פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חריגה בבדיקות דם - לקיחת ריספונד
    קובי גרינהולץ
    23/12/2009

שלום רב דר'
    סליחה על שאלתי
    שמי קובי בן 25
    אני לוקח כבר תקופת זמן ארוכה
    ריספונד 2 מ"ג כל יום.
    עשיתי בדיקות דם ויש לי שלוש חריגות.
    בילירובין טוטאל 2.0 מ"ג/DL
    בילירובין ישיר 0.35 מ"ג/DL
    HCT 41.8

האם לדעתך אלא תוצאות לא קיצוניות
    או שמעידות על בעיה רפואית?
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    24/12/2009

פנה לרופא המשפחה לשם קבלת תשובות מסוג זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות בין תרופתיות - ליתיום - דחוף
    dushi
    23/12/2009

שלום רב,

אני בת 29.5,נוטלת ליתיום מזה כשבע שנים ברציפות,מצבי מעולה),מעוניינת להכנס להריון ואובחנתי כבעלת תופעה בשם שחלות פוליציסטיות(Polycystic Ovary Syndrome=PCOS),ובהמלצת רופא הנשים שלי קבלתי מרשימים לתרופות הבאות:

IKACLOMIN

Primolut Nor

ברצוני לוודא שאין בעייתיות בנטילת כדורים אלה יחד עם הליתיום.

אודה על תשובתך,

dushi

הוספת תגובה

• תגובות בין תרופתיות - ליתיום - דחוף

23/12/2009

לדושי שלום
    אין בעייה לקחת תרופות אלו בשילוב עם ליתיום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים שליליים
    ester
    22/12/2009

אני מאובחנת כסכיזופרנית פרנואידית וסובלת מתסמינים שליליים כגון :מרבה לישון לא מתמידה בעבודה קושי בקיום מערכות חברתיות פחות שימת לב להיגיינה אישית קושי בתפקוד יומיומי
    לא סובלת מתסמינים חיוביים. נוטלת פרפנאן 12 מ"ג.
    שאלתי היא איך אוכל לשפר את רמת חיי ולטפל כמה שיותר בתסמינים אלו?

לקביעת תור
    סגירה
    תסמינים שליליים

הוספת תגובה

• לצערי אין לך הרבה אופציות

רספוטין
    22/12/2009

הראשונה לפנות לסל שיקום ולבקש להצטרף לאחת הארגונים המספקים שירותי רווחה כגון עובדת סוציאלית ואם בית כגון "שיקום פרוייקטים" או "אנוש".
    תפקידה של האם בית הוא לדאוג שתתפקדי מעט יותר טוב ועובדת סוציאלית מנהל איתך שיחות קבועות
    ומתווכת בינך לבין הממסד.
    לצערי יש גם בעיות נלוות לאירגונים אלה,באנוש לדוגמא יש בעיה חריפה של התאבדויות מבין אוכלוסיית מטופליהם בעוד הם לא לוקחים בשום אחריות למיקרי התאבדות אלו,לעניות דעתי חולה המטופל בידי אנשי מקצוע ברמה כמעט יום יומית לא אמור להתאבד. אם התאבד...שמישהו יקח אחריות ולא יטאטאו את המקרה מתחת לשולחן כאילו לא קרה דבר והם היו בסדר.
    אחוז המתאבדים מבין חולים שאינם מטופלים באירגונים אלו אינו גבוהה היות ואירגונים אלו אינם טורחים לשקם את בטחונו העצמי של המטופל אלא רק למראית עין (אחרת הם יפסידו מטופל = הכנסה מהמדינה) ובמיקרים קיצוניים אפילו דואגים לפגוע בבטחונם העצמי ולהורידו לשפל המדרגה.(לי הייתה אם בית שטרחה להבהיר לי שעלי למצוא חברה חולה נפשית או פיזית שכן אף אחת אחרת לא תרצה אותי....למזלי לא הקשבתי לה.
    לעומת זאת העובדת סוציאלית באנוש דאגה לי לשיקום תעסוקתי דבר שקידם אותי בצעדי לשיקום ותעסוקה בשוק האזרחי(עבודה שמצאתי בכוחות עצמי).

לעומת אנוש ב"שיקום פרוייקטים" מתנהגים שונה..גם שם בראשונה טופלתי ע"י עובדת סוציאלית
    שקידמה את עינייני בהקרבה והצליחה לשלב אותי בלימודים אקדמאים אך ברגע שזו עזבה וטופלתי ע"י אחרת המצב הדרדר עד כדי אישפוז(שבו טרחה אותה עובדת להכפיש את שמי בפני הרופא המטפל)ועובדת אחרת העבירה מידע אישי מסיפרתי לה בפגישותינו לרופא פסיכיאטרי.

כמו בכל דבר בחיים גם כאן יש צדדים חיוביים ושליליים.
    אישית אני העדפתי לנתק קשר מאירגונים אלו ולשקם את חיי ביוזמתי.

רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים שליליים

ד''ר אירנה נתנאל
    23/12/2009

שלום לך,

טיפטל התנהגותי - קוגניטיבי יכול מאוד לעזור לך להתגבר על התסמינים השליליים. בנוסף, שילוב במסגרות חברתיות שקומיות יכול מאוד לתרום. לדוגמא, מועדון החברתי במסגרת של אמותת אנוש ועוד...
    אני ממליצה לך לפנות לעובדת הסוציאלית והיא תוכל לכוון אותך.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים שליליים

ester
    23/12/2009

שלום רב,
    תודה רבה על התשובה.
    האם אפשר לפרט לגבי טיפול התנהגותי - קוגניטיבי ?
    אסתר.72

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נכון ממש

אני
    23/12/2009

מה שרספוטין רשם לך
    יש תרופות שעוזרות לתסמינים השליליים.
    כדאי לרדת בהדרגה ובזהירות למינון הנמוך ביותר של התרופה אנטיפסיכוטית שאת לוקחת. אם אין לך בכלל סימנים חיוביים - זה טוב. זה אומר שמצבך יציב מבחינת הפסיכוזה ואפשר לנסות לרדת למינון נמוך רק אחרי שמצבך יציב שנה ללא התקפים.
    בנוסף אפשר וכדאי להוסיף תרופות נגד דיכאון. היה אחד שרשם פעם שהתרופה וולבוטרין מאוד עזרה לו בתסמינים השליליים
    תרופה אחרת שעוזרת לתסמינים שליליים היא התרופה הנוגדת פסיכוזה היעילה ביותר ניקראת לפונקס.
    יש מה לעשות כדי להביא לשיפור חלקי לפחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק חלקית

רספוטין
    24/12/2009

אכן הורדת מינון יכולה לפעמים להפחית בתסמונות אבל לכי תמצאי רופא שיוריד לך את המינון(רק פרטי).
    לקחת עוד כדור יגרום לך רק לסיים את היום עם חופן יד מלא בתרופות שכן גם לכדורים של הכדורים יש תסמינים.

הדרך היעילה ביותר להוריד את התסמינים היא להפסיק את הכדורים בכלל!!
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל

בני
    29/06/2010

אבל ההודעות שלך משקפות מצב לא תקין, לא שיתוף בשיקום, ואי מודעות למחלה.
    חבל, וכולי תקווה שזה ישתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסימנים שלילים

ד''ר חיים שם דוד
    29/06/2010

שלום לך,
    הטיפול היחידי המוכח כיעיל בצורה עקבית לסימנים שליליים הוא הטיפו השיקומי. שיקום אין פרושו "לרצות" אלא הבניית סדר יום בתמיכת אנשי מקצוע שזו ההכשרה שלהם. לשם כך מדינת ישראל מספקת שירותים רבים ומתקדמים ויש אפשרות לקבלם על ידי פניה לרשויות הרווחה - ובין השאר על ידי מעבר ועדת סל שיקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרתכם דחוף!!!!!!!!!!!!

רונית
    29/06/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטיאזין
    יעל
    22/12/2009

אני סובלת מ PTSD וחרדה. הפסיכיאטר המליץ על רסיטל + פרוטיאזין למקרה של התקפי חרדה.
    שאלתי -
    האם יש סיכון בלקיחת פרוטיאזין? יצא לי לקרא ברשת תגובות אנשים אשר העידו כי לקיחת פרוטיאזין גרם לתנועות/רעד לא רצוני.האם יש סכנה בכך?
    ניסיתי לקחת קלמרבין וזה אכן גרם לי לרעד בכל הגוף על כן מפחדת ליטול פרוטיאזין.

האם ניתן לקחת פרוטיאזין כל יום?ולאו דווקא בעת התקף? אני פשוט מרגישה לחץ ומתח לאורך כל היום. והתופעות הגופניות כגון : עקצוצים וחולשה בידים וברגלים , לחץ בבחזה מלוות אותי לאורך כל היום. האם פרוטיאזין יכול לעזור?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    פרוטיאזין

הוספת תגובה

• פרוטיאזין

23/12/2009

לשוב אני שלום
    פרוטיאזין הנה תרופה אמטיהיסטמינית שגורמת להרגעה ושינה. אפשר לקחת אותה והיא לא גורמת לתופעות לוואי מיוחדות. תמיד יש משהו רגיש בצורה ייחודית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה להתייעץ
    dib001
    22/12/2009

היתה לי דודה ז"ל שנפטרה ממחלת הסרטן חודשיים אחרי שאובחנה -כבר שנה וחודשיים שהיא איננה .
    היא השאירה אחריה בעל,אחות ואמא קשישה .
    הדוד שלי שהיא היתה כל עולמו וכל חייו ,לקח את עצמו בידיים והבין שהחיים ממשיכים -אפילו לפני חודשיים התחיל לצאת עם אשה נחמדה מאד .
    לעומתו אחותה של דודה שלי במצב רע לדעתי האישית . בשנה של האבל היא לא הלכה לשום מקום.
    חוץ מלעבודה ,למספרה ולביקורים של המשפחה שלה בלבד!!!!!!!!!!!!
    לא אלי ולא לאמא שלי היא לא הסכימה להגיע . אנחנו השתדלנו להגיע כל שבוע ,לשבת איתה ,לדבר .
    כש דודה שלי נפטרה אני רק ילדתי תינוקת מדהימה ,אז הייתי בא איתה ,כדי קצת לתת להם סיבה
    לחייך .
    היא לא ממש התענינה בתינוקת ,די דחקה את אמא שלי לצד ולא הסכימה כל כך להיות איתה בקשר .
    בטענה שאף אחד לא מבין מה עובר אליה .
    היא נורא נפגעה שדוד שלי עדיין לא הכיר לה את החברה שלו-אגב הוא רק התחיל קשר איתה והוא מרגיש שזה מוקדם מדי .
    היא לא מוכנה להפגש עם חברות שלה,מקללת אותן (אשה שבחיים לא קיללה) -מזמינים אותה כל הזמן שתגיע לא מוכנה ,להגיע .
    כל הזמן היא אומרת הלוואי וכולם ירגישו כמוני ,רע לי שלאחרים טוב ,מקומי בקבר ליד אחותי .
    זה מה שאנחנו שומעים ממנה יום ,יום .
    זה נורא הדאיג אותי והחלטתי לפנות לבת דודה שלה שהיא מאד קרובה אליה ליעוץ .
    נורא הפתיע אותי שהיא מגיעה קבוע למפגשים משפחתיים ומחייכת וצוחקת ומתנהגת כמו שהייתה
    פעם .
    אתמול דיברתי איתה והיא אמרה לי שהיא כועסת על אמא שלי ומקווה לראות אותה בקבר .
    כאילו היא לובשת שתי מסיכות ,אחת למשפחה שלה -שהיא בסדר ,קצת פגועה שדוד שלי והחברות
    שלה כביכול הדחיקו אותה הצידה (כאשר הן מזמינות אותה לבוא ,באות אליה והיא בעצם מסרבת
    להגיעה וכשהן באות היא מגרשת אותן ) ,אבל בגדול היא בסדר.
    ומסיכה איתנו שהיא כעוסה ברמות מפחידות בהחלט.
    מעבר לזה כל מה שקשור לענייני כסף היא מנהלת נהדר ,אפילו לקחה עו"ד על מנת לנסות
    לקבל חלק מהדירה של דודה שלי (יש לאמא שלה את הזכות לחלק מהדירה) .
    יותר מזה לדודה שלי היה ביטוח חיים והיא לא חתמה על יורשים ,אז היא דרשה מדוד שלי 80.000 ש"ח
    שדוד שלי מסר לה מאחר והחוק מחייב .
    מצד אחד אני שומעת ממנה דברים נוראים ומצמררים שהיא שונאת את כולם ומקווה לכולם רע .
    מצד שני היא קרה ומחושבת ועם המשפחה שלה היא כמו שהיא היתה פעם.
    היא לא היתה מוכנה לפנות לטיפול -היא טוענת שאין לה בעיה .
    היא כן מוכנה להפגש איתי ולדבר -איך אני יכולה לעזור לה ,אין לי שום הכשרה מקצועית .
    אבל אולי ניתן לקבל מכם הכוונה בסיסית ,איך לגשת אליה ,לדבר כדי שהיא תוכל להבין
    שיש לה בעיה ?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה להתייעץ

הוספת תגובה

• צריכה להתייעץ

ד''ר אירנה נתנאל
    23/12/2009

שלום לך,

חשוב לזכור כי אחד מהגורמים החשובים ביותר המשפיעים על האדם לבקש עזרה הוא האהבה והדאגה הכנה שמעבירים האנשים הסובבים. אין מקום לכעס או הענשה, הם רק יגרמו לאדם להתגונן יותר ויפחיתו את הסיכויים לכך שהוא יבקש עזרה. הבעת דאגתם של בני המשפחה לסובל חשובה מאוד. חשוב להביע אמפתיה וקבלה, מבלי להאשים או לשפוט. יש להקשיב בסבלנות ובסובלנות, תוך הבעת אמפתיה למצבה של אמא. חשוב לאשר את תחושותיה ולגרום לה להבין שבגללן היא סובל. בצורה כזו נוצרת נכונות מצד האדם הסובל לשמוע את תגובתו של בן משפחה או חבר תומך ולרכוש אמון. זאת הזדמנות להבהיר שאין ביכולתו של המאזין לעזור ולפתור בעיות בשום דרך מלבד ההקשבה. האדם זקוק לייעוץ מאנשים מוסמכים שיכולים לעזור בפתרון בעיות. זו הזדמנות שיכולה לכוון לטיפול.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפורמין
    נטע
    22/12/2009

שלום
    האם השילוב של מטפורמין וקלופיקסול יכול לעבוד טוב ביחד לשם הורדה במשקל(יש לי פסיכוזה ואני נוטלת 150 מיליגרם קלופיסול פעם3 שבועות)מטפורמין נשמעת תרופה עם תופעות לוואי סבירות
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    מטפורמין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/12/2009

הטיפול במטפורמין אינו רשום כטיפול לירידה במשקל אך ניתן לבקש אישור מיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת פסיכיאטר - חשוב מאוד!
    עמיאל
    22/12/2009

שלום רב!

אני בן 19 וסובל מאוסידי חזק מאוד שמקשה עלי רבות את התיפקוד
    אני מטופל אצל פסיכיאטר כבר במשך שנה וכמה חודשים ואין כלל שיפור, בין התרופות שהוא נתן לי זה אנפרניל עם ריספונד וגם נתן פאקסט עם ריספונד וגם נתן פאקסט עם סרקוואל ועכשיו אני על סרנדה כבר 3 חדשים ללא שיפור (חודשיים במינון המקסימלי 300 מ"ג אז היום הוא הוסיף לי MODAL ואמר לי שזה משפיע גם על הדופמין ולכן הוא רוצה לנסות את זה איתי,
    אני מתלבט אם להמשיך אצלו את הטיפול או להחליף אותו, וכל זה מכמה סיבות:

1. שאלתי אותו למה לא לקחת רמרון (מירו) שגורם לשחרור סרוטונין ולא רק לעיכוב ספיגה ואולי השילוב של השניים יהיה מאוד יעיל ,אז הוא אמר לי שאין כדור שגורם לשחרור סרוטונין כל הכדורים רק מעכבים ספיגת סרוטונין,

2. כשהוא נתן לי פאקסט הוא אמר לי לקחת בנוסף ריספונד וכשזה לא עזר החליף לסרוקאל אבל הפסיכיאטר המחוזי לא אישר את התרופה כי הוא אמר שהיא לא לאוסידי אלא זה לסכיזופרניה ולכן לא יכולנו לקנות אותה
    אודה מאוד אם תייעצו לי מה עלי לעשות האם להחליף או לא אני ממש חסר אונים ומתוסכל )-:
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/12/2009

ע"פ התאור שנתת נראה כי המלצותיו של הפסיכיאטר הן טיפול מקובל ב- OCD ולגיטימי. אם מעבר לכך אתה מרגיש כי יחסו אליך אינו מספק אמור לו זאת וראה איך תגובתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתופעות לוואי של תרופות
    עינת
    21/12/2009

בני אוטיסט בן 26 מטופל בזיפרקסה 12 מ"ג אטומין 20 מ"ג בתקופה לאחרונה התחיל לרייר והוא באי שקט והאקולליה שלו עלתה. הפסיכיאטר רוצה להוסיף ארטן לטיפול בתופעות הלוואי הנ"ל שדבריו נגרמים מהתרופות. אני די חוששת להוסיף עוד תרופה .לדעתי התרופות שהיו אמורות להרגיע אותו גורמות לאי שקט אז להוסיף עוד תרופה על תרופה נראה לי קצת מוגזם .האם יש טיפול אחר שיכול לעזור ולהגיע את האי שקט. אודה לתשובתכם המהירה.

הוספת תגובה

• טיפול בתופעות לוואי של תרופות

23/12/2009

לעינת שלום
    התופעות של ריור ואי שקט יכולות להיות משניות לטיפול באטומין. מקובל להוסיף תרופות כמו ארטן כדי לנסות להתגבר על התופעה. אופציה נוספת הינה להפסיק את האטומין ולראות מה קורה. צרים להמתין עד 3 שבועות. תבדקי עם הרופא האם הוא חושב שמדובר ב akathisia

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה.

מ.
    28/12/2009

אם הכדורים האלה גורמים לך לכל התופעות שהזכרת.
    למה את ממשיכה לקחת אותם ולא מוצאת דרך חלופית???

את לא רואה שהם מזיקים לך???
    ואני יודעת שאת יודעת שעוד כדור לא יפתור את הבעיה.
    את מזכירה לי את הסיפור על הילדה שבלעה יתוש ואז נכנס הזבוב להוציא אותה ואז נכנס העכביש להוציא את הזבוב..ואת ההמשך את יודעת...

זה המשל הכי מדוייק ונכון לפסיכיאטריה.
    אני מבקשת ממך שתחשבי על מה שכתבתי לך.
    בבקשה.

לילה רגוע ומקסים שיהיה לך בלי תופעות לוואי.
    מור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין - מה המינון המקסימלי?
    צבי
    21/12/2009

שלום רב,
    רציתי לדעת מה המינון המקסימלי של וולבוטרין.
    תודה מראש,
    צבי.

הוספת תגובה

• מינון מקסימלי של וולבוטרין

ד''ר חיים שם דוד
    21/12/2009

המינון המקסימלי בישראל הוא 300 מ"ג. מעל למינון זה ישנה עלייה בסיכון לפירכוסים. יחד עם זאת, בארה"ב וגם בישראל עושים בפועל שימוש במינונים יותר גבוהים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון גבוה של וולבוטרין

איריס
    11/10/2012

האם מינון גבוה {450} של וולבוטרין יכול להגביר את הדיכאון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת תרופה
    נטע
    21/12/2009

שלום
    אני לוקחת 150 מיליגרם קלופיקסול פעם ב3 שבועות בזריקה התרופה מאוד טובה לי מבחינה נפשית (מונעת את הפסיכוזה)אך היא גורמת לי להשמנה .התייעצתי עם פסיכיאטרית והיא אמרה לי שלא כדאי להחליף את התרופה אלא להוסיף לה עוד תרופה שמרגיעה את הדחף לאכול,קראתי ומצאתי כמה תרופות שמונעות את הדחף לאכול כמו:אביליפ,טופמקס,אפקסור,מטפורמין,סוליאן,פרוזק,פלוטין.רציתי לדעת אם אתם יכולים להמליץ לי על תרופה ביחד עם הקלופיקסול שתרגיע את הדחף לאכול .?( המחלה שיש לי היא פסיכוזה .)
    תודה ויום טוב נטע.

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת תרופה

הוספת תגובה

• תרופה שמרגיעה את הדחף לארכול

ד''ר חיים שם דוד
    21/12/2009

התרופות שמרגיעות את הדחף לאכול אינן רבות כפי שהזכרת. אחת התרופות הידועות בישראל הן רדוקטיל. יחד עם זאת ישנן תרופות למטרות אחרות שמדכאות מעט את התאבון כגון אדרונקס ואפקסור (במידת מה).
    סוליאן אינה מדכאת תאבון אלא היא תרופה נוגדת פסיכוזה שנייטרלית כמעט מבחינת עליית משקל. כלומר משקלך לא אמור לךהשתנות במידה ותחליפי את הקלופיקסול או שתרדי מעט.

השיקול לגבי מה התרופה שתשתמשי בה צריכה להעשות עם הפסיכיאטר שלך שמכיר אותך, האפשרויות הכלכליות שלך ויצוטרך אפילו לשקול החלפת טיפול שעוזר לך לתרופה שאולי לא תעזור לך באותה מידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vהאם שימוש של שנים בקלונקס...
    מכור
    20/12/2009

יכול לגרום לנזקי גוף , בטוח יש איזה שהוא נזק מיזדחל..

הוספת תגובה

• נזק ארוך טווח של קלונקס

ד''ר חיים שם דוד
    21/12/2009

לא ידוע על נזק כפי שאתה מתאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון התאבדות
    טלי
    20/12/2009

ניסיתי להתאבד על ידי חיתוך ורידים ולא הצלחתי האם נגרמה לי פגיעה מוחית?

לקביעת תור
    סגירה
    ניסיון התאבדות

הוספת תגובה

• תשובה לטלי

ד''ר ערן ואדים הראל
    21/12/2009

פגיעה מוחית יכולה להיגרם רק אם אבד מספיק דם שגרם לחוסר הכרה ואי אספקת דם למוח. מדובר במצב קיצוני ולכן לפי התאור זה לא המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום טלי

סהר תמיכה
    21/12/2009

הי טלי

על השאלה הרפואית אני לא יכול לענות (אבל אני רואה שהרופא ענה..). אני פשוט לא יכול להתעלם מהרקע לשאלה, מזה שניסית להתאבד..
    אני לא יכול לדעת מה הביא אותך לנסות להתאבד, אני רק יכול להניח שהרגשת כאב נפשי נורא, שלא יכולת לסבול יותר..ויתכן שעדיין את מרגישה ככה, או לפחות הרגשה דומה, והיאוש עלול להשתלט מחדש. לכן היה לי חשוב גם לענות לך, ולהציע לך לבוא אלינו לאתר סה"ר ולדבר איתנו שם..לספר על הרצון למות, על הדאגה והמועקה שבלב..אם שוב תרגישי שאת מתייאשת, שאין תקווה, נרצה להיות לצידך, להקשיב ולתמוך..

איתך

מתנדב סה"ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה וגניטיקה
    שני
    20/12/2009

האם זה עובר מדור לדור או כל 3 דורות וכו. האם יש חוקיות לגנטיקה של הסכיזופרניה?
    שמעתי שהרבה מקרים של סכיזופרניה פרצו ללא כל איתור יסוד גניטי במשפחה. אז היכן המרכיב הגניטי של המחלה כפי שכולם טוענים?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה וגניטיקה

הוספת תגובה

• גנטיקה של סכיזופרניה

ד''ר חיים שם דוד
    21/12/2009

הגנטיקה של סכיזופרניה אינה קלאסית, כלומר אינה מועברת בצורה של גן אחד. היא תלויה ככל הנראה במרכיבים גנטיים מרובים שאת רובם איננו מבינים ועוד גורם חשוב...הסביבה. לא ידוע לנו מה הגורמים שעוזרים בהתפרצות סכיזופרניה למרות שלכאורה המטען הגנטי של תאומים זהים זהה, אנו יודעים שהסיכוי של התאום השני ללקות בסכיזופרניה הוא מעט פחות מ 50% כלומר, המרכיב הגנטי הוא לא היחידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגרויות
    צוקי
    20/12/2009

הי, אני בחורה מבוגרת ושקלתי את אבי לפני כחודש וחצי. מעולם לא היו לי מיליוני חברים והפחד הכי גדול שלי לקראת סוף מחלתו של אבי, הוא שבשבעה אשאר לבד (בלי חברים). החברה הכי טובה שלי נמצאת בלימודים בחול ואילו השניה בלימודים בצפון הרחוק, (אני ממרכז הארץ) שתיהן לא הגיעו לשבעה, מעט מאוד טלפונים ואיפלו אחרי שקמנו והתחלתי ככה להסתגר בתוך עצמי אף אחד לא שם לב ולא הושיט לי יד.
    אני לא באה בהאשמות ומלבד עצמי אני לא רואה אף אחד אחר אחראי לחיי. השאלה שלי היא כזאת:
    לא פעם אני חשה צורך להסתגר בתוך עצמי בלי אנשים בלי תגובות בלי הערות בלי רצונות של אחרים רק להיות עם עצמי, אבל אז לא טוב לי ואני כועסת שלא 'נלחמים' עלי, שלא רואים את הקושי האמיתי שלי וכן אחרי שאני עצמי עושה את ההבנה הזאת קשה לי לחזור למערכת יחסים תקינה עם אותם אנשים שהרגשתי מהם פגיעה.
    איך מתמודדים במצבים כאלו? איך אני פורצת את הצורך בהסתגרות? איך אני לא מחליפה קשרים בכל פעם שלא עונים על הצרכים שלי אלא מסבירה אותם?

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגרויות

הוספת תגובה

• הסתגרויות

ד''ר אירנה נתנאל
    20/12/2009

שלום לך,

את נמצאת במעגל הקסמים: כשאת נתקלת בקשיים או בהתמודדות כל שהי את מרגישה צורך להתרחק מאנשים, כתגובה להתרחקות שלך גם הם מתרחקים ונעשיים פחות ופחות מודעים לצורך שלך בתמיכה, בקרבה, בעידוד ובנוכחות. התרחקרות שלהם מעוררת אצלך כעס על כך שהם לא רואים את הקושי שלך. הכעס מרחיק אותך עוד יותר מהם.
    כדי לשבור את מעגל הקסמים עליך לעשות שינוי בתגובותיך. נסי לא לסגור את פתחי המילות שלך ולהשאיר גשר קטן לעולם החברתי. נסי לשמור על קשר עם חברה קרובה או שתיים. היום, בעידן הטכנולוגיה אין משמעות למרחקים ולכן ניתן להרגיש מחוברים גם עם אנשים שנמצאים בחלק האחר של כדור הארץ. כדאי שתעבדי על עצמך בנושא של פתיחות לקרש מינימלי עם העולם החברתי. כדאי לעזר באיש מקצוע .

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה
    מיכאלה
    20/12/2009

אני נוטלת סרוקסט להפרעות דיכאון וחרדה.

לאחרונה חוויתי אבל קשה במשפחה ומחלה קשה לקרוב, והחרדה חזרה. הרופא יעץ לעלות במינון (מ1 ל1 וחצי בהדרגה ואם צריך ל-2 ).

נוצרה אצלי אובססיה חזקה לשירים ומוזיקה נון סטופ בראשי...זה קשה ולא מפסיק.האם זה מוכר לכם ?

האם זה בעקבות עליה בכדור ?
    האם יש השפעה לאכילת סוכר מרובה בערב ?

אני לוקחת בזמן האחרון סטילנוקס לשינה.יכול להיות שזה מסטילנוקס ? זה קרה בעיקר כשהחלפתי מבונדורמין., ומחשבות דכאוניות.

בת 60.

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    21/12/2009

האובססיה שאת מתארת היא כנראה חלק מההחמרה ולא תוצאה של הטיפול. יש לזכור כי תגובה לטיפול במחשבות אובססיביות לעיתים איטית ונדרשים מספר שבועות עד להשפעה מלאה של הטיפול התרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה