פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ocd
    שירי
    07/05/2008

בת 25 בקושי עובדת, לא מצליחה לסדר את השעון הביולוגי, הולכת לישון בדיוק ב4 לפנות בוקר כל יום מתעוררת לקראת הצהריים. אם אני לא ישנה מספיק אני עצבנית ולא מסוגלת לתפקד כלל.
    אין לי חבר ולא היה, אני בחורה מאוד מושכת, מחילים איתי המון, אבל אף אחד לא נשאר, לא רוצה להשאר באופן רציני. גם חברות אין לי.
    גם בתחום הלימודים, קושי רציני, לא מקבלים אותי לשום מקום עם הנתונים שלי.
    כמובן שהחברה מתייחסת אלי כאל עצלנית, מה שאינו נכון. לפני מבחנים אני סובלת מה OCD ואף במהלך המבחן עצמו.
    נרשמו לי פרוקסטן בהתחלה שגרם להפחתה בכפייתיות ולעליה בביטחון העצמי בסביבות חברה.
    אבל הייתי מאוד מאוד מאוד עד לאין קץ באופן חמור, מתוסכלת מכך שאני לא יכולה להגיע לאורגזמה!
    זה בלתי מתקבל על הדעת מבחינתי.

אני לא יודעת מה לעשות. נרשם לי ציפרלקס אבל אני ממש מפחדת לקחת אותו. הוא יושב לי כאן מול העיניים, אני מסתכלת עליו והוא מסתכל עלי... אני לא רוצה לוותר על האורגזמה שלי, החיים שלי עד עכשיו היו מספיק נוראיים, אני לא רוצה לוותר על הדבר היחיד הזה שגורם לי הנאה ומהווה הרבה ממה שאני. האם טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי יכול להוציא אותי מהכפייתיות או שאין לי מוצא? הפסיכולוג שאליו אני הולכת ממש לוחץ עלי לקחת את הכדורים. שאלתי אותו "אולי אני לא רוצה להצליח? הוא אמר " קחי כדורים ונטפל בזה אחר כך".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ocd

הוספת תגובה

• תשובה לקינן

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/05/2008

סרוקסאט וציפרלקס הן מאותה משפחה. לסרוקסאט פוטנציאל גבוה בהרבה לגרום לפגיעה בחשק המיני והפראעה באורגזמה. זה שהייתה לך תופעה כזו מסרוקסאט לא אומר בהכרח שיהיה לך מציפרלקס. גם אם את מתחילה ומרגישה ירידה בחשק לעיתים זה מסתדר לאחר כשבועיים. תני לזה צ'אנס.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצול אישיות?
    דוגית
    06/05/2008

צהריים טובים,

אנו גרים בבניין דירות שגרה בו אישה ערירית כבת 55 שנה. היא עוסקת בתחום אקדמאי במשך היום אולם עם הגעתה לביתה בערב משתנה התנהגותה: כל רעש קל גורם לה לצאת בקללות וצרחות איומות . בשעות הלילה המאוחרות היא טורקת דלתות וחלונות בטירוף שמעיר את הבניין.
    הקללות תופסות לפעמים גוון של שפה מילולית -מינית זולה וחולנית("לשמוע ולא להאמין"). ששומעים אותה רואים את האנרגיה וההתלהבות שהיא משקיעה בקללות ובפרט שנאה יוקדת כלפיי ילדים קטנים....

זאת ועוד: לגברת אין שום קשר עם בני המשפחה, לא חברות, לא קולגות. פשוט כלום. היא סוגרת על עצמה ב-7 מנעולים עד הבוקר. מבחינה חיצונית ביתה מוזנח ומצחין. ממש מוזר .

א. האם מקומה בבניין מגורים או במקום אחר....?

ב. התופעה נמשכת כבר 4 שנים האם היא עלולה לתקוף ילדים/מבוגרים?

כל פרט וכיוון יועיל כי זה נהפך לאחרונה מיטרד רציני ביותר
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיצול אישיות?

הוספת תגובה

• תשובה לאריה

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/05/2008

מהתאור שלך קשה להתרשם ממה סובלת אותה אישה, מה הן דרכי ההתמודדות המועדפים עמה או האם קיימת מסוכנות לסביבה במצבה. האם ניסית לדבר איתה בעניין? לעיתים פנייה ישירה ובלתי אצמעית יכולה למתן את המצב. במידה והיא לדעתך מהווה מטרד משמעותי ניתן לפנות למשטרה.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר הראל

דוגית
    07/05/2008

צהריים טובים,

האישה אינה מוכנה לשתף פעולה ולשמוע שום שכן.

המשטרה רואה במצבה כ"סכסוך בין שכנים" . יש לה חופש הפרט בתוך ביתה הפרטי מי מונע ממנה לצעוק ולקלל ולהשתולל?

אותנו מעניין האם היא אישה חולה (בבוקר מולמדת ובערב מטורפת -בלשון המעטה)? והאם ניתן לצפות למסוכנות לשכנים שבבניין בהיתקלות מזדמנת איתה בערב/לילה?

נא תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוכונדרית או לא?
    אני
    06/05/2008

שלום,

אני בת 26, יש לי המון תסבוכי נפש, המון מחשבות שמשטלתות אלי וגורמות לחיים שלי להראות אפורים, אני חושבת שגם מצב הנפשי גורם לבעיות פיזיות, אני אתחיל מהתחלה,

אני בת לאם חד הורית, למרות שכל המשפחה של אמי תמיד הייתה לידינו ולא הרגשתי בדידות, למרות זאת אמא שלי ילדה אותי בגיל 20 ומנטלית היא הייתה עדיין צעירה מאד ולא הכירה חיים, לכן היא התגרשה לאחר 3 שנים, אמא שלי גידלה אותי במעגל שבו נמצאת אני והיא, אישרה לעצמה להרביץ לי הרבה ולצעוק אלי, את זה אני זוכרת טוב כי זה היה חלק בלתי נפרד מהיחסים שלה איתי, למרות זאת היא אמא טובה מבחינת להעניק לי הכל, היא חיה בישבילי ונתנה לי כל מה שהיא יכלה לתת, ויתרה על חיים אישיים שלה ולהקים משפחה שוב(היא גם דכאונית בעניין הזה, לא מאמינה כבר כל כך בלמצוא גבר מתאים), כל נעוריי הייתי ילדה לא מקובלת ומאד רגישה, לא כל כך יפה, עד שמצאתי סביבה שבה הרגשתי נוח וטוב ולאחר גיל 18 למדתי להיות יחסית שלמה עם היופי שלי, אני גם הפכתי להיות באמת יפה ולטפל ביופי שלי, היום אני מרגישה טוב יחסית לאיך שאני נראת ובטוחה בעצמי, הבעיה הכי גדולה בחיים שלי היא זה שאמא שלי בילדותי הייתה לוקחת אותי לרופאים ולבדיקות ואת זה אני מאד זוכרת, כנראה בגלל זה אני גדלתי היפוכונדרית מאד, אני מאד מתייחסת לתחושות הפיזיות(כאבים), כל הזמן אני מתרגמת כל כאב או בעיה פיזית אולי סתמים למשהו סופני וזהו נגמר, זה כל כך קשה, אני תמיד בוכה, בשנים האחרונות זה הפך להיות מאד שכיח אצלי, בעקבות ההרגשות והחששות שלי אני חשבתי שיש לי בעיה עם פיריון ולא לקחתי גלולות ונכנסתי להריון לא רצוי עם חבר שלי(שעוד לא היה מוכן לילד) ועברתי הפלה(כשהופתעתי שנכנסתי להריון), אך כמובן ההפלה הייתה לא כל כך טובה, יש מצב שיש לי בעיות עכשיו ברחם, שזה עוד יותר הכניס אותי לאחר ההפלה לדיכאון עמוק, פשוט לא להאמין כמה, בידיוק אז תפס אותי וירוס הנשיקה, שגרם לי לתשישות ולעייפות ולחולשה מאד רצינית ולסימפטומים מוזרים עם שרירים, כבר רשמתי לעצמי מחלה סופנית בראש וחצי שנה אני ממש סבלתי הרבה יותר מהמחשבות מאשר מסימפטומים של הוירוס, עד שהלכתי לרופא מומחה שסוף סוף אמר לי איזה בדיקה לעשו וגילו שבאמת היה וירוס הנשיקה, אז נרגעתי ופתאום כל התחושות הלא טובות פיזיות התחילו לעבור, כאילו המוח מתכנת הכל מחדש נרגע , מאז אני עוד יותר היפוכונדרית ואין סוף לכל מיני בעיות, אני כל כך זקוקה לאיזה שהיא עזרה, אני מתביישת לגשת לרופא משפחה שלי ולבקש הפניה למרפאת הנפש, אז החלטתי לנסות לכתוב בפורום, אולי תוכלו לייעץ לי מה אפשר לעשות במצבי? לאן לפנות? יש תרופות מתאימום(למרות שאני נגד תרופות פסיכיאטריות)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היפוכונדרית או לא?

הוספת תגובה

• תשובה לגלי

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/05/2008

את מתארת הרבה מאוד דברים שונים בפסקה אחת. נראה כי ההתמודדות עם כל הנושאים שתארת מכבידה עלייך וכי את מרגישה צורך לשתף ולעבד את הדברים הללו. טיפול פסיכותראפי יכול מאוד לעזור לך בזה. בקשר לחרדות ההיפוכונדריות - רופאי משפחה נתקלים בהרבה מאוד אנשים שסובלים מחרדות היפוכונדריות ברמות שונות. הדבר שכיח ביותר ואחוז גבוה מהפניות לרופא נובעות מכך. אני בטוח שאם תשאלי את רופא המשפחה לגבי החרדות הוא יפנה אותך ברצון לפסיכיאטר של קופת החולים לקבלת עזרה. במידה והאפשרות אינה נראית לך ניתן לפנות באופן פרטי.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך מאד על התושבה

אני
    07/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאניקה???
    חן
    05/05/2008

אני סובל מהפרעת חרדה.....
    סבלתי בחיי בכמה התקפי חרדה\פאניקה קשים וזה הדבר הכי מחורבן עלי האדמות.....
    בעוד כשבוע אני צריך להרצות,לעשות פרזנטציה מול 60 סדטודנטים ואני יודע שאני לא מסוגל ושאני יקבל התקף חרדה.
    אין לי איך לצאת מהמטלה הזאת וניסיתי......
    סמסטר קודם הייתי צריך לעשות מטלה מפחידה פחות אחרת ובעזרת שני כדורי קסנקס היחלקתי את המשימה
    הפעם המשימה הרבה יותר מפחידה אותי וגם פעם שעברה,אפילו על שני קסנקס הלב שלי דפק בחוזקה והייתי על חצי התקף.....
    מה לעשות???
    מה המינון של קלונקס או קסנקס שאפשר לקחת לפני המשימה שיבטיח אי קבלת התקף.......(2 עזרו אבל לא מספיק)??????
    מה שמפחיד אותי מכל זה שאני יקבל התקף מול 60 סטודנטים.............

לקביעת תור
    סגירה
    פאניקה???

הוספת תגובה

• תשובה למשה

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/05/2008

אתה יכול לקחת קסנאקס 0.5 מג' לפני. עוד אופצייה זה דראלין 10 מג' אך כדאי לך לנסות לפני ולקבל את זה מרופא כי זו תרופה שמאיטה דופק. בכללי מומלץ לקחת טיפול מונע בתרופה אנטיחרדתית אך לטיפול זה לוקח כשבועיים להיות אפקטיבי.
    בהצלחה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר ערן ואדים הראל
    חנה
    05/05/2008

אני בת 58 ומקבלת ויאפקס 150 מ"ג בכל יום. הטיפול מעט עזר לי אבל אני מרגישה שצריך עוד משהו כדי לגרום לטיפול להיות ממש אפקטיבי האם אפשר לשלב עם פרקסטין בנוסף? והאם טיפול זה לא יגרום להשמנה? השמנה אצלי תדרדר את מצב הרוח ואז לא אשתמש בכדורים וזה יהיה חבל לחזור למצב ראשוני. תודה

הוספת תגובה

• תשובה לחנה

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/05/2008

במידה והתגובה חלקית לויאפקס 150 מג' ניתן לשקול עלייה במינון. היוועצי ברופא המטפל.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת רסיטל לקראת לידה
    שמיל
    04/05/2008

אני באמצע הריון, נוטלת רסיטל 20 מ"ג מזה למעלה משנה. במקביל אני בטיפול פסיכותרפיה מזה מספר שנים. בהמלצת המטפלת, אני מתכננת להפסיק את נטילת הרסיטל זמן קצר לפני הלידה בכדי להימנע מתופעות גמילה אצל היילוד.
    אנא עזרתך לגבי המועד שבו אני אמורה להפסיק לקחת את הרסיטל בכדי להימנע מתופעות גמילה, למול הסיכון שבהפסקה בתקופה כזו.

אודה לך על עצתך + קצת מידע בנושא.
    בתודה
    שמיל

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת רסיטל לקראת לידה

הוספת תגובה

• הפסקת רסיטל לקראת לידה

09/05/2008

לשיל שלום
    המלצות על לקיחה או הפסקה של תרופות צריכות להינתן רק על ידי רופא ולא מטפל אחר!!
    ההמלצה להקטין או להפסיק תרופות נוגדות דיכאון לקראת הלידה צריכות לקחת בחשבון את מצב האישה ואת הסיכון לעובר. בדרך כלל יורדים בהדרגה לחצי מינון וכעבור 2-3 שבועות מפסיקים במידה ונכון לעשות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכחישה ומסרבת לפנות לפסיכיאטר
    בת הדוד
    03/05/2008

מה לעשות ? כואב לי הלב לראות את המצב וכולם חסרי אונים: קרובת משפחתי כבת 50 גרושה + 1 מסתובבת עם מחשבות שווא מזה שנתיים שלוש( "הרבנים מחפשים את רעתה, עוקבים אחריה, יש מזלטים באוויר שמצלמים אותה, בלילה מזריקים לה תרופות פסיכיאטריות...) היא חושדת בכולם ,כבר רבה והתפרצה על אחיותיה, כמובן שלא מצליחה להסתדר בעבודה, כאם מתפקדת סביר , בשיחות שלי איתה ושל משפחתה- מכחישה ודוחה כל נסיון ללכת לפסיכיאטר לדבריה היא לא חולה והרבנים שרודפים אותה מקושרים לפסיכיאטרים ורוצים לפתוח לה תיק פסיכיאטרי. בלחץ המשפחה הגיעה פעם אחת לפסיכיאטר בקופ"ח והפסיקה לקחת את התרופות לאחר יומיים בטענה שהוא משתף פעולה עם הרבנים שרוצים להרוס אותה. היא לא מראה סימנים של מסוכנות לעצמה או לסביבה כך שלא מתאימה לאישפוז כפוי צר לי לראות אותה ואת בנה בבדידות שלהם אחיה מתרחקים ממנה (בליל הסדר היו לבד), יש לה קשיים כלכליים וללא ספק סובלת,אשמח לעצה -איך אפשר להתקדם מהלופ הזה

הוספת תגובה

• תשובה לבת הדוד

ד''ר ערן ואדים הראל
    04/05/2008

ראשית במידה ובנה הינו מתחת לגיל 18 יש לערב את גורמי הרווחה. כדאי להיוועץ ברופא המשפחה על מנת שאולי דרכו כן תסכים לקבלת טיפול. חשוב שהמסר אליה יהיה אחיד ויבוא מכל בני המשפחה - שהיא זקוקה לטיפול פסיכיאטרי. כאנשי בריאות הנפש ישנם מקרים רבים בהם אנו עומדים בפני מצבים כגון אלו של אנשים במצב פסיכוטי שמסרבים לקבל טיפול והחוק אינו מאפשר לאשפזם בכפייה. מניסיוני אנשים במצבים אלו נמצאים במצוקה וסובלים ממצבם. צריך לנסות לפנות למקומות אלו ולשכנעם כי טיפול יכול לעזור להם במצוקתם.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה..

בת הדוד
    04/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי מאני פסיכוטי
    אלה
    03/05/2008

שלום ..

אני מעוניינת לישאול שאלות לגבי אבא שלי שחלה במאני פסיכוטי..

מאז גיל 15 אבי חלה במאני פסיכוטי ונטל ליטיום אך לאחר שלוש שנים של שיכום הוא הבריא והמשיך לקבל ליטיום אך לאחר כמה שנים הפסיק את הטיפול בגיל 25 ,

כשאבי ואמי הכירו הוא כבר לא נטל תרופות במשך 11 שנה..

לאחר 19 שנה שההורים שלי נשואים פתאום בשנתיים האחרונות תקף אותו בתקופת הקיץ התקף מאני פסיכוטי (הוא לא ישן בלילות,הוא צועק אך לא אלים , אי שקט תמידי, מדבר לא לעניין,ניזכר בעבר הרחוק,בורח מהבית ) שנה שעברה זה היה קל ועבר לבד לאחר שלושה חודשים (6-8) בלי שום תרופות השנה בחודש האחרון(4) שזה קרה זה ניהיה ממש קשה ואמא שלי לקחה אותו להבחון בפסיכאטרי בבריאות הנפש בנס ציונה שם הוא היה מאושפז בנעוריו .. שם הפסיכיאטרית נתנה לו כדורים ( zyprexa olanzapinwe 5mg ,valporal) והוא כבר שבוע נוטל אותם ואין שום שינוי..

אמי כשאר היא הלכה איתו לפסיכיאטרית היא ביקשה אולי שיאשפזו אותו אך הפסיכיאטרית התנגדה ואמרה שהוא לא זקק לזה..

מחר הוא צריך ללכת לבדיקה חוזרת ..

יש אולי צורך בדעה נוספת של אדם מוסמך..?

או לימצאו טיפוש אחר תרופתי ..?

פשוט אני ואמי שליי מאוד קשה לנו להתמודד עם זה ..

במיוחד לי שאני נערה מתבגרת בגיל 16 אני ירדת י ירידה משמעותית במשקל אני בקושי אוכלת ..

אני רוב הזמן בוכה וקשה ליי דיברתי עם היועצת בבית הספר על זה והיא אמרה לה שאני חייבת לאכול כי אני מזיקה לעצמי ואני יודעת את זה...

אני מבקשת עזרה איך אפשר למהמשיך להחזיק אותו בבית ?...

אני מקווה שיענו לי על כל השאלות ...

תודה מראש ..!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי מאני פסיכוטי

הוספת תגובה

• תשובה לאלה

ד''ר ערן ואדים הראל
    04/05/2008

הקשיים שאת חווה הם מובנים ומוכרים. קשה לראות את אביך במצב כזה וקשה להתמודד איתו בבית. השיקול של אשפוז הינו מורכב. ישנם מצבים בהם המשך הטיפול בבית מיטיב למטופל יותר על אף הקשיים שזה מערים על המשפחה. חשוב שיהיה במעקב פסיכיאטרי צמוד על מנת לנטר את מינון התרופות שהוא מקבל. קחי בחשבון כי ההחלטה לא לאשפז הייתה החלטה נכונה לאותו רגע. במידה ואין כל שיפור לאחר שבוע זה משהו שניתן לשקול שוב.
    לגבייך אני ממליץ לך להיות במעקב וטיפול בשיחות שבועיות כי את חווה קשיים שקשה להתמודד איתם לבד. זה יכול להיות במסגרת היועצת של בית הספר או שהיא תפנה אותך לפסיכולוגית בשירות הציבורי.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלה

לילי
    05/05/2008

לאלה היקרה!
    אני מבינה מאוד מאוד מה את מרגישה עכשיו אני עברתי עם אימי 3 חודשים קשים מאוד ללא עזרה.
    גם אימי נוטלת ליתיום ונטלה בעבר וזה מאוד עזר לה וכשהיא הפסיקה זה חזר לה ובגדול עם התקפים פסיכוטים ודיכאון. והיא גם נוטלת זיפרקסה שזה כדור מצוין ולוקח לו זמן להשפיע. אול מהם המינונים ?
    בתחום הפסיכיאטריה יש המון כדורים לכל סוגי הבעיות: חרדות דיכאון מצב פסיכוטי.....
    ולכל אדם מתאים כדור אחר לכן יש לנסות להחליף כדור כל פעם עד שימצא הכדור הנכון.

אל דאגה הכל יעבור בשלום בסוף אני מבטיחה. ואגב תלכי לטפל בעצמך אם את מרגישה שקשה לך מאוד להתמודד. להיות בקרבת אדם חולה ולסעוד אותו זה לא פשוט לכן טפלי בעצמך כדי שתוכלי לטפל בו.

אם תוכלי להשאיר לי את הטלפון אשמח לעזור ולעודד. ויש לי המלצה על פסיכיאטר מעולה מעולה שהציל את אימי בפעם השנייה בחיים.

יישר כח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללילי תודה !!

אלה
    06/05/2008

תודה רבה על העידוד זה באמת מחמם את הלב שיש אנשים שעברו את זהה וזה עב אצלהם..

תשאירי ליי בבקשה את המספר שלך שאני יצור אימך קשר ..

ביום ראשון חזרנו לפסיכיאטרית אבא קיבל זריקה והיא לא בדיוק עזרהה ביום רביעי הוא שוב צריך לקבלה.. ולחזור לפסיכיאטרית להבחנה חוזרת..
    ביום ראשון הפיסיכיאטרית רצתה להשאיר אותו לכמה ימים אך הוא סירב וביגלל זה לא אשפזו אותו
    כדי לאשפז אותו הוא חייב להסכים !!
    אבל בנתיים מצבו מחמירר והמינון גדל וזה לא בדיוק עוזרר...

אני התחלתי ללכת כל יום לפסיכולוגית של בצפרר לשעה כל פעם שיש לה זמן היא באה לקחת אותיי ואנחנו מדברות ..
    אני לא מסוגלת לספר לכולם על הבעיה אבל סיפרתי רק ליועצת ולמחנכת שליי ועכשיו גם הפסיכולוגית יודעת ...

דרך אגב תודה גם לד"ר הראל ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפרוזק
    משה
    02/05/2008

שלום,

רציתי לדעת כמה זמן אמור להמשך טיפול של פרוזק לטיפול בדיכאון לאחר ניסיון התאבדות.
    הבנתי שלאחר 3 שבועות ישנו שיפור משמעותי אבל צריך לקחת את התרופה לפחות חצי שנה כדי לצאת מזה לגמרי, האם זה נכון?
    והאם טיפול ב 10 מג ליום הינו מספיק יעיל?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפרוזק

הוספת תגובה

• תשובה למשה

ד''ר ערן ואדים הראל
    04/05/2008

המינון הטיפולי של פרוזק הוא 20 מג' ומעלה. מומלץ לקחת טיפול למשך שנה לפחות במצב של דיכאון מחשש שהפסקה מוקדמת יותר תגרום לחזרה של הדיכאון. היוועץ ברופא המטפל בקשר למינון.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט
    דונה
    02/05/2008

אני נוטלת 20 מ"ג סרוקסט ביום, כבר למעלה משנה, ורציתי לשאול, האם זה יכול לגרום ליובש בעיניים?
    תודה.. =]

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט

הוספת תגובה

• תשובה לדונה

ד''ר ערן ואדים הראל
    04/05/2008

כן. לסרוקסאט פוטנציאל לגרום ליובש בריריות (פה, עיניים).
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 4 פסיכוזות תוך פחות משנתיים.
    לילי
    02/05/2008

לקראת סוף גיל 14 לאחר אהבה נכזבת פרצה לי פסיכוזה ראשונה.
    לאחר שבועים שמלווים טיפול תרופתי ופסיכולוגי ההתקף כמעט עבר עד הסוף ועליתי כמה קילו.
    הפסקתי ליטול תרופה ללא ידיעת הרופא והוריי החליטו לקחת אותי שוב לרופא שהחליט להאשפז אותי שנית. ההתקף השני החל שוב והוא היה יותר גרוע מהראשון בהרבה, הביאו לי מינון עצום של כמה תרופות ונראיתי זוועה והרגשתי עוד יותר רע.
    הייתי מאושפזת כמעט 4 חודשים וזה היה נורא להיות במקום כזה מרוחקת מהכל, מהמשפחה ומהחיים הרגילים.
    אחרי 4 החודשים שחררו אותי וחייתי כרגיל בביתי, הייתי צרכיה לחזור ללימודים למבחנים ולכל שאר לחצי החיים.(ריבים משפחתיים, בגרויות בהמשך,שמועות שהפיצו עליי וכו'...).
    הייתי צריכה להתמודד עם 17 הקילו שעליתי, מקודם הייתי בחורה רגילה ודי רזה, וכמובן עכשיו הרבה יותר קשה לי מחינת המשקל שלי והיחס של המשפחה שלי בעקבות המשקל והמראה הנוכחי.
    אני מאוד משתדלת להרזות בעזרת אכילה בריאה והמון ספורט בכל יום, רזיתי 11 קילו ואז שוב העליתי חזרה מכיוון שהוסיפולי את הריספונד ל4 מ"ג כל יום ועוד 400 מ"ג ואלפורל שיש להם המון השפעה עליי, לפי דעתי התרופה האנטי פסיכוטית, ריספונד היא זאת שעוזרת לי ומונעת ממני התקף.
    והתרופה ואלפורל רק גורמת לתופעות לוואי וגורעת במצבי, זה מתסכל שהפסיכיאטר לא מסכים איתי, אני צריכה את ייעוצכם במצב הזה באופן הכרחי, מה כדאי לעשות לגבי כל הבעיות?(משקל,עייפות מצטברת, חוסר מוטיבציה והרגשה כללית?)
    שני ההתקפים שהיו לי הנוספים הם בחודשיים האחרונים, יכול להיות שפספתי יום אחד לקחת תרופה ואולי בגלל זה פרץ ההתקף השלישי והרביעי.

הוספת תגובה

• תגובה

אני
    02/05/2008

היי אני לא רופאה אבל ממה שכתבת אם אין לך אמון בפסיכיאטר שלך אולי תחליפי או לפחות תתיעצי עם עוד אחד. אם תרצי יש לי משהי טובה.
    בכל מקרה גם אני לקחת כדורים ותופעות הלוואי עדיפות על הפסיכוזה, לא?
    לגבי המשקל גם אני עליתי 20 קילו וכעת בתהליך ירידה, כל עוד זה בשליטתך את תרדי.
    לגבי יתר הדברים זה נכון שהכל ביחד זה מלחיץ אבל תכנסי שלב שלב לדברים ומה שסובל דיחוי שיחכה, לא בוער (אני מבינה שאין לך בעיה קיומית).
    לגבי הרכילות שימי פס אנשים שוכחים יותר מהר ממה שאת תשכחי את המקרה אז תני לזמן לעבור. במקומות עבודה זה קצת יותר גרוע כי לא רוצים אנשים חולים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אני
    02/05/2008

היי שוב,
    הבעיה קיימת גם אצל אחד ההורים שלך או במשפחה הקרובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך.

לילי
    02/05/2008

לא.אין לאף אחד דבר כזה.
    זה בטוח לא תורשתי.
    כולם במשפחתי ברוך ה' בריאים, כולל המשפחה המצומצמת(הורים אחים ועוד קרובים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד''ר ערן ואדים הראל

לילי
    02/05/2008

אשמח אם תענה לי על שאלותיי הבאות:
    1. אני נוטלת ריספונד 4 מ"ג כל יום, אתה בטח יודע שהיא תרופה אנטי פסיכוטית, ואני נוטלת ואלפורל כל יום 400 מ"ג כבר כמעט חודשיים, לשתי התרופות האלו יש המון תופעות לוואי וזה משפיע עליי מאוד, קשה להתעלם מהעובדות, עייפות, חוסר מטויבציה, נמנום שנשמך כמעט כל היום וכל יום, תיאבון מטורף שדי קשה לשלוט בו, ולכן גם קשה לי לקום מוקדם בבוקר ללימודים ו/או להתאמן במכון כושר כדי לרדת במשקל, מכיוון שהעליתי כמעט 20 קילו מאז הטיפול בשתי התרופות הללו, השאלה מורכבת מכמה שאלות משניות,
    א.למה הרופא רשם לי את התרופה ואלפורל אם היא לא קשורה לפסיכוזה?(יש לציין כי עברתי פסיכוזה).
    ב.המצב שלי טוב ואני מרגישה 100% שעבר לי ההתקף הפסיכוטי, אין הזיות, אין מחשבות שווא ברוך ה', למה הרופא רצה להעלות לי את המינון של הואלפורל ל800 מ"ג ליום בתוספת 4 מ"ג ריספונד והאם זה מזיק? כי לפי דעתי זה יכול להיות קטלני אפילו, אם אני בקושי סובלת את המינון הנוכחי אז מה יהיה עם מינון כה גבוה?!
    ג.האם אוכל מתישהו להפסיק ולסיים את הטיפולים התרופתיים?

2.א. יש לציין כי נטלתי רק ריספונד 2.5 מ"ג, לאט ובהדרגה נטלתי רק 1 מ"ג ואחרי חודש של נטילה זו ההתקף הפסיכוטי הרביעי פרץ, אז איך אוכל בכל מקרה לחיות בלי תרופות?
    ב.ניתן להיות בטיפול פסיכולוגי ממוקד במקום התרופות, כדי שאוכל להילחם בהתקף, או שחובה ואי אפשר בלי תרופה?

3.הבנתי שיש תחליפים לתרופות פסיכיאטריות, כמו מגנזיום וטיטניום שמרגיעים את הגוף, הם טבעיים והם יעילים יותר, האם ניתן להשתמש בהם כתחליף יומיומי לתרופות שאני נוטלת(ריספונד וואלפורל)?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללילי

ד''ר ערן ואדים הראל
    04/05/2008

דפלפט ניתן בתוספת לתרופה אנטיפסיכוטית במידה ויש גם שינויים קיצוניים במצב הרוח או כתוספת שמחזקת את פעילות התרופה האנטיפסיכוטית. הניטור של דפלפט נעשה ע"פ רמה בדם ולכן אני מעריך שהרופא שלך רצה להעלות המינון. דפלפט וריספרדל שתיהן בעלות פוטנציאל להשמנה ועל כן יש לשקול במצבך את השילוב הנ"ל. כפי שתארת כשהודת מינון ריספרדל ל- 1 מג' פרצה פסיכוזה ועל כן מומלץ שכן תטלי תרופות למניעה. מגנזיום ותוספי מזון שונים אינם מהווים תחליף לתרופות. כפי שייעצה לך חברה מהפורום נראה כי אינך נותנת אמון ברופא המטפל שלך ועל כן הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ נוסף.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אני
    02/05/2008

אני לוקחת ריספרדל לטיפול בפסיכוזה. שאלתי מה קורה בזמן הריון? האם ניתן להמשיך עם הכדור?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאני

ד''ר ערן ואדים הראל
    04/05/2008

יש תרופות שיש עליהן יותר מידע מחקרי לגבי הסיכון בנטילתן במהלך הריון. בכל מקרה כדאי לתכנן מראש עם הרופא המטפל את ההריון.

בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון במקרה חירום
    אורח
    30/04/2008

האם יש תרופה או משהו אחר שניתן לעשות במקרה שהדיכאון חמור מאוד וצריך משהו שיעביר אותו מיידית?
    אני סובל מדיכאון כבר הרבה זמן והתחלתי לטפל בו לפני כחודשיים אבל עדיין לא נמצאה תרופה מתאימה בשבילי והתרופה האחרונה החמירה לי מאוד את המצב. אני מרגיש כבר שאני לא יכול לשאת את זה... בבקשה אני צריך עזרה דחוףףףף אני לא יודע מה לעשות :((((

הוספת תגובה

• תגובה לאורח

ד''ר ערן ואדים הראל
    04/05/2008

ישנם פרוטוקולים טיפוליים יותר אינטנסיביים אבל לשם כך צריך להיוועץ ברופא המטפל. אם כשאתה אומר שאינך יכול לסבול יותר כוונתך למח' על פגיעה עצמית פנה למיון במיידי. ניתן לעזור לך במצבים כגון אלו ואין צורך להתמודד עם זה לבד.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חריפה
    אלמוני
    30/04/2008

אני בן 26 וסובל שנים מתחושת חרדה על "אש קטנה" כזו שפרט לעייפות לא פגמה בתפקוד היומי.
    בשנה האחרונה, החלטתי לנסות לשפר את איכות חיי ובעזרתה של רופאת המשפחה לקחתי את התרופה רמוטיב במינון מלא. כיון שלאחר חודשיים נטילה לא נראה שיפור ואפילו התווספה עצבנות
    הפסקתי את הטיפול בהדרגה.
    מאז הפסקת הטיפול (כ-5 חודשים) יש לי אי שקט קיצוני, שרירים קופצים בכל הגוף, חלומות סוריאליסטים בלילה, תחושת מחנק לאורך כל היום.
    האם זה צפוי לחלוף מעצמו?
    האם טיפול ברסיטל יכול להחזיר אותי לחיים נורמליים?
    אני מפחד לקחת רסיטל כי אין לי דיכאון בכלל רק חרדה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חריפה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    30/04/2008

שלום לך,

נראה, שאתה סובל מחרדה שהחריפה. מצב זה לא עובר לבד מעצמו אלא דורש טיפול וללא טיפול הוא הולך ומחריף (מניסיונך נוכחת לדעת). מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית.
    רסיטל הוא כדור מצויין מקבוצת SSRI נועד לטיפול בחרדה ובדיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל- שינוי במינון
    ליאור
    29/04/2008

האם ,לאחר חודש של נטילת רסיטל 20 מ"ג ,עוברים ל-40 מ"ג יש טווח זמן עד שמרגישים בהשפעה ואם כן -לאחר כמה זמן אמורים לחוש בשיפור?

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל- שינוי במינון

הוספת תגובה

• רסיטל

ד''ר אירנה נתנאל
    30/04/2008

ליאור שלום,

המינון ההתחלתי המקובל הוא 20 מ"ג ביום. ניתן להעלות את המינון באופן הדרגתי עד מנה מקסימלית של 60 מ"ג ליום.
    ההשפעה של הכדור מורגשת במלואה לאחר כ - 4 שבועות כאשר מתיצבים על המינון המיועד. כלומר כחודש על 40מג').

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה