פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון קשה
    בת 27
    13/06/2010

בוקר טוב ,

אני בת 27 שנה , אבל נראית גדולה מזה בהרבה ..

את האמת, לא יודעת מאיפה להתחיל , זה ממש קשה , לא יוכלה לסבול אותו , כאב עצום , ייאוש נורה ,תסכול עצום ...

כמעט בחצי השנה האחרונה לא מסוגלת להתמודד עם מצבי הנפשיי , לא מוכנה לקבל הערות מאף אחד , כועסת מכל דבר , צועקת , אפילו אם הפלפון מצלצל זורקת אותו לרצפה ....

תיאבון על הפנים - בתקופה האחרונה ירדתי יותר מחמש עשרה קילו (לא עושה הדייט אלא בקיצור לא בא לי לאכול |) - אני עכשיו נמצאת בתת משקל חמור (כ-35ק"ג) ...

*-*איני מרוכזת בקריאה - למרות שלפני זה הייתי קוראת את הספר שמעל 500 דפים ביומיים -שלושה אבל היום דף אחד איני יוכלה לקרוא אותו בכלל (חוזרת על השורה כמה פעמים וזה לא עוזר ... ) ...

*-* דוגמה אחרת , הייתי רוב הזמן מבלת את הזמן עם חברות , טיולים , יציאות מחוץ הבית , שיחות , ציחוקים והכל היה בכיף ובשמחה ... אבל היום אנירגיה נמוכה בקיצור אין מוטיבטציה לשום דבר , אפילו יושנת יום ולילה על הספה מול הטליוויזיה (ודקות בדודות בכל כמה ימים מפעילה את הנייד) ,כמו משותקת לא קמה אלא לשירותים , כוס מים לא מביאה לעצמי , אוכל לא מעניין אותי (אפילו אם מביאים ואוכלים איתי) ... חבירות נתקתי ממהן , בקושי מדברת אפילו עם המשפחה "רק המילים ההכרחים" , ייציאות מהבית כבר נעלמו...

*-* והנה עוד דוגמה , הייתי "סופר הניקיון בבית" והיום אם כוס המים נשפך ממני זה לא מעניין אותי ויש מישהו שינקה את זה , בגדים בקושי מחליפה ומקלחת יותר גרוע כמו שאומרים פעם ב-...

*-* ואם רוצים עוד דוגמה , אז כך....

*-* סובלת מכאבי ראש עזים , גב , בטן ושרירים , תמיד חלשה ולפעמיים מתעלפת , לקחו אותי לכמה רופאים ואפילו אישפזו אותי אבל לא מצאו סיבה פיזיולוגית לך חוץ מאנימיה קשה( ההימוגלובין שלי ממש נמוך 4-7 למרות שהיה לפני כך מעל 14 (כמובן בב"ח נתנו לי מנות דם ואינפוזיה - אבל אח"כ המצב חוזר כמו שהיה...) ...כי בקיצור איני מטפלת בעצמי - זונחת אותה כמו זבל ...

*-* יש ימים , כן ימים שלימים שלא יושנת בכלל (אפילו כדורי שינה לא עוזרים) ואם יושנת אז שעה או שעתיים ולא רצופים - וזה בקושי רב ...

ויש עוד ועוד דוגמאות ודוגמאות ... אבל אין כוח לכתוב הכל ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון קשה

הוספת תגובה

• המשך

בת 27
    13/06/2010

+*+*+*+* אני מודה שסובלת מדיכאון כרוני קשה , כמובן שאני מתכוונת חוץ מהתקופה הזאת , אבל התקופה הזאת נמצאת זמן רב וגרועה יותר , איני יכולה להתמודד איתה בכלל , בא לי למות ולסיים הכל , לא יוכלה לסבול עוד , אין לי יותר כוח , נמאס לי מהכל , זאת לא החיים שציפיתי אותה , זה קשה עלי , איני מסוגלת עוד להרים את הכל על כתפי ... כבר מספיק לי !!!! באמת מספיק לי !!!

*/*/*/*/*/*-.-.-.-. הערה קטנה , אני עברתי טרוומה קשה (כוויה דרגה 3 ) ב- 50% מגופי - אבל לזה אני התרגלתי ועברתי את זה בשלום , והנה למדתי בב"ס וגם 2.5 שנים באונ' ,למדתי נהיגה (ויש לי אוטו חדש2009) הייתי ילדה חייכנית לגמרי , רוב הזמן מחץ הבית מסתובבת עם החברות או לימיודים או טיולים או עם המשפחה ... אבל היום הכל הפך , כן הפך ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון קשה

ד''ר אירנה נתנאל
    16/06/2010

שלום לך,

את בחורה חזקה כי התגברת על דברים מאוד קשים בחייך. אני ממליצה על התיעצות פסיכיאטרית על מנת למצוא את האיזון התרופתי. בנוסף, ניתן לשלב תרופות עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרנויה
    ענבל
    13/06/2010

אני מבקשת לשאול בנוגע לאבי. הוא בן 65 ובשנים האחרונות ובמיוחד בשנתיים האחרונות הוא בטוח שכל העולם רוצה לעשות לו רע. הוא בטוח שאמא שלי בוגדת בו וממרר את חיי כולנו. הוא ניתק את הקשרים שלו ושל אמי באופן הדרגתי כמעט מכל בני המשפחה המורחבת (האחים והאחיות משני הצדדים) והחיים במחיצתו הפכו בעצם לסיוט.
    הוא בטוח שהאמת שלו היא האמת האבסולוטית. השומר בקניון מנסה להרע לו, השכנה ממול, הכלה שלו וכו' (הרשימה ארוכה).
    הוא מתקשר אליי ללא הרף בבקשת עזרה. שאני אדבר ואנסה לפתור את בעיותיהם הזוגיות אבל אני כבר לא יודעת מה לעשות. קבעתי להם תור אצל הפסיכיאטר באיזור מגוריהם אבל הוא בטוח שהכל בסדר אצלו ואני מאוד מקווה שהוא ילך לתור שקבעתי בעוד שבועיים.
    אני מבקשת לשאול שתי שאלות:
    א. האם העובדה שהוא חולה במחלות פיזיות כרוניות (לב לחץ דם וסוכר) תמנע ממנו מלשתות תרופות פסיכיאטריות.
    ב. האם יש אפשרות לשוחח עם הפסיכיאטר עמו קבעתי לו תור מראש ולספר לו את המצב לאשורו מאחר ואני בטוחה שהוא לא יספר את הכל.
    ג. איך אני מתמודדת עם החרדה שיש לי בגלל הבעיות שלו.

לקביעת תור
    סגירה
    פרנויה

הוספת תגובה

• אבא בבעיה

ד''ר חיים שם דוד
    21/06/2010

שלום לך,
    תמיד תוכלי לבקש מהפסיכיאטר שמאור לראות את אביך להקדיש לך זמן בסיום הפגישה אולם בידה ומדוב ברפואה הציבורית קחי בחשבון שהזמןו המוקצב יחסית קצר.
    ההחלטה לגבי טיפול היא בראיית הבעיות הגופניות שאביך סובל מהן ומה התרופות האחרות שהוא נוטל על מנת למנוע התנגשות ותופעות לוואי.
    באשר לחרדה או למתח את נמצאת בו, נראה שהתגובה שלך נורמטיבית ובמידה והדבר משפיע על יכולתך לישון או במתח יומי מוגבר תוכלי לבק4ש מרופא המשפחה עזרה ולעתים טיפול תרופתי הרגעי לזמן קצר יכול לפתור את הבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה החמרות למשל ?

רונית
    21/06/2010

אודה לך אם תפרט קצת וכמובן האם זה גנטי וגם הילדים לרשת מחלה זו? זה אחד הפחדים שלי..

תודה ויום טוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאודון

אוהליה
    21/06/2010

אני מצטערת שזה מה שקורה כרגע.אני פה אתן לך קצת נתונים ואתה תחליט מה נכון לך.
    ל "סכיזופרניה" אין ביטויים גופניים לא נורמליים, ולכן היא אינה מחלה. החולים הראשונים שאובחנו כסכיזופרנים נמצאו מאוחר יותר כסובלים מווירוס אשר גרם לדלקת במוח, וגרם להתנהגות משונה.
    הידע לגבי הנושא שאת מדברת עליו הוא מאד חשוב כדי שקבלת ההחלטות שלך בנושא תהיה נכונה.
    אני מצרפת לך לינק שנותן לך הסבר על התחום
    בהצלחה

a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליתיום...???
    איתן
    13/06/2010

שלום רב,

אני סובל ממצב רוח לא יציב;בלי אף אפיזודה מאנית,אלא להפך - דיכאונית.

- מהו המינון ההתחלתי של ליתיום?
    - האם ליתיום יעיל בטיפול בהפרעה דו-קוטבית,ללא כל אפיזודיה של מאניה?
    - מהן תופעות הלוואי של ליתיום השכיחות והנדירות?
    - האם תופעות הלוואי של ליתיום - שייכות רק לתחום הגוף,כלומר,שעלולה להיות פגיעה בתיפקודי
    הכליות,הכבד ו/או הלב,ולא כמו בתרופות:למיקטל,דפלפט וטופמקס - אשר שימוש בהן עלול לגרום לפגיעה ביכולות הקוגנטיביות של הבן-אדם?

בתודה רבה מאוד מראש.

יוסי.

לקביעת תור
    סגירה
    ליתיום...???

הוספת תגובה

• ליתיום...???

19/06/2010

שלום
    אני ממליץ לך לקראו על התרופה האתר של הקליניקה שלנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליתיום

יואב
    19/06/2010

שלום איתן,

ליתיום הינה אחת התרופות הפסיכיאטריות המסוכנות ביותר שיש.

ליתיום הוא החומר ששמים בבטריות ולידיעתך עשוי לגרום לתופעות לוואי חמורות.

דני ברק אשר התאבד לפני מספר שבועות בקפיצה מקומה 17, עשה זאת כחודש ימים לאחר שהחל להשתמש בליתיום.

התאבדות זאת הייתה מפתיעה ביותר מכיוון שהוא היה איש מאוד כריזמטי ומצליח ואף אחד לא הצליח להבין מה גרם לו להתאבד.

אני ממליץ לך לפנות לנטורופת שיוכל לעזור לך לפתור את הבעייה באמת במקום להתמכר לליתיום,

תיכנס ליו טיוב ותכתוב תרופות פסיכיאטריות כדי לקבל נתונים לגבי מה שאתה הולך להכניס לגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - עזרה בבקשה
    מרב
    13/06/2010

שבוע טוב,

בתאריך 04.06 כתבתי הודעה עם אותה הכותרת - "ציפרלקס - עזרה בבקשה"וכנראה התשובה אליה התפספסה בטעות. אודה מאוד על עזרתכם.

אפשר להוסיף בינתיים שיש הטבה בכאבי הבטן לאחר הפסקת הכדור , מה שכנראה מעיד על כך (מקווה מאוד...) שהציפרלקס הפעם גרם לבלאגן .

אודה מאוד על כל תשובה ותגובה בנושא,

מרב.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס - עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - עזרה בבקשה

ד''ר אירנה נתנאל
    17/06/2010

מרב שלום,

מתנצלת שעדיין לא קיבלת תשובה. אשמח אם תכתבי את שאלתך שוב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי זיכרון
    קובי
    12/06/2010

שלום לרופאים

ברצוני לשאול:

יש לי תופעה שאני נזכר במשהו מהעבר (יכול גם להיות מקום), במקביל, מיד אני נזכר במה שחשבתי

באותו זמן שהייתי במקום זה, זה יכול גם להיות כמה מחשבות, יש לציין שהמחשבות כלל אינן קשורות.

אני מקווה שהתיאור ברור, האם התופעב ידועה? , יש לה שם?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי זיכרון

הוספת תגובה

• אוהליה תודה אבל

קובי
    13/06/2010

לא הבנתי איפה התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך, ראיתי

קובי
    14/06/2010

נראה נושא מעניין

יש לך רעיונות איך לחפש את זה בגוגל, תחתח איזה מילות מפתח?

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן חכה רגע

אוהליה
    14/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיכרונות שקשורים

ד''ר חיים שם דוד
    14/06/2010

זו לא בעיה ואין לה שם של בעיה. אם ננסה לתת לזה שם בכל זאת , זה יכול להקרא זיכרוןנות אסוציאטיביים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר , תודה אוהליה

קובי
    14/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיכוי לילד סכיזופרני
    אינה
    12/06/2010

האבא של בן הזוג שלי סבל ממחלת הרדיפה.
    מה הסיכוי של הילד שלנו לחלות בסכיזופרניה?

לקביעת תור
    סגירה
    הסיכוי לילד סכיזופרני

הוספת תגובה

• הסיכוי לילד סכיזופרני

ד''ר אירנה נתנאל
    16/06/2010

קיימים מרכיבים גנטיים לסכיזופרניה. ילד להורה חולה נמצא בסיכון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב

17/06/2010

התשובה שאתה מקבל מהגב' אוהליה היא מהולה בתעמולה אנטיפסיכיאטרית של הקבוצה שנקראת סיאנטולוגים. זו כת לכל דבר שנמצאה אשמה בניצול אנשים חולים ומפזרת "רעל" אנטיפסיכיאטרי במטרה למשוך אנשים אליהם ואז לנצלם. תזהר!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    מירב
    12/06/2010

אובחנתי כבעלת הפרעת אישיות חמורה, וכן במניה דיפרסיה קשה [שהמניה עם פסיכוזה וכד']. אני מקבלת: סרקוול, קלונקס, וובן, סימבלטה, מודל, מירו וכדורי שינה. מכל מה שאני קוראת על תרופות - בכולן רשום שלפי מחקרים ישנה עלייה גדולה במשקל. יש גם תרופות שבהן מצוין שיש חוסר תיאבון, אך גם עלייה במשקל. גם אני קצת עליתי והתחלתי עכשיו קצת דיאטה - השאלה שלי - אם יש סיכוי לחזור למשקל שלי, או שהתרופות יעכבו ירידה במשקל ומה שלא אעשה אשמין? כלומר, האם עם כל התרופות הללו אפשר לרדת במשקל ואף לשמור עליו, אפילו שכתוב שכולן גורמות לעלייה במשקל? לתשובתכם אודה...

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• השמנה כתוצאה מטיפול תרופתי

ד''ר חיים שם דוד
    21/06/2010

שלוםפ לך,
    יש יתר אנשים שמשמינים ללא טיפול תרופתטי מאשר עם טיפול תרופתי והעניין הוא מאזן אנרגטי חיובי- כלומר, אורלים יותר ממה שמוציאים.
    אורח חיים בריא שכולל תפריט מאוזן ופעילות גופנית טיחד עם שעות מנוחה בהחלט יכות להפחית את המשקל כולל כשאת נמצאת בטיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות

אוהליה
    21/06/2010

טוב מאד שאת בודקת ואת צודקת הבעיה יכולה להיות קשה ומבלבלת.
    לכל התרופות נוגדות הדכאון ישנן הרבה תופעות לוואי וידוע ממחקרים שנעשו שהן אף מגבירות את מצב הדכאון וגורמות למחשבות אובדניות ואף ניסיונות.
    אני רוצה שיהיה לך המידע הנכון כדי שבעזרתו תוכלי לקבל החלטה נבונה מה נכון לך ומה לעשות.
    אני שולחת לך לינקים מסויימים שייתנו לך הסברים.
    דרך אגב תמיד יש אופציה לעזור לך ללא תרופות אלא באמצעים טבעיים.תתיעצי עם הומאופת או נטורופת.
    בהצלחה
    /a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    ענת
    12/06/2010

לרופאים שלום רב!
    רציתי לקבל המלצה ולמשוע חוות דעת נוספת..
    אני בחורה סביבות גיל ה20..
    מחלתי מוגדרת בחולה סכיזופרניה פרנואידית, כאשר הכל התחיל מהתקף פסיכוטי שנגרם כתוצאה משימום בסם הזייתי.
    מאז האישפוז הראשון עברו 3 שנים, ובשנים אלו אני מנסה להשתקם!
    כשפרץ "ההתקף" טופלתי בקלופיקסול 400 שעשה לי תופעות לוואי קשות ביותר, אך לפחות "הוציא אותי" מהמצב הפסיכוטי.
    בהמשך הדרך נפלתי שוב קורבן לסמים וכדורים שונים שהוביל להתדרדרות המצב.
    (אציין שעכשיו אני נקייה ולא נוגעת בכלום..)
    מאז ניסו עליי את תרופות שונות, כגון: פרפנן, זיפרקסה, סרוקוויל, קלופיקסול, ורספרדל.
    כיום אני מטופלת ברסרפרדל 50 קונסטה , אך המצב עדיין לא יציב.
    ישנן מחשבות שווא לגביי המציאות, "הזיות", קולות, מחשבות טורדניות, מרגישה לא מחוברת למציאות וחייה "בעולם אחר".. ואני דיי מיואשת.. לא יודעת מה לעשות..
    שאלתי היא, האם טיפול בלפונקס יעזור במצבי? מהן השלחותיו? באיזה רמה הוא מעלה משקל/מגביר תיאבון לעומת תרופות אחרות?
    ומהן הצלחותיו לאור ניסיונכם המקצועי?

ודבר נוסף, מה אתם הייתם מציעים מלבד החלק התרופתי לשיקומי?

אשמח לתשובכתכם בהקדם,
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• בקשה לעזרה

מירי
    15/06/2010

המדובר הוא באח הבכור שלי, יש לי אח כבן 46 שנמצא כרגע בהתקף פסיכוטי סבל בעבר לפניי 3 שנים טופל והפסיק במהלך הזמן לקחת כדורים, לפניי כשבוע וחצי התחיל שוב עם הזיות, צעקות, לא יישן כבר 5 לילות, מסתובב שעות בים, ניסינו לדבר איתו שנלך יחד לפסיכיאטר אך מייד צרח ואמר שהכל בסדר איתו, איננו יודעים מה לעשות, הוא חיי אצל אימי ואנו דואגים לו ולה פוחדים שלא יתחיל באלימות כלפייה(למרות שמטבעו אינו אדם אלים)מכיוון שצורח המון בבית, ומפר את השלווה, מה עושים על מנת להביאו אותו לפסיכיאטר??????????????????תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה צריכה עזרה בדחיפות

מירי
    15/06/2010

לגביי האח שלי, אמא שלי מודאגת ואני מודאגת גם בגללה, אימי לא אישה בריאה כתבתי כבר למעלה את מצב האח שלי, איך אנו גורמים לו להגיע לפסיכיאטר דחוף על מנת לטפל במצבו שהולך ומדרדר????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעזרה

ד''ר אירנה נתנאל
    17/06/2010

מירי שלום,

ניתן להזמין ביקור של פסיכיאטר הביתה דרך מד"א או באופן פרטי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה שלא נפתרת
    מתי
    10/06/2010

היי יש לי בעיה אני מרגיש שאני סובל ממנה כבר בערך 11 שנה והיא התחילה קצת ליפני הצבא בצבא עצמו פרץ לי התקף פסיכוטי ומאז אני מטופל תרופתי בתרופות אנטי פסיכוטיות ואין לי סימנים פסיכוטים אבל הבעיה שלי כרגע ואז היא יותר פסיכולוגית אני לא מסוגל לבטא את עצמי מול אנשים זאת אומרת בא לי לפעמים להתעצבן לפעמים להגיד משהו או לעשות משהו הרבה פעמים באופן אינסטנקטיבי ואני מונע מעצמי את זה. אני רוב הזמן מרגיש חלש ליד אנשים אחרים אני לא מוציא את הבטחון העצמי הכריזמטיות את הגבריות ועוד לדעתי שיש בי וזה כבר המון המון זמן ואני תקוע בחיים ביגלל זה עם זה מערכות יחסים עם נשים קריירה חברים וכדומה אני מרגיש שאני לא ממש את עצמי בעצם מכל הבחינות רציתי לדעת האם יש איזשהו מינון שאפשר לעשות בתרופות פסיכיאטריות שיכול לעזור במשהו ואם יש איזשהו טיפול פסיכולוגי ספציפי שיכול להתאים לבעיה הזאת אשמח אם תענו\תעזרו לי דרך אגב אני במשך הזמן הזה הייתי בטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי אבל זה עזר לי רק קצת ואולי זה ביכלל לא בזכות הטיפולים אולי זה רק ביגלל הזמן שעבר

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה שלא נפתרת

הוספת תגובה

• בעיה שלא נפתרת

ד''ר אירנה נתנאל
    10/06/2010

מתי שלום,

המחלה מתחילה בדרך כלל בגיל ההתבגרות בתמונה קלינית סוערת. מהלך המחלה בדרך כלל ממושך. אולם המחלה אינה חשוכת מרפא ולא תמיד מביא להתדרדרות. לעיתים קרובות מאוד הפרוגנוזה טובה. קיימים מצבים של התקף פסיכוטי אחד ואחריו החולה מבריא וישנם מצבים שבהם החולה סובל מהתקפים חוזרים שמופיעים בתדירות שונה. בין התקף להתקף קיימת החלמה חלקית והחולים יכולים לחזור לתפקוד בקהילה. במקרה כזה התפקוד יורד מהתקף להתקף.

כיום, לאור השימוש בתרופות חדשות והתערבות טיפולית מרבית, ירד משמעותית משך ההתקף החריף, משך האשפוז וצומצם הליקוי שלאחריו.

ההחלמה לאחר ההתקף החריף בדרך כלל איננה מלאה ונשארת צלקת של ליקוי. החולה איננו "כתמול שלשום".
    בעזרת טיפול כוללני ומקיף החולה יכול להגיע להקטנה משמעותית של הסימפטומים והסבל ולחוש את כוחו לחיות מחדש בקהילה ולחזור לתפקוד ולהנאה בחיים. טיפול יציב וממושך עוזר למשפחה להתגבר על הכאב ועל תנודות בין תקווה לייאוש ולשמור על תקווה כנכס מרכזי בטיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל
    שני
    10/06/2010

בין לוסטרל לפרוזק לגבי טיפול באו סי די?

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל

הוספת תגובה

• דילגתם עלי

שני
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצות את ה 20מג לחצי ? מה דעתך ד'ר?

עדינה
    21/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל

19/06/2010

שלום
    אין הבדל. הם תרופות שונות עם השפעה דומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב OCD

ד''ר חיים שם דוד
    21/06/2010

הטיפול ב OCD יכולמלהיות בתכשירים המגבירים את העילות היחסית של סרוטונין. פרוזאק ולוסטראל הן 2 תרופות ממשפחת SSRI . שתיהן יעילות, ושתהן משמשות לטיפול נגד OCD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני-הבדל בין תרופות

אוהליה
    21/06/2010

הי,זו שאלה טובה
    חיפשתי בשבילך חומר על העניין וזה מה שמצאתי -כשבאופן עקרוני מתייחסים לשתיים כאל אותו דבר ללא שוני משמעותי.
    דורש ה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקני) מיצרני התרופות נוגדות הדיכאון, המפורטות בהמשך, להוסיף לעלוני התרופות אזהרה, שמנחה לערוך מעקב צמוד אצל מבוגרים וילדים, המטופלים עם מרכיבים אלה, אחר החמרה בדיכאון או הופעה של התנהגות אובדנית. התרופות אליהן מתייחסת האזהרה הן: פרוזאק (פלואוקסטין), לוסטרל (סרטרלין), סרוקסט (פרוקסטין), פבוקסיל (פלובוקסאמין), ציפרמיל, רסיטל (ציטאלופראם), ציפרלקס (אסיטאלופראם), זיבן (בופרופיון), אפקסור (ונלאפקסין), נפאזודון, רמרון (מירטאזפין).
    מבין נוגדי הדיכאון, רק פרוזק (פלואוקסטין) מאושר לטיפול בדיכאון מג'ורי אצל ילדים. פרוזק (פלואוקסטין), לוסטרל (סרטרלין) ופבוקסיל (פלובוקסאמין) מאושרים לטיפול בהפרעה אובססיבית כפייתית אצל ילדים. אף אחת מתרופות אלה איננה מאושרת כתרפיה יחידנית לטיפול בדיכאון דו קטבי, לא אצל מבוגרים ולא אצל ילדים.
    ראי עוד בלינק הבא
    בהצלחה a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיבן וכאבים בקיבה

מאיה.גו
    04/03/2013

לרופאים שלום
    בעלי במהלך סדנא להפסקת עישון קיבל כדורי זיבן וכשהוא הפסיק לקחת אותם התחילו לו כאבים מאוד חזקים בקיבה,ואחרי בירורים באופציות שונות לא מצאו כלום,וכשהוא חזר ליטול שוב את הכדורי זיבן,הכאבים בקיבה נעלים כול עוד הוא נוטל אותם,אז מה זה יכול להראות?
    אודה לכם מאוד על העזרה,כי אנחנו כבר מיואשים,וזה לא הגיוני שהוא יקח כל הזמן את הזיבן בשביל שלא יהיו לו כאבים.מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שימי
    10/06/2010

שלום אני בן 29 ורציתי לדעת אם יש לי הפרעה נפשית, אני מחלק את הבעיה שלי לשניים:
    הראשונה היא שכבר די הרבה שנים אני סובל מהתקפות חרדה, אני מגיע למצבים שאני מרגיש שאני עומד להתעלף ואני מתחיל להיות ממש באאוט מהעולם הזה לאחרונה זה התחיל לתקוף יותר לאחר שהפסקתי לעשן
    הבעיה השנייה היא שלפני כשנתיים בן אדם קרוב אלי טען שיש לי ריח רע מהפה ומאז אני נמצא כל הזמן במחשבות שזה כך וכל הפורומים שמסבירים על כך וכל הטיפולים לא עזרו לי להמנע מכל הזמן לחשוב על זה אני נמצא כל הזמן באובססיות שאני ליד אנשים שאני סובל מזה.
    אשמח להתייחסותכם האם זאת הפרעה נפשית? ואם כן, האם יש דרך להתמודד עם זה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אשמח גם לתשובה מקצועית

שימי
    10/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לא עוזרת - להמשיך?
    קיפודן
    09/06/2010

נרשם לי אדרונקס לטיפול בדיכאון.
    לקחתי חודש. לאחר שבועיים זה התחיל להשפיע אבל לקראת הסוף כבר פחות
    עשיתי הפסקה של שבוע ועכשיו שוב לוקח.
    התרופה פוגעת לי בתפקוד המיני ובחשק.
    ואני רק מרגיש רע יותר.
    לא אראה רופא עד סוף החודש.
    האם כדאי לי להפסיק לקחת את התרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה לא עוזרת - להמשיך?

הוספת תגובה

• תרופה לא עוזרת

ד''ר אירנה נתנאל
    10/06/2010

שלום לך,

בכל מקרה לא כדאי להפסיק תרופות על דעת עצמך. אני מאוד ממליצה להמתין עד שתוכל להתיעץ עם הרופא המטפל שלך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה והריון
    נטלי
    09/06/2010

כבר כמה חודשים שאני נוטלת פריזמה, ואתמול נודע לי שאני בהריון בשבוע ה12..
    יש סיכון? להפסיק עם הכדורים? יש תחליף?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה והריון

הוספת תגובה

• ..

נטלי
    10/06/2010

לפי הסרטון נראה שכדאי להפסיק בלי קשר להריון...
    תודה אבל זה עדיין לא עונה לי על השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב

אוהליה
    12/06/2010

הי.
    התשובה שלי עזרה לך קצת יותר?
    מה החלטת לעשות?
    אם יש משהו נוסף שאת צריכה בו עזרה תכתבי לי
    אוהליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מובסת
    מובסת
    09/06/2010

שלום
    אני בת 33 וסובלת מדכאון מג'ורי עמיד לתרופות 20 שנה.
    לפני כחודש סיימתי סדרת טיפולים בנזעי חשמל שלא היתה אפקטיבית.
    שנים ארוכות אני סובלת מסימפטומיים פיסיים רבים שנובעים הן מהמחלה והן מהטיפול התרופתי הממושך הכוללים דופק מהיר, סחרחורות, הפרעות בראייה ובעיקר חולשה מאד חזקה - אני לא זוכרת כבר מתי חשתי טוב. לעיתים אני מאבדת את ההכרה. בדיקות רפואיות שמטרתן היה לשלול משהו פיסי היו תקינות.
    לאחר התמודדות ארוכה, יש לי לאחרונה מחשבות אובדניות שאני לא מוציאה אותן לפועל רק בגלל שאני לא מוכנה בשום פנים ואופן לעשות את העוול הזה למשפחתי אליה אני קשורה מאד ובמיוחד לילד שלי שהוא בן שנה ותשעה חודשים.
    אבל הכאב הוא אינסופי ואני מפחדת שלא אעמוד בזה.
    אני לא מוכנה להתאשפז כי אני שפויה לגמרי וזה רק יזיק לי להיות הרחק ממשפחתי.
    לאחרונה הפסיכולוג שלי ממליץ לי להפסיק את הטיפול התרופתי (כרגע 300 מ"ג אפקסור, 200 מ"ג טרזודיל, כמו כן אני נוטלת 2 כדורי לוריוון וכדור וחצי סטילנוקס לשינה ביום) כי הוא טוען שהם לא מועילים ממילא והם גורמים לי לנזקים גופניים רבים (אותם פירטתי לעיל).
    הפסיכיאטר שלי כרגע בחו"ל אז אני לא יכולה להתייעץ איתו אבל אני מניחה שהוא יתנגד בתוקף.
    אני מבקשת לשמוע את דעתכם (למרות שבתור רופאים אני משערת שגם אתם תיהיו נגד)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מובסת

הוספת תגובה

• תודה

מובסת
    09/06/2010

אני אשמח לקבל תגובה גם מפסיכיאטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי יהיו תשובות לשאלות?

שירי
    13/06/2010

השאלה שלי די דחופה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות שלא עוזרות ועצת הפסיכולוג

ד''ר חיים שם דוד
    14/06/2010

עצת הפסיכולוג, במידה והיא נעשתה בצורתה כפי שאת אומרת אינה אחראית.
    מי שיכול לתת מענה על האפשרות להפסיק את הטיפול והערכה עד כמה הוא יעיל או לא אינו הפסיכוולג שלא בהכרח מודע לתופעות לוואי , השפעות תרופות, יעילות תרופות וכדומה, הוא הפסיכאטר שלך. גם אם הפסיכאטר שלך בחו"ל אני בטוח שהוא יחזור בקרוב.בכל מקרה כדאי שהפסיכולוג והפסיכיאטר שלך ישוחחו ביניהם ויעריכו את המצב בראות הדברים בצורה מקיפהיותר.
    במידה ויש החנמרה במצבך, תמיד תוכלי לפנות אל חדר המיון הקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירי
    14/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מרפאתי כפוי
    מרינה
    08/06/2010

כיצד מתבצעת אכיפה של טיפול מרפאתי כפוי?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מרפאתי כפוי

הוספת תגובה

• אכיפת טיפול כפוי

מרינה
    09/06/2010

אני לא מתנגדת לכפיית הטיפול אלא רוצה להבין כיצד הפסיכיאטר המחוזי מבצע את האכיפה
    מכיוון שהמטופל מסרב להגיע לטיפול ואני דואגת שהפסיכוזה והאובדנות תחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה