מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתגלות למינון חדש - מירואיציק06/11/2015
שלום רב,
מזה כתקופה אני סובל מדיכאון. תחילה טופלתי במירו 30 מ"ג, אך לאחר תקופה של חודשיים ללא הטבה, הרופא העלה לי את המינון ל-45 מ"ג. כעת, לאחר 5 שבועות, עדיין איני מרגיש הטבה כלשהי.
אני יודע שטווח ההתסגלות למירו הוא 3-6 שבועות, אך האם הדבר גם נכון בהסתגלות למינון חדש או שההסתגלות למינון חדש צריכה להיות קצרה יותר ?
במילים אחרות, האם יש טעם להמתין שבוע נוסף בשביל הערכה מלאה של התרופה ?
תודה רבה,
איציק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, האם כדאי לפצל את המנה ?
איציק08/11/2015אני כרגע נוטל 45 לפני השינה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליתיום עם פרוזקמירי06/11/2015
שלום רב,
אני משתמשת כעשרים שנה בפרוזק 40 מיליגרם, בעקבות דיכאון קשה.
אני בת 64 .
בעקבות ארוע קשה במשפחתי, הוסיפו לי לתיום 450 מיליגרם, רמתו בדם היא 0.4 ובכל זאת חל שיפור ניכר במצבי , הרופאה הציעה לי לעלות ל600מג,אך מכיוון שאני מרגיש טוב, אינני רוצה "לנענע את הסירה" ,ובנוסף קראתי ששילוב בין פרוזק וליתיום הוא מסוכן ועלול לגרום לתסמונת סרוטונין, רציתי לדעת בבקשה אם זה כך גם במינונים שציינתי, כי אני מרגישה טוב בסך הכל,האם יש יתרון לעלית מינון הליתים?
תןדה רבה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אנונימי07/11/2015אם את מרגישה טוב אז למה להעלות את המינון?
שילוב של ליתיום ופרוזק, למיטב ידיעתי, אינו יכול לגרום לתסמונת סרוטונין, בכך שליתיום הוא מייצב מצב רוח, נהפוך הוא, הליתיום יגרום לכך שלא תכנסי למצב של סינדרום סרוטונין..
למי שיש נטייה להפרעה דו קוטבית, כשמשתמשים בנוגדי דיכאון במינון גבוה, נהוג להוסיף מייצב בכדי לא להכנס למצב מאני פסיכוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתיום עם פרוזק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/11/2015בדר'כ האיזון של ליתיום מבוסס על רמות בדם וקליניקה.
יש סיכון מסויים בשילוב.
יש להתייעץ עם רופא מטפלת, לה יש את הנתונים הקליניים לשיקול ותכנון הטיפול.
במקרה של ספק, מקובל חוו'ד שניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך שולחים הודעה פרטית בפורום?הידד לגראס04/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין אפשרות כזו.
שמוליק04/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לזכויות בריאות הנפשעלמה04/11/2015
שלום,
אני בת 23 ואף טיפול פסיכאטרי לא עזר לי עד כה, יש לי חרדה חברתית, או סי די, דיכאון וגם פסיכוזה...
זו האבחנה האחרונה שקיבלתי שלאורך כמה שנים שום טיפול תרופתי שלקחתי לא עזר.
כרגע, אני לא עובדת בגלל המצב שלי וזה כבר עניין שגרתי ולא מסוגלת לעבוד.
אני אשמח למעט בירור... איך העניין של "פיצויים" או איזה שהוא סכום כלכלי חודשי מגורם רלוונטי בעניין בריאות הנפש שיסייע לי מתבצע..
אם אני נפגשת עם פסיכיאטר שאמור להפנות את הביקורת על מצבי לגורמים הללו וזה נעשה, כמה זמן כל העניין הזה יכול לקחת והאם זה כרוך בעוד פגישות עם גורמים ופסיכיאטרים אחרים ?
השאלה שלי מגיעה מהכיוון הזה כי מאוד קשה לי עם הקטע הזה של פגישות עם אנשים ומטפלים ומעוניינת לדעת מעט על התהליך.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
הידד לגראס04/11/2015העזרה שיכולה להיות לך רלוונטית היא מביטוח לאומי ומסל השיקום בלבד.
אני כרגע נמצאת איתם בתהליכים ומה שבעצם את עושה זה להדפיס טפסים של 'נכות כללית'(יעזור לך מול סל השיקום להוציא דיור לימודים ותעסוקה) או 'הבטחת הכנסה ' (אם את רוצה רק מעט כסף)מהביטוח לאומי למלא ולהגיש לסניף הקרוב לביתך. ככל שתצרפי יותר דפי מידע על מצבך הרפואי מפסיכיאטרים שטופלת אצלם כך יש יותר סיכוי שיתנו לך אחוזי נכות.
צריך שעובד סוציאלי או כל איש מקצוע אחר שיכול לעמוד לאשותך יעזור לך בכל התהליך, זה לא פשוט להתנהל מול ביטוח לאומי ולהוציא מהם כסף וזה ץהליך שיכול להימשך 3 חודשים עד חצי שנה. אבל אם מגיע לך אין סיבה שתוותרי על זה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל וחשק מינימיכל04/11/2015
שלום, רופאת משפחה רשמה לי כדורי לוסטרל בגלל תקופה קצת קשה שאני עוברת והרגשתי מדוכדכת מאד. אני מרגישה טוב כעת, כבר 3 שבועות שאני מוטלץ את התרופה. העיה אחת היא שאני מאד ישנונית וחייבת לישון לפחו 10 שעות כל לילה מבלי להרגיש חיונית למחרת.
בעיה רצינית שניה היא שאמנם יש לי מצברוח אבל החשק למין נעלם כליל ואיתו גם היכולת להגיע לאורגזמה. דבר שמאוד מצער אותי ואת בן זוגי (אני בת 49)
אשמח להמלצה כיצד ניתן להתמודד עם המצב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל וחשק מיני - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/11/2015יש לברר אופציה לשנות טיפול, או להוסיף תרופה :
כגון מירו ( שגם משמינה ) , וולבוטרין וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטשילד 82תמר04/11/2015
האם מינון של 150 מילגרם וריספרדל 125 מילגרם נחשבת מינון גבוה לטיפול ב ocd? 2.למה נותנים אנטי פסיכוטי במינון נמוך נגד חרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטשילד 82 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/11/2015לא ברור מה התרופה SSRI
ניתן להניח שזה לוסטראל ( או סרנדה )
לפעמים נוגד פסיכוזה יכול לעזור במצבים של OCD
עם קושי להפריד בין מצב הגיוני ולא ( POOR INSIGHT ) וכן פשוט עוזר
לפעמים להשפעה של ה SSRI .
( קשור למסלול הדאגה במוח , WORRY LOOP , הסברים באתר שלי , ברדיו.. )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פבוקסיל, לוסטרל או פאקסט?הידד לגראס04/11/2015
איזו מבין שלושתן הכי מומלצת?
ובנוסף, מי יודע איזו מבין השלוש הכי יעילה גם לשימוש נגד ocd ותשישות כרונית???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פבוקסיל, לוסטרל או פאקסט? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2015הכי מומלץ לוסטראל.
ocd יש צורך במינון גבוה , זאת תחת המלצת רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל לסרוקסט יש אפקט מרגיע יותר
אני04/11/2015ביחס ללוסטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאל או רידיזןאני03/11/2015
מה מביניהם נחשב בטיחותי יותר מבחינת תופעות לוואי?
ומה מביניהם חוסם דופאמין בצורה חזקה יותר?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאל או רידיזן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/11/2015שניהם חוסמי דופאמין חלשים
מודאל נחשב יותר בטוח.
יש תרופות שיותר בטוחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מתכווין לתרופות מהדור החדש?
אני04/11/2015כי יש לי חשש מהם - שעלולות לגרום לסכרת (ולהשמנה), ואני בקבוצת סיכון לזה...
אשמח להבהרתך...
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מתכווין לתרופות מהדור החדש? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2015כן עדיף דור חדש
יש יותר בטוחים ותחת מעקב רפואי מסודר זה בטוח.
לגבי בחירת טיפול זה שיקול קליני. לשקלל את סך כל הסיכונים והתועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות! תרשה לי רק לשאול:
אני06/11/20151. האם מודאל יותר חלש מרידזין (לדוגמא: 50 מ"ג מודאל הוא אפקטיבי פחות מ-50 מ"ג רידזין)?
