא יודע אם הוא רצח או לא, אז הוא הולך אחורה שוב ושוב כדי לראות (הצרה היא שנגיד הוא הלך אחורה וראה שאין גופה ושהוא לא רצח, הוא יכול אחר כך שהמשיך בדרכו לא לדעת אם באותו זמן שחזר כדי לבדוק שאין גופה לא רצח).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו שאצלי זה אמיתי לחלוטין
רונן20/06/2010אני לא יכולה לצאת אלא אם כן אמא מביאה אותי בדיוק בדיוק לעבודה, ואני בת 32. אני לא יכולה ללכת דקה ברחוב מבלי לחשוב שאולי כרגע הרגתי מישהו, לכן אני לא יכולה ללכת לחברות לכן אני לא יכולה להפגש עם בחורים ( כי אני צריכה את ההשגחה של אמא).
ואם בכל זאת הלכתי 2 דקות לאוטובוס מהעבודה, או אם בכל זאת הלכתי לחברה (וגם רק אחרי שחזרתי שוב ושוב כדי לראות שאין גופות) אני מתייסרת בבית ולא ישנה ורוצה למות כי אולי רצחתי המון אנשים.
את באמת יכולה להגיד שאין לי שום מחלת נפש? אם כן אז מה יש לי?
תירוצים לעצלנות זה בטוח לא, כי אני עובדת כמו כולם למרות הקושי. אני בטח לא מענה את עצמי כי אני חושבת שזה מגניב. אז מה זה אם לא מחלת נפש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוריוון ואלכוהוליעל15/06/2010שלום, אני לוקחת כבר שנה לוריוון פעמיים ביום, בוקר וערב ובמהלך כל השנה הזאת לא שתיתי טיפת אלכוהול משום שכתוב בעלון שאסור. רציתי לדעת אם אני יכולה לחזור לשתות.. לפחות בסופי שבוע.. לאחר ארבע שעות למשל לאחר נטילת הכדור. זה ממש מתחיל להפריע לי במיוחד בגלל שאני צעירה בת 21.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלוריוון ואלכוהול
17/06/2010שלום
שילוב של אלכוהול ותרופות פסיכיאטריות לא מומלץ. השילוב מגביר משמעותית את השפעת של אלכוהול ושל התרופות. עדיף להימנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין
ש24/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהנטלי15/06/2010שמי נטלי אני מאובחנת כחולת סכיזופרניה,עברתי טראומות על רקע מיני,אני משתמשת בסמים ולפני כשנה היה לי התקף פסיכוטי וניסיון אובדני,התחלתי לקחת תרופה כמה חודשים פארפאנן ועליתי 8 קילו,כרגע החליפו לי לכדור פלואנסקול אפשר לדעת פרטים על הכדור והשאלה הכי חשובה אם הוא משמין?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמודה לך
נטלי16/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
17/06/2010שלום
פלואנקסל תרופה מקובלת בטיפול. פחות מרדימה וגורמת להרבה פחות השמנה.
כתרופה היא פועלת באופן מאוד דומה לפרפנאן, היא חוסמת את קולטני דופמין במוח. את יכולה למצאו באינטרנט הרבה אתרים שירחיבו על התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק?שני15/06/2010האם תרופה שניתנה שלא בצורך (לפונקס 300 מ"ג - טעות באבחנה) עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך גם לאחר שמורידים בהדרגה לגמרי את מינונה?
אם כן, מהו הנזק?
האם גם תופעת הלוואי - בריחת שתן עלולה להימשך גם לאחר הורדת המינון?
התרופה ניתנה במשך חצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנזק?
17/06/2010שלום
השפעות התרופה תעבורנה תוך חודש ימים. הדברים שאתה מזכיר הם הפיכים.
תצליח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואיתום14/06/2010האם נטילה בכמות מאסיבית של כדורים אנטי פסיכוטיים/רמרון או SSRI יכולים לגרום לשינויים כימיים במוח גם לאחר הפסקה לחלוטין שלהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמינון גבוה של תרופחות
ד''ר חיים שם דוד21/06/2010תופעות לוואי של תרופות ממשפחת SSRI או רמרון הן הפיכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לואי תום
אוהליה21/06/2010הי -זו שאלה מאד חשובה
הנתונים מצביעים על כך שריכוזים שונים של אותו סם פסיכיאטרי יוצרים השפעה הפוכה לחלוטין. ריכוזי התרופה בדם משתנים בין נטילה לנטילה, לכן אנחנו מקבלים פתאום השפעות הפוכות ממה שרצינו: מסתבר שנוגדי דיכאון גורמים גם למחשבות אובדניות ולאלימות, ריטלין דווקא פוגם ביכולת הנהיגה, תרופות הרגעה גורמות לעיתים דווקא לאי שקט קיצוני ותוקפנות, וכדורי שינה גורמים לעיתים דווקא להפרעות שינה.
סמים פסיכיאטריים בהחלט אינם הדרך היחידה ובודאי שאינם דרך בריאה לטפל בבעיות נפשיות.
בנוגדי דיכאון למשל, חזרתן של התחושות הקשות והסבל יכולה להתרחש אף חצי שנה ושנה לאחר הפסקת הטיפול התרופתי, במיוחד אם המינון היה גבוה, או שהנטילה הייתה ממושכת. כפי הנראה הסיבה לכך היא, שחומרים אלה נוטים להצטבר בגוף ולצאת מתאי השומן במשך חודשים ארוכים
אני שולחת לך לינק שייתן לך יותר נתונים על הנושא
תופעות הלוואי של נוגדי דיכאון ממשפחת ה- SSRI -Selective Serotonin Reputake Inhibitor כוללות: כאב ראש, בחילה, חרדה, סערת-נפש, נדודי שנה, חלומות מוזרים, חוסר-תיאבון, אין-אונות, בלבול ואקטיזיה (חוסר שקט ועצבנות), אי שקט מוטורי בלתי נשלט, בהלה וחרדה שעלולה להוביל להתנהגות אלימה.
העולם הזדעזע ממרחץ הדמים שהיה בעירה ויננדן ליד שטוטגרט במרץ 2009. אין כאן מקריות - רוב מבצעי אירועי ירי בקרב המונים טופלו בנוגדי דיכאון. זה הזמן להתייחס ברצינות לאזהרות המינהל למזון ותרופות האמריקני מאפריל 2004
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון PAXXETפלוני14/06/2010אני לוקח PAXXET נגד דיכאון/ עייפות כרונית CFS (האבחנה לא ברורה) ההנחיה שקיבלתי להעלות בהדרגה מינון עד לשיפור המצב. כעת אני לוקח 30 MG ביום מה המינון המקסימלי (גיל 25 משקל 45 ק"ג)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמינון מקסימלי של פאקסט
ד''ר חיים שם דוד21/06/2010שלום לך,
המינון המקסימלי של פאקסט תלוי בהפרעה שממנה אתה סובל. להפרעות חרדה המנון יותר גבוה מלהפרעות דיכאון. המינון בדר"כ עד 60 מ"ג ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמינון במשקל גוף נמוך
פלוני21/06/2010האם במשקל 45 קילו המינון המקסימלי אינו נמוך יותר? וכאמור הבעיה אינה חרדה אלא דיכאון או CFS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לרעש או דיכאוןב14/06/2010שלום,
אני בת 34. אני ובעלי עברנו דירה בעת היותי בתחילת ההריון. בדירה החדשה סבלתי מרעש מהשכנה למעלה והדבר גרם לי לשנוא את מקום מגוריי ולרצות לעזוב. ילדתי לפני 3 חודשים ועברנו לדירה אחרת לפני כחודש בתקוה למצוא שקט. כבר בימים הראשונים נעשיתי ערה לרעשי גרירת רהיטים מהשכנים לידינו והדבר גרם לי לאכזבה קשה, חוויתי יומיים של חוסר חשק וחוסר שמחה וכך למעשה זה נמשך און ואוף. לאחר התייעצות עם גורם מקצועי נאמר לי כי ככל הנראה מדובר בדיכאון אחרי לידה שהרגישות לרעש הינה אחד הסימפטומים. מה דעתכם בעניין? האם זה יכול להיות דכאון? האם אני כה רגישה לרעש ושעלי שוב לעבור דירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצפיתי בסרטון אבל
ב14/06/2010לא ממש הבנתי את הקשר למצבי. אדייק יותר: כאשר עברנו לדירה החדשה ושמעתי שוב רעשים חלה ירידה משמעותית במצב רוחי: אכזבה גדולה כי ציפיתי לשקט, איבדתי חשק לסדר את הבית החדש, לא היו לי כוחות לטפל בתינוקת, הרגשתי מאוד בודדה. פניתי לפסיכולוגית המתמחה בדיכאון לאחר לידה ולאחר ביקור אצלה היא איבחנה דכאון קל שבין הסימפטומים קיימת גם הרגישות לרעש שגורם אצלי לעצבנות. מעניין אותי לשמוע גם חוו"ד פסיכיאטרית פשוט. מעניין אותי להבין אם רגישות לרעש עלולה לגרום (או אולי מהווה אצלי טריגר) להופעת דיכאון? או שאני פשוט פיתחתי רגישות יתר ועלי לעבור לגור מחוץ לעיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב אוהליה
engel hana15/06/2010מזל טוב על הולדת התינוק. היי חזקה את יודעת את האמת על סמים פסיכיאטריים. אני אתך היי חזקה כמו תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתגובת אחד הרופאים
ב15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק בלתי הפיך?שני14/06/2010האם תרופה שניתנה שלא בצורך (לפונקס 300 מ"ג - טעות באבחנה) עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך גם לאחר שמורידים בהדרגה לגמרי את מינונה?
