מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלותדן06/06/2010
שלום רב,
אני כבן 25 וונמצא מזה שלוש שנים בערך במצב נפשי ירוד. חרדות, לחצים, מתחים ודיכאון מסוים.
1. האם דופק מואץ, הזעה וכו',לאורך שנים, בעת התקפי חרדה ומצבי לחץ או מתח, עשויים לגרום לנזק פיזיולוגי בריאותי כלשהו?
2. במקביל לכך, הנשימה שלי נעשתה רדודה באופן קבוע לאורךהשנים. כלומר אני נאלץ לשחרר אוויר כל מספר דקות מסויים גם ללא הופעת התקף חרדה או משהו דומה.
אני בטיפול פסיכולוגי אך לא מרגיש שינוי בענייין הנשימות..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר חיים שם דוד07/06/2010התקפי חרדה אינןם גורמים לנזק בריאותי כלשהו. ובטח שלא בגיל הצעיר.
התסמים שאתה מתאר הם תסמינים של דריכות יתר וחרדה ואני הייתי מציע לך לפנות אל פסיכיאטר על ננת לעזר לך, בנוסף לטיפול הפסיכולוגי שאתה נמצא בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםשני06/06/2010
תיתכן סכיזופרניה רק עם הפרעות בחשיבה? (לא מחשבות שווא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה בלתי מאורגנת
ד''ר חיים שם דוד07/06/2010שלום לך,
סכיזופרניה יכולה להיות עם הפרעות במהלך חשיבה. יחד עם זאת ראוי לדעת שסכיזופרניה אינה רק פסיכוזה או הפרעות במהלך חשיבה אלא היא בעצם ירידה מתמשכת ביכולת התיפקוד החברתי, אקדמי ובינ אישי ופגיעה במוטיבציה ובתיפקודים נוספים שאינה מוסברת מבעיה פסיכיאטרית אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוח מתפוצץ מרוב מחשבות.אבישי06/06/2010
שלום.
מאז שאני זוכר את עצמי אני סובל ממחשבות בלתי פוסקות.
המוח שלי טוחן מחשבות עוד ועוד ועוד עד שאני לא מצליח להיות בשום מקום.
לא מצליח לישון בלילות. לא מצליח להתרכז בשום דבר. לא מצליח לעשות שום דבר.
האם יכול להיות שזו בעיה נוירולוגית וניתן לראות זאת בסריקת מוח? או שמדובר בבעיה פסיכיאטרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות
ד''ר אירנה נתנאל06/06/2010אבישי שלום,
אני מאוד ממליצה על התיעצות פסיכיאטרית.
בהצלחה ותרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בתפקוד מיני עקב תרופות נוגדותבעל דיכאון קל06/06/2010
אני סובל מדיכאון קל ואני חושב שבשביל ההקלה הקטנה הזאת לא שווה לי לאבד את חיי המין שלי,ניסיתי כמה תרופות שגרמו לי לבעיות זקפה ועיכוב בשפיכה שממש דיכאו אותי יותר מהתועלת שנתנו לי,האם יש תרופה שלא גורמת לבעיות האלה?עדיף להיות עם דיכאון קל מאשר לא לתפקד מינית שזה מתסכל הרבה יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת המשך
בעל דיכאון קל06/06/2010יש פה שתי שאלות שעולות לי :
1)האם הוא לא נואם את הנאום הזה כדי להתנקם בגוף שפיטר אותו והוא רוצה להסב להם נזק תדמיתי וכלכלי...
2)אז מה כן הפתרון למי שמדוכא...יש משהו טבעי ללא תופעות לוואי שהוכיח את עצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת המשך
06/06/2010שלום
תופעות לוואי מיניות הן ממש מציקות ובצדק. לא כל התרופות גורמות לזה ולא כל האנשים סובלים משה. כאשר מדובר בדיכאון קל צרים לשקול תועלת לאומת תופעות לוואי. אפשר לנסות גם טיפול פסיכולוגי, או תרופות כמו רמוטיב, וולבוטרין, ועוד. תתייעץ עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת סרנדה /לוסטרליובל06/06/2010היי
האם הפסקת סרנדה מביאה לידי עייפות?
א"כ תוך כמה זמן מהפסקה מסתיימת העייפות?
כמו כן
באם מישהו הפסיק את הסרנדה לתקופה וחוזר ליטול, התרופה אמורה להשפיע כמו בפעם הראשונה או פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסקת סרנדה /לוסטרל
06/06/2010שלום
תופעות לוואי של הפסקת תרופות נמשכות עד חודש. בדרך כלל תרופה שעזרה בעבר עוזרת גם כאשר מחדשים את השימוש בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי לגבי הלוסטרלאורית05/06/2010האם התרופה באמת עוזרת ומרפאת. מה קורה כשמפסיקים אותה. כיצד יודעים כמה זמן עליי לקחת את התרופה. השאלה העיקרית היא, האם היא באמת מרפאת. הם ישנם תרופות טבעיות אשר עדיפות על תרופות כימיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלוסטרל
ד''ר אירנה נתנאל06/06/2010אורית שלום,
לוסטראל היא תרופה נוגדת דיכאון המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין במוח ושייכת לקבוצת התרופות SSRI . תופעות הלוואי השכיחות כוללות: נדודי שינה, ישנוניות, סחרחורת, כאבי ראש, יובש בפה, שלשול, ובחילה. האם התרופה מרפאה זאת שאלה מאוד אינדיבידואלית, ישנם אנשים שהיא עוזרת מאוד, ישנם כאלה שהיא עוזרת קצת ויש כאלה שהתרופה כלל לא עוזרת. אין לדעת מראש כיצד תהיה תגובתך לתרופה. יש ליטול אותה בהשגחת הרופא. התרופה הצמחונית בשם רמוטיב, היא דורשת מרשם רופא. כדאי להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בלוסטרלאורית05/06/2010היי, התחלתי להשתמש בלוסטרל פעם ראשונה (מעולם לא קיבלתי תרופות נגד דכאון). את הכדור השלם התחלתי לקחת לפני שלושה ימים. לא הצלחתי להבין אם זה כדור טוב או לא טוב. אם מתמכרים אליו או לא. היום ביום השלישי שאני לוקחת את הכדור השלם יש לי עייפות יתר, רעידות בגוף ודפיקות לב. ברצוני לדעת אם זה משהו שיחלוף כי אינני לוקחת כדורים בכלל בקושי אקמול, אם אני חייבת לפנות לרופא... באמת הכי חשוב לי לדעת אם זה כדור שגורם להתמכרות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלוסטרל
ד''ר אירנה נתנאל06/06/2010אורית שלום,
התרופה לא ממכרת ונועדה לשימוש ארוך טווח. תופעות שאת מתארת מוכרות ושכיחות למדי. הן חולפות כאשר הגוף מסתגל לתרופה. יתכן, ויוברו עוד כשבועיים עד שהשפעת התרופת תורגש במלואה.
בנוסף, חשוב לציין שהדרך היעילה ביותר להתמודד עם דיכאון הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT הינו קצר וממוקד ובמהלכו ניתן ללמוד כלים של שליטה בדיכאון בהווה וגם לטווח הארוך. כלים אלה מאפשרים מניעת הישנותו של דיכאון בעתיד במידה ותרצי להוריד את התרופה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנן וציפרלקסדליה05/06/2010האם לבחור שחולה בסיכוזפרניה שנוטל 24 מ"ג פרפנן
אפשרי להוסיף ציפלרקס עקב מצבי רוח משתנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרפנן וציפרלקס
06/06/2010שלום
השילוב של פרפנאן וצ'פרלקס מאוד נפוץ. אפשר לשלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרספירדלתום05/06/2010לפני חמישה חודשיים נטלתי 20 כדורים של רספירדל (פעם ראשונה בחיים שנטלתי כדורים מסוג זה) לא נטלתי אותם באופן קבוע !
אחרי חצי שעה אני פשוט השתגעתי, אושפזתי בבית חולים ועברתי ניקוי נוזלים.
מאז אני כל הזמן חושב על התאבדות, יש לי קושי בבליעה ותחושת מחנק, עוררות יתר, נדודי שינה, קצב לב מואץ, חוסר שקט מוגזם, חוסר ריכוז.
אני חייב לדעת ממישהו שמכיר את הכדורים האלו, האם יכול להיות קשר, איך מטפלים, כמה זמן זה עובר?
