מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- WELLBUTRIN XRאולגה07/08/2010
ד"ר שלום
אני לוקחת תרופה WELLBUTRIN XR 150MG , לפני כמה חודשים לאחר קניה חדשה שמתי לב שהתרופה משפיעה עלי אחרת , התעוררו תופעות ליוואי שלא היו קודם.
למשל הפרעות שינה. אולי הישתנה היצרן ?
על האריזה החדשה כתוב ביוונית ותוצרת MALTA . נדמה לי שבאריזות הקודמות היה יצרן אחר.
ידוע לכם משהו על השינוי ? ואם כן איפה אפשר להסיג את התרופה המקורית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WELLBUTRIN XR
08/08/2010שלום
החברה שמייצרת תרופה זו הינה גדולה ואמינה העומדת בסטנדרטיים בין לאומיים. תופעות הלווי שאת מתארת הינם תופעות שתרופה זו יכולה לתת. מדוע הם מופיעים כעת ולא לפני כן קשה לדעת. אם את קונה את התרופה מבית מרקחת-קופה מקובלת לא סביר לחשוב שיש שוני בתהליך היצור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת אם זו תופעה נורמלית? בבקשהדניאלה07/08/2010בתקופה האחרונה קורה לי כל הזמן שאני חושבת על המצב בו אני נמצאת..זאת אומרת תוך כדי שאני מדברת או עושה פעולות כאלה ואחרות אני מתחילה לחשוב לעצמי, מה אני עושה פה בכלל? מזה העולם הזה? האם הכל אמיתי? האם אני באמת מדברת עכשיו ושומעים אותי? כאילו האם העולם הזה והכל אמיתי.. כאילו ברור שכן אבל לא יודעת למה אני כל הזמן חושבת על זה בזמן האחרון.. ואז כשאני מתחילה להיכנס לזה זה מכניס אותי ללחץ ולפחדים..
אציין שאני נורא בלחץ בתקופה האחרונה..
זה נורמלי לחשוב מחשבות כאלו כל הזמן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתודה!! את מקסימה!!!!
דניאלה07/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת אם זו תופעה נורמלית? בבקשה
09/08/2010שלום
אלו שאלות די רגילות שאדם צעיר שואל את עצמו לעיתים קרובות. לא נראה לי דבר חריג. את מאוד מוטרדת וחושבת שאולי זה סימן לחלה. ממש לא. לפעמים שימוש בסמים מוביל אותך לנקודות כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה ההגדרה ל-מחשבות טורדניות?מ06/08/2010שלום,
מה זה אומר - מחשבות טורדניות?
התחלתי להתעניין בנושא חרדות בכלל וחרדות חברתיות בפרט כי אני חושש שאני סובל מזה ואני שוקל לפנות לפסיכיאטר ולראות אם הוא יוכל לעזור לי.
באתרים שונים ראיתי אזכורים למושג. אם להיות יותר ספיציפי - הרבה פעמים קורה שאני חושב שמשהו רע הולך לקרות לי או לבני משפחתי, לפעמים זה מחשבות על מוות.
האם זה נקרא מחשבות טורדניות?
האם זה סימפטום לחרדות?
אם זה לא חרדות - לאיזו תסמונת התופעה קשורה והאם יש לזה טיפול? (בעיקר אני מתעניין בטיפול תרופתי כי טיפול פסיכולוגי זה לא אופציה בגלל העלות).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה זה ההגדרה ל-מחשבות טורדניות?
08/08/2010שלום
מחשבות טורדניות הם:
מאוד מפריעות לאדם
מופיעות ללא הזמנה וגורמות לחרדה
אומנם "לא מציאותיות" אבל האדם לא מצליח להשתחרר מהאמונה שהם אולי נכונות
אנשים פונים לטיפול כאשר מחשבות אלו מופיעות בתדירות גבוה, מלוות בפגיעה תפקודית או מלוות המעשים כפייתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיpaintball05/08/2010שלום,
אני מבין שאביליפי אושרה לטיפול בארץ והיא אמורה להיות משווקת בקרוב.
1. האם כבר התחילה להיות משווקת בארץ ? אם לא מתי ?
2. האם התרופה מיועדת לטיפול ראשי בדכאון או רק לטיפול נוסף (אוגמנטציה) ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרממה שידוע לי מדובר בנוגדת פסיכוזה
כפיר06/08/2010אטיפית חדשה ומהווה אלטרנטיבה חדשה לזיפרקסה כך שבדיכאון מדובר באוגמנטציה. היא עדיין בתהליכי אישור בארץ [צריך עדיין למלא טופס 123 מתן תרופה ללא אישור. התרופה כיום ניתנת בסופר פארם סביון באישור פסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפי
08/08/2010שלום
תרופה זו רשומה בישראל לטיפול בסכיזופרניה והיא גם אושרה לסל התרופות. עקב קשיים של החברה התרופה טרם נמצאת בקופות. ניתן להסיג אותה דרך טופס 29ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישהשי05/08/2010אין לי כסף לפגשיות אם פסיכיאטר יש איזה דרך נגיד דרך קופת חולים שיתנו לי ספיכיאטר חינם או משהו?
ואם אני מקבל תרופות קופת החולים שלי משתתפת עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפגישה
08/08/2010שלום
ברוב הקופות עובדים פסיכיאטריים. תבדוק עם רופא המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירואורן05/08/2010שלום רב!
האם הכדור מירו יעיל גם לחרדה ואי שקט?
מלבד זאת, שמעתי שהכדור מעייף, אבל דווקא במינון גבוה הוא לא. האם זה נכון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמירו
08/08/2010שלום
מירו תרופה טובה לדיכאון וחרדה. יכולה לגרום לעייפות משמעותית ולעלייה בתאבון. העייפות נוטנ לעבור לפעמים לא. מינון גבוה יותר יכול לעשות יותר עייפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף! בעיה שמפרקת משפחהנועה05/08/2010שלום,
מזה קרוב ל-4 שנים בעלי סובל מבעיה חמורה; עיכוב ביציאות.
כל בוקר הוא מתעורר בחמש לפנות בוקר (מכוון שעון מעורר) ויושב בשירותים עד השעה 7:00 לצורך התרוקנות. הוא לא יכול להתחיל את היום אחרת. הוא לא יכול להתרוקן מבלי להשתמש במים: משתמש בלחץ המים לכיוון פי הטבעת (מעין חוקן עצמי). הוא לא יוצא מהשירותים עד שלא התרוקן.
תחושתו היא שהבטן מלאה ונפוחה, אינו יכול לתפקד בלי להתרוקן.
לעיתים תכופות מאחר לעבודה בגלל זה.
אם יום קודם אכל הרבה או אכל חריף הוא יישב למעלה משעתיים בשירותים (הכל יחסי ליום הקודם)
בשבתות הוא יושב למעלה משעתיים, נעול וסגור באמבטיה.
לאחר שסוף סוף השתחרר הוא חייב לנגב, לאחר מכן להתקלח ולאחר המקלחת אף לנגב את האזור במגבון על מנת לבדוק שאכן המקום נקי!!!
הוא ביצע מס' בדיקות בתל השומר, כולל מס' כדורים העוזרים לעיכול אולם ללא הצלחה.
גסטרולוגים אומרים שכנראה יש לו מעי רגיז אבל מעולם לא נתקלו בכזו תופעה.
בני הבית נאלצים להתעורר מוקדם בגללו.
אנו זוג צעיר בתחילת דרכו ואיני יכולה להתארח וללון במקומות אחרים בגלל הבעיה.
האם OSD??
כיצד ניתן לפתור את הבעיה? כיצד ניתן לגרום לו לנסות טיפול נפשי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדחוף! בעיה שמפרקת משפחה
08/08/2010שלום
התיאור שלך מאוד מתאים לאדם שסובל מתסמונת של OCD. עליך לנסות לשכנע אותו לפנות לרופא פסיכיאטר. גסטרולוג לא יכול לעזור לו כ"כ. הטיפול הפסיכאטרי צרים לכלול גם חלק התנהגותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב וחרדהאני05/08/2010שלום, אני סובבת כבר כחצי שנה סביב נושא העזרה התרופתית. אני סובלת כבר המון שנים מחרדות, לאחרונה זה כבר הקשה על תפקודי, המליצו לי על CBT ועל תרופות.
במקביל לטיפול של שיחות הלכתי לשני ייעוצים פסיכיאטרים שונים - האחד אמר לי לקחת רמוטיב במינון נמוך והשני אמר ציפרלקס, כאשר עבר חודש ועוד לא לקחתי וסיפרתי שאני חרדה מלהתחיל כדור כימי בכל פוטנציאל לגרום לי יותר נזק לטווח ארוך מאשר תועלת (אני בטוחה שאתה חושב אחרת), הוא אמר לי טוב אז תקחי רמוןטיב, תתחילי עם משהו שלא יגרום לך לפחד.
בפורומים שונים אני קוראת שהמרוטיב אינו נגד חרדה אבל אני יותר ויותר שומעת על אנשי מקצוע שכן רושמים רמוטיב כנגד חרדה, יש לי רמוטיב כבר חודשיים ליד המיטב ואני לא לוקחת כי אין לי מושג אם אני באמת צריכה את הכדור הזה. אני לא בדכאון. למה 2 פסיכיאטרים שונים ומכובדים המליצו לי על רמוטיב כנגד חרדה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמוטיב וחרדה
08/08/2010שלום
כאשר החרדה מאוד חזקה ופוגעת באיכות החיים צריך להחליט מה לעשות. טיפול CBT הינו ראיון טוב. להגדיל את הפעולות המהנות בחיים ראיון מצויין נוסך. למצאו דרכים לפתח את הביטחון העצמי גם עוזר. Remotiv מופקת מפרחים בתהליך כימי לכל דבר והיא נחשבת לתרופה שיכולה לעזור כנגד דיכאון קל. מאחר ודיכאון וחרדה מאוד קרובים ניתן לנסות אותה גם בחרדה. כאשר אדם מאוד פוחד להתחיל טיפול תרופתי "עקב הכימיה" לפעמים מציעים כאלטרנטיבה רמוטיב מאחר ואנשים חושבים שהיא "טבעית". רמוטיב תרופה לכל דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטלאירית04/08/2010האם זה בסדר לקחת רסיטל גם בצהריים? אין לי הרבה זמן בבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסיטל
08/08/2010שלום
בסדר גמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ נפשי חזק!נ04/08/2010שלום ד"ר
אני אמא ל-2 ילדים.
מאז שנולדתי אני זוכרת את עצמי דאגנית ופחדנית וכל דבר מלחיץ אותי
האם יש איזה כדור שלוקחים אותו בכדי להרגע? כי הלחץ הורס אותי! ועוד שאלה דוקטור האם טיפול אלטרנטיבי יכול לעזור ואם לדעתך כן אשמח לדעת איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלחץ נפשי חזק
08/08/2010שלום
יש הרבה דברים שהאדם יכול לעשות כדי להתגבר על חרדה לפני הוא לוקח תרופות. הרפיה על צורותיה-מסג', דימיון מודרך, מדיטציה, ועוד מאוד יכולים לעזור. פעילות פיזית או פעולות מהנות גם עוזרים. סקס. לפתח ביטחון עצמי ולהקטין את ה"ירידות העצמיות". ועוד. מה שעושה לך טוב.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שאלהשירי03/08/2010שלום כמה חודשים בערך סבלתי מחרדות לא משמעותיות סתם פחד שאולי יקרה לי משו או אני ימות ממשו. לפני שבועיים בערך התחילו אצלי תחושות מוזרות פחד ממש חזק ממשו לא מובן . אי שקט נפשי ממש חזק. עם הזמן זה נניה יותר חזק. פניתי לרופא משפחה והוא שלח אותי לפסכיאטר שם דיברו איתי כ 15 שעה אמרו לי לקבוע תור לשיחה יותר מעמיקה ותנו לי כדורים רמוטיב. התור ניקבע לי לעוד חודשיים בנתיים אני ממש סובלת . ואני מפחדת שזה יהיה עוד יותר גרוע עם הזמן. אולי כדאי לי לקבוע תור למישהו פרטי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום שאלה
08/08/2010שלום
מהתיאור הקצר שלך לא נראה לי שרמוטיב תרופה מתאימה כ"כ. להמתין עוד חודשיים גם לא טוב. תבקשי תור יותר קרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...
שירי09/08/2010תודה על התשובה ורציתי לשאול אני קבעתי תור למישהי פרטית (פסיכיאטרית ) תוך כמה פגישות בדרך כלל אפשר להבין מה הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בטגרטולאמא מודאגת03/08/2010שלום, יש לי ילדה בת 17 שלומדת בפנימייה עקב בעיות התנהגות. הפסיכיאטר בפנימייה אבחן שינויים במצב הרוח והתקפי חרדה. אני יודעת שהשינויים במצבי הרוח אצל ביתי נובעים כתוצאה מהחרדה, אך הפסיכיאטר החליט בטיפול במצבי הרוח ע"י התרופה הנ"ל (טגרטול). אני עצמי שותה פלוטין שעשה אצלי פלאים כיוון שגם אני סובלת מהתקפי חרדה. האם זה נכון לתת טגרטול? הבנתי שיש תופעות לוואי והשפעה על הדם. האם טיפול בפלוטין או דומות לה יעילות יותר?
אשמח לקבל את תשובתכם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשימוש בטגרטול
08/08/2010שלום
פלוטין תרופה טובה מאוד לטיפול בחרדה. טגרטול תרופה טובה לטיפול באי יציבות במצב הרוח או למחלת האפילפסיה. עליך לשוחח עם הרופא המטפל כדי לקבל תמונה יותר ברורה מדוע הוא המליץ על טגרטול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיבנננ03/08/2010בהמלצת פסיכיאטר התחלתי טפול ברמוטיב (כדור אחד) לפני שבוע וחצי.נאמר לי שההשפעה תהיה תוך שבועיים ,עד כה אינני חשה דבר.
האם עלי להמתין עוד כשבוע או שמא עליי להתקשר לרופא שנתן את הכדור ולשתף אותו?
האם זה משנה מתי לקחת אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמוטיב
ד''ר אירנה נתנאל07/08/2010שלום לך,
רמוטיב נוטלים פעמיים ביום (כל 12 שעות), רצוי בזמן/ אחרי האוכל.
ההשפעה נוגדת הדיכאון מורגשת לאחר כשבועיים לפחות.
אני ממליצה להמתין עוד כשבוע - שבועיים. במידה ותך שבועמיים נוספים לא יהיה שיפור אפילו במעט, כדאי לפנות לפסיכיאטר הפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ידוע על פסיכאטר טוב שעובד עםrozgil03/08/2010משרד הביטחון באיזור חדרה (שם אני גר) או בתחום של נתניה עד פרדס חנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם ידוע על פסיכאטר טוב שעובד עם
08/08/2010שלום
עליך לבדוק בקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלידול ופרפנןrozgil03/08/2010אני רווק בן 50 (בעוד מספר חודשים) מאושפז במחלקה פסיכאטרית,סובל מסכיזופרניה, ורציתי לדעת מה תופעות הלוואי של אלידול ופרפנן , (אני נכה צה"ל ומוכר על סכיזופרניה)
הייתי עם זיפרקסה 10 שנים ומאוד השמנתי,כרגע אני בבית חולים פסיכאטרי ואני מקבל אלידול בנוסף רציתי לדעת האם זה משפיעה מבחינת סוכרת,שומנים בדם (אני סובל מזה 10 שנים) וכולסטרול (גם לזה אני מקבל כדור רפואי) בשנה האחרונה.
כדאי להימנה מסוכרת הייתי מעוניין לדעת איך האנ מונע את זה בעתיד והאם אלידול { ופרפנן (ששוקלים לתת לי גורנים לסוכרת)}
בשנות ה-80 בגילאי ה-20 וה-30- שלי האלידול מאוד הפריע לי וכרגע אני מרגיש איתו בסדר (מה דעתכם,האם להמשיך איתו ?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררצית לציין
rozgil03/08/2010אין לי סוכרת ואני מנסה
אני גם לא עושה ספורט (מאז הצבא) אני סובל גם מטורוטקוליס ולא אוכל מאוזן
אנא התיחסו לשאלה בראש האשכול ואשמח לתשובה ממכם (ידוה לי שאלידול הוא מהדור הישן) אבל אינווגה לא עוזרת לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלידול ופרפנן
08/08/2010שלום
הלידול ופרפנאן הן תרופות יעילות השייכות לדור קודם של תרופות. הם חזרו לשימוש במיוחד במצבים של השמנת יתר או חוסר תגובה עם התרופות החדשות. עליך לקבל תשובות אישיות מהמטפלים שלך. כדי למנוע החמרה של סכרת או שומנים בדם עליך לרדת במשקל. זה הדבר המומלץ ביותר. תצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)