אם כן, מהו הנזק?
האם גם תופעת הלוואי - בריחת שתן עלולה להימשך גם לאחר הורדת המינון?
התרופה ניתנה במשך חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא
ד''ר חיים שם דוד21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי לברררות13/06/2010שלום אני בת 23 אני נוטלת תרופה ציפרלקס 5 מילגרם כל יום וכעת אני צריכה להתחיל לקחת למיסיל בכדורים בגלל שיש לי פטרת בציפורניים רציתי לשאול את הרופא עור אך לא חשתי בנוח ואני רוצה לדעת אם לא תהיה התנגדות בתרופות האם מותר לקחת לימסיל בכדורים במקביל לציפרלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמיסיל וציפרלקס
ד''ר חיים שם דוד14/06/2010אין בעיה משמעותית בצירוף התרופות שאת מתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSRI ותפקוד מיני לקוייאיר13/06/2010היי
אני בן 18 וסובל מאוסידי ומטופל בסרנדה 200 מ"ג
וכתוצאה מכך איני מסוגל לגמור(לא מגיע לשפיכה)
למרות שהתרופה מאוד עוזרת לי לאוסידי
אז אני לא רוצה להחליף אותה
מה אפשר לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרSRI ותפקוד מיני לקוי
19/06/2010שלום
קושי בתפקוד מיני מלווה לעיתים את הטיפול בתרופות כמו לוסטרל.
אפשר לחשוב על להוריד את המינון או לשלב תרופות כמו sorbon wellbutrin miro ולראות עם זה מסייע. כמובן שצריך לקחת בחשבון שיותר תרופות יכול לעשות יותר תופעות לוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 שאלות בקשר לדפלפט כרונו ולמיקטל?!איתן13/06/2010שלום רב,
יש לי 3 שאלות;בנוגע לתופעות לוואי של דפלפט כרונו ולמיקטל (אינני נוטל שתי תרופות אילו במקביל):
1.תוך כמה זמן מתחילת נטילת דפלפט כרונו במינון 500מ"ג;אמורה לחלוף תופעת הלוואי,המתבטאת בתכיפות מוגברת להיכנס לשירותים?
2.מה הסיכוי לפגיעה בשמיעה,לאחר נטילת דפלפט כרונו 500מ"ג - במשך חודש?
3.אם ישנם כאבי בטן חזקים ועזים,ומחשבות אובדניות,בעת נטילת למיקטל במשך שבוע ובמינון 25מ"ג,האם אילו הן סיבות מספיקות,כדי להפסיק נטילת כדור זה באופן מיידי?
בתודה רבה מאוד מראש.
איתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראפשר בבקשה - תשובה לשאלתי.
איתן14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שקטזכריה בן ציון13/06/2010בס"ד
לפני קצת יותר מחודש אושפזתי בבית החולים הפסיכיאטרי בבאר שבע. אובחנתי כסכיזופרני.
בהתחלה ניסו לתת לי פרפנאן בכדור ובזריקה - מודיקייט. הטיפול הופסק, בשל תופעות לוואי קשות -חוסר שקט ונוקשות בגפיים. קיבלתי ואליום וכן דראלין ודקנט והתופעות פסקו. במקביל, התחלתי טיפול בזיפרקסיה, והכל היה בסדר.
כששוחררתי, חזר האי שקט. אין לי מושג למה. האם זה מכיוון שהפסקתי לקחת ואליום? מה עלי לעשות? עלי לציין שאיני סובל מנוקשות בגפיים.
