מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות והריוןירון22/06/2010
בת זוגי החלה לקחת תרופות נגד דכאון חרדה ולחץ - פריזמה 20 מ"ג ולוריוון כדור אחד ביום ( אני לא זוכר את המיניון של הכדור, אני רק יודע שזה הכי נמוך )
השאלה היא לטווח הרחוק, הטיפול לא יהיה נקודתי אלה ימשך . אם נרצה להביא ילד לעולם - ההריון יהיה תקופה לחוצה גם ככה ואולי אף היא תרצה לעלות מינונים
האם יש איזה שהיא בעיה לקחת תרופות אילו בהריון ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן היקר
עדינה22/06/2010אמך היא אשה מבוגרת ואחראית לעצמה. אתה יכול להציע עזרה, אבל אל תיקח על כתפיך רגשות אשם ואחריות על אדם בוגר- קרוב ככל שיהיה. נראה שאמך זקוקה לתמיכה נפשית, אולי אפילו תרופתית (לא תמיד פסיכיאטרית אפשר גם "רגיעון" מהסופרפארם). אני הייתי מדברת עם האנשים שקרובים לה ביותר כמו אחות וכד' שידברו איתה/שיבלו איתה...
ברח מהבית כשהיא שוטפת! אל תתגרה בחולשות שלה.
אבל כמובן שזה לא השטיפה זה הדכאון שגורם להתנהגות שלה.
שוב, דאג לה אבל במידה. לא להגזים לקחת ללב. בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסאנאגיסמיכלי21/06/2010
אני בת 25 ובריאה בדר"כ.
סיימתי תואר ראשון ובשבוע שעבר התחלתי עבודה חדשה ודיי מלחיצה בתחום שלא מוכר לי. אני יודעת שתוך כמה שבועות אני אסתגל, אבל בנתיים אני מחפשת קצת דרכים שיקלו עלי.
רציתי לשאול אם אני אקח בשבועיים- שלוש הראשונים של העבודה קסאנאגיס בלילה כדי שיעזור לי להירדם, רופא משפחה רשם לי קסאנאגיס.
לקחתי ב-2 הלילות האחרונים חצי כדור של .05. ז"א לקחתי 0.25 לפני השינה ב-2 הלילות האחרונים וזה ממש עזר לי. אני לא ממש בלחץ אבל זה עניין פסיכולוגי כזה שאני מפחדת שאני אהיה בלחץ ולא ארדם ואז לא אקלוט כלום ואתפקד בעבודה.
אני יודעת שזו תרופה ממש מכרת ואני לא רוצה להשתמש בה הרבה, אבל האם נראה לכם ששימוש של שבועיים- שלוש במינון כזה מנוך ורק בלילה לפני השינה ממכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסאנאגיס
ד''ר אירנה נתנאל22/06/2010רעות שלום,
מינון נמוך ולתקופה קצרה לא אמור ליצור תלות. יחד עם זאת חשוב להבהיר שלחץ עצמו כמו מעגל קסמים יותר התניה שקשה לשבור אותה בהמשך. כלומר, המוח הופך להיות מותנה ללילה, לשינה, לחדר שינה, למיטה ואז תרגישי מתח גם כשאין לכך סיבה הנראית לעין. לכן חשוב להקפיד על כללים של הגיינת השינה. לדוגמא, ללמוד תרגילי הרפיה, לא לקחת דעגות למיטה, לא לנסות להירדם בכוח, להקפיד שטמפרטורת החדר תהיה נעימה, לא לישון עם אורות דלוקים, לא לראות טלוויזיה במיטה לפני השינה, לא הולכים לישון רעבים ועוד.......
בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) ניתן ללמוד כלים שיעזרו לשפר את השינה. CBT הינו טיפול קצר וממוקד ומאפשר ללמוד שליטה בהפרעת שינה בהווה וגם לטווח הארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשיון נהיגהרון שמי21/06/2010
שלום
הנני נושא רשיון נהיגה לקטנוע דרגה a2 מזה 10 שנה
חשבתי על שידרוג הרשיון ל a1 וכן הופניתי לביצוע בדיקות עיניים וחתימה של רופא משפחה על הטופס באחד מהסעיפים נרשם כי אני נוטל תרופה קבועה בשם recital (נוגד דכאון)
הבנתי כי אצטרך לפנות למשרד הרישוי שיפנה אותי לרופא מטעמו והוא יחליט אם להפנות אותי למכון הרפואי של משרד הרישוי או לאשר. באם אופנה למכון הרפואי תוך כמה זמן הם אמורים להחזיר לי תשובה?
האם הרופא יוכל לפסול את רשיון הנהיגה שלי הקיים באם יחליט? או במכון הרפואי יוכלו לעשות זאת על סמך ה"נתון החדש"?
אינני רוצה לסכן את רשיון הנהיגה הקיים שלי!
אודה לך מאוד אם תוכל לייעץ לי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון נהיגה
26/06/2010שלום
כל אדם אשר סובך ממחלה- נוטל תרופות- שיכולות להשפיע על מצב הערנות או על כושר הנהיגה חייב להיבדק על פי חוק במשרד הרישוי. עם המצב טוב ואין עבירות תנועה רוב הסיכוי שהרשיון לא יפגע. צריך לזכור שאחוז לא מבוטל של האוכלוסייה נמצא במצב דומה לשלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף פסכוטי כביכול שחוותיXXX21/06/2010ביום רבעי שעבר בליליה תקפתי חבר שהיה בביתי בלי סיבה הוא נגע בי ופתאום חנקתי אותו ובכלל
לא התכוונתי כאילו זה היה בלתי נשלט אני מאובחן על ידי הפסכיטר שלי כחולה מסכורופניה והפרעה דו קוטיבית באותו רגע שמעתי קלות מוזרים והתחלתי לצחוק צחוק בלתי נשלט והוא הלך ולאחר מכן הלכתי לביתו כדי להסביר את זה ואביו התנפל עלי מיליולית וכאילו שחטפתי התקף חרדה שמעתי שהם מדברים גיבר"ש וכאילו הרגשתי דחף לתקוף את אביו אבל התפקתי התחלתי לצחוק בלי סיבה ושהוא הלך למטבח ראיתי שהחלון פתוח והתחלתי לרוץ לכוונו עמדתי על המקה ונסיתי לקפוץ מבעד לחלון וחברה של אמא שלי צעקה ואותו אבא בא והוציא אותי מהחלון ודחפתי אותו והוא עף לקיר והוא אמא שלי חברה שלה וןהבן שלה קפצו עלי ותפסו אותי כדי שלא יקפוץ הם בקושי השטלטו עלי והתחלתי לרוץ בחדר שהם תופסים אותי ושראשו של החבר היה קרוב חנקתי אותו והוא אותי ולא הרגשתי בכלל כאב וחיכתי באו אנשים מהרחוב היה לי רידות בכול הגוף ולא ראיתי טוב ואז לקחו אותי הביתה והלכתי לשון.
קרה לי מקרה דומה אתמול ב20.6.10 בבבוקר היתה בסדר כמור שמח לקחתי תכדור רסיטל 20 מלגרם ועוד כדור 60 מלגרם לא זוכר תשם והלכתי לצו השני לצבא הכול היה טוב ובחזרה שעלתי לאטובוס הרגשתי לא טוב היה הרבה אנשים באוטובוס והרגשתי לחץ וחרדה כאילו חוזר לי ההתקף
הרגשתי כאילו אני עומד להתפוצצץ ועומד לתקוף משהוא ופחדתי שבטעות לא יגעו בי ואני יתפרץ
ראיתי כולמני דברים מוזרים כמו חיות כאלו ברחוב וקרנים על אנשים וןכולי רעדתי ופחדתי
וכשירתי מאוטובוס ראיתי מקל ואישה ולקקחתי תממקבל וכאילו רציתי לפגוע בה כיאילו יש לי דגחף אבל ניסיתי להשטלט עלי ולהוציא תמקבל מהיד אבל כאילו לא יכולתי והתחלתי לרוץ הרחוב כדי שלא התקל בבני אדם הגעתי הביתה התרחצתי נתנו לי עוד רסיטל 20 ועוד כדור שאני לא זוכר את שמו 40 מלגרם וישנתי 8 וחצי שעות והתעוורתי כאילו רגיל שמח ודברתי רגיל כאילו לא קרה לי כלום
מה אני יכול לעשות כדי שהדברים האלו יפסקו ואנ י יוכל להתגייס לצבא בבבקשה תשובה.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנשמע שאתה לא מאוזן
יוחאי22/06/2010במצב כזה,לדעתי,אסור לך בכלל להתגייס.
אתה צריך ללכת לטיפול פסיכיאטרי דחוף.
תאר לעצמך מה יקרה לך אם יהיה לך נשק בידיים?.........
בלי שום קשר,על פי חוק,אתה חייב לדווח לצבא על מחלת הסכיזופרניה שלך.
כך אני עשיתי,וגייסו אותי עם ה-OCD שלי,תוך התחשבות במחלה ובמגבלותיי.
אם לא יגייסו אותך,אתה יכול להתנדב או לעשות שירות לאומי במקום.
הכל סבבה,כי בכל מקרה אתה תתרום למדינה,אז לא חובה לשרת בצבא,גם שירות לאומי הוא מספק.
העיקר,תהיה בריא.
בהצלחה,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחד שעבר התקף פסיכוטי
עדינה22/06/2010עצם זה שפנית לפורום פסיכיאטריה מראה שיש בך אחריות אישית ורצון בריא.
אני מעריכה אותך על זה!
הזהר מתרופות לא מתאימות מתחום הפסיכיאטריה הן סכנה אמיתית במיוחד במצבך הנוכחי. לך למומחה ביותר בתחום הקשיים שציינת, וטפל בעצמך בזהירות.
צבא לא מתאים לך כרגע ואתה בטח כבר יודע לבד.
פנה לאנשי מקצוע שיעזרו לך בהקדם. אתה אדם טוב.
בהצלחה וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לסימבאלתהשרונה21/06/2010התחלתי טיפול בסימבאלתה, לטיפול בכאב כרוני ודיכאון קל.
המינון שקיבלתי הוא 30 מ"ג. מרגע שהתחלתי להשתמש בתרופה חשתי ערפול קשה והרגשה של סימום.
בימים הראשונים היו לי עוד תופעות לוואי של שימוש בתרופה (נימול, עייפות, דפיקות לב, כאבי בטן, אובדן תיאבון, בעיות בשינה, הרחה של דברים שאינם קיימים לידי ועוד). אלה פחתו, אך נשארו.
ההרגשה הכללית שלי פחתה אך לא השתנתה - אני מרגישה מסוממת, לא מחוברת למציאות, לא בפוקוס ולא מרוכזת בכלל (אני לא נוהגת מכיוון שאיני מצליחה להיות מרוכזת מספיק).
עברו 10 ימים מאז שהתחלתי טיפול בתרופה במינון נמוך (30 מ"ג) ועדיין לא הרגשתי הקלה משמעותית.
אני בת 30, שוקלת כ-50 ק"ג וגובהי כ-1.50. אני נוטלת את התרופה בבוקר.
הייתי אמורה להעלות מינון ל-60 מ"ג כבר אחרי 5 ימים אך מכיוון שאני לא מסתגלת - נשארתי במינון הנמוך.
הרופא המטפל ייעץ לי להמשיך עוד כמה ימים.
הבנתי שתרופה זו לא דורשת זמן הסתגלות רב, ובנוסף נראה לי כי התגובה שלי לתרופה - מוגזמת.
לכן רציתי לשאול האם יכול להיות שהתרופה לא מתאימה לי, או שאלו תופעות לוואי סבירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהסתגלות לסימבלטה
ד''ר אירנה נתנאל21/06/2010שרונה שלום,
סימבלטה, בדרך כלל נסבלת טוב על-ידי מרבית הנוטלים. תופעות הלוואי הנפוצה הן: בחילה, יובש בפה, עצירות, ירידה בתיאבון, עייפות, ישנוניות והזעה מוגברת. התופעות חולפות תוך כשבועיים עד 4 שבועות לאחר שעולים למינון הטיפולי. במידה וכעבור כחודש על המינון הטיפולי שלך לא תרגישי הקלה בתופעות הלוואי ושיפור בסימפטומים של ההפרעה ממנה את סובלת, כדאי לפנות לרופא המטפל. במידה והוא יתרשם שהתרופה איננה מתאימה לך היא יכול להציע לך תרופה אחרת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה מוזרה-אי יכולת להשתין בעמידהיוחאי20/06/2010כביכול זה הפורום הלא מתאים,אבל זה כן.
אני חולה OCD,שאובחן ע"י חלק מהרופאים גם כחולה סכיזופרניה.(הדעות מאוד חלוקות בנושא)
בכל מקרה,בגלל שראיתי שקורת לי תופעה שקורת להרבה גברים של התזת שתן לצדדים לפעמים,החלטתי לפני למעלה משנה להשתין רק בישיבה.
מאז התפתח אצלי גם מעי רגיז,ויש לי בעיה חמורה של גזים,והיום אני לא מסוגל להשתין בעמידה בכלל.
אני מפחד ש"יברח" לי מאחור.(סורי על הישירות,פשוט אין דרך אחרת לכתוב את זה)
לא יודע מה לעשות,כי לפעמים יש לי תחושה שאני צריך רק להטיל שתן,ובסוף יש לי גם יציאה.
מה אתם מייעצים לי בתור רופאים?
אני במהלך טיפול ב-CBT,ולוקח:
ציפרלקס,מודל,זיפרקסה וטפרוניל.
לא לוקח תרופות אחרות למעי הרגיז,כי ניסיתי את רובן,ואף אחת אחרת לא עזרה לי.
בעבר לוריוון פתר את כל הבעיה המסובכת הזו,ויכולתי להשתין בעמידה,אבל כבנזו,הפסיק להשפיע לאחר כחודש,כאשר הוחלף לקלונקס עם הטבה חלקית בלבד.
לא יודע כבר מה לעשות עם זה,ועוד יש לי ראיון עבודה השבוע......
אודה לכם על מענה,
יוחאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתודה,אבל אני רוצה תשובה המרופאים
יוחאי20/06/2010למרות שיש צדק בדבריך,ואני חושב שחלק מזה קורה לי בגלל המודאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות של OCD
ד''ר חיים שם דוד21/06/2010שלום לך,
התופעות שאתה מתאר יכולות להתאים להפרעת חרדה מסוג טורדנית כפייתית. ככל שתמנע מהשתנה בדרך הרגילה כך" תתקע" יותר במצבך של ההשתנה בישיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ועוד משהו חשוב
יוחאי21/06/2010אני תקוע במצב הזה למעלה משנה.
מבחינה אנטומית,האם יש חשש שאכן יקרה מה שאני חושש שיקרה,או שלא?
אני כבר מבולבל לגמרי,וכל צורת ההתפנות שלי השתבשה.
יש לך אילושהם טיפים לעזור לי?
תודה,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה מראש.מירי20/06/2010פניתי כבר בעבר ויש לי שאלה אשמח אם תענו לי בהקדם!
אח שלי התאשפז ביום חמישי אחריי התקף פסיכוטי קשה, ידוע לי על זכויותיו, אני רוצה לוודא שיחד עם הטיפול התרופתי יקבל גם טיפול בשיחות, מכיוון שאני מאמינה גם בטיפול תרופתי יחד עם טיפוליי שיחות האם בבית חולים (ט.כרמל)מקבלים גם טיפוליי שיחות במקביל לטיפול תרופתי?לנו חשוב להחזיר את האח שלי לשיגרה אחריי שישתקם, וחשוב לנו לוודא שייקח את התרופות אך בלי שיחות מקצועיות שיסבירו לו את חשיבות התרופות אנו חוששים שיפסיק את התרופות ויחזור שוב למצב פסיכוטי קשה שהיה בו. תודה מראש, מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול שיחתי
ד''ר חיים שם דוד21/06/2010שלום לך מירי,
לעתים בשלב ההתחלתי של הטיפול במצבים פסזיכוטיים אין ממש טעם בטיפול פסיכולוגי כזה או אחר אבל לאחר חלוף המשבר האקוטי יש בהחלט מקום לכך. התייעצי עם הרופאים במחלקה שם מאושפז אחיך לגבי התאמתו לטיפול כזה או אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה התמיכה כאן מאוד עוזרת
מירי21/06/2010אני מחר בבית החולים ואני אדבר איתם על טיפול רגשי כי שוב אני מאמינה בתרופות אך במגביל גם בטיפולים רגשיים כרגע האח שלי עדין לא מודה בכך שהוא חולה ואני רוצה להביא אותו למצב שיוכל להודות ולטפל בעצמו ולא חלילה יחזור למצב הכל כך קשה שבו הוא היה. מצבו עדין מבולבל אך יותר רגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס 20עדינה20/06/2010שלום דר, יש לי שאלה- אני בת 39 אמא לילדים. לאחר שהתלוננתי לרופאת הנשים על תופעות שמטרידות אותי בהקשר של PMS (עצבנות רבה, מצב רוח ירוד, תוקפנות מילולית, וכד') היא רשמה לי ציפרלקס 20 מג (משקלי 65 קג). הרופאה ציינה לקחת רק שבועיים בחודש (?!)
האם רצוי לקחת רק לשבועיים כל חודש? תרופה זו לא מיועדת לטיפול ממושך?
מעולם לא נחשפתי לתרופות מתחום הפסיכיאטריה ואני סך הכל אשה בריאה נפשית ומתפקדת טוב מאוד בחיים האישיים. האם רצוי להתחיל כבר במינון 20 ולא 10? מה דעתך?
מודה לך מראש על כל התיחסות, בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמיכל לגבי אמא
ד''ר חיים שם דוד21/06/2010אני בהחלט שותפה לדעתך.
אני מצטערת שאת עוברת את זה ,ואני אנסה לעזור לך ככל יכולתי.
זה נכון מאד שאת אמורה לדעת מהן התופעות לוואי כדי שתהיה לך החלטה מודעת לגבי לקיחת תרופה זו או אחרת.
וזה מאד נכון ומצער עד מאד שלא זה המצב,כי אחרת לא הרבה היו לוקחים על עצמם את הסיכונים הרבים הכרוכים בלקיחת התרופות. ורובם היו מוצאים אלטרנטיבות אחרות, טבעיות לטפל בעצמם.
אני ממליצה לך להתיעץ עם הומאופת או נטורופת על מנת להוריד את הכדור ובמקביל לתת ויטמינים ותוספי מזון ולטפל בה בצורה אחרת,עם פחות נזקים.
(אמרת משהו על הכללית,אם זו קופת החולים שלך יש שם את דוקטור שולמית לוריא שהיא גם הומאופתית ועושה עבודה רבה בתחום הזה.)
אני אשלח לך כאן לינקים למידע נוסף שיעזור לך להבין את מה שאת כנראה כבר יודעת.
ודבר נוסף -אם את רוצה עזרה נוספת שאינני יכולה להגיש לך דרך הפורום כתבי לי את המייל שלך ואני אדריך אותך לאן לפנות .
בהצלחה. ]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני-זו תשובה בשבילך
אוהליה21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל-ציפרלקס
אוהליה21/06/2010זה מצויין שאת בודקת דברים. האמת שכבר עניתי לך תשובה ומחקו אותה מהפורום...
אני אתן לך נתונים לגבי התרופה שאת עומדת לקחת ובכלל על תרופות ואת תוכלי לבחור מה נכון לך לעשות, אני ממליצה על טיפול טבעי במצבך משום שהוא נטול סכנות של תופעות לוואי חמורות.זה אפשרי,את צריכה לפנות לאיש מקצוע כהומאופת והוא יעזור לך.
ה- FDA(מנהל הסמים והמזון של ארה"ב) מזהיר: תרופות נוגדות דיכאון עלולות לגרום להחמרה בדיכאון ולהתנהגות אובדנית
אזהרות אלו מ-22 למרץ 2004 מתייחסות לתרופות נוגדות דיכאון הבאות: פרוזאק (פלואוקסטין), לוסטרל (סרטרלין), סרוקסט (פרוקסטין), פבוקסיל (פלובוקסאמין), ציפרמיל, רסיטל (ציטאלופראם), ציפרלקס (אסיטאלופראם), זיבן (בופרופיון), אפקסור (ונלאפקסין), נפאזודון, רמרון (מירטאזפין)
הסכמה ליטול ציפרלקס מחייבת ידיעה והבנה מלאה של כל תופעות הלוואי והסיכונים הכרוכים בנטילתה.
האם את יודעת מהם?
תופעות לוואי נפוצות:
חוסר תיאבון, אימפוטנציה, ירידה בדחף ובתפקוד המיני, נדודי שינה
טשטוש, סינוסיטיס (דלקת מוגלתית במערות האף), חום, בחילה (נפוץ מאד), שלשולים/עצירות, הזעה מרובה, עייפות וישנוניות, פיהוקים ,הזיות, בלבול, אי שקט, חרדה, אובדן עצמיות, התקפי פאניקה, עצבנות, הפרעות תנועה, הפרעות ראייה, ירידה בלחץ דם בעת שינוי תנוחה, הקאות, יובש בפה, אנורקסיה, שיבוש תפקודי כבד, פריחה, גרד ואדמומיות בעור
אני שולחת לך לינק שייתן לך מידע אודות התרופות הללו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תשובה- מאניה דפרסיה.לילוש20/06/2010
בשנת 2000 אובחנתי כחולת מאניה דיפרסיה לאחר התקף מאני חזק שתקף אותי במזרח הרחוק.לאחר איבחון טופלתי במשך שנה וחזרתי לשגרה דיי מהר.
כשבעצם הפסקתי את הטיפול התרופתי והפסיכולוגי. ב2007 שוב סבלתי מדכאונות קשים(בעקבות נפילה כלכלית ופרדה) וחזרתי לטיפול תרופת(ליתיום)י שגם הוא לא נמשך זמן רב. אני מנהלת חיים נורמטיבים לחלוטין, עבודה נחשקת , עצמאות ומלאת חיות ושמחה ללא תרופות . בינואר 2008 איבדתי שליטה באחד הלילות ונהגתי בשיכרות ,קרתה לי תאונה ללא נפגעים וללא פציעה.
נכון לעכשיו אני בהתלבטות האם להציג בטיעון בבית המשפט את המחלה מאחר וידוע לי כי היית באותה סיטואציה בהיפו מאניה , האם הטיעון הזה יכול לפגוע בי בהמשך מול הרשיות ? האם תעזור לי חוות דעת מהפסיכאטרית שטיפלה בי כחצי שנה לפני התאונה? האם בתי המשפט והרשיות מבינים את השלכות המחלה? העו"ד שלי בכלל לא יודע מה תהיה התגובה אם נשתמש בטיעון הזה ואני מפחדת להסתבך עוד יותר ובמקום שאקבל שלילה זמנית רשיוני ישלל לתמיד. אשמח לקבל תשובה מהירה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמנחיגה בזמן היותך במצב נפשי לא טוב
ד''ר חיים שם דוד21/06/2010עו"ד שלך צודק בהתלבטותו ולא ניתן לצפות מה תהיה תגובת השופט. יתכן והוא יתחשב ו"יבין" את הבעייתיות ואז הוא יצטרך לשקול מה עליו לעשות על מנת שהמצב לא יחזור על עצמו ואחת האפשרויות תהיה התליית הרישיוןם או הפנייתך למכון הרפואי לבטיחות בדרכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן זוג עם מאניה דיפרסיהרונית20/06/2010יש לי חבר בן 38 שאובחן לפני 12 שנה הלוקה במחלה , מקבל טיפול תרופתי מסודר(זיפרקסיה ודפאלט) רציתי לשאול האם יש סיכונים שאני צריכה לקחת בחשבון אם אנחנו רוצים למסד את הקשר ו/או להביא ילדים לעולם ? אני חוששת ולא יודעת אם כדאי לי להמשיך עם הקשר הזה שהוא רק בתחילתו (חודשיים) כדי שלא יהיה מאוחר מידי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמיסוד קשר עם בן זוג- ממאניה דיפרסיה
ד''ר חיים שם דוד21/06/2010בכל בעיה בין היא נפשית או גופנית צריך לקחת בחשבון שיכולו להיות החמרות בעתיד. זה יפה בעיני שלמרות שהקשר ביניכם יחסית קצר- חודשיים בלבד הוא הרגיש מספיק קרוב אלייך לספר לך על העבר הנפשי שלו.
ההחלטה להמשיך את הקשר או לא, היא שלך ויהיה עלייך לעשות את השיקולים עם עצמך ואולי עם איש מקצוע שיוכל לעשות לך סדר בדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה החמרות למשל ?
רונית21/06/2010אשמח אם תפרט קצת ..חשוב לי לדעת העניין הגנטי במחלה זו , קצת מלחיץ לגבי ילדים מבחינה מוסרית?
תודה ויום נפלא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי היה בן זוג עם מאניה דיפרסיה
אלונה12/08/2010עזבתי אותו כי הקושי להתמודד עם החלה הוא עצום וגרר אותי לכל הנושא
עם כל האהבה עזבתי אותו
ויש סיכוי של 25% שזה עובר בגנטיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רואה זאת בצורה קצת יותר מורכבת
תמר13/08/2010כל אחד פה זורק לך את הערתו והארתו (חבל שלא יותר כאלה בא'..), אבל הכל נורא מכריע וחד משמעי.
למה אף אחד לא מעלה את הסוגיות היותר מורכבות ומאוד לא חד משמעיות...?
מאניה דפרסיה היא מחלה, וככל מחלה בעולם (פיזית או נפשית) היא עשויה להופיע בצורות שונות, ברמות חומרה שונות ועם מאפיינים שונים אצל כל בן אדם.
כבכל מחלה, גם מאפייני האופי והאישיות הם גורם משמעותי ביותר, אם באופן ההתמודדות עם המחלה, כגון האפשרות לשיתוף (דבר מאוד חשוב, שנשמע שכבר יש), ההשלמה, ההסכמה לקבל טיפול ולשתף עימו פעולה. וכן, גם למאפיינים אישיותיים וליכולות שונות (קוגניטיביות ורגשיות) יש מקום נרחב.
אני מכירה כמה חולי סוכרת שהרסו לקרוביהם את החיים בגלל חוסר יכולת לקבלת המצב ולכן גם אי שיתוף פעולה עם טיפול, למשל. ולעומתם אני מכירה גם חולים המטפלים בעצמם וחייהם נורמאליים לחלוטין.
לנו, כבני אדם יש נטייה ליחס סיבות מוטעות למצבים שונים. לכן לעתים כאשר אנו פוגשים אדם שמתנהג באופן מוזר, שונה או מרתיע ואנו יודעים שיש לו מחלת נפש, אנו אומרים: "טוב, זה בגלל שיש לו...," זה קורה בעיקר עם מחלות נפש בגלל הסטיגמות והדעות הקדומות.
ומנסיוני האישי:
סבא שלי היה חולה במאניה דפרסיה שהתפרצה אחרי נפילתו של בנו הבכור במלחמת יום הכיפורים. סבי היה אדם משכיל ואמן מוכשר שידע לבנות הכל במו ידיו, אך הוא לעולם לא הסכים לקבל טיפול ולכן פגע בהרבה מקרוביו- בעיקר בסבתי ובילדיו.
ואני, לעומת זאת, אובחנתי באבחנה זו לפני כארבע שנים ומתוך הכרותי את סבי החלטתי שאין סיכוי שאהיה במצבו ולכן תמיד שיתפתי פעולה עם מטפלים, דאגתי לעצמי וחתרתי להשגת מטרותיי, למרות הקושי.
היום (אני בגילאי העשרים..) אני סטודנטית (מצטיינת) לפסיכולוגיה (כמה אירוני..), גרה עם שותפות, ועובדת עם ילדים בסיכון. מלבד העובדה שאני הולכת לטיפול פסיכולוגי ולוקחת תרופות פסיכיאטריות, חיי נורמאליים לחלוטין. רוב האנשים שסביבי בכלל לא יודעים את סיפורי ואני בטוחה שאם מישהו יספר לאחד מהם, הוא לא יאמין.
לסיכום הדברים, אני חושבת ובטוחה שבאומדן מצבו של כל אדם, "חולה" או "בריא", יש לקחת בחשבון גורמים רבים ואל לנו לשכוח שה"מחלות" למיניהן מתבטאות אצל כל אדם באופן אינדיווידואלי.
לשאלותייך- לדעתי את לא צריכה לוותר על קשר רק בגלל האבחנה הספציפית, כמו שלא היית מוותרת על קשר עם אדם חולה סוכרת\מחלת לב\אנמיה וכו (אני טועה..?).
אם יש דברים שמציקים לך לגביו, כמובן שתבדקי, אך היזהרי לא לייחס הכל לאבחנות שלו כי אני בטוחה שלא הכל נובע משם, גם אם ישנם דברים השלובים זה בזה.
רק עוד דבר אוסיף: אני יכולה להגיד ולהעיד בבירור שאנשים הסובלים מהפרעה נפשית הם אנשים רגישים יותר ויש לזה הרבה ייתרונות, בעיקר כשמדובר על גבר....
לגבי מאניה דפרסיה באופן ספציפי, אומרים שהאנשים הסובלים ממנה מאופיינים ביצירתיות רבה וכישרונות שונם.
המשך וסיום בהודעה הבאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך וסיום...
תמר13/08/2010סליחה על ההודעה הארוכה. אפשר לראות שהנושא מסעיר אותי והתייחסות העולם אליו מקוממת אותי.
רק אסיים ואומר בהמשך לנושא היצירתיות- אני מציירת, מנגנת בשלושה כלים ושרה. ולגבי הרגישות- אני יודעת שאני מאוד רגישה, מכל הבחינות אך בעיקר כלפי הזולת- לכן כל מכרי פונים אליי להתייעצויות שונות ולקבלת תמיכה ואמפתיה.
ולגבי עניין התורשה שהטריד אותך- יש כל כך הרבה דברים שעוברים בתורשה, אם נחשוב עליהם כל הזמן, לעולם לא נביא ילדים לעולם...!!
נשמע שבן זוגך מתמודד היטב- הוא גם משתף אותך וגם מתמיד בטיפול תרופתי (למיטב הבנתי)- אין סיבה שלא יהיה בעל טוב ואב נהדר!
אם יש לך שאלות נוספות את ממש מוזמנת לפנות אליי באופן אישי- יש לי עוד המון המון המון סיפורים אישיים וסיפורים על מקרים של אנשים שהכרתי
מקווה שעזרתי קצת.
אני מאחלת המון בהצלחה.
שיהיה סופ"ש נעים,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניה דפרסיה
ד15/02/2011לא יודעת מה בנוגע לבחורה ששאלה..
אבל כמי שיוצאת עם מישהו שחולה במניה דפרסיה כבר 3 חודשים,
ולא בלי חששות..עזרת לי מאוד..
כל מה שאמרת מרגיש לי נכון לחלוטין.
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפאלאפט- תופעות לוואימיכל20/06/2010שלום רב,
אימי כבת 63 ומטופלת ע"י פסיכיאטרית.
היא נוטלת 600 מ"ג ליום כדורי דפאלאפט:
הפסיכיאטרית לא הזהירה אותנו באפשרות לתופעות לוואי חמורות כגון:עליה בתדירות מתן שתן, אי שליטה במתן שתן, דלקת וואגינאלית ודכאון קליני.. לצערי הרב, הרופאים במדינה שלנו אינם מגלים את האמת בדבר תופעות הלוואי האפשריות של הכדורים אותם אנו נוטלים ומה שקורא, אני נאלצת להיות רופאה של אימי, ולקרוא במדריך התרופות של הכללית מידע נוסף של כל התרופות שהיא לוקחת... כעת אני מבינה, מדוע אימי אינה שולטת במתן שתן,ומדוע נאלצה ללכת לאורולוג, שהוסיף לה תרופה לשליטה בשתן, וכעת אני מבינה גם מדוע הרופאת נשים, נתנה לה משחה עם מזרק ואגינאלי למרוח ולהיות במעקב עם אולטרא סאונד רחמי...ומה לגבי תופעת הלוואי של דכאון קליני שגורם הדפאלאפט? אז מדוע אימי צריכה לקחת אותו אם לכך הוא גורם?
מה עלי לעשות כעת? ביודעי שכדור דפאלפט גורם לתופעות שהזכרתי? האם להפסיק את הדפאלאפט? וכך גם האם האי שליטה במתן השתן של אימי יפסיק?
אני פשוט בשוק מהפסיכיאטרים במדינה שלנו, מצד אחד נותנים כדור לדכאון שאמור לטפל בבעיה, אך גורם לבעיות ותופעות לוואי אחרות, מדוע הפסיכאטרית לא מיידעת את הפציינט בדבר התופעות לוואי הללו? כמו-כן, בעבר אימי נטלה כדורי קלונקס גם מהפסיכיאטר, שגרמו לה לשכחה והגברת הרצון לשתיית אלכוהול!!!! את זה גיליתי מהרופאה שמטפלת במרכז לגמילה מאלכוהול!!
הפסיכיאטר עצמו שהתווה את התרופה הנ"ל, לא ידע שזה גורם להתמכרות לאלכוהול????
אז במי לסמוך היום??? איך נדע בוודאות מה הכדורים שאנו נוטלים? האם יש פה קנוניה להעשרת הכנסותיהן של חברות התרופות בכל מחיר ובגרימת נזק לחולים???
עצוב מאוד !! אבל במדינה שלנו אין מספיק התייחסות לנושא הדכאון ולחולים בהם..ועל כן יש קשישים שנותרים לבדם חסרי אונים וללא טיפול נאות....
אני ממש אובדת עיצות כבר... אין לי כוח נפשי להתמודד עם זה, והפסקתי לטפל בעצמי ולהתרכז רק באימי כל היום...
וכוחותי אוזלים כי היא לא מטפלת בעצמה...
בתודה,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמיכל לגבי אמא
אוהליה21/06/2010אני בהחלט שותפה לדעתך.
אני מצטערת שאת עוברת את זה ,ואני אנסה לעזור לך ככל יכולתי.
זה נכון מאד שאת אמורה לדעת מהן התופעות לוואי כדי שתהיה לך החלטה מודעת לגבי לקיחת תרופה זו או אחרת.
וזה מאד נכון ומצער עד מאד שלא זה המצב,כי אחרת לא הרבה היו לוקחים על עצמם את הסיכונים הרבים הכרוכים בלקיחת התרופות. ורובם היו מוצאים אלטרנטיבות אחרות, טבעיות לטפל בעצמם.
אני ממליצה לך להתיעץ עם הומאופת או נטורופת על מנת להוריד את הכדור ובמקביל לתת ויטמינים ותוספי מזון ולטפל בה בצורה אחרת,עם פחות נזקים.
(אמרת משהו על הכללית,אם זו קופת החולים שלך יש שם את דוקטור שולמית לוריא שהיא גם הומאופתית ועושה עבודה רבה בתחום הזה.)
אני אשלח לך כאן לינקים למידע נוסף שיעזור לך להבין את מה שאת כנראה כבר יודעת.
ודבר נוסף -אם את רוצה עזרה נוספת שאינני יכולה להגיש לך דרך הפורום כתבי לי את המייל שלך ואני אדריך אותך לאן לפנות .
בהצלחה.
a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות פסיכיאטריותעודד20/06/2010האם ישנם סוגים של תרופות פסיכיאטריות שהן פסיכו-אקטיביות ואם כן מהן ומה ההשלכה של זה על המטופל
וגם מהי דיכוי של מערכת העצבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני לא מבין
עודד20/06/2010למה אני מקבל אנטי פסיכוטיות כשיש לי הפרעת אישיות גבולית עמוקה
זה התחיל ככה הייתי עם OCD הלכתי ל CBT ועכשיו אני לא מרגיש אותו סבלתי מדיכאון מג'ורי אפיזודי שעדיין חוזר מידי פעם והפרעת אישיות סכיזואידית שממנה טוענים שהחלמתי אז איך זה שלבן אדם אחד יש את כל זה ? אני מקבל לוסטראל אבל גנרית שנקראת סרנדה 150 מ"ג ריספרידל גנרי או ריספונד או ריספרידקס 4 מ"ג דקינט 2מ"ג אסיול 10 מ"ג ניסו לתת לי סרוקואל אבל הפסיכיאטר המחוזי לא אישר אני לא אובחנתי עם תסמינים פסיכוטיים אף פעם לא הייתי בהתקף אז למה אנטי פסיכוטי בגלל שהוא גם מייצב? למה לא טגרטול או דפלפט יש גם למיקטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז?
עודד20/06/2010מה אני אמור להפסיק לקחת הכל
אני בזמן האחרון חסר שקט עצבני מקיא מידי פעם בחילות שלשולים ופסיכיאטר שלא מוכן לשנות כלום בתרופות שלי הייתי על פרוזק וזה עשה לי אפילו יותר רע חתכתי בלי סוף הייתי על רידזין הייתי על סרוקסאט פבוקסיל אטומין טרזודיל מודאל תרוקטיל סטילנוקס בונדורמין נומבון נוזינאן SOS פנרגןSOS קלונקס לא את כולם ביחד אבל עברתי המון תרופות ו5 אשפוזים והכל בגלל חתכים וכולם היו בהסכמה מלאה אני הפסקתי לחתוך כבר יותר משנה אני לא חושב שזה הכדורים פשוט השתניתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע
עודד20/06/2010הרופאת משפחה עשתה לי בדיקה בגלל בעיה בתפקוד המיני
בבדיקה האחרונה שלי רמת הפרולקטין שלי הייתה 53* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על עזרתכם
שרון20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבין
עודד20/06/2010למה אני מקבל אנטי פסיכוטיות כשיש לי הפרעת אישיות גבולית עמוקה
זה התחיל ככה הייתי עם OCD הלכתי ל CBT ועכשיו אני לא מרגיש אותו סבלתי מדיכאון מג'ורי אפיזודי שעדיין חוזר מידי פעם והפרעת אישיות סכיזואידית שממנה טוענים שהחלמתי אז איך זה שלבן אדם אחד יש את כל זה ? אני מקבל לוסטראל אבל גנרית שנקראת סרנדה 150 מ"ג ריספרידל גנרי או ריספונד או ריספרידקס 4 מ"ג דקינט 2מ"ג אסיול 10 מ"ג ניסו לתת לי סרוקואל אבל הפסיכיאטר המחוזי לא אישר אני לא אובחנתי עם תסמינים פסיכוטיים אף פעם לא הייתי בהתקף אז למה אנטי פסיכוטי בגלל שהוא גם מייצב? למה לא טגרטול או דפלפט יש גם למיקטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה שאלות
ד''ר חיים שם דוד21/06/2010תרופות נוגדות פסיכוזה כבר מזמן אינן משמשות רק לתסמינים פסיכוטיים. התרופות הללו משמשות ליצובמצב רוח, טיפול בתסמינים דיכאוניים/מאניים, טיפול בהפרעות הת נהגות, טיפול בתקופפנות ועוד. ישנה מחשבה שתרופות אלו יכולות גם לטפםל בתחושת הריקנות המסויימת שיש לאנשים עם הפרעות אישיות מ סוימות ובעיקר לטיפול בפעילויות אימפולסיביות.
האם אין אופציות טיפוליות אחרות? אני מנח שיש אבל לעתים אלו התרופות שעוזרות הכי הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאודון ושלשוליםרוחמה19/06/2010הנני סובל מהפרעה דו-קוטבית ומטופל בגאודון
בזמן האחרון הנני סובל משילשולים תכוף לנטילת התרופה.
האם זוהי תופעת לוואי מוכרת וכיצד ניתן לטפל בה.
מינון התרופה הוא 160 מ"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשילשול וגאודון
יתכו וממדוסר בתופעת לאוואי או רגישות לאחת ממרכיבי התרופה. התייעץ עם הפסיכיאטר שלך לגבי אפשרויות איבחון האם זו הבעיה באמת או לגבי תחליפים אפשריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אנרגטי במקביל לדיכאון וחרדהמישהו19/06/2010שלום,
אני בן 25, עקב רמת טריגליצרידים גבולית - גבוהה בדם ועקב ובשל רצון להרזות מעוניין לעבור טיפול גמילה מגלוטן וסוכרים במכון אברמסון.
שיטת הטיפול היא ע"י טיפול אנרגטי (הילינג) אשר אמור לחסום את החשק למתוקים (משהו עם חסימת רצפטורים).
במקביל אני סובל מדיכאון וחרדות ומאוזן עם CYMBALTA 90MG.
האם יש מניעה להשתתף בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתודה אשמח גם לתשובת הרופא
מישהו19/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אנרגטי
ד''ר חיים שם דוד21/06/2010טיפול אנרגטי אינו מתחום הטיפול שפסיכיאטרים עוסקים בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתום-זו תשובה לך
אוהליה21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלוני-זו תשובה בשבילך
אוהליה21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסולאיןאנונימית19/06/2010לד"ר שלום רב!
כיום אני מטופלת ברספרדל קונסטה 50 מ"ג.
בעבר הייתי מטופלת בזיפרקסה, גאודון, קלופיקסול, פרפנן וסרוקוול.
המצב לא כל כך יציב כבר שנתיים, היתה תקופה שהפסקתי תרופות לחודש בגלל סיבות שונות והמצב החמיר.
אני מוגדרת כחולת סכיזופרניה, והכל התחיל מהתקף פסיכוטי.
כרגע ההפרעות העיקריות שלי זה שאני חושבת שקוראים לי את המחשבות או שאני קוראת לאחרים..קולות, מחשבות שווא/הזיות, ודיכאון.
שאלתי היא מהי ההצלחה של סוליאן (היות שהיא ולפונק זה התרופות ש"נשארו" שעוד לא ניסתי..)
הבנתי שישנו אי שקט.. האם זה אי שקט כמו של הרספרדל או הקלופיקסול או הגאודון??
ומה יעילותה לשאר התרופות?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסוליאן
סוליאן היא תרופה נוגדת פסיכוזה מהדור החדש ויש לה מנגנון פעולה מאוד מעניין. התרופה יעילה לא פחות מתרופות אחרות ויתרונותיה הן שהיא אינה מגביארה תאבון והיא פחות מרדימה מאחרות. התרופה בהחלט באה בחשבן לאור ההסטוריה שלך אולם הייתי שוקל ברצינות להתחיל טיפול בלפונקס כולל עם החסרונות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)