מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות לשינהא22/10/2008
האם כלורל הידרט ופנולברביטאל פועלים על רצפטורי גאבה? והאם כלורל הידרט בכלל עוד משווק בבתי המרקחת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לשינה
25/10/2008לא שלום
אין קלורל הידרט בישראל. יש תרופה דומה בשם טריקלונם-triclonam* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקואלנ21/10/2008איך אפשר למנוע ישנוניות כתוצאת לווי מסרקואל 25 מ"ג ? האם אתם ממליצים על פעילות ספורטיבית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרקואל
25/10/2008לנ שלום
פעילות ספורטיבית תמיד טוב. המינון של סרוקאל-25מג- מאוד נמוך. לפעתים משתמשים במינון זה כדי לעזור בשינה. בדרך כלל מתרגלים לישנוניות וזה עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציקלותמיהסיוון20/10/2008שלום ברצוני לדעת מה מספר האבחנה של ציקלותמיה בספר האבחנות הפסיכיאטרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציקלותמיה
ד''ר אירנה נתנאל21/10/2008301.13 לפי DSM
F34.0 לפי ICD-10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סיוון22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהאורי20/10/2008האם אדם במצב פסיכוטי יודע שהוא במצב פסיכוטי האם הוא יכול להגיד נראה לי אני בפסיכוזה ולהבין באיזה מצב הוא נמצא ועוד שאלה אם היה התקף פסיכוטי אדם יכולן לזכור שעבר התקף פסיכוטי האם הוא יכול לדעת מה עשה בזמן ההתקף ולזכור את הזמן הזה למשל סכיזורפן שיש לו פסיכוזה פרנואידית הוא יודע שהוא לא בסדר? אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמצב פסיכוטי
ד''ר אירנה נתנאל21/10/2008אורי שלום,
בדרך כלל לאדם פסיכטוי אין תובנה למצבו, הוא משוכנע ב 100% שמה שהוא חווה אכן אמיתי וממשי. במצבים של פסיכוזה פרנואידית האדם משוכנע שהוא בסדר והאחרים אשמים.
תודה על פניתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי ECT בסכיזופרניה פרנואידיתליאת20/10/2008שלום רב, לאחותי יש סכיזופרניה פרנואידית, שפרצה בגיל ההתבגרות. כיום היא בת 25 ומאושפזת במחלקה סגורה בפעם השנייה. בפעם הראשונה היא אושפזה לאחר שניסתה להתאבד תוך כדי פסיכוזה - היא לא זכרה שום דבר. היא היתה מאושפזת קרוב לחצי שנה. לקראת סוף תקופת האישפוז נתנה לה סדרה של טיפולי ECT, שגרמו לה לחזור לעצמה יחסית מהר. באשפוז הנוכחי אחותי יצאה מאיזון ואושפזה יחסית במצב קל. כבר עברו שלושה חודשים, במהלכם הרופאים מנסים לאזן אותה באמצעות שינוי תרופתי הדרגתי. לאורך התקופה הזו יש רק החמרה. דיברנו עם הפסיכיאטר בביה"ח ונאמר לנו שאחותי צריכה ECT, אך תקבל רק אם תחתום על מסמך שמאשר להם לבצע את הטיפול. אני לא מצליחה להבין כיצד ניתנת לאדם לא שפוי האפשרות להכריע בנושא הטיפול שלו. אנחנו לא מצליחים לשכנע אותה לבצע את ה-ECT. יש לה טראומה מהפעם הקודמת. אנחנו מאד דואגים, ולא יודעים מה לעשות. האם יש מה לעשות בנושא? תודה רבה על הייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפולי ECT בסכיזופרניה פרנואידית
21/10/2008ליאת שלום
לפי התקנות של משרד הבריאות מתן ECT מחייב אישור מוקדם-הסכמה מדעת- של החולה. במידה והחולה נמצא בהוראת אשפוז או צו אשפוז הפסיכיאטר המחוזי יכול לאשר מתן טיפול ללא הסכמת החולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת תהיה הודעה אחרונה שלי בפורום זה
עודד22/10/2008מתוך תקווה שלא ימחקו אותה בטיפולי ECT למרות שאיני כועס על מחיקת תגובותיי האחרונות, יש לשנות את החוק הזה אסור לטפל ב ECT כלל, ובטח ללא רצון המטופל ובטח לא תוך כדי הונאה שלו בהבטחות שקרים או איומים, או ניצול חוסר היכולת שלו להבחין שמדובר בטיפול מזיק ולא אנושי. לליאת - אם המערכת הפסיכיאטרית רק דירדרה את מצבה של אחותך ועתה היא מגיעה לפרשת דרכים בה הולכים לחשמל אותה ב ECT ולפגוע בה פגיעה נוספת לצמיתות, שקלי אפשרויות אחרות מפסיכיאטריה, אולי אחותך יכולה להיות בריאה שוב? אל תשללי את האפשרות הזאת, פני לגורמים אחרים ונסי למצוא אלטרנטיבות להביא את אחותך לריפוי מלא, זה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעודד שלום
מיכל22/10/2008לפי תגובותיך ניתן ללמוד שהינך מאוד פגוע מהמערכת הפסיכיאטרית, אני מאמינה שכל משתתפי פורום זה, ובהם אני היינו רוצים לשמוע את החוויה שלך. לי יש בן עם הפרעת אישיות גובלית, והדבר היחיד שכרגע מייצב אותו ועוזר לו לחיות זה כדור אנטי פסיכוטי. לא שמעתי על טיפול אלטרנטיבי כזה או אחר אשר יכול לתת מענה לבעיה של בני. על פניו כל הטיפולים האחרים נראים מאוד קוסמטיים, ולצערי רק טיפול תרופתי מייצב אותו, כפי שאתה בטח יודע לכדורים תופעות לוואי קשות, מצד אחד פותרות בעיה אחת, ומצד שני יוצרות בעיות אחרות. אשמח אם תגיב. תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגוע? אני? פחות מאחרים
עודד23/10/2008אין לי שומנים מיותרים המוח עובד כמו שצריך ואני נקי מתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צורך ב...
עודד23/10/2008מוסדות אחרים לחלוטין גישה שונה לחלוטין תקראי על ממציא הפסיכיאטריה המודרנית קראו לזה הטיפול המורלי אם איני טועה אצלו היו אנשים שיצאו בריאים. אחרי שהגיעו למצבים הכי קשים. ואנחנו בטח יכולים להיות יותר טובים ממנו. במקום להשתפר מאז הכל רק מתדרדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שוב מדגיש
עודד23/10/2008להיגמל מתרופות זה לא קל וצריך להעשות בצורה נכונה, התדרדרות שוב במצב יכולה להיות, אם יש לאן לפנות לאישפוז מסוג שונה אפשר לעבור את הרימסיות האלו, ולבסוף הן יכולות להעלם לחלוטין. למזלי יש לי נסיון עם גמילה מכל החומרים האלו וחומרים אחרים בכדי לדעת חד משמעית שזה אפשרי ונכון. ללא גיבוי חיצוני וללא מערכת שלמה שמבוססת להחזיר את הבן אדם לאיזון טבעי לטפל בבעיות שלו ולתת לו את הכלים להתמודד איתם, יקשה עלייך להוציא את הילד מהברוך. אנחנו זקוקים לרופאים בכזאת מערכת, ובאנשי מקצוע, בגישה שונה תנאים שונים סדר יום שונה, הכל שונה. אין שום סיבה שלא יפתח בישראל מוסד לאיזון טבעי לגמילה וללימוד התמודדות עם הקשיים ומקום לפנות אליו בעת צרה שיכלול גם טיפולים מקלים ומשחררים כגון מסאג' ממסאג'סטיות רחצה חמה ונעימה, תנאי פרטיות, שקט, פתיחות קבלה קשב לבעיות ופסיכולוגיה שלא מחפשת הגדרות אלא מתייחסת לבן אדם כאל בן אדם, להחזיר את האמון של הבן אדם בעצמו שהוא יכול להחזיר הביטחון העצמי, ונתינת כלים, מדיטציה, כושר, בריאות, חינוך לתזונה נכונה ומתן אוכל בריא וטרי ואפילו אורגני, תרופות הרגעה טבעיות במקרה הצורך, טיפול עם יד על הדופק, אינפוזיה בעת הרעלת סמים, לא זריקה, בדיקות דם ובדיקות כלליות יותר תכופות. שיפור מצבו הפיזי והנפשי של המטופל, עזרה עוטפת שתביא אותו לידי תפקוד ומציאת הכישרונות החבויים וקידומם והשקעה בהם. ידוע כבר על יותר מאלף נגמלים שהתגברו על האבחנה הפסיכיאטרית והוכיחו שהם לא זקוקים לכדורים, למה לא לפתוח מוסד שיעזור? אולי נוכל למצוא את עצמנו עם סטטיסטיקה של 50% נגמלים שחזרו לעצמם? אולי להסיר את האבחנה? MAY THE BEST MAN WIN. LETS ALL WIN.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי בעניין
K22/10/2008לדעתי צריך לאפשר טיפול בנזעי חשמל בכפייה רק במקרים ממש ממש קיצוניים שבהם אין תגובה לשום תרופה ואין מוצא ורק המצב מדרדר ובאמת לא נישאר כבר מה לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר בסוף הדרך יש שוקים חשמליים
עודד23/10/2008המצב אכן יכול להתדרדר יותר בקלות. הם לא יכולים לעזור לאנשים במצבים הכי קשים כי המחלקות שלהם לא שוות כלום. הייתי במחלקה בבאר שבע שם, אנחנו מנקים לבד, מסדרים לבד ויש הרבה יותר צומת לב וטיפול אישי ותרגילים, המקום היה חצי דרך למה שאני מתכוון רק סגור מדי, ולא מספיק מושקע. רק לצערי הלעיטו עלי הלידול ונאלצתי לברוח משם, קשה הרבה יותר גם לעמוד בכל זה כשהעיניים נעצמות והגוף תקוע בגלל תרופה נוראית כמו הלידול. חבל ומיותר, בדיעבד כדור אחד של גרם של CANNABIDIOL תרופה שעשויה מצמח היתה אותי אישית מרדימה היטב ומרגיעה ולאחר מכן לבלות במקום הזה ללא תרופות ולעבור את הדרך שלהם, למרות שיכול להיות גם הרבה יותר טוב מזה, בהחלט היתה מועילה לי ולהם. תופעות לוואי של CANNABIDIOL - מונע סרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבוא תורם יהודי
עודד23/10/2008נבנה מרכז שיקומי עצום שמבוסס על דרך אחרת לגמרי שיהיה פרוס על 200 דונם ואפילו עם בריכת שחיה ואיצטדיון כושר. ונזכה להציל המונים. תאמיני לי הבן שלך במכון וינגייט היה משתקם טוב מאוד. לצערנו המיליארדרים היהודים שכחו מה זה להיות יהודים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזורפניה ותפקוד מיניש19/10/2008אני נוטל כדורי ריספרדל וסובל מהפרעה בתפקוד המיני יש לי בעיה שפיכה חלשה אני מאוד מעוניין לפתור את הבעיה אך אינני רוצה להפסיק ליטול את התרופה איזו תרופה אחרת לא תגרום לבעיה הזו? האם גאודון היא תרופה טובה לשם כך? האם יש מקום להעזר בצמחי מרפא לשיפור המצב? האם רק פתרון של נטילת כדורים לשיפור התפקוד המיני הוא יעיל? אני מאוד לא מעוניין ליטול כדורים כדוגמת ויאגרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסכיזורפניה ותפקוד מיני
21/10/2008הפרעות בתפקוד מיני בזמן לקיחת תרופות פסיכיאטריות הינה בעיה ידוע וכואבת. עליך לשוחח על זה עם הרופא המטפל ולבדוק אופציות. שיניו תרופה, מתן תרופה שתוריד פרולפטין, במידה והרמה גבוה בדם, שימוש ב וויאגרה, ועוד, כולם פתרונות אפשריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מכדורי שינהא19/10/2008נטלתי זודורם על בסיס קבוע במשך כ-4 שנים ולאחרונה ההשפעה כמעט ולא מורגשת, גם במינון כפול. מה משך הזמן, פחות או יותר, שעלי לא ליטול אותם כדי שההשפעה תחזור במלואה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מכדורי שינה
21/10/2008לא ניתן לענות לשאלתך. מאוד רצוי לרדת מהתרופה מאוד בהדרגה ולהמתין מספר חודשים טרם תתחיל אותה מחדש. צריך לדעת שמאוד לא מומלץ לקחת תרופות שינה באופן קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי תרופהנטע19/10/2008שלום אני מטופלת בקלופיקסול זריקה בפעם ב3 שבועות 100 מיליגרם בזריקה נגד פסיכוזה לפני 4 חודשים היה לי התקף חרדה.אני שמנתי מאוד מהקלופיקסול ורציתי לדעת אם עדיף לי לקחת גואדון ,אני יודעת שהוא נגד פסיכוזה רציתי לדעת אם הגאודון לא מגביר חרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינוי תרופה
21/10/2008לנטע שלום
גיאדון תרופה נגד פסיכוזה שלא גורמת לעלייה במשקל. בדרך כלל נסבלת מצוין אבל כל אדם הוא שונה. עליך להיות במעקב של המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לזיפרקסה. תשיבו לי לפנישלמה מזרחי19/10/2008או אחרי החג הבנתי שזה לסכיזופרניה, בו אדם אינו מודע לסביבתו ואינו יכול לתקשר עם הסביבה. לי יש משהו שנראה לי לפי הגדרות כOCD כי יש לי מחשבות עם טקסים וזה מאפיין חולים OCD אני מודע לסביבה שלי. לי יש מחשבות שאותם אני צריך לבטל באמצעות טקסים. מחשבות שמביאות לי דמיונות בלתי נשלטים של כאב על משהו חשוב לי. וכמו הפתגם לא לחשוב על פיל לבן שאז בא דווקא כזה, אצלי זה עיקרון דומה שאני מפחד שיבוא לי דמיון של כאב על דבר זה או אחר שחשוב לי. אני הלכתי לטיפול פסיכיאטר והוא אמר לי לקחת זיפרקסה והוא אמר שזה לחולים בסכעזופרניה. אבל הוא אמר שזה יכול להפחית לי את אותם דמיונות. האם המצב שלי מצדיק זיפרסקה לדעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה בקשר לזיפרקסה. תשיבו לי לפני
21/10/2008לשלמה שלום
אתה צודק כאשר אתה מציין שזיפרקסה הינה תרופה לסכיזופרניה, אבל ניתן גם לשלב אותה בטיפול של מצבים כפייתים במיוחד באלו שלא הגיבו לתרופות של קבוצת ה ssri* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת טיפול בליתיוםמ.אביב19/10/2008ידידה קרובה שלי אובחנה כסובלת ממאניה דפרסיה. לאחר טיפול של כ-5 שנים בליתיום בליווי שיחות עם פסיכיאטר ,החליטה על דעת עצמה להפסיק את שניהם זה קרה לפני כחודש או קצת יותר. אני חייב לציין שהיא נראית טוב מתמיד גם פיזית וגם מנטלית החדות חזרה אליה בכל התחומים. עם זאת אני קצת חושש מפני הלא נודע. יש לציין כי היא לא מעוניינת לחזור כרגע לשיחות עם פסיכיאטר ואין לי דרך לשכנע אותה. אשמח לקבל תגובות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאביב
ד''ר ערן ואדים הראל19/10/2008במחלה ביפולארית (מניה דפרסיה) הגורם המשמעותי ביותר הוא קשר טיפולי טוב על מנת לקבל פידבק לגבי המצב הנפשי. הסיכון הוא כי תתפתח מאניה וישנו שלב שקשה לעצור את ההתקדמות של המאניה. גם אם ידידתך אינה מעוניינת בטיפול תרופתי חשוב שכן תהיה בקשר טיפולי על מנת לזהות התחלה של מאניה ולמנוע אותה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל
דינדין06/01/2009שלום רב, אני מעוניינת לדעת האם למיקטל וליתיום שייכים לאותה הקבוצה ? כיום אני לוקחת 200 מ"ג למיקטל ליום. האם צריך לעשות בדיקות דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהקובי19/10/2008שלום וחג שמח אני בן 36 רווק לא עובד ולא לומד אני אובחנתי כסובל מפוביה ומטופל ע"י 3 סוגי תרופות והם : 1.סרוקוול 100 מ"ג כדור אחד בערב 2.קלונקס 0.5 שלוש פעמים ביום 3.פרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים עכשיו השאלה שלי היא מדוע אני מרגיש לפעמים כאבים שבאים והולכים בבית השחי ידיים רגליים ולפעמים לחץ בחזה ? ממה זה יכול לנבוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
21/10/2008לקובי שלום
תתיעץ עם רופא המשפחה על הנושא של כאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצותאורי18/10/2008למרות שאני בחרדה ודכאון קשים (הפחד הוא מהלשתגע או להיות סכיזופרן)יש משהו שמטריד אולי זה מוכר למישהו מהרופאים או מהאנשים כאן יש לי תחושות ניתוק חזקות כארבע פעמיים ביום שנמשכות עד לרבע שעה עכשיו הבעיה איתם היא לא רק הניתוק עולה לי מין פלשבקים של זיכרון או מחשבות אסביר הפלאשבקים יכולים להיות מגיל 1 כים בן 21 אני יכול לזכור משהו וזה לא שאני מנסה להזכר אני מדבר עם בן אדם ופתאום בלי שום סיבה עולה לי מקום שהייתי בו לפני הרבה שנים או דיבור מלפני הרבה שנים מאין תחושות דה זה וו כזה וגורמות לי לחשוב שהשתגעתי והמחשבות זה משהו זה קורה כמעט רק לפני השינה אנינ פשוט שם את הראש על הכרית והמחשבות שלי בלתי ניתנות לשליטה הם עוברות מנושא לנושא בלי שום הקשר אחד לשני ובצורה משגעת כאשר אני פותח את עיני כי אני לא יכולן להירדם ככה זה מפסיק וגם קצת בבוקר זה מופיע לי אחרי שעהזה עובר מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לסמי
מיכל19/10/2008שלום סמי, לדעתי אתה צריך לגשת לפסיכיאטר, מכיוון שאי אפשר לאבחן הפרעה, או מחלה על ידי מכתב קצר ברשת. ככל שתקדים ללכת כך תקצר את סבלך. מאחלת לך בריאות מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסמי
ד''ר ערן ואדים הראל19/10/2008אני מצטרף לעצתה של מיכל. ניכר כי אתה סובל ממצבך זה וכי אתה מוטרד מכך. פנה לפסיכיאטר בהקדם על מנת לעבור אבחון ולקבל המלצה לטיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות ובדיקות דם תקופתיותקובי18/10/2008אני נוטל תרופות נגד פוביה : סרוקוול 100 מ"ג בערב קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום פרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים השאלה שלי מדוע אני צריך לעשות בדיקות דם תקופתיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לקובי
ד''ר ערן ואדים הראל19/10/2008סרוקוול עוברת מטבוליזם בכבד ועל כן יש לבצע בדיקות תקופתיות לתפקודי כבד. כמו כן בשל הפוטנציאל של התרופה לגרום לעלייה בסוכר ובשומנים בדם יש לעקוב אחרי זה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין Dאורי18/10/2008שלום, נמצא אצלי חוסר בויטמין D ולכן התחלתי לקחת תוסף ויטמין D. כעבור כמה שבועות התחלתי לחוות סימפטומים של חרדה, דיכאון, סיוטים ונדודי שינה. לאור זאת הפסקתי את הטיפול ולאחר מזה הסימפטומים עברו. מה שמוזר זה שהסימפטומים האלה מאוד דומים לאלה שחוויתי כשהייתי על נוגדי דיכאון. אז מה שרציתי לדעת זה אם לויטמין D יש השפעה פסיכולוגית כלשהי? ואם כן מהי? תודה, אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאורי
ד''ר ערן ואדים הראל19/10/2008יש מחקרים אשר טוענים כי חוסר בויטמין D יכול לגרום לסמפטומים של חרדה ודיכאון. ידע זה אינו מאוד מבוסס וככל הנראה קשור בעיקר בתסמונות עונתיות. לא ידוע לי כי תוספת של ויטמין D יכולה לגרום לסמפטומים כפי שאתה מתאר.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת..=/שיר17/10/2008אני סובלת כבר תקופה ארוכה מדיכאון קשה מאוד. קיבלתי בעבר לפני כמה שנים פבוקסיל למשך שנתיים שמאוד עזר לי ושיפר את תפקודי.. כיום אני שוב סובלת מדיכאון ומטופלת אצל פסיכיאטר והחלטנו לחזור שוב לפבוקסיל 200 מ"ג וזה לא עזר בכלל.. אח"כ עברנו לציפרלקס וגם לא עזר.. בימים אלו אני נוטלת לוסטרל 200 מ"ג במשך שבועיים כבר ואין שום שינוי! המצב רוח הדיכאוני מסרב לעזוב ואני מרגישה שכבר אין שום תרופה שתעזור לי! התרופה הזו רק עושה לי תופעות לוואי בלתי נסבלות <הזעה מרובה והפרעות בשינה> ומעבר לכך כלום :( אני ממש מיואשת..ולא יודעת אם יש פיתרון לדיכאון הזה <אני גם מטופלת אצל פסיכולוג> האם יש סיבה שהכדורים לא משפיעים עלי יותר? מה לעשות? :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמיואשת..=/
18/10/2008לשיר שלום
יאוש עצור!
תתיעצי עם הרופא ותבקשי חיזוק של ה ssri שהוא נותר עם תרופה אחרת. יש הרבה מה לעשות לדיכאון שלא מגיב. אפשר לחשוב אפילו על טיפול כ TMS שזה גרייה מגנטית למוח. טיפול זה אושר לאחרונה בארצות הברית נגד דיכאון עמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור לאון
מישהי18/10/2008אין סכנה לטווח ארוך למוח בשל כל התרופות הללו? אני מאוד פוחדת מזה.. אודה לך על תגובתך .. חשוב לי לדעת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור לאון
18/10/2008למישהי שלום
אין ספק שצריך להתייחס לאפשרות שתרופה כלשהי, אפילו אקמול, תיתן השפעה שלילית לאורך זמן. למעשה ביעה דומה קיימת עם הטלפונים הניידים, שתיית מים, ועוד. הדרך הרפואית הנכונה היא לבחור תרופה מוכרת וכך מכירים מקרוב את תופעות הלווי שלה, ועושים מעקב רפואי ומעבדתי תקופתי. הניסיון שלי כרופא מאוד רחב וטיפלתי כבר באלפי חולים בהצלחה וביטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)