בתודה
זכריה בן ציון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לזכריה
ד''ר ערן ואדים הראל15/06/2010אי שקט זה תלונה מאוד כללית ויכולה להגרם מסיבות שונות. ישנה תופעת לואי מתרופות נוגדות פסיכוזה כמו פרפנאן שמתבטאת בתחושת אי שקט ומתח בשרירי הרגליים. עם זאת אי שקט יכול להיות תוצאה של מתח נפשי או תסמין גמילה של תרופות כמו ואליום. במידה וזה אכן תסמין גמילה מהואליום זה אמור לחלוף תוך כשבוע. ניתן גם לבצע ירידה הדרגתית. פנה לרופא המטפל להיוועץ עמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסטיראל המקורילעומת סטרטליןחנן13/06/2010הפסיכאטר שחי נתן לי מרש/ם ללוסטראל המקורי ונגשתי לקבל מרשם דרך קופ"ח והרופא נתן לי סטרטלין האם זה אותה תרופה או שאני צריך להתעקש לקבל את התרופה שהמליץ הפסיכאטר לוסטראלהמקורי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעכשיו אני בכלל מבולבל !!!
חנן13/06/2010לפי הקישורים ששלחת לי אולי בכלל עדיף לא להתחיל בכלל לקחת כדורים ? השאלה נשארה פתוחה לגבי התרופות למרות שאני ממשיך לבדוק ברשת על התרופות הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנן
יאיר13/06/2010חנן אני מציע שתחכה לתגובת הרופא
ואל תקבל את דבריי אוהליה(עם כול הכבוד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוהליה
יאיר13/06/2010אוהליה נראה לי שלפי התגובות הרבות שלך לפונים פה בפורום
את עושה מין תעמולה
ואני לא מסכים אם זה כול כך...
אבל את הראת בסירטונים האלו משהו חשוב מאוד ללא ספק
אבל אני לא מקבל את זה בפה מלא
כלומר אנשים מבקשים תשובה לשאלה ואת זורקת את הלינקים הנוקבים הללו מבלי להתייחס לשאלת הפונה בכלל...
אשמח לתגובת רופא/ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוהליה
יאיר13/06/2010אוהליה נראה לי שלפי התגובות הרבות שלך לפונים פה בפורום
את עושה מין תעמולה
ואני לא מסכים אם זה כול כך...
אבל את הראת בסירטונים האלו משהו חשוב מאוד ללא ספק
אבל אני לא מקבל את זה בפה מלא
כלומר אנשים מבקשים תשובה לשאלה ואת זורקת את הלינקים הנוקבים הללו מבלי להתייחס לשאלת הפונה בכלל...
אשמח לתגובת רופא/ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יאיר
יואב14/06/2010הי יאיר,
ראיתי את הלינקים של אוהליה ולדעתי היא צודקת לחלוטין.
זה לא עניין של תעמולה זה עניין של נתונים שהיא מעבירה לך.
מה תעשה איתם זאת החלטה שלך לגמרי.
אתה צריך להיות מסוגל להסתכל על הנתונים ולהחליט בעצמך מה נראה לך הגיוני ומה באמת טוב עבורך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא !!!
חנן14/06/2010אני ממש לא מבין את התגובה אני לא ממש לא עושה תעמולה ואין לי סיבה לעשות בסך הכל שאלתי אם שני התרופות זהות לפני שאני מתחיל לקחת את מה שנתנו לי בקופ"ח (סרטרלין ) וראיתי בתשומת לב רבה את הסרטונים ששלחת לי אבל זה לא עונה לי על השאלה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אני כתבתי לך את זה
אוהליה14/06/2010בחור בשם יאיר כתב את זה
ברור לי שאתה לא עושה תעמולה ורק רוצה תשובות
האם הצלחת לקבל יותר מושג לגבי התרופות?
אוהליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה גנרית
ד''ר חיים שם דוד14/06/2010החומר הפעיל בלוסטראל נקרא סרטרלין וישנם מספר תכשירים בישראל עם החומר הפעיל הזה. המקורי הוא הלוסטראל, ויש גם סרנדה ותכשיר בשם סרטרלין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנן14/06/2010תודה על התשובה אני עוד הערב מקווה שהרופא שלי יחזור אלי עם תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה !
חנן14/06/2010לאחר שיחה עם הרופא שלי הוא אמר בפשטות שהתרופות אותו דבר אני מקווה שהנושא מוצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)