פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עובר עלי???
    קרין
    10/01/2010

שלום , אודה מאוד לעזרתכם, כבר כמעט כשנה או אולי קצת פחות עובר עלי משהו מוזר, תמיד יש לי מן מועקה בלב יחד עם מחשבות בראש שאני מפחדת להשתגע,לאבד שליטה או כל דבר מזעזע דמה, כל מה שאני רואה בתקשורת ,הדברים האיומים שקורים אני מפחדת גם לאבד שליטה ולהיות ללא שפיות,כל רלה גם גורמים לי לדיכאון לאחרונה איבדתי טעם לחיים ואני כל הזמן עייפה נורא ורצה לישון והדבר הראשון שאני בודקת בבוקר האם אני עדיין בשפיותי והמחשבה זו מלווה אותי כל היום,
    האם תוכלו בבקשה לעזור לי ולהסביר במה מדובר ומה עלי לעשות, הרי אלו לא חיים!
    האם יכול להיות שמשום שאני כל הזמן חושבת על לאבד שםיות זה בסוף באמת יקרה לי?
    זה ממש נשמע מוזר וסליחה על כך.
    שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עובר עלי???

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    11/01/2010

מאיה שלום,

התופעות שאת מתארת יכולות להתאים להפרעת חרדה שנחשבת לאחד ההפרעות הכי נפוצות באוכלוסיה. על-פי מחקרים עדכניים, אחד מכל חמישה אנשים יפתח במהלך חייו הפרעת חרדה. היא מאופיינת בתחושת בהלה, חשש מאובדן שליטה, פחד למות או להשתגע. ככול שאדם משתמש יותר באמצעים מרגיעים על ידי התנהגויות של בריחה כך הפחד הולך וגובר ובמקום להתמודד איתו האדם נלכד יותר ויותר במעגל הקסמים הזה עד שהופך להיות חסר אונים מול ההפרעה.

כניסה לטיפול בהפרעת חרדה – היא יציאה למלחמה בפחד. כדי לנצח את הפחד האדם חייב להפסיק לברוח ממנו ולבצע דברים מהם ברח ונמנע על אף שהפחד אוחז ומנסה למנוע זאת. אין התמודדות ללא פחד. האדם המתמודד מסתכן לחוות פחדים על מנת להשתחרר מהם.

הטיפול היעיל ביותר הינו שילוב של תרופות אנטי חרדתיות עם תרפיה התנהגותית – קוגניטיבית (CBT). לפי המחקרים העדכניים, שילוב זה מונע חזרתיות של ההפרעה למשך של 5 שנים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    שני
    10/01/2010

מהי תוחלת החיים של נשים וגברים שחולים בסכיזופרניה?
    מהי הסיבה לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

11/01/2010

לניקול שלום
    תוחלת החיים של חולים עם אבחנות פסיכיאטריות משמעותיות קצרה יותר-עד 10 שנים- מאנשים דומים ללא קשיים פסיכיאטריים. הסיבות הן רבות-עישון מופרז, אכילה לא נכונה, תופעות שליליות של טיפול תרופתי, חוסר בפעילות פיזית, טיפול עצמי לקוי, ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות סותרות בקשר לאבחון לא מרצון
    שלמה
    10/01/2010

שלום. אבי סובל בעשר השנים האחרונות מדמיונות רפואיים. הוא חושב שרופאים מתנכלים לו, שמחלתו משפיעה על אנשים אחרים וכו'. לאחרונה הבעיה החריפה, דבר שמתבטא בלשון חריפה (קללות) ובצעקות. הוא אינו חושב שיש משהו לא בסדר, ומסרב להגיע לטיפול. התייעצתי בטלפון עם שני פסיכיאטרים שנתנו לי תשובות סותרות. אחד אמר שישמח להגיע לביקור בית, והשניה אמרה שאם אינו מסכים לטיפול יש כאן בעיה חוקית, ועלי להתייעץ עם פסיכיאטר מחוזי. מי מהם לא מדייק? האם אחת מהתשובות נשמעת יותר הגיונית?

