פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות אובססיביות אחר הילדים/מתבגרים
    תמרה
    28/01/2010

אני אם לשלושה ילדים בני 29 , 27 , 18. מאז ומתמיד הייתי ועודני חרדתית -דאגנית- פרנואידית אחרי הילדים. היכן הם ? מתי חוזרים ? עם מי הם נמצאים ? כאשר אני מטלפנת אליו והוא לאעונה אני נכנסת ללחצים , מתחילה לפחד , מרגישה קוצר נשימה , מרגישה שהדם אוזל לי מהגוף , מרגישה חום בכל הגוף , דפיקות לב , יכול להגיע המצב שאעלה לאוטו ואתחיל לחפש אותו במקום ששם הוא אמור להיות , או להתחיל לטלפן לכל חבריו עד שאמצא אותו.
    הדבר נמשך כך שנים. אני לא יכולה להמשיך יותר . זה משפיע עליי מאוד.ואני לא מרגישה שאני יה את חיי , אני מךעין חיה את חייהם בהגנה מתמדת.
    יש לציין שהקטן בהם הוא בן 18 , גובהו 1.90 , בחור ספורטיבי , מרים משקולות , שחקן ספורט , וכן הבן הגדול. אני כל הזמן עומ דת בעמדת היכון להציל אותו. זה לא הגיוני.

שמח לקבל סיוע.

תמרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לתמרה

ד''ר ערן ואדים הראל
    31/01/2010

שלום ותודה על פנייתך. יש צורך באבחון מקיף יותר של מצבך על מנת להציע לך אופציות טיפוליות. אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רידזין וגלולות
    לילי
    28/01/2010

האם ישנה מניעה מלקחת רידזין במקביל לגלולות למניעת הריון (יסמין)

לקביעת תור
    סגירה
    רידזין וגלולות

הוספת תגובה

• רידזין וגלולות

28/01/2010

לילי שלום
    רידזון תרופה שיכולה לתת תופעות לוואי לבביות משמעותיות לכן רצוי לקחת תרופות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

לילי
    28/01/2010

הרופא שלי המליץ על 10 מ"ג רידזין נגד חרדות, השאלה היא לגבי השילוב עם הגלולות האם זה יוצר בעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקטל
    מעיין
    28/01/2010

לאיזה מינון צריך להגיע עם התרופה למיקטל כדי להרגיש טוב לבחור שסובל מדכאון דו קוטבי ותוך כמה זמן מתחילים להרגיש טוב עם למיקטל?
    תודה אבי

לקביעת תור
    סגירה
    למיקטל

הוספת תגובה

• למיקטל

28/01/2010

לאבי שלום
    המינונים של למיקטל נעים בין 150-300 מג ליום. ניתן למדוד רמה בדם. לוקח בין 8-12 שבועות עד שהתרופה נותנת את מלאו השפעתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה?
    א
    28/01/2010

מגיל 12 נטלתי כמה וכמה כדורים נוגדי דכאון,לא עזר לי.כיום אני בת 18 ואני כ"כ מיואשת.איזה כדור נחשב לחזק ויעיל במיוחד בשביל הדכאון והנדודי שינה?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה?

הוספת תגובה

• כדור יעיל נגד דיכאון

ד''ר חיים שם דוד
    28/01/2010

שלום לך,

אין אפשרות לענות לך בגלל שמרבית התרופות נוגדות הדיכאון נחשבות לבעלות יעילות זהה באותה הקבוצה שהן נמצאות בה. ההחלטה לשנות את הטיפול התרופתי נעשית על סמך העבר שלך- מה עזר לך בעבר ומה התרופות שעדיין לא ניסית.

עצתי לך היא לנסות לפנות אל הפסיכיאטר שלך שיחליט לאחר שתעברו על התכשירים השונים שניסית בעבר ולמ=נתח את התגובה,לטיפולים השונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עמית
    27/01/2010

האם אפשרי שאב יקבל משמורת על ילדיו בהמלצת פסיכולוג /פסיכיאטר ,אם ידוע שהאם טופלה אצל פסיכיאטר לוקחת תרופות לדכאון (ציפרלקס)לסרוגין ונסתה להתאבד מס' פעמים לפני הולדת הילדים? (לפני כ10 שנים הוא ידע על זה רק לאחר נישואיו) האב חושש שעקב מצבה הנפשי שנמצא בעליות וירידות היא עלולה לעשות משהו , הוא מצידו רוצה לגדלן, ורוב הזמן בעבר הוא טיפל בהן. לקח מהגנים החזיר מהגנים ורוב הזמן הן היו איתו או אצל סבא וסבתא שלהן?? הבנות בנות 5 ושלוש וחצי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

28/01/2010

לעמית שלום
    בתי המשפט מחליטים על משמורת של ילדים, התהליך כולל קביעת "מסוגלות הורית" . כאשר הורה לוקה בנפשו בית המשפט יכול להעביר להורה השני את רוב המשמורת תוך שמירה על זהות הילדים להיות בקשר עם 2 ההורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    ברוך
    27/01/2010

אני סובל שנים ארוכות מחרדות ומ-OCD ומעולם לא טופלתי בצורה מסודרת ולא לקחתי תרופות, עד שלפני כחודשיים קיבלתי התקף חרדה קשה שלא עבר עם מחשבות אובססיביות ודכאוניות ולא הייתי מסוגל לתפקד כלל.
    בעקבות זאת לפני חודש הלכתי לפסיכיאטר, שנתן לי רסיטל 20 מ"ג כדור ליום ולוריבן - חצי כדור פעמיים ביום. בעקבות זאת המצב שלי השתפר מאוד, יחסית נרגעתי וחזרתי לתפקד, אלא שהמצב היה עדיין רחוק מלהיות כמו שצריך.
    לפני שבוע הלכתי שוב לפסיכיאטר, שהעלה לי את המינון של רסיטל לשתי כדורים במקום כדור אחד ואמר שצריך להמשיך לקחת את הלוריבן לפחות עוד חודשיים.
    נראה שבעקבות הגדלת המינון התחלתי להרגיש פחות טוב נפשית. חוץ מזה, כשהתעוררתי בלילה סבלתי מקצת סחרחורת.
    אתמול בעקבות בעיות בבית נכנסתי ללחץ ומאז אני לא יכול להירגע ואני סובל שוב מגלים של חרדה. בנוסף, התעוררתי באמצע הלילה עם סחרחורת חזקה מאוד, שהתחזקה לא רק במצב של מעבר משכיבה לעמידה אלא גם במצב ההפוך - מעבר מעמידה לשכיבה.
    השאלה שלי - האם הסחרחורת הנוראית יכולה להיגרם מהתרופות ? בנוסף, ידוע לי שאסור לקחת לוריבן יותר מכמה שבועות, אבל הרופא טוען אחרת. גם לגבי רסיטל - כתוב בהוראות לקחת את התרופה עם אוכל אבל הרופא אומר לקחת אותה אך ורק שעה לפני השינה בלי קשר לאוכל. האם הכל בסדר כאן ?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תופעות לוואי?

ד''ר חיים שם דוד
    28/01/2010

שלום לך,
    לעתים עליית מינון מהירה מדי בקפיצות גדולות מדי יכולות לגרום לתופעות לוואי של אי שקט והגברת חרדה ורעד בידיים. יחד עם זאת, הטיפול הוא על ידי תרופות הרגעה שאתה ניוטל או על יידי הפחתת המינון.לעתים זה בגלל המאפיין המחשורי של הפרעת החרדה שאתה סובל ממנה.
    תנסה להפית את המינון לשבוע ותראה מה קורה. במידה ויש הטבה בהרגשתך, תעלה את המינון רק לאחר כשבוע.

הסיכוי שלך להתמכר לתרופות הרגעה מאוד נמוך כי בשלב זה אתה סובל מחרדה והטיפול נ=חוץ לך על מנת להרגיש יותר טוב. אני מניח שאם תרגיש יותר טוב לפני סיום החודשיים הפסיכיאטר ימליץ לך להפחית את המינון עד להפסקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ברוך
    28/01/2010

האם גם סחרחורת חזקה באמצע הלילה (גם במעבר משכיבה לעמידה וגם במעבר מעמידה לשכיבה) יכולה להיגרם מהתרופות או ממינון יתר שלהם ? אם כן, האם גם לוריבן עצמו בלי קשר לרסיטל יכול לגרום לסחרחורת הזאת ? אני בן 27 ולא אמור ידוע לי על בעיה רפואית אחרת שאמורה לגרום אצלי לסחרחורת כה חזקה (כל החדר הסתובב לי מול העיניים וגם בעיניים עצומות הרגשתי שהראש מסתובב). יש לי בבית מד לחץ דם ומיד כזה קרה מדדתי לחץ דם ועד כמה שזכור לי הוא היה תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת דה-פרסונליזציה
    שם טוב
    27/01/2010

בס"ד

האם יכולה להופיע הפרעת דה-פרסונליזציה גם אם לא היתה טראומה כלשהי ,אבקש לפרט אילו גורמים מובילים להפרעה זו .
    כיצד אדע שחווית הניתוק והרגשת טפלות כמעט לגבי כל דבר (אוכל רגשות וכו' ) היא מעבר לנורמה ויש לגשת לטיפול מקצועי?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת דה-פרסונליזציה

הוספת תגובה

• דה- פרסונליזציה

ד''ר חיים שם דוד
    28/01/2010

דיסוציאציה כתופעה יכולה לה=גרם לכל אחד ורובנו חווינו זאת בשלב כלשהו בחיינו. יחד עם זאת ההחלטה לפנות לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי צריכה להתבסס על עומק וחומרת הפגיעה התיפקודית או המצוקה שאת חוה כתוצאה מהדיסוציאציה (במקרה שלך דה-פרסונליזציה). בסופו של דבר- אם יש לך ספק- תמיד תוכלי לפנות ולברר האם המצב באמת מצריך טיפול או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, האם אקטיזיה זה דבר שחולף לבד?
    zcnbh
    26/01/2010

ותוך כמה זמן זה חולף?

תודה.

הוספת תגובה

• אקטיזיה

ד''ר חיים שם דוד
    28/01/2010

אקטיזיה היא תופעת לוואי הנגרמת בעיקר מתרופות נוגדות פסכיוזה ובעיקר בתחילת הטיפול. ההרגשה היא של אי שקט פמנימי ושל צורך מוגבר להנע את הגוף. למרות שהתופעת לוואי יכטולה ל=חלוף מעצמה, כדאי לנסות ולטפל בה על ידי אמצעים שונים.\\ האמצעים מגוונים מאוד. החל מהפחתת מינון נוגד פסיכוזה ועד לתוספת של תרופות שונות

פנה אל הפסיכיאטר לשם ההמלצה הנכונה עבורך לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות אובדניות
    שני
    26/01/2010

האם אצל סכיזופרנים (או לפחות אצל חלקם) יש מחשבות אובדניות בגלל יאוש מהמחלה הנוראה או גם בגלל תכנים פסיכוטיים אובדניים?

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות אובדניות

הוספת תגובה

• מחשבות אובדניות

26/01/2010

גם וגם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גניטיקה
    שני
    26/01/2010

האם במחלת הסכיזופרניה חייב להיות מרכיב גניטי?

לקביעת תור
    סגירה
    גניטיקה

הוספת תגובה

• גניטיקה

26/01/2010

גנטיקה מתייחסת גם לתורשה שקיבלנו מהורינו וגם לדרך איך תאים מתפקדים ביום יום. בסכיזופרניה אפשר לראות מרכיווים גנטיים שעוברים התורשה והפרעות בתפקוד התא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים דמויי ADD כתוצאה מתרופות
    בסטיאן
    26/01/2010

ניסיתי לקחת את התרופה וולבוטרין, נוגדת הדיכאון שעובדת על הדופמין והנוירואפינפרין, שלא עזרה אבל גרמה לי לחלום בהקיץ בזמן צפייה בדברים, בטלוויזיה וכדומה. המחשבות נודדות ואני לא מרוכז כמו פעם. הפסקתי איתה מזמן.
    מבדיקה באינטרנט גיליתי שוולבוטרין יכולה לגרום לתסמינים דמויי ADD.
    ובהחלט זה היה דמוי, כי כשניסיתי לקחת ריטלין זה לא עזר. ניסיתי 20 מ"ג.

יש למישהו מושג על זה? יכול להיות שזה עניין של זמן עד שזה יעבור?

הוספת תגובה

• תסמינים דמויי ADD כתוצאה מתרופות

26/01/2010

שלום בסטיאן
    תרופות,בנוסף לפעולות חיוביות, יכולות לגרום לתופעות לוואי קוגניטיביות לא נעימות. תתיעץ עם הרופא. המינון של ריטלין יכול להגיע עד 60 מג ליון. יתכן ולא נטלתה מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת לעתיד
    לילי
    26/01/2010

שלום!

בתקופה האחרונה אני סובלת מחרדות קשות שפוגעות באורח החיים שלי ובתפקוד היומיומי.
    פניתי לטיפול פסיכולוגי והופנתי לפסיכיאטר למתן "עזרה ראשונה" על מנת שאוכל להמשיך לתפקד (במקביל ממשיכה בטיפול הנפשי).

הבעיה היא שאני סטודנטית בתחום מסויים ואחד הרצונות שלי לעתיד הוא לעבוד בתעשייה הביטחונית, השאלה היא אם אני פונה לפסיכיאטר וקופ"ח מכבי מחזירה לי אחוז מסויים מעלות הטיפול, האם בעתיד מקום העבודה הפוטנציאלי שלי יוכל לקבל את האינפורמציה הזאת?
    הפסיכיאטר טוען כי המידע אפילו לא מגיע לרופא המשפחה. האם כך הדברים ואין לי מה לדאוג?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת לעתיד

הוספת תגובה

• דואגת לעתיד

26/01/2010

לסטודנטית שלום
    כחלק מתהליך קבלה לעבודה ביטחונית מתבצע תחקיר הכולל בדרך כלל תחקיר רפואי. במהלך תחקיר זה אוספים את האינפורמציה הרפואית וזה יכול לכלול כל רישום שנימצא בתיק הרפואי או של בית המרקחת. לפעמים האדם צריך לחתום על ויתור על סודיות רפואית ואז מראיינים את הפסיכיאטר המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לילי
    26/01/2010

תודה על התגובה.

אז בעצם האימרה שזה אפילו לא מגיע לרופא משפחה לא נכונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחדד את השאלה שלי

לילי
    26/01/2010

האם לפי דעתך בכך שאני הולכת לפסיכיאטר שמסובסד בחלקו עיי הקופ"ח אני מסכנת\פוגעת בסיכויי להיכנס לחברות גדולות ביטחוניות?

במידה וכן, האם אצל פסיכיאטר פרטי (ללא מגע עם הקופ"ח) התהליך זהה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחדד את השאלה שלי

28/01/2010

ללילי שלום
    כאשר מקום עבודה דורש ויתור על סודיות רפואית וכך מזמין את התיק האישי של המועמד כל מה שנמצא בתיק יועבר למזמין. מה שרופא פרטי כותב בתיק שלו לא יוזמן אלה עם האדם מדווח על כך שנמצא בטיפול של אותו רופא ונותר ויתור עבור אותו רופא. כאשר בן אדם לוקח תרופה דרך בית המרקחת של הקופה זה נרשם במערכת של הקופה. לא ידוע לי האם התיק יכלול את הרישומים של בית המרקחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת

לילי
    28/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאיבחון לא מדוייק חלק א
    שלמה מזרחי
    26/01/2010

דמיונות

אם אומרים אל תחשוב על פיל לבן, אז הפיל הלבן בא באופן אוטומטי, וגם לא רצוני לאותו אדם, הרי עכשיו אין לו אפשרות להתנגד לפיל לבוא לו בדמיון, הדמיון בלתי רצוי ובלתי נשלט.

אין לי התנגדות לחשוב עליו, כי הוא לא מטריד אותי. אבל אם במקום פיל לבן הייתי מנסה להימנע מלחשוב על משהו אחר מטריד באמת, והיה לי אינטרס להתנגד מלחשוב עליו, כלומר "אפקט פיל לבן" אם אנסה לברוח מלחשוב עליו, הרי אין לי אפשרות.

מי שמנסה להימנע מלחשוב על פיל לבן, והפיל הלבן בא לו, הרי האדם שפוי לחלוטין, הוא בטוח לא סכיזופרני!!! אבל מה לעשות אם המחשבה מציקה לו...???

נכון שאפשר לדמיין במכוון דמיונות של דבר חומרי מוחשי, הנראה לעין. אבל אפשר גם שהדמיון יתקוף אותנו מבלי בכלל שנרצה בזה! בדיוק כמו הפיל הלבן!!!

חוץ מדבר חומרי אפשר מבחינתי לדמיין גם רגש תחושתי אחר, למשל כאב. כלומר כאב דמיוני. אינני בטוח אם אנשים אחרים או כולם יכולים לדמיין כאב, או לחלופין שהוא יבוא להם באופן אוטומטי כמו "פיל לבן" והם ינסו לברוח מזה, ואז קשה עכשיו להתחמק מזה.

מכאן מתחיל סיפורי האישי

אני בילדות הייתי מאוד רגיש וגם נלחצתי מכאב בגב למטה, זה גרם לסבל נורא!!! ומכאן ברגע שרק היה עולה במוחי במקרה מחשבה מקרית על זה, אז היא מאוד גרמה לי לסבל, כלומר אל תחשוב על כאב = לפיל לבן. ואז ניסיתי ללכת כנגד זה, לעיתים מכאב דמיוני הוא הפך לפיזי, בגלל חרדה מעצם כך שאני הייתי חשוף לזה. ואז במקרה כזה, הייתי מבטל את אותו דמיון של כאב על עצמי, כלומר מבטל את אותו פיל לבן אחרי שהוא בא. למנוע מהפיל הלבן לבוא אי אפשר, אבל לבטל אותו אחר כך זה כן אפשרי.

הדרך לעשות את זה, ברגע שבא לי בדמיון אותו כאב, והוא כבר מכניס אותי לחרדה. אז אני באופן מכוון דמיינתי דמיון מנוגד לזה שבא לי. וגם נאלצתי לחזור על אותה התנועה או הפוזה שהייתי, על מנת שיהיה לי ביטול מושלם. הכוונה היא שאם למשל תוך כדי הליכה או תנועה יומיומית שגרתית אחרת, היה לגמרה במקרה או מסיבה כלשהי דמיון של כאב בגב למטה. אז אם במקרה זה קרה לי תוך כדי הליכה, אז הייתי צריך לחזור אחורה, וללכת מחדש את אותם הצעדים בדיוק באותו מקום שהלכתי, והפעם עם דמיון מכוון מבטל. ודוגמה נוספת אם תוך כדי זה שבאתי לשבת, וזה קרה לי. אם כבר הספקתי לשבת, אז הייתי צריך לקום ולשבת מחדש, ותוך כדי כך לדמיין שהגב לא כואב. ויתכן מצב שכשאני קם בשביל לשבת, אז תוך כדי שאני קם, גם בא לי דמיון, ועכשיו אני צריך גם לשבת וגם לקום ובמהלך זה שאני יושב וקם, לדמיין שעכשיו לא כואב לי.

הוספת תגובה

• חלק ב

שלמה מזרחי
    26/01/2010

אחר כך הם התפשטו מחוץ לגופי

הכוונה לאחר שהסברתי את אפקט הפיל לבן, ושגם תחושות באות לי לדמיון כאפקט פיל לבן, ולא רק דבר חומרי, כמו אותו פיל לבן. אז אותם דמיונות של כאב התפשטו גם מחוץ לגופי, ואז הדמיונות שלהם באו על אנשים אחרים, ואפילו גם חפצים!!! וזה בא לי על דברים חשובים לי ועל דברי קדושה. על דברים שהם סתם, אני לא לחוץ, כי בעצם מה איכפת לי מהם??? אז אני לא לחוץ ואז אין לי את אפקט פיל לבן!!! אבל ברגע שיש מולי דברים בעלי ערך חשוב לי או דברי קדושה, רק אז אפקט הפיל הלבן מתחיל לעבוד. אל תדמיין עליהם כאב!!! ואז אשר יגורתי בא לי ואז בגלל זה אפקט הפיל לבן שוב פעל, וגרם לי לדמיון כאב על אותם אנשים ודווקא עוד בגב למטה, שזו נקודה רגישה אצלי, אז זה בא דווקא גם עליהם, כלומר חוק מרפי, שכל דבר דווקא יכול לקרות הפוך, כמו אם נופלת פרוסה עם גבינה, דווקא הצד של הגבינה יפגע ברצפה.

ככה עכשיו אותו כאב דמיוני בא לי על אותם אנשים ודווקא באותה נקודה שמייצגת רגישות אצלי, בגב למטה. ועכשיו אני צריך עם אותו עיקרון של טקס לבטל גם אצלהם.

הסבר ממוקד על התפשטותן גם לחפצים

אחרי שהסברתי למה הכוונה דמיון של כאב, אז יש לי גם חפצים בעלי ערך רגשי, שמהם מאוד איכפת לי, וגם דברי קדושה, ועליהם אני חייב לשמור, ומאוד להיזהר מפני דמיון כזה על פניהם.

אם אני הולך למשל ברחוב או במקום כלשהו, ואני רואה מזוזה, אז כבר מתחיל לפעול אצלי האפקט הזה, ואז אם אני צפוי לראות אותה, אז אני מראש מסיט את מבטי, ואם זה במפתיע, ואני לא מוכן וזה בא מעכשיו לעכשיו, זה עוד יותר קשה, ויותר קשה לי להתגונן, ואז הכאב בא, ואז אני צריך ללכת חזרה לאותה הנקודה שהייתי בשביל להסיר ממנה את אותו כאב דמיוני, כמו כן, אם אני בבית כנסת ומוקף דברי קדושה, אז הכי הרבה קשה לי. אם יישאר מולי דבר קדוש, מבלי שאני אזוז ממנו, או הוא ממני, אז אהיה יותר רגוע, ואז אפקט הפיל לבן ברגע הזה לא פועל. אבל אם יהיה ספר בידיים של מישהו אחר והוא ידפדף או יחזיר אותו למקום, אז כבר אני מאבד שליטה ואז אני נלחץ עוד יותר, ואז הפיל הלבן עובד. חוץ מדברי קדושה גם דברי אסטרונומיה, אם אני רואה את הירח ואת הכוכבים, ואני כבר רוצה להיכנס הביתה, אז שוב אפקט הפיל הלבן יפעל. או אם אני רואה בטלסקופ ואני רואה עוד רוצה להמשיך לראות, הפיל הלבן לא עובד. ואחרי שאני כבר גמרתי לראות, אז הוא שוב עובד ואני צריך להמשיך לראות, והפעם בשביל לבטל כאב, כלומר, שזה נמשך מעבר לשליטתי, ואני רואה עד שאצליח להסיר את אותו כאב. על אנשים לא קרה לי שבא לי עליהם דמיון מבלי להסיר אותו.

מכאן באים לי בדמיון גם המילה, "מת"
    על אותו עיקרון של כאב, וגם הביטול הוא בדיוק באותו האופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלק ג

שלמה מזרחי
    26/01/2010

עכשיו כבר ברור וידוע שאני ער לזה שזה רק דמיון, לח חס וחלילה מציאות!!! אבל עדיין אותו דמיון, כלומר אפקט הפיל הלבן מפריע לי!!!

ומכאן ברגע שבא לי בדמיון כאב על משהו כזה, הראש שלי כואב ואני לא מרוכז, עד שאצליח לבטל ממנו את אותו כאב. לפני 22.5 שנים כשהלכתי לעבודה, לאיזה ילדה נפל תיק עם כל תכולתו, והיה שם ספר תורה כחול, ואז אפקט הפיל לבן עבד. לא עלה בידי לבטל את אותו כאב, ומאז הראש שלי כואב לפעמים יותר ולפעמים פחות, והתרגלתי לזה. ומאז קראו לי עוד כמה מקרים דומים.

והדברים כבר הפכו לפעולה אוטומטית

וזה אומר שאם משהו נמצא מולי, וגם אם אינני לחוץ על פיל לבן, המח סיגל לעצמו כבר באופן אוטומטי שיבוא כאב על אותו הדבר, כמו פעולות הרגל שבהתחלה הם מלאכותיים ואחרי זה משתרשים במח, כמו שוער שלפעמים קופץ לכדור ברפלקס שזאת פעולה אינסנקטיבית שבאה באופן ספונטני, או פעולות הרגל בשעות קבועות שהאדם עושה, הוא בדרך כלל לא אמור לשכוח, באם זה תוכנית טלוויזיה או אם הוא לוקח תרופה או הולך לחוג באופן קבוע, אלה פעולות הרגל. אבל פעולת רפלקס טבעית זה שהעין נסגרת עם משהו יתקרב אליה, ופעולת רפלקס מלאכותית זה שוער ינסה לתפוס כדור שטס לכיוון שלו.

ומעכשיו במקרה ואני לא ביטלתי כאב, אז יש לי תחושה שנכון במבחינה מציאותית לא כואב לאותם חפצים, אבל אני חי כמו בסרט, שאפילו שאנחנו יודעים שזו רק סצנה, אנחנו שוכחים מזה, ומגיבים לסרט כאילו זו מציאות. ומעבר לזה, באה לי מחשבה שנכון מבחינה הגיונית לא כואב לחפצים. אבל המשפט היו דברים מעולם בא אלי, כמו שאורי גלר עוצר שעונים, וקוראים בעולם כל מיני דברים שהם בניגוד לחוקי הטבע, אז אולי יש סיכוי של פסיק של האחוז שאולי כואב באמת, ואז עם זה אינני שקט. וגם במילה, מת, בין אם זה לא או כן יתגשם, מספיק שבא לי עליהם המילה הזאת, וזה נוגד את המצפון שלי ככה לעשות להם, ויש איזה חשש שזה יתגשם חס ושלום.

לסיכום

קורה לי את אפקט הפיל הלבן ואשר יגורתי בא לי וחוק מרפי.

ככה שאני ער למצב הזה ושזה רק דמיון, ואני מגיב לזה כאילו זאת מציאות, כמו שאדם מגיב לסרט כאילו זה מציאות. ועל כאב, יש לי אופציה של פסיק של האחוז שאולי באמת כואב להם, כמו שאורי גלר יכול לעצור שעונים ולסובב מצפנים, וכל מיני תופעות שהם מנוגדים לחוקי הטבע. ועל המילה, "מת" לא פיר כלפי אותם אנשים שזה יבוא ממני עליהם, בין אם זה לא מתגשם, ובין אם חס ושלום כן. ויש לי איזה חשש שכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב נפשי בעייתי
    רועי
    24/01/2010

אחי בן ה31 נפגע בגיל קטן בראשו ומאז עבר מספר ניתוחי ראש.
    בנה האחרונה עבר שוב ניתוחי ראש ובעקבות כך החלו פרכוסים.כיום מטופל הוא בתרופות נוגדי פרכוסים.
    בנוסף לכך התגרש מאשתו ובגלל המצב אינו רואה את ילדיו באופן תדיר כיום גר הוא אצל הורי בני 65.
    הבעיה: יש לו היתפרצויות זעם רבות מלוות באיומים שיפגע בעצמו כי למה יש לו לחיות.
    לעיתים שוקע בחוסר מצב רוח ממושך. מאיים תדיר שלא יקח את התרופות כי רוצה הוא למות.
    הורי נשברים יום יום ונגמרים למול עיננו .אניננו יודיעם מה לעשות ניסיונות לשכנעו לגשת לטיפול נענו בשלילה גמורה.
    הורי חיים בפחד מתמיד שלא יפגע בעצמו או שיחליט שלא לוקח הוא את תרופותיו.
    אנו כולנו אובדי עצות!!!
    אודה לתשובה ,עצה ועזרה.
    רועי
    0545920231

לקביעת תור
    סגירה
    מצב נפשי בעייתי

הוספת תגובה

• מצב נפשי בעייתי

26/01/2010

לרועי שלום
    המצב שאתה מתאר מורכב ביותר. התפרצויות אלימות לפעמים הם חלק של תסמונת לא מטופלת מספיק. לכן יש להביא את העובדות האלו לידיעת המטפלים. האם ניסיתם טיפול פסיכולוגי, או חונך, שיעזרו לו להתייחס באופן טיפולי למצב שלו. אולי כך הוא יכול לקבל פרספקטיבה מעט אחרת. יתכן והמטפל יכול להציע תרופות נגד דיכאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רועי
    31/01/2010

תודה רבה על תשובתך!
    אחי מסרב בתוקף לטיפול! הוא אינו מוכן לשמוע על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכוזה
    שני
    24/01/2010

האם פסיכוזה יכולה להעלם ללא תרופות? או ההיפך - היא עלולה להחמיר ללא תרופות.

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכוזה

הוספת תגובה

• פסיכוזה

26/01/2010

אפשר לראות גם הבראה ספונטנית וגם החמרה עקב חוסר טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה