מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפקסור ופוריותעידו05/08/2008
שלום אני נוטל אפקסורXR 75 במשך מספר שנים.לאחרונה אשתי הרתה אך בשבוע 12 נתגלה שאין דופק לעובר ונעשתה הפלה. שאלתי היא האם לדעתך התרופה שאני נוטל עלולה ליצור אצל העובר מום או בעיה גנטית כל שהיא? בברכה,עידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעידו
ד''ר ערן ואדים הראל07/08/2008שלום והשתתפות בצערכם. לא ידוע על תרופות נוגדות דיכאון שנלקחות ע"י האב שיכולות לגרום למומים גנטיים אצל היילוד.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית קשהסיון05/08/2008
בת 21...כבר שנים סובלת מחרדה חברתית קשה אם זה דיבור...להתחבר לאנשים בבילויים מסעדות וכו' ניראית מצויין אך עדיין עם ערך עצמי נמוך מאוד. חרדה זו מביאה אותי למצב שאיני מסוגלת לעבוד, ללמוד, לפעמים מוצאת את עצמי בהתקפים של התנתקות מהמציאות לגמרי, לא מסוגלת לחשוב כמו שצריך, ראיה מטושטשת, ממש כאילו נמצאת בעולם אחר. לפני חודש חזרתי מטיול ארוך בחו"ל בארה"ב כשהגעתי לשם לא הסתדרתי בכלל והרגשתי עוד יותר חרדה וניתוק מהמציאות לגמריי והתקפי פראנויה ולכן חזרתי לארץ שאלתי אם יש טיפול תרופתי או משהו כיון שאיני מעוניינת ללכת לטיפול תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית קשה
ד''ר אירנה נתנאל06/08/2008סיוון שלום,
אני מציעה לך לפנות לפסיכיאטר על מנת לעשות אבחון מעמיק והתאמת הטיפול תרופתי. מניסיוני המקצועי חשוב לציין כי שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעל להתמודדות העכשיות וגם לטווח הארוך.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחוןנטע02/08/2008
לפני כשלוש שנים התחילו אצלי מחשבות שווא מעין פרנויה, אני מודעת לכך שהמחשבות אינן נכונות ולא יכולה להימנע מהם . שמתי לב שהמחשבות באות בעיקר בתקופות לחוצות. הדבר מפריעה לי וגורם לי לעצבנות. לדוגמא:אני יכולה לחשוב שבן אדם אהוב ואוהב כמו בן משפחה בוגד בי באזשהו דרך. חשוב לציין ששיתפתי את משפחתי בבעיה וזכתי לתמיכה ועידוד לקבל טיפול.האם הבעיה היא פרנויה? ובאיזה דרך ניתן לטפל בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
ד''ר אירנה נתנאל03/08/2008רעות שלום,
אני מציעה לך לפנות לאבחון מעמיק אצל פסיכיאטר. מכיון שאת מודעת שהמחשבות אינן נכונות ייתכן ולא מדובר במחשבות שווא אלא במחשבות אובססיביות טורדניות שנוטות להופיע אצלך במצבי לחץ. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) משולב עם תרופות יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם מצבך עכשיו וגם למנוע הישנות התופעה לטווח הארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא סכיזופרניהשמואל01/08/2008
שלום רב שמי הוא שמואל ואני סובל כבר מספר שנים ממחלת הסכיזופרניה, וכן מכאבים חזקים הנובעים מהמחלה(מקור כאב הוא בראש). לאחרונה נתקלתי בפרסום על מכשיר בשם Handy Cure שלטענת יצרניו הוא מסוגל להפחית משמעותית כאב. הייתי מעוניין מאד לשמוע את חוות דעתכם באם שמעתם על מכשיר זה , וכן האם הוא גם מסוגל לעזור בכאב שממנו אני סובל , כפי שתארתי בפתיחת דברי. בתודה מראש שמואל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל01/08/2008שמואל שלום,
לא ידוע על מכשיר בשם Handy Cure לשיכוח כאבים. לדעתי עדיף לעזר ברפואה קונבנציונאלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ליתיוםעדנה31/07/2008
שלום למומחי הפורום מזה שלוש שנים אני מטופלת בליתיום בגלל הפרעה דו קוטבית. בדיקות הדם שלי עד כה היו בסדר וגם בדיקת ה א.ק.ג . במהלך שלושת השנים התיפקוד שלי בסדר אם כי באנרגיות נמוכות ובמיוחד לא מתחשק לי להתקלח ולעתים זה קורה רק פעם בשבוע. מבחינת המחלה המצב שלי יציב ולא היה התקף מאני או דפרסיבי. האם צריך להמשיך לקחת את הליתיום או שאפשר להפסיק? תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת ליתיום
01/08/2008לעדנה שלום
לא ניתן להמליץ מה לעשות מעל גבי הדפים של הפורום. כאשר באים להחליט על המשך או הפסקה של טיפול בליטוים לוקחים בחשבון את טיב המחלה, כמות הגלים, את השפעת התרופה, את השיפור שהושג, ואת רצון האדם. הסיכוי שמחלה מניה דפרסיה יחזור מאוד גבוה לכן החשיבות של טיפול מונע לתווך ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרת זיפרקסה בליתיום עקב עליה במשקלאסתר31/07/2008שלום רב לרופאים הנכבדים ! ביתי נערה בת 17, לקתה לפני 10 חודשים בהתקף פסיכוטי, ומקבלת 10 מ"ג זיפרקסה. לאחר כחודשיים היא נכנסה לדיכאון ומקבלת בנוסף לזיפרקסה 7.5 מ"ג פבוקסיל. לאחרונה היא ב"ה במצב נפשי מאוזן, אך היא עלתה בכ-30 ק"ג, דבר שמפריע לה מאוד מבחינה חברתית. רופא שמטפל בבעלי (בהפרעה ביפולרית - נוטל ליתיום), ממליץ להמיר את הזיפרקסה בליתיום, כיון שברור לו שהבת גם לוקה בהפרעה ביפולרית, והוא טוען שזיפרקסה היא תרופה גרועה מאוד בתקופת ההתבגרות. הרופאה המטפלת בבת, מסרבת בכל תוקף לשקול החלפת תרופה, לאחר שהבת הגיע סוף סוף למצב מאוזן נפשית, והיא טוענת שההשמנה יכולה לרדת עם תזונה נכונה ופעילות פיזית, ופרט לכך היא לא בטוחה שיש לבת הפרעה ביפולרית, לטענתה הדיכאון הגיע כ"זנב" של ההתקף הפסיכוטי ולא כתופעה בפני עצמה. איננו יודעים מי צודק, והאם אפשר לשקול להפסיק עם הזיפרקסה ולעבור לליתיום במצב של הבת שלנו, וכן - לא ברור שהרופאה המטפלת כל כך "תשמח" שרופאים אחרים מתערבים לה בטיפול, ואיננו רוצים להסתבך איתה כיון שהיא מאוד נחמדה - מה אתם ממליצים, לפנות לחוות דעת שניה לרופא נוסף או להמשיך עם הטיפול הקיים ללא חשש ? תודה רבה, אסתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמרת זיפרקסה בליתיום עקב עליה במשקל
01/08/2008לאסתר שלום
את צריכה לפנות לפורום שמטפל במתבגרים. סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה!!!!לילי31/07/2008שלום רב, יש לי חבר מאוד טוב שהוא חולה במניה דיפרסיה. לפני כמה חודשים/ שנה הוא אושפז בכפיה במחלקה סגורה וקיבל טיפול תרופתי. חשוב לי לציין שהוא מעשן סמים ולפי מיטב הבנתי זה היה הגורם להתפרצות המחלה. היה כמה חודשים של שקט עד שהוא התחיל שוב לעשן והפסיק לקחת את הכדורים. נכון לעכשיו לדעתי הוא במצב רע מאוד.... הוא הפסיק לעבוד הוא צועק ומתפרץ הוא פעם טוען שהוא מרגיש מצויין ופעם הוא אומר שהוא על קצה השערה.... הוא מדבר ללא קשר וקופץ מנושא לנושא ומדבר בתוקפנות. הוא לא רוצה טיפול והוא לא רוצה כדורים בשום אופן. אתמול בלילה הוא התקשר אליי בלי סוף והוא דיבר שטויות ואמר לי שלחולה נפש צריך לענות בכל שעה הוא גם ביקש שאני לא אספר לאף אחד כלום בעיקר למשפחה שלו ואם אני אפגע לו באמון זה יהיה מאוד חמור. מה עושים ? איך גורמים לו לטפל בעצמו? והאם אני צריכה להתנתק? ואם כן איך? אני ממש מפוחדת!!!! עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה דחופה!!!!
01/08/2008הסיכוי שהחבר שלך יזדקק לאשפוז כפוי שוב מאוד גבוה במיוחד עקב השימוש החוזר של סמים. לדעתי צריך לידע את המשפחה כדי שהם יתגייסו לעזרתו כמה שיותר מהר. חולים מנים יכולים להיות גם אלימים לכן עליך להיות זהירה במיוחד עם הוא מאיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסרוקוול לחרדות והוספת אוטרקסב. בן 2530/07/2008שלום רב, אני סטודנט בן 25 הסובל מחרדה כללית (General Anxiety) ואובססיות מחשבתיות. החרדות שלי מתמקדות בדרך כלל בכך שאני מרגיש שאני לא עושה דברים "בסדר" מספיק ורגשות אשמה על "שגיאות" שעשיתי בעבר. בנוסף, הלימודים מאוד מלחיצים אותי, ואני נוטה להיות בסטרס לקראת הגשת עבודות בית ובחינות. בעבר טופלתי בתרופות שונות מקבוצת SSRI, אך הטיפול בהן הופסק עקב חוסר יעילות או תופעות לוואי כמו עייפות, תשישות וחוסר מוטיבציה. כעת אני מטופל בסרוקוול (Seroquel) לטיפול בחרדות כבר ארבעה חודשים. במשך חודשיים נטלתי מינון של 200 מ"ג סרוקוול. התלוננתי לפסיכיאטרית שלי על הרגשת חוסר ריכוז, שינה לא טובה בלילה והרגשת עייפות במשך היום, ומצב רוח מדוכדך. בעקבות זאת היא יעצה לי להעלות את המינון ל-250 מ"ג, ומזה שבועיים שאני נוטל מינון זה. בנוסף, אני נוטל מדי יום קלונקס במינון של 0.25 מ"ג עד 0.5 מ"ג (לעיתים נדירות אני נוטל גם 0.75). אני מרגיש שאני לא מסוגל לתפקד בלימודים עקב חרדה אם אני לא נוטל אותו. אני משתדל כשאפשר לנסות אלטרנטיבות כמו דיסק הרפייה מיוחד וצעדות מהירות. גם אחרי העלייה במינון הסרוקוול עדיין לא הרגשתי שיפור במיוחד בתחושת העייפות במשך היום. אמנם אני ישן יותר טוב בלילה, אך אני מרגיש תחושת עייפות במשך היום שמקשה עלי לתפקד. אגב, לפני השינה אני נוטל גם מלטונין במינון 1-2 מ"ג שעוזר לי להרדם. הפסיכיאטרית יעצה לי להוסיף אוטרקס או פנרגן לפני השינה. ניסיתי את הפנרגן במשך ארבע ימים והוא גרם לי לתחושת סחרחורת והתרגשות יתר. שאלותי הן הבאות: 1. האם כדאי לי לנסות את האוטרקס? האם זה יביא לשיפור במצבי? 2. האם כדאי לי לנסות להמשיך עם הפנרגן? האם תופעות הלוואי יחלפו במשך הזמן? 3. אני מודע לכך שהקלונקס ממכר, אך אני מתקשה לתפקד בלעדיו. האם אוכל להמשיך ליטול אותו במינונים שאני נוטל עכשיו עד לסיום תקופות הבחינות (עוד חודש)? איך אני אגמל ממנו אם אני מרגיש שאני עדיין צריך אותו? בתודה מראש, ב. בן 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בסרוקוול לחרדות והוספת אוטרקס
01/08/2008הטיטול של חרדה כללית עם seroquel לא כ"כ מקובל. מנסים אותו כאשר דברים אחרים לא עזרו. המינון שאתה כותב עליו יכול לגרום לישנוניות. תוספת של פנרגן או של אוטרקס אפשרי מאחר ותרופות אלו עוזרים במצבי חרדה. אני מצטער על התשובה הקצרה לבעיה מימנה אתה סובל הרבה אבל לא ניתן לעשות יעוץ אישי כאן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוקטורנואנה30/07/2008צויין בדף מיידע שניתן לקחת כדורי נוקטורנו עד 7.25 MG לעיתים אני לוקחת כדור אחד ולא מספיק לי , לא מרדים אותי שאלתי: האם ניתן לקחת שני כדורים באותו זמן או שזה נחשבת מנה כפולה שלגביה צויין ''אין לקחת מנה כפולה אם שכחת'' בעיקרון הבנתי שהמינון המקסימאלי זה 7.25 MG , אם נטלתי כדור אחד לפני השינה,עבר זמן ההשפעה ולא מרגישה שזה מספיק לי , האם ניתן לקחת עוד כדור (של נוקטורנו ל.ס. כ''א 3.75 MG)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנוקטורנו
01/08/2008לאנה שלום
מינונים מקסימלים הם המאושרים על ידי משרד הבריאות. זה לא אומר שמעבר למינון זה אקרה דבר קשה לאדם. עם תרופות שינה צריך להיזהר לא להגזים כדי לא להתרגל. כדי להחליף עם הנוקטורנו לא עוזר מספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על פקסט 30 מ"גקובי29/07/2008האם לפקסט יש תופעות לוואי קשות כמו בחילות הקאות עצבנות חוסר ריכוז חרדה חלומות רעים וחוסר שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה על פקסט 30 מ"ג
01/08/2008לקובי שלום
כל משהזכרתה יכול להופיע עם התרופה. בדרך כלל תופעות הלווי חולפות עם השבועות של טיפול ולא מרוכזות כ"כ כמו שאתה כותב. אבל לפעמים כן. לכן חשוב להיות בקשר עם המטפל כדי לדווח ולהתייעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...יוסי28/07/2008יכול להיות מצב ששום טיפול תרופתי מכל סוגי התרופות לא יעזור?אני לוקח רסיטל כבר 3 שבועות כדור אחד והפחד הדפיקות לב והאוסידי לא עובר...שלשום כבר לא יכלתי ובלעתי כמה כדורי רסיטל ביחד כדי לשפר את המצב ובאמת בהתחלה הרגשתי רע אבל אחרי זה כמו אתמול היה לי טוב.אני לא מתכוון לחזור על זה ולקחת כמות כזאת אבל יכול להיות שהרסיטל לא יעזור לי?או שעכשיו שום תרופה לא תעזור לי בגלל שלקחתי כמה כדורים ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהבערה
יוסי28/07/2008שלא תחשבו לעשות את זה כי זה לא בריא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאבי
ד''ר ערן ואדים הראל02/08/2008לתרופות מהסוג של רסיטל לוקח כ- 3 שבועות להתחיל לתת את האפקט הרצוי. במצבים כמו OCD מומלץ על עלייה הדרגתית במינון אך זה דורש פיקוח והדרכה ע"י הפסיכיאטר המטפל. אם אינך נמצא במעקב פסיכיאטרי אתה מוזמן לפנות למיינד קליניק לקביעת תור.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...יוסי28/07/2008יכול להיות מצב ששום טיפול תרופתי מכל סוגי התרופות לא יעזור?אני לוקח רסיטל כבר 3 שבועות כדור אחד והפחד הדפיקות לב והאוסידי לא עובר...שלשום כבר לא יכלתי ובלעתי כמה כדורי רסיטל ביחד כדי לשפר את המצב ובאמת בהתחלה הרגשתי רע אבל אחרי זה כמו אתמול היה לי טוב.אני לא מתכוון לחזור על זה ולקחת כמות כזאת אבל יכול להיות שהרסיטל לא יעזור לי?או שעכשיו שום תרופה לא תעזור לי בגלל שלקחתי כמה כדורים ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהבערה...
יוסי28/07/2008שלא תחשבו לעשות את זה כי זה לא בריא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...
01/08/2008לאבי שלום
יש הרבה תרופות שיכולות להשפיע באופן חיובי על מצבך. אפשר להגיע למינון יותר גבוה עם רסיטל. תדבר עם הרופא שלך. לוקח בין 4-8 שבועות של מינון טוב עד שהמצב מתחיל להשתפר. המעשה שעשית רק מוביל לקשיים. סבלנות ותרגיש טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' לאון גרינהאוס
יוסי01/08/2008מה הכוונה שזה יגרום לקשיים?העלו לי את הרסיטל ל2 כדורים כי זה המינון שעוזר לאוסידי ככה הפסיכולוגית אמרה לי ואני בשבוע השלישי...יכול להיות שזה לא יעזור לי בגלל מה שעשיתי זאת כוונתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכולות כלכליותרם28/07/2008שלום רב לצערי אני מכור לאלכוהול מזה שנים. לא ניסתי להיגמל מחשש לחשיפה. רק לאחרונה אשתי מעורבת. אין לי יכולות כלכליות לטיפולים פרטיים! לא יכול להרשות לעצמי להיחשף בפנייה למוסדות ולעמותו ציבוריות למרות שאכן עבודת קודש עבודתם. מה עושים? לא יכול להרשות לעצמי להיכחד ולהכחיד משפחה כה נפלאה... נא תשובתכם ועזרתכם בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לרם
ד''ר ערן ואדים הראל28/07/2008אחד הצעדים הראשונים בגמילה מהתמכרות קשה היא ההכרה בכך שאתה מכור וההצהרה על כך לסביבתך הקרובה. שלב זה הוא שלב קשה ובעל השלכות אך הינו צעד הכרחי בתהליך הגמילה. פנה לרופא המשפחה שיפנה אותך במסגרת קופת החולים לפסיכיאטר.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה? חס ושלום!
רם29/07/2008שלום דר' ואדים. ראשית תודה על תגובתך. חשוב לי לציין כי את המסלול שהצעת בוואדי שהנני מכיר. העניין הוא שבעצם פנייתי לרופא המטפל ופנייה לפסיכיאטר במוסדות המקובלים תביא לחשיפתי. כולנו מכירים הרי את הטופס "ויתור סודיות רפואית" כיום אני מחפש עבודה ואף מועמד לתפקיד ניהולי... כיצד אוכל לבצע תהליך כזה? בתקווה להבנתך ולתשובה מהירה. יישר כוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום. אני מפסיק לקחת את התרופהמשה28/07/2008"פרפנאן". הייתי מטופל בעבר הרחוק במחלקה פסיכיאטרית. הייתי מופצץ בכדורים. כשנה אחרי שהשתחררתי הפסיכיאטר הפרטי הוריד לי את כל התרופות. הרגשתי מצוין . והשאיר רק מינון של 16 מיליגרם פרפנאן. אחרי שנתיים . החלטנו להוריד גם את זה ולהפסיק לגמרי. אז ירדתי ל-8 מיל. ואני מרגיש קצת לא טוב. קצת עצבני. לא ישן טוב. חושב הרבה. אני בטוח שאני לא צריך את התרופה. אבל נראה לי שאני מכור. אפילו שהסיכוי להתמכר לזה מאוד נמוך. ( בגלל כל כך הרבה זמן).... אז מה אתם חושבים? תודה רבה לעונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה למשה
ד''ר ערן ואדים הראל28/07/2008ישנה תופעה של התרגלות לכדורים כמו פרפנאן ולעיתים ההפסקה שלהם כרוכה בתסמינים כמו עצבנות, חוסר שינה ואי שקט. תסמינים אלו קיימים בעיקר אם לוקחים את התרופה באופן סדיר לתקופה ארוכה. על מנת להימנע מכך רצוי לבצע ירידה הדרגתית ביותר במינון. אני ממליץ לך לעשות ירידה של 2 מג' לשבוע עד הפסקה (חצי כדור של 4 מג'). כך תוכל להמנע מתופעות שנובעות מהפסקת הטיפול. במידה ועדיין ישארו תופעות כמו שאתה מתאר המשמעות היא שככל הנראה אתה עדיין זקוק לטיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום!דין27/07/2008לפני 9 חודשים נפלתי על צד ימין וקיבלתי מכה חזקה בצוואר! מאז יש לי כאבים חזקים בצוואר וגב סחרחורות ובחילות צרבות... הרופא הצבאי אמר לי שאני צריך ללכת לפסיכיאטר ??? האם יש סיבה ?? האם יכול להיות שאני מדמיין את הכאבים כבר 9 חודשים?? והאם משו נפשי יכול לגרום לדברים כאלה?? תודה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לדין
ד''ר ערן ואדים הראל28/07/2008אם הכאבים הופיעו לאחר טראומה פיזית אזי יש לברר בעדיפות עליונה גורם פיזי לכאבים ולתסמינים הנלווים. מצבים נפשיים יכולים להחמיר את תחושת הכאב ואת ההתמודדות עמו. אם הרופא שלך חושב שיש מרכיב נפשי לסמפטומים אז כדאי לך להיוועץ בפסיכיאטר ואולי ניתן יהיה להקל עליך בתהליך הריפוי. עם זאת יש צורך בהמשך מעקב רפואי אורטופדי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם יש לכם ביטחון עצמי?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)