מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות בריכוז ותופעות לוואי נוספותשושנה24/01/2010
אני מטופלת בקלונקס ריספרדקס וציפרלקס כיוון שהיה לי התקף פסיכוזה. כרגע יש לי תופעות לוואי כמו חוסר בריכוז,אני מרגישה המומה בהלם מצמוצים בעיניים טשטוש בראייה בעיה בזיכרון.
מה כדי לעשות בנידון? והאם זה מהטיפול התרופתי??
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בריכוז ותופעות לוואי נוספות
26/01/2010לשירן שלום
את מתארת תסמינים שבהחלט יכולים להיות תופעות לוואי של הריספרידקס או של הצ'פרלקס. תתייעצי עם הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מליתיום ללמיקטלמעיין24/01/2010שלום דוקטור
אני לוקח ליתיום כבר20 שנה.בכל תקופת חיי היו סה"כ פעמיים אפיזודות דיכאוניות ופעם אחת אפיזודה מאנית וכל זה קרה כאמור לפני 20 שנה.
אני בן 51 , ב 15 שנה האחרונות אני מקבל 600 מ"ג ליתיום ביום והרמה בדם היא 0.3 ואני מרגיש מצויין.
אני במעקב צמוד לגבי תפקודי כליה ובשנה האחרונה חלה הדרדרות קלה בתפוד הכליה
(קרטאנין 1.6). הפסכיאטר המליץ להפסיק עם הליתיום ולהתחיל בלמיקטל שאלתי היא:
אני מתחיל ב 25מ"ג למיקטל כל כמה ימים מעלים את המינון ועד איזה מינון אני צריך להגיע כדי לשמור על הרגשתי הטובה כמו שהלתיום עשה רק עם 600 מ"ג?
תודה אפרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל25/01/2010למיקטל עולים 25 מג' כל שבועיים בשל חשש מתופעות לואי שחלקן מסוכנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטראיתן24/01/2010יש לי פסיכאטר ולדיכאון הוא רשם לי תרופה שנחשבת לישנה, הסברתי לו שהדבר האחרון שאני רוצה זה תופעות לוואי של התרופות האלה והוא אמר שכדאי לנסות לפחות
אני כבר לוקח את התרופה במשך ארבעה חודשים ואני לא מרגיש ירידה בתופעות לוואי כמו שהוא אמר שיקרה
האם זה הזמן לנסות לשנות תרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל25/01/2010יש לשקול את התועלת אל מול המחיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד ללמוד ולארגן את הזמןתום24/01/2010לקראת בחינה כדי להצליח ולהיות רגועה בבחינה עצמה?
שלום,
יש לי תופעה של חרדת בחינות ולא משנה כמה אני אדע אני אקבל פחות במבחן (בבחינה הקודמת היה לי גם התקף חרדה במהלך הבחינה).
השאלה שלי היא ,איך להיערך לקראת הבחינה?
איך לסדר את הזמן ומה לעשות כדי לא להיות לחוצה (לדוגמא: עד כמה שעות ללמוד ביום? האם כל יום להקדיש זמן גם לפעילויות פנאי שאני אוהבת למרות שיש לי בחינה?)
חשבתי אפילו כמה שעות לפני הבחינה לעשות טיפול רפלקוסולוגי הבעיה שאולי זה יכול "להרדים" אותי (כי הוא מרגיע) ולגרום לי להיות לא מרוכזת,אולי אני טועה...אציין שאני גם לוקחת ריטלין ונראה לי שלתרופה הזו יש את הפעולה ההפוכה (של לעורר..)
אם הכרחי אז הבחינה היא עוד שבועיים.
תודה רבה=]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדת בחינות
ד''ר אירנה נתנאל24/01/2010שלום לך,
לחרדת בחינות יש מספר סיבות: נטייה ביולוגית, עמדות ותפיסות ביחס לעצמי ולעולם, קשיים שקשורים לסביבה הפיזית או קשיים שקשורים למציאות, תגובות פיזיולוגיות והרגשיות שחלקן הופכות להיות מותנות. חשוב להבין מה הסיבה לחרדה ולקשי התפקוד שלך בבחינה. בהתאם לסיבת הקושי ניתן ללמוד כלים להתמודדות. אני מאוד ממליצה על התיעצות מקצועית כדאי מאוד לעבור אבחון והערכה מקצועית.
פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) משולבת עם ביופידבק מאוד יעילה. זהו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו ניתן ללמוד כלים יעילים מאוד.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מגיביב198424/01/2010שלום לכם
אני לא יודע מה קראה לי בחודש האחרון אני מרגיש המוח שלי הוא דוחה את תרופה שלי שהיא ריטלין
מבחינה רגישית כלומר אם אני לוקח אותה עד 100 LA אני יכול להגיד שאני לא מרגיש אותה בכלל אבל אם אני לוקח יותר המינון אני מתחיל להרגיש משהו אבל לכמה שעות בלבד פסיכיאטרית שלי שאני צריך טיפול פסיכילוגי אבל אני לא יודע מאיפה להתחיל מכיבן שאני רוצה לגשת באופן פרטי וגם אני לא מוצא אנשים מתמחים בבעיות קשב וריכוז
ואם אני מוצאה בכל זאות בנאדם באופן הטיפול שאני אהייה אמור לעבור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל25/01/2010ריטאלין היא תרופה שדורשת מעקב והערכה צמודים כי יכולות להיות לה השלכות נפשיות משמעותיות ונטייה להתמכרות. אני ממליץ לך ראשית להיות במעקב פסיכיאטרי צמוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל כמה
יב198425/01/2010חודשיים אני נימצא בביקור אצלה עכשיו אמרה שאני צריך טיפול רגשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזמהשירה24/01/2010אני לוקחת 50 מ"ג פריזמה. האם אני יכולה להפסיק בבת אחת 50 מ"ג? מה יקרה אם אני אפסיק בבת אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל24/01/2010לא מומלץ להפסיק בבת אחת כי את עלולה לסבות מתופעות גמילה פיזיות של הפסקת התרופה ולכן מומלץ לעשות ירידה הדרגתית של 10 מג' כל 3 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית א סכיזופרניהגלית23/01/2010ד"ר שלום!! אובחנתי כסכיזופרנית ומניה דיפרסיה ומטופלת בזיפרקסה 10 מ"ג ביום.ניסיתי שילובים שונים של כדורים ולא מצאתי את השילוב המתאים לזיפרקסה. ויאפקס 37.5 2 ביום - הצד החיובי-הרגשה מעולה. הצד השלילי-עלייה דרסטית במשקל,עליתי 17 קילו בשנה כמו בולמית פשוט לא הפסקתי לאכול. אדרונקס- הצד החיובי-עצירת התיאבון.הצד השלילי-חוסר שקט,עצבים,חוסר סבלנות,דחף לריב עים הסביבה, ראייה שלילית וכו'... פשוט הרגשה בלתי נסבלת.איבדתי חברים,איבדתי בני זוג,איבדתי מקומות עבודה טופאמקס-אותם תסמינים כמו של האדרונקס.ד"ר ,אנא ייעץ לי -האים קיים פיתרון חילופי לכל הנזכר לעיל כי כבר אבדו כוחותיי..מצפה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראפשרויות טיפול נוספות
ד''ר חיים שם דוד23/01/2010עליית המשקל נובעת ככל הנראה מעלייה בתיאבון בגלל הטיפול בזיפרקסה. ישנן אפש/רויות טיפול נוספות וביניהן גאודון או סוליאן. אלו אופציות טיפוליות סבירות בהחלט ולעתים כדאי לשקול אותן בחיוב למרות החשש מיציאה מאיזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית א
גלית24/01/2010שלום ד"ר חיים שם דויד ותודה על התגובה. אני כבר 10 שנים מטופלת בזיפרקסה והעלייה הדרסטית במשקל היא רק בשנה האחרונה לאור כל השינויים בטיפול הנלווה לזיפרקסה. כמו שציינתי הויאפקס, האדרונקס והטופאמקס. מבין כל השלושה הויאפקס גרם להרגשה הכי טובה אך הוא שהביא לעלייה במשקל.וכל השאר גרמו לעצבנות יתר.מה עושים?? אני חסרת אונים...ומרגישה כשפן ניסיונות...אני מאבדת מקומות עבודה ובני זוג ללא היכר.הייתי מעוניינת להישאר עים הויאפקס והזיפרקסה, ועוד כדור שיבלום את התיאבון אך לא יגרום לעצבנות כמו שגרמו האדרונקס והטופמקס.האים קיים דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית א
גלית24/01/2010שלום ד"ר חיים שם דויד ותודה על התגובה. אני כבר 10 שנים מטופלת בזיפרקסה והעלייה הדרסטית במשקל היא רק בשנה האחרונה לאור כל השינויים בטיפול הנלווה לזיפרקסה. כמו שציינתי הויאפקס, האדרונקס והטופאמקס. מבין כל השלושה הויאפקס גרם להרגשה הכי טובה אך הוא שהביא לעלייה במשקל.וכל השאר גרמו לעצבנות יתר.מה עושים?? אני חסרת אונים...ומרגישה כשפן ניסיונות...אני מאבדת מקומות עבודה ובני זוג ללא היכר.הייתי מעוניינת להישאר עים הויאפקס והזיפרקסה, ועוד כדור שיבלום את התיאבון אך לא יגרום לעצבנות כמו שגרמו האדרונקס והטופמקס.האים קיים דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי
ד''ר חיים שם דוד28/01/2010שלום גלית,
למה איבדת עבודות? מה הסיבות?
בגלל חוסר יכולתנו לנבא מה התרופות שיכולות לגרום לך לעצבנות או לעלייה בתאבון אין לנו ממש ברירה אלא לנסות לשנות טיפול תרפותי עד שמגיעים אל התכשיר שיתן אץת התוצאה הטובה ביותר במינימום מחיר של חוסר נוחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית א
גלית28/01/2010ד"ר חיים שם דויד שלום. כרגע עברתי לטיפול של טופאמקס 50 מ"ג פעמיים ביום בנוסף לזיפרקסה 10 מ"ג פעם ביום.(הזיפרקסה כאמור כבר 10 שנים שאני מטופלת איתו.)הסיבה להחלפת כל כך הרבה מקומות עבודה ובני זוג כנראה הייתה כנראה בגלל החלפת כל כך הרבה החלפות וניסיונות של כדורים נילווים לזיפרקסה....גם אדרונאקס,וונלה,ריספרדל,וויאפקס ועוד המון שמות שאני כבר לא מנסה לזכור. רציתי לשמוע את חוות דעתך על הטופאמקס.הבנתי שהוא עוצר את התיאבון וזה עובדתי כי בשבוע כבר הורדתי 3 ק"ג אך לגבי עצבים,רגזנות,ארגון מחשבות-מה לגבי כך?אני פשוט לא אובייקטיבית כל כך אך הסיבה הקרובה מאוד תומכת והפידבקים די טובים.אשמח לתגובה.תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת להודעה מלפני!!דורון23/01/2010מה ניתן להגיד על בעיות קשב וריכוז האם גם להן יכול להיות ויש חלק או שזה רחוק מהמציאות?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעות הריכוז
ד''ר חיים שם דוד23/01/2010יש צורך להעריך את הסובות להפרעות הריכוז שאת סובלת מהן ולכן לא אוכל לתת מענה לגבי טיפול תרופתי אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיסוציצאה, דה ריאליזציה, זקוק לעזרהדורון23/01/2010שלום , אני בחור בן 20 עם בעיות של חרדה ותחושת עצבות מילדות.התלוננתי בפני רופאי על בעיות של ראייה, כלומר תחושה שהתמונה עם צבעים חזקים , כמו לדוגמא שמישו מקבל מכה חזקה בסרט ומתעורר ככה עמום בלי יכולת ריכוז והרבה צבעים נזרקים לו לעין מה שמקשה , ואפילו בעיני הצופה באותם רגעים בסרט את על תחושת ההתמצאות,ונותן תחושה מוזרה של ראייה לא נוחה ואף מוזרה, זהו חלק מהחיים שליולא לפעמים מהבוקר עד הערב, אני לא מכיר משו אחר, זה מקשה עליי בקריאת ספרים שאני נרתע לחלוטין כמו גם צפייה בסרטים.שאלתי היא מצד אחד התופעה תמידית ומלווה אותי ולכן יותר קשה לחברה לאותם תסמינים של דיסוציאציה שכתבתי , אך אין דבר דומה בשאר התחומים , עשיתי סיטי ראש שנמצא ללא משו חריג בנוסף עשיתי בדיקת מיקוד ראייה ובדיקת עיניים מקיפה.אילו דברים הקשורים לתלונות על ראייה קשורות לדיסוציאציה, אם תוכלו לזרוק לי כל דבר אפשרי שאנשים אומרים או שידועים לכם זה יעזור לי למצוא את הדומה והשונה, האם דיסוציאציה יכולה להפוך לדרך חיים ?ולא רק במקומות מאיימים וספציפיים?תודה רבה, אמח אם תענו לי בפירוט על בעיות ראייה ואובדן תחושת המרחב ובעיקר ההתמצאות ,הנובעת מהקושי החזותי , אשמח .טל, הדבר הפך אותי לבחור אובד עיצות, עם קושי בכל תחום בחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיסוציאציה
ד''ר חיים שם דוד23/01/2010שלום לך,
יתכן בהחלט ואתה סובל מהפרעת דיסוצאיציה. את חווה דה ריאליזציה- כלומר התחושות שאתה מרגיש מהסביבה שלך שונות ממה שאתה חושב שהיית אמור לחוש.
הטיפולים האפשריים למצב\ך יכולים להיות תרופתיים או פסיכולוגיים וביניהם היפנוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקסאנונימית23/01/2010שלום,
עד לפני חצי שנה טופלתי במשך שנה וחצי בציפרלקס עקב חרדות. בעקבות שיפור במצב הפסקתי את הטיפול והחרדות חזרו לאחר כחודשיים בהדרגה. בעצה עם הרופא חזרתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג אך השיפור לא היה מושלם כבעבר. כעת עדיין מופיעים התקפי חרדה ופאניקה, אולם פחות מבלי הטיפול כלל.
שאלתי היא האם לעבור ללוסטרל כמו שהוצע לי ע"י רופא או לנסות קודם להעלות את המינון של הציפרלקס.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינוי ךתרופתי בעקבות הופעת התקפי חר
ד''ר חיים שם דוד23/01/2010שלם לך,
האפשרויות הטיפוליות רבות וכל אחת הגיונית לא פחות מהאחרת. העדפתי האישית היא למצות תרופה אחת ורק לאחר מכן לנסות תרופה אחרת בנוסף, יש הגיון גם לנסות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי עם לימוד של שיטות הרפייה על מנת לשלוט בהתקפי החרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוועדה רפואיתעידית23/01/2010שלום
יש לי ועדה רפואית אחרי עירעור שהגשתי אני סובלת מיזה 5 שנים מרדות התקפי פאניקה ודיכאון
אני מקבלת ציפרלקס 20 מ"ל קסנגיס 0.5 3 פעמים ביום ועדיין אני עצבנית ולא רגוע מירו חצי כדור
המצב שאני עוברת אותו ביום יום קשה כאבים בשרירים סרחורות עצבנות אי
ישקט בראש אני מאוד הייתי רוצה לעבוד רגיל ולהיות בנאדם רגיל אבל אם המצב הנפשי הזה אינני יכולה יש לי כבר 30% נכות וחוות דעת מפסיכיאטר שכותב שהוא ממליץ על 65% אני מאוד מתוחה מהוועדה ולא יודעת מה עלי לומר שם שיאמינו לי שאני באמת לא מסוגלת לפרנס את עצמי מה עלי לעשות ואיך עלי להתכונן לוועדה בכדי לא ליכשל בה השמח לקבל תשובה בהקדם הוועדה שלי היא ב- 26.1 תודה עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה להגיד בוועדה
ד''ר חיים שם דוד23/01/2010שלוםך לך עידית. נכות של 65% היא מאוד מאוד מאוד גבוהה להפרעות חרדה ודיכאון. תצטרכי להסביר ולספר את מה שאת עוברת... אין מילות קסמים וההערכה של שמורה למומחים שיושבים בוועדות הללו. במידה ולא תסמכימי אעם הקביעה הזו תמיד לוכלי לפנות לוועדות עירעור או לבית המשפט לענייני עבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדהדור משה23/01/2010הומלץ לי על טיפול בחרדות ברסיטל.
קראתי באינטרנט על ה SSRI discontinuation syndrom-
דבר שמאוד מדאיג אותי,ואני תוהה אם התרופה היא סם שכשאני אפסיק אותו הוא יפריע לי בתיפקוד והמצב יהיה גרוע מבתחילת הטיפול.
האם התרופה גורמת ל"צלקת" לפעילות המוח שתיגרר איתי לכל החיים?
שמעתי גם על טיפולים אלטרנטביים בצמחי מרפא/טיפולים פסיכולוגיים אינטנסביים.השאלה האם הם יכולים להוות אלטרנטיבה לתרופות?
ובנוסף רציתי לדעת מה ההבדל בין ציפרלקס לרסיטל והאם לבקש מהרופא להחליף לציפרלקס ה"מתקדם"/"חדש" יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות נוגדות חרדה
ד''ר חיים שם דוד23/01/2010תרופות מסוג רסיטל אינן "סם". נקודה.
תסמונת הגמילה מרסיטל מאוד מאוד מאוד נדירה. אפשר להלחם בחרדה במספר אופנים ושיטותצ וטיפול פסיכולוגי הוא אחד מהם. זו החלטתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזור גורליאבגד22/01/2010יש לי חברה שמאוהבת בי (אני סטרייטית,היא דו מינית) היא נהיתה אובססיבית לי ,קנאית ובתקופה האחורנה אובססיבית לשנאה אל בעלי.היא חודרת לי לחיים האישיים עד כדי שאני מפחדת לעשות דברים במשפחה ,לדבר איתה כשברקע מי מבני המשפחה במיוחד בעלי.כשהיא מגלה משהו של א מוצא חן בעיניה כמו שאני מתכוונת לצאת בערב איתו היא חוטפת התקף זעם.ההתקפםנהיו קרובים יותר ורציניים יותר במהלכם היא לא מבקרת את העובדה שמסביבה אנשים ששומעים ורואים,בפעם האחרונה לקח לה כמה ימים להרגע ובהמשך היא היתה די דכאונית. בעבר היא התה במספר סשניים טיפוליים אבל הא לא מגיעה לנקודות האלה המטפלים מסובבים למקומות אחרים -היא יקרה לי והחברות איתה טובה עד למקום הזה-האם יש סכויי להעביר את מערכת היחסים הזו סתם לחברות נורמאלית?האם יש מקום ללכת לטיפול? היא? אני?האם פסיכאטר או פסיכולוג אם בכלל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה לעשות עם חברה קנאית?
ד''ר חיים שם דוד23/01/2010השאלה הזו די פשוטה. מה היית מייעצת לחברה שלך שיש לה ידי שקנאי לה ולמה שהיא עושה? ואם החברה הייתה שואלת אותך אם תוכלו לחזור להיות "סתם ידידים"? - לאחר שתחשבי על התשובות שלך לאותה חברה תצטרכי לפעול באותה דרך ואם שה לא יעבוד תצטרכי לשאול את עצמך למה את לא מצליחה לעשות את הדבר. קחי בחשבון שיש אנשים שלא מבנים הסברים ואמירות "הגיוניות" אלא חייבים לקבל אמירות חד משמעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,שאלה..תום22/01/2010אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה (לא כמקצוע אלא כמגמה). ה
שאלה שלי אם זה באמת נכון לי כי אני סובלת מהתקפי חרדה,יצאתי על קשיי הסתגלות מהצבא,היו לי בעבר כאבים פסיכוסומאטיים שנבעו מלחץ,יש לי קשיים לימודיים שנובעים ממשברים רגשיים (הועלה באיבחון). השאלה שלי.. האם זה באמת נכון לי? האם זה משהו שיכול להזיק ולא כדאי?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם נכון ללמוד פסיכולוגיה?
ד''ר חיים שם דוד23/01/2010הסיבות או שבגללן אנשים בוחרים מקצוע לימוד כזה או אחר מאוד מגוונות.
במידה ואת מתלבטת לגבי המגמה תצטרכי לפנות אל אנשים העוסקים ביעוץ מקצועי.
איני רואה סיבה למה אנשים עם התקפי חרדה לא ילמדו פסיכולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדללי22/01/2010שלום רב,
רציתי לשאול, באם אני נוטל תרופת ריספרדל באופן קבוע, ולפעמים קורה שאין בבית מרקחת את המקורי ואז בעצם אני מחליף לריספרדקס לא מרצוני למשך מספר ימים ולאחר מכן חוזר שוב לריספרדל המקורי,
השאלה:
האם שינוי התרופה יכול לגרום לנזק? או לדבר אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרריספרדל וריספונד
ד''ר חיים שם דוד23/01/20102 התכישירים מכילים את החומר הפעיל ריספרידון. אין מניעה שתחליף ביניהן בשעת הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)