מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריזיום ושיווי משקל בגוףתמר14/06/2008
אימי נפטרה לפני כ 10 חודשים ומאז סבלתי מהתקפי חרדה וטופלתי באופן פרטי וקיבלתי פריזיום 3 פעמים ביום. בהדרגה ובמעקב במשך חודשים אלו לאחר שיפור במצבי הורד המינון וכיום אני נוטלת כדור וחצי. חצי בוקר חצי צהריים וחצי ערב. יש לציין שאני מרגישה טוב.
לאחר מספר חודשים הרגשתי חוסר שיווי משקל קל בגוף שזה מאוד מטריד אותי עשיתי כבר פעמיים בדיקות כלליות והבדיקות מצויינות. יש לציין שלעיתים זה חוף למספר שעות ואחר כך חוזר.
בחודשים האחרונים אני מאוד מרגישה זאת. יש לציין שבתחילת נטילת התרופה היה לי גם קצת חוסר שיווי משקל אבל לא ייחסתי לזה חשיבות חשבתי שזה מעייפות ומכמות התרופה שאני נוטלת.
עשיתי גם בדיקת א.א.ג והכל בסדר. אני כבר חסרת אונים עד שהטיפול בחרדה עזר עכשיו "מתעורר" חוסר שיווי המשקל.
אודה לך מאוד על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזיום ושיווי משקל בגוף
17/06/2008לתמר שלום
פריזיום לא כ"כ מומלצת או מוכרת כטיפול להתקפי חרדה. היא פועלת כתרופות הרגעה אחרות. יכולים להיות קשיים בשיווי משקל ובהליכה עם הפרוזיום. כדי שתדברי על כך עם הרופא שלך מאחר וקיימת גם תופעה של חרדה שהיא התקפות של סחרחורת- dizzy spells ואז צריך לשנות את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה אפקטיביתסיוון13/06/2008שלום רב שאלתי היא האם הפרעה אפקטיבית זה מניה דיפרסיה?או שזה יכול להיות גם דכאון בלבד?או סכיזואפקטיבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעה אפקטיבית
ד''ר אירנה נתנאל13/06/2008סיוון שלום,
שאלתך לא ברורה ומבולבלת, אנסה לעשות בה סדר.
הפרעות אפקטיביות זו קבוצה שכוללת סוגים של הפרעות במצב רוח (סוגים של דיכאון וכו). קבוצה אחרת היא הפרעות סכיזואפקטיביות שכוללות הפרעות שונות שמאופיינות על ידי שילוב של סימפטומים של סכיזופרניה וגם סימפטומים של הפרעות אפקטיביות.
מקווה שאניתי על שאלתך,
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא שלי יש מניה דפרסיהחסוי13/06/2008אבא שלי אמר לי שאפשר לחלות בזה בגיל 30 ומעלה והסיכוי הוא 1 ל4....האם זה בדיוק ככה?אנחנו 3 ילדים. הגדול יהיה השנה בן 29 ואני בת 18.
יש גיל מסוים שכבר "בטוח" לא נחלה בזה?ומה בקשר לסכיזופרניה...מה הסיכויים ? באיזה גיל?
ממש חשוב לי לקבל תשובה ברורה ומורחבת בעניין. זה קצת מפחיד אותי.
תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרראיתי את זה
חסוי13/06/2008אבל לא כתוב שם סיכויים...גיל שמתחילם לחלות בו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניה-דיפרסיה
ד''ר אירנה נתנאל13/06/2008שלום לך,
דאגתך מובנת לי, וחשוב לי להבהיר כי ההפרעה מניה - דיפרסיה יכולה להופיע בכול גיל ואין שום נקודת זמן "בטוחה". גל מאני ראשון מתרחש לרוב בין הגילאים 15-30. הסיבות הן גנטיות וביולוגיות בעיקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז רגע
-15/06/2008אם אין גל מאני ראשון בגילאים 15-30 אז זה לא יופיע?או כמו שאמרת זה יכול להופיע בכל גיל אפילו אחרי 30?מה בקשר לסיכויים ואיך מגלים את זה? חוץ מבדיקת דם?סימנים כלשהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהאלעד12/06/2008האם שימוש בלוסטרל עלול לבוא לידי ביטוי ברגישות יתרה בשיניים כמו מתיחה של הלסת וכאבי ראש?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלוסטרל
ד''ר אירנה נתנאל13/06/2008תופעות הלוואי הנפוצות כוללות: נדודי שינה, ישנוניות, סחרחורת, כאבי ראש, יובש בפה, שלשול, ובחילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 שנים לא יצא מהביתאלונה12/06/2008שלום רב אבי אדם שבמשך 40 שנה לא היה 7 ששעות בבית כל הזמן בחוץ
הוא היה מתעצבן מכל דבר לפני 3 שנים הוא היה גם תוקפני ונסגר בבית
לא ידענו מה עובר עליו עד שבסוף הבנו שיש לו סכיזופרניה הוא מטופל במשך 7 חודשים בתרופה זיפרקסיה 20 מ"ג ביום דרך פסיכאטרית שהוא לא מודע לזה כך הוא מקבל תרופה וטיפול
כל הבדיקות יצאו תקינותבספירת דם הוא רגוע הכל בסדר אך הוא לא מוכן לצאת בחוץהוא אומר שמשטרה תיקח אותו
אני שאלתי היא האם יש דרך לגרום לו לצאת ואיך אנחנו צריכים לעשות זאת {גם לאירועים משפחתיים הוא לא הגיע}
אודה לכם אם תעזרו לי בנושא הזה והאם היו מקרים כאלה לאנשים ויצאו מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאלונה
ד''ר ערן ואדים הראל15/06/2008הוא לא יוצא מהבית ככל הנראה בשל פחדים שהם חלק מהמחלה ממנה הוא סובל - סכיזופרניה. טיפול יכול להועיל מאוד ולהפחית פחדים אלו. יכול להיות שהוא מגיב לטיפול באופן חלקי בלבד ואז יש צורך להחליף תרופה או להוסיף תרופה נוספת. היוועצי עם הפסיכיאטרית המטפלת.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפונה לצורך תחקיר לסרט דקומנטרייעל מיכאלסון11/06/2008שלום
אני פונה אליכם לצורך תחקיר לפרויקט דקומנטרי
שאני עובדת עליו במסגרת היותי סטודנטית לקולנוע באוניברסיטת תל אביב
האם אני יכולה להפגש אתכם?
מעניין אותי לחקור את הצד השני של המטפל, האם לוקח עבודה הביתה
לספר את הסיפור שלכם
כיצד אוכל לקבל פרטים נוספים?
בברכה,
תודה
ותמשיכו לעשות עבודת קודש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרליעל
ד''ר ערן ואדים הראל15/06/2008תשאירי כתובת מייל או טלפון ואצור איתך קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ד''ר ערן ואדים הראל15/06/2008תשאירי כתובת מייל או טלפון ואצור איתך קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב קשה של חרדה והפרעות אכילהערן10/06/2008שלום,
אשתי סובלת מזה 13 שנה מהפרעות אכילה (נוטלת משלשלים) וחרדה קשות עקב ארוע קשה שעברה בצבא.
מזה כשנה וחצי מטופלת על ידי פסיכיאטר ופסיכולוגית. מזה כחודש וחצי נוטלת כדור בשם אפקסור 150 מ"ג פעמיים ביום + 4 כדורי קלונקס של 1 מ"ג + אפרגן.
כיום מצבה הנפשי קשה ביותר שלא לדבר על מצבה הפיזי ההולך ומתדרדר עקב חוסר באשלגן.
התחילה טיפול של 6 כדורי אשלגן ביום שעוזרים לאזן את רמת האשלגן בגוף.
על כל הצרות האלה בעקבות בדיקה שגרתית נמצא כי אשתי נכנסה להריון ונאלצנו לקבל החלטה קשה ולהפסיק את ההריון עקב מצבה הנפשי והפיזי דבר שלא הוסיף כלל למצבה הנפשי.
ברצוני לציין שיש לנו 2 ילדים קטנים בני 3 ושלושה חודשים וילד בן שנה וחצי.
היא אינה מוכנה לאשפוז מלא ומוכנה רק לאשפוז יום.
האם הנכם יכולים להציע לנו מקום/מרכז לטיפול בהפרעות חרדה על מנת שתקבל טיפול כלשהו שיוציא אותה מהמצב בו היא שרויה כיום.
חשוב לציין כי היו מקרים של נסיונות התאבדות על ידי נטילת כמות גדולה של כדורים.
אנא עזרו לנו למצוא מקום שיהיה מוכן לטפל באשתי
מחיפוש שערכנו באינטרנט מצאנו כי בית חולים העמק בעפולה יש מחלקה פסיכיאטרית שמאשרת טיפול באשפוז יום האם ידוע לכם פרטים על הצוות במחלקה נשמח לקבל כל מידע שיעזור לנו להציל את אשתי מהמצב הקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לערן
ד''ר ערן ואדים הראל15/06/2008מרכזי טיפול יום יש ברוב המרכזים הגדולים לבריאות הנפש אשר פזורים בארץ. פנה לרופא המשפחה ע"מ לברר היכן המרכז הקרוב ביותר אליכם.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולנזפיןאני10/06/2008שלום רב
בן זוגי סובל ממאניה דיפרסיה, לאחרונה חלה התדרדרות במצבו והרופא רשם לו תוספת של כדור אולנזפין בנוסף לליקרביום, שאלתי היא מתי אני אחוש בשינוי ובהקלה אצלו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני רוצה תשובה בבקשה כי אני די חרדה
אני10/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל15/06/2008לאולנזפין יש אפקט הרגעתי מיידי וגם אפקט ארוך טווח יותר. לא כתבת במה מתבטאת ההחמרה ועל כן לא ניתן לענות לך על שאלתך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה כתוצאה מציפרלקסמיכל09/06/2008הרבה אמרו לי שציפרלקס משמין אבל לא הבנתי עדיין אם הכדור עצמו גורם להשמנה (כמו גלולות) או שהוא פשוט מגביר את התאבון ובגלל זה אנשים שלקחו ציפרלקס עלו במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל09/06/2008היי מיכל,
יש עוד אפשרות שלישית: פשוט כשנוטלים ציפרלקס - נתחילים להריש טוב, ללא דיכאון וללא חרדות, מרגישים מצב רוח טוב ובמצב כזה אנשים נוטים לאכול יותר כי סוף סוף מתחילים לצאת, לבלות ולהנות גם מהאוכל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל עדיין לא הבנתי..
מיכל09/06/2008אם הכדור עצמו גורם להשמנה או שהוא פשוט מגביר את התאבון?או בעצם גם וגם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל10/06/2008כול האפשרויות נכונות ויכול להיות גם וגם.
בכל מקרה חשוב להקפית על תזונה נכונה ופעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ירדתי במשקל מציפרלקס
אני12/06/2008הוא הוריד לי את התיאבון וגם גרם לשלשול מה שגורם לירידה במשקל.... אבל הציפרלקס לא עזר לי מבחינת הדיכאון אז זה לא דוגמא טובה
בכל מקרה אני חושב שזה אישי ועל כל אחד תרופה יכולה להשפיע אחרת.
חוץ מזה יש אנשים שכשהמצב רוח עולה אז התיאבון עולה כמו שד"ר אירנה אמרה ומצב שני יש אנשים (כמוני למשל) שדווקא שהם בדיכאון יש להם אכילת יתר ושיוצאים מהדיכאון כמעט ולא חושבים על אוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
מיכל15/06/2008סבלת רק מדכאון או מחרדה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
אני17/06/2008סבלתי ועדיין סובל לצערי מחרדה כללית, חרדה חברתית, דיכאון, דריאליזציה\דפרסונליזציה, וקצת OCD
אני חושב שכל הסימפטומים של דיכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אור15/06/2008לקחתי ציפרקלס לא השמנתי אני בת 20 ואת רוצה להכיר אני חולה סכזופרניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמיכל08/06/2008אני סובלת מחרדה חברתית - פחד קהל ברמה מאוד גבוהה. אז קודם כל השאלה הראשונה היא האם מומלץ לקחת ציפרלקס לאדם שסובל מחרדה חברתית?
ועוד 2 שאלות..
1.מתי אמורים לראות שינוי במצב?
2.האם מומלץ לאכול לפני/עם הכדור?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה חברתית
ד''ר אירנה נתנאל08/06/2008שלום לך,
ציפרלקס יכוול לעזור לך (כמובן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל). בנוסף, הייתי מציעה לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT (אישית או קבוצתית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על רסיטל וסרוטוניןקובי08/06/2008תוך כמה זמן מרגע נטילת הרסיטל החומר מגיע למוח ?
כי אני מרגיש שהוא לא משפיע עליי מיד אלא אחרי כמה שעות
היתכן ?
למה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסיטל
ד''ר אירנה נתנאל08/06/2008רסיטל לא אמור להשפיע מייד. לוקח זמן (כחודש) עד שהשפעת הכדור מורגשת במלואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוטונין
קובי08/06/2008אני לוקח רסיטל 60 מ"ג קרוב לחודשיים ואין שיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמיכל08/06/2008האם מומלץ או אפשר לקחת ציפרלקס כאשר אדם סובל רק מחרדה ולא מדיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות
ד''ר אירנה נתנאל08/06/2008כן, בהחלט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביג'ילעדי06/06/2008האם פרוביג'יל היא תרופה פסיכיאטרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרוביג'יל
09/06/2008ליאורה שלום
התרופה שאת מזכירה אושרה בישראל למחלה נדירה בשם narcolepsy אבל משתמשים בה-בלי שאושרה לכך- כתרופה מעוררת ולפעמים כחיזוק לתרופות נוגדות דיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימבלטהאבי06/06/2008שלום רב,
אני בן 26, סובל מפיברומיאלגיה- כאבי פרקים ושרירים כבר 8 שנים.
בנוסף בארבע שנים האחרונות אני סובל ממחשבות טורדניות שבאות עם חרדה.
נטלתי במשך שנה ציפרלקס שעזר מאד למחשבות ולחרדות, אך לא לפיברומיאלגיה.
קיבלתי לאחרונה המלצה(מראומוטולוג) על הכדור סימבלטה שיעיל במצבים של פיברומיאלגיה.
השאלה שלי האם הסימבלטה יכול לעזור גם במצב של המחשבות והחרדות?
דבר נוסף, הציפרלקס פגע לי בזקפה ובחשק המיני, האם זה אומר שכך יהיה גם עם הסימבלטה.
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסימבלטה
ד''ר אירנה נתנאל07/06/2008רועי שלום,
סימבלטה יעילה מאוד בטיפול בחרדות ומחשבות טורדניות. לא צפויות הפרעות בתפקוד המיני.
בנוסף, הייתי מציעה לך לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית -קוגניטיבית (CBT).
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם סימבלטה אין אורגזמה
דלית18/10/2009אני משתמשת כבר כמעט שנה ובאופן ברור יש עליה במשקל + חוסר יכולת להגיע לאורגזמה מלאה..
יש גירוי מיני אך אין את האורגזמה עצמה..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות.
אישתו של נ'04/10/2010סימבלטה היא תרופה נהדרת אבל בהחלט גורמת לירידה בחשק המיני ולהפרעה בזיקפה. בעלי נוטל אותה כבר 3 שנים ובמיוחד בשנה וחצי האחרונה אנו סובלים מתופעת הלוואי הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימבלטה לפיברומילגיה ודיכאון
מיה20/03/2009שלום רב, לאחר שימוש של כ8 חדשים בציפרלקס נגד דיכאון, חלה הרעה במצבי ולמרות שאני לוקחת למיקטל 200מ"ג ביום, עדיין מרגישה חוסר איזון, שמתבטא בשינו מדכאון ל"היי" בתגובה לטריגרים של שינויים בחיי. בנוסף לכך יש לי פיברומיאלגיה כבר שנים רבות. הומלץ לי להחליף את הציפרלקס לסימבלטה, להפחתת כאבים אשר נוצרים בגלל מתחים ולחצים נפשיים. האם זה באמת מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימבלטה לפיברומילגיה ודיכאון
ד''ר אירנה נתנאל23/03/2009כן בהחלט! סימבלתה מיועדת בדיוק לטיפול בדיכאון שמלווה בכאבים פיזיים ומעולה לטיפול בפברומיאלגיה. בנוסף, אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). שילוב זה יעיל גם בטיפול בדיכאון וגם לפיברומיאלגיה.
תרגישי טוב!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
א20/10/2009האם זה נכון שגם ויפאקס XR יכולה לטפל בכאבים שמלווים את הדיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס XR
ד''ר אירנה נתנאל20/10/2009כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוק לעזרה דחוףקובי06/06/2008אני סובל מחרדות קשות ואוסידי בינוני
המלווה בטקסי תפילות מהתנך כולל תהילים לפי ימות השבוע קריאת שמע ישראל שלוש פעמים ביום ואשר יצר אחרי יציאה מהשירותים ואני חילוני לגמרי
אפילו גם מהרך על שתיה או על אוכל
או כמו ברכה "אש תמיד תוקד על המזבח לא תכבה סעפים שנאתי ותורתך אהבתי "
אני לוקח תרופות אבל מרגיש שזה לא מספיק
מה עושים ?????
אני נוטל כמעט חודשיים רסיטל 60 מ"ג וקלונקס 1 מ"ג
ומידי פעם פרותיאזין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרOCD
ד''ר אירנה נתנאל06/06/2008קובי שלום,
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי משולב עם תרופות יכול מאוד לעזור לך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי הכדורים שאני לוקח ?
קובי07/06/2008האם אלה התרופות הנכונות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD
ד''ר אירנה נתנאל07/06/2008אני לא מכירה אותך ואת מצבך, אבל התרופות שאתה לוקח נראות בסדר. כפי שהצעתי לך קודם כדאי לשלב את הטיפול התרופתי עם CBT. השילוב מאפשר להגביר את יעילות הטיפול ושליטה בחרדות וב OCD עכשיו ולטווח ארוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדוקטור
קובי16/06/2008האם רסיטל במינון 60 מ"ג יעיל לאוסידי בינוני פסיכוטי וחרדות קשות המלוות בלחצים בחזה בחילות והקאות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול חדשני ב OCD
אברהם טרופ12/07/2008שמעתע שיש טיפול חדשני ב OCD במרכז רפואי שלוותה בשימוש בגריות אלקטרומגנטית ,לאחר שכל הטיפולים התרופתיים לא הקלו בכלל.. מה האמת בכך ? וכיצד אפשר להסדיר טיפול כזה לחבר קופ"ח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)