מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות אלכוהול וכדורי שינהאלעד17/01/2010
לקיחת כדורי שינה ביחד עם אלכוהול גורמת לתהליך ליהיות פחות כואב? מזרזת אותו? או לחלופין מעכבת..ואם זה כן מזרז כמה זמן לוקח להכל להשפיע עד לתוצאה הסופית? ולמה בעצם זה גורם, על מה זה משפיע? על הלב על הכליות, הכבד, כל המערכת? (שאלה רצינית..תודה לעונים ובלי ליהיות יהודים ולשאול 'למה' בחזרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות
18/01/2010לא ברור למה אתה מתכוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אסביר..
אלעד18/01/2010הכוונה כמובן ללקיחת מנת יתר בתוספת של אלכוהול..מה ההשלכות לפי מה שציינתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי תשובה.
אלעד18/01/2010קיבלתי תשובה (זה היה לידע כללי)..אבל תודה בכל מקרה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאםשני17/01/2010יתכן שחולים בסכיזופרניה וליתר דיוק בסכיזואובססיב חשים פסיכוזה מתמדת שהתפתחה לאט במשך שנים, אבל לעולם לא חוו התקף פסיכוטי?
האם מקרים כאלו יותר קשים לטיפול ועמידים יותר לתרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדילגתם עלי
שני18/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה סכיזואובססיבית ופסיכוזה
ד''ר חיים שם דוד19/01/2010שלם לך,
לעתים הטיפול בהפרעה זו יותר מסובך אבל הכלל המקובל היום הוא שמטפלים בנוגדי פסיכוזה יחד עם נוגדי כפייתיות. כך שכל האפשרויות נמכוסות מבחינה טיפולית.
אני חלא חושב שהטיפול אחר או יותר בעייתי מאשר כל הפרעה בנפרד וזה תלוי ברמה או בדרגת החומרה של ההפרעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזואובססיבשני17/01/2010איך אפשר לדעת אם הקול הפנימי שמצווה על חולה"לעשות כך וכך, אחרת יקרה כך וכך" הוא קול פנימי שנגרם בגלל פסיכוזה או שזה קול פנימי שנגרם בגלל או סי די (מחשבה אובססיבית).
מדובר בחולה סכיזואובססיב.
האם אותו קול, שאגב לא נשמע כקול רגיל, אל מעין קול פנימי, קול ציווי, יכול להיות גם פסיכוטי וגם אובססיבי ביחד?
האם אצל חולים בסכיזואובססיב ניתן בכלל לעשות את הדיכוטומיה הזאת? או שהאובססיה גולשת לפסיכוזה והפסיכוזה גולשת לאובבסיה ואי אפשר להפריד ביניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדילגו עלי
שני18/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזואובססיב
ד''ר חיים שם דוד19/01/2010שלום לך,
לעתים באמת זו בעיה להבדיל בין הפרעה פסיכוטית ובין מצב פסיכוטי אצל אדם הסובל מ OCD או "סתם" תכנים אובססיביים.
אחד הדברים המבדילים הוא היכולת להבדיל שהקול נובע מתוך מחשבתו של האדם ולא מתוכו פיזית.
במקרים מסויימים יהיה מאוד קשה לעשות את ההבדלה. בכל מקרה, הטיפול יהיה ככל הנראה בתכשירים עם פעילות נוגדת אובססיה יחד עם נוגדי פסיכוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, ברצוני לשאול אם ריספרדלח17/01/2010באמת מסוגל לגרום למוות חלילה
כמו שרשום פה, ואם זה נכון אז מאיזו סיבה? ובאיזה מינונים? בטוח מדובר על מינונים ממש גבוהים שאף אחד לא לוקח לא? תודה רבה !
מחקר בשנים 1998-2005 על 6225 אמריקנים שמתו מתרופות פרסם את רשימת תרופות גורמות המוות בארה"ב. שימו לב לחלק הארי של הסמים הפסיכיאטריים קלוזפין, ריספרידון, אולנזאפין, פארוקסטין, ברשימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרברשימה
ח17/01/2010image/users/46024/ftp/my_files/text-files/adverseevents.pdf
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפסרדל
18/01/2010
הפרעות קצב הלב. הסיכון גבוהה יותר כאשר לוקחים מינונים גבוהים של התרופות ושילובים של תרופות. מדובר בעלייה משמעותית אבל יחסית נמוכה. לכן רצוי לבצע א.ק.ג לכל אדם שמשתמש בתרופות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיית ממליץ לילד בן 14 שלוקח ריספרדל
היי18/01/20101.5 מ"ג למניעה של טיקים , לבצע בדיקה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיית ממליץ לילד בן 14 שלוקח ריספרדל
20/01/2010שלום
אינני מומחה לטיפול בילדים-נוער אבל ללא ספק שקיימים מצבים, למרות הגיל הצעיר, שיש מקום לטפל עם תרופות כגון ריספרדל. לטיקים פשוטים יש לנסות קודם בשיטות התנהגותיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאודון-אי שקטאנונימית16/01/2010שלום, אני בחורה בת 21. אני חולת סכיזופרניה.
זה התחיל לפני 3 שנים כאשר נטלתי סם הזייתי שגרם לי להתקף פסיכוטי. מאז טופלתי בקלופיקסול "שהוריד" אותי מהמצב הפסיכוטי אך הרופאים המליצו להמשיך לקחת תרופות. בהמשך המחלה התבררה כשסכיזופרניה וטופלתי מאז בתרופות שונות כגון פרפנן, זיפרקסה, רספרידל ולאחרונה 4-- סרוקוול ו200 קלופיקסול.זה עזר להיות להיות במצב יציב במשך כשנה עד לפני שבועיים שהיה לי התקף-שמעתי קולות והייתי מנותקת מהמציאות. הרופאה נתנה לי גאודון והורידה לי את הסרקוול ל200 ואני לניסיון בלי קלופיקסול כמה ימים. עכשיו הבעייה שיש לי אי שקט בכל הגוף בעיקר באיזור החזה, וקצת השרירים תפוסים. השאלה ממה זה נובע, והאם זה יכול להיות נובע מהגאודון או מהפסקת הקלופיסול או מה. והאם יש לכם המלצה לתרופה אחרת? אני ממש מיואשת מכל התרופות שכבר ניסיתי בעבער ולא עזרו לי, בבקשה עיזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל17/01/2010זה לא המקום להמליץ על טיפול. התופעות שאת מתארת יכולות להיות תופעות לוואי של התרופות ולכן עלייך להיוועץ עם הרופא המטפל בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתח נפשי שגורם למתח חזק בשריריםאבי16/01/2010יש לי כאב ראש מתח חזק בשרירים. מוגבל מלעשות הרבה דברים. התיעצתי ואמרו לי שזה מתח נפשי יכול ליהות אפילו שאני לא כל כך מרגיש? ומה אני לוקח להוריד את המתח וכמה זמן תודה רבההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל17/01/2010מתח נפשי יכול לגרום לכאבי ראש וכאבי שרירים. יש לבצע אבחון מעמיק ומקיף על מנת להתאים טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות תקופתיות של דפלפטגל16/01/2010שלום אני נוטל דפלפט מזה כמה שנים. חלפה תקופה ארוכה (מעל חצי שנה) מאז שביצעתי בדיקה תקופתית.
אינני זוכר האם לפני בדיקת דפלפט, כלומר בדיקת מינון דפלפט בדם+ בדיקת תפקודי כבד, צריך לקחת את הכדורים או לא.
אני מתכוון לבצע את הבדיקה מחר בבוקר, אז השאלה שלי היא האם לקחת היום בערב את התרופה או לא. אני שואל זאת על מנת להיות בטוח שתוצאות הבדיקה יראו את המגמה הנכונה.
בברכה,
גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדפלפט
18/01/2010לא לוקחים את התרופה עד אחרי הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת בחינות קיצונית.אורלי15/01/2010שלום רב,
אני סטודנטית לעבודה סוציאלית שנה שלישית ובפני עומדת האפשרות לקורסי בחירה. חלק מהקורסים דורשים עבודה וחלקם בחינה. העברתי סמסמטר שלם בקורס שמאוד מעניין אותי, אותו רציתי ובחרתי , אך בקרוב מתקיימת בחינה. באפשרותי לוותר על קורס זה ועימו על הבחינה ובמקומו ללמוד קורס אחר בסמסטר ב' שדורש עבודה בלבד.
התופעות שיש לי לפני בחינה מאוד פוגעות בי והתופעה הדומיננטית היא חוסר יכולת לישון , בתחילה זה היה רק לילה אחד לפני הבחינה, אך עכשיו זה החמיר ואני חוששת לא להצליח לישון מס ימים, דבר שמגביר את חרדתי כי אני יודעת שהדבר ישפיע על הריכוז. בתקופת בחינות אני נעשית מאוד רגישה לדבריי הסביבה וכל פגיעה קטנה היא סיבה לא להירדם. אני ממשיכה להישאר ערה גם כשאני נוטלת כדורים המסיעיים לשינה ומנסה לנשום עמוק.(יש לציין שבמשך השנה אין לי כלל בעיות שינה).
אני באמת רוצה להתגבר על הפחד הזה ולגשת לבחינה בלי לוותר וללכת לקורס אחר עם עבודה .
מה עלי לעשות ? האם לנסות ולהילחם בחרדה (ואם כן כיצד אפסיק לפחד מלא להירדם) או להרפות ולעבור לקורס אחר שלא דורש בחינה?
אשמח לעצה ולתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדת בחינות
16/01/2010לאורלי שלום
קודם כל לא לוותר!! עם הזמן וההצלחה זה נעשה יותר פשוט. יתכן וכדי לך לשנות כדורי שינה ולנסות אחרת. עם יש סימנים גופניים רבים של מתח, כמו דופק מהיר, הזעות ועוד, אפשר לנסות גם כדור בשם דרלין או פרולול. את זקוקה למרשם לתרופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסהאנונימית15/01/2010שלום יש לי הפרעה דו קוטבית ואני לוקחת זיפרקסה 10 מ"ג ודפלפט 750 מ"ג. השאלה שלי היא למה הרופאה נותנת לי זיפרקסה כי כפי הידוע לי זאת תרופה אנטי פסיכוטית ואף פעם לא הייתי במצב פסיכוטי חוץ מבלבול שהיה לי בזמן האחרון,וכאמור אז היא העלתה לי את הזיפרקסה מ-5 מ"ג ל-10 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזיפרקסה
16/01/2010לאנונימית
זיפרקסה תרופה מאוד שימושית לטיפול במצבים של המחלה המני דפרסיבית. עליך להיזהר מעלייה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשהיב198415/01/2010שלום לכם
לצערי בזמן אחרון יש לי הרבה בעיות באם ריטלין
אני כבר כמה שנים מטופל בריטלין לפני כמה חודשיים אני התחילתי אם LA 80 שהוא אמור להשפיעה בערך 7 שעות כל יום
אבל אני לא יודע בזמן אחרון הוא משפיעה עלי רק 3 שעות וגם באופן לא מלאה
רופאה שלי דיברתי היא נתנה לי 30 מ"ג וחצי *3 ביום אומנם אני מרגיש מרוכז אבל לא במאה אחוז כמו שהייה פעם
האם מישהו מכיר למה זה פיתאום הפסיק לעבוד ואך אפשר להחזיר את זה למצב קודמתמתו וזה די חשוב לי מכיבן
אני לפני תקופת מיבחנים
ועוד אני שאלתי אותה ממה זה יכול להיות היא אמרה שהיא לא יודעת יכול לבוא מהרבה דברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה
16/01/2010הדבר הרצוי עבורך הינו לעבור ל concerta שמשפיע למשך 16-18 שעות. תתייעץ עם הרופאה על הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש עזרה דחופה מכל בעלי המקצועירון15/01/2010שלום לכולם
אמא שלי סובלת מדיכאון חריף כבר קרוב ל 10 שנים שהתחיל בעקבות מעבר לעיר חדשה וקושי הסתגלות קשה לסביבה.
לפני שנתיים וחצי אחי הבכור נפטר ממחלת הסרטן (סרטן המוח) שלצערי רק החריף את הדיכאון שלה.
לאחרונה מצבה הנפשי הדרדר והיא סובלת מתופעות לוואי כמו חולשה איומה כאבי ראש דפיקות לב מואצות רעדים בגוף ויובש בפה.
בעבר הייתה מטופלת בקלונקס- כ 5 שנים ברציפות לפני שנתיים עברה לטיפול בציפרלקס
ולפני כשבועיים בהמלצת הרופא המטפל עברה לטיפול ב "סרנדה".
לא רק שלא נראה שכדור איזה אינו עוזר לה אלה רק החריף את מצבה(כל תופעות הלוואי שתיארתי קודם לכן רק במינון מוגבר יותר)
נוסף על זאת מתקשה לישון בלילה ולכן נוטלת 2 כדורים מסוג בודומיל.
בעקבות המעבר בין התרופות היה צורך להוריד מינון מהציפרלקס בהדרגה ולהתחיל טיפול חדש ונראה כי מצבה הפיסי לא מאפשר לה להתמודד עם זה.
לפי המלצת הרופא המטפל לוקח כשבועיים עד שלושה שבועות עד שהכדור משפיע
והיום זה היום השמיני ולא נראה כי יש הטבה במצבה.
אני פשוט עובד עיצות ומרוב רופאים ומטפלים לא יודע למי ולאן לפנות.
כל עזרה מקצועית תתקבל בברכה
תודה
ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמבקש עזרה
16/01/2010האם אמה שלך נבדקה-טופלה על ידי פסיכולוג. לפעמים האדם צריך לשוחח על מה שמטריד אותו כדי להרגיש טוב יותר. בנוסף יש לתת לתרופה הנוכחית מספיק זמן לפעולה יעילה. דיכאון לפעמים מחלה שצריך לטפל על בסיס רחב יותר. טיפול פסיכולוגי, טיפול תרופתי, שיקום מקצועי, ועוד. על תתייאש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזמה ותופעות לוואיניל14/01/2010שלום רב
ביתי בת 19 אובחנה כסובלת מOCD וקיבלה פריזמה. בתחילה הגיבה מצוין חל שיפור רב במצב הרוח וכן הפחתה במחשבות המטרידות אותה. לאחר שהועלה המינון לכדור וחצי החלה להתלונן על מיסוך,כמו עננה כזו המפריעה לה להיות בפוקוס. הפסיכיאטר הציע להוריד במינון אך התופעה עדיין כקודם.
בתי מיואשתףהאם יש פיתרון למצב?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפריזמה
16/01/2010ניתן להוריד את המינון עוד כדי לבדוק האם התופעה חולפת. אין צורך בייאוש יש הרבה תרופות אחרות שאפשר לנסות. התופעה יכולה להיות ייחודית לפריזמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהאליהו14/01/2010מציג יכולות אינטלקטואליות בטווח נמוך משמעתית מהנורמה ובתחום המילולי קיימים פערים משמעותיים בין ביצועיו בתתי המבחנים השונים בתחום הביצועי יכולתיו נמצאו נמוכות ביותר וכוללת את כל הקשת הקוגניטיבית
כמו כן נאמר כי קיימת הפרעה נפשית עם סימנים אוביקטיביים קשים בקיום קשרים בין אישיים תקינים ובצירוף הפרעות של סף גירוי נמוך הפרעה בריכוז בחשיבה באפקט בכח ההתמדה וברציה המגבילות את הכושר התפקודי בצורה קשה
מה המשמעות של אבחנה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה
16/01/2010לאליהו שלום
לא מבין את מה שכתבת בבקשה תשלים את ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס בהריוןשולי14/01/2010שלום רב,
אני בשבוע 30 ונוטלת 15 מ"ג ציפרלקס יומית.
אני יולדת בקיסרי קבוע מראש,
ומתכוונת להפסיק את הכדור כמספר ימים לפני הלידה בכדי
שלא יעבירו לי את העובר להשגחה מחשש מתופעות גמילה.
(אין צורך שכל משפחתי ומשפחת בעלי ידעו מה מצבי הנפשי)
שתי שאלות לי בבקשה:
1. כמה ימים לפני הלידה עלי להפסיק בכדי שהעובר ואני נהיה
"נקיים"?
2. האם אוכל לחזור לשימוש בציפרלקס לאחר הלידה והכדור עדיין ישפיע עלי? (אומרים שיש בעיה להפסיק כדור מסויים ולחזור אליו)
בתודה מראש
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצפרלקס בהריון
16/01/2010לשולי שלום
בזמן הריון ולידה צריך להתחשב בעובר ובאם לכן הירידה של הצפרלקס צריכה להעשות בצורה הדבגתית. אין נוסחה מדוייקת לדבר ולא ברור שאת צריכה להוריד את כל הצפרלקס כדי למנוע תופעות אצל העובר. סביר להניח שאם תתילי להוריד את הצפרלקס שבועיים לפני הלידה יספיק לך. אחרי הלידה את יכולה להתיחל מיידית. צריך לדעת שהצפרלקס עובר לחלב. תתיעצי עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים ותופעות לוואיאבי14/01/2010שלום,
בעבר התחלתי טיפול בפקסט שניתן ע"י פסיכיאטר אך לאחר מספר חודשים נאלצתי להפסיק לאור תופעות לוואי מטרידות. אחרי זה קיבלתי טיפול בציפרלקס אך גם נאלצתי להפסיק לאור אותם תופעות הלוואי. מאוחר יותר הומלץ לי ע"י פסיכיאטר אחר טיפול בפרוזק, והוא אמר לי שלפרוזק לא יהיו תופעות לוואי, אך אני חוויתי תופעות לוואי.
שמעתי שצריך לנסות כדורים שונים עד שמוצאים את הכדור "המתאים" לי. אך אינני מבין. אם כל פעם הם נותנים לי כדור מקבוצת ה SSRI, לא יהיו לכולם את אותן תופעות הלוואי?
וגם מה שאני רוצה לדעת זה אם התופעות לוואי קוראות בגלל כימיקל מסויים בכדור? (ואם כן מהו?)
או שהן קוראות בגלל השינוי ברמות הסרוטונין?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתופעות לוואי של תקרופות
ד''ר חיים שם דוד14/01/2010אני לא יכולממש לענות לך בגלל שאיני יודע מה תופעות החלוואי, מה המינון שנטלת ולכמה זמן.
בכל זאת, יהיו אנשים רבים שתרופה מסויימת תגרום לתופעות לווואי ואילו אחרות מאותה המשפחה לא יגרמו לתופעות לוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים רגישים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)