2. התרופה היחידה מהדור החדש שיכולה להתאים לי זה - דומפרידון. האם היא אכן עדיפה (מבחינת סיכוני תופעות לוואי, ומבחינת חסימת דופמין) על פני התרופות מהדור הישן?
המון תודה ושבת שלום!:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון יתר בפלוטיןנדב02/11/2015
אני עליתי בהוראת הפסיכאטר ל-5 כדורים של פלוטין 20 מ"ג כלומר 100 מ"ג ליום. הרוקח אמר לי שזה מינון יתר והמקסימום שמותר לפי הספרות המקצועית זה 4 כדורים של 20 מ"ג ליום.כלומר מקסימום 80 מ"ג ליום.
האם 5 כדורים של 20 מ"ג ליום זה מינון יתר?
המון תודה לכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון יתר בפלוטין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/11/2015בהחלט כן.
יונתן דוידאור
פסיכיאטר מומחה, פסיכותרפיסט
טיפול רפואי ופסיכולוגי בהיפנוזה
http://davidor.co.il
הוד השרון כפר סבא רעננה הרצליה
כפר שמריהו נתניה כפר יונה פתח תקווה יהוד
טיפול בהיפנוזה היפנוטראפיה טראנס רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפסיכיאטר! בבקשה חייבת תשובהגל02/11/2015
האם אפשר ומותר לשלב בין הכדור בוסברון (בוספאר) כדור נגד חרדה בלבד שגורם לתחושת נמנום ,לבין וולבוטרין כדור נגד דיכאון בלבד שגוורם לעוררות ומצב רוח טוב ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפסיכיאטר! בבקשה חייבת תשובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/11/2015ניתן לשלב,, ליזכור שוולבוטרין עלול להחמיר חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מינון מומלץ לדיכאון וחרדה ואיזו חברה?איריס02/11/2015
הי דר,
האם התוסף אינוזיטול מוכר לך? איזה מינון מומלץ לדיכאון וחרדה ואיזו חברה?
וכן האם סטבלון מוכרת לך? מתאימה לבייפולר 2?
המון תודה לך דר!
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/11/2015ממליץ להימנע מתוספי מזון ללא פיקוח
בדיכאון עמיד חומצה פולית משופרת יכולה לשפר: l-methylfolate
'ר יונתן דוידאור
פסיכיאטר מומחה, פסיכותרפיסט
טיפול רפואי ופסיכולוגי בהיפנוזה
הוד השרון כפר סבא רעננה הרצליה
כפר שמריהו נתניה כפר יונה פתח תקווה יהוד
טיפול בהיפנוזה היפנוטראפיה טראנס רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רידזין 75 מ"ג ליום - מינון נמוך?אני01/11/2015
האם רידזין במינון 75 מ"ג ליום נחשב כמינוןו נמוך או שזה מינון בינוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם רידזין ניתן גם לטווח ארוך
אני01/11/2015גם לטווח של שנים ארוכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרידזין
משה02/11/2015רידזין הוא סם אנטי-פסיכוטי קשה מהדור הראשון. הוא גורם לטארדיב דיסקינזיה גם במינונים נמוכים כמו 75 מ"ג. תזהר ממנו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אקח רק 50 מ"ג עדיין זה בעייתי?
אני02/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אלפרלידירדן01/11/2015
שמי ירדן, אני מעדכן פה לאחרונה באופן תדיר. כרקע, אני מטופל בפרוזק כבר 10 + שבועות, ואכן שמתי לב שיש שיפור ברמת החרדה שלי במקומות חברתיים, אבל עדיין לא כמו שציפיתי... אני עדיין חרדתי במצבים מסויימים, אני עדיין יכול למצוא את עצמי מתעסק במחשבות רעות, על זה שאנשים חושבים עלי דברים רעים, ועדיין התרופה לא עוזרת כמו שחשבתי... אני על 40 מ"ג ביום... היום לקחתי אלפרליד מ"ג אחד, ושמתי לב שאני מרגיש ממש משוחרר, ונינוח פתאום, זאת ההרגשה של האלכוהול, ה"שחרור" של האלכוהול, הכיף והקלילות הבלתי פוסקים ליד אנשים... יש כמובן תופעות לוואי, של נמנום ועייפות. אבל השאלה שלי היא, האם הפרוזק בסופו של דבר יגרום לי להיות נינוח כמו שאני על אלפרליד? (אני גם רוצה להימנע משימוש בכדור הזה כי הוא "ממכר" ואני לא רוצה להגיע למצב שאני מפצח אותו כמו גרעינים)... האם כדאי להחליף כדור לציפרלקס, סרוקסט, לוסטרל, או אפקסור, על מנת להרגיש את הרגשת הנינוחות הזאת (ההרגשה שהכל בסדר...) שאני על אלפרליד... אני ממש מבקש מה' שאני בסופו של דבר ימצא את כדור ה SSRI שישאיר אותי במצב רוח כזה של נינוחות, ומלא בשמחה כמו היום... מתי אני אגיע לזה? ומה הייתם ממליצים? :)))))) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכירה את ההרגשה שתיארת עם האלפרליד
גל02/11/2015אני לא רופאה
אבל אני יודעת שאלפרליד הוא מסוג הכדורי ההרגעה המיידים.
כשלקחת אלפרליד הלחץ והחרדה שלך ירדה משמעותית ובגלל זה הרגשת הרגשה טובה אבל אתה צריך לששאול את עצמך אם זה שווה את מחיר העייפות והנמנום שזה גובה ממך.
כדורים מה SSri פחות גורמים לתחושת עייפות וכבדות כמו האלפרליד והוואליום והוואבן ולכן משתמשים בהם יותר בקרב חולים שסובלים מחרדות ודיכאון.
אני לא הייתי ממליצה לך להתמכר לאלפרליד..
אלא לקחת רק במצבי חרדה ופאניקה קיצוניים או בלילות שממש קשה לך להירדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל לעומת רסיטלמורן01/11/2015
שלום
בעקבות חרדה ודאגנות יתר, אני לוקחת רסיטל 20 מ"ג והשינה שלי ממש גרועה.
אני מתעוררת 8-10 פעמים בלילה כאילו משהו מפריע לי בראש להירדם ולהיכנס לשינה לחלוטין וגם הרסיטל גורמת לי לתאבון.
האם התרופה לוסטרל יכולה לסייע לי עם הבעיות של הרסיטל?
האם ללוסטרל תופעות לוואי קשות?
אשמח לדעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל לעומת רסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/11/2015שייכים לנשפחת ssri
לוסטרטל תרופה מאוד בטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות שנגמרהירדן01/11/2015
בס"ד
שלום רב דוק...
אני חייבת ייעוץ והכוונה בנוגע לעניין משמעותי עבורי.
לפני כחודש יצאתי ממערכת זוגית של 10 שנים.
פרודתי במצב נפשי לא טוב היא מאיימת לפגוע בעצמה היא מרגישה רע מאוד ולא מוכנה לקבל שום עזרה למרות שאני מתחננת לעזור לה.היא קובלת לי את הידיים שלא אספר לאף אחד כולל משפחתה על המצב.אני מרגישה שהכל על הכתפיים שלי.כל החודש של הפרידה היא נהגה בקיצונית כמו לשבור את הבית לקחת כדורים שלחה מיליון הודעות כמה אני אשמה והרסתי לה את החייל.היא מסרבת לשחרר.הכרתי בחורה חדשה וטוב לי במקום הזה.פרודתי הספיקה כבר לשלוח למשפחה שלה הודעות שאני לא טובה ושירחיקו אותי מהבת שלהם.היא גורמת לי נזק נפשי עצום.
אני סובלת מחרדות המון שנים מ ocd ומהפרעת אישיות גבולית.זה אובחן על ידי פסיכאטר.אני במצב נפשי לא טוב אבל בוודאי לא אובדנית ברוך השם.מרגישה סבל עצום.היא מסרבת לשחרר לא מפסיקה לשכנע אותי שנחזור והיא תשתנה אני לא רוצה בשום אופן.מרגישה תסכול אשמה בלבול וכאב עצום.
דוקטור הצילו מה עושים במצב כזה איך עוזרים לה איך יוצאים מזה אני לא יודעת מה לעשות.
תודה רבה ויום מבורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)