פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת רסיטל
    יואב
    27/06/2010

לאחר נטילת רסיטל במשך כחצי שנה במינון של כדור ליום ירדתי לחצי כדור ליום במשך כחודשיים ומצבי היה מצויין.
    השבוע (לאחר אירוע שקרה לי) החלו לחזור התסמינים של מועקה, ירידה במצב הרוח וחרדות.
    האם תסמינים אלו אומרים שייתכן שירדתי מוקדם מדי לחצי כדור ויש לשקול לחזור לכדור שלם או פשוט להמתין ולהישאר עם חצי כדור עד שתסמינים אלו יחלפו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטילת רסיטל

הוספת תגובה

• הפחתת מינון מוקדמת

ד''ר חיים שם דוד
    29/06/2010

שלום לך,
    הטיפול ברסיטל מיועד לטיפול מינימלי של 6 חודשים וארק לאחר מכן להתחיל ולהפחית את המינון. נראה שהחתת מוקדם מדי וכדאי ככל הנראה להעלות למינון הקודם היעיל (בוודאי אם ההשפעה השלילית של ההפסקה נמשכת מעבר למספר ימים מצומצם).
    ולפנת אל הפסיכיאטר שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה פיצול אישות.?
    חסיו
    27/06/2010

מזה פיצול אישות מבחינה פסכיטרית במזה מתבטא מה כאילו לבנאדם אחד יש כמה דמיות באותו גוף ואיך בנאדם נהיה חולה בזה אין הרבה מידע באיטרנט על הענין והתחום הזה מענין אותי בבקשה לתת לי מידע רפואי ולא מה שאתם חושבים על הנושא

לקביעת תור
    סגירה
    מזה פיצול אישות.?

הוספת תגובה

• פיצול אישיות?

ד''ר חיים שם דוד
    29/06/2010

שלום לך,
    פיצול אישיות היה הכינוי העתיק של סכיזופרניה שהיא "שסעת" בעברית ובה הכוונה היא לפיצול בעצם מהמציאות האמיתית כלומר שיש מחשבות או תחושות א\שאינן מציאותיות.
    הפרעה דיסוציאטיבית מרובת אישיות היא הפרעה מאוד מאוד מאוד נירה שבה יש מספר דמוית עצמאיות באותו אדם והתנהגויות שונות לכל אחת מהן.ץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר

צ
    05/07/2010

אז בעצם אם לאדם מסוים יש פרנויות לא מציאותיות הוא גם יוגדר סכיזופרן\ בעל פיצול אישיות? או רק סכיזופרן? ומי שיש לו יותא מאישיות אחת יוגדר בעל הפרעה 'דיסוציאטיבית מרובת אישיות"?
    אז מה זה פרנואיד בהגדרה? מה ההבדל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר

צ
    05/07/2010

אז בעצם אם לאדם מסוים יש פרנויות לא מציאותיות הוא גם יוגדר סכיזופרן\ בעל פיצול אישיות? או רק סכיזופרן? ומי שיש לו יותא מאישיות אחת יוגדר בעל הפרעה 'דיסוציאטיבית מרובת אישיות"?
    אז מה זה פרנואיד בהגדרה? מה ההבדל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש ספר בנושא...

רזיאל
    05/07/2010

נקרא "אהבה זה לא סכין". של זאב ברגמן ושרה.
    זה ספר שלכתב מטפל מירושלים ומטופלת שעברה ילדות קשה. הם כתבו את הספר ביחד ושם הם מתארים את תהליך הטיפול ותסמיני המחלה.
    תהנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מויפאקס
    שאול
    27/06/2010

בעברי לפני כ-25 שנה אפיזודה דיכאונית עקב גירושין.אפיזודה נוספת לפני כשנה וחצי בעקבות
    אירועי חיים קשים.סבל רב במשך שנה עד למציאת איזון ע"י נטילת ויפאקס xr במינון 225 מ"ג ליום.
    כרגע ברמיסיה של כ-7 חודשים.מרגיש טוב ,מתפקד כהלכה,אך מוטרד מתופעות לוואי ומהצורך להמשיך וליטול את התרופות.
    אני בגיל השלישי ושאלתי ,בהנחה שאמשיך להרגיש בסדר,עד מתי אצטרך להמשיך בנטילת התרופה האמורה בכלל ובמינון הנ"ל בפרט?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מויפאקס

הוספת תגובה

• גמילה מויפאקס

אני
    24/10/2011

חלפה שנה וחצי מאז שכתבתי לפורום.אני עדין נוטל ויפאקס 225 מ"ג ורוצה להפסיק בנטילה. מוכן לירידה הדרגתית מאד .אין לי קשר עם הפסיכאטור.רוצה לדעת ,לאחר שנתיים של הרגשה טובה איך להיגמל מהויפאקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקץת הטיפול

ד''ר חיים שם דוד
    29/06/2010

שלום לך,
    אני מניח שמי שיוכל לענות לך על כך ז הפסיכיאטר שמכיר אותך . בהערכתו יהיה עליו לקחת בחשבון את החומרה של הדיכאונות שלך ומשך הזמן והיציבת שלך הנוכחיים ומספר הדיכאונות שלך ואני מניח שהוא יכול להליט על תילת הפחתת מינון בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עא

ג'נט
    06/12/2010

אר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר להפרעת זהות דיסוציאטיבית
    רין-רין
    26/06/2010

אני בקשר כבר שלוש שנים עם בן זוג שלדעתי סובל DID. בתחילת הקשר היו לו התחלפויות מרובות, פוגות ואמנזיה דיסוציאטיבית. עם הזמן ובעזרתי הוא מודע לבעיה. אישיות נוספת התגלתה בפניי והודיע לי שעליתי עליו, ושהוא נפרד מהאישיות הראשית שלא מודע לו.
    הוא תואם את הפרופיל הדיאגנוסטי כמעט במדוייק.
    הייתי רוצה הבהרה בקשר לאחד הסעיפים. כשאומרים שלאדם עם DID יש שתי אישיויות ומעלה מתכוונים לשתי אישיויות כולל האישיות הראשית ופיצול אחד? או אישיות ראשית ושני פיצולים ומעלה?
    היינו רוצים לאבחן את הבעיה באופן מקצועי, ידוע לי על שאלונים מסויימים שעוזרים "לסגור" על ההפרעה. האם יש לכם עוד מידע בנושא?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• פרופיל של הפרעת זהות דיסוציאטיבית

ד''ר חיים שם דוד
    26/06/2010

ההפרעה מאוד נדירה והמידע שיש עליה מאד אנקדוטלי ויש שאומרים שמספר הזעהויות עולה על 5 בממוצע.
    בכל דבר שמצריך אביחון כדאי לפנות אל פסיכיאטר או פסיכולוג שיש לו ניסיון במקרים כאלו. ככל שההפרעה יותר נדירה כדאי למצוא את האיש מקצוע שיש לו ניסיון על מנת לאבחן ולא להסתפק בשאלונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת מינון ריטלין
    טל
    26/06/2010

החזרנו את בננו בן 22 מתיאלנד לפני 4 ימים עקב חשיפה לסמי הזיה. הוא הגיעה לארץ במצב מניפורמי, לאחר התיעצות עם פסיכיאטר, טלפונית, יעץ לנו לגשת למיון בבי"ח ציבורי, לאבחן אותו כנדרש. ולתת טיפול.
    לאחר שהגענו עימו לגהה, הוא התפרץ וכפו עליו אישפוז כפוי. במהלך 48 שעות אישפוזו קיבל 3 פעמים זיפרקסה בזריקה ואז העבירו אותו לכדורים של 10 מ"ג פעמים ביום.
    אתמול הוועדה שחררה אותו לאחר 48 שעות היות ומצבו הוטב עד מאוד.
    שאלתי- האם ניתן להורידו ל15 מ"ג נניח לתת לו בערב 5 מ"ג, לחצות את הכדור וביום 10 מ"ג
    התרופה גורמת לו למעט מיסוך בראיה כאילו מן ערפל, כך הוא מוסר.
    הוא מאוד אקטיבי בהתנהגותו ולא ישן רק בלילה, בלילה ישן טוב.במשך היום לא נח.
    האם יכול לנהוג?האם יש איסור לכך?
    בשבוע הבא אמור להפגש עם הפסיכיאטרית בבי"ח המטרה כמובן להורידו מהתרופה
    אבל עד אז אשמח לשתובת המומחים בפורום.
    תודה
    טל

חפשו בפורום זה

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת מינון ריטלין

הוספת תגובה

• שינויים תרופתיים

ד''ר חיים שם דוד
    26/06/2010

שלום לך,
    אני שמח שמצבו הוטב אולם לא כדאי לעשות שינויים זמן כה קצר לאחר השגת הטבה. . כדאי לעשות את כל השינויים לאחר התייעצות פנים ול פנים עם פסיכיאטר. באשר לשאלתכןם בדבר נהיגה- אתם אומרים שהוא לא מרגיש טוב אז בוודאי שהוא לא כשיר לנהיגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CYMBALTA ומיניות
    מישהו
    25/06/2010

שלום רב,
    אני בן 25. מאובחן משנת 2004 כסובל מדיכאון, חרדות לרבות אגורפוביה שנמשכה זמן רב ורמה מסויימת של OCD.
    לאחר שניסיתי תרופות רבות מקבוצת SSRI שלא הועילו או הועילו חלקית. יוצבתי על CYMBALTA במינונים שהשתנו בהתאם לתקופות , כרגע על 90 מ"ג ומאוזן.
    את הCYMBALTA אני נוטל משנת 2007 ללא תופעות לוואי , אך בשנה וחצי - שנתיים האחרונות התחלתי לסבול מהפרעות בתפקוד המיני הבאות לידי ביטוי בהפרעות בתשוקה ובחשק המיני, הפרעות זיקפה (הן בהשגת זיקפה והן בשמירתה) ושפיכה מעט מעוכבת.
    התייעצתי עם 4 מומחים מובילים מתחום האורולוגיה והסקסולוגיה אשר לא מצאו בעיה פיזית (עפ"י שיחה ועפ"י תוצאות בדיקות הורמונים רחבות).
    הפסיכיאטר המטפל המליץ על שינוי מינון ל60 מ"ג - ללא שיפור (מה גם שבעבר הרחוק הייתי תקופה ארוכה על 120 מ"ג ללא תלונות דומות).
    לאחר מכן נעשה ניסיון להוסיף 1/4 כדור מירו, אך הוא השרה ישנוניות מוחלטת שפגעה בתפקוד היומיומי.
    סיאליס וויאגרה ללא שיפור משמעותי ועם תופעות לוואי.
    אני בשיא הגיל לפעילות מינית מהנה ומספקת ואין בידי להנות מכך. אני כבר ממש נואש, הבעיה מערערת לי את הביטחון ומעלה דכדוך ותסכול. מאידך, CYMBALTA היא היחידה שסייעה לי עם הסימפטומים הנפשיים ואינני מעוניין להחליף אותה.

מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    CYMBALTA ומיניות

הוספת תגובה

• הפרעה בתיפקוד מיני

ד''ר חיים שם דוד
    26/06/2010

שלוםצלך,
    הופעת ההפרעה בתיפקוד מיני 3 שנים לאחר תחילת הטיפול מפחיתה מהסיכוי שמדובר בתופעת לוואי אבל בהחלט אינה מבטלת אותה.
    האם נערכה בדיקת NPT- בדיקת זקפה בשינה?
    בכל מקרה, יש תרופות שניתן להוסיפן ובכך להפחית במינון הסימבלטה כגון וולבוטרין (כנגד תסמינים דכאוניים) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סיסוכורפניה
    חסיו
    25/06/2010

האם סיכורופניה והפרעה דו קוטבית בא בתרושה כי סבי סבל מזה כי היו לו כ11 ארועים מוחים
    שבסוף מהם החוא מת והוא היה טוען שמציקים לו בעבודה ומלטפים אותו והיה הוזה
    הוא היה ניצול שואה עם זה קשור לעניין אולי בגלל הטראומה והארועים מוחים הוא חלה עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם בגלל שלו היה גם לי יש ?
    תודה לעונים והמשך יום טוב .

לקביעת תור
    סגירה
    האם סיסוכורפניה

הוספת תגובה

• תורשה

ד''ר חיים שם דוד
    26/06/2010

אם החולה היה סבך אז הסיכוי שזה ישפיע עליך מאוד מאוד נמוך.
    וחוץ מזה איני יודע אם באמת היה לו את מה שאתה מציין או שאלו תסמינים שהחלו לאחר שהיו לו אירועים מוחים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בנאדם...
    חסיו
    25/06/2010

האם בנאדם שחולה בהפרעה דו קוטבית וסכורופניה יכול להצליח בלימודים להיות מצטיין במקצעות רבים
    ובעל רמת אי-קיו גובה
    זאת שאלה כלילית אני לא חולה במחלות האלו רק מכיר אחד שכן
    בבקשה לענות

לקביעת תור
    סגירה
    האם בנאדם...

הוספת תגובה

• הפרעה דו קוטבית וסכיזופרניה

ד''ר חיים שם דוד
    26/06/2010

הטווח של הפרעות פסיכיאטריות מבחינת יכולת תיפקוד הוא רחב ונע בין כמעט חוסר פגיעה או פגיעות מבודדות בתחומים מסויימים ועד לפגיעות קשות. כך שהדבר בהחלט יתכן. כמו כן , לעתים האבחנות הללו נעשות בטעות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפה פסיכוגנית באיבר המין
    יוחאי
    25/06/2010

שלום,
    יש לי כבר משהו כמו שנה שריפה פסיכוגנית בקצה איבר המין.(כאב פסיכוסומטי,כנראה מלחץ)
    אני לוקח:
    40 מ"ג ציפרלקס
    100 מ"ג מודאל
    20 מ"ג זיפרקסה
    50 מ"ג טופרניל
    2 מ"ג קלונקס
    בעבר לקחתי לוריוון שמאוד עזר,אבל הפסיק לעזור אחרי כחודש,ואז עברתי לקלונקס,שמשפיע רק חלקית.
    יש לי במשולב גם את תסמונת המעי הרגיז,מה שמוביל אותי להשתין רק בישיבה.
    אני כבר לא יודע מה לעשות,לא רואה אור בקצה המנהרה.
    השריפה התחילה כחצי שנה לאחר התחלת טיפול בלפונקס,כאשר התחילו להוריד לי בלפונקס והתחילו לתת לי מודאל,עקב תלונות של הגברת כפייתיות והרטבה לילית.
    היום,למרות שכבר עברו מס' חודשים מאז הפסקת הלפונקס,עדיין אני סובל מהשריפה.
    מה אפשר לעשות?
    בתודה מראש,
    יוחאי המיואש.

הוספת תגובה

• צריבה

ד''ר חיים שם דוד
    26/06/2010

שלום לך,
    שהטיפוליהיה בנוגדי חרדה ודיכאון ופשוט לנסות לשלב תרופות אחרות שלא ניסת קודם לכן ואולי מרוניל.
    לעתים טכניקות הרפייה יכולות לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה דעתך על המודאל?

יוחאי
    27/06/2010

יש לי מעי רגיז,אבל הוא בשליטה,ואני חושד במודאל כגורם לתחושת הצריבה.
    כדאי להפסיק אותו,או שבעיית המעי רק תגבר?
    תודה,
    יוחאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולות
    shiran1611
    24/06/2010

אני סובלת מהפרעת אישיות גבולית עם מרכיב פסיכוטי נולת 700 סרוקוול 750 ליתיום ו60 סרוקסט ואיטומין כSOS
    בימים האחרונים התחילו לי קולות..בדרכלל הם אומרים לי פקודות קצרות כמו לקום לשבת מה ללבוש אבל היום כשנהגתי קול אחד אמר לי לנסוע באדום וקול שני אמר לי לא..

לא יודעת מה לעשות :\

לקביעת תור
    סגירה
    קולות

הוספת תגובה

• קולות שלא קיימים

ד''ר חיים שם דוד
    26/06/2010

מה לעשות, כמובן לעשות מה שאת היית רוצה ולא מה שהקולות אומרים לך.
    אגב הקולות הללו הם לעתים קרובות מחשבות ושיחזורי קולות ולא קולות אמיתיים. אולי בגלל זה התרופות נוגדות הפסיכוזה שאת נוטלת לא ממש יעילות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת מינון זיפרקסה
    טל
    23/06/2010

החזרנו את בננו בן 22 מתיאלנד לפני 4 ימים עקב חשיפה לסמי הזיה. הוא הגיעה לארץ במצב מניפורמי, לאחר התיעצות עם פסיכיאטר, טלפונית, יעץ לנו לגשת למיון בבי"ח ציבורי, לאבחן אותו כנדרש. ולתת טיפול.
    לאחר שהגענו עימו לגהה, הוא התפרץ וכפו עליו אישפוז כפוי. במהלך 48 שעות אישפוזו קיבל 3 פעמים זיפרקסה בזריקה ואז העבירו אותו לכדורים של 10 מ"ג פעמים ביום.
    אתמול הוועדה שחררה אותו לאחר 48 שעות היות ומצבו הוטב עד מאוד.
    שאלתי- האם ניתן להורידו ל15 מ"ג נניח לתת לו בערב 5 מ"ג, לחצות את הכדור וביום 10 מ"ג
    התרופה גורמת לו למעט מיסוך בראיה כאילו מן ערפל, כך הוא מוסר.
    הוא מאוד אקטיבי בהתנהגותו ולא ישן רק בלילה, בלילה ישן טוב.במשך היום לא נח.
    האם יכול לנהוג?האם יש איסור לכך?
    בשבוע הבא אמור להפגש עם הפסיכיאטרית בבי"ח המטרה כמובן להורידו מהתרופה
    אבל עד אז אשמח לשתובת המומחים בפורום.
    תודה
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת מינון זיפרקסה

הוספת תגובה

• מחכה לתגובת המומחים....

טל
    24/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במצב הדרדר
    חסוי
    23/06/2010

באיתה עליה רק לאחר שעברה על טראומה גדולה שגמרה לשיניו בי אחותי הקטנה מתה לנגד עיני
    ראיתי אותה גווסת ומכחילה ושאביה מנשים אותו וזה גרם לי לטרורמה להתפרצות בבכי לחדרדה לדכאון לא דברתי עם איש אולי חצי שנה דברתי רק כאילו מילים מואטות ואז הלכתי על דוקטור שכטמן והיא אמרה שאני צריך לנטול תרופות לריכוז והקשבה אני מאובן כהיפראקטיבי כבר מגיל 3
    זה תרושתי לסבא רבה שלי היה לסבא שלי היה לאבי לאח של אימי וגם לי
    רק שכולם ההשתנו ואני רק הדרדתי התחלתי ברטלין במינון נמוך ובכיתה ה-ן היה איתי מקרי אלימות רבים שגרתי ליליד לאתשפז כי דבקתי לו תראש בדלת היה לו אירוע מוחי ומאוד התחרטטתי על המעשה הוא פשוט הציק לאחי ולא יכלתי לשלוט בכעסי עליו ועוד מקרי אלימות שלא נפרט אלהם כאן.
    והדרדרות האמיתית החלה בכיתה י שבה לא למדתי ולא דברתי עם אף אחד ואף היתי בעוסק באומנות טפלות לא מוענין להרחיב ואז עשיתי אבחון וגילו שאני סובל מסכורופניה ומהפרעה דו אקטבית והתקפים פסכוטים ואני מקבל גאדון(שאלתי את אמי)ועוד שני כדורים לא זוכר את שמם
    וככה אני מטופל במשך שנתים

לקביעת תור
    סגירה
    במצב הדרדר

הוספת תגובה

• אוהליה מה שאת עושה כאן לא בסדר!

מירי
    23/06/2010

על סמך מה את לוקחת אחריות לכתוב לאנשים להפסיק טיפולים, אפשר לשלב גם טיפול אלטרנטיבי אבל בהחלט לא להפסיק טיפול תרופתי על סמך אמונות טפלות, אני ממש מרגישה לא בנוח עם מה שאת עושה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל שיש אוהליות בעולם

יואב
    24/06/2010

אני חושב שאוהליה מראה פה צד אחר שדווקא מעלה שאלות אתיות בנוגע ליעילותם של טיפולים פסיכיאטריים וכמו כן הנזק הפוטנציאלי שהם עשויים לגרום.

בתכלס, אני אף פעם לא ראיתי מישהו שבאמת נרפא מטיפול פסיכיאטרי.

אני לקחתי תרופות פסיכיאטריות בזמן הצבא והם ממש הורידו אותי לאפתיה.

גם מעולם לא הוכח שיש דבר כזה שנקרא חוסר איזון כימי במוח. המדע באופן כללי עדיין לא גילה איך המוח עובד, אז מאיפה הפסיכיאטרים יודעים שיכול להיות מצב של חוסר איזון.

בשורה התחתונה מה שקובע הוא מבחן התוצאה.

יש פה מישהו בפורום הזה שקיבל תוצאות אמיתיות מטיפול פסיכיאטרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נו באמת..................

מירי
    24/06/2010

הגברת לוקחת על עצמה אחריות היא לא רופאה ועדין האמונות התפלות שלה לא באו לידיי ביטוי בלרפא אנשים, אז דיי עם שטיפת המוח הזאת, אורליה תבדקי את עצמך....אגב יש לי הוכחה לאנשים שניצלו בזכות פסיכיאטרים, אז באמת דיייייי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ועקרות
    שירה
    22/06/2010

בבדיקת זרע לפני מספר חודשים התגלה כי ספירת הזרע ואיכותו נמוכים ביותר.
    בעלי נמצא בשנים האחרונות במצב נפשי ירוד,אך לא אובחן או טופל.
    לאחרונה,התחיל לקבל טיפול של 20 מ"ג רסיטל ליום.רציתי לדעת האם לתרופה זאת יכולה להיות השפעה על איכות הזרע לטובה או לשלילה.
    תודה רבה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ועקרות

הוספת תגובה

• לרסיטל אין השפעה על איכות הזרע

ד''ר חיים שם דוד
    26/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבור עם עצמי
    חסוי
    22/06/2010

האם זה נורמאלי שאני מדבר עם עצמי כאילו שאני עומד לעשות משהוא רע אני כאילו מדבר עם עצמי כאילו צד אחד אומר לי אל תעשה והצד השני מנסה להכריח אותי וכאילו אני רב עם עצמי
    זה קרה לי שילשום
    מחכה לתושבה
    תודה לעונים והמשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    דבור עם עצמי

הוספת תגובה

• דיבור עם עצמי

26/06/2010

שלום
    רוב האנשים "מדברים עם עצמם" בהרבה מצבים בלי שמדובר במצב לא רגיל. השאלה האם זה מפריע לך והאם יש דברים אחרים פסיכולוגים שמפריעים לך. לפעמים זה פשוט הגרל שסיגלת לעתמץ ועליך לשנותו.
    תנסה ותצליח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה אל תמחקו לי את ההודעה!
    אנונימית
    22/06/2010

רציתי לשאול שאלה די חשובה, האים מישהי המוגדרת כסכיזופרנית קלה רשאית לגדל ילדים? או שזה תלוי במצב התפקודי שלה סכיזופרנית קלה הכוונה לסכיזופרניה סימפל בין לבין האים רשאים לקחת את ילדייה? רק בגלל האבחנה? או שמה בגלל מצבה התפקודי?? תודה ויום טוב.

הוספת תגובה

• סכיזופרניה וגידול ילדים

ד''ר חיים שם דוד
    26/06/2010

יש אנשים עם סכיזופרניה שהילדים מגודלים על ידם ןיש אנשים ללא הפרעות נפשיות שאינם מורשים לגדל ילדים. ההחלטה אינה נקבעת לפי ההפרעה אלא לפי היכולת לגדל את הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה