מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מתרופותמירב01/01/2010
שלום רב.
אמא שלי התאלמנה לפני 14 שנה ונכנסה לדיכאון עמוק. במשך כל השנים היא לקחה כדורים נוגדי דיכאון וחרדה ובנוסף כדורים כדי להרדם וכדורים כדי לקום מהמיטה בבוקר. אני חייבת לאמר שאמא שלי השתנתה מקצה לקצה. מאישה מלאת חיים היא הפכה לאיפוכונדרית חרדה למרות שכל הבדיקות שהיא עושה יוצאת תקינות כל הזמן. היום היא בת 64 מלאה בכימיקלים שונים שנותנים לה רופאים שונים. היא מרגישה שהתרופות כבר לא עוזרות ולאט לאט היא שוב מתחילה לישקוע בדיכאון וחרדות. היא רוצה להיגמל מכל הכדורים ומבקשת שנאשפז אותה במכון גמילה מכיוון שאין לה את הכוחות הנפשיים והפיזיים לעבור את זה בעצמה והיא רוצה להיות תחת השגחה ופיקוח בליווי יעוץ והכוונה.
אני מבקשת את ההמלצה שלך למכון גמילה מתאים וכמובן את הדעה שלך לגבי ההחלטה של אמא שלי.
תודה רבה
מירב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמיל מתרופות
ד''ר חיים שם דוד01/01/2010שלום לך,
השאלה שלך בעייתית מכיוון שאת מניחה מראש שיש לאמך בעית התמכרות כאשר נראה שהתרופות שאמך לוקחת אינן יעילות מספיק. ואולי יש לה את שתיהן. גם זו אפשרות.
איני מכיר מכונים שעוסקים בכך במסגרת של אישפוז מלא. וןאכמובן שלא אוכל להגיד את דעי על מצבה כי איני מכיר אותה ואת המצב שלה וההסטוריה הרפואית שלה. המלצתי היא שתלכו יחד עמה אל פסיכיאטר על מנת שיעריך את המצב בצורה אחראית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה שלא עוברתנור31/12/2009
אני אישה בת 40 מאז שאני זוכרת את עצמי אני לחוצה וחרדה בשנה האחרונה החרדה התגברה והתחלתי לסבול מהתקפי חרדה נוראיים טופלתי בלוריוון כדורפעמיים ביום וברסיטל .מצבי לא השתפר נשארתי עם הלוריוון והתחלתי לקחת ציפרליקס .אני כבר חודשים וחצי עם ציפרלקס בחודש הראשון חשתי הקלה ומצבי השתפר אבל מלפני שבועיים התקפי החרדה חזרו אני נואשת נא עזרתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה שלא עוברת
31/12/2009לנור שלום
עליך לפנות לרופא המטפל ולבדוק האם המינון שאת מקבלת הוא הנכון. לפעמים חרדה דורשת נתינה של מינונים גבוהים יותר. יש הרבה תרופות עליהן ניתר להמליץ. האם ניסית שילוב עם טיפול פסיכולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בויפאקסאילה30/12/2009ידוע לי כי הטיפול בויפאקס אמור לתת מעט אנרגיות וחיות אני משתמשת בתרוה כשבועיים וקצת ולא רק שאיני רואה או חשה אנרגיות אלא ממשיכה לחוש עייפות נוראית האם אראה בהמשך תוצאות טובות והזמן בו השתמשתי עד כה אינו מספיק כנראה.
ושאלה נוספת שמעתי על תרופה בשם ליריקה שהיא מעולה ומועילה במצבי חרדות מתמשכים אשמח לקבל בכמה מילים אינפורמציה על תרופה זו מאחר שנודע לי שאינה קיימת בסלהתרופות האם ידוע לכם מחירה המלא
תודה שימרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשימוש בויפאקס
31/12/2009לשימרית שלום
לא ברור מדוע את משתמשת בויאפקס. זו תרופה לדיכאון ולחרדה לאו "לתת אנרגיות". כמו כן ליריקה הנה תרופה לאפילפסיה, כאבים מסוימים, ולפיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCHRONIC ANXIETY DISORDER.דן30/12/2009שלום רב.אני בן 28 ומאובחן כסובל מ- CHRONIC ANXIETY DISORDER.
הסבל נמשך שנים רבות והוא קשה. לאחרונה ניסיתי טיפול תרופתי ב"ציפרלקס" ואף הגעתי למינון המקסימלי - ללא הרגשת שיפור בכלל ואפילו יותר חוסר שקט.
ניסיון טיפולי בעבר בתרופה "רמוטיב" גם לא עזר בכלל.
מה ניתן עוד לעשות מבחינה תרופתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעת חרדה כרונית
ד''ר חיים שם דוד30/12/2009יש תרופות רבות לטיפול במצבי חרדה. חלק מהתרופות מוכרות וידועות ומקובלות יותר ונמצאות בסל ואחרות פחות מוכרות לשימוש הזה דווקא. בין התרופות הפחות מוכרות לשימוש שאני מוצא יעילה מאוד למצבי חרדה ממושכים ובעיקר GAD היא הליריקה. התרופה אינה בסל למטרה זו אך לעתים היא מצילת חייםן.
תרופות אחרות יכולות להיות אפילו נוגדות פסיכוזה במינון נמוך.
וזאת בלי להזכיר את התרופות המאוד מקובלות ממשפחת ה SSRI, SNRI, טריציקלים, מעכבי מאו ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצהרם30/12/2009שלום רב
אני מטופל כבר שנה בפאקסט 40 מ"ל ביום עקב חרדות . ביום חמישי הקרוב אני מתכנן לשתות אלכוהול קצת יותר מבדר כלל לא מתכוון להגיע למצב שיכרות ובכל זאת האם כדאי באותו יום לא לקחת באופן חד פעמי את הכדורים(יש לצין שעוד לא קרה יום אחד ששחכתי לקחת את הכדורים) או שאולי עדיף כן לקחת את הכדורים אך יותר מוקדם או שאין משמעות לזמן הלקיחה ואני יכול לקחת כמו בכל יום בשעות הערב
אודה מאוד אם אקבל המלצה לשאלתי ללא התיחסות האם כדי או לא כדי לי לשתות ומהן הסכנות שבכך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראלכוהול עם פטקסט
ד''ר חיים שם דוד30/12/2009אז היה התשובה בלי להגיד מה הסכנות של האלכוהול-
אם תשתה אלכוהול עם התרופה ולא משנה אם זה המון או הרבה או סתם מעט . וגם אם תפסיק את הפאקסט או שתמשיך איתו המצב הנפשי שלך עלול להיות פחות טוב בהמשך ובעיקר תסמיני החרדה עלולים להתגבר.
אני חושב שיותר ברור מזה לא יכולתי להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להמלצה
רם31/12/2009דר' שלום בתשובתך לא התיחסת לשאלתי האם כדי לי בכל זאת לא לקחת את הכדורים באותו יום או שזה עינין לא עיקרוני ואין משמעות עם אני יחסיר יום אחד ועלי לקחת את הכדורים גם ביום בו אני שותה טיפה יותר מהמלצה המותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות לשאלה המלאה
ד''ר חיים שם דוד01/01/2010השאלה שלך קיבלה התייחסות מלאה. ההחלטה מה תעשה עם הנתונים שבידך צריכה להיות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיבנתי29/12/2009שלום,
אני אמור להתחיל ליטול 2 כדורי רמוטיב ביום. רציתי לשאול באיזה שעות מומלץ ליטול את התרופה ? האם בשעות קבועות? האם את הכדור השני מומלץ ליטול יחסית בשעה מוקדמת מאחר והוא יכול להשפיע על שינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמוטיב
ד''ר חיים שם דוד30/12/2009נהוג לקחת את התרופה פעמיים ביום בהפרשים של 12-10 שעות זו מזו. כדאי שיהיו שעות קבועות על מנת שזה יכנס לסדר יום. בדר"כ אין הפרעות לשינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון לאחר לידהיוסי29/12/2009שלום
בת הזוג שלי ילדה לפני 9 שנים וסבלה מדכאון לאחר לידה
הקשה ביותר שיש זה כלל אישפוז ונסיון התאבדות
לאחר שנתיים קשות הצליחו ליצב את מצבה
והיום היא לוקחת כדורים בשם נורמטיב
אני מבקש לדעת איזה תופעות לוואי יש לכדורים האלה
ולמה היא כל כך פוחדת להפסיק להשתמש בהם
מה הסיכויים לחזור לדכאון ללא הכדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנורמטיב? ודיכאון לאחר לידה
ד''ר חיים שם דוד30/12/2009אני לא מכיר תרופה בשה שהזכרת אבל אולי הכוונה היא לרמוטיב.
יתכן מאוד ואשתך חוששת לחזור לאותו מצב קשה שהיא הייץתה בו. האם אתה לא דואג שהדברים יחזרו? אני חושב שהחשש שלה מובן כי אף אחד לא היה רוצה לחזור להיות במצב הקשה שאתה מתאר אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחציית כדור זיפרקסה מצופה לשנייםבן 2828/12/2009שלום, כפי שציינתי מדובר בתרופה זיפרקסה 5 מליגרם ורשום על הקרטון טבליות מצופות. מאוד יעזור לי לקחת רק חצי כדור, האם אפשר בכל זאת לחתוך את הכדור לחצי ואם לא האם יש דרך לקחת 2 וחצי מיליגרם של זיפרקסה במקום 5, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהקפצה
בן 2829/12/2009הקפצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחציית זיפרקסה
ד''ר חיים שם דוד30/12/2009שלום לך,
חציית זיפרקסה אפשרית אולם אם ישלך חשש תמיד תוכל להשתמש בזיפרקסה וולוטאב שהיא טבלית נמסה ואין בעיה לחצות אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני חולהרפאל27/12/2009ב"ה
אני בן 27 וסובל מבעיות נפשיות כבר מהילדות אבל אף פעם לא טופלתי ולא אובחנתי כמו שצריך. האבחנות שכן קיבלתי בעבר היו הפרעת אישיות סכיזוטיפלית, OCD, הפרעת חרדה וביחד עם זה תסמונת אספרגר וכנראה גם תסמונת טורט.
כבר שנים אני סובל מדי פעם מהתקפים של חרדות קשות, מחשבות טורדניות, התנהגות כפייתית. התסמינים באו לפעמים ביחד ולפעמים רק חלק מהם ונמשכו תקופות זמן שונות, אבל אף פעם לא הייתי במעקב של רופא בזמן של הופעת הבעיות.
כילד גדלתי בחו"ל במשפחה לא דתית, אבל עוד בהיותי ילד נחשפתי ליהדות והתחלתי לחזור בתשובה. כמה שנים אחר כך כשכבר הייתי בארץ, תקפו אותי התקפי חרדה קשים בנושא דת. הייתי בחרדה נוראית בגלל זה שאני עדיין לא דתי למרות שאני מאמין אבל כשניסיתי לקיים מצווה כלשהי הייתי נתקף חרדות לגבי אופן העשייה שלה ובעוד חרדות. בסופו של התהליך התחלתי להיות חרדי באופן נורמלי בלי חרדות והתנהגות כפייתית.
מאז תקפו אותי עוד הרבה פעמים התנהגויות כפייתיות וחרדות אבל לא ברמה כזאת. חוץ מזה, ההתנהגות שלי מוזרה בהרבה דברים. נשארתי מאוד תלוי בהורים שלי ואני לא מסוגל לישון מחוץ לבית. בשנים האחרונות תוקפים אותי יותר ויותר התקפי חרדה ו-OCD. יחד עם זה (או שמא בנפרד בלי שום קשר) עלו לי מדי פעם כל מיני ספקות ושאלות בנושא אמונה ודת, שכל פעם גרמו לי חרדה ומועקה עצומה.
לפני שבועיים שוב התחלתי להרגיש חרדה בלי סיבה חד משמעית ומדי פעם גם התקפים של דכאון נוראי (ללא נטיות אובדניות ב"ה). אחרי כמה ימים של חרדה ודכאונות באו גם מחשבות על אמונה, שהפעם היו טורדניות במיוחד ולא הרפו ממני. מאז המצב רק מחמיר. רוב הזמן אני סובל מחרדות שונות וממחשבות טורדניות על אמונה שלא עוזבות אותי כמעט לרגע. אופן המחשבות השתנה - אם בהתחלה אלו היו שאלות וספקות אז היום אני פתאום מתחיל להרגיש בצורה אובססיבית כאילו אני לא מאמין בכלל ח"ו ולא מסוגל לסבול כל דבר שקשור לדת. באותו הזמן ממש אני מרגיש שאני נלחם עם עצמי ומשכנע את עצמי שאני כן מאמין. המצב הזה יכול להימשך כל היום והוא מתיש אותי ומכניס אותי לחרדות עוד יותר. לפעמים מרוב החשיבה על הנושאים המעיקים אני מרגיש כאילו יש לי איזשהו "קצר" במחשבות והן לא זורמות בצורה נורמלית אלא כאילו המחשבה שלי נכנסת למעגל סגור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר--> המשך
רפאל27/12/2009התחושה היא כאילו שתי הרצונות נלחמים בתוך המוח שלי בצורה קיצונית. מצד אחד, הרצון להישאר חרדי והאמונה ומצד שני, חוסר אמונה וחוסר סבילות לדת בצורה קיצונית ח"ו. לכל אחד מהרצונות יש נימוקים הגיוניים, אבל נראה כאילו יותר קל לי לקבל את הנימוקים של הרצון נגד הדת ח"ו. מצד שני, כל מחשבה לעשות משהו נגד האמונה גורמת לי חרדה עצומה. כשאני חושב על זה בהגיון, אין לי סיבה להפסיק להיות דתי וגם אם יש לי שאלות וספקות ואני לא מצליח להאמין להכל זה עוד לא סיבה לא להיות דתי. אבל כשהמחשבות באות, זה לא עובד בצורה הגיונית, אלא בצורה של דחפים קיצוניים לשני הצדדים והמחשבות פשוט על עוזבות אותי עד כדי התשה.
אני יודע שאי אפשר לאבחן דרך הפורום, אבל האם בכל זאת לדעתך כל המחשבות הטורדניות בנושא האמונה הם דבר נורמלי בגלל שיש לי בעיה אמיתית עם אמונה ואני נמצא בהתלבטות אמיתית וקשה או שמדובר במחלת נפש. אם כן, האם זה נראה כמו OCD ? פסיכוזה ? סכיזופרניה ?
האם יש סיכוי כלשהו להסתדר עם זה ללא תרופות ? אני חושש מאוד לקחת תרופות פסיכיאטריות, בין השאר בגלל תופעות הלוואי ובגלל שבמצבים מסויימים או בתקופת ההסתגלות זה עלול להחמיר את המצב הנפשי שלי עוד יותר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
31/12/2009לרפאל שלום
כתבת רבות על מצבך. אני מציע שתביא למטפל, רופא עדיף, ותדון איתו על הסוגיות שמטרידות אותך. נראה שאפשר לנסות שילוב של טיפול תרופתי עם טיפול cbt למחשבות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמנע מטיפול פסיכיאטרי...שם טוב27/12/2009בס"ד
שלום וברכה
אני בחור צעיר הנאלץ לצערי לבחון את האפשרות לצאת משירות המילואים ע"י קב"ן או לכל הפחות להוריד לפרופיל נפשי נמוך-ויש לי סיבות זה לא שאני ממציא אך אני חושש לטפל בהן באופן מקצועי כי אני יודע שפתיחת תיק פסיכאטרי תיסגור לי אפשרויות תעסוקה רבות ,רציתי לדעת מספר דברים:
1)חוץ ממקומות עבודה בטחוניים כמו שב"כ מוסד משטרה שבוודאי מתואמים עם הצבא לא יקבלו מועמדים עם עבר פסיכיאטרי כלשהו אך מה לגבי מוסדות ממשלתיים אחרים כמו: משרד החינוך,האוצר וכו' ,בנקים האם גם הם מתואמים עם הצבא?האם הם פוסלים מועמד אפילו שרק הוריד פרופיל ולא יצא 21 ?
2)ישנם חוקים שנועדו לעזור לאנשים עם מוגבלויות פיזיות להתקבל לעבודה,האם אנשים עם מוגבלויות נפשיות נכללים יחד עם אנשים אלו?(הכוונה כמובן למגבלויות נפשיות שלא פוגעות בעבודה עצמה)
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנמנע מטיפול פסיכיאטרי...
31/12/2009לשם טוב שלום
אתה פחות או יותר עונה לשאלות של עצמך בעניין מקומות עבודה. החוקים בארך טובים מאוד בעזרת חולים עם מוגבלויות פסיכיאטריות אבל רק אחרי שהאדם הוכר הנכה בביטוח הלאומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדהטל27/12/2009הייתי מטופלת בפקסט במשך 4 חודשים מאחר ואני סובלת מדיכאון המלווה בחרדות ומועקות היתה לי הקלה מסוימת ומעט שיפור במצבי. הגעתי ל60 מג בהדרגה כלומר 3 כדורים ביום לאחר זמן קצר שבו המועקות ואני חשה אי שקט כל הזמן. פניתי לרופאה המטפלת שלי והיא המליצה לרדת בהדרגה מהפקסט ולהתחיל בויפאקס כיום אני ביום ה17 לטיפול לא רק שאין שיפור במצבי אלא ישנה החמרה המתבטאת בבכי בבקרים אי שקט מועקות חוסר תיאבון ואני מתעוררת באמצע הלילה וקשה לי לחזור להרדם. שאלתי היא האם תופעה זו ידוע ואופיינית לכדור זה וכמה זמן צריך להמתין לשיפור במצבי אודה לכםעל תשובה במהרה
תודה טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל28/12/2009הפסקה של פאקסט יכולה להיות קשה לעיתים ועדיין היאפקס לא הספיק להשפיע. אם הפרעת שינה חדשה הופיעה הודיעי לרופאה המטפלת וזה דורש התיייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון ויפאקס כ SNRIאורן27/12/2009התחלתי ליטול כדור אחד של ויפאקס 75 XR כשהמטרה SNRI שאלותיי הן:
1. אחרי כמה זמן מתחילת נטילת התרופה כדאי לעלות במינון ל 150?
2. כשעולים במינון האם פשוט לוקחים 2 כדורים ביום במקום אחד?
3. מהן השעות המומלצות ללקיחת התרופה כ 75 וכ 150?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול ב SNRI
ד''ר חיים שם דוד27/12/2009שלום לך,
הטיפול ב SNRI וביחוד ב ויפאקס XR או אפקסור XR יכול להתבצע כמנה אחת. האמת היא שאנשים שונים מגיבים בדרך אחרת לטיפול ולמרות שהתרופה יכולה לעייף, מעטים שמתלוננים על כך בפועל. נהוג לנסות לקחתה בבוקר ואם היא מעייפת אז לקחת בלילה.
כשנוטלים 150 מ"ג אפשר לקחת בכדור אחד של 150 מ"ג או 2 של 75 מ"ג כל אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב עזרה דחוףצבי26/12/2009מה אפשר לעשות כדי להעלות מעט את רמת הסרוטונין ? אני נמצא בדיכאון עמוק ויש לי המון
מחשבות להתאבד. אני מנסה לא להרים ידיים ונותן הזדמונות לעוד כדורים אך מה אפשר לעשות
בנתיים כדי להעלות מעט את רמת הסרטונין כדי להרגיש טוב יותר ? כל מה שמצאתי באינטרנט הוא שאקסטזי מעלה את רמת הסרוטונין וגורם להרגיש טוב יותר. האם יש דבר אחר שאפשר לקחת כדי להעלות את רמת הסרוטונין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל27/12/2009צבי שלום,
מאוד מומלץ לעסוק בפעילות גופנית. ספורט מעלה אדרינלית ובעקבותיו סרטונין עולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס המשך שאלהסופיה26/12/2009הטיפול התרופתי שנית היה מוגבל בגלל ההריון ניתן לי ציפרמיל שתופעות הלוואי שלו היו קשות לכן נאלצתי לעבור לטיפול אחר בשם אנדרונקס שלא עזר בכלל הדיכאון והחרדות לא עברו אחרי הלידה כמו שחשבו הפסיכיאטרים שהעיניין הוא הורמונלי בלבד אלא שאפילו החמירו בימים שלאחר הלידה.
לאחר הערכה מחודשת ניתנו לי כדורים בשם פאקסט נטלתי אותם כארבעה חודשים בערך לאחר שהגעתי לשלושה כדורים ביום חשתי שהמועקות חוזרות. הפסיכיאטרית המליצה לי לרדת במינון מהפאקסט ולהתחיל כדור חדש בשם ויפאקס בתחילה שתי כדורים של 37.5 מיל למשך עשרה ימים לאחר מכן כדור אחד של 75 . כרגע הכל מסתכם בכשבועיים וקצת של טיפול בויפאקס אך לצערי אני חשה החמרה במצב בעיקר בתחילתו של יום והפרעות שינה בלילה והכי מפריע שחזרו לי תחושות המועקה הלחץ בחזה והעצם בגרון אני נוטלת לוריוון להרגעה שכבר לא משפיעים הרופאה המליצה על קלונקס 0.5 במצבים חמורים אך לצערי כדור זה גורם לי לישנוניות לעומת קלונקס 2 מיל שיותר מרגיע ופחות גורם לישנוניות במהלך היום אני נוטלת אותו לעיתים רחוקות אף על פי הצורך שלי בו יותר וזו בגלל האזהרה של הרופאים לא להתמכר אליו.
אני אובדת עצות מיואשת עד כדי כך שעוברת לי מחשבה לאחרונה שהתחושות הקשות האלו לא יחלפו לנצח. אני מגדלת שני ילדים שפער הגילאים בינהם קטן ונאלצת להתמודד במצב זה הם הכדור אינו מתאים לי או שמא זה עיניין של עוד מעט זמן והאם ההחמרה במצב והבכי בבקרים וכל התחושות שהזכרתי הם תופעה חולפת של הויפאקס עיזרו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרויפאקס ושאר תרופות
ד''ר חיים שם דוד27/12/2009המקרה שלך לא יוכל לקבל מצענה במסגרת הפורום ואני מציע שתפני אותה לפסיכיאטר שמכיר אותך ושמטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים מוזרים אצל הבעלמישהי25/12/2009עד לפני חודש חייתי באושר עם בעלי. 6 שנות זוגיות מתוכן נשואים שנתיים וחצי.
לפני כחודש החל שינוי קיצוני- הוא החל להיות תוקפני מילולית, עצבני והחל להתעלם ממני. לאחר שבועיים אמר פתאום שלא אוהב אותי יותר ושרוצה להתגרש. מאז הוא החל לדבר בצורה מוזרה מאוד- אומר שהוא "מת" כבר חודש, שהוא לא מכיר את עצמו, שמי שהכרתי עד עכשיו לא קיים יותר ושהוא השתנה לחלוטין.
לפתע הוא גם החליט שהוא לא אוכל יותר בשר ושהוא מבזבז כל כסף שמגיע לו לידיים. השבוע הוא לקח 1500 שח ובזבז הכול.
השיחות איתו מוד מוזרות והוא גם מודע לכך שהוא שונה.הוא אמר לי תחשבי שאת באה ללוויה שלי, אני מת, הבן אדם הקודם נמחק, זה לא מי שהתחתנת איתו.
יש לי מה לעשות? הוא לא מוכן לקבל ייעוץ ולא כלום, אנחנו בתהליכי גירושין. אני אובדת עצות לא מבינה מה קרה לבעל המדהים שהיה.
אשמח לייעוץ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינויים שחלו אצל הבעל
ד''ר חיים שם דוד25/12/2009שלום לך,
איני יודע מה עובר על בעלך אבל יתכן ומדובר בתגובה להליכי הגירושים (לא הבנתי מתי ההתנהגות החלה, לפני ההליכים או אחריהם?)
ויתכן שמדובר באיזו הפרעת מצב רוח (יתכן מאניה). במידה ואינו מעוניין לפנות לטויפול לא תוכלי לכפות זאת עליו אבל אפשר להשתמש בהליכי הגירושים על מנת לעזור לו להגיע לטיפול. אני חושב שאם ההליכים מתבצעים בבית הדין הרבני או בבית משפט לענייני משפחה או בהליך גישור שליד בית המשפט, תוכלי להעלות את הבקשה שילך ליעוץ כי זה מדאיג אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתסמינים החלו לפני חודש
מישהי25/12/2009וכללו תוקפנות מילולית. לפני כשבועיים הוא החל להתנהג בצורה ממש מוזרה והיום הוא כבר אומר שלא מזהה את עצמו ושהוא בן אדם אחר. הוא מבין שההתנהגות שלו מוזרה אבל אומר שאין לו תשובות לשום דבר ושהול התפרץ בפתאומיות.
הוא בן אדם שלא מבזבז כסף ופתאום הלך להוציא 1500 שח ואמר שמבזבז כל כסף שמקבל. גם ההימנעות מבשר לא ברורה לי.
מאוד מדאיג אותי שהוא אומר שהבן אדם שאני מכירה "מת" ולא קיים יותר. כאילו מישהו אחר מדבר ממנו...בדרך כלל הוא אדם מאוד אוהב שמנסה להגיע לפשרות בכל דבר ועכשיו הוא כאילו נאטם לחלוטין. לא משנה כמה אכוב לא אוכל להסביר את השינוי הקיצוני שחל באישיותו....
איזה עוד מאפיינים יש למאניה? מה עוד אפשר להסיק על ההתנהגות הקיצונית שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו שלא ציינתי
מישהי25/12/2009ההחלטה להתגרש הגיעה ממנו השבוע- שלושה שבועות אחרי שהכול התחיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות משונה
ד''ר חיים שם דוד27/12/2009אנשים מחליטים החלטות שונות ולא תמיד אומרים את האמת לסיבות הללו . לעתים הם פשוט לא יכטולים או לא מוכנים להגיד מה עובר עליהם. התיאור יכול לכוון למאניה אך היא אינה סבירה בעיני לפי התיאור שלך.
מאניה היא תקופת מצב רוח מרומןם, חוסר צורך בשינה, ביזבודזי כספים, רוגזנות, פעילות מוגברת להנאות שונות וכדומה.
האם יש לך מושג על מה הוציא את הכספים הללו?
אנשים עם מאניה מודיעים ויודעים טוב מאוד על מה הוציאו את הכספים אבל אומרים שזה היה הכרחי. הניסיון של בעלך להסתיר את זה ... מראה שיתכן שינה סיבה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)