מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות ומחשבות טורדניות שלא מרפיםקובי24/05/2008
חודש וחצי אני נוטל רסיטל 60 מ"ג פלוס קלונקס 1 מ"ג פעמיים ביום
ואני לא מרגיש שום הטבה במצבי
כל הזמן חרדות ומחשבות רעות שלא נעלמות כאילו אני חי בתוך סיוט
מה עושים ??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקובי
ד''ר ערן ואדים הראל29/05/2008אם במשך חודש וחצי אתה נוטל מינון של 60 מג' ואין שום שיפור במצבך יש לשקול החלפת הטיפול. בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדוקטור
קובי29/05/2008איזה החלפת טיפול אתה ממליץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף אחד לא מגיב ?
קובי02/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cymbalta Withdrawal Symptomsערן23/05/2008
שלום ,
לקחתי כשנה סימבלטה 60 מ"ג לטיפול בדיכאון . התרופה עזרה בהחלט והפסקתי לקחת אותה לפני כחודשיים .
הבעיה היא תופעות הגמילה . בשבועות הראשונים קשים מאוד , אבל גם היום , בעיקר בערבים , יש תופעה של "ווישים" במוח - כמו מן רוח דמיונית שעוברת במוח , גורמת לכאב, בלבול וקושי רב להתרכז . שמתי לב ששימוש במצב זה בכדור לוריוון עוזר מאוד - למעשה מנטרל את התופעה - עד היום הבא.
השאלות : יש מישהו שמומחה בנושא ? שיכול לבצע בדיקות ולאמר לי מתי זה יעבור ? האם יתכן שזה לא יעבור אף פעם?
מה אומרת לכם מבחינה פיזיולוגית ההקלה באמצעות הלוריוון ?
האם יש הסבר מדעי לתופעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל29/05/2008לסימבלטה אכן יכולות להיות תופעות גמילה שביטויין גופני אך אלו חולפות כעבור מספר ימים. אם ישנן תופעות כחודשיים לאחר הפסקת הטיפול אזי קרוב לודאי שזה אינו קשור בהפסקת התרופה אלא למצב הראשוני בגינו הוחל הטיפול. אם לוריואן מקל מאוד אז מדובר בתופעה חרדתית ויש לשקול טיפול בכך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CYMBALTA והשמנהמישהו23/05/2008
האם נטילת CYMBALTA 90 MG ליום יכולה לגרום לעליה במשקל?
(*בעבר נטלתי כשנה CYMBALTA 120MG ליום במשך שנה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למישהו
ד''ר ערן ואדים הראל29/05/2008לסימבלטה יש פוטנציאל משמין. אם לקחת בעבר וזה לא גרם להשמנה אצלך סביר להניח שגם כעת לא.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה זה לא נגמר!!!אנה23/05/2008
סבלתי מדיכאון קרוב לשנה עם נסיונות לטיפול תרופתיים שלא כל כך עזרו . בסופו של דבר אושפזתי
פעם ראשונה בחיי וקיבלתי טיפול בחשמל ואכן לאחר כחודשיים ועם טיפול תרופתי באנפרניל חזרתי
לתפקד לעבוד ובכלל חזר החשק והאנרגיה לחיים אך עם הזמן חלה ירידה בתחילה ייחסתי את זה לעייפות שקיויתי שתעבור אך עם הזמן שמתי לב שאני לא מצליחה להינות מהחיים ובכלל חוסר חשק כללי יש לציין שאני מטופלת אצל רופא מקסים שעוזר ומשתדל , ואכן הוא הוסיף טיפול של ההורמון
T3 אך גם זה לא עזר הכבדות וחוסר חשק ומחשבות על סוף.. כעת מלפני כשבועיים הוחלפה האנפרניל באיקסל ואני לא מצליחה לתפקד כלומר ללכת לעבודה ובכלל לחיות
זה מתסכל אותי מאוד כאשר אני מסתכלת על העבר שחייתי נהניתי היה לי חשק וכוח לעשות דברים
והיום אני כבדה בלי חשק לכלום מרגישה אבודה ושלעולם זה לא ייגמר
הרופא הסביר לי שזו תקופה קשה בגלל המעבר התרופתי והציע אשפוז על מנת שאהיה בהשגחה מכיון שיש רגעים שאני מרגישה שכבר אין לי כוחות ואני רוצה לגמור מהכל אבל זה לא החיים שאני
רוצה לפני כ3 חודשים יצאתי מאשפוז והרגשתי טוב וחשבתי שזה מאחוריי אבל כנראה שלא זה פשוט לא נגמר ואני עייפה כבר מלהילחם האם זה ייגמר? כי זה לא נראה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה זה לא נגמר!!!
ד''ר אירנה נתנאל23/05/2008אנה שלום,
כנראה שאת סובלת ממחלה כרונית. יחד עם זאת, חשוב לי להבהיר שגם במצב כזה ניתן לחיות חיים טובים ואיכותיים. אנשים רבים סובלים ממחלות כרוניות וממשיכים לתפקד, לבנות משפחה ולהינות מהחיים. ייתכן ועדיין לא השלמת עם ההפרעה שלך ולכן את מצפה שזה יגמר. אולי את מרוכזת בעתיד במקום להתמקד בהווה. כדי לסבול פחות לא כדאי להתעסק בכאב. נסי להציב מטרות ולחשוב כיצד להשיגן. אז חייך יהיו מלאים יותר בעשיה פרודוקטיבית ומקדמם, תרגישי שאת לא תקועה ומתקדמת ואז הרגשתך תשתפר משמעותית.
שיהיה לך בהצלחה,
אשמח לענות על שאלות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזו זכות את קובעת שאני חולה כרוני
אנה24/05/2008באיזו זכות את קובעת שאני חולה כרונית , אומנם אושפזתי לראשונה בחיי וטופלתי בחשמל אבל
הצלחתי לחזור לתפקד ואומנם חלה ירידה וכעת הוחלפה התרופה שקיבלתי לאחר הטיפול בחשמל
אבל הקביעה הנחרצת שלך על היותי חולה כרונית ועל סמך מה את טוענת זאת ? את אומנם פסיכולוגית וכביכול חושבת שהינך מאבחנת מצבים אך עצתי לך להזהר בדברייך שפגעו בי מאוד
מכיון שהדבר האחרון שאני רוצה לחשוב הוא שאני חולה כרונית כי הרופא שלי הבטיח לי שאצא מזה
ושדכאון הוא דבר חולף רק שעליי למצוא את הטיפול התרופתי המתאים שירים אותי
אבל את באת והורדת אותי עוד יותר למטה ע"י כך שתייגת אותי ככרונית דבר שאני נלחמת בו
אחרת אין טעם לחיי כי ככה זה לא חיים ורק מי שעבר זאת כנראה מבין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאנה
ד''ר אירנה נתנאל24/05/2008אנה שלום,
צר לי שנפגעת מהתשובה שלי. עניתי לך בזהירות ובהסתייגות רבה שבאה לידי ביטוי כאשר כתבתי "כנרא". אני מצטטערת מאוד כי ממש לא היה בכוונתי לפגוע בך.
יש לך מוטיבציה רבה לטיפול ואני מאחלת לך הצלחה בדרכך!
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי דיכאון כרוני
.26/05/2008האם דיכאון כרוני זה אומר שאי אפשר לצאת ממנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל26/05/2008כמובן שאפשר לצאת מדיכאון כרוני. רק צריך לקחת בחשבון שדיכאון יכול לחזור. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי משולב עם תרופות הוכיח את עצמו מבחינה מחקרים כמונע חזרתיות של דיכאון למשך של
כ 8 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול בזייבן לפני לקיחת..אודית22/05/2008
היי
אני מטופלת בזייבן ובקרוב אני אמורה להתחיל טיפול תרופתי אחר של פרוזק - אשמח לדעת כמה זמן עליי להמתין בין הפסקת הזיבן לבין הפרוזק?
ואם אפשר גם לי לומר כמה זמן צריך להמתי ן בין נטילת רדוקטיל וזייבן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מבינה על סמך מה קובעים פה
אודית23/05/2008למי לענות היום ולמי בהמשך?
מה איתי הייתי פה עם עוד כמה , שקבלו מענה ..אז מה איתי חברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאודית
ד''ר ערן ואדים הראל29/05/2008ניתן כבר לאחר יום מהפסקת הזייבאן להתחיחל טיפול בפרוזק. לגבי רדוקטיל כדאי לחכות כשלושה ימים לפני התחלת טיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסיותם21/05/2008
שלום, התחלתי להשתמש בציפרלקס לפני כ19 יום,במינון של כדור אחד ביום 10 מ"ג- בעקבות חרדה חברתית. ההשפעה העיקרית עלי היא שנהיה לי קצת יותר בטחון עצמי, ומצב רוח קצת פחות דכאוני. השאלה שלי היא, תוך כמה זמן אמור ציפרלקס להשפיע בעניין החרדה עצמה? האם פרק זמן זה הוא שונה מפרק הזמן שבו ציפרלקס משפיע על דיכאון? תודה, יותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל22/05/2008יותם שלום,
נראה שאתה מגיב טוב לטיפול התרופתי. בנוסף, הייתי מציעה לך לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית כדי ליעל את הטיפול בחרדה . במהלך הטיפול אתה תלמד ותתרגל טכניקות התמודדות על מנת למנוע חזרתיות של החרדה בעתיד.
בהצלחה ותרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטלדינה20/05/2008
דוקטור שלום
מאז שהעלו לי בהדרגה את הרסיטל מ20 מג ליום ל40 מג יש לי המון פעמים שתן במשך היום
האם זה יכול להיות מהכדור
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל למה אני לא מקבלת תשובה
דינה24/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדינה
ד''ר ערן ואדים הראל29/05/2008זה יכול להיות קשור. בדרך כלל אין לכך משמעות רפואית אך כדאי לברר עם רופא המשפחה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס ואלכוהוליוסף18/05/2008
שלום הייתי רוצה לקבל מידע בנוגע לשימוש באלכוהול וקלונקס.
אני משתמש קבוע באלכוהול בעיקר בכדי לישון ורציתי לדעת מתי צריך להפסיק לשתות לפני לקיחת התרופה אם זה בכלל אפשרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס ואלכוהול
23/05/2008ליוסף שלום
השילוב של קלונקס ואלכוהול ממש לא מומלץ. חומרים אלו מגבירים את הפעולה אחד על השני. אלכוהול לשינה גם בעייתי. מעט אלכוהול יכול לעזור להירדם, יותר פוגע מאוד בשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלמול עצמי ללא שליטהמאיה18/05/2008שלום,
גיליתי שקרוב משפחה שלי נוטה לדבר לעצמו ברגעים מסוימים.
כששאלתי אותו אם הוא מודע לכך הוא אמר שכן, ושהוא כאילו מנהל שיחה בראש
שמתבטאת במלמול של השפתיים.
הבעיה היא שבנוסף לדיבור העצמי זה מלווה לפעמים גם בתנועות ידיים,
כלומר ממש כאילו הוא שוחח עם מישהו.
הוא אמר בנוסף שהוא לא עושה את זה בחברת אנשים.
בפועל, בכל פעם שהוא לבד מתחיל המלמול העצמי ולא נראה שמדובר בשליטה שלו על הנושא.
מה המשמעות של זה?
האם מדובר בסכיזופרניה?
האם מדובר במחלת נפש?
איך ניתן להתמודד עם זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמלמול עצמי ללא שליטה
23/05/2008למאיה שלום
לא ניתן לאבחן על בסיס הנתונים שאת כותבת. זה יכול להיות גם הרגל אליו התרגל קרוב המשפחה שלך. במידה וזה מטריד גם אותו כדי לפנות לבדיקה אבחנתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה דיפרסיה או סכיזופרנייהרוני18/05/2008אחותי חוותה התעללות פיזית בהיותה בתיכון ומאז מצבה הלך והיתדרדר. בתחילה אובחן אצלה OCD מתקדם , ולאחר מכן סכיזופרנייה קלה. התרופות שקיבלה השפיעו עליה בצורה קשה, וזה התבטא באלימות ובעצבנות יתר. הוריי החליטו להפסיק את הטיפול התרופתי, ואכן רמת האלימות ירדה בצורה משמעותיצת עד בכלל. בתקופה האחרונה היא ללא כדורים ומטופלת פעם בשבוע ע"י פסיכיאטר. היתנהגותה מתבטאת בכך שלפעמים היא מדברת אל דמויות\חברות מהעבר ,ולפעמים היא בסדר גמור, רוחה מרומם(יש לציין שכיום היא כמעט ולא עושה "תנועות וטכסים"). הרופא המטפל שלל את הסכיזופרנייה וטוען שהיא סובלת ממאניה דיפרסייה, כמו כן המליץ על שני כדורים של 500מ"ג ביום כלומר 1000מ"ג ביום כטיפול. בגלל ריבוי הטעויות בעבר ובגלל שאנו מרגישים חסרי ביטחון באבחנות הניתנות הייתי מבקש לשאול מספר שאלות:
1). האם כדאי לקבל ייעוץ נוסף
2). האם התרופה דפלפט מומלצת ( אחותי בת 21), והאם 1000מ"ג ביום זה לא הרבה להתחלת טיפול
3). האם יש מספר טלפון של אדם מקצועי שאפשר להתייעץ איתו בנושא?
4). האם יש טלפון של קבוצת תמיכה או אנשים שניתן לדבר ולהיפגש
תודה מראש
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמאניה דיפרסיה
ד''ר אירנה נתנאל18/05/2008רוני שלום,
דפלפט הינו כדור מייצב מצב רוח ומשתמשים בו לטיפול במצבים של מניה-דיפרסיה. האם הוא מתאים לאחותך אי אפשר לתת תשובה דרך הפורום, הרופא חייב לראות את אחותך פיזית.
ניתן לפנות למומחים של מרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" על מנת לקבל חוות דעת נוספת לגבי מצבה של אחותך ובנוגע לטיפולים המתאימים לה
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התייחסת לחלק משאלתה
דן19/05/2008האם ישנו פורום או קבוצה תמיכה שמשפחתה יכולה להעזר בה? מעבר לשיווק העצמי של המכון שלכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניה - דיפרסיה
ד''ר אירנה נתנאל19/05/2008אני מצטערת, אין לי מידע על קבוצות תמיכה למשפחות, אבל הטיפול במניה - דיפרסיה הינו טיפול מערכתי שכולל מתן תמיכה, יעוץ, הדרכה והכוונה לבני משפחה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת טשטוש בקלונוסקופיהnava gonen18/05/2008האם נטילת Fluoxetine (אנטי דכאוני) עלולה ליצור בעיה בעת קבלת זריקת טשטוש בקלונוסקופיה? התנגשות בחומרים וכדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזריקת טשטוש בקלונוסקופיה
23/05/2008לנאוה שלום
אין קושי בנטילת fkuoxetine וזריקות טשטוש בזמן קולונסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה שנמשכת כבר שנים, מבקש ייעוץ.אלכס דורמן18/05/2008שלום, אני בן 43 ובערך מגיל 25 אני כל שנה פעם בשנה נרדם לשבוע שלם ברצף, אישתי מודעת ולא מפריעה לי וכך גם מעסיקיי והלקוחות שלי, למרות זאת אני בן אדם בריא בלי עבר של בעיות כלשהן ונבדקתי אצל רופא ונוירולוג, ולכן אני פונה לפן הנפשי, אשמח אם תוכלו להציע לי פיתרון לבעייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעייה שנמשכת כבר שנים, מבקש ייעוץ
19/05/2008לאלכס שלום
בעייה כפי שאתה מתאר לא מוכרת לי. יתכן ואתה צריך לפנות למומחה בבעיות שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור לאי שקטמישהו16/05/2008שלום. איזה כדור נחשב יעיל יחסית לשאר הכדורים בטיפול באי שקט וחוסר מנוחה לנוח ולשבת בשקט? האם ציפרלקס נחשב יעיל לזה?
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכדור לאי שקט
19/05/2008לאנונימי שלום
אי שקט הינו סימפטום מאוד לא ספציפי. אי שקט יכול להופיע בזמן דיכאון, במצבי חרדה, ועוד הרבה. לכן אין תרופה "אחת" ל אי שקט. CIPRALEX יכול לעזור כאשר האי שקט הינו חלק התסמונת של חרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה חדשה בשם שסימאסטטיןדינה16/05/2008דוקטור שלום
אני מטופל בזיפרקסה 30 מג ליום .בעבר ניסיתי את כל התרופות האפשריות נגד קולות
אך ללא הועיל .הציעו לי לנסות תרופה חדשה שכרגע היא נמצאת במסגרת מחקר ושמה
שסימבאסטטין. תרופה זו גם טובה נגד קולות וגם נגד שומנים בדם שמהם אני סובל.
האם תוכל להאיר את עיני לגבי תרופה זו כמו תופעות לוואי וכו..
מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לנאן
ד''ר ערן ואדים הראל18/05/2008סימבסטאטין הינה תרופה להורדת רמות כולסטרול בדם. היא אינה משפיעה על "שמיעת קולות" או על כל תסמין אחר של פסיכוזה. זיפרקסה יכולה לגרום לעלייה ברמות כולסטרול ועל כן הומלץ לך ליטול סימבסטטין.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות על פנייה לפסיכיאטריואב15/05/2008שלום,
אני בן 30 רווק הומו ללא מערכת יחסים רצינית מימיי. התחלתי לאחרונה טיפול פסיכולוגי (דינמי ממוקד). אך אני חווה מעין משבר זהות כללית, מצב רוח ירוד, קושי בהכלת קשרים אינטימיים ואחרים ובעיקר ייאוש חוסר תקווה. אני לא שבע רצון מעבודתי ולימודיי, על אף שהצלחתי לבסס עצמי מהבחינות הללו. אני מרגיש במעין הישרדות, העומס בלימודים משבית אותי, העומס הרגשי בעבודה מאט את תפקודי...ואני פשוט שורד ועובר את הימים.
לאחרונה אני מרגיש כי איני מסוגל להתרכז בלימודים, לסיים משימות, לקרוא מאמר מבלי לעשות אינסוף הפסקות והדבר פוגע בתפקוד שלי בצורה קשה ביותר. אני חווה קושי בהתארגנותן ובקבלת החלטות.
חשבתי, לאור תחושות של חוסר תקווה ודכאון קל שלעיתים מציפים אותי, לפנות לייעוץ פסיכיאטרי כדי לבחון קבלת טיפול תרופתי. המטפל שלי סבור כי הדבר אינו הכרחי, וממילא יהיה אפקטיבי בליווי של שיחות. אני חושש מהשפעות הלוואי של תרופות אנטי דיכאוניות.
קראתי על תרופה בשם "רמוטיב", האם היא מומלצת? מה הסיכונים שבנטילתה מניסיונך הקליני?
מה ההשלכות של הגעה לייעוץ פסיכיאטרי דרך הקופה מבחינת סודיות וחשיפה לגורמים חיצוניים בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה ליואב
ד''ר ערן ואדים הראל18/05/2008בהגיעך לטיפול במרפאה פסיכיאטרית של קופ"ח נשמרת סודיות רפואית מוחלטת. אין דיווח באופן אוטומטי לשום גורם אלא אם כן יש מסוכנות ממשית במצבך מבחינת רישוי נשק או רישוי נהיגה. ע"פ התאור שלך נראה שתוכל להעזר בטיפול תרופתי ואף לשקול אופציה של אבחון הפרעת קשב. רמוטיב היא תרופה אנטידכאונית על בסיס צמח ההיפריקום. משתמשים בה לטיפול בדיכאון קל עד בינוני והיא בעלת פוטנציאל נמוך לתופעות לואי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)