אני אודה לך מאוד על תשובה. תום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררספירדל
06/06/2010שלום
לקיחה חד פעמית של כמות גדולה של תרופות לא אמורה להשפיע בצורה כזו לתווך ארוך. עליך להיבדק על ידי רופא כדי להיוועץ אימו על מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לצוותמוטי05/06/2010שלום אני בן 27 מאז שאני זוכר את עצמי הייתי טיפוס פחדן וחרדתי חרדה חברתית פחד ממחלות ...בשנה וחצי שנתיים האחרונות התחלתי לחוות חרדות מתמשכות חרדה שמתמשכת לפחות 3-4 ימים ולעיתים אף שבוע ואולי גם יותר החרדה מתבטאת ברעד בידיים שילשולים כאבי ראש קשיי שינה סחרחורות ולמדתי לחיות ככה לא בדיוק הבנתי מה עובר עליי אז למדתי לחיות ככה ידעתי שאחת ל...אני ירגיש לא טוב וזה יעבור ..אבל המצב קיבל "חיזוק" מחשבות טורדניות שמופיעות רק שאני בחרדה שאני לא בחרדה אני כלל לא מתייחס למחשבות המחשבות שלי סביב איבוד שליטה פחד ממעשה אלים אני יודע במליון אחוז שזאת רק מחשב ושדבר לא יקרה אבל בכל זאת זה מעלה את סף החרדה .החלטתי ללכת לטיפול לפני כמה חודשים יש לציין ש3 רופאים פסיכיאטרים אמרו לי שזאת חרדה כללית וחרדה ממושכת ולא OCD קראתי המון וניסיתי לאבחן את עצמי אז חשבתי שזה OCD כי תמיד אותן מחשבות חוזרות על עצמן בקיצור לפני שבוע העלו לי את מינון הציפרלקס מ10 ל15 .רציתי לדעת מה אתם חושבים מה עליי לעשות ולמה אני תמיד מותקף בטורדנות רק שאני בחרדה ואם זה לא OCD מזה באמת האם זה מאפיינן חרדה מתמשכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות
ד''ר אירנה נתנאל06/06/2010מוטי שלום,
גם OCD שייך לקבוצה שנקראת הפרעות חרדה. הדרך היעלה ביותר להתמודד עם מצבך היא לשלב תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT), ניתן לשלב גם ביופידבק. ב CBT תלמד כלים של התמודדות נכונה עם המחשבות והרגשות שלך, תוכל לנהל נכון רגשות ותגובות, תוכל לשלוט בחרדות, לווסת פחדים וכו'. כלים של CBT מאפשרים שליטה במצב בהווה וגם לטווח הארוך.
בCBT תוכל ללמוד על הקשר בין מחשבה לרגש וגם על ההשפעה של המחשבות על הרגשות ועל התנהגויות שלנו.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובות מהצוות
מוטי06/06/2010אירנה אני רוצה לקבל עוד תשובות מהצוות בכל זאת תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר חיים שם דוד07/06/2010שלום מוטי,
התופעות שאתה מתאר הן תופעות ל חרדה והאמת היא שלא משנה איך אתה מכנה אותן...
הטיפול בהחלט יכול להיות על ידי ציפרלקס . להפרעו חרדה יש צורקך לעתים תכופות בטיפול במינון גבוה יותר של SSRI מאשר דיכאון ולהערכי 15 מ"ג יהיו מינון נמוך מדי (במידה ולא חל שיפור בכלל במצבך 3-4 שבועות לאחר תחילת הטיפול)
ניתן בינתיים להשתמש בתרופות הרגעה, להקלה זמנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטי התשובה שכתבתי לך קפצה לשני
אוהליה07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפאיןרוני04/06/2010שלום רב,
קפאין מחמיר OCD וחרדה? (גם בצריכה קבועה?)
האם אתה ממליץ להתנזר מקפאין והאם אתה צורך קפאין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקפאין
05/06/2010שלום
רבות נכתב על קפאין וחרדה והפרעות שינה. פחות על קפאין ו OCD. הרבה סובלים מחרדה מתנזרים מקפאין. עליך לבדוק האם מצבך משתפר ללא הנוזל השחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה ודיכאוןרון04/06/2010אישתי בת 42 עם משקל יתר מנסה כבר 20 שנה דיאטות שונות לשווא. לאורך השנים שמתי לב לעובדה חוזרת שגם היא מודעת לה וגם סביבתה, שעם הירידה בקלוריות, אפילו ירידה לא דרסטית בהתאם למתכון של דיאטנית, הולך המצב רוח שלה ומתדרדר במהירות, היא נעשית רגזנית ואגרסיבית באופן שלא יאמן, ממש כאילו האישיות שלה השתנתה, ובסופו של תהליך ממש מדוכאת מאוד. חשוב לציין כי ללא דיאטה, היא אישה עם שמחת חיים רבה, כמעט ללא מצבי רוח רעים וכל הבעיות שנראות ממש דרמטיות מתחילות עם דיאטה. היו תקופות ארוכות מאוד שלא עשתה דיאטה והיתה בן אדם אופטימי כאמור עם שמחת חיים ללא הפסקה. ואז שוב מתחילה דיאטה, מצב הרוח מתדרדר... הבעיה היא שהיא חייבת דיאטה מכיוון שהנטיה הטבעית שלה להשמנה מביאה אותה משנה לשנה למשקל גבוה יותר והיא קרובה כיום להגדרה של אוביס. חוץ מהנושא האסטטי יש לה המלצה מרופא לאור שומנים בדם ובעיות גב להוריד משקל. האם מצבים קיצוניים כאלו של דיכאון עם דיאטות מוכרים ברפואה ומה לעשות עם זה ועם עניין התוקפנות ומצבי הרוח הקשים הללו? האם אתם ממליצים לקחת תרופות לדיכאון במהלך דיאטות כאלו שבהן מתפתח דיכאון? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיאטה ודיכאון
05/06/2010שלום
התופעה שאתה מתאר לא מוכרת לי. יותר מקובל שאדם מרוצה מהשגיו. כדי לבדוק את המערכת ההורמונלית שלה. יתכן וטיפול נוגד דיכאון יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים בין אפקסור לסימבלטהבן04/06/2010שניהם נוגדי דיכאון מהדור החדש,מה ההבדלים העיקריים ביניהם?
מה מהם נחשב ליעיל יותר?למה מהם פחות תופעות לוואי?איזה מהם פחות גורם לעייפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהבדלים בין אפקסור לסימבלטה
04/06/2010שלום.
סימבלתה ווויאפקס תרופות דומות אך גם שונות, לכן שווה לשקול מה מתאים יותר לאדם. שתיהן נותנות מעט תופאות לוואי. סימבלתה נחשבת קלה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופסור גריינהאוסמיכל03/06/2010שלום,
אני בת 29, מטופלת מזה כשנה אצל קולגה במיינד קליניק.
מאובחנת כאו סי די, לאחר החלפת תרופות מספר פעמים.
קראתי רבות על גרייה מגנטית ואני מאוד מעוניינת להתנסות בכך אך הקולגה חושב שכרגע אין מספיק מחקרים שתומכים ביעילות הטיפול כנגד מחשבות טורדניות.
המחשבות שלי ממררות לי את החיים ורובן ככולן עוסקות בהרס עצמי, ללא טקסים או הימנעויות.
כרגע נוטלת לוסטרל 200 מ"ג וטופמקס לאחר נטילה של סימבלטה,אנפרניל,פרוזק ובנזודיאזפינים לגרורותיהם.
אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת האם ללכת לפסיכיאטר נוסף כי בסה"כ מיינד קליניק הוא אחד המרכזים המובילים בארץ ובנוסף גם הייתי בטיפול קוגנטיבי התנהגותי אצל פסיכולוג.
מה דעתך?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
04/06/2010למיכל שלום
TMS קיבל אישור לטיפול בדיכאון. יש מעט מאוד מחקרים התומכים ביעילות של TMS ב תסמונת כפייתית. כאשר דיכאון הוא חלק חשוב של התסמונת אס TMS יכול מאוד לעזור.
אפשר לעלות את המינון של הלוסטרל עד 300 מג ליום כדי לבדוק האם זה עוזר, או לחלופין לחזק את ה לוסטרל עם תרופה בשם סורבון.
מקווה שתצליחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
מיכל04/06/2010המחשבות מסבות לי דיכאון רב, אני חסרת כוחות ואנרגיות לעשות דברים שבעבר נהנתי לעשות,
אני ישנה הרבה ואף היה לי ניסיון אובדני.
האם כל זה אינו מספיק על מנת להתנסות בטיפול?
רוב תודות,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
05/06/2010שלום
תוספת של דיכאון יכול להוביל לטיפול עם גרייה מגנטית. העזרה תהיה בתחומים של דיכאון ולהחמרה של ocd בגלל הדיכאון. תתייעצי הם הרופא שלך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רבהההה03/06/2010אני סובל מהפרעות חרדה ולחץ . אני צריך עזרה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום רב
04/06/2010שלום
כדי לקבל עזרה עליך לפנות לגורם טיפולי כדי שיתרשמו מהמצב וימליצו על פתרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם יש לכם ביטחון עצמי?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)