מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שונאת את האלוהים שלכםרשע15/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אלוהים שלכם? אתה פגני או מה?
raquel18/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדני13/10/2015
שלום
אני לוקח לפונקס כבר מספר שנים
התחלתי במינון 500 מ'ג
אחרי שנה ירדתי ל400 מ'ג
אחרי שנה הרופא הוריד לי ל300 מ'ג
שוב הרופא הוריד ל 200 מ'ג
עכשיו יש תופעה שאני בבעיה איתה וזו הבעיה:
אני על 200 מ/ג לפונקס ואני לוקח אותה בערב
+אני מרגיש עייף כול הזמן והתופעה שאני מרגיש היא שאני על 500 מ'ג למרות שאני לוקח 200 מ'ג המינון תקוע על 500 מ'ג למרות שאני לוקח 200 מ'ג לפונקס עדיין זה תקוע על 500 מ'ג וזה מה שאני מרגיש וזו הבעיה שלי
אני מרגיש את זה על עצמי שזה תקוע על 500 מ'ג בבשר שלי
שוב למרות שאני על 200 מ'ג , אני תקוע על ה500 מ'ג לפונקס אני מבין שזה לא נישמע הגיוני אבל זה המצב שלי עדיין קשה לי שאני מרגיש שהמינון נמוך אבל התופעות לוואי הן של 500 מ'ג
בבקשה תגידו לי איך קוראים לבעיה הזאת כדי שאני יסדר תעניין
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון אישי - זה הגיוני
שמוליק13/10/2015שלום רב.
התנסיתי בתרופות אנטי-פסיכוטיות אחרות, וההרגשה הנוראה של ה"זומביות" הייתה גם כאשר המינונים ירדו, ויתר על כן, גם אחרי הפסקה מוחלטת של התרופה הזומביות נמשכה עוד כחצי שנה.
יכול להיות שעם הפסקת התרופה לגמרי זה יחלוף.
ניתן להניח שתוך כדי שיפור של המצב - בסופו של דבר זה יקרה. צריך להחזיק מעמד עד שזה יקרה. לא כדאי להפסיק את הטיפול התרופתי מהלי להתייעץ עם הרופא, זה עלול להיות מסוכן; התסמינים עלולים לחזור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל איך קוראים לבעיה הזאת?
דני15/10/2015תודה, אבל איך קוראים לבעיה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/10/2015הפיתרון
לברר את המצב הגופני , כולל בדיקת דם יסודית..
יש להקפיד על שינוי :
ספורט, שינוי תזונתי , אורך חיים בריא יותר
להימנע מחומרים מזיקים
ההשפעה של תחושת עייפות וחוסר תפקוד לא קשורה רק ללפונקס.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס בשילוב מודאלאריה13/10/2015
האם מותר לשלב ולקחת
קלונקס ביחד עם מודאל 50 מ"ג
באותו זמן ובאותו רגע ?
או שזה יכול לגרום לסכנה של
שילוב תרופות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס בשילוב מודאל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2015לא מומלץ בגלל לסכנה לסדציה עודפת.. ישנוניות ופגיעה בקורדינציה וערנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם ביטוח לאומילירון12/10/2015
אני מאובן פוסט טראומה אני לא יכול לתפקד לא יכול לעבוד סובל מדיכאונות חרדות לחץ התקפי זעם גלי חום בעיות שינה ... אני מטופל אצל פסיכיאטר ועובד סוציאלי , אני מאובחן אצלהם כנפג פוסט טראומה. אני לא יוצא מהבית אבדתי את כל החברים אין תרופה למחלה שלי. פניתי לביטוח לאומי ובוועדה הראשונה הם לא נתנו לי נכות הרגשתי כלכך רע יאוש וכעס חוסר אונים! הגשתי ערעור והלכתי עם העו'ד שלי בפעם השניה והם קבעו לי 10 אחוז נכות על סעיף 34 , הם אמרו לי שאין לי פוסט טראומה יש לי בעיות רגשיות לאחר התאונה... שני פסיכאטרים ושני עובדים סוציאלים אבחנו אותי פוסט טראומה ! כל הפורומים טתרים כמו כמוני אמרו שזה פוסט טראומה . אז למה הם עושים לי את זה ?? זה התעללות אני יעשה בסוף משהו לא טוב בגללם מה הולך במדינה הזאת ! אני מרגיש שכל וועדה יורד לי כמה שנים מהחיים ! אני חווה כל יום את התחושות של התאונה ... כל פעם רגש אחר לפעמים כמה ביחד ... הפסיכיאטר הגדיש בוועדה שאני לא חולם חלומות ולא חווה פלשבקים!! בגלל זה הוא לא נתן לי?? שכחתי לציין שאני חווה את התחושות של התאונה... ואמרתי שאני נכנס לאיזה סיטואציה קשה למשל הייתי אמור לעבור ניתוח בברך! היה תאריך והכל וככל שהזמן התקרב התחלתי לחוות חרדות קשות חלומות מהבית חולים עד לבסוף לא יכולתי לסבול ובטלתי את הניתוח. אני עד עכשיו סובל ! ועוד כל מיני דברים שגורמים לי לתקופה קשה וחלומות ... במצבים כאלה אני מסתגר בבית ולא יוצא ואם הזמן החלומות נעלמים... זה מה שאמרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להגיש ערעור לבית הדין האזורי
שמוליק12/10/2015שלום רון.
הדבר היחידי שניתן לעשות זה להגיש ערעור לבית הדין האזורי לעבודה על כך שנקביו לך רק 10 אחוזי נכות, ולא כפי שדרשת.
מעבר לזה, אני יכול רק לאחל לך שתחזיק מעמד. זה כואב שדברים כאלה קורים, ואני מקווה שיהיה טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוואלאנונימי12/10/2015
שלום וברכה
קבלתי סרוקוואל במינון 25 מ"ג בשביל לישון טוב
רציתי לשאול מספר שאלות
האם התרופה במינון הזה משפרת גם תסמינים של דיכאון?
האם הגוף מפתח סבילות לישנוניות של התרופה? (ז"א התרופה לא תשפיע עליי בהקשר השינה עוד כמה זמן?)
אם אני לוקח את התרופה בערב, האם בבוקר אני לא אתקשה לקום ואהיה כמו זומבי וכהה חושים וכבד בגלל התרופה למחרת?
הבנתי שהתרופה נשארת רק שש שעות בדם, האם לאחר שש שעות התרופה לא תשפיע עליי והתסמינים יחזרו להופיע?
האם התרופה עוזרת גם לחרדה? ואם כן אז אם לדוגמא אני לוקח אותה בלילה, אז למחרת בערב התרופה עדיין תשפיע עליי או שהיא לא תהיה כבר בדם?
כמה זמן לוקח לה להשפיע על התסמינים ועל השינה?
אני נוטל בנוסף 100 מ"ג למיקטל ו50 מ"ג סרנדה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול תרופה מצוינת לשינה.
מישהי17/10/2015היא גם נוגדת חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקוואל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2015התרופה משפיעה למשך 8 שעות.
25 מינון נמוך בדר'כ לטיפול שיפור מצבי דיכאון וחרדה קשים.
תרופה בטוחה בסך הכל
זהירות שינוי בלחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה רצינית ומקצועית!!!רונן12/10/2015
האם שימוש ממושך בכדורים המעקבים את רמות הסרטונין והדופמין ובעצם גורמים להקלה במקרים של חרדה ודיכאון יכולים לגרום לנזק עתידי כך שברגע שמפסיקים המוח מתקשה לתפקד ברמות הסרטונין או הדופמין שישארו לפרק זמן קצר יותר וכך יזהה שישנה בעיה והתסמינים של הדיכאון או החרדה תמיד יחזרו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה הרופאיםםם
רונן18/10/2015איפה הרופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים חרדה שמלווה בדיכאוןאור12/10/2015
שלום אני בן 23 משקל 60
אני אדם שונוטה לסבול מחרדה בצורה כרונית כזו או אחרת כבר שנתיים,
החרדה שלי מלווה בדיכאון.
אני טיפוס מופנם, נלחץ בקלות, אני חושש להביע את עצמי בחברה, יש לי הרבה פחדים.
לדוגמא:
"בחברת אנשים לא מוכרים אני לא במיטבי לכן אמנע מפעילות בקבוצה".
בשנה הראשונה אופי ההתקפים היה מאוד חזק אבל עם הזמן הפך להיות מינורי
היו לי התקפים חזקים מאוד פעמיים בשבוע, ולאחר חצי שנה הן פסקו.
ובשנתיים האחרונות כמעט ולא חוויתי בכלל התקפי חרדה,
רק קצת רעד בידיים או רגליים, לפעמים כרוני.
אני טוען שזה קרה לי בגלל שבשנה הראשונה התדירות הגבוהה של ההתקפים החזקים
גרמו להפרשה של כמות אדרנלין גבוהה, מה שלדעתי הוביל לדילול של החומר בגוף
ולהתשה של הגוף, ומאז אני נמצא בחרדה הכרונית הזאת, אין לי התקפי חרדה יותר
אבל באופן כרוני אני במעין מצב של חסר אנרגיה רוב הזמן, מעין לאות כזאת, וחוסר דרייב,
אין לי כוח לצאת מהמיטה ו''לחיות את החיים'', יש לי הפרעות בזיכרון לטווח הקצר, ובצלילות המחשבה.
האנרגיה שלי מספיקה לתפקודים הבסיסיים ביותר, וזה גם בקושי.
ניסיתי לעשות קצת ספורט, אבל מיד לאחר ריצה קלה, אני מרגיש רעד ברגליים
ותחושה שאין לי אוויר ופניקה.
כנראה התרגלתי לזה, הגוף התרגל לחיות על רמת חמצן נמוכה והנפש התרגלה להיות עצובה.
לכן אני חש, לאות.
אני מרגיש שזה סוג של מעגל נצחי, ותחושה של חוסר תוחלת ותכלית בקיום האישי.
טופלתי בסרוקסט, ציפרלקס, אסטו ורסיטל, הכדור שהכי קרוב היה לעזור לי
הוא רסיטל, וכדורי הרגעה כדוגמת ווליום, קסנקס, לורייון, שמדי פעם(לא בצורה קבועה)
היו עוזרים לי להתנער מכל זה ולהשתחרר מתחושת הלאות והחרדה.
מה כדאי לעשות?
אילו טיפולים יכולים לעזור לי
והאם כדאי לנסות תרופות מסוג SNRI
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים חרדה שמלווה בדיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/20151. בדיקה פסיכיאטרית חוזרת.
2. בדיקה גופנית כולל בדיקות דם.
3. יש מקום לישקול טיפול בשיחות.
4. פעילות גופנית.. דגש על תזונה בריאה ולהימנע מחומרים ממריצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר דוידאוריוסי11/10/2015
צהריים טובים
זוהי שאלת המשך לשאלה קודמת שבה שאלתי האם ניתן לעבור באופן מיידי מסרוקואל רגיל לסרוקואל XR
בעקבות תשובתך רציתי לחדד את השאלה ולשאול מה המינון שאצטרך לקחת מה-XR באם כעת אני נוטל 300 מ"ג פעם ביום
בכבוד רב
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/10/2015היי
ניתן להתחיל ב סרווקאל XR 200 מ'ג
ולעלות לפי הצורך
נוטלים כ שעתים - שלוש לפני השינה.
בהצלחה
'ר יונתן דוידאור
פסיכיאטר מומחה, פסיכותרפיסט
טיפול רפואי ופסיכולוגי בהיפנוזה
http://davidor.co.il
הוד השרון כפר סבא רעננה הרצליה
כפר שמריהו נתניה כפר יונה פתח תקווה יהוד
טיפול בהיפנוזה היפנוטראפיה טראנס רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
יוסי26/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לשאת את תופעות הלוואי הקשות שלשרון10/10/2015
התחלתי טיפול בלוסטרל 50 מ"ג בעקבות חולשה כללית תשישות ועייפות שלדעת רופא המשפחה היא על רקע חרדה מתמשכת ודיכאון (כבר תקופה מאוד ארוכה סובלת מעייפות נוראית ברקע היה מחסור אדיר בברזל שעם עירויים הסתדר אבל בהרגשה הכללית שלי אינני חשה בשינוי לטובה ברמת האנרגיה כמובן שהדבר מדיר שינה מעיני שאולי יש משהו נוסף שמתפספס )
כבר שבוע שאני עם התרופה וההרגשה הכללית רעה מאוד בחילות איומות לאורך כל שעות היום וכאבים בטן קשים כולל כאבים בקיבה ..בגדול מרגישה שהתווספו עוד בעיות ..אני די נואשת וממש רוצה את החיים שלי בחזרה ומוכנה לנסות טיפול בנוטלי חרדה ודיכאון כדי לראות האם משם תבוא הישועה אבל מחיר הטיפול הוא תופעות שקשה לשאת.. האם הבדיקה של כצט שבודקת את מידת ההתאמה לתרופות אכן אאתרת את התופעה עם פרופיל תופעות הלוואי הנמוך ביותר? אשמח לשמוע את דעתך בעניין תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לשאת את תופעות הלוואי הקשות של - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2015אטשית יומלץ להוריד לחצי כדור למשך שבוע ..ליטול חצי שעה לאחר אוכל.
באתר שלי פרטים אודות הבדיקה של כצט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשילת10/10/2015
בן 27 עם אבחנה של הא"ג לאחר גלישה פסיכוטית קצרצרה, ומחשבות פרנואידיות שונתה האבחנה לסכיזואפקטיב, עד עתה טופלתי ב300 מ"ג סרוקוואל XR + למיקטל כעת הרופאה ממליצה לעבור לסמאפ הניתנת פעם בשבוע, (משום שלפעמים משחק בתרופות מה שמוביל למצבים לא כל כך נעימים) קראתי על התרופה דברים ממש לא טובים. וכן שהיא מהדור הישן האם יש אלטרנטיבה אחרת? אני גם לא רוצה להיראות "זומבי" תודה על התשובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/10/2015מומלץ להימנע מסמאפ
אני מבין שיש לך התנגדות לזריקות
אך חבל להתחיל עם תרופה ישנה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמאפ
משה28/10/2015סמאפ הוא סם אנטי-פסיכוטי דור ראשון. התרופות החדשות הרבה יותר טובות. אני מעריך מאד את התגובה של ד"ר דוידאור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה דיפרסיה. תורשהנועה10/10/2015
חמותי ואח של בעלי בי פולאריים. מה הסיכוי שילדיי יהיו גם. עלי לציין שהבן כקטן שלי לא מדבר עדיין בגיל 3 האם יש קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דיפרסיה. תורשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2015יש סיכון.. אך קטן לעומת אב חולה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין מאניה דיפרסיה וסכיזופרניה?ד``ר יונתן דוידאור09/10/2015
לבת הזוג שלי אבחנו סכיזואפקטיב, מה זה אומר? והאם ניתן להחלים? מה ההבדל בין מאניה דיפרסיה וסכיזופרניה?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן להחלים
שמוליק09/10/2015שלום רב.
גם אני מאובחן בסכיזו-אפקטיב, והיו לי ארבעה אישפוזים וחוץ מהאחרון כולם היו במצב פסיכוטי חריף.
אפשר להחלים!
לגבי השאלה איך - חשוב לי להדגיש שאפילו בשאלה האם להתמקד יותר בטיפול תרופתי או בטיפולים פסיכולוגיים - מדובר בעניין אינדבידואלי. אצלי התרופות הזיקו יותר מאשר הועילו, ובשום פנים ואופן אין להשליך ממני על מטופלים אחרים.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר דווידאור לא ענה, מקפיץ שוב
שילת10/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה עם הרופאים בפורום?
שילת18/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזואפקטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2015סכיזואפקטיב.. הפרעה בין מאניה דיפרסיה וסכיזופרניה.
פרוגנוזה יותר טובה מסכיזופרניה אך יותר גרוע ממאניה דיפרסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשע.09/10/2015
שלום רב,
אני מטופל כ-3 שנים בסרוקוול XR 200 מ"ג ומירו 30 מ"ג עקב דיכאון,חרדות ו-OCD. התלונה הראשית היא על עלייה במשקל שנובעת עקב אכילת מאכלים מתוקים ועתירי סוכר (זה קורה עקב דחף שקשה מאוד לשלוט עליו) שהיא בעיקר בלילה, זמן בעייתי מאוד כידוע.
בנוסף קיימת גם עייפות בקימה בבוקר,אך זה כבר פחות משמעותי. ניסיתי כל דבר אפשרי,הלכתי לדיאטנית, לרוקח שנותן לי תוספי תזונה ויחד אנו מנסים להפחית בהדרגה (מאוגוסט הורדנו חצי מהמירו בצורה מדורגת) בתרופות.כיום נוטל מירו 15 מ"ג וסרוקוול נשאר ללא שינוי. הבעיה הקשה עדיין נותרת בעינה, ולמרות שאני מנסה להילחם בה עם פעילות גופנית במינון מוגבר של 5-6 פעמים בשבוע זה מרגיש כמו לקחת שני צעדים קדימה וללכת בחזקה אחורה 10 צעדים.
אני אשמח לשמוע מאנשים כאן שמתמודדים עם דברים דומים,או אולי עם תרופות בשילוב דומה לשלי, על עצות.הרופאה שלי לא מסכימה לעשות שינויים בתרופות כי הי לי בעבר כמה נסיונות התאבדות והאחרון לא היה פשוט ומאז הושג סוג של איזון נפשי.
מודה לכולם,
המיואש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שמדובר בעניין פסיכולוגי
שמוליק09/10/2015שלום רב.
אינני רופא.
יכול להיות שהסיבה לאכילת מאכלים משמינים היא פסיכולוגית; יש באכילה משהו מנחם. אם זה נכון, אז ניתן להשיג את האפקט המנחם בדרכים אחרות.
בהצלחה וכל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתכן
ע.09/10/2015היי שמוליק,
הכל יכול להיות, ויכול להיות שזה באמת נכון.אני לא יודע מה חזק יותר כבר-ההשפעה הכימית של הכדור או ההרגל שהתקבע כבר במשך כמה שנים.
אני פשוט מרגיש שכשהדברים האלו מונחים לי מול העיניים (ואצלי בבית לצערי מכניסים אותם) אני לא יכול לעמוד בפני הפיתוי. איזה עוד דרכים אתה מציע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי לאכול פירות במקום
שמוליק10/10/2015שלום רב.
גם בפירות יש מתיקות והם הרבה פחות מזיקים ומשמינים מאשר דברי מתיקה מלאכותיים ששמים בהם סוכר. יכול להיות שזו עצה ממש בקטנה, אבל אולי זה יעזור במשהו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי
ע.11/10/2015ניסיתי.לא עובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער. אין לי יותר מה להציע
שמוליק12/10/2015אבל שיהיה בהצלחה בכל מקרה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ע.12/10/2015תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניה דיפרסיהאורית כהן09/10/2015
בעלי אובחן כחולה במניה דיפרסיה והוא נהג מונית במקצועו האם יש סיכוי שיילקח לו הרשיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לחשוש
שמוליק09/10/2015שלום אורית.
אינני רופא.
יש סיכוי שייקחו ממנו את הרישיון, אם כי אני מטיל ספק רב. לי לא לקחו את הרשיון אחרי אישפוז כפוי, וישנם עוד הרבה אנשים שידוע לי שעברו אישפוז כפוי ולא לקחו להם. לא לוקחים רשיון כל כך מהר.
על כל פנים, גם אם ייקחו, המצב יכול להשתפר וע"י חוות דעת עדכנית יהיה ניתן לקבלו בחזרה, כך שבין כך ובין כך - אין יותר מדיי סיבה לחשוש. צריך להתמודד עם הבעייה, ולא לפחד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק אתה לא נהג מונית אני מניחה
ליאור13/10/2015פה מדובר ברישיון שזה הפרנסה שלו. משהו שצריך לתת עליו את הדעת בכובד ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההערה
שמוליק13/10/2015שלום ליאור.
תודה על ההערה.
אני חושב שאתה צריך לשאת קל וחומר פשוט. אם לי ולעוד הרבה אנשים שעברו אישפוז כפוי לא לקחו את הרשיון כאשר הרשיון הוא ממש לא הפרנסה שלנו, אז לנהג מונית שזו הפרנסה שלו ולקיחת הרשיון היא פגיעה הרבה יותר חמורה בו - אז חייבים סיבות ונימוקים הרבה יותר חזקים כדי להצדיק את הפגיעה בחירותו.
בכל אופן, את ההרגעה הזו צריך היה לקבל מהרופא המטפל, ובאמת לא ברור מדוע וכיצד העניין לא עלה לדיון בפניו. הוא אמור לדעת הרבה יותר טוב ממני מה המצב ובמקרה הצורך הוא יכול לתת חוות דעת על המצב שיכולה למנוע שלילת רשיון ואפילו לבטל אותה אם היא ניתנה.
אני שמח על גילוי הרגישות שלך לעניין.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2015רק אם לא מאוזן וללא פיקוח ומעקב רפואי פסיכיאטרי מסודר. זה באופן כללי לגבי רישיון נהיגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סרוטונין במוחמרק08/10/2015
שלום רב. שמי מרק , בן 24, סובל מocd ומטופל כבר כשנה בציפרלקס(בחודשים האחרונים 20 מג). רציתי לדעת מה קורה במידה ומפסיקים טיפול ממושך בתקופת ssri- יש פגיעה כלשהי ברמת הסרוטונין? פגיעה כלשהי במוח על פעילות החומר במוח?(ביותר פשטות.. נניח לאחר כמה שנים טובות של נטילת התרופה, ואז אני מפסיק(כמובן שלא בפתאומיות....), האם התפקוד נפגע? או שהוא יהיה זהה לתפקוד שהיה לפני נטילת התרופה(גיל 20 נניח)).
עוד שאלה קטנה(קצת טיפשית..שאלת ocd )- קראתי שעשו ניסוי על עכברים והצליחו לשנות להם את הנטיה המינית ע"י משחקים ברמת הסרוטונין... . אני מפחד שהתרופה תשבש לי את הנטיה.. . הגיוני?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק08/10/2015שלום מרק.
אינני רופא, אני סטודנט לפסיכולוגיה.
כיוון שלבעייה הנפשית ישנם כמה מרכיבים, ביניהם מרכיב פסיכולוגי. יכול להיות שהמרכיב הפסיכולוגי הוא המרכיב העיקרי אצלך, והמחסור בסרוטונין הוא רק הסימטום לכך, אז כאשר המרכיב הפסיכולוגי של הבעייה ייפתר - ממילא לא יהיה יותר צורך בהגברת הסרוטונין. בנוסף לכך, ישנם מחקרים שמראים שהטיפולים הפסיכולוגיים משפיעים על הכימיה במוח.
אם אתה שואל ממקום של סבל מתופעות הלוואי של התרופה, אז ניתן באמצעות טיפולים פסיכולוגיים להשיג את האפקט של התרופות, וכדאי לברר את העניין מול הרופא המטפל.
לא זכור לי על ניסוי שכזה מהקורס בפסיכולוגיה פיסיולוגית, אבל אני מניח שאצל בני אדם, אם בכלל קורה פגיעה בנטייה המינית, אז מדובר בתופעת לוואי נדירה מאוד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת סרוטונין במוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/10/20151. ההשפעה לאחר הפסקת SSRI - תורגש . זה מאוד אישי ..
OCD בהרבה מקרים יש מרכיב ביולוגי , שינוי בגרעין קאודט במוח ( בדרכ OCD בליווי ADHD וטיקים ). במקרה כזה , יש צורך בטיפול ממושך. באם מדובר במרכיב אובססיבי על רקע חרדה , פסיכולוגי , הפסקת טיפול , ומענה פסיכולוגי , לפעמים מספק.
2. שינוי נטייה מינית - אולי בעכברים עם רגישות מולדת , לגבי בני אדם, לדעתי , התשובה לא. במקרה של בעיה בזהות מינית ( מאז ילדות ) , ייתכן מרכיב טורדני כפייתי סביב הנושא.. המתעורר מאוחר יותר בחיים.
יונתן דוידאור
פסיכיאטר מומחה, פסיכותרפיסט
טיפול רפואי ופסיכולוגי בהיפנוזה
הוד השרון כפר סבא רעננה הרצליה
כפר שמריהו נתניה כפר יונה פתח תקווה יהוד
טיפול בהיפנוזה היפנוטראפיה טראנס רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)