פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה ההבדל בין דכאון לחרדה
    אלי
    06/12/2009

דודי אובחן עם דיכאון וכל הזמן הוא חרד כלכלית למצבוץ
    שאלתי היא מה ההבדל בין דכאון לחרדה ? יכול להיות שיש לו חרדה ובטעות אובחן דכאוני ?

שאלה נוספת שאני יודע שקשה לענות עליה אבל לפחות תענו לי סטטיסטית
    האם בן אדם שפעם ראשונה אובחן כדכאוני בגיל 64
    אם התרופות יעזרו לו - האם יוכל לחזור לעצמו למצב שהיה לגמרי או תמיד עכשיו יחיה עם הכדורים כדי להרגיש 80% ממה שהיה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל בין דכאון לחרדה

הוספת תגובה

• ההבדל בין דכאון לחרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    06/12/2009

אלי שלום,

דיכאון וחרדה אלו הן שתי הפרעות שונות לחלוטין. באתר של מיינד קליניק יש מידע עשיר ומקצועי על דיכאון ועל חרדה. שם ניתן למצוא תשובות לשאלות שאתה שואל.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח וחרדה
    ישראל
    06/12/2009

שלום אני סובל מדימוי עצמי נמוך מאד..קנאה,תחרות,מתח 1- האם טיפול אצל פסיכולוגית קלינית שאני בטיפול אצלה בקשר להפרעת אישיות גבולית ,יעזור גם בדימוי עצמי נמוך ,או לא 2- הבעיה עם הפסיכולוגית שהיא יפה מאד,ואני חש קטן ועלוב מול עוצמת יופייה ,ואני בחרדה מכך סיפרתי לה בערך,אבל כשהיא נחמדה החרדה יורדת כשהיא חוזרת לעצמה אני נכנס ללחץ הבנתי ממטפל בתחנה, שהמנהלת הכניסה אותי בכוונה אל הפסיכולוגית הזו 3-אני לא יכול לסבול שמישהו יהיה מוצלח,יפה,מימני....זה גורם לי לחרדה קשה,הבנתי שזה בגלל קנאה איום בגלל חוסר השיויון ....ואני מעוניין להקטין את הפער ,תחרות ....שמביאה לחרדה 4- מה אתה מייעץ מניסיון ,והאם להמשיך עם מטפלת כזו יפה שאני במתח מיופיה

לקביעת תור
    סגירה
    מתח וחרדה

הוספת תגובה

• מתח וחרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    06/12/2009

ישראל שלום,

אני ממליצה לך לשתף את המטפלת במה שאתה חווה באופן כללי וגם בקשר אליה. היא תעזור לך להתמודד עם הנושאים המפריעים לך. הקשר הטיפולי מושטת על פתיחות הינו תנאי בסיסי לעזרה. במהלך הטיפול ניתן גם לעבוד על חיזוק הדימוי העצמי, על קנאה ועל מוטיבים נוספים שאיתם אתה מתמודד. תמשיך בטיפול!

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן תחושות
    מיכל
    06/12/2009

שלום,
    איך ייתכן כי אינני חשה רעב וגם כשאני אוכלת אינני חשה שבעה? כמו כן,נזקקת לכדורי שינה בשביל לישון. לא מתעייפת גם אחרי פעילות גופנית.
    כיצד יוצאים מזה???

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן תחושות

הוספת תגובה

• אובדן תחושות

ד''ר אירנה נתנאל
    06/12/2009

מיכל שלום,

כדי להבין את מצבך נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. אני ממליצה לך לפנות להתיעצות פסיכיעאטרית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן תחושות - תגובה

מיטל
    18/12/2009

פניתי למומחים ביותר, ואין להם הסבר לכך או טיפול. מעבר לעניין החוסר רעב ואו מצד שני חוסר שובע, אני סובלת מבעיות שינה וחוסר עייפות ( גם אחרי פעילות ספורטיבית מאומצת). כרגע אני 3 שבועות ללא תרופות ( ויאפקס וזיפרקסה) כיוון שלא הגבתי להם ( יש לציין כי נטלתי אותם קרוב ל 4 חודשים.)

מה עושים? אני מתחילה לאבד את הסבלנות, אני במצב הזה 4 חודשים!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון נוסף לקבל תשובה לשאלה
    דניאל
    06/12/2009

שלום

בקשר לבעיית חוסר שקט וריכוז ושפיכה מוקדמת.

קיבלתי ציפרלקס 10 מ"ג שלא עזר הרבה. לאחר מכן סרוקסאט 20 מ"ג והתוצאה זהה.

הרופאה המליצה לי לנסות לקחת שני כדורים כלומר 40 מ"ג סרוקסאט והתוצאה הייתה טובה.

אח"כ התברר לי שאין כדור 40 מ"ג סרוקסאט אלא רק מלקיחת שניים של 20 מ"ג ולכן היא נתנה לי

פאקסט 30 מ"ג שלא מועיל כל כך.

האם אין סרוקסאט 40 מ"ג ?

אם אין מה התחליף הכי קרוב לכך?

הוספת תגובה

• סרוקסאט

ד''ר אירנה נתנאל
    06/12/2009

דניאל שלום,

אין סרוקסאט 40 מ"ג . אם המינון הזה עוזר לך אני ממליצה להמשיך עם סרוקסאט ולא לחפש תחליפים. מתוך מכתבך אני יכולה לשער שיש לך קושי ליטול 2 כדורים? אם כן, עדיף לנסות להתגבר עם הקושי ולהשאר עם התרופה שעוזרת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך...פתרון
    ישראל
    06/12/2009

שלום
    1-ממה נובע דימוי עצמי נמוך, גנטי, או נרכש
    2-האם טיפול בדימוי עצמי הנמוך הקשה עד לחרדה ,יבוא על פתרונו בקריאת ספרים וחומר בנושא או שצריך פסיכולוג קליני ,ואם הולכים לטיפול פסיכולוגי,קריאת חומר בנושא תבלבל
    3-האם אין כדורים לבעיה זו
    4-האם בעית וויסות רגשות,אימא קשה ומשפילה,ואונס בילדות,קנאה חולנית עד לחרדה ופחד מאישה יפה ,חבר מוצלח, קשורה לדימוי עצמי נמוך
    5- האם טיפול פסיכולוגי מניסיון סטיסטי ....פתרה את הבעיה לתמיד או רק לתקופה קצרה
    ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    דימוי עצמי נמוך...פתרון

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך

ד''ר אירנה נתנאל
    06/12/2009

ישראל שלום,

דימוי עצמי נמוך יכול להיות תוצאה של השפעתם של תהליכים פסיכולוגיים, נפשיים או / ו סביבתיים. במהלך הטיפול ניתן לשפר דימוי עצמי ולהגיע לדימוי עצמי תקין ויציב. ניתן ללמוד כלים ומיומנויות שיאפשרו לשמור על דימוי עצמי תקין ויציב לאורך הזמן, ניתן לפתח מיומנויות של שמירה על דימוי עצמי יציב במצבים רגישים (מול חבר מוצלח ויפה, מול חברה יפה וכו'). כל זה לא לומדים מתוך קריאה בספרים אלא בעבודה עצמית טיפולית בליווי מקצועי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    אלון
    06/12/2009

שלום רב, עכשיו השעה 5:00 בבוקר יום שבת,
    (ההודעה לא נשלחת עכשיו)
    אני סבלתי התקופת השירות הצבאי מOCD
    וכנראה שזה נמשך עד עכשיו. אני סובל מחרדות(בצבא זה נשא אופי טקסי יותר)
    אני לא ישן בלילה אלא רק ביום ולכן לא יכול לעשות בעצם כלום,
    יש לי פסיכולוגית אבל אני לא יכול לקבוע איתה. אני לא מסוגל להיות ער ביום/לישון בלילה.
    בדרך כלל אני ישן כשעה בערך בתשע בערב ואז מתחילות חרדות ואני קם עד 12 בצהריים! ואז ישן כל היום.
    יש לי חרדות בריאותיות קשות אני מפחד מכל דבר כולל חוסר שינה ולכן לא יעזור לי למשוך את הערות שלי החרדה מחוסר שינה כלכך גבוהה שהדרך היחידה
    תהיה לישון בלילה מה שאני לא מצליח ועל כדורי שינה אין מה לדבר.
    אני נוטל 2 פריזמה ליום (בצבא נטלתי 2.5) ניסיתי לפני שהתחיל הבלגאן הזה להוריד את המינון בהדרגה ופרשתי זאת על תקופה ארוכה
    אבל עכשיו כמובן חזרתי ל2.
    דבר אחרון הוא שאני אוכל כמויות אדירות של אוכל, ממש בלתי נתפסות לאחרונה (קל לנחש למה)
    אשמח לעצה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• תשובה לאלון

ד''ר אירנה נתנאל
    06/12/2009

אלון שלום,

אני ממליצה להתחיל מלהסדיר קודם כל את מעגל שינה-ערנות. ניתן לעשות זאת ללא תרופות בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT). בהנחה שזה יאפשר לך להמשיך ולהתמיד בטיפול הפסיכולוגי.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה
    עומדת במקום
    05/12/2009

שלום רב
    אני בת 28
    כבר תקופה ממושכת
    אני מרגישה ש אני עומדת במקום

הכל התחיל לי מתקופת הצבא
    הייתי חיילת בשירות סדיר
    ותוך תקופת הצבא עברתי רצף של ארועים:
    החל מבריחה מנסיון לאונס בגיל 18
    וגם אונס.
    את אותם חויות שעברתי
    שדי הדחקתי אותם והכרחתי את עצמי לומר לעצמי שזה לא קרה
    והמשכתי הלאה עד לנפילה בבום עם כל הדברים בגיל 25

אני זוכרת שאפילו בתקופת הצבא ה ייתי מאושפזת במתקן אשפוז בצבא על רקע התעלפויות ולא על בסיס נפשי
    אני בעצם לא מתפקדת מרגישה תקועה
    ישנם ימים שרוצה רק לישון ואין לי כח לכלום
    ויש לי מצבי רוח משתנים
    ישנם מצבים שאני מרגישה שהגוף שלי מכבה את עצמו
    ואני מתעלפת.
    ככה לדעתי הגוף שלי מרגיש או הנשמה מרגיש במנוחה
    אין מחשבות אין עם מה להתמודד
    אבל לדעתי זה לא מצב תקין
    איך אני עוזרת לעצמי
    נוסף לכל
    אין לי הכנסה
    קשה לי להחזיק מעמד ממושך בעבודה
    החל מהפרטים הקטנים.
    לקום בבוקר שנראה לאחרים הכי פשוט
    לי זה ממש קשה ואני רוצה רק לישון
    אפילו ה ייתה תקופה שלמדתי אך חצי מהקורס ה ייתי חולה
    הבאתי יותר טפסי מחלה מאשר טפסים של לימודים.
    בעצם לא ממש טפלתי בבעיות שלי בצורה מקצועית ולא יודעת איך ולמי לפנות
    העניין הוא שאין לי עבודה בשביל טיפול פרטי
    אז איפה כן ניתן לטפל
    והאם יש בחינם דרך הקופה? במה זה כרוך
    אודה לכם על תשובה שאולי תצליח לתת לי במעט פתרון

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה

ד''ר אירנה נתנאל
    06/12/2009

שלום לך,

עזרה ללא תשלום ניתן לקבל במרפאה לבריאות הנפש ששייכת לאזור מגוריך. אני מאוד ממליצה לך לפנות ללא דיחוי לקבלת עזרה מקצועית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מ.
    14/12/2009

אני רוצה רק לומר לך משהו אחד..
    גם אני הייתי פעם ככה לא היה לי כוח לקום בבוקר דבר שנראה ברור מאליו לאנשים אחרים רציתי רק לישון ולישון זאת הרגשה איומה כמו בדרך ללא מוצא.
    אני רוצה לומר לך גם כל הכבוד.
    על זה שלא התייאשת והרמת ידיים למרות מה שעברת.
    זה הכל עניין של תהליך ארוך ותראי שבמשך הזמן זה יעזור לך.
    אני לא ממליצה לך לחכות למרכז לבריאות הנפש שנמצא במקום מגורייך כי את תקבלי טיפול אוליי רק בגיל 30 וגם זה לא בטוח.ככה זה עובד אצלם.
    אני יודעת מניסיון שהתור הארוך שלהם הלך והתקצר לא בגלל שאנשים פתאום התחילו להרגיש טוב, אלא בגלל שהמצב הנפשי שלהם הלך והדרדר והם אושפזו במחלקות שונות וככה שהם ירדו לבריאות הנפש מהגב.
    עכשיו יש לי שאלה .
    מבחינה כספית..אין מישהו שיכול לעזור לך משפחה אוליי?
    את מקבלת תמיכה כספית מביטוח לאומי?
    ואם את מקבלת תמיכה מביטוח לאומי את יכולה ללכת לפסיכולוג פרטי להביא להם קבלות והם יכסו את זה.
    שווה לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה

17/12/2009

שלום
    הסיפור האישי שלך מאוד מזכיר מצב של דיכאון. מאוד חשוב שתפני לבדיקה של מומחה בתחום. אפשר להתחיל עם רופא משפחה וממנו לקבל הפנייה לבדיקה או טיפול של פסיכולוג או פדיכיאטר. ברוב הקופות יש שרות נפשי כלשהו. תפני לקבלת עזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    אבא שכואב לו
    02/12/2009

בתנו בת 35 חלתה לפני כ 10 שנים בסכיזופרניה. היתה מאושפזת כבר פעמיים בבתי חולים לחולי נפש. מהתחלה הכחישה את מצבה. היא אושפזה רק לאחר שמצבה התדרדר, היא שוחררה מבית חולים לפני כ 4 שנים, ותפקדה עד עכשיו בעזרת תרופות.
    לפני כחצי שנה החליה על דעת עצמה להפסיק לקחת את התרופות והיא מתכחשת כליל למחלתה.
    מצבה מתדרדר - היא בקושי אוכלת, כמעט לא ישנה בלילות, ממצמצת הרבה בעיניים, צוחקת לעצמה מסיבה לא ברורה. אי אפשר לדבר איתה על יעוץ או קבלת עזרה מקצועית, ברגע שמעלים את הנושא היא הולכת ולא מדברת.
    כרגע היא גרה איתנו בבית, היא אינה עובדת. היום עובר כך שהיא עוברת ממקום למקום או שהיא נעלמת לכמה שעות וחוזרת מתי שבא לה.
    בלתי אפשרי לתקשר איתה ואנו אובדי עצות מה לעשות?
    היא אינה מזיקה לעצמה או לסביבה אבל הנזק שהיא פוגעת בעצמה מתבטא בכך שהיא בקושי אוכלת, האם יש למישהו עצה מה אפשר לעשות במצב הזה? היא אינה עובדת ואינה עושה דבר. היא מקבלת מאיתנו דמי כיס כדי שתוכלאיכשהו להסתדר בחוץ.
    מה עושים? נשמח לקבל יעוץ בונה
    תודה
    אבא שכואב לו

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• סתם רציתי להגיד לך...

אורית
    03/12/2009

שזו נשמעת בעיה לא פשוטה .. ואם באמת אתה רוצה לקבל עזרה בעניין אולי כדאי שתתייעץ עם פסיכיאטר פרטי (או עם פסיכיאטר של קופת החולים למרות שאני אישית לא אוהבת את הרופאים האלה...כי לדעתי כל מה שאכפת להם זה לקבל את הכסף שלהם וזהו...) פנים מול פנים כדי שתקבל תשובה מלאה ומספקת שגם תעזור לך אני מאמינה.. שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית
    כואבת
    01/12/2009

שלום לכם, זועקת לעזרה...
    אחותי בת 26 בחורה יפהפיה, מדהימה באישיותה אובחנה כסובלת מהפרעת אישיות גבולית + בעיה התמכרות לאלכוהול
    לאחר אישפוז קצר בבי"ח שלוותא הציעו לה טיפול חדשני בהפרעה באופן אמבילטורי אך היא אינה מסוגלת לעמוד בו. היא משקרת ולא מגיעה לטיפול. היא במצב אובדני והרסני ביותר, בורחת מהבית כל יום ובכל לילה אנחנו אוספים אותה מבי"ח אחר בארץ לאחר שנפלה וקיבלה מכה בראש, הרעלת אלכוהול, תקיפ או שמתקשרים אלינו מהמשטרה לבוא ולאסוף אותה. זה כמו כדור שלג והמצב מתדרדר.
    אנחנו אובדי עצות. בשלוותא טוענים שהיא לא מתאימה לאישפוז ושזה צ'ופר בשבילה והטיפול ייעשה רק באופן אמבילטורי
    אנחנו זועקים לעזרה אנחנו אובדי עצות.
    היכן אפשר כן לקבל טיפול מתאים באישפוז עבור ההפרעה הקשה שלה? או מי כן נותן טיפול תרופתי? קשה לי עם המחשבה שצריך פשוט להניח לה למות ברחובות
    מתחננת לעזרה
    יונית

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית

הוספת תגובה

• פרעת אישיות גבולית

ישראל
    05/12/2009

כאחד שסבל מבעיה זו מילדות
    אוכל לומר לך,שאחת הבעיות של הפרעה קשה זו,היא הוויסות רגשות, פעם אוהבת פעם שונאת פעם נחמדה פעם עצבנית,....מחפשת הרבה תסומי....ותעשה הכול לקבל תסומי ...אפילו איומים להיתאבדות ...היא לא באמת רוצה למות, כואב לה צר לה מר לה ....נכון
    האלכוהול הוא כלי לומר לכם -כואב לי ואתם לא מבינים אותי-
    תראו לה הרבה אהבה , חום, אמפטיה, הבנה לבעיות והסבל שלה ....קצת משחק תיאטרלי יעזור
    וואלה לא ידעתי מה עובר עלייך אחותי, ....בלה בלה
    כדי לווסת את הרגשות שלה הבעיתיים ,היא זקוקה לתרופה הנכונה במינון הנכון ....אולי ליתיום ,אבל רק פסיכיאטר טוב יוכל לעזור עם ליווי
    לגבי אישפוז ....זה צעד דרסטי שכדאי לבדוק טוב
    הייתי ממליץ על פסיכולוג קליני טוב,אם אין לכם אמצעים כספיים לכו לתחנת בריאות הנפש המקומית ,או דרך קופת חולים
    זה תהליך מעולה וקשה שבו צפים הבעיות בשיחות , שבו הפסיכולוג רואה בדיבוריה את המועקות שלה, היא תתעצבן תלחץ,אבל אחרי תקופה תקבל כלים לחיים חדשים

ישראל
    0546809538

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית

13/03/2010

שלום
    האבחנה הבולטת אצל אחותך היא ההתמכרות לאלכוהול. רק הפסקת השתייה תאפשר להתחיל טיפול אמבולטורי. תבדקו במשרד הבריאות-המחלקה להתמכרויות על מקומות לטיפול בתופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית

רפאל ביטון
    29/10/2010

יש הרבה אנשים שמחפשים את הגביע הקדוש, אלא שהם נתקלים בדרך בתמרורים שמשתמשים בהם, להראות את מצבם ואיפה טעו!! ולא לעזור להם לעזור במצבם.
    ולמה ההקדמה הארוכה?!
    הכרתי גב' צעירה בעלת הא"ג שסבלה כפי שרבות אחרות כמוהה סבלו סובלות ואף הגיעה למוסדות ומקומות טיפוליים סגורים ולא עזר., עד .........באם תרצו אהיה מוכן לשאול את הגב' באם היא מוכנה להיחשף ולספר את סיפורה המורכב מאוד שכלל פגיעות רבות חוזרות ונשנות שקעקעו את מבנההה הנפשי והרגשי, כיום, כ - 5 חודשים לאחר תחילת הטיפול, מזה 3 חודשים לא ארעה התפרצות אחת ללא שליטה וגישה לפיתרון מכוון מצידה.

במידה ותושג הסכמה אהיה מוכן להביא לידי מפגש פנים אל םפנים של קבוצה שתתעניין.
    כול טוב, ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת טיפול בויפאקס XR
    אורן
    30/11/2009

אני צריך להתחיל טיפול בויאפקס XR 75

מה הצורה העדינה ביותר (מינון) להתחיל? האם צריך לחצות את הכדור?

בעבר לקחתי ציפרלקס 10 מג... האם המינונים דומים?

מתי הכי טוב לקחת את הכדור כשהמטרה היא גם לשפר את השינה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת טיפול בויפאקס XR

הוספת תגובה

• תוספת קטנה לשאלה...

אורן
    30/11/2009

האם מינון 75 מספיק שהתרופה תתפקד כ SNRI או שצריך לעלות במינון ואם כן באיזו צורה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בויפאקס XR

ד''ר אירנה נתנאל
    01/12/2009

אורי שלום,

75 מג' זהו המינון ההתחלתי. אין צורך לחתוך. כדאי ליטול בבוקר. ציפרלקס וויאפקס תרופות שונות מקבוצות שונות לכן, לא ניתן להשוות מינונים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה סכיזואפקטיבית
    גלית
    29/11/2009

שלום.. אני כיום בת 25 אחרי שלושה התקפי מאניה ושני דכאונות.. ונמצאת עכשיו בדכאון כבר למעלה משנה...אחרי ההתקף השלישי...
    לפני זה אבחנו אותי כסובלת ממאניה דפרסיה.. באשפוז האחרון אבחנו אותי כסובלת מהפרעה סכיזואפקטיבית..
    רציתי לעשות את הטיפול בדכאון... tms אבל אמרו לי שזה לא מתאים לבעיה שלי... אז אם זה לא מתאים אז מה מתאים?? אני כבר נואשת ולא יודעת מה לעשות.. אבל יודעת שהמצב הוא בלתי נסבל מבחינתי ואני חייבת לעשות משהו.. וגם עברתי הרבה תרופות נגד דכאון ושום דבר לא עזר.. רק הביא תופעות לוואי מעצבנות אז הבנתי שהדכאון הזה עמיד לתרופות...

אשמח אם תתנו לי עצה מה לעשות עם הדכאון זה... תודה רבה.. אתם עושים עבודת קודש

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה סכיזואפקטיבית

הוספת תגובה

• למה אתם לא עונים?

גלית
    29/11/2009

בבקשה תענו לי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אענה לך בכיף

אלישבע
    01/12/2009

אני בת 26 וגם אני אובחנתי. בהתחלה אמרו שיש לי "לחצים". אחרי זה אמרו שיש לי "מאניה דפרסיה". אחרי זה אמרו שיש לי "סכיזואפקטיב". לדעתי יש לי סכיזואפקטיב, זה נראה לי נכון. בכל אופן, מאז האשפוז הראשון בגיל 19, אני כל הזמן לומדת - אני מסתכלת מסביב כדי ללמוד מהסביבה מי מהאנשים מצליח בחיים ומי לא. למדתי שמי שמצליח הוא זה שלעולם לא מתייאש. זו את ההתמודדויות הכי קשות כי ליפול אלף פעם ולקום ולנסות שוב זה קשה-קשה-קשה. אבל באיזשהו שלב פיתחתי רוח קרב, ואני משווה את זה לספורטאים: הספורטאי שיגיע לתחרות העולמית ויזכה במדליית הזהב הוא זה שיתאמן לאורך זמן, שיתמיד, שיהיה לו משמעת, ושיתקדם בהדרגה תוך ליווי של מאמן מנוסה. אותו הדבר אנחנו: אנחנו צריכים לפעמים ליווי של עובדים סוציאלים, אנחנו צריכים ליווי של פסיכיאטר, ואנחנו צריכים את המשפחה שלנו ואת החברים שלנו כדי שנתמודד יחד בזמנים קשים. צריך לדעת מתי להתאשפז ומתי להשתחרר. מתי לעבוד ומתי לנוח. מתי לבלות ולהנות ומתי להשקיע בלימודים. המטרה היא בעצם להשיג איזון בריא ולשמור על האיזון הקיים. מאוד מומלץ למצוא חונך טוב. אני ממליצה לך לבקש מהפסיכיאטר/הרופא בקופת החולים להפנות אותך לעובדת סוציאלית מטעם הקופה כדי לדבר איתה. אולי גם פסיכולוגית. פיתרון מצויין הוא גם ללכת לאנוש או אפילו רק לבקר באתר האינטרנט של אנוש. באתר האינטרנט יש מידע על כל מיני סדנאות והרצאות. ההרצאות הם טובות מאוד ואם מקשיבים טוב אז יוצאים עם המון כלים להתמודדות יומיומית בריאה ונכונה. יש גם ארגון בשם ממ"ן ובאתר האינטרנט יש פרסום על כל מיני ארועים. היום למשל היה ארוע בחולון עם מוזיקאים ועם תערוכה של אומנות של מתמודדים של עמותת עמיתים (אם אני לא טועה).
    בכל אופן, את צריכה לחפש ולחפש (עד שתמצאי!) את מה שיחזיק אותך בריאה, שמחה ויציבה. חשוב שיהיה תעסוקה. חשוב שיהיה קירבה לבן משפחה על בסיס קבוע כדי אף פעם לא להישאר לבד.
    ובעיקר - כמו כל בנאדם, צריך לחפש את היעוד שלך ולמצוא איך לממש את עצמך כי ככה יהיה לך סיפוק ומוטיבציה להתמודד עם כל משבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ותודה למומחים...

גלית
    01/12/2009

תודה על העצה שלך אלישבע.. . אבל זה לא ממש עוזר לי כי אין לי כבר אנרגיות לעשות כלום וגם אין לי ת'חשק לעשות משהו עם הדכאון הזה... אולי רק לגמור עם החיים האלה אחת ולתמיד... תודה רבה למומחים שלנו באמת שענו לי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אין חשק, אז שם הבעיה

אלישבע
    01/12/2009

אם אין לך חשק אז בזה את צריכה להילחם. אם לך אין חשק, אז אף אחד לא יכול לעשות את העבודה בשבילך. למה את נותנת לעצמך להתעצל ככה? את משלמת מחיר עצום. את כאילו מעדיפה לתת לעצמך לקרוס מאשר לנסות להילחם בבעיה. למה את עושה ככה? את לא זוכרת כבר מה זה להנות מהחיים? כבר שכחת מה זה שמחה, או שאף פעם לא ידעת מה זה? אם אף פעם לא ידעת מה זה שמחה, אז את לא רוצה לדעת מה זה? אין לך מוטיבציה לגלות איך זה מרגיש? ואם פעם ידעת מה זה שמחה, איך זה נעלם לך כל כך בקלות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תראי...

גלית
    01/12/2009

תשעמי.. זה לא פעם ראשונה שאני חווה את הדכאון זה..
    זו פעם שלישית.. בפעם הראשונה והשניה יצאתי מזה אחרי חצי שנה ככה.. אבל משום מה מהדכאון הזה אני לא מצליחה לצאת.. וניסיתי לצאת בכוח וניסיתי לעשות דברים משמחים בכוח וזה פשוט לא עוזר ולא דוחף אותי להיות שמחה יותר... זה פשוט לעשות את הדברים כמו רובוט.. בכל מקרה.. בשביל מה יש תרופות נגד דכאון?.. את חושבת שמדובר פה בדכאון רגיל? זה לא דכאון רגיל.. אם זה היה דכאון רגיל ..אנשים לא היו צריכים תרופות.. כולם היו פשוט מקשיבים לעצתך ומתחילים להזיז את עצמם עד שהיה קורה משהו... אבל זה לא מספיק.. צריך הרגשה פנימית טובה בשביל להניע את עצמנו.... אחרת זה עוד נטל מעצבן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולגבי ידיעה מהי שמחה...

גלית
    01/12/2009

אם לא הייתי יודעת מהי שמחה אז לא נראה לי שהייתי מחפשת עזרה כי אם אני לא יודעת אז אני כבר רגילה לכך ולא צריכה שום עזרה..
    ברור שאני יודעת מהי שמחה.. ואיך זה שהיא נעלמה כל כך בקלות? וואלה זה תשאלי את בורא עולם שהשליך עליי את המחלה הנוראה הזו שנקראת מאניה דפרסיה או הפרעה סכיזואפקטיבית.. מה שלא יהיה... כל מה שאני יודעת שזה בלתי נתפס ולכן קשה להסביר את זה.. ובטח שקשה יותר לחוות חוויה כזו.. לא מאחלת את זה לאוייבים שלי
    ואם את שואלת שאלה כזו.. אז כנראה שאין לך מושג לגבי המחלות האלה אבל סתם ידיעה קצרה בשבילך.. אחרי התקף מאניה בדרך כלל באה הדיפרסיה שזה הדכאון שעליו אני מדברת .. זה קורה ככה.. ביום אחד בהיר.. פתאום כל השמחת חיים שלך יורדת לטמיון... הזוי אה.. אבל ככה זה.. אז אם את לא יודעת.. אולי כדאי שתקראי קצת... יש על זה עמודים שלמים בגוגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו קטן...

גלית
    01/12/2009

לא הייתי קוראת למי ששרוי בדכאון עמוק מאוד עצלן..
    כי בן אדם כזה.. אין לו אנרגיות.. אין לו על מה להשען.. אין לו תקווה לחיים.. הוא רואה רק שחורות בחייו.. האנרגיות מתחילות בהרגשה טובה קודם כל.. יש גם אנרגיות שנובעות מכעס.. מאימפולסיביות.. אבל אדם שהוא בדכאון אין לו לא זה ולא זה... אין כוח המניע אותו.. אין את השמחת חיים הזו שתדחוף אותו.. ואין לו תקווה שהיא הכי דוחפת בני אדם... המטרה היחידה שלו היא לצאת מהדכאון.. ורק אז הוא יוכל סוף סוף לחיות ולהתקדם כמו כולם...

עצלן אפשר להגיד על בן אדם אשר יש לו את הכוח הפנימי.. מה שאני מכנה.. שמחת חיים.. יש לו את הכוח הזה.. אבל עדיין הוא בוחר לשבת בחיבוק ידיים .. לדחות למחר מה שאפשר לעשות היום... אחד שנח הרבה במקום לעשות.. לזה .. הייתי קוראת עצלן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות יעילות עקב פספוס דברים
    XXX
    29/11/2009

שלום

אני לוקח רטלין והוא עוזר מאוד לריכוז, ואני יכול לעבוד וללמוד כרצוני, ואני באמת מתרכז במטלה.

אולם הוא לא פטר בעיה קשה אחרת שיש לי של חוסר יעילות, של פספוס דברים, ודרישות, וגם אם אני מבין טוב את הדרישות, אז הרבה פעמים אני צריך לחזור על אותה מטלה מספר פעמים שכן במהלכו התפספסו דברים וכו'...

בסה"כ זה גורם לכך שאני עובד ולומד ממש לא יעיל...

יש כדור שמטפל בכך?

הוספת תגובה

• אתה לא צריך כדור

רספוטין
    29/11/2009

אתה צריך ללמוד כיצד ללמוד.
    לפני ביצוע המטלה תרשום לך על דף נקודות להתייחסות ואל תתחיל את המטלה עד שתקיף את כל הנקודות שברצונך לגעת בהם.

אל תחפש את הפתרון הקל ,בבעיה שלך אין אחד כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ נפש חזק מאוד תענו בבקשה
    עודד
    28/11/2009

שלום אני שותה הרבה שנים סראקסט בשנה האחרונה שתתית 60 מילגרם וירדת ל30 היה לי תופעת גמילה שחלפו אבל עכשיו אחרי חודשים יש לי לחץ פנמי כמו מעוקה מה לעשות האם זה קשור להורדת המינן לעשות תעזור לי בבקשה האם זה קשור לתפעות גמילה שחזרו זה בלתי נסבל
    אצין שזה בא והולך לחץ לא מוסבר האם זה יכול לנבוע מהמינו שהורדתי

הוספת תגובה

• הורדת מינון

ד''ר אירנה נתנאל
    29/11/2009

עודד שלום,

לא ברור לי מדוע הורדת את המינון. מקווה שעשית זאת בתאום עם הרופא המטפל. תופעה שאתה מתאר יכולה להיות קשורה להישנות הסימפטומים של ההפרעה ממנה אתה סובל. אני מאוד ממליצה להיוועץ על כך עם הרופא המטפל. בנוסף, מומלץ מאוד לשלב תרופות עם פסיכוטרפיה התנהגוטית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT תלמד כלים שיאפשרו שליטה בסימפטומים בהווה וגם לטווח הארוך. השליטה מונעת חזרתיות של ההפרעה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנסי לבדוק על רמוטיב

הילה
    06/12/2009

אולי רמוטיב עדיפה כי היא צמחית תבדקי את העיניין
    או אולי טיפולים היתנהגותי קוגניטיבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת ההודעה לא הייתה מיועדת לך

הילה
    06/12/2009

חל טעות במיקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון עמוק בזמן אשפוז וחוסר רצון
    פרידה כהן
    28/11/2009

הבת שלי מאושפזת בפעם הרביעית- הפעם שלא כפעמים קודמות היא לא משתפת פעולה, אפאתית וטוענת שדבר לא נוגע בה.
    איך אוכל לעזור לה?
    היא התחילה טיפול בסירוקוויל משולב בליתיום האם יש למישהו ניסיון עם השילוב הנ"ל ומתמצא בתופעות הלוואי?
    הבת שלי אישה צעירה אינטיליגנטית ביותר מוכשרת, תקופות רבות וארוכות היתה עצמאית, ועבדה בעבודה שתרמה רבות לאחרים.
    היום אני מחפשת גם מקום בו תוכל להשתקם לאחר האשפוז- ושהעוצמות שלה יבואו לידי ביטוי.
    אשמח לכל תשובה.
    אמא של

הוספת תגובה

• את בבעיה

רספוטין
    29/11/2009

להערכתי ביתך לא משתפת פעולה באישפוז האחרון מכיוון שנוכחה לדעת שהתפרופות הפסיכיאטריות רק מזיקות ולא מועילות למצבה הנפשי.
    מנסיוני סרקוול גורם לכמה תופעות לוואי שהקשה מכולם היא עייפות מוגברת עם נטילת התרופה ולתופעת "הזומבי"..כן ..כן.. תופעת הזומבי לא נובעת מהיותה חולה אלא מהכדורים.
    אין לי נסיון בליתיום כך שאיני יכול לייעץ לך בנושא.
    אם ברצונך לעזור לביתך להשתקם עליך לבצע שני דברים:
    1.להוציא את ביתך מהאישפוז במיידי
    2.לפנות לפסיכיאטר פרטי לשם מציאת הכדור והמינון הנכון שאיתו תוכל לתפקד בצורה סבירה או לחילופין, אם ברצונך להחזיר את בתך לתפקוד מלא יש להפסיק את הטיפול התרופתי לחלוטין ולפנות לאפיקי טיפול אחרים
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע מוכר

אלישבע
    01/12/2009

גם אני אושפזתי כמה פעמים. גם אני הייתי אפאתית ולא רציתי לשתף פעולה באופן מלא.
    דווקא הסרוקוואל עזר לי ולא עושה אותי זומבית, לעומת תרופות אחרות שכן עשו אותי זומבית.
    ההורים שלי אמרו לי שאם לא אקבל טיפול לא אוכל לגור בבית ואצטרך לגור בדיור מוגן או בהוסטל, אז העדפתי לשתף פעולה ולהישאר באשפוז כדי לא להגיע להוסטל. תמיד נלחמתי על העצמאות שלי וזה משתלם.
    אם הבת שלך צריכה תרופות, גם אם לכל חייה, אז לא נורא - מנסים ומנסים עד שמוצאים את ההרכב הנכון. (סרוקוואל ודפלפט עושה את העבודה אצלי).
    בכל אופן, נשמע שאתן בתוך סבך של בעיות כאשר יש לכן לאן לשאוף מכיוון שביתך מוכשרת ואינטליגנטית. מומלץ לשתף את הצוות המטפל במטרות שלכן, שהבת שלך תממש את עצמה ותגיע לתפקוד מלא בחברה הנורמלית. לדעתי, כדאי מאוד ללכת עם האינטואיציה - שלך וגם של ביתך. אם אתן בקשר טוב אז זה מאוד חשוב כי הגיבוש זה מחזק מאוד.
    טוב לדבר על הדברים, אולי כדאי שתשבי עם הבת שלך ותגידי לה שאת קצת אובדת עצות, ואת בעצם בצד שלה. אם היא תפנים שאת מאמינה בה ושאת רוצה שהיא תטופל כדי שהיא תוכל לצאת משם כדי לא לחזור, אז אולי יהיה לה יותר מוטיבציה לשתף פעולה. וכמובן, לשתף את הרופאים בכשרונות של הבך שלך יכול לעזור כי הם יכולים לדבר איתה על העתיד שלה וזה יכול לעורר אותה קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחת,האם חזרת לתפקוד מלא?

רספוטין
    01/12/2009

תוך כדי שימוש בתרופות?
    בבקשה להיות כנה.
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן - 100%

אלישבע
    01/12/2009

כן, חזרתי לתיפקוד מלא בגלל התרופות. תופעת הלוואי היחידה שמגבילה אותי זה השינה המוגברת בגלל הסרוקוואל. אז אני ישנה בין 10 ל-12 שעות בלילה. אבל חוץ מזה, אני מתפקדת באופן מלא - אני בונה עסק עצמאי, למדתי מקצוע (גרפיקה ובניית אתרי אינטרנט) במכללה רגילה טובה, היו לי בני זוג (לקחתי הפסקה עכשיו כדי לחשוב מחדש איזה בן זוג מתאים לי באמת). אני עושה הכל כרגיל. הולכת לקוסמטיקאית, עושה ספורט, מנהלת לבד את הכספים שלי, הכל באופן עצמאי לגמרי.
    הדבר היחיד שמקשה עליי באמת זה השאלות - הניסיון להבין באמת את מה שקרה. טכנית אין לי שום בעיה, אבל אני מנסה להבין ברמה התיאורטית את מה שעבר לי על המוח. כי לחשוב משהו, להיות בפסיכוזה, ואחר כך לקחת כדור ואז לא להיות בפסיכוזה - זה משהו שקשה לתפוס. אני מצליחה להתמודד עם זה, אבל להבין את זה ממש בטח ייקח לי עוד שנה-שנתיים. לא נורא בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרת לתפקוד מלא מסרוקוול? :)

רספוטין
    03/12/2009

היות ואני מכיר את הכדור הזה אי אפשר למרוח אותי.
    כשעה לאחר נטילת הכדור אתה נופל (ממש נופל...פיזית) למצב קטטוני ,היות ולכדור השפעה של 12 שעות ואם את רוצה לקום לעבודה למחרת בזמן עליך ליטול את הכדור בשעה 9 בערב,הווה אומר שהחיים החברתיים שלך נגמרים בשעה 9 בערב.
    זה חיים תקינים? מה אני ילד שצריך להכנס למיטה בשעה 9?
    מעבר לזה, מה תעשי עם יחדרו גנבים לביתך? כאשר את בהשפעת הכדור הרי אין סיכוי שתישמעי כלום.
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקראו. דעתי.

מ.
    13/12/2009

מסכימה איתך במיליון אחוז!!

גם אני הייתי מטופלת בסרקוואל בהפחדות לצערי
    אחריי פחות משעה הייתי נופלת הולכת בזיגזגים היו לי סחרחורות פתאום הייתי רואה מטושטש.
    הסרקוואל ניתק אותי מהעולם...עשה אותי זומבית" כמו שאמרת יצאתי מחוסר תפקוד הייתי אוכלת בלי הכרה היו מדברים איתי ולא הייתי מבינה בכלל מה הם רוצים.
    זה כבר 9 חודשים שאני בלי הרעל הזה ואני עדיין סובלת מכל התופעות לוואי שזהכרתי גם כשהפסקתי אני עדיין מרגשיה לפעמים עם הכדור.
    חזרתי לנגן בגיטרה ללפניי כמה חודשים...אני לא מצליחה לשלב בין יד ימין ליד שמאל ויותר מזה אני לא מצליחה ללמוד שירים חדשים
    התחלתי ללמודה נהיגה שבוע שעבר..פתאום התחלתי להרגיש טשטוש ולא הייתי מרוכזת נאלצתי להפסיק את השיעוריי נהיגה.
    השתלבתי במסלול להשלמת בגרויות קשה לי להתרכז בגלל הטשטוש שעדיין נשאר לי מהכדורים גם אם יושבת איתי מורה 1x1 ומסבירה לי...לא נקלט שם כלום.
    הכדור הזה פגע לי בשכרון ופגע לי ביכולת הקוגנקטיבית.
    הכדור הזה הרס לי את החיים.

אני לא מאמינה לאלישבע בשיט. אני לא מאמינה שהכדור הזה עזר לה ואני לא מאמינה שהיא לא סבלה או סובלת מתופעות הלוואי.
    אלישבע יקירתי כדורים = רעל
    וכמו שנכנסת "להתקף פסיכוזה" כמו שאת טוענת יכלת לצאת ממנו בלי כל הרעלים שהכנסת לעצמך לגוף ושאת חושבת שעזרו לך..
    ואני יודעת שעמוק בפנים את יודעת שאנ צודקת
    כל טוב.
    מור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון עמוק בזמן אשפוז וחוסר רצון

17/12/2009

לגב פרידה שלום
    מאוד לא פשוט לראות בת במצב נפשי כ"כ לא טוב. צריך לעודד אותה ולזכור, וגם להזכיר לה, שכאשר המצב הנפשי משטפר הרבה דבדים שניראו כמאוד קשים ובילתי ניתנים לשינוי, נראים אחרת יותר בפרופורציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות וצמחי מרפא
    ו
    28/11/2009

שלום.

האם ניתן להשתמש בסרוקסט ובצמח מרפא מאקה להגברת החשק המיני כתוצאה של
    ירידה עקב נטילת סרוקסט.

תודה על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות וצמחי מרפא

הוספת תגובה

• מדוע אין מענה

ו
    02/12/2009

אפשר לקבל תשובה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה