מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוטיאזיןאנונימי08/10/2015
שלום וברכה
קבלתי מהפסיכיאטר 25 מ"ג פרוטיאזין לשינה
לפני כן נטלתי איטומין 10 מ"ג (כרבע כדור), אך מה שקרה שבבוקר היה לי נורא קשה לקום! והייתי קם בשעות מאוחרות.. עוד לא נטלתי את הפרוטיאזין..
ניסיתי בעבר ליטול גם אמביאן ובונדורמין אך הן לא הרגיעו אותי והרגיעו לי את הסטרס והמחשבות כמו התרופות האנטי פסיכוטיות (איטומין, סרוקוואל)
רציתי לדעת האם לפרוטיאזין יש אותו אפקט כמו של האנטי פסיכוטיות? הן פועלות על אותו קולטן?
האם גם איטומין במינון 10 מ"ג הוא אנטי היסטמין?
האם התרופה ממכרת והגוף מפתח סבילות עם הזמן?
האם לא יהיה לי קשה להתעורר בבוקר עם הפרוטיאזין כמו עם האיטומין? כמה זמן היא נשארת בדם (פרוטיאזין)?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטיאזין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/10/2015פרוטיאזין - אנטי היסטמין, נוגד בחילה , מאוד בטוח, בדרכ פחות פוטנטי , תלוי במינון ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ניתן להפסיק עם התרופהיעל07/10/2015
שלום,
עקב דיכאון בינוני קיבלתי 60 מ"ג סימבלטה שהשפיעה כמו קסם.
אני לגמרי במצב מאוזן לאחר חודשיים עם התרופה.
רציתי בבקשה לברר: כמה חודשים או שנים מומלץ ליטול את התרופה
במידה והמצב נשאר אותו דבר ואני עדיין מאוזנת ואין שינוי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה להפסיק?
שמוליק07/10/2015שלום יעל.
בעיקרון, מפסיקים את הטיפול התרופתי בהתייעצות עם הרופא המטפל. הפסקה ללא התייעצות עלולה לגרום לתסמינים לחזור.
הרבה פעמים, שאלה כזו ממקום של סבל מתופעות הלוואי של התרופות, ואז באמת צריך לחשוב על כיוונים אחרים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה עמידהאני07/10/2015
מה עושים שיש חרדה עמידה לטיפול תרופתי שבעבר עזר אך הקולטנים איבדו את הרגישות שלהם לתרופות ולא מגיבים האם ect זה אופציה רק בשביל שהתרופות יחזרו לעבוד כי ידוע לי שהם לא מטפלים בחרדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה עמידה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/10/2015חוזרים :
בדיקה חוזרת ואבחון.
בדיקות דם ובירור גופני
מיפוי תרופות - מה עזר, מה לא , מינונים, תופעות לוואי ?
בירור מרכיב פסיכולוגי , CBT התערבות אחרת ..
בירור גורמי דחק בסביבה - התערבות , הפחתה ..
אבחון ותכנון טיפול מחדש ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התקף או גלישה פסיכוטית?אני06/10/2015
היו לי כמה ימים של מחשבות שווא ופרנויות, שהייתי בטוח בהם, עכשיו זה נמוג, ואני מודע לכך שאלו היו רק המחשבות שלי שבאותו זמן הייתי בטוח שהם אמיתיים לחלוטין. האם זה נקרא התקף פסיכוטי או גלישה פסיכוטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית - כן.
שמוליק07/10/2015שלום רב.
אינני רופא, בינתיים רק סטודנט לפסיכולוגיה.
לדעתי מחשבות שווא שהיית בטוח שהן נכונות ובאותם ימים היית בטוח שהן נכונות וכעת אתה מבין שלא - מדובר בתסמינים חיוביים של התקף פסיכוטי.
ידוע שהבן של העיתונאי מנחם בן לקה בהתקף פסיכוטי שלכל הדעות הצדיק אישפוז כפוי, אבל זה לא קרה, וכעבור כמה חודשים זה עבר לו בלי שום טיפול. אני מניח שאחרי שזה עבר לו, הוא הבין שהיו לו מחשבות שווא.
עם זאת, אני מבקש שלא לקחת את הדברים יותר מדייי רחוק. זה לא אומר שהייתי מגדיר אותך כסכיזופרן; אני אוכל ללכת רחוק יותר; אני עברתי כמה התקפים פסיכוטיים, אבל כעת לאחר שהבעייה טופלה - אינני מוכן לקבל על עצמי את התווית של סכיזופרן. בוודאי שבמקרה שלך שמן הסתם לא היה בו אישפוז (כי כנראה לא הצדיק אישפוז כי לא היית מוסכן לעצמך או לסביבתך) - על אחת כמה וכמה.
בנוסף לכך, אין זה אומר שאתה צריך עכשיו טיפול תרופתי; אני לא מקבל טיפול תרופתי לאחר שהתברר שהוא מזיק לי יותר מאשר עוזר (ובשום פנים ואופן אין להסיק ממני על הכלל!!).
אם אתה חושש שיהיו לך מחשבות כאלה שוב, אז כדאי שתפנה לפסיכיאטר, אבל זה ממש לא מחייב טיפול תרופתי; העניין נתון לשיקול דעתו המקצועי של הרופא, וכמובן, שאם תחליט שאינך מעוניין בטיפול תרופתי, אלא לתת דגש חזק יותר על הגורמים הפסיכולוגיים שגרמו למחשבות השווא - סביר להניח שהרופא יכבד את עמדתך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק... צ
אני07/10/2015מאחר ושיתפת בכך שגם אתה חווית התקפים פסיכוטיים אני מרשה לעצמי לשאול אותך ואם זה לא נח אל תענה..
לאחר שהתאזנת מהתרופות האם הבנת שכל מה שחשבת וראית אינו המציאות? או שאתה עדיין חושב שזה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורטיליןשרון06/10/2015
שלום
קיבלתי נורטילין למעי רגיז, 25מג, הכדור גורם לי לתופעות לוואי קשות, עייפות, חולשה עצבנות, טעם מר... רופא הגסטרו המליץ על חצי כדור, אבל אני רואה בעלון שאסור לכתוש את הכדור!
האם יש אםשרות לכתוש? האם יש כדור דומה עם פחות תופעות לוואי לא נעימות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורטילין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/10/2015מומלץ לשקול SSRI , דור חדש יותר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לשינהאנונימי06/10/2015
שלום וברכה
אני נוטל 10 מ"ג איטומין (רבע כדור של 40 מ"ג) בשביל לישון טוב בלילה..
העניין הוא שבבוקר אני נורא עייף ולוקח לי הרבה זמן ובקושי להיות עירני (אני מתחיל להיות עירני רק בערב)
בעבר ניסתי ליטול אמביאן ובונדורמין שמיועדות לשינה, אך הן לא מרגיעות לי את המחשבות כמו התרופות האנטי פסיכוטיות שנטלתי (בעבר זיפרקסה וכיום איטומין)
האם ישנה תרופה חלופית שכדאי לנסות שתרדים אותי טוב בלילה ולא תשפיע על הבוקר שלמחרת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לשינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/10/2015מומלץ על דגש על היגיינה של השינה ( SLEEP HYGINE )
וכן ניסיון ב דמיון מודרך . היפנוזה , להרפיה ושינה..
ניתן לשקול מלטונין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהייה ממושכת ביותר בשרותיםהופטמן רונית04/10/2015
חתני אדם בגיל 34 מתקשה מאוד לקום בבקר ולכן לא עובד בעבודה מסודרת. חתני נכנס לשירותים למשך שעתיים לפעמים גם פעמיים ביום ללא סיבה גסטרו לוגית. החיים באופן הזב קשים מאוד לרעיתו וגם הילדים מחסירים תשומת לב וחברה שלו. אני מאוד רוצה לעזור למשפחה ומחכה לעצתכם לקבלת עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהייה ממושכת ביותר בשרותים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/10/2015יש מקום לבדיקה פסיכיאטרית ותכנון טיפול, תרופות ואו שיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהלירון04/10/2015
יש לי דוד בן 50 עם מחלת נפש שהוא סובל ממנה שנים .. דיכאון יאוש שגעת.... מצבו החמיר והוא נמצא במיטה ולא רוצה לצאת משם והור רוצה למות , הוא כל הזמן אומר את זה בלי הפסקה . לקחנו אותו בכוח כמה אנשים לבית חולים לחולי נפש . הוא היה שם כמה ימים ושחררו אותו . הוא לא לוקח את הכדורים שנתנו לא והוא שוב לא יוצא מהמיטה ורוצה למות . דיברתי עם הבית חולים והם אמרו שאי אפשר להשאיר אותו שם בלי רצונו !? אבל הוא גם לא יכול לטפל בעצמו ואין מי שיטפל בו . מה עושים במצב כזה ? הוא ניסה גם לקחת כדורים ולקחנו לו אותם . מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/10/2015יש לערב רופא מטפל, רווחה, פסיכיאטר מחוזי.. באם יש עדות וחשש לפגיעה עצמית ממשית לפעמים יש צורך להזעיק משטרה, חשש לחיי אדם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העסרה מרסיטל לציפרלקסי.ס03/10/2015
בעבר עברתי מציפרמיל לציפרלקס - כדור ציפרמיל 20 ולמחרת כבר התחלתי עם הציפרלקס 10 המעבר הזה היה קצת קשה עבורי ולווה בתופעות לוואי של כאבי ראש ועייפות שאחרי כמה שבועות חלפו .
עכשיו אני אמור לעבור שוב לעבור לציפרלקס ורציתי לדעת האם מעבר הדרגתי כמו לקחת רבע כדור ציפרלקס עם שלוש רבעי ציפרמיל למשך 4 ימים ואחכ חצי כדור ציפרלקס עם חצי כדור ציפרמיל למשך 4 ימים ואחכ שלוש רבעי ציפרלקס עם רבע ציפרמיל למשך 4 ימים ואז אני מגיע לכדור שלם של ציפרלקס , האם בהעברה כזאת אני מונה או מפחית מצב שלתופעות לוואי כי התרופה לכל אורך הדרך נמצאת בגוף , האם זה בסדר או שמכירים שיטה אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העסרה מרסיטל לציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2015השיטה היחידה והבטוחה:
תחת מעקב והנחיית רופא מטפל שמכיר.
כל מטופל עלול להגיב שונה, סיכון להחמרה קלינית ונסיגה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שונאת את אלוהיםאלה03/10/2015
פשוט דרס וירק עליי מאז שנולדתי ....אני שונאת את הרשע הזה עשה אותי חולה גם נפשית וגם פיזית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אלי03/10/2015אני לא מאמין באלוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנאה הוא דבר לא מבורך
יוני04/10/2015צריך להתרכז במה שאוהבים ולא במה ששונאים .
רק בריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני הייתי כמוך
לירון04/10/2015כל הזמן מאשים את ה' , למה עשיתה לי את זה מה עשיתי כלכך רעה שזה מגיע לי וכ'ו וכ'ו , הוא לא עשה לנו שום דבר והאמת שאין לו ממש זמן להתעסק רק בנו . אנחנו בוחרים בדרכים בחיים ששלחו אותנו לשם ... שהבנתי את זה כבר דברים השתפרו לי בחיים כי הפסקתי לחשוב דברים רעים .. מחשבה יוצרת מציאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילים כדורבנות
מישהי16/10/2015רון מסכימה עמך.
אלוהים נתן לנו חיים והבחירות בידינו.
סופ"ש נפלא
ושבת מבורכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלוהים לא היה טורח להתעלל בך
שים05/10/2015במידה ואלוהים בכלל קיים למה שאת תענייני אותו בכלל.
מה יש בך שאלוהים יבחר דווקא בך כדי להתעלל.
צאי מהבועה.
אנשים סובלים מסרטן,נכות, פיגור, מוגבלויות וכו ברחביי העולם. את לא היחידה.. ולמה זה ככה? כי ככה זה בחיים.
יש סבל ויש גם דברים טובים.
את רוצה לחיות תמשיכי להילחם,נמאס לך? ויתרת על חייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשע וטוב לו. צדיק ורע לו
ליאור16/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה היקרה
מישהי16/10/2015שלום לך,
אני שעברתי כמה וכמה טראומות בחיים ואבידות, עדיין מסתכלת על חצי הכוס המלאה ברוך ה'.
נשארתי לבד בלי אף אחד, פשוט כך, בלי הורים בלי כלום.
אלוהים לא בוחר בשבילנו, הבחירות בידינו, אלוהים נותן חיים, לא לוקח אותם!!!
בשורות טובות
והצלחה בכל אשר תפני-אמן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת.
שרונה23/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדברים הקשים רק מראים
ליאור23/10/2015שזה לא דבר מה בכך שילד נולד בריא וגדל להיות בריא פיזית ונפשית. זו מתנת אל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה יקרה
ליאור23/10/2015נסתרות דרכי השם. אבל אני בטוחה שהוא לא רצה לפגוע בך. אבל קטונץי מלשפוט את דרכי האל. הלוואי ותמצאי נחמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דה פרסונליזציהמישהי03/10/2015
שלום דר',
רציתי לשאול אותך, האם יכול להיות שבעקבות מצב טראומטי, אני סובלת מהפרעת דה פרסונליזציה ואני לא מודעת לזה?
כלומר מתנהגת כמו אנשים אחרים בעקבות זה?
הסיבה שאני שואלת היא, מכיוון שכשאני מסתכלת אחורה, על עצמי, איך שאני היום זה בכלל לא מאפיין אותי.
מה גם לפעמים כשאני מדברת עם מישהו זר, אני רואה את עצמי מבחוץ, איך למעשה אני מגיבה לו.
איך אדע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דה פרסונליזציה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2015בהחלט ייתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא ...
מישהי07/10/2015בוקר טוב,
דר' יקר תודה על המענה, ברשותך אציתי לדעת, האם יכול להיות שחלק מהחלומות שאני חולמת בשינה זו אחת הדמויות שחולמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקסללירון02/10/2015
אני מטופל באיקסל 2×50 ביום בגלל דיכאון. הוא עוזר לי לדיכאון אולי 20 אחוז שזה גרוע! וזה גורם לי לקהות רגשית ושפיכה מאוחרת אם בכלל ... אתם יכולים להמליץ לי על תחליף שיעזור יותר לדיכאון ולא יעשה לי כזה בלאגן !?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקסל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/10/2015ההמלצה היחידה , בדיקה מסודרת . פסיכיאטר בניית תוכנית טיפול בהתאם לקליניקה והיסטוריה הטיפולי. בנוסף.. בדיקות דם קופח. טיפול פסיכולוגי ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טגרטולסובלת02/10/2015
מה עדיף להפרעות קשב וריכוז, טגרטול או קונצרטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אלי03/10/2015טגרטול תרופה לייצוב מצב רוח אצל חולי במאניה דיפרסיה
נותנים אותה גם לטיפול בכמיהה לגראס למי שנגמל מגראס
משמשת ממה שקראתי גם לטיפול בהתפרצות של אלימות וגם לדיכאון.
אבל ממה שאני יודע טגרטול לא משמש להפרעות קשב וריכוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטגרטול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2015קונצרטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמחלירון01/10/2015
סובל מדיכאון ואני מטופל בכדורים ושיחות ושום דבר לא עוזר . זה מטפל שני שלי כבר והיא מצויינת אבל בכל זאת אין שיפור :) הדיכאון שלי התחיל בהדרגה לאט לאט עם השנים ... הזנחתי את הנפש שלי במהלך חיי ! אם זה רצונות שלא התממשו אכזבה עצמית חוסר ביטחון יאוש ... שגרמו לחוסר מוטיבציה חוסר אמביציה ...ככה לאט לאט עם השנים הנפש שלי כבתה. עד שלבסוף הגיעה מישהי שהיית יכולה לסלק הכל. ושהיא ראתה מי אני ומה אני זה הפך מאהבה לרחמים ומשם לפרידה . החוסר ביטחון והערך עצמי שלי חזרו כפולים ומכופלים ! נכנסתי לדיכאון בגללה לאיזה שנה מאוכזב שונא את החיים הקשים האלה מתגעגע אליה רוצה אותה בכל שניה... כלכך חסר ביטחון שהייתי משותק ! בכל המצב הזה עוד עשיתי תאונת דרכים קשה עם רכב .. מאז החיים שלי השתנו לגמרי. עבר שלוש שנים מאז התאונה, בשנתיים הראשונות הייתה לי קהות רגשית חזקה שלא יכולתי להרגיש שום הנאה ושום דבר . התנתקתי מכל העולם לא היה בא לי כלום כמו בנאדם מת . לאחר שנתיים התחיל לי דיכאון עמוק כמו שלא הכרתי בעבר ,חרדות התקפי זעם ... לא יכולתי לצאת מהמיטה . אני כרגע סובל מדיכאון קשה שאני לא מצליח לצאת ממנו . רציתי לשאול מומחים פה מה דעתם הפיתרון ? אם תסכימו איתי אין פה מקור יחיד לדיכאון !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז
יוני02/10/2015במקרה של דיכאון קשה מומלץ לשקול אשפוז לתקופה קצרה .
אם אינך מעוניין בזאת
פשוט ללכת לרופא ולבקש ״ תטפל בי- אני בדיכאון קשה ״ כמובן שתדון עם הרופא על הטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן דני
אלי03/10/2015גם אני סובל לפעמים מהתקפי זעם חוסר ביטחון ערך עצמי נמוך.סבלתי גם מדיכאון ברמות שונות לאורך החיים
אתה נשמע אדם אינטילגנטי וכל הכבוד שאתה הולך לטיפולים.
אם לא תצליח להשיג שינוי אצל המטפלת הנוכחית תעבור פשוט למטפל אחר בשיטה אחרת אולי קוגנטיבית התנהגותית.
יכול להיות שלא צריך להבין בכלל מה המקור לדיכאון ולחפור הרבה .
אולי יתאים לך שיטה קוגנטיבית שבה תעבוד על המחשבות שלך ובעזרת שליטה בחשיבה כמו שילמדו אותך תשיג שינוי.
אם המצב בלתי נסבל שווה להתשמש גם בתרופות אולי זה יעזור.
יש הרבה אפשרויות לטיפול בעתיד אל תתייאש זה הכי חשוב אם אתה תתמיד בחיפוש אחרי שינוי ותעבוד קשה אתה תצליח לשנות את המצב בסוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתעודד
שמוליק05/10/2015שלום דן.
אינני רופא.
הדבר החשוב ביותר שאתה יכול לקבל ממשתתפי הפורום (ואני בכללם) הוא עידוד להתמודד עם הקשיים ולא להרים ידיים.
הרבה מהמשתתפים בפורום התמודדו עם קשיים נפשיים כאלה ואחרים וניתן לשאוב מהם עידוד ולהתמודד.
אני אמנם התמודדתי עם סכיזופרניה, אבל בלי צל של ספק, אחרי שמצבי התייצב סבלתי מדיכאונות, והצלחתי להתמודד. אני מאמין שמצויים בך הכוחות הנדרשים כדי להתמודד, ותפקידו של הטיפול הוא לעורר בך את הכוחות האלה.
קשה מאוד להעריך מהו הטיפול הנכון עבורך; בוודאי דרך האינטרנט.
אני מאחל לך בהצלחה בהתמודדות, ומקווה שתרגיש טוב יותר.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבהימיר30/09/2015
שלום לכולם בפורום הזה וחג שמח אני ימיר סובל משסעת בכינויי יותר תרבותי סכיזופרנייה ודיכאון וגם בנוסף עם פלטינות בכל הגוף חוץ מהידיים והצאוור קשה לי להאכיל את כל זה את הבדידות את הצער והבושה להתחיל עם מישהי לשתף כאלה שגם סובלים מהבעייה שלי נמרות שכל אדם והחבילה שלו מי שכבר היה בבתיי חולים והספיק להכיל את עצמו אני מצטער בשבילו כי זה לא קל אני עם תרופות טובות ברוך השם והם שומרות עליי אני יודע מה אני חושב ומאמין שאחרים מיסביבי גם יודעים אני מציע לאלה שסובלים מי סכיזופרנייה לא לוותר וללכת לרופא ליפניי שאתם שוקלים להוריד את התרופות לסכיזופרנייה שלי אין ריפויי ואצטרך להמשיך עם הלפונקס עד שארית ימיי האחרונים לבעייה הפיזית גם אין מה לעשות להרים קל דברים להזהר בעת המקלחת ולחשוב באמת לפניי פעולה שלא נצטער על זה אז חשבו טוב ויהיה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב להשתדל להינות
יוני04/10/2015טיפול זה חשוב , אבל תופעות לוואי חמורות מקשות על המשך טיפול לתמיד , זיכרון שנפגע, סוכרת , ומחלות ארורות ממש - כתופעות לוואי של הטיפול
יש להיות עם מינימום מינון לפי המלצת פסיכיאטר , ולעסות בפעילות יומיומית קבוע - שנותנת תחושת סיפוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)