מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- sosרשת18/06/2010
בני בן 15 , מאובחן אספרגר + ADD .
זקוק לרטלין אך לא יכול לקחת כי זה גורם לו לצום מוחלט (גם ככה הוא בקושי אוכל) .
אחרי ניסיונות רבים נתתי לו באישור הפסיכיאטרית כדור רמוטיב ביום + חצי כדור אדרוקס .
מצבו היה טוב יחסית והתנהגות בבית ספר השתפרה בהרבה.
אם זאת הוא התלונן על כיווצי שרירים וכאבי ראש מידי פעם והתיאבון ירד קצת.
הפסיכיאטרית אמרה שרצוי להפריד כדי לדעת מה עושה מה.
אז התחלתי לתת 2 רמוטיב ביום (לפי עצת הפסיכיאטרית) והורדתי את חצי כדור אדרונקס .
מצבו הבריאותי לא נפגע תיאבונו דוקא עלה שזה סימן מצוין , אבל הקשב ירד והתחילו להגיע דיווחים שליליים מבית הספר.
המורים הלחיצו את בני לגבי התנהגותו הצפויה בקייטנת הקיץ - קיטנה בספארי שהוא נבחר להשתתף בה . אז הוא נורא נלחץ והזמנו אדרל.
אבל האישור מתעכב וכולם בלךץ מה יהיה ביולי.
לכן החלטנו להחזיר לבנתיים את האדרונקס.
היום בבוקר נתתי חצי כדור אדרונקס + כדור רמוטיב.
הילד חזר שפוך לגמרי מבית ספר עייף מאוד ועצבני ולא מבין למה .
כל היום הוא לא תפקד רק רצה לישון ומצב רוחו היה רע וכל הבית סבל מההתנהגות המרירה והרוטנת שלו.
קשר לפסיכיאטרית אפשר ליצור רק פעם בשלושה חודשים ומאוד קשה לדבר איתה לפני.
אני במצוקה דואגת נורא וחסרת אונים. מה לעשות , האם להמשיך את האדרונקס ולחזור לכדור אחד רמוטיב, האם לחזור לשניכדורים רמוטיב בלי אדרונקס או שני כדורי רמוטיב + חצי כדור אדרונקס?
מה לעשות . הצילו !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אני רוצה תשובה מפסיכיאטר
רשת19/06/2010בנושא תרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsos
19/06/2010שלום
אני מצטער אבל את פונה לפורום הלא נכון. זה פורום למבוגרים, עליך לפנות לפורום של פסוכואטריה של הילד והמתבגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףף!!עדי18/06/2010היי אני בת 21 ואני סובלת מעצבים ... יש לי פטיל קצר ואני מתעצבנת מהר.. זה מגיל קטן..
יש לי חבר שנה וחצי.. ואנחנו רבים המון בגלל שטויות... וכל פעם שאני מתעצבנת אליו אני אומרת לו שילך ואחרי שאני נרגעת אני מתקשרת אליו.. ואני משתגעת מזה .. כל פעם אני מבטיחהה שאנני השלות בעצבים שלי אבל אני לא מצליחה.. וזה מתגלגל לזה שאני מרימה אליו יד ואז בזה שלו הוא גם מתעצבן וגם הוא מחזיר לי .. וזה לא כי הוא בן אדם אלים אליה כי הוא מרגיש מוכה מהעצבים שלי...
רציתי לדעת עם יש כדורים שיכולים לעזור לי...
רציתי ללכת לפסיכולוג אבל אין לי את הכסף בשביל זה
מקווה שתעזרו לי!!
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדחוףף!!
19/06/2010שלום
את מתארת תגובות רגשיות חדות ובעקבותיהם התנהגות אלימה. ממש לא טוב לאדם, לזוגיות, ויותר מאוחר להורות. הרבה פעמים זה נובע משילוב של אישיות עם נטייה כזו וסביבה שמחזקת את ההתנהגות הזאת. פורום זה לא מקום לקבל עצות אישיות ויתכן ופנייה לטיפול זה הדבר הנכון. יש סדנאות (עליך לחפש היכן) לשליטה על תוקפנות. בדרך כלל התפרצויות מתחילות אחרי שמופיעות מחשבות מסיימות שמחזקות את המעגל ה"תוקפני" בראש שלנו. תנתחי את התהליך שמתרחש לפני ההתפרצות. יתכן ושם התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת פלוטין ונהיגהאבי18/06/2010שלום רב,
אני נוטל 20 מ"ג פלוטין עקב דיכאון, הבעיה היא שאחרי שאני לוקח את התרופה בבוקר היא גורמת לי להיות ישנוני במשך היום, ואני בנאדם שנוהג.
מה כדאי לעשות במצב הזה( לקחתי לפני זה ציפרלקס שגם גרם לי להיות ישנוני )?אולי לקחת את התרופה בערב ולא בבוקר.
בתודה מראש,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנטילת פלוטין ונהיגה
19/06/2010שלום
מאוד חשוב שתהיה זהיר מאוד עם הנהיגה!!! וגם שתמנע משתייה אלכוהול.
אפשר בהחלט לקחת את התרופה לפני השינה אבל לפעמים היא עושה קשיים בשינה.
אפשר להוריד את המינון לתקופה ואז לעלות שוב.
לא ממש משנה מתי ביום אתה לוקח את התרופה בתנאי שאתה לוקח את המינון ב 24 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות נגד דיכאון ונהיגה
אבי19/06/2010יש תרופה שאני יכול לקחת ושתגרום לי להיות ערני במשך היום? פשוט כל התרפות נגד דיכאון שניסיתי( סרוקסט,ציפרלקס, ויאפקס ופלוטין) גורמות לי להיות עייף, ואז זה פוגע בנהיגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??מ18/06/2010מה ההבדל בין סכיזופרניה ו אוסידי מחשבות טורדניות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר??
19/06/2010שלום
בסכיזופרניה החשיבה והחושים פועלים עם מסכנות לא מציאותיות. ב OCD יש מחשבות חוזרות על ניקיון, סדר ועוד. המחשבות ב OCD קשורות למציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבל רב !! :(מ18/06/2010איך אפשר לדעת שלא משתגעים ממחשבות טורדניות , הרבה פעמים אני מרגישה שאני לא נורמלית פיזי יש לי כל מיני תחושות ממש מוזרות במח ובגוף וגם אם הכל בסדר המח שומר לך את ההרגשה שאתה ממש פסיכי , אני פוחדת אני לא נוטלת שום כדורים גם לא מעונינת ועושה המון ספורט אבל עדין הן תוקפות איתי בעיקר מחשבות אלימות , למה זה מגיע לי? למה מגיע לי לסבול .. איך אפשר להקל בלי כדורים זה כן גרם לי לדיכאון איתו אני אכשהו מתמודדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסבל רב
19/06/2010שלום
טיפול פסיכולוגי מאוד יכול לעזור לך להרגיש שלמה יותר עם עצמך, פחות ביקורתית, ואולי מבינה גם יותר את הסיבות מדוע את כך. אפשר גם לנסות לשנות תפיסה עצמית. מדוע אני מקבלת שאני ככה? מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את עצמי?
תצליחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי במצוקה ואני זקוק להדרכהשרון18/06/2010שלום למומחי הפורום,
אבי (60), מתמודד עם מחלת הסרטן, אלמן ובעיצומו של משבר משפחתי קשה עם משפחתו המורחבת, הוא אדם עם הרבה רחמים עצמיים ונמנע מהתמודדויות (הרבה פעמים באמצעות שקרים).
אתמול פרץ שבר, נראה שהוא עובר משבר/התמוטטות, הוא פורץ בבכי ללא כל הסבר, קשה לו להסביר למה. הוא טוען ש"מתפוצץ" לו הראש ממחשבות, על עצמו, על החיים, על למה הכל קרה לו וכו'.
הוא פגש את רופאת המשפחה שלו, וקיבל ואליום ואמורים ליצור איתו קשר בשבוע הבא לתיאום פגישה עם פסיכיאטר.
זה לא מספיק לדעתי, כשחיבקתי אותו היום הוא פרץ בבכי וביקש שלא נעזוב אותו.
מצד שני הוא התחיל לבשל ולנקות והתאושש קצת אבל עדיין הוא מתפרץ לפעמים, שכנעתי אותו ללכת איתי למיון/בית חולים פסיכיאטרי לקבלת טיפול ראשוני מיידי, הוא רוצה לחכות ליום א' ולהעביר את השבת בביתו (הוא דתי), להתאשפז הוא מסרב בכל אופן וטוען שהוא לא חולה וזה יעבור.
בעבר היו לו התפרצויות דומות אבל לא בכזו עוצמה ותמיד הוא התעקש שנניח לו והוא יהיה בסדר "זו רק תקופה קשה" הוא נהג לומר.
אני חושב שיש לו בעיה להתמודד עם כל הקשיים והוא חייב טיפול מתאים, הוא גם לא אוכל כמעט בגלל תופעות הלוואי של הכימותרפיה וזה מאוד מחליש אותו פיזית, קוגנטיבית ונפשית.
בדקתי לגבי מרכזים לאישפוז יום, אני חושב שאולי זה מקום טוב להתחיל בו, אבל אני פוחד שאולי לא יטפלו בו כראוי או שגישה כזו עשויה לגרום לו למשבר גדול יותר מתוך בושה ותחושה של כשלון אישי שלו.
בקיצור, אני לא יודע כיצד לנהוג וכמה אסרטיבי להיות מולו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבי במצוקה ואני זקוק להדרכה
19/06/2010שלום
לעיתים קרובות דיכאון מופיע כשאר אבם מתמודד עם מחלת הסרטן. לעיתים קרובות הוא נזקק לטיפול פסיכולוגי וגם לטיפול נוגד דיכאון. אשפוז במחלקת אשפוז יום ראיון טוב למקרים מתאימים (כאשר הדיכאון הוא משמעותי או התפקוד מאוד ירוד).
אני חושב שבדיקה במיון לא כ"כ יספק אותך. מטבע הדברים חדרי מיון מאוד עמוסים והעבודה מכוונת לפתור בעיות חריפות ולפנות להמשך טיפול במערך האמבולטורי. יכול להיות שעדיף להמתין לבדיקה של הפסיכיאטר. אולי לבדוק האם ניתן לזרז אותה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב לדיכאון אחרי פרידהננה18/06/2010שלום
לפני שלושה חודשים עברתי פרידה מבן זוג ואני חווה דיכאון. חוסר תכלית, חוסר רצון לעשות דברים, עצבות, בדידות, חוסר תיאבון - בעיקר חוסר רצון להכין לעצמי ארוחות, חרדות.
אני כן יוצאת מהבית ונפגשת עם חברים ומשפחה אבל לא מצליחה להביא את עצמי לחפש עבודה ובכלל לעשות דברים שבעבר עשיתי - לא נהנת משום דבר והרבה דברים מעציבים אותי.
יש לי המון מחשבות וחלומות על בן זוגי שעזב - לפעמים מחשבות אובססיביות אני חושבת - עברו שלושה חודים ומצבי קצת השתפר אבל עדיין בדיכאון.
בעבר חוויתי תקופת דיכאון שלא היתה לה ממש סיבה ספציפית - דיכאון מהחיים. לקחתי ציפראלקס וזה די עזר לי לחזור לתפקד ולחיים.
עכשיו אני מרגישה שוב שיש לי התנגדות או פחד לחזור לחיים, לתפקד.
אני מנסה להמנע מלקחת תרופה כימית והתחלתי השבוע לקחת רמוטיב.
האם אתם חושבים שתרופה זו יכולה לעזור לי במצבי? - גם לקצת חרדה ומוח שעובד שעות נוספות?
הבנתי שלוקח 3 שבועות עד שמשפיעה התרופה - ואני כבר מרגישה שאין לי סבלנות - מתלבטת אם להתחיל יש ר ציפראלקס.
האם יש בעיה בנטילת רמוטיב עם אומגה 3 ?
תודה מראש
ננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמוטיב לדיכאון אחרי פרידה
19/06/2010שלום
אפשר לטפל ב"שיברון לב" בצורות שונות.
א. להחליט שחוזרים לחיים!! ולבצע פעולות מתאימות (חברים, בילויים, מפגשים ועוד)
ב. לעשות החלטה קוגניטיבית ש "לא חושבים על העבר" ובוחרים ומבט קדימה
ג. פונים לטיפול פסיכולוגי כדי להבין יותר מדוע אנו "נתקעים"
ד. טיפול תרופתי עם הדיכאון הוא משמעותי. היפריקום תרופה כימית לכל דבר. תרופה זו נוצרת בפרחים (גם כאן יש כימיה של הטבע!) ואחר כך יש תהליך כימי של יצירת התרופה. יתכן ולהיפריקום מעט תופעות לוואי. תרופה זו מתאימה לדיכאון קל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת טיפול בטגרטולע'18/06/2010שלום
כחלק מטיפול פסיכיאטרי, הרופאה הפסיכיאטרית רשמה לי:
בונסרין 30 מ"ג
למיקטל 125 מ"ג
טגרטול 800 מ"ג
הייתי היום אצל רופאת המשפחה והיא שמה בסימן שאלה את הבנתי את הפסיכיאטרית.
הוראות הפסיכיאטרית לגבי תחילת הטיפול בטגרטל היו:
התחלה ב-100 מ"ג ועלייה הדרגתית כל ארבעה ימים עד להגעה ל-800 מ"ג
כאשר בין לבין (בין עלייה לעלייה) לא ליטול כלום.
כך לדוגמה:
לקחתי ביום שני 100 מ"ג. מאז לא לקחתי והיום אני אמור לקחת 200 מ"ג...
רופאת המשפחה הרימה גבה... ואמרה שהיא תברר. היא אמרה שלדעתה אני אמור לקחת את הטגרטול כל יום ואחת לארבעה ימים לעלות את המינון.
האמת שגם לי זה נראה יותר הגיוני.
מלחיץ אותי שלא הבנתי נכון את הפסיכיאטרית.
האם צורה זו של התחלת טיפול בטגרטול מוכרת?
מודה מאוד ומראש על תשובת צוות הפורום
ע'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתחילת טיפול בטגרטול
19/06/2010שלום
מספר הערות:
1. השילוב של למיקטל וטגרטול הוא מעט מורכב ודורש מעקב מאחר והנטייה לפריחה גדלה עם השילוב,
2. עדיף למדוד את הרמה של למיקטל מאחר וטגרטול יכול לזרז את פירוק הלמיקטל ע"י הכבד,
3. המינון של טגרטול: עושים עלייה הדרגתית אבל לוקחים את התרופה באופן יום יומי.
תצליחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצהנננ17/06/2010אניאמא ל2 בנים בת 37 ומרגישה לחוצה מאד מאד.
חשבתי לנסות להרשם לאיזה חוג/סדנא משהו שיעזור לי להיות שלווה יותר,אולי יוגה או מדיטציה כי שמעתי שאלו דברים מאד מרגיעים ..
השאלה במה בוחרים??איך יודעים למי לפנות באזור תא?
אני מנסה שיחות עם פסיכוולג לאחר שכבר ניסיתי בעבר קואוצינג ולא ממש עזר לי..
השאלה אם רק כדור הרגעה יפתור את הבעיה?
בעלי עם ציפרלקס מזה שנתיים ואני התחלתי טפול בואבן בהמלצת ר משפחה ,משתדלת ליטול רק בעת הצורך (כי הבנתי שזה ממכר),חשבתי לנסות משהו חזק יותר אך רופא המשפחה כרגע לא חושב שיש לנסות משהו אחר.
אשמח לשמוע חוות דעת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלחוצה
17/06/2010שלום
להתגבר על חרדה או מתח זו משימה!!
כל שיטה טובה. תנסי מה שעוזר לך יותר. יש אנשים שנהנים מדמיון מודרך, אחרים אוהבים יותר הרפיה. מה שעוזר לך יותר תעשי!
תרופות אפשר גם, אבל כדי להמתין עד אהיה ברור שדברים אחרים לא מספיק עוזרים.
התשובה שאתה מקבל מהגב' אוהליה היא מהולה בתעמולה אנטיפסיכיאטרית של הקבוצה שנקראת סיאנטולוגים. זו כת לכל דבר שנמצאה אשמה בניצול אנשים חולים ומפזרת "רעל" אנטיפסיכיאטרי במטרה למשוך אנשים אליהם ואז לנצלם. תזהר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בבקשהמוטי17/06/2010שלום לצוות אני שותה איקסל50 מג לטיפול בחרדות .יצא לי לעשן קנביס וזה מאוד הרגיע אותי .רציתי לדעת האם יש סיכון בשילוב של עישון קנביס בזמן טיפול אם תרופות כאלו איקסל תודה ורק בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה בבקשה
17/06/2010
התשובה שאתה מקבל מהגב' אוהליה היא מהולה בתעמולה אנטיפסיכיאטרית של הקבוצה שנקראת סיאנטולוגים. זו כת לכל דבר שנמצאה אשמה בניצול אנשים חולים ומפזרת "רעל" אנטיפסיכיאטרי במטרה למשוך אנשים אליהם ואז לנצלם. תזהר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה לשאלתי
מוטי17/06/2010עוד תשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גרינהאוס
יואב19/06/2010דווקא התשובות שאוהליה נותנת נשמעות מאוד הגיוניות.
יצא לי אישית לפגוש כמה סיינטולוגים והם דווקא אנשים נחמדים מאוד.
מהשיחות שלי איתם, הם נגד סימום תרופתי ולא נגד פסיכיאטרים. כמובן שאם פסיכיאטר נותן תרופות ולא מעדכן את המטופל לגבי תופעות הלוואי האפשריות, אז חשוב להם לתת את האינפורמציה הנכונה לציבור.
מה דעתך על התשובות של אוהליה לגופו של עניין ולא מתוך הכללה שהיא שייכת לכת מסוימת?
אין שום אזכור על סיינטולוגיה בסרטונים שהיא מצרפת. האם ראית חלק מהסרטונים האלה?
מה דעתך עליהם?
אני חושב שאם תיתן את דעתך המקצועית באופן ענייני למשתתפי הפורום זה יעזור כי נראה שהרבה מהם ראו את הסרטונים האלה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בבקשה
18/06/2010שלום
שילוב של תרופות משפיעות על המוח וסמים-קנביס הוא סם לכל דבר-מאוד לא מומלץ. כל פעם יש יותר ויותר דיווחים על השפעות שליליות של הקנביס על החשיבה ועל שליטה של מצב הרוח. לכן עדיף להימנע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות גמילה קשות מויפאקס - דחוףאורית17/06/2010שלום רב!
אני לוקחת ויפאקס XR 120 קרוב לשנה.
בחודשיים האחרונים אני בתהליך גמילה מהכדור:
ירדתי למינון 75 לתקופה של חודש, ולאחר מכן כחודש נוסף נטלתי מחצית מהמינון. כלומר 37.5.(כמובן הכל בהוראת הפסיכיאטרית שלי)
לפני יומיים ניגמרו הכדורים וחשבתי שבזה זה ניגמר...
אתמול התחלתי להרגיש רע מאד,
תחושה של "זעזוע מוח" "תיקים"/ קצרים בראש, אור מפריע לי מאד (אני יושבת בבית עם מישקפי שמש...) סחרחורות נוראיות עקב הזזת הראש/ עיניים, הקאות וחוסר תיאבון.
דיברתי עם הרופאה והיא רשמה לי שוב ויפאקס במינון 37, 28 בחפיסה ואמרה לי לקחת מינון זה למשך שבועיים ואח"כ לחתוך הכדור לחצי ולהמשיך עם מחציתו עוד שבועיים... (קראתי בהתוויות שאסור לחצות את הכדור, מדוע???)
התחלתי לקחת שוב החל מאמש וגם הבקר וכבר אני יכולה לקום על הרגליים ללא סבל...
אבל אני מאד לחוצה, איך אפסיק את הכדור הזה בלי לפגוע באיכות חיי וחיי משפחתי?
אם התופעה ידועה ובלתי נימנעת כמה זמן צפוי הסבל הזה?
אני מאד מפחדת, אודה לתשובה דחופה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתופעות גמילה קשות מויפאקס - דחוף
19/06/2010שלום
קיימת תופעה שנקראת סינדרם של הפסקת תרופות מקבוצות של תרופות ssri snri. לעתים רחוקות ההפסקה כפי שאת מתארת מתרחשת. זה מאוד לא נעים וגם מטריד כפי שאת אומרת. ההנחיות של הרופאה נכונות תמשיכי עם המינון הנמוך עד אפשר אהיה להפסיק. אין פחד מלשבור את הכדור. כתוב שאסור מאחר וזה משנה את הספיגה של התרופה אבל זה לא משנה את ההשפעה שלה.
תצליחי.
התשובה שאת מקבל מהגב' אוהלו היא מהולה בתעמולה אנטיפסיכיאטרית של הקבוצה שנקראת סיאנטולוגים. זו כת לכל דבר שנמצאה אשמה בניצול אנשים חולים ומפזרת "רעל" אנטיפסיכיאטרי במטרה למשוך אנשים אליהם ואז לנצלם. היא כותבת לך דברים ענייניים אבל בסוף מחדירה את התעמולה. תזהר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהההמריה17/06/2010זה זמן רב אני רוצה לפנות לטיפול אך כול הזמן דוחה את זה.
איך לעשות את הצעד הראשון ובאמת להתמודד עם בעיות ולא לברוח מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפניה לטיפול
ד''ר אירנה נתנאל17/06/2010מריה שלום,
ישנן מספר גישות שעוסקות בנושא של מוטיבציה טיפולית ומוטיבציה לשינוי. אחת מהן היא "גישת המקל", שלפיה האדם יגיע לבקש עזרה מקצועית רק כאשר ירגיש רע מאוד ושהגיע לתחתית התהום. גישה אחרת טוענת שבמהות השינוי עומדת דו-ערכיות ולא רק התנגדות. לפיה, אצל אדם שסובל מתקיימים שני רגשות לגבי מצבו: קיים בו חלק שלא רוצה עזרה, לא מוכן לשינוי; ובו זמנית קיים בו חלק אחר, חיובי וחזק שרוצה שינוי. גישה נוספת מבחינה בין רמות שונות שבהן האדם נמצא ביחס לשינוי.
ללא ספק, נדרש זמן רב עד שאדם שסובל מבין שיש לו בעיה ושהוא זקוק לעזרה מקצועית.
אני מברכת אותך על החלטתך לפנות לעזרה מקצועית. את יכולה לעזר באנשים קרובים (משפחה, חברות, חברים) כדי לקבל את תמיכתם וללכת יחד איתך לפגישות הראשונות עד שתרגישי מספיק בטוחה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשיון נהיגה...:)16/06/2010שלום, אני בת 19 ונמצאת כמעט שנה אחרי משבר נפשי ומטופלת בכדורים פסכיאטריים במינון מאוד מאוד נמוך.
הפסיכיאטרית שלי כתבה לי מכתב בו היא ממליצה לאפשר לי לנהוג ורופאת המשפחה אמרה שזה מספיק לה כדי לאשר את הטופס.
אבל אני לא הבנתי מה הכוונה לאשר..? האם אני אצטרך עדיין לעמוד מול ועדה רפואית, לעשות מבחנים קוגנטיביים בתל אביב (כמו שנוהגים לשלוח מטופלים פסיכיאטריים לעשות) או שיעשו לי בעיות כאשר אני אצטרך לקבל את החתימה של משרד הרישוי בשביל להתחיל שיעורי נהיגה מעשיים... או שבכלל אם יש אישור פסיכיאטר לא צריך בכלל להיות מצויין בטופס הירוק שאני מטופלת..
אם משהו יודע את התשובה לשאלה המלחיצה הזאת בבקשה שיענה לי בהקדם כי אני מרוב התלהבות הלכתי וקבעתי שיעור נהיגה לתחילת שבוע הבא... צעד לא חכם במיוחד.. אבל נו טוב.. עכשיו אני צריכה לפתור את הבעייה הזאת מהר לפני שיום שני מגיע..
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררשיון נהיגה
17/06/2010שלום
כאשר בין אדם לוקח תרופות שיכולות להשפיע באופן שלילי על הריכוז או על שיווי המשקל, על הרופא לגבש דעה האם זו פגיעה ביכולת לנהוג. כאשר הרופא מאשר שלדעתו האדם יכול לנהוג משרד הרישוי לוקח את זה בחשבון אבל עדין יכול להחליט לבצע מבחנים נוירוקוגנטיביים ובדיקה פסיכיאטרית. הרבה אנשים עוברים תהליך שכזה. מגבילים קר כאשר יש הפרעות.
התשובה שאתה מקבל מהגב' אוהלי היא מהולה בתעמולה אנטיפסיכיאטרית של הקבוצה שנקראת סיאנטולוגים. זו כת לכל דבר שנמצאה אשמה בניצול אנשים חולים ומפזרת "רעל" אנטיפסיכיאטרי במטרה למשוך אנשים אליהם ואז לנצלם. תזהר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץעודד16/06/2010שלום שאני בלחץ אני מרגיש בערב במנוחה כמו חוסר פעימה בדופק האם זה קשור ללחץ שותה סראקסט 40-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלחץ
ד''ר אירנה נתנאל17/06/2010עודד,
אם תפסיק להיות להפעיל "בקרה" על גופך ותניח למערכות האוטונומיות של הגוף לעשות את עבותן ותלמד לשמוח על הגוף אז אתה תהיה פחות לחוץ. הפעימה איננה הבעיה הבעיה היא התגובה שלך וניסיון של שליטה על מערכות בגוף שלא ניתנות לשילטה.
בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) בנוסף לתרופות ניתן ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם לחץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס 20 מגעדינה16/06/2010שלום דר, יש לי שאלה- אני בת 39 אמא לילדים. לאחר שהתלוננתי לרופאת הנשים על תופעות שמטרידות אותי בהקשר של PMS (עצבנות רבה, מצב רוח ירוד, תוקפנות מילולית, וכד') היא רשמה לי ציפרלקס 20 מג (משקלי 65 קג).
מעולם לא נחשפתי לתרופות מתחום הפסיכיאטריה ואני סך הכל אשה בריאה נפשית ומתפקדת טוב מאוד בחיים האישיים. האם רצוי להתחיל כבר במינון 20 ולא 10? מה דעתך? האם בכלל להתחיל לקחת? ימי הPMS בהחלט מפריעים לי בתפקוד היומיומי. לדעתך, יש אלטרנטיבות אחרות לפני שימוש?
מודה לך מראש על כל התיחסות, בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל17/06/2010יעל שלום,
מומלץ להתחיל ליטול תרופה באופן מאוד הדרגתי: רבע כדור במשך שבוע, אחרי כן להוסיף עוד רבע כדור במשך שבוע וכך עד שתגיעי למינון הטיפולי שהרופא המליצה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)