מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- על סף ייאוש/ אשפוזסאני14/05/2008
לכמה שיותר עצות.....
אימי קרוב לגיל 50 וליפני 6 בערך החלה להראות סימנים של פארנויה (חוששת שעוקבים אחריה
מקבלת מסרים אלוהים יודע מאיפה , חושבת שכולם עושים לה דווקא בצורה קיצונית בסיטואציות שונות) בעקבות... היא פוטרה מעבודתה ומאז יושבת בבית ובקושי יוצאת. היא מסרבת להכיר במצבה וחושבת שהכל בסדר איתה.
אין אפשרות לאשפזה מאחר והיא לא מסוכנת לעצמה או לאחרים,אבל אני כבר משתגעת ואובדת
עצות. אין מישהו שיכול לתת לי מרשם בלי שהיא תהיה נוכחת...?
בבקשה עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסאני
ד''ר ערן ואדים הראל18/05/2008יש שתי אופציות. האחת היא לפנות לרופא המשפחה של אמך, לספר לו מה קורה איתו ולבקש ממנו לעשות ביקור בית. זה מתפקידו של רופא המשפחה והוא מוכשר לכך. במידה ואופציה זו אינה נראית לך האפשרות השנייה זה להזמין ביקור בית מפסיכיאטר באופן פרטי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ואדים
סאני18/05/2008אני ממש מודה לך על תשובתך ,השאלה היא במידה והיא לא תפתח לו את הדלת מלכתחילה תהווה בעיה ווהוא לא יוכל להיכנס בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסאני
ד''ר ערן ואדים הראל18/05/2008השאלה היא גם מה רוצים להשיג בביקור בית. אם יש במצבה של אמך מסוכנות לעצמה או לסביבה או שיש הזנחה עצמית קשה או פגיעה באורח החיים התקין של הסובבים אותה אזי יש עילה להוציא הוראת אשפוז, הווה אומר אשפוז בכפייה. לשם כך גם אם לא תפתח את הדלת רופא המשפחה יוכל להתרשם ולבקש מהפסיכיאטר המחוזי לאשר הוראת בדיקה. הנושא הינו רגיש ומורכב, היוועצי בפסיכיאטר.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז וחרדותy3614/05/2008
שלום
האם יש קשר בין הפרעת קשב וריכוז לבין חרדות?
מי מאבחן מצבים כאלה? בצפון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז וחרדות
ד''ר אירנה נתנאל15/05/2008שלום לך,
חשוב להבדיל בשני סוגים של קשיי קשב וריכוז:
1. ראשוני - שהיה מאז ומתמיד ללא קשר לחרדה. (אבחנה על ידי נוירולוג)
2. משני - כתוצאה מהפרעת חרדה. כלומר, ההפרעה היא זו שגרמה לקשיי קשב וריכוז. (אבחנה על ידי פסיכיאטר).
תודה על פנייתך לפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף מרץ ועצביםמישהו14/05/2008
היי, אני סובל מדיכאון וחרדות ובנוסף יש עוד דבר שמאוד מטריד אותי זה שאני מרגיש שיש בי מן עודף מרץ כזה ואני לחוץ וזה דבר שגם עוד יותר עלה בזמן שניסתי לקחת תרופות נוגדות דיכאון... האם יש איזשהי תרופת הרגעה שיכולה לעזור לי? אני גם בגלל זה לא יושן ב3 שנים האחרונות יותר מ3 שעות רצוף
אשמח לעזרה מכם...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאנונימי
ד''ר ערן ואדים הראל18/05/2008אתה מתאר אי שקט קשה שיכול להיות חלק מתסמונת דכאונית אך יכול להיות גם כתסמין של בעייה אחרת. יש צורך בהרבה פרטים נוספים על מנת לקבוע ולכן אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר לאבחון מקיף והמלצה על טיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על מחלה בשם אפ 20 או f 20לאה13/05/2008
שלום יש לי אח שמזה שנים היה משתמש בסמים בנוסף הוא סובלל ממאניה דיפרסיה לפי שיחה שערכתי איתו הוא הודיע לי שבעקבות שיחה עם הפסיכיאטר המטפל נאמר לו כי הוא סובל ממחלה בשם אפ 20 או f20 לא ידוע לי איך בדיוק מבטאים אותה או כותבים אותה אך אם מישהו פה שמע על מחלה כזאת ויודע איפה אני יכולה להשיג מידע או לקרוא מחקרים על המחלה בעברית אודה לו מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר f20 - סכיזופרניה פרנואידית
ד''ר אירנה נתנאל13/05/2008לאה שלום,
F2O זהו אבחנה של סכיזופרניה פרנואידית על פי הסיווג והאבחון הפסיכיאטרי לפי ארגון הבריאות העולמי (ICD - 10). סוג זה של סכיזופרניה הוא השכיח ביותר ברוב חלקי העולם.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולימיהאלן13/05/2008
איזה תרופה\ות הכי יעילות בטיפול בבולימיה \ אכילה כפייתית על-פי המחקרים האחרונים?
ואיזה מהן יעילה בנוסף בטיפול בהפרעה אובססיבית כפייתית ובחרדה?
(בבקשה אל תגידו את המובן מאליו של לראות רופא - כבר נעשה, ובכל זאת שואלת ומקווה לתשובה)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה בחום על תרפיית קו-אנרגיה !!
סבטלנה גוברמן15/05/2008אני ממליצה בחום על תרפיית קו-אנרגיה מפתוח ד"ר מגדי' נתניה !! אני טופלתי אצלו לאחר שסבלתי כ-15 שנה לפחות ממניה דפרסיה !! פגשתי המון אנשים שסבלו מכל מני מחלות נפשיות ועל רקע נפשי וייצאו בכלל !! ואני אחד מהם והיום אני שלוש שנים ללא תרופות בכלל !! ממליצה בחום
הנייד שלי 0546330815 בברכה סבטלנה או- כתובת הקלינקה בה טופלתי של ד"ר מג'די נתניה 09-8870878
רפואה שלימה לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבולימיה
19/05/2008לר' שלום
אני לא מומחה לטיפול בהפרעות אכילה. אני ממליץ לך לפנות לפורום המתאים ב BOk* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות ובחילות בבוקרקובי12/05/2008אני לוקח רסיטל 60 מ"ג אחרי ארוחת צהריים וקלונקס 1 מ"ג בבוקר ובערב
אבל בבוקר יש בחילות והקאות נוראיות כמו מיץ קיבה או רוק
ממה זה נובע לעזעזל ?
וכיצד עוצרים את זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לקובי
ד''ר ערן ואדים הראל18/05/2008רסיטל יכול לגרום לתופעות במערכת העיכול אם כי על פי התאור שלך לא ברור אם זה תוצאה ישירה של הטיפול וחסרים פרטים נוספים. אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה לברור ההקאות.
בברכה,
דר' הראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאים פזיולוגים לבעייה פסיכאטרית?דני11/05/2008האם קיימםי בפסיכאטריה איזה מימצאים פזיולוגים לבעיות פסיכאטריות?
לא ברמה של יש מחקר שמראה קשר בין X ל Y
אלא מישהו ספציפי שמגיע לפסיכאטר
יש איזה חשש למחלה מסויימת
ןהנ"ל נשלח לבדיקה אובייקטיבית שמראה בעייה פיזיולוגית אצלו במח או בכל מקום אחר בגוף
כמו בדיקות דם אק"ג או משהו דומה?
התנהגות הרי זה דבר סובייקטיבי.
אולי הפסיכיאטר לא מבין את אותו האיש או לא "משדר איתו על אותו גל"
איפה הממצאים האובייקטיבים והפיזיולוגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרממצאים פזיולוגים לבעייה פסיכאטרית?
ד''ר אירנה נתנאל11/05/2008שלום לך,
אשמח אם תפרט באופן ספציפי באיזו בעיה בדיוק מדובר.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל סוג של בעייה נפשית
דני11/05/2008שמעתי שאפילו מי מוגדר כסכיזופרן אין שום ממצא פזיולוגי שיכול לאשר או לשלולל מחלה כזו
כנל בכל סוגי ההפרעות..סתם כמה דוגמאות...
אישיות מופנמת למשל
דיכאון
אישיות ילדותית
הפרעות קשב וריכוז
אני מעלה פה טענה
איו בפסיכאטריה שום בדיקה פזיולוגית!! רצינית שיכולה לאשר או לשלול הפרעות ומחלות נפש
אז איך אפשר לסמוך על אבחנות פסיכיאטריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה
ד''ר אירנה נתנאל12/05/2008שלום לך,
בגלל שפסיכאטריה מתייחס לבעיות נפשיות ולא גופניות אין בדיקת דם שמגלה סכיזופרניה או הפרעת אישיות.
אבחנות פסיכיאטריות נעשות על פי אמות המידה שמקובלות בפסיכיאטריה בארץ ובכל העולם. הערכה נעשית על פי קריטריונים מוסכמים של (DSM -4 או ICD -10). כאשר לכל הפרעה יש קריטריונים ברורים. אם אדם עונה על קריטריונים אלה סביר להניח שהוא אכן סובל מהפרעה זו או אחרת. אמות מידה אלה בודקים גם מצבים קליניים כמו למשל סכיזופרניה וגם הפרעות אישיות כמו למשל הפרעת אישיות תלותית וכו'.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כן
דני12/05/2008תודה...תשובתך היתה ברורה יש לציין.
בכל זאת הדבר מעלה תהיות לגבי התקפות המדעית של אבחנות וטיפולים פסיכאטריים
ולגבי זה שפסיכאטריה מוגדרת כאבחנה רפואית.
בסך הכל למיטב הבנתי ההגיונית , רפואה זה קודם כל בבסיס פיזיולוגיה של גוף האדם.
בכל זאת אם מדובר בדבר נפשי שאיננו מאובחן עם בדיקות פזיולוגיות
הרי שלא מדובר באבחנה מדעית המקובלת במדעי הטבע. אלא בעניינים יותר רוחניים.
אינני רופא ואינני מבין במדעי החיים, אך בהגיון פשוט ברור שדבר שלא מאובחן פיזיולגית לא שייך למדעי החיים והטבע.
דבר שמעורר הרבה שאלות ותהיות לגבי מה תפקידם של הפסיכאטרים והפסיכולוגים בחברה.
ומה הפוטנטיאל של שימוש לרעה בפסיכאטריה ובפסיכולוגיה לגבי הפעלת לחצים ותיוג של חריגים ו"בעיתיים" בחברה.
לסיום שוב מודה לך על תשובתך שהיתה ברורה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לציפראלקסאיציק11/05/2008שלום דר
אני לוקח כשנתיים כדורי ציפראלקס (עקב חרדות) , לפני כשבועיים הפסקתי ליטול את התרופה
כדי לנסות ללא תרופות . החרדות חזרו לי כמובן .
האם יש כדור תואם לציפראלקס שאוכל לקחת במקום הציפראלקס .
יש לציין שבעקבות נטילת הכדור עליתי כ 10 קילו במשקל ואני מעוניין לקחת כדור אחר נגד חרדות .
אני מעוניין בכדור חדשני עם כמה שפחות תופעות לוואי ולא בכדורים ה"ישנים בשוק" .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתחליף לציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל11/05/2008שלום לך,
ציפרלקס כדור מצויין, אם הוא עזר לך בעבר כדאי לחזור לציפרלקס. בנוסף אפשר לנסות רסיטל, פלוטין או כדורים אחרים מקבוצת SSRI. בנוסף, הייתי מציעה לך לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT קבוצתית או אישית. שילוב זה יאפשר לך לרכוש מיומנויות של שליטה בחרדה ולמנוע חזרתה לטווח ארוך כאשר תרצה להוריד את התרופות.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תרופות SSRI גורמות לנזק?--10/05/2008
שלום רב
הבן דוד שלי מציע להתרחק מתרופות אלו מאחר ולדבריו הן מיוצרות מכימיקלים ועשויות לדפוק את המוח.
א. האם זה נכון שזה יכול לשבש עוד יותר את המצב?
ב. האם תרופות אלו יכולות לגרום לנזק פתאומי גם לאחר שנים של הפסקת השימוש. (לאחר של שנת שימוש אחת).
אחלה פורום!
אחלה תגובות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם תרופות SSRI גורמות לנזק?
10/05/2008אני ממליץ לך לקרוא באתר שלנו www.mindclinc.co.il על התרופות השונות. בגדול תרופות לא גורמות לנזק בלתי הפיך או דבר דומה. יש מצבים לא צפויים ונדירים בהם יכול להופיע תופעה מאוד לא שיגרתית. לכן מאוד משוב להיות המעקב מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיום טיפולדפנה10/05/2008שלום במשך 15 שנה עברתי משבר קשה ואובחנתי כסובלת ממחלות שונות (כל רופא איבחן אותי אחרת). אני הייתי מודעת לכך שאני סובלת מבעיות רגשיות קשות ביותר עם תופעות קשות אך מעולם לא איבדתי קשר עם המציאות ותמיד ידעתי מה קורה לי למה ומדוע ותוך מאמץ אדיר ובדרך מיוחדת משלי טיפלתי בעצמי וכיום אני מרגישה אדם רגוע שלו שלם ומאושר. חיי השתפרו בכל המובנים זוגית כלכלית וכעת נותרה רק החזרה לתעסוקה ויש רעיונות להמשך. כרגע אני מתמקדת גם בשיפור מצבי הגופני (עליתי הרבה מהתרופות ועישנתי בצורה מוגברת ביותר). בעבר טופלתי בזיפרקסה שהוחלפה לסרוקוואל דפלאפט והאלידול ובנוסף לקחתי נוקטורנו וקלונקס לפי הצורך. השנה וחצי האחרונים היו יציבים וטובים גם ובעיקר מבפנים!!ו התחלתי בהורדת תרופות ונשארתי תקופה רק עם 10 מ"ג האלידול בהמלצת הרופא. אני מרגישה ממש טוב אך הכדור הזה גרם לי לאי שקט מפריע הפרעה בשינה ורעידות והחלטתי לנסות בהדרגה להפחית גם את זה כשאני מרגישה שאני לא זקוקה היום יותר לתרופות. עברו כחודשיים ואני רגועה וישנה היטב. עדיין יש לי מצבי לחץ בחיים אך רובם ייפתרו עם הזמן. יחד עם זאת בגדול אני מרגישה ממש בסדר ומתמודדת בתקווה ובאופטימיות הטבעית שלי. אבל שבוע שעבר היה לי מצב לחץ גדול בכמה מוקדים והרגשתי מתח גבוה ולחץ בראש. נעזרתי בקלונקס אבל זה לא נראה לי מתאים היום כי אין לי כיום כלל בעיית חרדה וזה עשה קצת בחילה והרגשתי שזה לא זה. זה גם לא עזר ללחץ שהרגשתי בראש. כיומיים הרגשתי לא כל כך טוב אך מצאתי גם פתרון לבעיה וזה עבר. אני מרגישה שעוד כשנה יהיה לי לא קל ויתכנו פה ושם מצבי לחץ. שאלתי היא האם יש איזה כדור שיכול לתת מענה למצב של מתח גבוה זמני שאוכל להיעזר בו פה ושם רק במצב קיצוני אם יקרה. קראתי על כל מיני כדורי הרגעה אך כולם מטפלים בבעיות שינה או חרדה ואיני סובלת מזה. איני רוצה לחזור לכדורים שדבר אחד טוב אולי היהבלהם. הם כל כך טמטמו לי את החושים שהייתי רוב הזמן אדישה ושהעולם יתהפך מצבי הלחץ עברו לידי חחח. האם יש לכם רעיון???. בתודה דפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסיום טיפול
10/05/2008לדפי שלום
תמיד נעים לקרא על אדם שמתגבר על קשים אישים וחש מתקדם ומתפתח. תמשיכי כך. לא פשוט לתת לך המלצה למה לקחת לעת מצוקה או לחץ נפשי. בדרך כלל תרופות כמו וובן, קלונקס, לוריוון ואוד תרופות מהמשפחה שזאת בשימוש במצבים שאת מתארת. שווה לנסות תרופה שנייה עם אחת לא מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך טיפול תרופתימני09/05/2008שלום.הוזכר כאן בפורום שתרופות ממשפחת הרסיטל לוקחים לתקופה של שנה לפחות כאשר מדובר בהפרעת דיכאון.
לכמה זמן צריך לקחת כאשר מדובר בהתקפי חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמשך טיפול תרופתי
10/05/2008למני שלום
משך השימוש של תרופות פסיכיאטריות משתנה לפי חומרת המצב, האם הוא כבר חזר על עצמו אחרי הפסקה של תרופות, רמת הסיכון שהאדם מוכן לקחת על עצמו, ועוד. לכן אין תשובה אחידה לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהS-Adenosyl-L-methionineיעל2807/05/2008שלום
שמי יעל, בת 28, סובלת מפיברומיאלגיה
השאלה שלי היא בנוגע לתוסף העשוי מ
S-Adenosyl-L-methionine
התוסף נמצא כמסייע בחלק מקרי הפיברומאלגיה.
שאלתי היא האם החומר מוכר לך? מה השפעתו? תופעות לוואי?
ועוד שאלה- האם ניתן ליטול את התוסף בהריון?
אודה מאוד על תשובתך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרS-Adenosyl-L-methionine
10/05/2008ליעל שלום
החומר שעליו את מדברת מאוד מוכר מאחר והוא מאוד חשוב במרבית התהליכים הביולוגים שמתקיימים בגוף. הוא הרגה פחות מוכר כגורם טיפולי ולמעשה הספרות התומכת בשימושו דלה ביותר. ידוע שהוא יכול להיות טוב במצבי דיכאון. אבל צריך לקחת מינונים מאוד גבוהים והעלות מאוד גבוה. לכן השימוש בחומר מאוד נדיר. אין ידע על השימוש בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדי דיכאון ועצירותאורח07/05/2008שלום
מצטער על הנושא אבל רוב התרופות הפסיכאטריות גורמות לי עצירות ממש קשה שגם לפני הייתה לי קצת את הבעיה הזאת ועכשיו בכלל. שאלתי האם ניתן לקחת משלשל יחד עם תרופות SSRI ואחרות כדי למנוע את זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנוגדי דיכאון ועצירות
10/05/2008לאורח שלום
אין ספק העצירות הינה ת.ל. מעצבנת ומגבילה. לקיחת משלשלים כאשר פעולות כגון שתייה מרובה ואכילת פרות מתאימות לא עוזרות מאוד במקום. אפשר לנסות avilac dufolac בשלב ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשהאמיר07/05/2008האם אפשר לקחת חומצות אמינו עם לפונקס 500 מ"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה בבקשה
09/05/2008לאמיר שלום
זו שאלה לרופא שלך. לקיחת לפונקס לא מונעת שימוש בחומצות אמינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתחבטתשירי07/05/2008הפסיכיאטר המליץ להמשיך טיפול לפחות של שנה.... אני הבנתי של התרופות מהמשפחה הזו ללא יוצא דופן גורמות להפרעה בתפקוד המיני, תחשוב לך מה זה, שנה שלמה בלי אורגזמה. האם עצם העובדה הזו גם לאחר הפסקה מנטילת הכדורים לא תגרום נזק פסיכולוגי בתחום המיני?
אני חושבת גם על תסמיני הגמילה מהכדורים, כמו שהיה לי בפרוקסטין לאחר שימוש על חודשיים בלבד, סחרחורות נוראיות במשך כל היום למשך של חודשיים. אז מה יהיה אחרי שנה של שימוש בתרופה מאותה משפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמתחבטת
09/05/2008לקינן שלום
אין ספק שאת מעלה נקודה מאוד חשובה בטיפול.
לא כל התרופות גורמות לפרעה מינית ניתן לנסות למצוא כאלו שלאדם מסוים אין תופעה כזו!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור לאון
שירי09/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)