הוספת תגובה

• תשובות סותרות בקשר לאבחון לא מרצון

11/01/2010

לשלמה שלום
    החוק בישראל קובע שלא ניתן לבדוק אדם או לטפל באדם אלה בהסכמה. במידה והאדם חולה בנפשו והוא מסוכן לסביבה או לעצמו ניתן להוציא הוראת אישפוז ולאשפזו ללא הסכמתו וגם לטפל בו ללא הסכמתו. הוראות החוק מאוד קפדניות בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס XR
    הראל
    10/01/2010

שלום רב ,
    אני מעוניין לדעת איך פועלת התרופה ואינה גורמת לתופעות לוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    ויפאקס XR

הוספת תגובה

• ויפאקס XR

ד''ר אירנה נתנאל
    11/01/2010

הראל שלום,

ויפאקס XR הינה תרופה נוגדת חרדה ודיכאון, המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. היא שייכת לקבוצת SNRI. התרופה בשחרור מושהה (XR) ונוטלים אותה פעם ביום. תופעות הלוואי העיקריות של תרופה זו כוללות בחילה, כאב ראש וסחרחורת.
    יתכן ויחלפו מספר שבועות עד שהשפעתה תורגש במלואה. התרופה נסבלת היטב על ידי מרבית הנוטלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאל
    שרית
    10/01/2010

שמי שרית אני אם לילדה בת 14 שחגגה במוצאי שבת מסיבת יום הולדת.במהלך המסיבה היא חשה ברע ולא יכלה להמשיך לחגוג ,היא החליטה שהיא משוגעת ומאותו יום התהפכו חינו ,היא הגיבה בחרדות בלבול הזיות תגובות מפחידות,מחשבות תובעניות הגעתי למיון בשנידר הם המליצו על אישפוז בהול בשלוותא,די הססתי והם אמרו שאני אחראית על הבת שלי ,המשכתי טיפול אצל פסכיאטר פרטי שגם הוא המליץ לאשפז לא הסכמתי ,היא קיבלה קלונקס,ופרבדיל ,תאמת היא רגועה עם הכדורים קצת,אבל יש לה הזיות היא כל הזמן חושבת שאנשים מהטלויזיה מדברים איתה בהתחלה הטלויזיה הפחידה אותה ,כל הזמן נדמה לה שמדברים איתה מהטלויזיה ,היום לאחר שבוע היא קצת רגועה רק הוזה ,מה עליי לעשות האם למרות שיש שינוי בהתנהגות לקחת אותה לשלוותא ,האם המצב הפסיכופטי יחלוף איך נדאג שלא יחזור אני ממש בלחצ ולא מתתפקדת אני איתה כל היום כי האחריות עליי אשמח לקבל ייעוצ בתודה שרית

לקביעת תור
    סגירה
    ליאל

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    11/01/2010

שרית שלום,

צר לי מאוד על המחלה שפרצה אצל בתך. במצב כזה כל המשפחה עוברת טלטלה. בני המשפחה חווים בלבול, חרדה, חוסר אונים, כעס ועוד. חשוב שהמשפחה תתלכד ותתמוך בחולה ע"י עידוד לפנות לטיפול, פיקוח על נטילת תרופות וכו'.
    המשפחות של החולים נושאות בעיקר העול של התמודדות עם החולה ויש להן השפעה משמעותית על מהלך המחלה והשיקום.

התמיכה והעידוד, קבלה וחום שבני משפחה מעניקים הינם בעלי חשיבות רבה עבור החולה ותורמים רבות למניעת התקפים חוזרים.
    העזרה יכולה להינתן בתחומים רבים, ביניהם: תמיכה בעת משבר, עידוד לפנות לטיפול, פיקוח על קיום הוראות רפואיות, תמיכה בעת הופעת מחשבות התאבדות, ליווי בתהליך השיקומי ותמיכה בהמשך טיפול מניעתי. בעזרת המשפחה ניתן לבנות תוכניות מסייעות, הכוללות הרפיה, פעילות גופנית, בניית סדר יום ועוד. בהתמודדות עם סכיזופרניה על בני המשפחה להבין שהמחלה אינה בשליטת החולה, שהחולה אינו בחר בהתנהגותו, שהוא מתנהג כך או אחרת לא בגלל שהוא מתפנק או מפני שהוא "חלש אופי", אלא עקב מחלה שהתפרצה אצלו.

לעתים קרובות בני משפחה טרודים בשאלה "עד כמה ללחוץ על החולה?". אין תשובה חד משמעית לשאלה זו. קיים איזון עדין בין דרבון לפעולה, ובין לחץ מוגזם על החולה. הדרכה של הצוות המקצועי המטפל תסייע למשפחה לתמוך בבן המשפחה בלי להקשות את מצבו.

כשהמצב הולך ומחמיר, בשלב החריף של המחלה, הסובל מתקשה לרסן את עצמו, שיפוט המציאות שלו נעשה לקוי והוא סובל מתפיסות שגויות. בשלב זה הוא נזקק לעזרתם ומעורבותם של בני משפחתו במתרחש. תפקידם של בני המשפחה לעצור התנהגויות ההרסניות על ידי פניה לקבלת עזרה מקצועית.

גיוס בני המשפחה להגברת שיתוף הפעולה ביניהם, מביא לשיפור ההבנה לצרכים המיוחדים של החולה, וליצירת אווירה רגשית משפחתית תומכת ומעודדת.

כדי להקל על המשפחה, אנשי מקצוע עוזרים להם להתארגן סביב המשבר וללמוד לחיות לצד המחלה. משפחות שמתמודדות עם בן משפחתם שסובל מסכיזופרניה יכולים לעזר בסיוע המקצועי על ידי גופים וולונטריים כדוגמת ארגון "אנוש" שלו סניפים רבים בכל רחבי הארץ.

בנוסף, ניתן לפנות לקבלת יעוץ והדרכה משפחתית באופן דיסקרטי ומקצועי על ידי פסיכולוגים, פסיכיאטרים ועובדים סוציאליים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    יעל
    09/01/2010

עד כמה זה נורא לכתוש את הכדור הזה ולבלוע אותו מרוסק? כי בעלון כתוב שאסור, מה הסיבה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

11/01/2010

ליעל שלום
    לא ידוע לי שאסור לפורר צ'פרלקס. עם כך כתוב בעלון יש להקפיד על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD ודיכאון
    ירון
    09/01/2010

שלום רב,

יש לי OCD ודיכאון ואני נוטל ציפרמיל וזה לOCD אבל לדיכאון לא מספיק. אפקסור יכול לעזור לדיכאון יותר ובו זמנית גם לעזור לOCD?

לקביעת תור
    סגירה
    OCD ודיכאון

הוספת תגובה

• ודיכאון ocd

09/01/2010

לירון שלום
    כל התרופות שגורמות לעיקוב של הקליטה החוזרת של סרוטונין הן טובות כנגד OCD ו דיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות בגפיים ומתח גופני חריף
    אורן
    09/01/2010

שלום רב ד"ר.אני בן 27 ולפני כשנתיים לקחתי תרופות פסיכיאטריות לפרק זמן קצר של כחודשיים את התרופה REMOTIV במינון 500 מ"ג, ולמשך שבועיים קלונקס 0.5.

את התרופות ניסיתי נגד הרגשת תסמינים ממושכים של חרדה חברתית.

כיון שהטיפול לא עזר,הפסקתי את התרופות, מאז, סמוך להפסקת התרופות, אני סובל מתופעה של רעידות בגפיים ותחושה שהגוף במצוקה ומתח חריף כבר זמן רב(כשנתיים).

סיפרתי לרופא ועשיתי בדיקות דם מקיפות וגם בדיקת E.M.G.-הכל יצא תקין לחלוטין.

בתחילה נתן לי הרופא תרופת קלמנרבין להרגעה אך התרופה לא עזרה.

הרופא נתן לי ציפראלקס בהתחלה 10 מ"ג ואח"כ 20 מ"ג אשר הביא להקלה מסוימת בתדירות התופעה אך לא בהרגשת המתח החריף.

הפסקתי את הציפרלקס לאחר 8 חודשי טיפול בצורה הדרגתית כיון שלא סייע מספיק,גרם להתגברות תחושת חוסר שקט והעלה את תפקודי הכבד.

* האם התופעות האלו הן התקפי פאניקה חזקים?איך בכל זאת מתגברים על זה מבחינה תרופתית כאשר הציפראלקס לא עזר?האם יש מקום לנסות רסיטאל?

* האם זה יכול להיות התמכרות של המוח לתרופות שלקחתי ומכאן שנוצרים תופעות אלו הדומות לגמילה קשה?זה לא יעבור לעולם?

* וכמה זמן נמשכות תופעות גמילה מהתרופה ציפראלקס?תודה רבה ובריאות לכולם!

הוספת תגובה

• רעידות בגפיים

09/01/2010

לאורן שלום
    רמוטיב תרופה שלא גורמת לתופעות לוואי לתווך ארוך. גם צ'פרלקס לא גורם לתופעות כפי שאתה מתאר. זה נראה קרוב יותר למצבי חרדה. עליך להתיעץ עם הרופא. צ'פרלקס ורסיטל מאוד קרובים זה לזה לכן עדיף לקחת תרופה אחרת. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה לגבי הקלונקס 0.5 שלקחתי שבועיים

אורן
    09/01/2010

ומה לגבי הקלונקס 0.5 שלקחתי שבועיים רצוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה לגבי הקלונקס 0.5 שלקחתי שבועיים

11/01/2010

לאורן שלום
    הפסקה של קלונקס אחרי לקיחה לתקופה קצרה לא בעייתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אבי
    08/01/2010

במסמך רפואי נרשם כך:
    מציג יכולות אינטלקטואליות בטווח נמוך משמעתית מהנורמה ובתחום המילולי קיימים פערים משמעותיים בין ביצועיו בתתי המבחנים השונים בתחום הביצועי יכולתיו נמצאו נמוכות ביותר וכוללת את כל הקשת הקוגניטיבית
    כמו כן נאמר כי קיימת הפרעה נפשית עם סימנים אוביקטיביים קשים בקיום קשרים בין אישיים תקינים ובצירוף הפרעות של סף גירוי נמוך הפרעה בריכוז בחשיבה באפקט בכח ההתמדה וברציה המגבילות את הכושר התפקודי בצורה קשה
    האם סעיפים אלו יוכלו לפגוע לי ברשיון הנהיגה או שאין קשר.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• משמעות התוצאות במבחנים

ד''ר חיים שם דוד
    09/01/2010

במידה והבודקים בועדה הרפואית יחשבו שיש סכנה בנהיגתך, הם יכולים להמליץ על הפסקת נהיגתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות אנטי פסיכוטיות וחרדות
    מארק
    08/01/2010

אני סובל מסכיזופרניה ולעיתים קרובות גם מחרדות (בממוצע פעמיים-שלוש בשבוע). הפסקתי לפני כחודש לקחת את התרופות שלי (זיפרקסה- 10 מ"ג) בגלל תופעות הלוואי. שמתי לב שבנוסף לזה שהרגשתי טוב, גם החרדות הפסיקו וחזרתי להיות "כמעט נורמלי". לאחר ששוחחתי עם הפסיכיאטר הוא אמר לי שעדיף לא לקחת סיכון ולהמשיך בתרופות, וכדי לוותר על תופעות הלוואי של הזיפרקסה, הוא רשם לי סוליאן (400 מ"ג). באותו יום שהתחלתי לקחת אותו (רביעי, ה-6.1.10) התחילה לי החרדה, מאז לא פסקה (כרגע כבר צהרי יום שישי). זה אף פעם לא קרה לי שהחרדה המשיכה יותר מיומיים (בדרך כלל היא נפסקת אחרי שאני הולך לישון)- וגם זה קרה רק פעם אחת בצורה מאוד ייחודית. השאלה שלי האם התקפי חרדה יכולים להיות בגלל תרופות אנטי פסיכוטיות או שזה פשוט צירופי מקרים? תודה.

נ.ב

אם צריך, אני אוכל לפרט על התקפי החרדה עצמם (ראוי לציין שאנשים שמסביבי אינם שמים לב להתקפים הללו, אלא אם כן אני אומר להם שיש לי, מה שאומר שזה משהו פנימי- מחשבתי).

הוספת תגובה

• תופעת לוואי?

ד''ר חיים שם דוד
    09/01/2010

יתכן מאוד ומדובר בתופעת לוואי של התרופות ויתכן ומדובר באקטיזיה. כדאי שתתייעץ עם הפסיכיאטר שלך על מנת להשלים את האבחנה הזו. הטיפול באבחנה הזו פשוט מאוד יחסית אבל ללא הטיפול אנשים חשים אי שקט, כאילו שהגוף רוצה לקפוץ מחוץ לעור.

אני לא הייתי מפסיק את הטיפול התרופתי בגלל זה אלא מנסה לטפל בה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    אפרת
    08/01/2010

האם ישנה תרופה להרגעה ( למניעת התקף חרדה צפוי) שאינו משרה שינה? צריכה בשביל הרגעה לפני מבחן...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדת בחינות

ד''ר חיים שם דוד
    09/01/2010

אחת האופציות הקיימות היא תרופה להאטת התגובהשל הלב, מניעת הרעד אולם התרופה אינה מיועדת בהכרח לחרדת בחינות והיעילות הגדולה יותר היא של תרופות נוגדות חרדה מהמרגיענים במימנון נמוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלה...

אפרת
    10/01/2010

תודה על תשובתך. האם תוכל להמליץ על תרופה מסויימת, ומה המינון הרצוי, כך שאוכל לשאול את רופא המשפחה שלי (המבחן בעוד מספר ימים, ורופא המשפחה לא ממש בעניינים)? האם לקיחה לא תפגע בכושר הריכוז במהלך המבחן?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני :)

אפרת
    10/01/2010

לפי בירור אינטרנטי מהיר... האם קלונקס חצי מ"ג כחצי שעה לפני הבחינה יעשה את העבודה ללא פגיעה בעירנות ובריכוז??
    תודה, אני פשוט לחוצה מהאפשרות של עוד התקף כזה במהלך מבחן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לחרדת מבחנים

ד''ר חיים שם דוד
    12/01/2010

שלום אפרת.
    איני ממליץ על תרופת הרגעה בפעם הבראשונה לפני מבחן אלא להתנסות בכך מספר פעמים במספר מצבים על מנת לראות מה התגובה. יש מספר אופציות טיפוליות והקלונקס אחת מהן אם כי חצי מ"ג זה מינון גבוה מדי.
    אופציות נוספות הן וואבן כשעתיםם לפני המבחן במינון 5 או 10 מ"ג. או תרופות אחרות שזה תלוי מה התסמינים ולעתים תרופה בשם דרלין יכולה לעזור.
    בכל מקרה, לא לוקחים תרופות ללא בדיקה של רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות
    סיגל
    08/01/2010

האם יתכן כי בעיית היפוגונדניזם חלקי שטופל בפריגניל וכרגע בטסטוסטרון יכול לגרום לדיכאון או להעצים דיכאון שכרגע אינו מטופל.
    והאם ניתן לקחת במקביל לטסטורון (הניתן בתדירות של פעם בחודש כרגע) גם פרוזאק או תרופות אחרות נוגדות דיכאון.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות

הוספת תגובה

• דיכאון כחלק מהיפוגונדיזם

ד''ר חיים שם דוד
    09/01/2010

יש ממצאים שמראים שאצל אנשים עם תת פעילות בלוטות המין וחסר בהורמון מין גברי יש יותר דיכאון והוא מצליח להגיב לטיפול בהורמוני מין גבריים. בוודאי שניתן לנסות טיפול על ידי נוגדי דיכאון ממשפחת SSRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט
    דן
    07/01/2010

שלום,
    הרופאה נתנה לי 20 מיליגרם סרוקסט עקב חרדות

רציתי לשאול , לאחר כמה ימים אני ארגיש שיפור,ובעיקר לאחר כמה ימים (לפי הממוצע של המשתמשים) תעבור התקופה ההתחלתית הקשה (חרדות, עייפות) שצפויה למי שמתחיל להשתמש בכדור ,

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט

הוספת תגובה

• יעילות סרוקסט

ד''ר חיים שם דוד
    09/01/2010

הטיפול בסרוקסט להפרעות חרדה יוכל לבוא לידי ביטוי ולהקלה בתסמינים שלך החל מהשבוע ה 4. לא צפוי שתחוש שינוי משמעותי עד לתקופה הזו של שימוש. יחד עם זאת, ניתן לעזור לך עם תרופות הרגעה באופן זמני, עד שהסרוקסט יכנס לפעולה. אל תתייאש, התרופה יעילה ואני בטוח שתחוש הקלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SNRI
    ירון
    07/01/2010

שלום רב,

כיצד תרופות מסוג SNRI וNRI יעילות להפרעות חרדה אם נוראדרנלין מגביר חרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    SNRI

הוספת תגובה

• יעילות תרופות

ד''ר חיים שם דוד
    09/01/2010

שלום לך,
    תרופות ממשפחת SNRI און NRI יעילות נגד הפרעות חרדה אבל לא בדיוק נגד כולן. באופן כללי התרופות יכולות. הדגש הוא על יכילות להגביר חרדה בתחילת טיפול אבל לא בהכרח.
    הפעילות של נוראדרנלין אינה קונקרטית כפי אתה מציג את זה. התרופות אינן סתם "שופכות" נוראדרנלין אלא מפעילות שרשרת שמעורבים בהם עוד חומרים וביניהם סרוטונין.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא השתגעה..
    שפרה
    07/01/2010

מאז ומתמיד אני זוכרת את אמא שלי כאישה דיכאונית וממורמרת אשר אינה מרוצה משום דבר. עם השנים כבלה את אחותי ואותי אליה בשליטה וברודנות שהיו יחסית מתונים. לאחרונה חשה ברע (שפעת לפי אבחנת רופאה) ומאז השתבשה דעתה. היא הקצינה את כל הרודנות שצברה כל השנים, השליטה על הסובבים אותה, החלה לנדות את כל המשפחה הקרובה אליה בצרחות, האשמות על שבגללם נהרסו חייה והשתוללויות קיצוניות. היא משתוללת מזעם, מקללת מדוכאת מאשימה את כל העולם בטעויות חייה ובסבל שעברה ועוברת וקיצונית בתגובותיה מאז ומתמיד הכריזה כי היא רוצה למות ואף איימה בהתאבדות. לאחרונה, כשאחותי ניסתה להתקרב אליה היא ניסתה להכות אותה . אני ומשפחתי חשים שהיא חייבת טיפול פסיכיאטרי בעקבות התנהגותה הבלתי ניתנת לריסון, אך היא מסרבת לקבל. האם מומלץ לאשפז אותה בכפייה? אם כן, כיצד עושים זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא השתגעה..

הוספת תגובה

• התנהגות האם

ד''ר חיים שם דוד
    09/01/2010

למרות הקושי של בני המשפחה, אני לא חושב שהעניין יקבל מענה על ידי טיפול כפוי ואיני חושב שהמקרה עומד בתנאים של איפשוז כפוי. במידה ויש לך השגות על הדבר ואת בכל זאת מעוניינת בהערכה נפשית תוכלי לזמן פסיכיאטר הביתה לביקור בית שיעריך את המצב ויחליט מה יש לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה