מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ממושך בקלונקסטיטי29/10/2009
השאלה שלי מאד עקרונית-
רשמו לי טיפול יומי קבוע בקלונקס, יחד עם ציפרלקס. מדובר במינון נמוך, 0.75 מג ביום.
מי שרשם לי את התרופה אמר שזו תרופה שאנשים לוקחים כל החיים ומרוצים מאד.
עם זאת, כבר בעלון לצרכן נתקלתי באזהרות חמורות האוסרות טיפול ממושך.
למי להאמין?
מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר אחד חשוב
רספוטין30/10/2009לקלונקס יש גורם ממכר ויש לקחת זאת בחשבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריות לנשים הרות ומניקשוקי29/10/2009
האם הלידול בטוח לשימוש אשה הרה?
האם ציפרקסה כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות לנשים הרות ומניק
01/11/2009לשוקי שלום
ניתן להתקשר למרכז ליעוץ תרופתי בזמן הריון של אחת מהקופות.
גם הלידול וגם זיפרקסה נחשבות כתרופות בטוחות בזמן הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וכאביםגיא28/10/2009עד כמה זה נפוץ שדיכאון מלווה בכאבים גופניים? מהי דרך הטיפול המקובלת במיקרים מסוג אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון וכאבים
ד''ר אירנה נתנאל28/10/2009גיא שלום,
התופעה שכיחה למדי. סימבלטה נמצאה מאוד יעילה לטיפול בדיכאון שמלווה בכאבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ran28/10/2009זה נפוץ שלדיכאון מתלווים כאבים שונים, יש תרופות לדיכאון שיכולות לעזור עם הבעיה הזאת למשל ויפאקס שגם יקרה פחות מסיבלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעולת התרופותאבי מאיר28/10/2009שלום רב
שאלתי היא מה קורה לאדם בריא על פי אבחנת רופא מטפל שקובע שהוא בריא.
שהוא לוקח תרופות פסיכיאטריות?
מה זה עושה לאותו אדם.?
זו גם שאלה אישית על עצמי אז אודה על תשובה בעניין
תודה רבה.
ורפואה שלימה לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפעולת התרופות
ד''ר אירנה נתנאל28/10/2009שלום לך,
נטילה חד פעמית קרוב לודאי תגרום לעייפות מרובה ולשינה. נטילה למשך תקופה ארוכה לא נבדקת ברמה מחקרית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש טענות
אלישבע31/10/2009יש אומרים שאם אדם בריא לוקח תרופות פסיכיאטריות אותם הוא אינו צריך, אז מלבד תופעות הלוואי מהתרופות, הוא עלול לפתח סימפטומים של מחלת נפש. את הטענה הזו שמעתי מחברים שעוסקים במכירות של מוצרים עבור חולי נפש והם אמרו את הטענה הזו בתשובה לשאלה מדוע אסור למטופלים עצמם לקחת יותר מהמינון המומלץ של תרופות גם אם ההגברה במינון אינה מביאה לחריגה מהמינון המירבי. זאת אומרת, השאלה שהם נשאלו היתה: "אם חולה נפש מעוניין לקחת יותר מהמינון המומלץ ליתר ביטחון, כאשר ההגברה במינון אינה חורגת מהמינון המקסימלי עבור התרופה - האם זה כדאי?" התשובה היתה: "בפירוש לא, כי נטילת מינון מעבר למה שצריך יכולה לגרום להופעת סימפטומים".
אני בעצמי לא הבנתי את זה, אבל אולי אני יכולה להבין את זה על רקע הניסיון שלי: מעולם לא סבלתי מדיכאון. רק היה לי מאניה. הפסיכיאטר נתן לי תרופה נגד דיכאון כי הוא קיווה שזה ישפיע איכשהו על מערכת העצבים וזה אולי ישפיע על המאניה [לא ברור, אבל נניח]. כשלקחתי את התרופה אז קיבלתי מאניה. אני מכירה את עצמי אז ידעתי שזה לא היה המאניה ה"טבעית" שלי אלא מאניה מסוג אחר אז דיברתי עם הרופא והתעקשתי על זה. לבסוף הרופא הסכים שנפסיק את התרופה. כשהפסקתי לקחת את התרופה, המאניה עברה. אני מכירה עוד סיפורים כאלה.
אולי ניתן להבדיל בין אנשים שהם רגישים לתרופות לבין אנשים שהם אינם רגישים לתרופות, אבל זה ההתנסות שלי. רגישות לתרופות זה כמו רגישות לסמים: יש מי שיעשן מריחואנה כל חייו וזה יעשה לו היי וזהו, ויש מי שיעשן וזה יעשה לו מחלת נפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא בחרדותמירב27/10/2009שלום,
אני רוצה להתייעץ איתכם ,איך אפשר לשכנע ולהשפיע על אמא בת 79 להיבדק אצל פסיכיאטר?
לפני כשנה וחצי אבי נפטר ומאז אימי מתנהגת בצורה לא הגיונית.היא יוצאת נגד ילדיה,מספרת עלינו שקרים מזעזעים,לתקופת מה ניתקה איתנו קשר וכעת כשחידשה שוב את הקשר,נידמה לה שאנחנו נגדה ורוצים ברעתה.
המצב מאד מאד קשה לנו,הילדים שלה, ואנחנו יודעים שאפשר לפתור זאת ע"י לקיחת תרופה.מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראמא בחרדות
ד''ר אירנה נתנאל28/10/2009מירב שלום,
אם האדם מסרב להתחיל מיידית בטיפול, ניתן להפעיל דרך נוספת באמצעות רופא משפחה. אפשר להציע לאמא לגשת לרופא המשפחה כדי להתייעץ בקשר לתוספי מזון טבעיים שיקנו יותר כוחות ואנרגיה או במטרה לבצע בדיקות דם כדי לעלות על קיומה של מחלה גופנית. רופא המשפחה ידע לאבחן שמדובר בבעיה פסיכיאטרית ויפנה אותה לטיפול מיידי. תחושת דאגה שמעביר הצוות הרפואי, משקלה של הסמכות הרפואית, פחד ממחלות נוספות - כל הגורמים האלו תורמים ליצירת חלון הזדמנויות שבו עולה הסיכוי שאדם יתפוש את הבעיה ויקבל טיפול הולם. לפני הפגישה אצל רופא המשפחה כדאי לעדכן אותו במה מדובר ואתם מבקשים לסייע לכם להפנות את אמא להתיעצות פסיכיאטרית. בדרך כלל אנשים נוטים לסמוך על רופא משפחה ולבטוח בו ולכן מקשיבים לעצותיו במיוחד כאשר הוא מביע דאגה לגבי המצב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה וסביבהשני27/10/2009בהנחה שלסכיזופרניה יש מרכיב גניטי, מדוע אצל חלק היא פורצת ואצל אחרים היא רדומה, אלו גורמים חברתיים/משפחתיים יכולים לעורר את המחלה? ואיני מתכוונת לגורמים ביולוגיים כמו מחלה או סמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל28/10/2009ניקול שלום,
ישנן דעות מוטעות בציבור באשר לסיבות המחלה. הורים רבים חשים רגשות אשם כאילו הם גרמו למחלה וגם ילדיהם עלולים להאשים את ההורים בפרוץ המחלה. כיום ברור כי המשפחה לא "אשמה" בגרימת המחלה. מדובר במחלה מורכבת שהינה תולדה של שילוב בין הגורמים תורשתיים, ביולוגיים, התפתחותיים ופסיכוסוציאליים ואשר מהלכה תלוי בגורמים סביבתיים, ביולוגיים ופסיכולוגיים.
לאירועי דחק בחיים ולאווירה משפחתית טעונה ומלחיצה יש תפקיד חשוב בעיתוי בו פורץ התקף חריף. גורמים פסיכוסוציאליים פועלים על האדם הרגיש בתקופות חיים פגיעות המאופיינות בלחצים גדולים כמו גיל ההתבגרות. גורמים נוספים הם ארועי חיים הבאים באופן בלתי צפוי ויוצרים לחץ נפשי. דוגמאות ללחץ כזה הם חוויות קשות וטראומטיות בילדות, מוות במשפחה, אובדן פרנסה, פרידה וגירושין. גורם לחץ חשוב הוא האווירה המשפחתית. ביחוד כשזו ביקורתית, דרשנית ותוקפנית. כל הלחצים האלו יכולים להביא להחמרה במצב המחלה ולהתפרצות התקף. אולם יש להדגיש כי אין להם חלק ביצירת המחלה. אין אדם שניתן "להאשים" אותו באחריות לגרימת הסכיזופרניה אצל אדם אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה-גורמים
שני29/10/2009אז מדברייך אני מבינה שאם החולה הפוטנציאלי לא חווה שום טראומה או לחץ כלשהו , גדל במשפחה נעימה ותומכת וכו, בקיצור - לא היו סיבות מסביב, האם, למרות שיש לו נטייה גניטית, המחלה אצלו תישאר רדומה ולא תפרוץ? או שבכל מצב זה יתעורר מתישהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה-גורמים
ד''ר אירנה נתנאל29/10/2009ישנה אפשרות שאם לא היו סיבות מסביב, למרות שיש נטייה גניטית, המחלה יכולה להישאר רדומה ולא תפרוץ וישנם מצבים שהמחלה פורצת גם אם אין תריגר אלא פשות מתפתחת. גם שינויים ביולוגיים (הריון), גיל ההתבגרות, גיל המעבר יכולים להיות תריגר למחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגורמים סביבתיים
אלישבע31/10/2009הזנחה והתעללות חסרת רסן שאינה מקבלת התייחסות או טיפול אולי מגבירה את הסיכוי לחלות במחלת נפש או שאולי מחמירה מחלת נפש קיימת. לפי ההגיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופאים ולסכיזופרניםשני26/10/2009האם אתם יכולים להצביע על דפוס התנהגות מסויים של ההורים שגרם,לדעתכם, לחלות במחלת הסכיזופרניה?
ולא משנה לי אם יש רקע גניטי או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשה להצביע על משהו מסויים
רספוטין26/10/2009מלבד אולי אימא דומיננטית ושתלטנית.
הורים חסרי יכולת ורצון להתאמץ למען הילד.
זה בגדול כשאני סורק בזיכרוני את ההורים של מטופלים שפגשתי בחיי(יש הרבה )
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה
כפי שכבר עניתי לך, להורים אין חלק ביצירת המחלה ואין אדם שניתן "להאשים" אותו באחריות לגרימת הסכיזופרניה אצל אדם אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם הגישה הפסיכיאטרית
רספוטין29/10/2009היא שהמחלה גנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל29/10/2009יותר נכון שילוב של גורמים גנטיים, ביולוגיים, סביבתיים ופסיכוסוציאליים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעייתית
אלישבע31/10/2009אומרים שיש גורמים סביבתיים למחלות נפש, אבל קשה מאוד להצביע בבירור על קשר סביבתי מכיוון שאותם נסיבות מביאים שני ילדים שונים לחיים שונים לגמרי: אותם הורים מגדלים ילדים וילד אחד חי חיים בריאים והשני לוקה בסכיזופרניה. אז איך אפשר להגיד שזה בגלל הקשר בין ההורה לילד?
בעיות פסיכולוגיות קיימים אצל כל בנאדם, אם לזה השאלה מתכוונת, אבל ניתן לומר שחולי נפש רגישים יותר לבעיות פסיכיולוגיות כי התנהגותם היא בעייתית מראש. אבל להגיד שבעיות פסיכיולוגיות הם הגורם למחלת הנפש זה נשמע קצת מרחיק לכת, לא? במיוחד על רקע העובדה שיש חולי נפש רבים שתרופות לבדם עושות את כל מה שצריך כדי להביא את החולה לאיזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה וחבריםשני26/10/2009מדוע הסכיזופרניה מאופיינת בנסיגה חברתית, ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסכיזופרניה וחברים
החולה שקוע בתוך עולמו הפנימי ונסוג מיחסי גומלין ברמה החברתית. נסיגה חברתית נובעת מצמצום רגשי כמו אדישות ואפטיה, קושי ביכולת התקשורת, צמצום ביכות ההנאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת מהחיםשירז25/10/2009התחלתי ליטול מזה כשבוע דפלפט במינון 200 מ"ג -3 פעמים ביום...כמו כן במקביל הורדתי במינון הסימבלטה(לדיכאון מגורי וכאבים נוירופתיים ופוסט טראומה) מ120 ל60 מ"ג.(אובחנתי כסובלת מהפרעת אישיות גבולית עם התקפי דיכאון מגורי, פוסט טראומה והתקפי פאניקה)
תופעות הלוואי של הדפלפט איומות ביותר וכוללות: תשישות מתמדת...עייפות כרונית איומה!!!....חוסר כוח ומוטיבציה ...החמרת הדיכאון והכאבים הנוירופטיים שלי...כאבים בשדיים...חוסר נוחות בגוף...סחרחורות, הגברת התיאבון, עלייה במשקל ללא שינוי בהרגלי האכילה שלי(חשה זאת בבטן בעיקר ומדוכאת ועל כן שוקלת להפסיק אותה לאלתר!)רוב היום ישנה, בקושי מתפקדת...האם תופעות הלוואי הללו שכיחות לדלפלפט והאם אין הוכחה לכך שהתרופה אינה מטיבה עמי אלא חלילה מרעה עם מצבי הנפשי והפיסי עוד יותר??!!??
תוך כמה זמן הדפלפט אמור להשפיע? והאם יש טעם להמשיך ליטול אותה כאשר את אשר יגורתי בא לי????!
הפגישה עם הפסיכיאטרית המהוללה שלי תהיה רק בעוד שבועיים...מה אעשה עד אז???!
מיואשת מהחיים...מן התרופות בכלל ומכל תופעות הלוואי.....אין לי כוח לסבול יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתהיי חזקה תתחברי לדברים שאת אוהבת
ינון26/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט
ד''ר אירנה נתנאל28/10/2009שירז שלום,
בדרך כלל דפלפט נסבל היטב על ידי מרבית הנוטלים. כדאי שתתיעצי טלפונית עם הרופא שלך לגבי תגובתך לתרופה והמשך מטילתה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשהלילך25/10/2009
שלום אני בת 24
התחלתי לקחת FLUVOXAMINE 100 מ"ג של חברת טבע הגעתי למינון של 200 מ"ג
עכשיו נגמרו לי הכדורים ונתנו לי מרשם שוב אבל הפעם קניתי בבית מרקחת ששם נתנו לי את הכדור FAVOXIL את המקורי ככה קוראים לזה
רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ? כי מאז שלקחתי את המקורי אני מרגישה שהחרדה יותר התגברה
אז מה ההבדל ביניהם? אני חוששת כי עכשיו אני לוקחת את הכדור המקורי עכשיו ולא את זה של חברת טבע שקונים בסופר פארם
ואם עדיף לחזור לקחת את הפבוקסיל של חברת טבע ?
אשמח אם תענו לי בהקדם
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה בבקשה
ד''ר אירנה נתנאל28/10/2009לילך שלום,
אין הבדל זה אותו כדור בדיוק. יתכן וסיבת ההתגברות של ההחרדה איננה קשורה למרכיב הכימי של הכדור אלא בגלל דאגה בשל החלפת שם התרופה או בשל מתחים ולחצים אחרים.
חשוב לציין כי טיפול משולב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית בשילוב עם ביופידבק הינה הדרך היעילה ביותר להתמודד עם לחץ, מתח, חרדה, דאגנות ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאםשני25/10/2009
הסממנים השליליים של הסכיזופרניה הם כמו סימנים של דיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהסממנים השליליים של הסכיזופרניה
הסימנים השליליים לא דומים לסימנים של דיכאון. הביטויים הרגשיים של החולה לא תואמים את הנסיבות. הוא יכול לצחוק לא לעניין או להשאר זמן רב במבט אטום בוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים שלייליים
מיכל01/11/2009ומה הם הסימנים השליליים בסכיזופרניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסימנים השליליים בסכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל01/11/2009מיכל שלום,
מונח זה מציין היעדר או חסך של התנהגויות הקיימות בדרך כלל במלאי ההתנהגויות של האדם. הם מתבטאים בצמצום רגשי כאשר האדם עשוי להיראות כמעט חסר רגש ואפילו האירועים המרתקים והדרמטיים ביותר מחוללים לכל היתר הכרה אינטלקטואלית במתרחש. במקרים אחרים האדם יכול להראות רגש חזק שאינו מתיישב עם המצב בפועל. ליקוים אלו בשל הקשר המתפורר עם העולם החיצוני ובשל ניתוק מהמיציות שמאפיין את המחלה. לפעמים נדמה כי ההסתגרות מפני המציאות מכוונת וכרוכה בהתנתקות פעילה מן הסביבה. לעומת זאת אדם שסובל מדיכאון נשאר מחובר למציאות. הסימנים השליליים יותר דומים למצב של אוטיזם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפש פסיכיאטר טוב בראשל"ץדימה24/10/2009אני סובל מספר שנים מהתקפי חרדה ומחשבות טורדניות והייתי בטיפול ע"י כמה סוגי כדורים שלא עזרו
אני יודע שיש עוד הרבה סוגים שלא ניסיתי . אם אתם מכירים או יכולים להמליץ על פסיכיאטר טוב בראשון לציון אני אודה לכם מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיזה קופת חולים אתה
מגי24/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכבי אבל אני מוכן גם באופן פרטי
דימה24/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמכבי יש את ד"ר גורדובצקי בראשון ל
מגי28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להתקרב אליו..סיפור ארוך
רספוטין28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקוואל וישנוניותרן23/10/2009אני סובל מססכיזופרניה ומטופל בסרקוואל אבל לאחרונה מרגיש ממש ישנוניות כל הזמן ולא מצליח לעשות שום דבר. מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרקוואל וישנוניות
אהוד23/10/2009אחת מתופעות הלוואי של סרקוואל היא סדיטיביות (ישנוניות). יש תרופות שאינן גורמות לסדיטיביות כמו למשל סוליאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד עליי להיפטר מקולות -זקוק לעזרהיוסי לוי22/10/2009שלום רב,
מזה שנים אני סובל מקולות (אני עושה קולות).
הדבר מקשה עליי ומכניס אותי לתסכולים.
לאחרונה נכנסתי לדכאון.
2 פסיכיאטרים שראיתי, אמרו כי מצבי טוב מאוד ורשמו לי תרופות "ציפרלקס" ו"לוריבל".
יצאתי מהדכאון, אולם הקולות לא פסקו.
לציין כי במפגשים עם הפסיכיאטרים - אמרו לי כי הקולות נובעים מלחץ.
במהלך ילדותי, ראיתי גם כן פסיכולוג בנוגע לקולות , אולם הוא לא ממש עזר.
האם מישהו סובל מקולות (בדומה לטיקים, רק הרבה יותר מעיק ולא נעים).
כיצד ניתן להתגבר על כך?
אודה לעזרה,
יוסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכיצד עליי להיפטר מקולות -זקוק לעזרה
ד''ר אירנה נתנאל22/10/2009יוסי שלום,
הדרך היעילה ביותר לטיפל בתופעה היא שילוב של תרופות, פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) וביופידבק.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה תפקודיתשיר22/10/2009שלום וברכה,
לפני שנתיים עברתי התקף פסיכוטי ובעקבותיו אשפוז של כחצי שנה.
שבמהלכו עברתי שיקום. אני לא חתומה על ביטוח לאומי.
בשנתיים האחרונות עבדתי ובשנה האחרונה אני לומדת.
לפני כחודשים הפסקתי לקחת את התרופות (עם הסכמה מלאה של הפסיכיאטר שלי).
כעת אני לפניי סיים השיחות עם הפסיכיאטר.
הנושא שמטריד אותי שבחודשים האחרונים אני לא עובדת. וזה לא מפריע לי.
לא דיברתי על כך עם אף אחד בגלל שאני מתביישת בכך.
האם זה נורמאלי? ומה ניתן לעשות בנוגע לכך?
תודה וכל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיה תפקודית
ד''ר אירנה נתנאל22/10/2009שלי שלום,
לדעתי, כדאי לשוחח בנושא עם הרופא המטפל שמכיר אותך ואת מצבך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)