מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופותסוזי19/12/2009
שלום,
הרופא שלי החליף לי את התרופות מ2.5 ציפרלקס ליום, בשל המחיר של ציפרלקס
ל1*רסיטל 20 מ"ג + 1/4 אדרונקס 4 מ"ג.
מאז (מספר ימים) אני חש פחות בטוב. (חרדה חברתית)
רציתי לשאול האם התרופות והכמויות שקולות, וזאת ההחלפה המתאימה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יפה לפסול, אבל מה האלטרנטיבה?
סוזי21/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון מקביל לציפרלקס
ד''ר חיים שם דוד21/12/2009שלום לך,
הפרעות חרדה מתאפיינותץ בכך שיש צורך בטיפול תרופתי במינונים גבוהים יותר מאשר הפרעות דיכאון. יחד עם זאת... מינון הציפרלקס שלקחת מקביל למינון רסיטל של 40-60מ"ג (למרות הקושי לעשות את ההשוואה).
יתכן והפסיכיאטרית שלך מנסה שילוב תרופתי אחר.
פנה אליה והתייעץ עימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריות ואנטיביוטיקהשלי19/12/2009
שלום,
אני לוקח באופן קבוע ריספרידל קלונקס פאקסט ופרטאן פעמיים ביום.
לפני יותר מ 10 ימים התחלתי בטיפול של אנטיביוטיקה 1500 מ"ג ביום בגלל בעיות שיניים.
לאחר שהפסקתי לשתות אנטיביוטיקה, לאחר יומיים שלושה היו לי סיוטי לילה, בילבול, חוסר שקט רעד ברגליים, לא מרגיש טוב כשאני כרגע שותה את התרופות הפסיכיאטריות, יש לי תמונות שנתקעות בראש, הרבה מחשבות, כשאני שומע קולות למשל כשאנשים מדברים זה מפריע לי דבר שלא היה לי לפני כן.
אני מבקש שתעזור לי אם תוכל.
האם התופעות האלה נגרמו כתוצאה מלקיחת אנטיביוטיקה?
האם מה שאני מרגיש כרגע יחלוף וארגיש יותר טוב עם הזמן?
אני מבקש בכל לשון של בקשה תעזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות ואנטיביוטיקה
19/12/2009לשלי שלום
רוב ה"אמטיביוטיקה" לא באינטראקציה עם תרופות פסיכיאטריות, אבל צריך לדעת את השם של האנטיביוטיקה. יש הרבה תרופות פסיכיאטריות והרבה מינים של אמטיביוטיקה. בכל מקרה האינטראקציה נפסקת מספר ימים אחרי ההפסקה של לקיחת התרופות. אני ממליץ לך לפנות גם לרופא המטפל. תופעות כפי שאתה מתאר הן לא שיגרתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
שלי19/12/2009שלום,
בהתחלה לקחתי אוגמנטין 3 ימים לאחר מכן מוקסיויט פורטה וכשזה נגמר שתיתי מוקסיפן פורטה 3 פעמים ביום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
19/12/2009לשלי שלום
אין משהו מיוחד בשילוב הזה. אבל כל פעם שנותנים מספר רב שך תרופות אפשר להגדיל את תופעות הלווי. זה צריך להשתפר מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהה-שאלה.מ.19/12/2009אין הוכחות מדעיות
ל"מחלת נפש"
ותפסיקו לשכנע את עצמכם שיש אחת כזאת.
אם הייתה אחת כזאת אחוזי ההצלחה בתחום הפסיכיאטריה הו כמעט כמו ברפואה עצמה.
לסכרת יש הוכחות
לסרטן יש הוכחות
להפרעת אישיות גבולית
למניה דיפרסיה
אין הוכחות!
רק השערות!
תפנימו ותעבירו הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרה-שאלה
19/12/2009למ שלום
לא ברור לאיזה "הוכחות" אתה מתכוון. האם הסבל של עד 20% מהאוכלוסייה עם פגיעה משמעותית באיכות החיים זאת לא "הוכחה"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא.
מ.19/12/2009אתם לא יודעים בדיוק ממה אנשים סובלים.
ואני בטוחה שכל פסיכיאטר היה רוצה לקבל מתנה ליום הולדת כלי שמודד את הנפש.
ואומר לך אם יש לך מה שאתם קוראים לו "מחלה" או לא.
אבל מה לעשות שאין דבר כזה ולעולם גם לה יהיה
אתה יכול להחזיק לב בניתוח לב פתוח ולראות את הפגם וגם לטפל בו.
אבל אתה לא יכול להחזיק את הנפש ולומר מה לא בסדר.
כי זה לא משהו מוחשי וכל עוד שיש משהו שהוא לא מוחשי אתה לא יכול להגדיר אותו כ"במחלה"
אלא השערה.
בגלל זה אחוזיי ההצחלה של הפסיכאטרים עלובים
כי אתם לא באמת יודעים אתם מנחשים!
לפעמים ניחוש מוצלח ועוד המון פעמים ניחושים לא מוצלחים שמשאירים אנשים פגועים עם תופעות לוואי איומות תסמינים פסיכוטים וחוסר חשק להמשיך לחיות.
ובגלל זה פסיכיאטרים מאבדים מאמינותם בפניי כל העולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד בלתי נשלט ותנועות לא תקינותאייל א-ח18/12/2009שלום לצוות האתר
אולי מי שמבין בזה יוכ לעזור לי
הרופא שלי רשם לי פרפנן 4 מ"ג לחרדות שאמר לי לקחת אותו כ יום לפני השינה
ובנוסף אני נוטל גם רמוטיב לדיכאון וחרדה
קאתי על הפרפנן ורציתי לדעת האם תופעות הלוואי שמציינים לטווח ארוך
כמו רעד בלתי נשלט ותנועות לא תקינות של הפנים וריור
וקראתי גם על קישיון שרירים ואם לא מאבחנים את הדברים האלה מוקדם הנזק יכול להיות בלתי
הפיך
האם להמשיך עם הפרפנן הוא בטוח לטווח ארוך או שממש עוד כמה חודשים התופעות האלו יופיעו ויהיה מאוחר מידי אני ממש דואג ומפחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתופעות לוואי
ד''ר חיים שם דוד18/12/2009התופעות לוואי שאתה מציין תלויות מינון ומשך טיפול. המינון שאתה נוטל מאוד נמוך. בכל מקרה, כדאי לפנות אל הפסיכיאטר שלך לצורך ההסברים הללו ועד כמה התרופה נדרשת למצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מציפראלקסשירה18/12/2009אני נגמלתי מ-20 מ"ג בתוך זמן קצר
כל שישה ימים ירדתי חצי, האם זה בסדר?
אני סובלת מתופעות של חולשה כבדות וסחרחורות כרוניות האם זה קשור לגמילה?ואם כן מתי הם יסתיימו?
כמה זמן לוקח עד שהתרופה מתפנה מהדם מרגע הפסקתה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסקת תרופה
ד''ר חיים שם דוד18/12/2009כל הפסקת תרופה צריכה להעשות תוך התייעצות עם הרופא לגבי האם הגיע הזמן להפסיק ואם כן, מה הקצב.
מהירות ההפסקה צריכה להקבע על פי משך הזמן שלקחת את התרופה והאם ההפסקה היא בגלל תופעות לוואי (כשתופעות הלוואי ממש קשות אפשר להפסיק מייד).
הפסקת תרופה במשך כחודש היא מהירות גבןהה יחסית. התופעות לוואי שאת מתארת יכולים להיות גם מהפרעות בסיסיות שבגינן לוקחים ציפרלקס וגם בגלל תופעות של הפסקה מהירה מדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל לטיפול בחרדהיעל18/12/2009שלום,
לפני 4 חודשים עברתי תאונת דרכים. פונתי באמבולנס לביה"ח ואובחנתי כסובלת מ'מכות יבשות'. דהינו, כאבי גב, צוואר כתפים - עברתי טיפולי פיזיותרפיה.
כחודש וחצי לאחר הארוע התחלתי לסבול מהתקפי חרדה. זה התבטא בלחצים בחזה, דפיקות לב מואצות, סחרחורת, יובש בפה , כאבי ראש. השינה שלי בלילה מאוד שטחית, לעיתים אני מתעוררת בלילה מכאבי צוואר וראש , אשר לדעתי נובעים מלחץ.
מלבד התקפי החרדה, אני מרגישה שאני לחוצה באופן תמידי, לאורך כל היום.דברים פעוטים שלא הלחיצו אותי בעבר, מלחיצים אותי מאוד כיום.גם התסמינים הגופניים מלווים אותי באופן קבוע - עקצוצים בידיים , לחץ בחזה.
אני מתעוררת משנת הלילה לחוצה.לחוצה לקראת היום שבפתח.
עלי לציין שמאז ומעולם אני בנאדם לחוץ,דרוך,נוקשה ומתוח אך מעולם זה לא הפריע לי בשגרת יומי. הצלחתי להתמודד עם הלחץ.
לפני כמה ימים חוויתי התקף חרדה שלא ידעתי כמותו. זה קרה במהלך יום העבודה, הרגשתי הפרעה בקצב הלב ולאחריה דפיקות לב מהירות שהכיסו אותי ללחץ, הרגשתי שאני עומדת להתעלף. יצאתי מהעבודה באמצע היום ישר למיון. שם לא מצאו דבר. החלטתי לפנות לפסיכיאטר.
אובחנתי כסובלת מ PTSD. למרות שציינתי בפניו כי איני חווה את התאונה ביום יום, לא חולמת על כך בלילה ושיחות על התאונה אינן גורמות לי להכנס ללחץ.בכל אופן לא במודע.
הוא המליץ לי על טיפול משולב של CBT/ביופידבק + תרופתי -רסיטל 20 מג.
שאלתי - האם ניתן לטפל במקרה שלי ללא תרופות?אני מאוד מפחדת מהשפעת התרופה, האם זה ישנה את אישיותי? האם משפיע על הריכוז? אצליח להמשיך בעבודתי (מחשבים)?.
האם מתמכרים לתרופה? מה משך הזמן שיש לקחת התרופה? מה קרה כשמפסיקים לקחת את התרופה. מצבי הלחץ והחרדה לא חוזרים?
אני קצת חסרת אונים לכל המצב, רק הפחד והחשש מלקיחת התרופה מכניסים אותי ללחצים מיותרים.
לתשובתכם אודה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בחרדה
ד''ר חיים שם דוד18/12/2009הטיפול שהוצע לך מתאים להפרעות חרדה ולא רק ל PTSD שהיא הפרעת חרדה בהגדרתה.
אנשים מודאגים ומתןחים ודרוכים לוקים ביכולת הקשב שלהם ולעתים קרובות השינה אינה טובה דבר שמפחית את היכולת להתרכז למחרת היום.
יש אפשרויות טיפול רבות לטיפול בחרדה אולם ההחלטה לגבי אפשרויות הטיפול צריכה להעשות בינך לבין האיש טיפול שלך. האופציות שהוצעו לך בהחלט טובות לצורך הטיפול בחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקה מהירה של פאקסט - השלכותאוסי18/12/2009הי,
נטלתי פאקסט במשך 5 שנים. התחלתי ב- 20 מ"ג ועליתי בעקבות זה שהתרופה לא היתה אפקטיבית ל- 30 מ"ג.(היו לי בדיעבד תופעות לוואי קשות - עייפות כרונית, היעדר יצר מיני, הזעות , עליהה במשקל) לפני כחודשיים הפסיכולוגית שלי המליצה לי להפסיק את הטיפול (כמו גם העןבדה שהיא זו שהמליצה לי לעלות ל- 30 ללא שהייתי פעם אחת אתל הפסיכיאטר בחמש שנים של הטיפול) היא אמרה לי להוריד למשך שבוע לחצי כדור ואז להפסיק.
חוויתי תופעות לוואי גיהנום: הקאות, שלשולים, התקפי זעם רגשנות יתר מכל דבר. לצד שינה מצויינת ירידה בתיאבון, חזרה להרגיש לטוב ולרע)
כחלק ממה שעבר אלי הטחתי בפניה שאני לא מרוצה מהתוצאות של הטיפול ושאני לא באמת סומכת עליה וכו....הוצאתי הרבה קוצים. היא בתגובה לקחה את זה למקום אישי ואמרה שאם אלו תחושותי אחרי חמש שנים אולי כדאי שאני אשקול מט]ל אחר. כלומר הפכה בחוסר מקצועיות את מה שקרה ביננו למקום אישי.
כמובן שהפסקתי את הטיפול כי הרגשתי נתק ממנה והיה ברור לי שיש פה משהו מאוד לא מקצועי..
היא כמובן בדיפולט המליצה לחזןר לכדורים בדקה שהחלו תופעות אלו.
עברו חודש וחצי. ירדתי 4 ק"ג במשקל, אני עצובה נורא, לבד נורא, כועסת ומאשימה את כל העולם. במיוחד את הפסחכולוגית שבהפסקה הלא הדרגתית הורידה אותי כמו בקפיצת בנגי לתהום שאני מתחפרת בו ללא יכולת לעלות. אני רוצה לציין שאני בעלת חברה והגעתי למצב של תסכול כעס ונתק גם מול השותף שלי על עד כדי רצון לפרק את השותפות .(יש הרבה הצדקה אוביקטיבית לתסכול אך במצבי כל מה שאני רוצה זה לברוח ולא בטוח זו הדרך הנכונה)
האם הדיכאון ששקעתי בו יכל להימנע בהפסקה מבוקרת? אני מרגישה מתחפרת, האם זה אומר שהתמכרתי לפאקסט ולעולם לא אוכל להפסיק?
לא יודעת מה לעשות עם עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשלכות הפסקה מהירה
ד''ר חיים שם דוד18/12/2009יש הרבה פרטים חסרים בהודעה שלך אבל אנסה להגיב באופן כללי...
על מנת לענות על השאלות הללו תצטרכי לפנות ליעוץ יותר ראוי על מנת לבחון את מצבך הנוכחי, ולהעריך את המצב הטכחי לאור העבר שלך.
הפסקת תרופה באופן מהיר בגלל תופעות לוואי היא פרקטיקה מקובלת ביחוד לאור דרשה מצד המטופל.
השלכות ההפסקה יכולות להיות התופעות שחווית אבל לאחר ההפסקה של התרופה ותקופת הסתגלות, התופעות חולפות.
לא ידוע מה ההשלכות של הפסקה מהירה לעומת הסקה איטית של התרופות על חזרה.אני מדגיש: על חזרה של תסמינים שבגינן התחלת את הטיפול מלכתחילה.
אני לא בטוח שהפסקה איטית הייתה מונעת בסופו של הליך את מה שעובר עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץעודד18/12/2009שלום אני שותה סראקסט הרבה שנים האם רסקיו יעזור לי להרגעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלחץ
ד''ר חיים שם דוד18/12/2009רסקיו אינה מוכחת כיעילה נגד חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה להסמקהיעל17/12/2009ערב טוב
שנים שאני סובלת מהסמקה כרונית מכל דבר כמעט שמשפיע רבות על מהלך חיי
הייתי מעוניינת לדעת האם יש תרופה שעוזרת לתופעת ההסמקה? או לפחות מפחית אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהסמקה
ד''ר חיים שם דוד17/12/2009הסמקה היא תגובה םיזיולוגית וצריך להייחס אליה בהקשר הזה.
בהסמקה מוגזמת מטפלים על פי המצבם שגורמים לכך. כלומר, במידה ומדובר בהפרעת חרדה חברתית הטיפול יהיה בחרדה החברתית...
תוכלי לפנות טל פסיכיאטר להעריך את מצבך ואפשרויות הטיפול בבעיה הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות נגד הפרעת חרדהאורון17/12/2009שלום רב.אני בן 28 ובמשך שנים רבות סבלתי מהתקפי חרדה מידי פעם עליהם הייתי מתגבר ומסתדר לבד.
בכל זאת,החלטתי לנסות לטפל בזה בעזרת רופאת המשפחה,היא רשמה לי את התרופה "רמוטיב" 2 כדורים ביום ובנוסף כדורי "קלונקס" במינון 0.5 מ"ג.
בקלונקס השתמשתי כשבועיים רצוף וברמוטיב חודשיים רצוף.
לאחר שלא הייתה הטבה במצב,הפסקתי עם התרופות.
מאז הפסקת התרופות התחילו להופיע התקפי החרדה בתדירות ועוצמה גבוהה מאוד,מספר פעמים ביום עם הרגשת חרדה חזקה ותמידית ולא נסיבתית.
חיכיתי "עד יעבור זעם" אבל זה לא קרה והמצב ממש החמיר הרגשתי רע מאוד.
המצב נמשך כך כבר 3 שנים מאז הפסקת התרופות.
לפני חצי שנה פניתי לפסיכיאטר וסיפרתי לו הכל,הוא איבחן הפרעת פאניקה מתמשכת ורשם לי ציפרלקס 10 מ"ג אותו לקחתי במשך חודשיים וזה לא הזיז למצב,העלתי מינון ל-20 מ"ג במשך שלושה חודשים שוב ללא שיפור מספק.
האם יכול להיות והמוח שלי נזקק לקלונקס בגלל שהכדור ידוע כממכר מאוד ומכאן מקור הצרות?
האם במצב בו ציפרלקס לא עוזר נגד חרדה,יש הגיון במעבר לתרופה "וונלה"? (במקום חזרה לקלונקס).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקפי חרדה
ד''ר חיים שם דוד17/12/2009שלום לך,
תרופות הרגעה משמשות לזמנים קמובים אולם אנו מכירים בהחלט בעובדה שיהיו אנשים שזה הפתרון עבורם. במידה וציפרלקס סמינון 20 מ"ג לא נתן לך מענה במשך מספר חודשים כדאי ככל הנראה לשנות טיפול ואולי כדאיות תרופות אחרות ממשפחת SSRI לפני המעבר לתרופות ממשפחת SNRI כמו אפקסור, איקסל או סימבלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבור פרופ' לאון גרינהאוססרינה17/12/2009פרופ לאון שלום
רציתי לשאול על בן זוגי אשר לרוב תגובותיו עצבניות וקולניות וחוששתני שהוא בעל בעית קשב וריכוז מדבר מהר בולע מילים ואין אפשרות להבין את אשר יוצא מפיו אלא אם כן אני מעירה לו שהוא מדבר מהר שיחזור על דבריו לאט יותר ואפילו לאחר שאנו ביחד ההתפרצות של סכר העצבים גוברת עליו . בהתבטאות אני מבינה שהוא מלא כעס .בנוסף אין הוא יודע להחזיק כסף ונוטה להסתבך בזה. לוקח הלוואות בכל בנק אפשרי למרות שלא בעל נכסים אלא לוקח את ההלוואות למחייתו.הוא עובד.גם בעבודתו "מנצלים" אותו . דברים שאף אחד לא רוצה לעשות פונים אליו שיעשה והוא מסכים למרות שלא מתאים לו מהרבה טעמים הוא לא יאמר לא אינני יכול.
מה אתה מציע לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעבור פרופ' לאון גרינהאוס
17/12/2009לסירנה שלום
את מתארת אדם שנשמע מאוד בעייתי התנהגותית ואישיותית. הדבר הכי טוב זה לשכנעו לפנות לבעל מקצוע לאבחון. אני לא יכול להוסיף הרבה מאחר והאפשרויות הם רבות. הקשיים הפיננסים שאת מתארת לא מבשרים טובות לחיי זוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניהא16/12/2009שלום,
אני נערה כבת 20 שעברתי התקף פסיכוטי לפני כחצי שנה.
מאז אני מטופלת בכדורים. כחמישה חודשים הייתי מטופלת בריספרדל ולאחר התלוננות על אי שקט ברגליים הוחלפו לי הכדורים לסירוקוול. חשוב לי לציין שאני משרתת בצבא ולאחר ההתקף הקב"ן החליט להחליף לי תפקיד יותר "רגוע" שכן הייתי בתפקיד הדורש מעט מאמץ פיזי.
אני כרגע רלשי"ת שתפקיד זה כמעט ולא מצריך ממני לעשות דברים רבים. בעיקר לתאם פגישות ביומן. מאז ההתקף אני מרגישה די מוזר, אני שוחכת דברים, אני מרגישה כאילו אין לי זיכרון ואין לי מחשבה. אני קוראת בעיתון ולרוב לא מבינה אלא אם כן זה דברים ממש בסיסים ופירוט מינימלי.
הקב"ן והקפס"ית טוענים שזה בעיה שנובעת כתוצאה מההתקף שעברתי. מגדירים זאת כחרדה/דיכאון ולכן הוחלט שאטול גם רסיטל. אני לא ממש מסכימה. לדעתי מה שאני חווה זה לא דיכאון אלא עצבנות מכך שאני מרגישה שאין טעם לחיים. אם יש לי סכיזופרניה או אשאל אחרת אם יש דבר כזה "סכיזופרניה ללא התקפים" או בעייה אחרת ואם כן מה היא. כמו כן חשוב לי מאוד לציין שתמיד אני מוצאת את עצמי חסרת נושאי שיחה ודיבור מאוד מאוד מצומצם וכן הקשר עם החברות מהתיכון נותק לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסכיזופרניה
17/12/2009לא שלום
כחלק מסכיזופרניה אפשר לראות תופעות של אפטיה, חוסר חשק, ירידה בזיכרון ועוד. לפעמים האדם נכנס לגל של דיכאון אחרי ההתקף הפסיכוטי ואז אפשר לקבל גם מצב רוח ירוד, "מוח ריק", חוסר עניין ועוד. אפשר גם שעודף תרופה גורם לסימפטומים. את צריכה לדבר עם הרופא שלך וגם להמשיך בטיפול פסיכולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשוהיב198416/12/2009שלום לכם אני הייתי רוצה לדעת האם זה נורמלי במצבי
קרוב כבר לחודשיים אני לוקח פרוזק 40 מ"ג
ואני מרגיש אפתי נפשית או כמו זומבי מתי צחוקים או משהו שמח או עצוב
האם זה הגיוני במצב כזה או לא תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה בבקשוה
17/12/2009ליב שלום
לתרופות השפעות חיוביות ברות לכן משתמשים בהן!
אבל קיימת גם האפשרות של תופעות לוואי. פריזמה יכולה לגרום לתחושות עליהם את מדברת. אני מציע שתפני לרופא שמטפל בך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית מעלה רמת דופמיןשי15/12/2009האם זה טוב שהרמה של הדופמין גבוהה בגלל הפעילות הגופנית?
זה אמור להשפיע על משהו?
לאחר סיום הפעילות הגופנית , נניח של שעה עד שעה וחצי ריצה, תוך כמה זמן הדופמין מתייצב וחוזר לנורמל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפעילות גופנית מעלה רמת דופמין
17/12/2009פעילות פיזית טובה באופן כללי. אינני מומחה לרפואת ספורט לכן אין לי תשובה לשאלתך. בינתיים תהנה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהestoמיכל15/12/2009היום קיבלתי מרשם מהפסיכיאטרית של קופת החולים ל- esto
מה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרEsto
17/12/2009למיכל שלום
esto, lustral ו serenada הם שמות שונים לאותה תרופה נוגדת דיכאון וחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהesto
יהודית21/12/2009אני מטופלת מזה זמן בציפרלקס.
לאחרונה ביקשתי מרופאת המשפחה מרשמים לתרופה, והיא הוציאה לי מרשמים לתרופה אחרת - ESTO - וטענה שהמחשב של הקופה אינו מאפשר לה לרשום ציפרלקס.
שאלתי היא האם ESto אכן מקביל לציפרלקס.
תודה,
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טובים במיטה?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)