פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה
    חנה
    28/11/2009

לאחרונה קיבלתי מהפסיכיאטר המלצה לעבור לתרופה בשם "סוליאן", כיוון שהתרופה הקודמת גרמה ממש להשמנה.
    האם "סוליאן" היא תרופה מוכרת ונחשבת ליעילה? אשמח לקבל עליה עוד מידע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• הסוליאן תרופה מוכרת

רספוטין
    29/11/2009

אני נוטל אותה.
    יש רק להתייחס לעובדה שסוליאן גורמת להפרעות שינה קשות ולתופעת הזומבי חמורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוליאן

sq
    29/11/2009

מוזר, אני קראתי שעם סוליאן יכולה להיות ישנוניות אבל זה עובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לא משמינה

אלישבע
    01/12/2009

סרוקוואל יעיל וזה לא משמין. לפחות לא איתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמין ועוד איך משמין!!!

מ.
    13/12/2009

אני אישית הייתי מטופלת בסרקוואל במשך 9 חודשים ב 9 חודשים האלה עליתי כמעט 20 קילו והתנפחתי תרתי משמע אני יודעת את זה לפי השעון שנהיה לי צמוד על היד.
    אני מכירה עוד לפחות 10 אנשים
    שהיו מטופלים בסרקוואל שהתתנפחו והשמינו ושהיה להם את כל התופעות לוואי שכולם טוענים שהיו להם ואת טוענת שלא.

אין לי מושג ממה המוח שלך בנוי ואיך הוא בנוי ואם את מודעת בכלל שלנזק שהכדורים השאירו לך שאני בטוחה שהשאירו לך.
    תעשי בדק בית ותראי שאני ורסופטין צודקים.
    מור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

17/12/2009

לחנה שלום
    סוליאן תרופה מאוד מוכרת ונמצאת בשימוש זמן רב. היא גורמת לפחות השמנה מתרופות אחרות אבל לפעמים משפיע על הווסת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בכפיתיות
    מני
    28/11/2009

שלום, אני מאובחן כסובל מסכזופרניה ויש לי בעיה של כפייתיות שאני אוהב לרחוץ ידיים כל כמה דקות למשך דקות ארוכות. אני גר בדיור מוגן ואני והשותפים מקבלים חשבון גבוה של מים עקב כך, לא נעים לי מהם,מה עלי לעשות ואיך אפתור בעיה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בכפיתיות

הוספת תגובה

• טיפול בכפיתיות

ד''ר אירנה נתנאל
    29/11/2009

מני שלום,

טיפול תרופתי ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכולים מאוד לעזור לך. תתיעץ עם הרופא המטפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תרופה
    אורן
    27/11/2009

אני מקבל ציפרלקס כבר יותר מחצי שנה עקב תשישות שנובעת מחרדות אך ללא הטבה. הציעו לי לעבור לתרופות SNRI אך איני מכיר מה הן יכולות לעשות? במה הן שונות? האם הן קשות יותר מציפרלקס?

האם יש בקבוצה הזאת תרופות מתקדמות או שאסבול מתופעות לוואי שונות?

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת תרופה

הוספת תגובה

• החלפת תרופה

ד''ר אירנה נתנאל
    29/11/2009

אדיר שלום,

SSRI - זאת קבוצת תרופות חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח.
    SNRI - המעכבת ניצול חוזר גם של סרוטונין וגם של הורמון נוסף בשם נוראפינפרין במוח.
    תרופות מקבוצה זו קשות יותר ולא פחות מציפרלקס, הן שונות (כמו תפוחים ואגסים).
    תופעות הלוואי העיקריות של קבוצה זו כוללות בחילה, כאב ראש וסחרחורת. התרופות מקבוצה זו הוכיחו את עצמן כיעילות ובדרך כלל נסבלות היטב על ידי מרבית הנוטלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו תרופת SNRI הכי מתקדמת ומומלצת?
    אורן
    27/11/2009

איזו תרופת SNRI הכי מתקדמת ומומלצת היום? אין לי שום בעיה לרכוש גם תרופה לא בסל הבריאות רק שתהיה הכי מתקדמת.

האם העלאת רמת הסרוטונין בדם מוסיפה אנרגיה לגוף בצורה ישירה?

הוספת תגובה

• סרוטונין גבוה

אלישבע
    01/12/2009

למיטב ידיעתי הלא מקצועית, כשיש יותר סרוטונין אז יש יותר אנרגיה. מאניה זה עודף סרוטונין ומאניה מתאפיינת בפעילות מוגברת. ככה זה אצלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    03/12/2009

אין תשובה ברורה לשאלתך כי זה תלוי גם בהפרעה בה רוצים לטפל. בעיקרון לגבי אפקסור יש את הכי הרבה מידע והיא הכי נפוצה בשימוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית
    בעז
    27/11/2009

שלום
    אשתי אובחנה כבעלת הפרעת אישיות גבולית. היא עוברת תרפיה אצל פסיכותרפיסטית (עובדת סוציאלית) ופוגשת פסיכיאטרית פעם במספר שבועות. עלינו לארץ לפני כחודש (אשתי מגיע מקולומביה) המצב שלה הוא מאוד רע, היא חווה משברים על בסיס יומי, הפסיכיאטרית שלה אף פעם לא זמינה וגם כשאני משאיר לה הודעות לוקח לה לפעמים כמה ימים עד שהיא חוזרת אליי. התרפיסטית בדרך כלל טוענת שאין לה אייך לעזור לי בעת המשברים. מעבר לכך הכדורי הרגעה שהיא מקבלת למקרי חירום, אחד מהם לא משפיע עליה בכלל והשני אחרי הרבה זמן גורם לה לחוש עייפות. שאלותי הם: 1. האם נהוג שפסיכיאטר זמין בפלאפון לצורכי תמיכה במטופליו? 2. מה עשויים להיות הגורמים לנפילות באנרגיה ולבחילות שאשתי חווה לעיתים תקופות?
    3.כרגע אני נמצא בבעיה אפילו ללכת לעבודה, מכיוון שאשתי יכולה לחוות משבר, האם יש איזשהו פתרון מהיר יותר, מעבר לתרפיה, והאם יש אור בקצה המנהרה במקרים של אישיות גבולית?
    תודה מראש
    בעז

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית

הוספת תגובה

• בדקתם אפשרות לסכרת?

רספוטין
    27/11/2009

איני רופא ואיני מוסמך לתת עצות רפואיות השאלה שלי מתבססת על הגיון וידע אישי בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    03/12/2009

פסיכיאטר לא יכול להיות זמין כל הזמן ולשם כך יש חדרי מיון פסיכיאטריים. הטיפול בהפרעת אישיות גבולית הוא קשה ומתיש כמו ההפרעה עצמה. רצוי לקבל טיפול במסגרת גדולה כמו בית חולים שבו יש חדר מיון פעיל 24 שעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצה מאחד שסבל מהפרעה זו

ישראל
    05/12/2009

גם אני בעל הפרעת אישיות גבולית ,ועוד כמה בעיות
    הבעיה הקשה בהפרעה זו ,זה הוויסות רגשות ,היא יכולה להיות שמחה מאושרת ,ורגע אחר כך עצבנית ומשתוללת
    יכולה לאהוב אותך מאד או לשנוא אותך
    כנראה שהכדורים שהיא לוקחת או שלא מתאימים,או שעדיין לא עשו את השינוי
    היא צריכה כרגע הרבה חיבוקים ואהבה
    לבעלי הפרעה זו יש דימוי שלילי על עצמם ....ערך עצמי נמוך
    תנסה לתת לה לקרוא הרבה חומר על ביטחון עצמי,אמון בעצמה ....ותחזק אותה ואת הדימוי שלה
    אני לא בטוח שטיפול את תראפיסטית הוא מועיל, אבל במקביל היא צריכה פסיכולוג קליני לטיפול פסיכודינאמי ,אם אין כסף,לכו לתחנת בריאות הנפש , זה טיפול קשה ,כי יצוצו כול הבעיות, אבל זה ינקה ויעזור לה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל

מ.
    19/12/2009

הבעיה הראשונה שתצוף לה אם היא תפנה לבריאות הנפש זה עוד מרמור ודכאון.
    ועצוב לי לראות שגם לך מכרו שאת "חולה נפש"
    ושנרפאת ב-זכות הכדורים שלקחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע שאמור לעניין את כולם כולל הרופ
    רספוטין
    26/11/2009

האם המערכת אכן מושחתת מהייסוד?
    האם הרופאים בשטח מודעים לרמת הדיס אינפורמציה שהם מקבלים?האם איכפת להם?לפי מחיקת הודעותי ממש לא איכפת להם מהמידע שהכדורים הורגים אותנו.
    רופאים יקירים, המידע הזה חשוב לכם כמו שחשוב לי אלא אם כן אתם לעולם לא תתנו לילדכם כדורים פסיכיאטרים.
    תגיבו בבקשה אם יש לכם דעה בנושא.
    רספוטין

הוספת תגובה

• תשובה

שיר
    26/11/2009

רספוטין היקר,
    המערכת ממש לא מושחתת מהייסוד, הכדורים הפסיכיאטרים הצילו אותי, החזירו אותי לשפיות ולתפקוד.
    ישנם רופאים רגישים, עדינים ומלאי רצון לעזור ולתת. חבל לי שאתה מרגיש כך.
    אבל הכדורים האלו לא הורגים והאמת חייבת להיאמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה בדיוק סכיזואפקטיב
    שירה קאופמן
    24/11/2009

בס"ד

אני מאובחנת כסובלת מדיכאון קליני ומסוג של סכיזופרניה המכונה סכיזואפקטיב.
    רציתי לדעת מה זה אומר ואיך זה קשור לסכיזופרניה.

טיפול תרופתי כרגע: 600 מ"ל סרוקוול. וקלונקס ע"פ הצורך. כמעט 3 פעמים ביום.

אשמח לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה בדיוק סכיזואפקטיב

הוספת תגובה

• סכיזואפקטיב

ד''ר אירנה נתנאל
    25/11/2009

שירה שלום,

הפרעה סכיזואפקטיבית היא הפרעה המשלבת שני סוגים של הפרעות סכיזופרניה, והפרעה במצב הרוח. ההפרעה למצב הרוח יכולה להיות דיכאון, או מאניה. הפרעה סכיזואפקטיבית מאופיינת באפיזודות של דיכאון ו/או תסמינים מאנייים, ובסימנים של סכיזופרניה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות
    טל
    23/11/2009

בת דודי בחורה בת 27. מאז שאני מכירה אותה היא בחורה חסרת מוטיבציה, חסרת בטחון. לא מסוגלת להתמיד באף עבודה יותר מחודש-חודשיים. התחילה והפסיקה לימודים באוניברסיטה שוב ושוב. לא מסוגלת לפרנס את עצמה. בנוסף לאחרונה התחילה לטעון (ואילו אני בטוחה שהיא מדמיינת) שאביה רואה בה אובייקט מיני - וזה המקור לכל צרותיה.
    לאורך השנים תמיד ציפורניה כסוסות עד זוב דם, והיא פוכרת שוב ושוב את ידיה כשהיא משוחחת. כמובן שהיא גרה עם הוריה, אך כשאביה בבית היא יוצאת מהבית (הוא עובד בלילות).
    רציתי בבקשה לשאול שתי שאלות:
    1. מה השם של התופעה הזו בה לאדם אין מוטיבציה להצליח, הוא לא מסוגל להתמיד באף עבודה ולפרנס עצמו? האם יש לזה שם?
    2. היא ניסתה בעבר טיפול פסיכולוגי וגם פסיכאטרי אצל מטפלים שלא התאימו לה ועד עכשיו סירבה בתוקף לנסות שוב. עכשיו היא מוכנה לנסות שוב - אבל מוטל על כתפי למצוא אדם שיתאים לה מלכתחילה (גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה רגשית - אין אפשרות להתנסות במטפלים שונים). אני לא יודעת מאיפה להתחיל ואיך לחפש. האם עדיף פסיכיאטר או פסיכולוג? האם עדיף אשה לאור הרקע של טענותיה כלפי אביה? אני מרגישה שזו ממש ההזדמנות האחרונה להציל אותה ואני לא יודעת מה לעשות...

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות

הוספת תגובה

• תשובה לטל

ד''ר אירנה נתנאל
    23/11/2009

טל שלום,

לצערי, לא ניתן לסכם אבחנה דרך הפורום לגבי התופעות שאת מתארת. לכך, נדרש אבחון מקצועי ומעמיק תוך הכרות עם הבחורה עצמה. אני ממליצה להתחיל מהתייעצות פסיכיאטרית על מנת לעזור לבחורה מבחינה תרופתית. בנוסף, חשוב שמטפל/ת (לא כל כך משנה) יעזרו לה לעבוד על עצמה כדי להתקדם בכיוונים שהיא מעריכה וכדי לעזור לה להגיע למקום יותר טוב בחיים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    שושנה
    23/11/2009

בעלי נוטה למצבי רוח קיצוניים בדרך כלל דיכאוני עצוב ומכונס בעצמו,אני משתדלת לא להפריע לו בזמנים האלו ץהשבוע קרה לו מקרה חוזר של התפרצות זעם רעידות בידיים התחיל להרביץ לעצמו ולזרוק טלפון בחוזקה על הריצפה.לא דיברתי איתו עד שהוא נרגע,אני סיפרתי לו מה שהוא עשה באותו רגע והוא לא זכר את הכל רק חלקים מה צריך לעשות אני מפוחדת שיזיק לעצמו או לי לאן צריך לפנות יש לו את הנכונות לטפל בעצמו.יש לציין שבעלי טיפוס לא מביע ולא מתרגש מכלום כמו מין מנותק מהעולם ומכולם אנא עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

ד''ר אירנה נתנאל
    23/11/2009

שושנה שלום,

ניתן לפנות לפסיכיאטר דרך קופת חולים, למרפאה לבריאות הנפש ששייכת לאיזור מגוריכם או לפסיכיאטר באופן פרטי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה-מחלה קשה
    שני
    22/11/2009

אני כותבת כאן מתוך כאב חזק, כאב של אם שבנה חלה במחלה הארורה הזאת.
    בשורה התחתונה, המחלה הזאת "מכרסמת" את המח, עם כל מה שמשתמע מכך.

האם אתם מכירים בארץ פסיכיאטר בעל ניסיון רב שאפשר להעזר בו?
    או - שאין מה לעשות, צריך להמשיך לנסות את התרופות בתקווה שאולי תימצא התרופה שתקל עליו, על ריפוי מוחלט, הפסקתי להאמין, ואני ממש מיואשת וכואבת כאחד.

מה עוד ניתן לעשות מלבד תרופות ופסיכותרפיה שכרגע אינה בדיוק העיתוי המתאים עבורו, אולי יש לכם הרופאים או גם לגולשים רעיון או עצה?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה-מחלה קשה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/11/2009

ניקול שלום,

בראש ובראשונה יש לדאוג לטיפול תרופתי המאזן שיביא לשיפור במצב. כאשר תושג תגובה חיובית לטיפול התרופתי ניתן לשקול אפשרויות של טיפולים תומכים (פסיכותרפיה, מסגרות שיקומיות וכו'). בהמשך, כאשר תגיעו לרימיסיה (תקופה שאין בה סימפטומים של המחלה) ניתן לשקול המשך של שיקום בתחומים השונים של החיים ושילוב בקהילה. בכול אחד מהשלבים קיימת סקנה של התדרדרות ולכן, מעקב רפואי מתמיד ושיתוף הפעולה בין כול הגורמים (רופאים, מטפלים, משפחה והחולה) הינם תנאים הכרחיים להצלחה בטיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרן
    22/11/2009

האם לחולי סכיזופרניה יש אופציה של התפתחות בלימודים? האם יוכל ללמוד באונ' ולהתקדם לתואר שני? האם יש מקצועות שלא ניתן ללמוד
    חשוב לציין שמדובר במישהו שמטפל בעצמו ורוב הזמן במצב יחסית טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

ד''ר אירנה נתנאל
    22/11/2009

קרין שלום,

חולי סכיזופרניה שונים מאוד זה מזה מבחינת יכולתם ומסוגלותם הלימודית. ישנם מתמודדים שמסוגלים ללמוד לתואר שני (תלוי במקצועות הלימוד) וישנם כאלה שלא. על מנת להעריך את היכולת הלימודית כדאי לעורך אבחון נוירוקוגניטיבי או להתיעץ עם הרופא המטפל שמכיר את המצב.

אשמח לענות על שאלות נ וספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו כל אדם מן השורה

רספוטין
    24/11/2009

חלקינו מתאימים ללימודים אקדמאים וחלקנו לא כך גם אצל נפגעי סכיזופרניה.
    הבעיה הקיימת אצל נפגעי נפש ולא קיימת אצל אלו שלא היא הכדורים הפסיכיאטרים,השפעתם יכולה לגרום לחוסר תפקוד ,חוסר ריכוז,עייפות וכדו'.כל אלה פוגעים בהצלחת הלימודים.
    אני למדתי שנה ראשונה לתואר ראשון תחת השפעת זיפרקסא והסבל היה בלתי יתואר ,רק ברגע הפסקתי ליטול את הכדור הצלחתי בלימודים.
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    פלונית
    21/11/2009

שלום
    אני יוצאת מזה כשנה עם בחור. בתחילת הקשר הכל היה טוב ויפה נהנינו לבלות יחדיו, להיות האחד בחברתו של השניה ולהיפך, נהנינו זה מזה ובילינו כל שנייה שיכולנו יחד. גם עבדנו יחד, נפגשנו בעבודה. אנחנו צעירים- אני בת 21 היום והוא בן 24. לאט לאט עם חלוף הזמן שמתי לב לדברים מוזרים אצלו, מבחינת ההתנהגות והאופי והאישיות- למשל, זה שהוא לא יציב מהבחינה שיום אחד הוא יכול לומר לי משהו ויום למחרת לומר בדיוק ההיפך ולשנות את דעתו מהקצה לקצה בין לילה או לעבור בצורה מוזרה ממצב רוח שגרתי נעים למצברוח דכאוני נוראי. שמתי לב לעובדה שהוא נוטה לשקר המון. ולאחרונה, שזה הכי גרוע שמתי לב לעובדה שהוא תלותי בצורה מאד מאד ניכרת. הקשר שלנו לאורכו היה סוער מאד ורצוף ריבים גדולים ומכוערים ואף פרידות והשלמות וחזרות הפרידות פעמים רבות נבעו ממנו והוא אמר לי פעם כי כל פעם שהיה נפרד ממני הוא עשה זאת בידיעה שנשלים ונחזור ומשם העוז לכך... בתקופה היותר אחרונה היו מס' פעמים שביקשתי שניפרד אך הוא בכל פעם שכזו איים כי אם אעזוב אותו הוא יתאבד או לחלופין ייטול סמים קשים כדי להזיק לעצמו או ייקח מהם מנת יתר (מדובר על הזרקה.. הוא אמר לי פעם כי הסניף סם מסוג מת' אינני יודעת מה זה אומר) הוא אמר כי אם אעזוב אותו ואנתק קשר עמו פשוט יתאבד. אני מאד מאד חוששת כי אינני יודעת אם לקחת את זה ברצינות תהומית, האם הוא אכן מסוגל? או שמא זה בלוף שנובע מהיותו כה תלותי בי? אני חוששת לקחת את הסיכון והקשר מעיק עליי עד מאד. לאחרונה זה החמיר. אנחנו סה"כ רבנו, לא אמרתי שאנתק קשר עמו או כל דבר אחר, והוא גרם לעצמו לחתך ברגל שהביא לכדי צליעה! אני יודעת זאת רק מדבריו לא ראיתי זאת במו עיניי אינני יודעת אם להאמין אך זה מה שהוא אמר- שהוא פגע בעצמו כי רבנו. כששאלתי למה הוא עשה זאת הוא רק ענה "כי אני אוהב אותך" וכששאלתי איך זה קשור ענה "אני לא יודע". הקשר מאד מורכב ומסובך הוא ממוצא ערבי ואני יהודייה והסביבה ובמיוחד משפחתי מאד לא רואים את הקשר בעין יפה. אני הגעתי למסקנה שמשפחתי לעולם לא תקבל אותו, ושאינני רוצה לבחור לעצמי נתיב חיים כה קשה של להתחתן עם בחור ממוצא ערבי במדינה הזו על כל השלכותיו, אינני רואה לנו עתיד ובנוסף אישיותו הקשה עד כדי טירוף גרמו לי להגיע למסקנה שכדאי שניפרד אך אני מתקשה בכך. בינתיים הצלחתי להיפרד ממנו אך נשארנו בקשר הדוק בדיוק כקודם והאמת ששום דבר לא השתנה בקשר שלנו חוץ מזה שאנו מגדירים את עצמנו פרודים. הוא מתקשר באותה תדירות אנחנו מחליפים מילות אהבה בדיוק כמו קודם (אני כן אוהבת אותו באמת בכל ליבי) רק שאנחנו "פרודים". הסביבה יודעים שנפרדנו ואת זה שהמשכנו בקשר אנחנו שומרים בסוד. אני ממשיכה איתו בקשר משום שאני חשה כי הוא אדם אבדני ואני מאד אוהבת אותו אני מאד חוששת לשלומו ויודעת שלא אוכל לחיות עם עצמי אם משהו יקרה לו בגלל הפרידה וניתוק הקשר. זה מאד מעיק כי אני לא יכולה להמשיך הלאה בצורה כזו וכך גם הוא. מה לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/11/2009

שלום לך,

את מתארת מקרה מאוד מורכב. חשוב מאוד שתביני שאינך אחראית למעשיו. לא משנה מה הוא יעשה לעצמו אין לזה כל קשר אליך. הוא ורק הוא אחראי על מעשיו. אני מאוד ממליצה לך לבחון את מהות הקרש עם הבחור ואם הקרש מעיק עליך אין שום סיבה להישאר. אל תפחדי לנתק את הקשר. כול החיים עוד לפניך, עוד תפגשי בדרכך בחורים טובים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוזק
    יב1984
    21/11/2009

שבת שלום
    אני הייתי רוצה לדעת אם פרוזק לא עוזר לי אזה תרופה אחרת אני יכול לקבל במקומה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרוזק

הוספת תגובה

• התיעצות תרופתית

ד''ר אירנה נתנאל
    22/11/2009

שלום לך,

לצערי, לא ניתן להמליץ על תרופה דרך הפורום. אני מאוד ממליצה להתיעץ על כך עם פסיכיאטר המטפל שמכיר את מצבך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשק מיני שירד
    אנונימית
    20/11/2009

שלום שמי שיר עידן בת 22 וחצי תושבת בת ים, השתמשתי בעבר בתרופה הנקראת פבוקסיל נגד מחשבות כפייתיות והפסקתי אותה על דעת עצמי, החשק המיני ירד ולא חזר וזאת לאחר 4 חודשים שאני לא משתמשת בתרופה.
    כיום אני נוטלת ריספרדל במינון של 4 מ''ג השאלה שלי היא אם אני יכולה להשתמש בתרופה להגברת החשק המיני שנקראת סרונין g ? האם יש סיכון? האם זה יכול להתנגש עם התרופה?

אודה לך מאוד עם תענה לי.

לקביעת תור
    סגירה
    חשק מיני שירד

הוספת תגובה

• גם רספרידל פוגעת בחשק המיני

רספוטין
    24/11/2009

וכן רוב הכדורים הפסיכיאטרים
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    עודד
    20/11/2009

שלום אני שותה הרבה שנים סראקסט בשנה האחרונה שתתית 60 מילגרם וירדת ל30 היה לי תופעת גמילה שחלפו אבל עכשיו אחרי חודשים יש לי לחץ פנמי כמו מעוקה מה לעשות האם זה קשור להורדת המינן לעשות תעזור לי בבקשה האם זה קשור לתפעות גמילה שחזרו זה בלתי נסבל

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• תענו פעם היה מענה מהיר מה קרה

עודד
    23/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה