מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים כשציפרלקס לא עוזר?אורן12/11/2009
שלום,
אני בן 37 בריא בדכ עד לפני שנה וחצי אז לקיתי בתסמונת התשישות הכרונית או... חרדה. כל רופא אומר משהו אחר.. אין לי רקע או סיבה או הרגשת חרדה, מצד שני כל הבדיקות תקינות! ועדיין מספורטאי שהכל טוב אצלו הפכתי לסמרטוט מותש כואב עם סחרחורות חולשה קיצונית חום קל בטן לא יציבה ועוד ועוד. כניסיון לקחתי ציפרלקס מעל ל 6 חודשים אך ללא כל שינוי. לפני 3 חודשים הפסקתי את התרופה אך שאלתי היא אם קיימת תרופה טובה מציפרלקס למצב בו אני נמצא? האם בכלל הסיבה עלולה להיות חרדה בלי שאני מרגיש אותה בכלל וברמה כזאת שתמוטט את הגוף לככ הרבה זמן בלי הקלה של ציפרלקס? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון
manosss13/11/2009אני לא מטפל ולא רופא רק אחד כמוך שעבר את נושא הציפרלקס ואני היגעתי למינון של 3 ביום ולאחר שלא ראיתי שזה עוזר כל מיני אנשים אומרים שזה כדור האושר ואצלי לא היה אושר רק דכאונות וחלומות רעים ובהמלצת רופא כמובן החלפתי לוויאפקס תנסה ותהיה בריא ,,,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים כשציפרלקס לא עוזר
ד''ר אירנה נתנאל15/11/2009אלון שלום,
באופן כללי, כשכל הבדיקות הגופניות תקינות אפשר להניח שהסיבה היא נפשית. כדי להבין ממה אתה סובל ולהתאים תרופה למצבך יש צורך באבחון מקצועי ומעמיק. חשוב לציין כי הטיפול היעיל ביותר הוא שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן לשלב גם ביופידבק. טיפול CBT קצר וממוקד ובמהלכו תלמד כלים ומיומנויות של שליטה במצבך בהווה וגם לטווח הארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lustral sertralineאנונימי12/11/2009
שלום,
רציתי לדעת מה זו התרופה lustral- sertraline , מתי נותנים אותה? למי? ולמה?
האם רק פסיכיאטר רושם לה מרשם או שגם רופא משפחה יכול לתת מרשם לתרופה זו?
האם היא משפיעה על התפקוד המיני?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lustral sertraline
ד''ר אירנה נתנאל13/11/2009שלום לך,
לוסטראל (סרטראלין) היא תרופה נוגדת דיכאון מקבוצת SSRI, משמש גם לטיפול בהפרעה אובססיבית-כפייתית, בחרדה חברתית, בהתקפי פניקה, ובהפרעה פוסט-טראומתית (PTSD). שימושים נוספים שנחקרים הם טיפול בדיכאון קדם-ווסתי, דיכאון פסיכוטי, בעיות התנהגותיות כתוצאה מפגיעה מוחית, ושפיכה מוקדמת.
אחת תופעות הלוואי השכיחות היא ירידה בחשק המיני.
התרופה ניתנת על ידי פסיכיאטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההשפעה של ריספרדלקו12/11/2009
על חילוף חומרים של סוכרים?
והאם יתכן שהתרופה גורמת לעצירות?
והאם רמה גבוהה של פרולקטין בעקבות ריספרדל, זה מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,aucv
ד''ר ערן ואדים הראל15/11/2009ריספרדל יכול לגרום לעלייה של סוכרים בדם וכן גם לעצירות. עלייה בפרולקטין דורשת התערבות אך ורק אם היא מלווה בסימפטומים כגון חלב מהפטמה, עיכוב במחזור החודשי וכו'.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות בשל בעיות בריאותאריה12/11/2009
כבר כ - 4 חדשים אני סובל מכאבים ושריפה ב שרירים .
הדבר גורם לי ללחץ נפשי וחרדות .
אני מדי פעם לוקח כדור וובן .
מה הנזקים העלולים להגרם משימוש בכדור זה .
האם ישנה תרופה אחרת המומלצת לשימוש חד פעמי רק בזמן
כאב חריג ?
איזה טיפולים נפשיים מומלצים למצב זה ?
אודה על תשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות בשל בעיות בריאות
ד''ר אירנה נתנאל12/11/2009אריה שלום,
אני מאוד ממליצה לא לקחת תרופות על דעת עצמך. בנטילה לא מבוקרת, וובן שיכולה לגרום להתמכרות. על נמת להציע לך טיפול תרופתי מתאים יש לערוך אבחון מקצועי ומעמיק על ידי פסיכיאטר. בנוסף, חשוב לציין שהגישה היעילה ביותר בהתמודדות עם מצבך היא שילוב של טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן גם לשלב CBT עם ביופידבק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CBTשני12/11/2009
האם זה מתאים גם לסכיזופרניה? אם כן, באיזה שלב של המחלה כדאי להוסיף את הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CBT
ד''ר אירנה נתנאל12/11/2009אבי שלום,
CBT מתאים בשילוב עם תרופות, כתוספת לטיפול התרופתי ולא במקומו. מתאים לאחר השלב החריף של המחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רע לי..ע'11/11/2009
שלום, אני בן 19 וחצי חייל בצה"ל כבר 5 חודשים..מאז הגיוס שלי לא מצאו לי שיבוץ ומשאירים אותי באוויר כבר יותר מדי זמן..בטירונות היה לי רע עד כדי בכי והסתגרות והתבודדות שלא רציתי לדבר עם אפחד כשהייתי רחוק מהבית..עכשיו רוצים שאני אצא לבסיס סגור ואני פשוט לא מסוגל לשרת רחוק מהבית..המצב בבית שלא לא קל ממילא והעליתי את זה בפני הגורמים הנכונים אבל הם לא טיפלו בזה כראוי בטענה שאמנם המצב לא קל אבל זה לא מצריך את שהותי בבית...אני בינתיים מתחמק מהגזר דין באמצעות גימלים אבל זה יגמר בשלב מסויים ואני מרגיש פשוט על הפנים..רע לי כל הזמן והמוח שלי לא מפסיק להריץ מחשבות..אין לי תיאבון אני לא ישן כמעט...מה אני יכול לעשות? ממש רע לי וקשה לי ואני אשמח לקבל עזרה..בתודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסיס סגור
ד''ר אירנה נתנאל11/11/2009שלום לך,
צר לי מאוד על מה שאת עוברת. ממש חבל ששירותך בצה"ל מתחיל מרגל שמאל. אני מציעה לפנות לקב"ן ולמפקדים שוב ושוב עד שימצאו לך פיתרון ושיבוץ מתאים. ניתן גם לפנות לפסיכיאטר ולבקש חוות דעת נוספת.
תחזיקי מעמד,
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות ל"רסיטל"לימור11/11/2009
שלום, אני נוטלת זה 3 חודשים כדורי רסיטל-שני כדורים ביום.
לפני 4 ימים שכחתי יומיים רצוף לקחת. שלשום התחלתי עוד פעם ומאז יש לי בחילות בתדירות גבוהה יחסית,בעיקר בבקרים. האם התגובה הינה נורמלית?
יש לציין כי בתחילת התהליך סבלתי מבחילות רבות, אך הדבר נפסק לאחר חודש לערך...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות ל"רסיטל"
ד''ר אירנה נתנאל11/11/2009לימור שלום,
סביר להניח כי תגובה זו נובעת בגלל ההפסקה והחזרה הדרסטית של התרופה. כעת, יש לתת לגוף שוב להיסתגל למינון של הטיפולי וכעבור כשבוע - שבועיים הבחילות אמורות להיפסק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרצות לחיותאנונימית11/11/2009
נטלתי בעבר כדורים אנטי פסיכוטים,
לא רק שלא עזרו אלא הזיקו רבות.
בין שאר תופעות הלוואי האיומות שלהם,
איבדתי כל רצון לחיות. הייתי כמו זומבי.
מצבי השתפר פלאים כהפסקתי ליטול את אותן תרופות.
וכן, על דעת עצמי, מבלי להתייעץ בפסיכיאטרית שלי.
פחדתי ממנה כל כך.
וכעת לאחר כארבע שנים, מצבי נשאר טוב ויציב.
אני לומדת, דואגת לעצמי, אני מאושרת.
לא סובלת פסיכיאטרים, רק המילה מעוררת בי בחילה.
ראיתי כיצד הם מתייחסים למטופלים שלהם כשהייתי מאושפזת. בזלזול, בבטול, באדישות וחוסר רגישות.
אם היתה התיחסות שנשאה אופי איכפתי היא גם הגיעה עם דיבור ילדותי ומתנשא.
כפי שמדברים אל ילד מפגר.
לאף בן אדם אין זכות לנהוג כך בבן אדם אחר.
גם בני אדם עם בעיות נפשיות הם בני אדם.
לסממם אותם בסמים פסיכיאטרים זה לא לטפל בהם.
לכלוא אותם ולהתעלם מהם זה לא לטפל בהם.
לכל מטופל יש את הזכות להיות מעורב בטיפול שלו.
להיות מעורב זו גם הזכות לסרב לטיפול מסויים.
לבטל את אותם מטופלים בטענה כי אין הם מבינים לגבי מצבם זה לא רק רשעות אלא גם פשע של ממש.
אני לא מבינה מדוע פסיכיאטרים אינם נותנים את הדין על כך. מדוע ההתעלמות ושתיקה?
הרי לא מדובר בסוגיה חדשה, אי אפשר באמת לבוא ולומר כי פסיכיאטריה הינה תחום ברפואה ככל תחום אחר. שכן המושג אנטי פסיכיאטריה הינו מוקר וידוע.
עד כמה שידוע לי אין מושג של אנטי אונקולוגיה.
אשמח לדעות ותשובות בנושא,
אנונימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היחס משתנה
רספוטין11/11/2009באם תטופלי ע"י פסיכאטר פרטי תיראי הבדל שמיים בארץ.
את היחס שאת כותבת עליו הרגשתי בעיקר בעת אישפוזיי הרבים וכן כאשר טופלתי ע"י פסיכאטר מקופת חולים.
היום אני מטופל ע"י פסיכיאטר פרטי וההבדל ניכר.הקשבה,התעניינות,רצון רב לשתף ולייחס חשיבות לדעות שלי בקיצור,הבדל שמים וארץ.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת....
אנונימית11/11/2009למרות שהיחס למטופל שונה מאוד אצל פסיכיאטר פרטי,
הגישה באופן כללי טרם השתנתה.
עדיין פסיכיאטרים חושבים שבכדי להשיג הטבה במצבו של המטופל
יש לטפל בו באופן פרמולוגי.
אותן תרופות פסיכיאטריות אינן מרפאות דבר.
הן כן מדכאות תסמינים נפשיים מסויימים.
במקרה שלי הייתה הרעה ניכרת במצבי כשהתחלתי לקבל את אותן תרופות.
בשלב מסויים כבר לא דיווחתי לפסיכיאטרית שלי על אותה הרעה, פחדתי!
היא תמיד איימה באישפוז.
כעת אני משוחחרת מפסיכיאטרים. מקווה לתמיד.
אני מעדיפה את טלטלות הנפש שלי על פני נפש שטוחה.
פסיכיאטרים מעדיפים על פי רוב נפש שטוחה, כזאת שמתרצה.
אני כותבת כי חשוב לי שאנשים ידעו, מטופלים ופסיכיאטרים.
חשוב להרים את הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטריה
ד''ר אירנה נתנאל11/11/2009שלום לך,
אני מצטערת על ההתנסות השלילית שלך עם הפסיכיאטריה. בכל זאת, לא כדאי לעשות הכללות. רופאים אלה עושים עבודת קודש ומנסים לעשות כמיטב יכולתם על מנת לעזור לסובלים. גם במגזר הציבורי וגם הפרטי ישנם רופאים טובים ומקצועיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמנם?
אנונימית11/11/2009עבודת קודש?
אני בספק!
אולי היית רוצה להאמין שכך מתנהלים העניינים.
האמת רחוקה מכך שנות אור.
הלוואי ותוכלי להתבונן על עבודתך לעומק.
מבלי להצתדק.
עברתי לא מעט במסגרת המערכת הפסיכיאטרית,
לא דיברתי רק על בן אדם אחד.
(לפחות כיבדת אותי בתגובה, זה גם משהו שרבים מהפסיכיאטרים לא עושים)
את יודעת הרי מה מתנהל תחת כותלי בתי חולים לחולי נפש.
האם באמת את יכולה לטעון כי אין כפייה פסיכיאטרית?
במידה ואני מאושפזת ומסרבת לטיפול תרופתי, האם ישמע קולי?
חוששני שלא.
את גם יודעת שלא.
תטען המערכת הפסיכיאטרית - נפשה אינה בקו הבריאות,
היא אינה מסוגלת להחליט מה טוב עבורה.
דעי כי מדובר בטענה לא מוסרית.
את דבריך את מוסרת בתור פסיכיאטרית,
אילו היית מסוגלת לשים עצמך במקומי, במקום מטופליך,
היית רואה את הדברים מעט אחרת.
בכל אופן,
תודה על התייחסות,
הידברות בין שני הצדדים הינה חשובה ביותר,
לפחות בעיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן בלי לעשות הכללות
רספוטין11/11/2009אבל בכל זאת ההבדל ביחס קובע את אופן הטיפול.
אדם העומד מול פסיכאטר ציבורי ומקבל יחס מתנשא לעולם לא יוכל להסביר את העובר עליו באופן פתוח וברור.
בכל הפגישות שלי עם פסיכיאטרים ציבוריים הרגשתי במעין מלחמה,צורך להגן על עצמי ועל חרותי,החשש מאישפוז היה קיים בכל פגישה.כאילו אתה עומד בפני שוטר ושופט ולא רופא.
9 שנים שאני מטופל במערכת הפסיכיאטרית ועד שלא נפגשתי לאחרונה עם פסיכאטר פרטי מעולם לא סיפרתי את סיפורי באופן פתוח וגלוי.רק איתו הרגשתי נוח ומוגן לספר את כל שעבר לי במוחי ואת תחושותי שהביאו אותי לאשפוז הראשון.הרגשתי כמי שעומד לפני רופא.
הפסיכיאטר האנושי היחיד שפגשתי במערכת הציבורית היה רופא צעיר שדגל בשיטות אחרות מעבר לטיפול התרופתי אבל מתוקף תפקידו היה חייב לטפל בשיטות הקובנציונליות.
הבעיה בפסיכיאטריה היא שהכדורים מקבלים יותר חשיבות מאשר הרגשת החולה והם הניחלו זאת למשפחות.את אף אחד זה לא מעניין האם אתה מרגיש טוב מה שיותר חשוב זה האם לקחת כדורים.
להרגשתי המטרה בפסיכיאטריה היא שתיקח כדורים ולא שתרגיש טוב וזאת טעות חשיבתית גדולה בחשיבותה לכן גם רופאים פסיכיאטרים ציבוריים ממהרים לאבחן כי אחרי האבחון כבר חובה לקחת כדורים כי אתה כבר חולה.
אבחנה ראשונה יש לעשות אך ורק אצל פסיכיטאר פרטי שאינו מתוגמל ע"י חברות התרופות.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם כל הכבוד לכל הפסיכ' הפרטיים שלכם
א.מ.11/11/2009הפסיכיאטר הפרטי שהיה לי בתחילת הסאגה שלי, היה מעולה. אכפתי, מקשיב, בדיוק כל מה שאתם מתארים. אבל ברגע שנכנסתי להתקף פסיכוטי קשה שהוא לא היה שם כדי לראות את זה ופשוט העלה והעלה לי מינון עד שהגעתי למינון מטורף שלא אמורים בכלל להגיע עם ריספרדל עם תופעות לוואי של אוטיסטים, וזה רק חזר, והכל כי הוא לא היה שם לפקח ולאבחן, כי הוא היה פרטי. אז עברתי הכל בבית. באשפוז בית. נעולה בלי קשר לעולם, עד שלא יכולתי יותר ובאיזשהו מקום אני ביקשתי שיאשפזו אותי מרוב שסבלתי.
אם היו מפקחים עליי ומאבחנים מוקדם יותר, היו יכולים למנוע ממני סבל של שבועות.
אז אל תזלזלו לגמרי במערכת הציבורית, שברגעי חירום (בדגש על כך) מאבחנת מעולה ונותנת את הטיפול הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף אחד לא מנע ממך
רספוטין12/11/2009להתאשפז מרצון בראשית ההתקף.
מבחנתי גם הפסיכיאטר כשל בטיפולשכן תפקידו זה לייצב אותך אך לזכותו יאמר שניסה למנוע ממך אישפוז ולטפל בך תרופתי.
אם את רואה באישפוז כאיבחון ראשון כטיפול נכון אז הספיכיאטרים הציבוריים כולם מעולים למטרה זו.מישהו אמר שזה הטיפול הנכון?מה עשו לך באישפוז?נתנו לך תרופות רק במסגרת מבחילה את זה ניתן לעשות גם במסגרת פרטית ללא אישפוז.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רק תרופות!
אנונימית12/11/2009מדוע הטיפול הפסיכיאטרי נעשה כמעט לרוב באמצעות תרופות פסיכיאטריות?
הנפש הינה מורכבת מרבדים רבים, לא רק ביולוגיים.
ממצאים ביולוגיים ודאיים טרם הוכחו,
שכן הבחנות של מחלות נפש אינן נתמחות על סמך ממצאים ביולוגים.
לא לוקחים ממני בדיקת דם ולא עורכים לי בדיקת MRI בכדי לקבוע מאיזו מחלה נפשית אני סובלת.
קיימת מידה לא מבוטלת של סובייקטיביות לגבי קביעת הפרעות ומחלות נפשיות.
מה גם שתרופות פסיכיאטריות ניתנות הרבה לפני קביעת הבחנה פסיכיאטרית מדוייקת של מחלה.
אלו בהחלט עשוייות לשבש את ההבחנה.
קבעו כי אני סובלת ממצב פסיכוטי.
אני טענתי נגד אותה הבחנה.
כמובן שטענתי נדחתה על הסף,
הרי מה אני יודעת על עצמי, פסיכוטית שכמותי.
אילצו אותי ליטול כדורים אנטי פסיכוטים,
אלו גרמו לי לנזק רב.
נפשי ופיזי (השמנתי מאוד, בלוטת התריס שלי נפגעה)
עד כדי כך שרציתי למות.
לא היה לי עבור מה לחיות.
כשהעזתי להיות גלוייה עם הפסיכיאטרית שלי היא רק הוסיפה עוד כדורים ואיימה באישפוז.
לאחר שנה שהייתי על כדורים אלו החלטתי להפסיק ליטול אותם. מבלי להתייעץ עם הפסיכיאטרית שלי.
לקח זמן והרצון לחיות חזר אלי.
חזרתי להיות אני, מי היה מאמין.
כל זאת הצלחתי לעשות מבלי ליטול את אותן תרופות.
ולפי דעתי, הפסקת נטילתן הצילה את חיי.
טופלתי כשנה אצל פסיכיאטר פרטי.
היחיד שהסכים לקבל אותי מבלי לאלץ אותי ליטול תרופות פסיכיאטריות.
כבר כמעט שנתיים שאני לא נמצאת במסגרת טיפולית כל שהיא. אני מרגישה מצויין.
לומדת בבצלאל. שנה חמישית ואחרונה בלימודי ארכיטקטורה. סטודנטית מצטיינת.
לעולם לא אשכח את שעברתי. אני חיה עם זה יום יום.
כואבת את אשר קרה.
המסר שלי הוא שיש להקשיב למטופל,
להתאים את הטיפול אליו, לא לדרוש ממנו להתאים עצמו לטיפול. לא תמיד הטיפול התרופתי עובד.
יש להיות פתוח לגישות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת אבסורד
רספוטין12/11/2009את טוענת שכדונים ניתנים לפני אבחנה,בלתי אפשרי.קודם אבחנה ולאחר כך כדורים אי אפשר אחרת.
את רוצה לקבל אדוויל נגד מניה דיפרסיה?
התמזל מזלך,הורדת את הכדורים ולא נכנסת להתקף פסיכוטי,ברת מזל.אני הפסקתי ארבע פעמים ובכולם יצאתי מאיזון.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצער...
אנונימית12/11/2009מצער לחשוב על התלות שבני אדם מפתחים בכדורים פסיכיאטרים.
אולי לא נכנסתי להתקף פסיכוטי נוסף כי מעולם לא היה לי התקף פסיכוטי.
ולידיעתך.....
בעת אישפוז ניתנים הכדורים קודם.
לוקח הרבה מאוד זמן בכדי להגיע להבחנה מדוייקת.
כדורים פסיכיאטרים ניתנים מיידית.
וזאת על סמך הבחנה שרלטנית ביותר.
מציעה לך לקרוא על מחקר שנקרא "החולה המדומה" -
עד כמה קל ניתן לקבל הבחנה של סכיזופרניה.
גם את - נפש ומוח של פרופ' ישעיהו ליבוביץ.
הכדורים שקיבלתי היו הרסניים עבורי.
הרגשתי כמו תת אדם.
קיבלתי הרבה כדורים, סוגים שונים, מינונים שונים
כל פעם קוקטייל חדש.
הפסקתי להיות אני.
עדיף היה לי למות מאשר לחיות במצב כזה.
התגברתי בזכות משפחה מבינה ותומכת.
מאחלת לך חיים מאושרים עם או בלי כדורים פסיכיאטרים.
כבר לא אנונימית,
דורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצורך העניין האבחנה היא סופית
רספוטין15/11/2009אין קשר שאכן להגיע לאבחון מדייק דרוש זמן ופתיחות.ברור לי שהאבחונים הפסיכיאטרים הניתנים ע"י בתי החולים ברובם לוקים ושגויים.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקסשני10/11/2009
כמה זמן צריך לחכות מרגע שלוקחים לפונקס - 300 מג, ע"מ לראות שהתרופה עוזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפונקס
ד''ר אירנה נתנאל12/11/2009אבי שלום,
השפעה מלאה מושגת כעבור מספר ימים או שבועות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ושימוש בתרופות פסיכיאטריותמאיה09/11/2009
שלום,
אני מטופלת מזה מספר שנים בציפרלקס (3 כדורים ביום, כל כדור 10 מ"ג).
אני מתכננת הריון בזמן הקרוב ורציתי לדעת אם מומלץ להפסיק את הטיפול מחשש לפגיעה חלילה בעובר.
בנוסף, שמעתי על תרופה חדשה בשם "וולבוטרין" אשר לא גורמת להשמנה וירידה בחשק המיני.
האם תרופה זו הינה טובה לטיפול ב OCD (מחשבות טורדניות) והאם היא מותרת לשימוש בזמן הריון?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל מכם תשובה...
מאיה17/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופה-סוליאןשרון09/11/2009
שלום
זה הקישור שמצאתי
סוליאן:
האם אכן עוזרת גם לטיפול בדיכאון הנלווה למחלה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נכון
ליאורה10/11/2009לא ראיתי את הקישור אבל ממה שאני יודעת התרופה מטפלת גם בדיכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה,אפשר לקבל גם את דיעת
שרון15/11/2009מנהלי הפורום?
אשמח לשמוע לגבי התרופה
אגב, למה הורד הקישור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפינטע09/11/2009
שלום
אני מעונינת להחליף תרופה מקלופיקסול לתרופה אחרת שפחות משמינה
רציתי לדעת האם שמעת על תרופת האביליפי האם היא באמת לא משמינה והאם היא משווקת בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש עוד תרופות שלא משמינות
דיכאון12/11/2009בניהם גאודון וסוליאן
גאודון אפילו מרזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לך נסיון עם הגאודון
רספוטין15/11/2009אני עומד לפני החלטה האם לעבור לגאודון ואשמח לדעת כיצד הוא השפיע עליך.
בתודה
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהא08/11/2009
שאלה:
בן 22 לוקח רספירדל קונסטה מינון קלאסי 3 שנים ולא עוזר בסימנים שליליים במידה מוצלחת האם כדאי לי לנסות אינווגה או לפונקס וגם מבחינת עייפות וחוסר תפקוד בחשיבה למידה ועשייה
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמטופלת
אלישבע09/11/2009הריספרדל מונע פסיכוזה אבל הוא משבית את הרגשות. כמטופלת, סבלתי מהריספרדל יותר מאשר המחלה עצמה. סרוקוואל זה הרבה יותר טוב - גם לא משמין וגם יעיל וגם לא עושה ראש של זומבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבללל
א10/11/2009ציפיתי דפקא לתשובה יותר טובה מרופא באתר וניסיתי כבר סרוקוול ונפלתי כמו קרנף בכל אופן יש על זה המון ויכוחים בעניין הזה וכמו שאף אחד לא מושלם
כך כמובן הוא גם הטיפול שהרי מחלת נפש=אישיות מוחמרת ולא משנה מה נעשה כד שבור אי אפשר
להדביק אפשר רק לנסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לשכנע מטופל בסוליאן ללכת לשרון08/11/2009
לטיפול פסיכולוגי בנוסף?
אני מבינה מקריאת ההודעות פה שהשילוב יעיל אך אם החולה מתנגד האם כדאי לנסות "להכריח" אותו או לתת לתרופה לעשות את שלה?
כלומר, האם התרופה יעילה גם ללא טיפול נוסף?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול המשולב
ד''ר אירנה נתנאל09/11/2009יעל שלום,
הטיפול התרופתי יעיל ללא כל ספק. אין צורך להכריח אף אחד לקבל טיפול פסיכולוגי. חשוב שהטיפול הפסיכולוגי יעשה מתוך רצונו החופשי של הסובל. הטיפול התרופתי יכול להיות מספיק לפני עצמו כטיפול יחיד וגם בשילוב עם פסיכותרפיה. יתכן ובהמשך החולה יסכים לקבל גם טיפול פסיכותרפויתי בנוסף לתרופות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרסיהיעל06/11/2009
שלום רב
אשמח לדעת באילו מקרים נותנים את הזיפרסיה ובאילו מינונים (אם לא מדובר בסכיזופרניה?)
אשמח לדעת מה השפעותיו והאם יש לצרוך אותו כל החיים?האם יש לו תופעות לוואי קשות?
תודה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה גורמת להשמנה
שרון08/11/2009בעיה קשה שמובילה אח"כ לסיבוכים רפואיים קשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)