מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ?בומבה19/07/2008
שלום האם טיפול בהילינג יכול להפחית מחשבות טורדניות.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: בומבה
22/07/2008לבומבה שלום
הילינג לא מקובל כטיפול. הוא יכול להיות שיאה להרפיה שתוביל להרגעה. אין שום עבודה מדעית שתומכת בהילינג וצריך להיזהר מטענות מופרזות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך עזרה בבקשה.....חסוי18/07/2008שלום... אני בן 20 סובל מדיכאון, וחרדה חברתית כבר לא מעט זמן. יש לי גם עוד בעיה שמאוד מפריעה לי ואני לא יודע כל כך למה היא שייכת. אני כל הזמן חושב שמסתכלים עלי ואני מרגיש כל הזמן שאני כועס על העולם וגם ניראה ככה. כאילו אני נעול עם עצמי כזה כועס וחושב שמסתכלים עלי ולא מצליח להשתחרר מזההה אני כל כך סובל מזה וכל הזמן חושבים שאני בוחר להיות כזה ואני "אנטי" שלא רוצה להתחבר לחברה. אבל אני ממש לא רוצה להיות כזה. נגיד אם אני הולך למקום עם אנשים כמו בבנק אני מרגיש שמסתכלים עלי ואז אני נהיה עוד יותר "כועס" כזה וגם ניראה עוד יותר כזה ומרגיש שעוד שניה מישהו הולך להגיד לי משהו על מה יש לי ולמה אני כועס ואז אני מנסה להשתדל לא להראות ככה וזה כאילו כדור שלג שהולך ומגדיל את עצמו. השאלה שלי מה בידיוק הבעיה שלי? האם זה פרנויה? אני יודע שלא המקום כאן לאבחן בעיות פסיכיאטריות אבל אני מטופל כבר אצל פסיכיאטר ולא כל כך מצליח לו לעזור לי ורציתי לשמוע חוות דעת נוספת כי אולי כבר נתקלתם בבעיה כזאת בעבר ותזהו אותה ישר..... תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצריך עזרה בבקשה.....
22/07/2008לחסוי שלום
אתה מתאר מאוד טוב דבר שנקרא מחשבות יחס. אפשר לקבל תופעה כזו אצל אנשים מאוד רגישים או שסובלים מתסמונות של חרדה. טיפול תרופתי מתאים מאוד יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.. רק עוד שאלה קטנה
מישהו24/07/2008האם טיפול בנוגדי דיכאון יכול לעזור או שצריך תרופות אחרות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.. רק עוד שאלה קטנה
26/07/2008לאנונימי שלום
כן, טיפול בנודגי דיכאון יכול לעזור הרבה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ריספרדל יפגע לי בריכוז/בלימודיםבן 2718/07/2008שלום, לפני שנתיים בערך התחלתי לקחת ריספרדל עקב התקפות אי שקט שהתבטא בין היתר ברעידות בכל הגוף, כמו כן הכדור בשל התנתקות חברתית. ראויי לציין שאני עכשיו מרגיש יותר טוב. לפי דעתי מאז שאני לוקח את הכדור ( כ - 1 מילגרם ביום ) אני חש פגיעה מעט בריכוז ) אני רוצה ללמוד מחשבים ( טכנאות מחשבים ) ואני חושש שלא אהיה מספיק מרוכז בלימודים כמו שצריך וחושש לזרוק את הכסף על סתם, אני רוצה להצליח בלימודים... האם החשש שלי הוא אמיתי או שאני יכול ללמוד ללא בעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסיכיאטר שלי אומר אחרת...
בן 2722/07/2008הוא אומר שחוסר הריכוז בא ממני ולא מהכדור, ומשום מה זה לא נראה לי נכון, אני רוצה להפסיק עם הכדורים אבל פעם אחת ניסיתי להפסיק ויום אחד חוויתי רעידות בכל הגוף והרגשתי כאילו שנאי עומד להשתגע, מיד לקחתי את הכדור ועד עכשיו אני איתו, המקרה קרה חודש אחרי שהפסקתי עם הכדור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה עדיין לתשובה מאחד/אחת הרופאים
בן 2722/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ
בן 2724/07/2008מקפיץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ריספרדל יפגע לי בריכוז/בלימודים
26/07/2008שלום
קשה למדוד פגיעה בריכוז. עליך להחליט האם היא קיימת או לא. המינון שאתה מקבל של ריספרדל הוא נמוך וכך לא אמור לפגוע בתפקוד בקוגניטיבי. תמיד יש אדם שהוא רגיש יותר. תבדוק עם הרופא שלך האם אתה יכול לשנות-להפסק את הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בן 2727/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על פקסט 20 מ"ג?קובי16/07/2008התחלתי אתמול לקחת פקסט אבל בחצי כדור לכמה ימים ואז לעלות לכדור שלם כמה זמן אני ארגיש בהשפעה במלואה ? כי אני סובל מחרדות קשות ואוסידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפקסט
22/07/2008בין 2-4 שבועות הינו הזמן שלוקח לתרופות להשפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי-שםא'15/07/2008שלום, יש לי שאלה בקשר לשינוי השם שלי,ומאחר שלא מצאתי פורום מתאים לשאלה שלי, אני אשאל כאן. אני מאוד רוצה לשנות את השם שלי,מאוד מאוד מאוד. מכול מיני סיבות,אבל אני מאוד מודאגת! המשפחה שלי תקבל את זה,אין להם בעיה עם זה, בכול זאת זה כולה שם. אבל איך המשפחה המורחבת תקרא לי? בשם הישן שלי?זה מאוד מפריע לי, וגם החברים הישנים וכולם,איך אני יסביר לכככככככככככולם? אנ מדגישה את ה"כולם" כי המשפחה שלי ענקית ואני לא בטוחה שכולם יצליחו לי לקרוא לי בשם החדש זה ממש מפריע לי! אופ,מה אני עושה????? איך מסבירים?מה עושים? ומה עושים במקרה שהם ממשיכים לקרוא לי בשם הישן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינוי-שם
22/07/2008מצטער. אבל השאלה לא מתאימה פורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות מאניה דיפרסיהליאורה14/07/2008אני בקשר עם גבר החולה במאניה דיפרסיה ומטופל בליקרביום. אני מעוניינת לדעת כיצד להתמודד טוב יותר עם תופעות לוואי של המחלה והתרופה והאם בעתיד אוכל להיכנס להריון ממנו? מהם הסיכונים? יצויין כי אני בריאה לחלוטין..ככל הידוע לי כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתמודדות מאניה דיפרסיה
22/07/2008יציבות במצבי הרוח הינו הסוד להצלחה בטיפול של מניה דפרסיה. ליטיום לא פוגע ביכולת של גבר להכניס להריון את בת זוגתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן את יכולה ורצויי שתעשי זאת
בן 2722/07/2008תלכי קודם לביטוח לאומי ותגישי תביעת נכות, ואז הם ישלחו מכתב לפסיכיאטר שלך והוא צריך לרשום את מצבך והאם את יכולה לעבוד או שלא, ואז קוראים לך לפגישה אצל פסיכיאטר והוא קובע אם מגיע לך נכות או לא, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פה בעיה טכנית עם התשובות...
בן 2722/07/2008רשמתי תשובה למישהי לפני כמה דקות וכעת התשובה מופיעה כתשובה לאדם אחר שבכלל מדבר על נושא אחר, נא תתקנו זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות נפשיתדורית14/07/2008אני בת 49 ושנים רבות סובלת מחרדות ומדכאון. אובחן אצלי דכאון קליני ואני מטופלת בציפרלקס. לאורך השנים עבדתי במספר רב של עבודות שבהן לא החזקתי מעמד וכל פיטורין רק גרם למצבי הנפשי להדרדר. כיום אני מטופלת אצל פסיכיאטר מצבי אינו מאפשר לי לחזור לעבוד. האם אני יכולה לתבוע קצבת נכות מביטוח לאומי. יש לצייןצ שלא עשיתי זאת בעבר . אני גרושה ומצבי הכלכלי בכי ע. מה עלי לעשות ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנכות נפשית
22/07/2008כל אדם חולה יכול לתבוע נכות. תתייעצי עם המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס וOCDמור14/07/2008האם ציפרלקס יעיל לטיפול בOCD ? ומהו המינון המומלץ לנטילה. אגב אני בהריון בחודש שישי האם יש סיכון במינון של למעלה מ10 מ"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס וOCD
22/07/2008למור שלום
צ'פרלקס מאוד יעיל ב ocd המינון נע בין 20-40 מג ליום. צ'יפאלס לא ידוע בפוגע בתינוק. תתייעמי ים הגינקולוג שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אירנה..יוסי12/07/2008שנתיים מאז שהמלצת לי את ואילנה לקחת ציפרלקס ובאמת החרדות והטקסים חלפו עברו והכדור נתן לי תחושת ביטחון טובה כולל הטיפול ההיתנהגותי שנתת לי ושעזר לי מאוד. הבעיות בכדור הזה הם כמו שאת יודעת התופעות לוואי המציקות כגון השמנה ופגיעה בתפקוד המיני ולכן החלטתי לפני חצי שנה להוריד במינון עד בכלל רק שבזמן האחרון התחיל לי שוב אותו רעד לא מוסבר מבלי מחשבות וטקסים וזה מחמיר מיום ליום למרות שאני ממשיך את כללי ההתנהגות שהגדרת לי בטיפול.הפסיכיאטרית במרפאה רשמה לי רמוטיב ואמרה שהוא טוב ובלי תופעות אבל כמו שאמרת לי זה כוסות רוח וכדורי מים וזה לא עוזר... אני ממש לא רוצה לחזור לציפרלקס.מה עלי לעשות?אולי כדור אחר יתאים לי? (מקווה שאת יודעת במי מדובר ושאת זוכרת אותי...) בתודה אודי(-;
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרOCD
ד''ר אירנה נתנאל14/07/2008היי אודי,
אני מציעה שנקבע פגישה מסודרת וננסה למצוא פתרון. תצור איתי קשר בנייד או מאיל.
ברכות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מאלכוהול וכדוריםמיכל12/07/2008שלום רב, הודעה זו היא הודעת SOS רצינית מתוך מצוקה וחרדה למצבה של אימי בת ה 62 אימי התאלמנה לפני כחודשיים לערך וסובלת כבר למעלה מ5 שנים ממחלה ביפולארית, התמכרויות לסרוגין לאלכוהול(שתייה בעת מצוקה נפשית) והתמכרויות שונות לכדורי שינה.... מצבה החריף מאוד לאחרונה בשל מות אבי ובעלה והיא אושפזה בבית החולים לאחר ALCOHOL ABUSE ונפילה וחבלה במצח ושטפי דם. היא גרה לבדה וללא השגחה ואני מוצאת את עצמי רצה אחריה 24 שעות ביממה מחשש שתיפול או תשתה... פניתי לפסיכיאטר במיון ובקשתי עזרה והוא אמר שיש בבית החולים מח' שנקראת תחלואה שיכול לגמול אותה מהתמכרויות... אימי מסרבת בתוקף להגמל ומבטיחה כי לא תשתה יותר...... פניתי לגורמי הרווחה , אך לשווא כמו כן השרותים הסוציאליים והפסיכיאטרים בבית החולים הציבורי, אינם עושים דבר.לעזור לנו!!!!!.. מצבי הדרדר כתוצאה ממצבה של אימי ופוטרתי מעבודתי ונישואיי עומדים בפני סכנה מוחשית לגרושין....גם אני הפסקתי לתפקד בבית ונכנסתי לדכאון עמוק אודה לכם, אם תתנו לי בדחיפות, שם של רופא פסיכיאטר או מומחה לגמילה מהתמכרויות, מאזור באר-שבע והדרום,העובד באופן פרטי בבית או מקום שיוכל לעזור לאימי למרות סרובה להצלת חייה..... ידוע לי כי קיימת עזרה לקשישים מהביטוח הלאומי למטפלת למס' שעות אך הדבר קשור בהגשת בקשה שאורכת זמן רב באישורה ולאור מצבה, ביטוח הלאומי לא יאשר במיידת מטפלת ,אלא רק לאחר זמן רב... אין לנו זמן לחכות היא זקוקה לעזרה דחופה ומיידית.... אם לא אמצא פתרון בקרוב, אקרוס נפשית גם אני ופשוט המשפחה תעמוד בסכנת חיים..... למדינה לא אכפת אז גם לי לא יהיה אכפת.......לא נשארו בי כוחות לעזור לאימי אני צריכה לטפל בעצמי ....אשמח אם תשאירו טלפונים לחזרה אליכם בבקשה תעזרו לי.... מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מאלכוהול וכדורים
13/07/2008למיכל שלום
המצב שלך מורכב מאוד. יש במרכז הפסיכיאטרי בבאר שבע מחלקה לטיפול בתחלואה כפולה. תתקשרי אליהם לבדוק מה האופציות שלך. חשוב שגם תשמרי על החיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע תופעות לוואי לא מופיעות בעלון?אני11/07/2008שלום..יש לי 2 שאלות: 1. מדוע בדף התרופה שמצורך עם התרופה לוסטרל לא מצויין של כלל את התופעות לוואי המיניות? גם בציפרלקס רשום שזה נדיר ולפי מה שהבנתי זה ממש לא נדיר.. תמיד מדברים על זה שלSSRI יש בעיות מיניות. וגם לפי מה שאני יודע חברות התרופות מחוייבות לרשום כל תופעת לוואי אפילו אם היא נדירה אז איך זה שלא רשום על לוסטרל את התופעת לוואי הזאת? 2. ידוע שחוסר בסרוטונין גורם לדיכאון האם הדבר גם הפוך? האם עצבות שנובעת מדברים אחרים כמו איבוד מישהו קרוב גורמת לירידה בסרוטונין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמדוע תופעות לוואי לא מופיעות בעלון?
13/07/2008את השאלות לגבי האלון של התרופות אתה צריך להפנות למשרד הבריאות.
לא ידוע שקיימת תמונה קלינית של עודף סרוטונין אלה עם ניתנים שתי תרופות שמשפיעות על מערכת זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוצא תרופה מתאימהירון09/07/2008אני הייתי מטופל באפקסור כ-4 שנים,בראשית הטיפול בירכתי על היעילות של התרופה שעזרה לי בצורה בלתי רגילה לאחר כמה נסיונות טיפול כושלים בתרופות ממשפחת הSSRI כמו פרוזאק סרוקאט ופאבוקסיל.בזמן הטיפול באפקסור סבלתי מתופעות לוואי של הזעה מוגברת ופיהוקים בלתי נשלטים,תופעות אלה גברו עם זמן הטיפול בצורה בלתי ניסבלת ולא מקובלת בכלל שלא הותירו לי ברירה אלא לשנות את הטיפול.זה כבר למעלה מחודשיים רופאי מנסה להתאים לי תרופות שונות ללא הצלחה ואני סובל מדכאון חריף ומבלה את כל שעותיי במיטה ,ניסיתי מירו וזה לא עבד,סימבלטה ואדרונקס גורמות לי לאותן תופעות הלוואי של האפקסור(ידוע לי שהן מאותה מישפחה)ומזה שבועיים אני נוטל רסיטל ללא הועיל.שאלותיי הן:1 האם רסיטל עשויה לעזור לי בהמשך ושבועיים זה זמן לא מספיק בשביל התרופה לעבוד? 2 לאור נסיון העבר הכושל עם תרופות ממשפחת הSSRI,האם יכול להיות שאף כדור ממשפחה זו יוכל לעזור לי? אני מרגיש שאני במעין מילכוד, תרופות ממשפחת הSNRI מצליחות לטפל בדיכאון אבל במחיר לא ריאלי של תופעות לוואי שגורמות לי למוגבלות וסבל גדולים ומאידך הSSRI שלא עושות לי את התופעות שהוזכרו לעיל אך לא מצליחות לטפל בדיכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראולי תנסה להחליף משפחת תרופות
אני13/07/2008אני לא רופא אבל מההיגיון שלי אם כמה SSRI לא עבדו וSNRI עבד אז אולי דווקא מה שאתה צריך זה ממשפחה אחרת. תנסה אולי זייבן או אדרונקס אולי זה דווקא מה שאתה צריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימבלטהליה07/07/2008שלום רב, אני לוקחת סימבלטה כ 5 שבועות לטיפול בחרדות, לחץ עם תופעות גופניות קשות כגון כאבי שרירים, זרמים חזקים בגפיים , חולשה ועוד( ללא התקפי חרדה) בשבוע הראשון לקחתי 30 מג' וכ4 שבועות 60 , אני חשה שיפור במצב רוח- עושה דברים בהרבה יותר חשק,ישנה הטבה בתחושת המועקה ( לפני לקיחת הכדור המועקה ליוותה אותי באופן תמידי ומאז נטילת הכדור ישנם ימים שלמים שאין לי מועקה), אבל הסממנים הגופניים כגון כאבי השרירים והזרמים בגפיים ( ביחוד בכפות הרגליים) כמעט ולא השתפרו. שאלותי: השפעת הכדור גדלה עם הזמן, או שההשפעה המקסימלית הינה לאחר 6 שבועות - כלומר זו מקסימום ההטבה שאני ארגיש במינון זה. הפסיכיאטרית אמרה לי לקחת את הכדור בלילה ובאינטרנט קראתי שההשפעה המקסימלית הינה דווקא כשלוקחים בבוקר, האם כך?? אני נורא חוששת מהשמנה והפסיכיאטרית אמרה לי שכדור זה בדר"כ אינו גורם להשמנה- חשוב לציין שעד היום לא שמנתי ודווקא ירד לי מעט התאבון, האם תיתכן עליה במשקל בהמשך? האם כדאי להגדיל את המינון לאור ההטבה שאני חשה( אני מכמתת את ההטבה בכ 50% ), הפסיכיאטרית שלי דווקא מאמינה בשילוב של כדורים ולא בהגדלת מינון, והמליצה לי להוסיף חצי ציפראלקס בבוקר, האם מוכרת לך גישה זו ומה דעתך לגבי זה? המון המון תודה, ליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסימבלטה
13/07/2008לליה שלום
את שואלת הרבה שאלות אישיות שעליהם עדיף שהמטפל שלך יענה. אפשר לתת CYMBALTA עד 120 מג ליום. אפשר לבחור בגישה של חיזוק תרופה אחת עם תרופה אחרת או לעלות את המינון של התרופה המקורית. שתי השיטות מקובלות. בדרך כלל סימבלתא לא מעלה את התיאבון וגם לא את המשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהיובל07/07/2008שלום רב רוצה לדעת האם רעידות באזור של הלב יכולים לנבוע מעצבים, חרדות לחצים? בתודה אברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאברי
ד''ר אירנה נתנאל10/07/2008אברי שלום,
ייתכן וכן, אך כדי לקבוע אבחנה חד משמעית יש קודם כול לעסות בדיקות גופניות ולשלול סיבות גופניות לדבר. אם כל הבדיקות הגופנות יהיו תקינות, רק אחר כך ניתן יהיה לשער כי הסיבה היא נפשית. רעדות באיזור הלב יכול להיות אחד הסימפטומים של חרדה.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפראלקס ועוד..ארי07/07/2008שלום לכולם, שמי ארי בן 33 בריא ,לפני כחודש עברתי התקף חרדה והומלצתי על ידי פסיכיאטר פרטי ליטול ציפראלקס 10 מ"ג,ואני משלב גם טיפול התנהגותי קוגניטיבי. עדיין לא לקחתי את הציפראלקס כי אני חושש מאותן תופעות לוואי וסבילות שמדברים עליהם כל כך הרבה ,היום שלי מחולק ל2 , בוקר ארוך ומלא מחשבות ואחר הצהריים,מצויין עם מצב רוח טוב , תיאבון ופעילות גופנית מתונה יש לי 2 דברים שהכי מפריעים לי והם התעוררות בערך ב 4 בבוקר וחוסר יכולת לחזור לישון, ושילשול אחד בבוקר וזהו , רציתי לשאול :1. האם ניתן לקחת כדור שינה והיה ואחליט לקחת ציפראלקס ואם כן איזה הכי מומלץ ככדור שינה או הרגעה? 2.איך אדע האם אני צריך להתחיל לקחת כדור או לחכות עוד קצת ולנסות רק ט.ה.ק(פסיכולוג)? 3. האם כדאי לבקש מרופא המשפחה כדורים נוספים לשילשולים ? תודה מראש וסליחה על אורך השאלה... ארי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפראלקס ועוד..
13/07/2008לארי שלום
בדרך כלל חודש ימים לא תקופה מספיק ערוכה כדי להמליץ על טיפול תרופתי אלי עם התופעות הם קשות מאוד. עדיף לנסות שינויים התנהגותיים וגם כדורי הרגעה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)