מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת SEROQUEL למצבי דיכדוךעפרה31/01/2010
שלום,
בעלי עבר ארוע מוחי לפני חצי שנה.
פגיעתו מתבטאת באפזיה גלובלית -אינו מדבר ,מעט קורא ומעט עוד יותר כותב.
התסכול עקב רצונו להתבטא ואי יכולתו ,וכך שלא מבינים אותו, או אי יכולתו לנהוג או לעשן
וכו', גורם לו תסכול רב שבא לידי ביטוי בהתקפות זעם, כעס, נסיון להכות או אותי או לדפוק על השולחן וכו'.
פסיכיאטר הציע את הנטילה של סרוקוויל במנון נמוך של 25 מ''ג ,להתחיל עם אחד ליום ולאחר שבוע שניים ליום.
יש לציין ברקע : יתר לחץ דם - מטופל, ושחמת הכבד על רקע אוטואימוני, שמצבה יציב כבר שנים.
והנה אני קוראת באתרים השונים כי זו תרופה לסכיזופרניה. אז במה זה מתאים למצב שתארתי?
כמו כן נכתבו תשובות של רופאים ומהן עולה כי משמינים מתרופה זו, וגם אנזימי הכבד עלולים לעלות.
כמו כן לחץ הדם עלול לרדת באופן דרסטי. כלומר אנו נכנסים לעוד בעיות .
הרופא לא הזכיר את כל זה , וזה מאד מפחיד.
מה דעתך והאם אין משהו קל יותר ופחות בעייתי לעשות אותו פחות מדוכדך , יותר שמח
ולא כועס כל כך על כל דבר.
אודה עבור תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת SEROQUEL למצבי דיכדוך
01/02/2010לעפרה שלום
המקור לתגובות תוקפניות אחרי CVA יכול להיות תסכול פסיכולוגי אך גם נוירולוגי או פסיכיאטרי. עם אין מצב כמו אפילפסיה-פרכוסים- ניתן להניח שצריך לנסות תרופות מרגיעות כמו seroquel או גם תרופות כמו דפלפט או למיקטל. למרות מה שאומרים על סרוקואל לגבי השמנה ועוד במינונים שהרופא המליץ לא צפוי קושי משמעותי. תנסי ותעקבי אחר התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה לגילוי הגן הגורם לבי פולארדוד31/01/2010שלום רב,
לאחותי יש מאניה דיפסרסיה. לאביה של בת זוגתי יש גם מאניה דיפרסיה.
היות ואני יודע שהמחלה היא תורשתית רציתי לדעת האם יש איזושהיא בדיקה, בארץ או בחו"ל, שניתן לעשות ע"מ לדעת מה הסבירות (שבמידה ונביא ילדים לעולם יום אחד) יהיה לילדינו העתידיים מאניה דיפרסיה גם? האם ניתן לחזות את זה? האם ניתן לבדוק את הדברים האלה הזמן ההריון?
אני מאוד מייחל לתשובה,
אני ממש בצומת דרכים. אנא עזרו לי
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקה לגילוי הגן הגורם לבי פולאר
01/02/2010לדוד שלום
לצערי לא ניתן לבדוק האם לאדם יש "גן" להפרעה ביפולרית. בכל מקרה קרוב לוודאי מדובר במחלה פוליגנטית-הרבה גנים- ולא רק גן אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניהשני31/01/2010
אם המחלה לא מטופלת תרופתית עד לאן היא יכולה להידרדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדילגתם עלי
שני01/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה
01/02/2010ליסמון שלום
לא ניתן לענות על שאלתך. המחלה יכולה להתדרדר עד אישפוז כרוני במצב פסיכוטי משמעותי או להיות קלה ואפילו להשתפר ללא טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה לא מטופלת
ד''ר חיים שם דוד02/02/2010סכיזופרניה לא היית מטופלת מאז ומעולם בתרופות. הטיפול התרופתי הוא יחסית חדש בטיפול עבור הסכיזופרניה והוא קיים בסה"כ כמחצית המאה בלבד. יחד עם זאת, הטיפול מהווה פריצת דרך משמעותית ביותר ובזכותו נסגרו בתי חולים רבים וחלק ניכר מהסובלים מסכיזופרניה מסוגלים לקיים אורח חיים תקין בחברה הרגילה.
בעבר היו חולים שהגיעו לרמיסייה מוחלטת ואפילו "הבריאו" (אם כי ניתן להתווכח על מהות ההבראה בסכיזופרניה) ללא טיפול ואלו שהיו חולים באופן כרוני.
בקבוצת האנשים שהיו חוים באופן כרוני: בעבר, המצב לא היה כך. אנשים שסבלו ממצבי מסכיזופרניה והשיגו הקלה בתסמינים חזרו לאישפוזים חוזרים שוב ושוב וחלק גדול היה באישפוזים ארוכים מאוד. חלק מהאנשים הללו לא יכלו לדאוג לעצמם דבר שחייב אישפוזים ממושכים ולעתים לכל החיים. חלק מאותם האנשים שסבלו מסכיזופריה התאבדו והם ומשפחותיהם חיו באיכות חים הרבה יותר נמוכה ממה שהתרופות היום מאפשרות.
אין ספק שהטיפול שינה רבות ... ולטובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים לכאבשולי31/01/2010לבתי יש דיכאון שמלווה עם כאבי ראש ולפי המלצת רופא כדאי לעבור לתרופה שגם תוכל לעזור לזה - הוא אומר שיש שתי אופציות עיקריות סימלטבה וויפאקס XR. התחלתי לברר והבנתי שוויפאקס XR עולה פחות אבל עדיין מאוד יעילה לכאבים בדיכאון האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפולים לכאב
01/02/2010לשולי שלום
אפשר לבדוק קודם את היעילות של וויאפקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום.וולבוטרין גמלה אותי מעישון,wellbutrin31/01/2010כבד.קופסא וחצי, 16 שנה),למרבה התדהמה.פשוט הוציאה את החשק. (גם את הצורך בנטילת ריטלין היא סירסה.עושה מין "איכס" אם לוקחת,אז הפסקתי גם עם זה.)
היא בכלל נרשמה אצלי לצורך טיפול בדיכאון.
שבוע מלקיחת הכדור (150 מ"ג),שמטתי את הסיגריה מהיד והחלטתי-לא רוצה יותר.(שנים פינטזתי על החלטה כזו,אך מעולם לא הגעתי לידי ביצוע.לא דמיינתי עצמי ללא .)
ברור לי כעת שאלמלא הייתי תחת השפעת התרופה,ההחלטה הייתה מחזיקה 5 דקות.נדהמתי לגלות שלא הרגשתי שום צורך לעשן.כשכן הדלקתי פה ושם סיגריה לא הייתי מסוגלת לסיים אותה..ברגעים המעטים שמופיע החשק-אני לועסת מסטיק ניקורט.(וברגעים לא מעטים-פשוט אוכלת ללא הפסק).
הטרגדיה הגדולה היא- אחרי 3 שבועות מנטילת התרופה פיתחתי אורטיקריה חמורה.נשלחתי למיון בעקבות התגובות האלרגיות והרומן שלי עם Wellbutrin הגיע לקיצו.
*לפני מספר שנים פיתחתי אותה תגובה לפרוזאק.(אורטיקריה).
2 הדברים הכי טובים שקרו לי-דווקא אליהם פיתחתי אלרגיה.לא אלרגית לכלום מלבדם.
התחלתי עם וולבוטרין לפני 5 שבועות.(שבועיים עברו מאז שהפסקתי איתה וחודש מאז הפסקת העישון)..החשק לעשן לא חזר.(אציין שכוח הרצון שלי שואף ל-0).
היום הופיע קריז ראשון.הסתובבתי בעיר,הרחתי ריח סיגריה ולא היה חסר שאתניע לכיוון הקיוסק הקרוב.(אך נזכרתי ב 600 השקלים וב 4000 סוגי הרעלים,הברונכית הכרונית,הונטולין,האנילציות,הסרטייד,השליטה המוחלטת של הסיגריות בי ועוד..).
*הפחד שלי הוא שמשום שהחומר של התרופה עדיין פעיל אצלי (אני עדיין מתגרדת לעיתים),אני לא מפנטזת על סיגריה,אך ברגע שאתנקה ממנו-הרצון יחזור.
*אני מניחה שלא לעד יופיע החשק.או שמא כן..?
*האם קיימת אלטרנטיבה בשבילי במידה וארגיש שאני לא יכולה בלי?(צ'מפיקס היא בעלת אותם חומרים פעילים?)
*אני מניחה שלזיבאן יש את אותם חומרים פעילים ואין לי בכלל מה לחלום עליה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראפדרויות נוספות לגמילה מסיגריות
ד''ר חיים שם דוד02/02/2010צ'ממפיקס אינה מכילה את אותם החומרים הפעילים כמו וולבוטרין/זייבן. אגב, מי אמר שזייבן יגרום לך לבעיה כלשהי? אולי הבעיה אינה בחומר הפעיל אלא בחומרי האחרים המוספים לתרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.כיצד ניתן לדעת מהם
wellbutrin09/02/2010החומרים אליהם אני רגישה? (וולבוטרין ופרוזאק גרמו אצלי לאורטיקריה). בעבר לקחתי תרופות ממשפחת SSRI והן לא גרמו לי לתופעות הללו.
הייתי שמחה לדעת מהם החומרים הפעילים בזיבאן,וולבוטרין,צ'מפיקס ופרוזאק..
גיגלתי ולא מצאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרים פעילים
ד''ר חיים שם דוד10/02/2010בזייבן/וולבוטרין- Bupropion בצצ'מפיקס- Varenicline , בפרוזאק- Fluoxetine
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה*הכוונה-לאו דווקא חומרים פעילים,
wellbutrin09/02/2010חומרים מרכיבים..
האם צ'מפיקס לא מכילה שום מרכיב שמכילה וולבוטרין?
כיצד,איך והאם יש צורך לבצע בדיקות רגישות?
אורטיקריה-
הבנתי שזה יכול להרוג.הגוף זוכר את האורטיקריה שהיתה לי בגיל 19. האורטיקריה הנוכחית היתה חריפה בהרבה.עוד אורטיקריה אחת ואני....מתפגרת..(?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד בודרקים רגישות
ד''ר חיים שם דוד10/02/2010שלום לך,בדר"כ לא בודקים רגישות. לתורך הפאשרות הזו תצטרכי לפנות אל אלרגולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרים "לא פעילים:"
ד''ר חיים שם דוד13/02/2010אין לי מושג. בכל מקרה מי שיוכל לתת את המענה הקליני הוא אלרגולוג על סמך בדיקות שהוא יכול לערוך לךל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקוול לחרדות כחודשיים וחצינורית31/01/2010אני דכאונית וחרדתית.
נטלתי 150 סרוקוול לחרדות כחודשיים וחצי.
באיזה קצב לרדת במינון עד להפסקה מוחלטת?
מה הסיכונים בהפסקה פתאומית?
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסקת טיפול תרופתי
ד''ר חיים שם דוד02/02/2010אין כלל אחיד בעניין הפסקת הטיפול התרופתי. לעתים ממליצים על הפסקה מיידית ולעתים הפסקה הדרגתית. התייעצי עם הפסיכיאטר שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזעם מוזר ומפחידsimon31/01/2010
יש לי בעית עצבים קשה במצבים מסוימים
כאשר אני מול המחשב ולא מתחלף לי סרגל השפה...אחרי 4 פעמים אני נתקף זעם קשה ונותן אגרופים לשולחן ,ומעיף את המחשב
וככה אם אני צריך להכניס חוט במחט,שלא מצליח להכיניס בחור...אני משתולל מזעם וזורק את הכול ....וככה אם מישהו מאחורי יושב ודופק בנעליו על כיסאי...ואני מבקש פעם פעמיים להפסיק ,ואם לא הועיל...אני קם ומכניס לו אגרוף
לעומת אלו אם אתחלק על בננה,או מישהו יכה אותי.....יהיה לי כעס פנימי ,אבל לא בעוצמת הזעם שבמקרים שלמעלה (מחט וחוט,מחשב ,תיקתוק בכיסא)
אני לוקח ליתיום,ואני עם הפרעת אישיות גבולית,וקשב וריכוז
מה זה הזעם הזה, מאיפה זה בא,ולמה הליתיום לא עוזר כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזעם
ד''ר חיים שם דוד02/02/2010הסיבות ל"זעם" רבות ולא תמיד תלויות בהפרעה האפקטיבית שאתה סובל ממנה (כמו מצב מאני). הניסיו לטפל בזעם באמצעים תרופתיים מאוד קשה אבל ניסיונות שעושים כוללים בדר"כ תו\רופות נוגדות פסיכוזה במינון נמוך.
אגב, הזעם שלך, נראה לי בשליטה. זה לא שאינך יודע מה לעשות או שהזעם אינו בר שליטה, הרי לא הכנסת מכות למאבטחים בכניסה למועדון...
יחד עם זאת כדאי לעשות הערכה מקיפה יותר מאשר היעוץ בפורום, ורצוי אצל הפסיכיאטר שמכיר אותך, כדי לשלול אולי שארית של מצב מאני שיכולה לןהסביר את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריחואנהסוזי30/01/2010סתם שאלה.. אם מישהו שלוקח ציפרלקס על בסיס יומי (כל בוקר 2 כדורים) ומתחיל במקביל(נגיד בערב)
לעשן מריחואנה..
האם זה מזיק לטיפול ?
האם זה מזיק למוח לטווח הקצר והארוך ? (השילוב!!)
אשמח לתשובות מבוססות ולא על פי שמועות
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיזה בעסא עם הפורום הזה
סוזי02/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריחואנה
ד''ר חיים שם דוד02/02/2010את רוצה תשובות מבוססות אז בבקשה: מריחואנה עלולה לגרום לעלייה בתאונות דרכים. להגביר שיעור הסכיזופרניה, לגרום להתקפי חרדה ולמצבים פסיכוטיים ללא קשר לטיפול כזה או אחר אבל בהקשר השאלה שלך זה עלול לגרום לחוסר יעילות הטיפול. מריחואנה עלולה לגרום להסתבכות עם החק.
ויש עוד כמה דברים שמריחואנה עושה. אגב, מה הייתה מטרת שאלתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפומאניהמומו30/01/2010הוגדרתי כהיפומאני ואני נוטל תרופה . האם אוכל לנהל אורח חיים רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיפומאניה
ד''ר חיים שם דוד02/02/2010היפומאניה אינה מלווה בדר"כ לפגיעה משמעותית באורח החיים אולם המעבר בין היפומאניה למאניה לפעמים דק. וכן לעתים אנשים בהיפומאניה עדיין פועלים בצורה פזיזה שעלולה לגרום להם לנזקים משמעותיים בתחומים רבים. יותר מכך...לעתים אחרי ההיפומאניות מגיעות הדכאונות. הטיפול צריך להיות לשם טיפול ולשם מניעה של האפיזודות הנוספות שעלולות להתלוות להיפומאניה הנוכחית, בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוםאנונימית30/01/2010השאלה שלי היא כזאת בהיותי בת 5 היו לי הזיות שחוזרות על עצמן מדיי לילה[רק בלילה]עם פרכוסים בגוף ואיבוד קשר עם המציאות . זה נמשך כמה חודשים עד שנוירולוג נתן להוריי אוטרקס[כנראה להרגעה] שנתנו לי וזה עבר לי.כיום אני בת 32 ואני מאובחנת דו קוטבית. האם מה שהיה לי בילדותי נקרא מצב פסיכוטי ואם לא אז מה בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה לא עונים לי
אנונימית02/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה??
אנונימית04/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה היה לך בילדות?
ד''ר חיים שם דוד06/02/2010מהתיאור שלך אין מספיק נתונים לדעת מה הייתה הבעיה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדות רגילה לחלוטין
אנונימית06/02/2010לא עברתי שום התעללות או משהו שדומה לזה . היחסים ביני לבין אימי היו ונשארו טובים מאז ומעולם. דרך אגב האיבוד קשר עם המציאות שאני כתבתי התבטא בכך שאימי אומרת שבאותם דקות (בערך 3) מדיי לילה כשהייתי בבכי היסטרי ופרכוסים(בגלל ההזיות שראיתי) היא הייתה מרימה אותי על הידיים ומנסה להרגיע ואני מצידי לא ראיתי אותה אלא רק את אותה הזיה שחזרה על עעצמה מדיי לילה.אני ראיתי כל יום מחדש בלילה אנשים שבאים ומשכיבים אותי במיטה בכוח ואני הייתי קמה ועוד הפעם הם היו משכיבים אותי לישון בכוח. רק שגדלתי שאלתי את אימי אם באמת היו אנשים כאלה והיא אמרה שלא ואז הבנתי שזאת הייתה הזייה.דרך אגב לפניי שהרופא נוירולוג נתן לי סירופ אוטרקס להרגעה עשו לי בדיקת EEG . אז מה עבר עליי אז?? בכבוד רב מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
09/02/2010לאנונימית שלום
לא ניתן לעשות כזו אבחנה. הרבה פעמים יש לאנשים וגם לילדים מצב בו "חולמים כאשר עדיין ערים או שחולמים בשלבי התעוררות". זה לא מצב פסיכוטי. האם היה לך מחלה פרכוסית של ממש קשה לומר. קרוב לוודי הנוירולוגית לא התרשם כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב בעייתי ביותר... זקוק לעזרה דחוףערן30/01/2010שלום רב,
אחי בשנה האחרונה מתנהג בצורה מאוד מוזרה - לדעתי מופיעים אצלו סימנים של הפרעה דו-קוטבית.
ממצבים של דיכאון ושתיית אלכוהול מופרזת עד לאחרונה שהחל להתנהג בצורה מאוד מאנית.
באפיזודה שהוא נמצא עכשיו הוא פשוט מדבר שטויות מסתובב לו בכל מיני מקומות, חושב שהוא יכול לשנות את העולם והחיים, מתחיל לדבר על נושאים של דת משיח/רבנים (אחי אדם חילוני לחלוטין), מוציא כספים ועוד ועוד.
הבעיה היא כזאת: הוא לא מוכן לשמוע שיש לו בעיה, הוא לא מוכן לגשת למיון/פסיכיאטר או בכלל לדבר על הבעיה.
אני לא כועס עליו אלא רק רוצה שיקבל טיפול מקצועי.
איך אני יכול להביא אותו לפסיכיאטר? האם ישנה אפשרות שפסיכיאטר יגיע אליו איך שהוא? האם יש צורך באשפוז כפוי? איך אביא אותו לבית חולים?
אני רק רוצה לדעת איך אני יכול לחבר בינו (כאשר ספציפית עכשיו הוא נמצא במצב מאני) לבין מטפל בכדי שיקבל את הטיפול הראוי (אפילו אם ישנה דרך לבצע זאת בכפייה).
אשמח לקבל כל מידע שיוכל לעזור...
אין צורך לציין שכולם דואגים לו ושאם זה ימשיך סביר שהוא ואנחנו נפגע מזה...
תודה רבה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה דחופה
ד''ר חיים שם דוד02/02/2010יתכן מאוד ואתה צודק באבחנתך. לעתים קרובות ניתן להזמין פסיכיאטר הביתה לביקור בית פרטי. הפסיכיאטר יכול להעריך את המצב של הנבדק ולפנות בעת הצורך לפסיכיאטר המחוזי ולבקש את הנחייתו עבור טיפול כפוי.
במידה ואתם מודאגים, ניתן לנסות להעזר ברופא המשפחה שיערוףך ביקור בית ויחליט האם יש צורך לפנות אל הפסיכיאטר מחוזי כדי שיורה על בדיקה כפויה בהתאם למצבו של הנבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ערן02/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקססופיה29/01/2010אני משתמשת בויפקאס במשך חודש ןחצי לפני כחמישה ימים העלתי את המינון מ150 מג ל225 מג לפני כן השתמשתי בפקאסט כ60 מג אני סבלתי מדיכאון המלווה בחרדות ומועקות שהחלו במהלך הריוני השני ואף סובלת עד היום כשבעה חודשים לאחר חלידה בעיקר ממועקות חרדות ודאגנות יתר רוב הזמן אני חשה כמעין עצם בגרון תחושת בכי עצור הטיפול בפקאסט שיפר מעט את מצבי אך דווקא בהעלאת המינון ל60 מג שבו המועקות והרופאה המליצה על הויפאקס אך לצערי איני חשה בשיפור כלל שאלתי היא האם אצטרך להמתין להטבה וכמה זמן בערך או שמא להפסיק את השימוש כי הכדור לא מתאים לי והאם יש קשר בין העייפות שאני חשה לשימוש בויפאקס ואם כן מתי כדאי ליטול אותו בבוקר או סמוך לשינה מצפה לתשובה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמינון ויפאקס
ד''ר חיים שם דוד02/02/2010הפרעטות חרדה מצריכות לעתים קרובות מינונים יותר גבוהים של טיפול תרופתי מאשר הפרעות דיכאון. שינוי המינון לפני כ 5 ימים הוא מוקדם מדי על מנת להגיע למסקנות כלשהן. יש מטפלים (ביניהם אני9 שמעדיפים להעלות את המינון מהשלב שלך למקסימלי ולחכות את משך הזמן המומלץ לתגובה. יחד עם זאת, יהיו כאלו שיעדיפו לחכות בכל תחנה של מינון את משך הזמן הנדרש. אין תשובה "נכונה" יותר או פחות לדרך טיפול.
את התרופה אפשר לקחת בכל שעה ביום ולהתאים את השעה המועדפת לפי התופעות לוואי. אם התרופה גורמת לעייפות במהלך היום כדאי לקחתה בלילה. אני מעדיף שהתרופה תלקח בבוקר ולשנות את מועד הנטילה בהתאם לתופעות הלוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לחזק את ידייך!!
מלכה04/02/2010ויפאקס היא תרופה מצויינת, מקווה שרשמו לך את ה XR
אני התחלתי עם הויפאקס לפני כחצי שנה , גם בעקבות לידה
עזרה לי מאד ללא תופעות הלוואי המוכרות של תרופות אחרות... ואם השתמשת אז את יודעת על מה אני מדברת
הסבלנות משתלמת והעייפות תיעלם
בהצלחה ובריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונקס ועוויתותירון29/01/2010לפרופ' גרינהאוס שלום
בני בן 21 לוקח כחצי שנה לפונקס (כעת 400 מ"ג) לאחר שרספירדל וזיפרקסיה לא מספיק עזרו. נוסף לכך 300 מ"ג פבוקסיל (ואין עוד תרופות). מתחילת המעבר לפבוקסיל הופיעה עווית בפה שמפריעה לו בדיבור, מידי פעם קפיצה בשריר במקומות שונים ו(לא סידרה רצופה ולא ניכר חיצונית) וגם ארועים של נפילה מהרפיה פתאומית ברגליים. ממפגש עם הורים למטופלים התברר שהתופעה די נפוצה. התדירות שככה עם הזמן על אף עליות מינון אך לא נעלמה, ולכן הבנו שיש הסתגלות חלקית וכל עליית מינון צריכה להיות מאד מאד איטית. כעת מפריעה בעיקר העוית בפה. ובמיוחד כאשר הוא נילחץ זה מופיע ומפריע.
נעשתה בדיקה נוירולוגית כולל EEG והנוירלוג אומר שלא נימצאה בעיה.
מה ההשלכה לטווח ארוך, ובהתאם לזאת מה אפשר לעשות כדי שבטווח הארוך התופעות לא יתגברו ואולי אף אפשר שיקטנו?
בברכה ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפונקס ועוויתות
31/01/2010לירון שלום
לפונקס לא אמור לעשות עיוותים בפנים לכן יש צורך לשוחח עם המטפל. השילוב עם פבוקסיל לא מומלץ כ"כ מאחר ותרופה זו יכולה לגרום לעלייה משמעותית של הלפונקס ואז יותר תופעות לוואי. נפילות גם לא דבר שכיח ויכול להיות קשור להשפעה עודפת של התרופה. עליך להתייעץ בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת פרופ' גרינהאוס
ירון31/01/2010תודה לפרופ' גרינהאוס על תשובתך. אבל קודם כל תיקנתי לפני תשובתך שהתחלת התופעות החלו במעבר ללפונקס ולא כפי שכתבתי בטעות לפבוקסיל.
שנית, בני נימצא במעקב מדרגה ראשונה ולכן התשובה שיש לידע את המטפל אינה מוסיפה. המטפלים אומרים שאינם מכירים את התופעה ומצד שני היא מוכרת כאמור לדברי הורים אחרים.לכן ברצוני לבקש ממך את המידע הנוסף שאתה מציע לקבל מהמטפל. האם השילוב לפונקס + פבוקסיל יכול להיות הגורם ואתה מציע לתלות בו את האשםו? עלי להעיר שיש קושי גדול לשנות אותו כי בקושי הגיע לאיזון מה אחרי שילובים רבים אחרים.
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת כדור אסטו האם יכול להשפיעאופיר29/01/2010שלום אני ואישתי מנסים להיכנס להריון ונמצאים בתהליך IVF
כתוצאה מכך נכנסתי לחרדות קיבלתי מרופא המשפחה כדור אסטו
האם הוא יכול לפגוע באיכות הזרע שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקיחת כדור אסטו האם יכול להשפיע
31/01/2010לאופיר שלום
התשובה היא לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסט -דחוףדן29/01/2010שלום
לפני שלושה שבועות הרופאה המליצה לי להתחיל לקחת סרוקסט ,והיא נתנה לי מרשם על עשרים מיליגרם,
לא לקחתי עקב חשש מתופעת לוואי של חוסר ריכוז, וזאת בגלל שאני סטודנט
העניין הוא כזה , בעוד שבוע מתחילים המבחנים, וככל הנראה תחושת הדיכאון רק גברה, כי אני פשוט לא משקיע ואולי אפילו אדיש ושעננן (כאילו אין לי דחף להשגים, למרות שמבחינה קוגנטיבית כן חשובים לי הציונים ) אחרי שכל הסמסטר כן השקעתי , אך גם בתקופת המבחנים צריך לדגור,
אם אני אתחיל עכשיו ,האים תתכן תקופה של חוסר ריכוז גובר עקב התחלת השימוש בסרוקסט, או שמהבחינה הזאת במשך שבועיים התרופה לא תשפיע לרע אך גם לא לטובה,
אודה לך על עצה שתכוון אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לדן
ד''ר ערן ואדים הראל31/01/2010אם החוסר ריכוז הוא תוצאה של חרדה ודיכאון הסרוקסאט יעזור. עם זאת השבועיים הראשונים של הטיפול יכולים להיות מתוחים. אני הייתי ממליץ לך לנסות ל- 3 ימים חצי כדור ולראות אם יש הקלה ומזה להמשיך. זאת כמובן תחת פיקוח של הרופא המטפל ובהמלצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)