פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות
    המכור
    10/02/2010

שלום אני בן 23 ומרבה לאונן זה שנים עם הזמן הבעיה הולכת ומחמירה אני לא נהנה מסקס כמו באוננות ... יש לי והיו לי בחורות מושלמות ככה שזה לא הבעיה אצלהן

אני פשוט קם בבוקר עם רצון עז לאונן אני כל היום סובב סביב וזה ולא מצליח לנהל אורח חיים נורמאלי ...המצב נהיה קטסטרופלי שכן אני מרגיש מכור בצורה חזק נסיונות מטורפים שעשיתי להילחם בזה לא עזרו

הדבר מונע ממני למצוא חיי אהבה כי כל מי שהייתי איתה אני לא מצליח להיקשר אלייה שכן אני חושב על נשים אחרות

יש לי חברה מהממת כבר כמה חודשים היא עושה הכל בשבילי יש לי רגש חזק אלייה הסקס מעולה אבל אני חושב מינית על נשים אחרות ואני לא רוצה לבגוד אני לא אדם שבוגד

אני פשוט מכור למין אני ממשיך להילחם בתופעה אך אשמח לכמה טיפים ממכם כולל טיפול תרופתי שידכא לי תחשק המיני אך אינני יכול לשקול טיפול בשיחות אינני יכול להזדהות כלפי מטפל לכן אם יש באפשרותכם לעזור לי מפה אני מאוד אודה לכם הדבר מאוד חשוב לי

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות

הוספת תגובה

• דיכוי חשק מיני

ד''ר חיים שם דוד
    10/02/2010

יש שיטות רבות לדיכוי חשק מיני החל מתרופות נוגדות חרדה ודיכאון ועד לתרוטפות אנטי פסזיכוטיות (שאלו התופעות לואי שלהם בעצם) או על ידי סירוס כימי. נראה לי שכדאי שתפנה ליעוץ מקצועי על מנת להבין את הבעיה שלך ביתר יסודיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירטזפין ומינונים
    קוב
    09/02/2010

שלום,

אני נוטל מירטזפין במינון של 15-30 מג ליום (בבוקר). אני סובל מתופעת לוואי של השמנה ותאבון מוגבר.
    שמעתי טענות שבמינונים גבוההים יותר תופעת הלוואי יורדות . האם יש אמת בדברים האלה?

לקביעת תור
    סגירה
    מירטזפין ומינונים

הוספת תגובה

• טענות לגבי השמנה מתרופות

ד''ר חיים שם דוד
    10/02/2010

אני מכיר את הטענה הזו. אני מכיר את המציאות שלאחר זמן מה ההשפעה של הגברת התאבון מתמתנת ולא מסנה מה המינון. העלייה במשקל נעצרת בסופו של דבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס 1 מ"ג
    ל.
    09/02/2010

שלום

רציתי לדעת האם קלונקס בכמות 1 מג נחשב לכמות גדולה אם לוקחים ברציפות מדי יום במשך חודשיים, מאחר ו-0.5 מג לא משפיע עליי.
    בנוסף, אם אני לוקחת את הקלונקס , אני מצליחה להרדם בלי כדור שינה נוקטורנו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס 1 מ"ג

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    10/02/2010

הבעיה שיכולה להיות זה שלאחר תקופה נוספת גם 1 מג' לא יספיקו ותצטרכי לעלות במינון. זה מה שנקרא התרגלות. זה אפשרי אך היוועצי ברופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון קלונקס

ד''ר חיים שם דוד
    10/02/2010

מינון גדול הוא יחסי. אני מניח שאתה סובל מחרדה ולכן אתה נזקק לתרופה זו. הייתי ממלית לנסות לקבל מענה מכיוון אחר של טיפול צתרופתי שיוכל לענות לחרדה שלך באמצעים אחרים. באופן כללי, לא מומלץ על טיפול ארוטך טווח בהפרועת חרדה בתכשירי הרגעה מכיוון והיעילות היחסית פוחתת עם הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בגרייה מגנטית
    קארין
    08/02/2010

שלום,
    אבא שלי הסובל מדימנציה אמור להשתתף במחקר שעיקרו טיפול בגרייה מגנטי כחצי שעה (לא רצוף) 5 פעמים בשבוע במשך 5 חודשים. האם יש סכנה בטיפול זה? תופעות לוואי?
    כמו כן, קראתי שהטיפול מוצע לחולים בדיכאון כמוצא אחרון. מה הסיבה שהטיפול מוצע כמוצא אחרון ולא ראשון?
    האם יש דגשים שצריך לשים לב אליהם כמו סוג המכשיר ועוצמת הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בגרייה מגנטית

הוספת תגובה

• טיפול בגרייה מגנטית

09/02/2010

לקארין שלום
    טיפול בגריעה מגנמטית מתפתח בשנים האחרונות. בדמנציה הוא טיפול ניסיוני. עליך לדבר עם הרופאים של המחקר הם צריכים לענות על השאלות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקטל וחוסר איזון
    ליאת גיל
    08/02/2010

שלום רב,

הנני סובלת מדיכאון עמיד+חרדה.טופלתי בגוון רחב של תרופות שלא עזרו +שילובים(עזרו מעט לדיכאון אך לא לחרדה)

הלמיקטל היא שהחזירה אותי למצב הטוב.

כמו כן בעית השינה לא נפתרה עדיין ואני נוטלת 1מג' קלונקס ו25 מג' טרזודיל בלילה.

אני עוברת גמילה מהפלוטין מאחר ואין צורך בו יותר לפי דברי הרופא.

כרגע אני בשלב של 10 מג' יום כן יום לא למשך 3 שבועות ואז מפסיקה.

לפני כשנה לאחר החלפת תרופה קרתה לי היפומאניה שהתמתנה ע"י סרקוול ומאז רק התדרדרתי.

הלמיקטל נתן את הפתרון האפשרי ב-150 מג'.

אני מרגישה עדיין עצבנית שזה ממש לא מתאים לאופי שלי...זה מזכיר לי שהייתי עצבנית בהיפומאניה אך כעת ברמה פחות. עדיין מדי פעם יש לי צריבות בבטן או בגפיים שזו תופעה של חרדה.

רציתי לדעת האם יש מקום להעלות את מינון הלמיקטל (כמובן בליווי הפסי' שלי)

כמו כן האם השימוש הארוך ב1 מג' קלונקס יעילותו פוסקת או מופחתת במשך הזמן.

אין לי התפרצויות זעם אבל אני מתרגזת בקלות,מאוד עצבנית וגם מדברת ומגיבה יותר ממצב רגיל.

(בהיפומאניה דיברתי המון ועם כל אחד). יש לי די הרבה מרץ ולא יכולה לשבת במקום אחד ולהרגע אלא להתעסק בהרבה דברים(שוב, יחסית למה שהייתי תמיד.)

אשמח לקבל את חוות דעתכם.

נ.ב

הבנתי שהדיכאון והחרדה הם "בני דודים" והלמיקטל אמור לעזור בשני המקרים.

תודה מראש על כל העזרה לי ולכולם.

לקביעת תור
    סגירה
    למיקטל וחוסר איזון

הוספת תגובה

• למיקטל

09/02/2010

לגלית שלום
    ניתן לבדוק את הרמה של הלמיקטל וכך לקבוע העם את מקבלת מספיק או אפשר לעלותו. 150 מג זה על הצד הנמוך של המינון. את צודקת כאשר את אומרת שדיכאון וחרדה הם בני דודים. כאשר נטיפול עוזר שניהם אמורים לחליף. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא שלי יש בעיה - דחוף !!!
    אורלי
    08/02/2010

שלום רב,
    אימי הינה אישה לקראת גיל 60. היה חיה עם אבי בבית. לאחרונה חלה החרפה במצבה ההתנהגותי והנפשי ואיני יודעת מה לעשות או למי לפנות למעט רופא משפחה שיפנה לפסיכיאטר.
    תאור הבעיה:
    אמא שלי אוספת דברים באופן אובססיבי, היא אוגרת - בעיקר בגדים - מפזרת בסלון בטענה שהיא מסדרת אבל הם נשכחים בסלון כחודש. היא ערה בלילות. יש מצבים מוזרים שהיא יוצאת בשעות הלילה (21:00) לחנות המכולת השכונתית כדי לאסוף את מה שהירקן זורק, אם היא מוצאת בגדים/נעליים בחוץ היא אוספת ולוקחת הביתה שומרת או מוסרת, היא תופסת את פועלי הנקיון בבוקר ולוקחת מהם שקיות אשפה (היא אוגרת אותם), היא מסוגלת להכנס למקומות שונים ציבוריים ואם היא רואה משהו ואין אף אחד בסביבה היא לוקחת. כל דבר שהיא רואה והוא בחינם ללא עלות וזה יכול להיות שטות היא לוקחת, יש לה אובססייה להחזרים בסופר/מכולת - היא קונה ואחרי שבוע מחזירה וזה בקביעות. כשמעירים לה על כך היא פוסלת את ההערה, אומרת בתגובה שהיא צריכה את זה, מאשימה את הסביבה ומשקרת בטענות שווא. ברצוני לציין שאימי אינה עובדת מזה כמה שנים, אין לה חברים/ות, היא לא עושה עם עצמה שום דבר שיכול לעשות לה טוב לנפש, לא יוצאת לסופי שבוע, לאטרקציות, חו"ל, חוגים, בתי קפה או כל דבר אחר שעושה טוב. הכל סביב כסף - חבל לבזבז כסף, צריך לחסוך, אין טעם לבזבז, היא תעשה את הכל לא לקנות לעצמה ואם כבר לקנות אז רק במקומות דחויים בשווקים, בזארים או מה שניתן לנצל עם כמה שפחות כסף. היא לא יודעת להנות ולא מרשה גם לאחרים להנות. מה עושים ? אנחנו נואשים ! בבקשה צריכה הכוונה בדחיפות. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לאמא שלי יש בעיה - דחוף !!!

הוספת תגובה

• לאמא שלי

09/02/2010

לאורלי שלום
    את צודקת כאשר את אומרת שכנראה מדובר בבעייה אובססיבית. מאוד קשה להיות ללא טיפול במצד שאת מתארת. עליך לבקש מהרופא הפנייה לפסיכיאטר. יש תרופות שאפשר לנסות. כדי לטפל בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת רסיטל ודרכי השתן
    צבי
    08/02/2010

לצוות שלום רב

אני בן 61 וזה מספר שנים שאני מקבל תרופות שונות לחרדה כגון קסנקס 0.5 שהפסקתי, קלונקס
    לפי הצורך של 0.5. אבל באופן רצוף זה שנה אני לוקח רסיטל של 10 מ"ג.

לפני חצי עברתי ניתוח סגור להסרה חלקית של הפרוסטטה עקב מספר חסימות או עצירת שתן.
    בדיקה סרולוגית אחר הניתוח הראה כי הכל תקין.

הרופאים אומרים לי כי הריסטל הוא גורם לעצירת השתן שלי, ושל הריצה שלי לשרותים מכיוון
    שהתרופה רסיטל לא מאפשרת לי לסיים את ההשתנה כסידרה.

השאלות שלי הן:

א. האם הרסיטל אכן מעקב את השתן.

ב. האם יש תרופה שלא תעשה זאת

צבי

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת רסיטל ודרכי השתן

הוספת תגובה

• הערה נוספת

צבי
    09/02/2010

כאשר לא רוצים להגיב לשאלה אשר לרדת מהפורום. תשובה לא יודע היא גם תשובה.

התעלמות זה להעליב.

צבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של ציפרלקס ואטומין
    מבקשת עזרה
    07/02/2010

האם מותר לשלב בין ציפרלקס ואטומין? או שיש איזשהי מגבלה בשילוב?

תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב של ציפרלקס ואטומין

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה...

מבקשת עזרה
    08/02/2010

בבקשה...
    אני ממש צריכה לדעת מה לעשת לגבי זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של ציפרלקס ואטומין

09/02/2010

אין בעייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    10/02/2010

אין מגבלה לשילוב עצמו אך יש להיוועץ ברופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות

ד''ר חיים שם דוד
    10/02/2010

שלום לך,
    אין מניעה בשילוב התרופות הללו אולם יש לבחון האם יש אינדיקציה ל 2 התרופות בכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    מאיה
    07/02/2010

אני לוקחת כבר חודש כדור אחד של ציפרלקס, לא מרגישה בשום שינוי חיובי אלה שלילי, קצת יותר עצבים ותלישת שיער מוגברת יותר ממה שהיה לפני.
    מתי זה אמור להשפיע כבר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• השפעה

אביטל
    07/02/2010

גם לי היה את זה, אני החלפתי תרופה לתרופה חדשה יותר כשהיא לא עשתה לי טוב בכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

09/02/2010

למאיה שלום
    בדרך כלל לוקח כ 4-8 שבועות עד שתרופה משפיע ממש.. אפשר לעלות את המינון ואז להעריך שוב. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ENTUMIN
    הלנה
    07/02/2010

אבקש לקבל מידע על כדורי ENTUMIN כסיוע לשינה

לקביעת תור
    סגירה
    ENTUMIN

הוספת תגובה

• ENTUMIN

09/02/2010

להלנה שלום
    אנטומין לא כדור שינה. הוא תרופה נוגדת פסיכוזה שגם מרגיע מאוד לכן זה ניתן כדי להרגיע חולים המצב שוער. רק במקרה של הפרעת שינה קיצונית אפשר להשתמש בו כתרופה שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• paxet
    ג'ק
    06/02/2010

שלום רב,

אני בן 25 והשתמשתי לפני כשנה בפאקסט, כדור אחד ביום במשך שנה.
    את הטיפול לקחתי עקב בעיה של שפיכה מוקדמת. והכדור הנ"ל עזר לי מאוד. כיום אני כבר חצי ללא הטיפול והבעיה חזרה אלי ישר כשהפסקתי את הטיפול.
    יש לי בת זוג קבועה כבר שנה וחצי.

שמתי לב שבזמן שהייתי מטופל בפאקסט הוא היה עוזר לי ומעקב את השפיכה בדיוק באותו היום שהייתי לוקח את הכדור, כלומר שאם הייתי שוכח ביום מסוים לקחת אז לא היה לי עיקוב בשפיכה.

ולכן השאלה שלי פשוטה, הם יש מניעה לקחת כדור של פאקסט פעם בשבוע? רק ביום שבו אני יודע שאני מקיים יחסי מין?
    ואם כן, מה ההערכה של כמה זמן עובר מהרגע שבו לקחתי את הכדור עד שהוא נספג בגוף

תודה על העזרה
    ג'ק

לקביעת תור
    סגירה
    paxet

הוספת תגובה

• פאקסת לבעיית שפיכה מנוקדמת

ד''ר חיים שם דוד
    06/02/2010

אין מניעה להמשך טיפוןל בבעיה הזו מדי פעם, לפי הצורך. אם כי יתכן וזה לא יהיה יעיל כמו עכשיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי??
    מישהו
    04/02/2010

שלום אני בן 22 עוד מעט אני סובל כבר איזה 3 שנים מבעיה שנייתה לי עקב עישון חשיש ורק ליפני זמן קצר הלכי לטיפול הפסיכיאטרית אמרה לי שיש לי סימנים פסיכוטיים כגון הפרעות בחשיבה וכול התופעות של זה בקיצור היא נתנה לי תרופה אנטי פסיכוטית אני מרגיש שזה עוזר בינתיים אבל השאלה שלי היא כזאת האם אני יחזור למצב נורמלי לחלוטין כמו שהייתי ליפני שכול זה קרה אפילו שאני נמצא במצב הזה כבר כמה שנים ?? (כאילו שכבר שחכתי איך הייתי חושב שהייתי נורמלי)ורק עכשיו הלכתי לטיפול אני רוצה לציין שלא היה לי שום התקף פסיכוטי או משהו רק הפרעות בחשיבה ודברים כאלה השמח לתשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים לי??

הוספת תגובה

• מה היה לך?

ד''ר חיים שם דוד
    06/02/2010

שלום לך,
    הפרעה במהלך החשיבה נחשבת לפסיכוזה (בתלות עד כמה היא חמורה). מכיוון והמצב שלך טוב ובהנחה שאין לך תסמינים אחרים של סכיזופרניה או הפרעה סכיזואפקטיבית כדאי לבדוק עם הפסיכיאטר שלך לגבי האפשרות להפחית את מינון בהדרגה ואולי אף להפסיק את הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מאפקסור במהלך הריון
    רוני
    04/02/2010

הסיפור שלי מעט מורכב. אנסה לפשט. אני בת 30,

לקחתי אפקסור במשך 7 שנים ברצף. פעם אחת הפסקתי (לפני 5 שנים) בתהליך שלקח 8 שבועות ונחווה ללא תופעות לוואי. חודשיים לאחר ההפסקה חזרתי לכדור, לאותו מינון.

כל השנים המינון הוא 150 מ"ג בשחרור רגיל. לפני הריוני בדקתי וגיליתי שניתן להמשיך ליטול אפקסור בהריון, אך לא ניתן בהנקה (במינון של 150). החלטתי אם כך, שאבצע גמילה במהלך ההריון.

אכן כך היה. בשבוע 24 התייעצתי עם פסיכיאטרית שבנתה תכנית גמילה בת 4 שבועות. התחלתי בתהליך הגמילה בשבוע 27 להריוני וכיום אני כבר שבוע וחצי לאחר סיום תכנית הגמילה. ובכן, מה הבעיה??......אז ככה, מתחילת הגמילה הלכו והתגברו תופעות לוואי שבשיאן (השבוע האחרון לגמילה- שבוע 4 ) השאירו אותי שבר כלי- בחילות, הקאות, סחרחורות, חוסר יכולת להתרכז בכלום ובקיצור- זוועה. כנראה שגם כתוצאה מהתופעות הצלחתי להתייבש והגעתי למצב של יומיים אשפוז עקב צירים מוקדמים והתקצרות צואר רחם וכו'. בשבוע וחצי האחרונים, בעצם כבר 10 ימים, אני "נקייה לגמרי" מן הכדור. המצב אולי מעט משתפר, אך עדיין- אני חצי בן אדם. אני כבר לא מדברת על המצב הנפשי שאינו מזהיר- איתו אני אתמודד וזו גם תחילת הדרך- אני מדברת על המצב הפיזי- כמו שפעת שלא נגמרת.תחושת בחילה נוראית שלא מרפה ממני כל היום ומיחושים נוספים. לא הצלחתי למצוא שום חומר שיכול לסייע לי להבין כמה זמן תהליך זה עוד עשוי לקחת. הפסיכיאטרית שליוותה אותי מאוד איכזבה אותי. כשסיפרתי לה על התופעות היא ממש היתה בהלם, לא הבינה על מה אני מדברת (והיא פסיכיאטרית למעלה מ20 שנה, לא ברור איך תחום האפקסור והגמילה ממנו הצליחו לחמוק ממנה) כך שאני ממש חסרת אונים. לא יודעת עם מי להתייעץ, לא יודעת למה לצפות, לא יודעת כבר למה לקשר את המצב ובטח שלא כמה זמן זה יימשך. האם אתה יודע משהו על מה שאני מתארת? האם לדעתך תופעות הגמילה יישכחו בקרוב?? האם אפשר לעשות משהו בינתיים?? (נניח דיקור סיני- לחיזוק מצב הגוף- עשוי לעזור???)

עליי לציין כי חששתי שתהליך גמילה של 4 שבועות בלבד יהיה מהיר מדי עבורי. הפסיכיאטרית שליוותה אותי סירבה להאט את התהליך באומרה ש"אני חייבת להוציא את הכדור הזה מן המערכת כמה שיותר מהיר, בגלל שאני בהריון". אני לא ממש מבינה למה היא התכוונה, הרי בשלב זה העוברית כבר סיימה את התפתחותה שלוותה באפקסור, ואם היא "נדפקה" זה הרי כבר אבוד......אני תוהה שמא הגמילה הקצרה הזו היוותה טראומה לגוף עד כדי כך שאתקשה מאוד "לצאת מזה" עכשיו. מה דעתך?

מצטערת על המגילה הארוכה.....

תודה מראש

רוני

הוספת תגובה

• מה דעתי?

ד''ר חיים שם דוד
    06/02/2010

האמת היא שיש לי בעיה להבין מה את רוצה לדעת. וקראתי את השאלה שלך מספר פעמים.
    אין שום מניעה מטיפול באפקסור בזמן הריון ובהקשר של הנקה- אני מייעץ להחליט מה עדיף- הביטחון שאת תרגישי טוב מאוד או שמא, ההנקה האפשרית.

בכל מקרה, משהמצב שלך אינו שפיר היום, האפשרויות שלך הןם לחכות כמה ימים ולקוות שאלו תופעות לוואי של הפחתה מהירה מדי או אולי זו החמרה של המצב הבסיסי שלך...
    בכל אופן אין לי תשובה אחת חכמה. מי שיכול לייעץ לך מהיכרותו הוא הפסיכיאטר שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    חן
    04/02/2010

שלום רציתי לדעת אם קלונקס ורסיטל יכולים לפגוע בראייה .

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• פגיעה בראייה

ד''ר חיים שם דוד
    06/02/2010

לכל תרופה יכולות להיות תופעות לואי אולם ברוב המקרים כולל הפרעות בראייה אינן בגלל התרופות שאתה מזכיר. במידה ויש לך ספק תוכל ללכת לבדיקת ראייה. לעתים אנשים בחרדה בודקים האם הראייה שלהם בסדר או לא...אין זה נדיר כלל.

ישנן תופעות לוואי מאוד נדירות כתוצאה מנטילת רסיטל אולם אלו בדרך כלל אינן מופיעות אצל אנשים צעירים בריאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    יעל
    04/02/2010

שלום,

אובחנתי ע"י פסיכיאטר כסובלת מ PTSD וחרדה.
    הוא המליץ על טיפול התנהגותי-קוגנטיבי מלווה בביופידבק.

בפעמים הראשונות של הטיפול - כשנחשפתי לשיטת הביופידבק ראיתי כי אכן ניתן לשלוט בתופעות הפיזיולוגיות של הגוף.הוקסמתי.
    אך יישום החלק הקוגנטיבי קשה לי מאוד.

במשך תקופת הטיפול היו לי כמה התקפי חרדה אשר לא הצלחתי לשלוט בהם וליישם את השיטה הטיפולית.

לאחר 12 מפגשים החליט המטפל לסיים הטיפול מאחר ואמר כי כל נתן לי כל מה שיכול היה לתת.

מיותר לציין את התחושה הקשה שאיתה יצאתי מהטיפול. תחושת כישלון ואובדן עצות.
    האם נידונתי לסבול מחרדות כל חיי? הרי לאנשים רבים שיטה זו עוזרת. מדוע לי לא?

מה עוד ניתן לעשות? האם 12 מפגשים אכן היו צריכים לעזור?

אשמח לתשובתכם,

יעל.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• טיפול קוגניטיבי התנהגותי

ד''ר חיים שם דוד
    06/02/2010

שלום לך,
    לעתים 12 פגישות אינן מספיקות ובטח כשהדברים עדיין טריים או שהחרדה מאוד גדולה. לעתים כדאי לעשות הפסקה מהטיפול הזה ולהתמקד בטיפול תרופתי להפחית מהחרדה ולהמשיך בטיפול קוגניטיבי מאוחר יותר.

טיפול קוגניטיבי התנהגותי מצריך אורך רוח וסבלנות ועמידה בלחצים שלא כולם מיחכולים לעמוד בהם למרות הרצון העז.
    לעתים ההצלחה היא יחסית מאוד. כלומר החרדה שחווים יכולה להיות חאוד קשה אולם ההשפעה שלה על החיים פחות ניכרת מאשר לפני הטיפול. למשל ההצלחה החלקית יכולה לה=בוא לידי ביטוי בכך שתלכי יותר למקומות שהיית נמנעת מהם בהעבר, למרות התקפי החרדה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אישיותי

יעל
    06/02/2010

ראשית,תודה על תשובתך,

אני מאוד לא רוצה לקחת כדורים . למרות שניתן לי רסיטל ע"י הפסיכיאטר.
    הייתי בטוחה שטיפול CBT יעזור לי ובכך אמנע מהצורך בתרופות.

שאלתי - האם מצב ממושך של לחץ + התקפי חרדה (בליווי התסמינים הפיזיים) יכול להזיק לגוף?
    האם בגין זה כדאי לקחת רסיטל?

אני לחוצה ודרוכה מטבעי, האם יש טעם לנסות טיפול פסיכותרפי (פסיכואנליזה)?

תודה רבה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אישיותי

יעל
    06/02/2010

ראשית,תודה על תשובתך,

אני מאוד לא רוצה לקחת כדורים . למרות שניתן לי רסיטל ע"י הפסיכיאטר.
    הייתי בטוחה שטיפול CBT יעזור לי ובכך אמנע מהצורך בתרופות.

שאלתי - האם מצב ממושך של לחץ + התקפי חרדה (בליווי התסמינים הפיזיים) יכול להזיק לגוף?
    האם בגין זה כדאי לקחת רסיטל?

אני לחוצה ודרוכה מטבעי, האם יש טעם לנסות טיפול פסיכותרפי (פסיכואנליזה)?

תודה רבה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה