מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףשחר31/08/2015
שלום, אני חייבת התייעצות אני בת 29 נשואה לפני חודש הרגשתי באופן פתאומי לחץ בעין ותחושה של סחרחורת ולחץ שבאו אחרי תקופה ארוכה של סטרס כרוני (אני גם בטבעי שלי בחורה לחוצה), אלא שמאז אני לא מצליחה לחזור לעצמי בכלל, כל מה שאני חושבת עליו אני מרגישה שהוא חל עליי וזה מתמשך ולא עוזב אותי, ישבתי בבית אימי כשלפתע הרגשתי תחושת הזעה ולחץ שבוע אחרי המקרה ואז חשבתי לעצמי שאולי אני קלסטרופובית ומאז זה לא עוזב אותי, כל פעם שאני נכנסת למקום סגור אני מרגישה את אותה התחושה ואז נסעתי עם בעלי בכביש מהיר ופתאום הרגשתי שוב לחץ וזרמים בראש ומאז אני בקושי מצליחה לצאת מהבית התחושה של הבחוץ גורמת לי לחץ וכשאני הולכת ברחוב הראש שלי כל הזמן טרוד בזה, איך יכול להיות שהפכתי גם לקלסטרופובית וגם אגרופובית ביחד??? ואז נכנסתי לפורום וניסיתי לקרוא באינטרנט מה יש לי וקראתי שיש דבר כזה שנקרא ״מחשבות טורדניות״ ומאז אני מרגישה שזה חל עליי כי המוח שלי כל היום טרוד במחשבות וכל פעולה מאז שאני עושה אני מנסה להבין אם זה חלק מהמחשבות הטורדניות, גם קראתי שיש דבר כזה שנקרא התקפי חרדה ומאז הגוף שלי כל היום בתחושות של הזעה קרה, זרמים בראש, תחושות נימול בידיים!! אני לא יודעת מה לעשות!! גם השינה שלי כבר לא טובה אני מרגישה שאני במין לופ כזה של מחשבות שיוצרות מציאות אני לא עובדת כבר שנה ועכשיו אני בחיים לא אצליח למצוא ככה עבודה מבחורה שלמדה תואר ראשון, חרוצה ובעלת מוטיבציה הפכתי להיות מלאת פחדים ולא מתפקדת!! איך יכול להיות שבגלל מקרה פתאומי כל עולמי נפל עליי? לא מסוגלת להיות במקומות סגורים לא פתוחים לא לישון לא לאכול!! הבסיס של המחשבות שלי הוא שקראתי שיש דבר כזה שנקרא ״הפרעת חרדה מוכללת״ והמחשבה הזאת נותנת לי לגיטימציה להרגיש ככה כי אני מתחילה להאמין שאולי מזה אני סובלת!! הידיעה שיש דבר כזה שנקרא התקפי חרדה גם הוא מטריד אותי כי עכשיו כל פעם שאני אחשוב על זה אני ארגיש את זה!! איך חוזרים למסלול חיים תקין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוי ואבוי...
שמוליק31/08/2015שלום נועה.
אינני רופא.
לפחות לפי התיאור שלך, הקריאה האניטרנטית על כל מיני הפרעות פסיכולוגיות, גרמה לך את כל החרדות, לחשוב שההפרעות האלו קיימות אצלך, וכנראה שזה גם גרם לך גם לחשוב שלא ניתן בכלל להתמודד עם ההפרעות האלו...
נראה לי שצריך לתת חומר נוסף מרגיע; ניתן להתמודד עם ההפרעות האלו!!! כנראה שלא היה מספיק חומר על כך, או שמשום מה התמקדת יותר בתיאורים של בסימפטומים של ההפרעות האלו, מאשר בדרכי הטיפול.
אם זה מעודד אותך, אז אני אגיד שהיו לי ארבעה אישפוזים וחוץ מהאחרון, כולם היו במצב פסיכוטי חריף. הנתונים הסטטיסטיים לא היו משאירים לי שום סיכוי לחזור לחיים טובים ותקינים, אבל זה קרה...
אמנם נכון שמצבים פסיכוטיים וחרדות הן דברים שונים, אבל יש גם אנשים שהתמודדו בהצלחה עם חרדות הפרעות טורדניות כפיתיות (OCD), וכל שאר ההפרעות הפסיכולוגיות, וצריך להתעודד.
אז מה שאני מציע, זה לקחת מסרים מעודדים שגם אם יש לך הפרעות כאלו - אז ניתן להתמודד איתן, ושיהיה בהצלחה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמוליק איזה מותק אתהליאור31/08/2015
שאתה עוזר ומעודד. ותורם מנסיונך האישי. שתהיה בריאות טובה לכולנו גם נפשית וגם פיזית. שנה טובה. ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה שירה.
שמוליק31/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף טסטוסטרוןטל30/08/2015
מרגיש שהמוח כל הזמן מייצר איזה הורמון שגורם לי להיות מרחף כל היום,לא להצליח לחשוב,ופשוט לשבת רגוע ימים שלמים ולילות שלמים בלי לעשות כלום. מה המוח שלי מייצר? מרגיש שאיזה בלוטה עובדת ממש מרגיש את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה גם גורם לאוטיזם לתהליך של אוטיזם
טל31/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף טסטוסטרון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015הכי פשוט לעבור בדיקה פסיכיאטרית ולאחר מכן בדיקה גופנית כולל בדיקת דם בקופ'ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלאגן כדורים..מאיה30/08/2015
שלום,יש לי כמה שאלות..
קודם כל אני מאובחנת עם הפרעות קשב וריכוז (HDAD) ויש לי גם הפרעות שינה...
בקשר להפרעות קשב-אני לקחתי שנה וחצי ריטלין ובחצי שנה האחרונה עברתי לקונצרטה 54...
ובשנה האחרונה התחלתי לקחת גם סטילונקס וואבן לשינה והרגעה והתחלתי גם לעשן סיגריות..
הסדר יום שלי :אני לוקחת מוקדם ב6 וחצי בבוקר קונצרטה וב7 וחצי בבוקר היא מתחילה להשפיע..
ברבע לשמונה בבוקר אני מעשנת 2 סיגריות
ב9 בבוקר:אני לוקחת ואבן אחד להרגעה
ב12 בצהריים :אני מעשנה עוד 3 סיגריות
בסביבות 7 וחצי בערב אני מתחילה להרגיש 'ריבאונד' (כי נגמרת השפעת הקונצרטה)
אז אני לוקחת חתיכה קטנה מהקונצרטה ונכנסת למין בילבול כזה בלילה לוקחת סטילונקס או וואבן או לוריבן...
הסתבכתי לגמרי מכל התרופות האלה והייתי שמחה אם היה אפשר לעשות לי קצת סדר בראש מה מותר לקחת ביחד ואיך פותרים את הבלאגן הזה...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלאגן כדורים.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015רק רופא מטפל, אשר מכיר היטב את הקליניקה יכול להמליץ באופן מקצועי.
מומלץ להפחית בממריצים ( קפה, משקאות אנרגטיים, קולה ואו סמים)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודל נותן ביטחון עצמי גבוהמנחם29/08/2015
שלום רב
ברצוני לשאול,האם הכדור מודל במינון 50 מ"ג באמת הוא מחזק את הביטחון
העצמי ?
כי מאז שאני לוקח את התרופה הזאת,יש לי המון ביטחון ,ואני ממש לא מפחד
מאף אדם
האמת שזה באמת דבר טוב,ואני מאוד שמח על זה
רק
רציתי לשאול:
האם התרופה הזאת,גורמת לכך שיש לי עכשיו ביטחון עצמי מאוד גבוה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודל נותן ביטחון עצמי גבוה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015במינון 50 מ'ג , מודל תורם לרגיעה.
בטחון עצמי מהווה מרכיב פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מוכללת g.a.dאילנה29/08/2015
שלום, אני בת 40 סובלת הרבה שנים מהתקפי חרדה חזקים וחרדה כללית שמלווה אותי הרבה זמן, בעבר הרחוק לקחתי פלוטין וזה קצת עזר לי והתחזיר אותי לתפקוד תקין. לאחרונה יש ממש החמרה, אי שקט, חוסר חשק לכלום תופעות גופניות קשות וכו' כאמא לשני ילדים ואישה עובדת נורא קשה לי לתפקד, לא ישנה בלילות. הפסיכיאטר שלי ניסה עלי כבר כמעט את כל התקופות ממשפחת ssri והתייאש כבר אמר עוד לנסות וולבטרין שזו תרופה ממשפחה אחרת אבל כתוב עליה שזה נגד דכאון מג'ורי ומעורר ועושה חרדות אז איך יותר גרוע ממה שיש? גם ככה מרוב ייאוש יש לי מחשבות אובדניות! אני פוחדת להתחיל אותה כדי להחמיר את מצבי עוד יותר. בבקשה תעזרו לי! מה דעתכם, מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אלי29/08/2015אולי תנסי רופא אחר גישה אחרת אולי יראה את המצב שלך באור שונה יחליט על תרופה אחרת.
כמובן צריך רופא שמכיר אותך טוב ולא ככה סתם על רגל אחת.
מניסיון עם וולבוטרין היא באמת טובה לדיכאון ובאמת מעוררות חרדות בהתחלה גורמת לבחילה אבל על כל אחד זה משפיע אחרת ואולי אצלך יהיו תופעות אחרות
נראה לי שבמקומך הייתי הולך לרופא אחר אבל מישהו רציני ומישהו רציני זה בדרך כלל פרטי ועולה הרבה.
תשתדלי לא לשקוע במחשבות שליליות ואובדניות החיים טובים מאוד ויפים ושווה להתאמץ בשביל לפתור בעיות ולחיות יותר טוב זה גם אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת SSRI על רמות טסטוסטרוןרועי29/08/2015
שלום רב,
אני מטופל שנתיים ב-SSRI (מסוג ציפרלקס), שמתי לב למספר תופעות לוואי אשר אני יכול לקשרן חד משמעית לירידה ברמות טסטוסטרון כגון:
חוסר ליבידו וחשק מיני, הפרעות זיקפה, השמנה, עייפות ועוד.
האם תופעות הלוואי הללו נגרמות כתוצאה מירידה בטסטוסטרון או כתוצאה משינוי אחר במנגנונים בגוף?
אם כן אולי אפשר לטפל בתופעות הלוואי הללו בעזרת ג'ל טסטוסטרון או משהו שיעזור להעלות את רמות הטסטסטורון בגוף.
אודה לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת SSRI על רמות טסטוסטרון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015בהחלט ייתכן השפעה של ציפרלקס על פרופיל הורמונלי,
במיוחד תחת מינון 15 או יותר מ'ג.
מומלץ בדיקת דם בקופ'ח - בירור פרופיל הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מכדוריםליה28/08/2015
אני לוקחת במשך שנה ציפרלקס 10 מ"ג
עליתי במשקל מאז אבל לא האשמתי את הכדור כי יש לי התקפי אכילה
למרות שאני עושה המון ספורט
לפני חודש התחלתי עם טגריטול 100 אחכ 200-אחכ 300
עכשיו ירדתי ל200 שוב
והרופא הבטיח לי שזה לא יגרום לעלייה במשקל כי עליתי המון
ועכשיו חודש אחרי אני ממש התנפחתי נכון היו גם התקפי אכילה
אבל שוב אני עושה המון שפורט
אני לא אמורה להשמין ככה
וגם רב הזמן התזונה שלי היא בריאה
חוץ מהתקפים שאז אני אוכלת סוכרים ושומנים
האם טגריטול גורם לנפיחות ?
אולי זה בגלל השילוב של הציפרלקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות מכדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015טגרטול יחסית לתרופות אחרות , לא מאופיין בעליה במשקל.
תחת ציפרלקס יש סיכוי לעליה במשקל, במיוחד אם יש שינוי הורמונלי.
מומלץ בדיקות דם, בירור פרופיל הורמונלי
FSH LH TSH T3 T4 אסטרוגן טסטוסטרון..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבותשחר27/08/2015
שלום יש לי שאלה שממש מטרידה אותי אני בזמן האחרון מרגישה שאני שקועה בתוך המחשבות של עצמי כאילו כל היום אני חושבת ומרגישה שכל מה שאני חושבת עליו הוא נכון, זה קרה מאיזה אירוע פתאומי של טשטוש בראיה אחרי תקופה מאוד לחוצה של כשנה ומאז אני לא אותו הדבר אני לא עובדת כשנה ועכשיו רוצה לצאת לעבוד אבל אני מרגישה שאני לא יכולה כי הראש שלי טרוד רק במחשבות אני מרגישה שאני מזינה את הפחד של עצמי ובגלל כל המחשבות שלי זה באמת מתגשם כמו נבואה שמגשימה את עצמה, העניין הוא שזה בא לידי ביטוי גם בתסמינים גופניים, חשבתי לרגע שאני קלסטרופובית כי הייתי בבית של ההורים שלי והרגשתי פתאום הזעה ולחץ (שמאוד ייתכן שהוא סתמי) ומאז בכל פעם שאני נכנסת למקום אני מרגישה את אותם התסמינים של הלחץ וההזעה, אני יודעת שאני לא באמת קלסטרופובית אבל לא יודעת איך להשתחרר מזה מעין תחושה של מעגל שלא נגמר של מחשבות שהופכות לרגש ולתגובה פיזית וחוזר חלילה, אני מודעת לזה שחוסר התעסוקה שלי רק מלבה את המחשבות אבל כרגע מרגישה שאני לא יכולה לעבוד בגלל התסמינים הפיזיים
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתעודד ולהתמודד
שמוליק27/08/2015שלום טל.
אינני רופא.
קודם כל, עצם הפנייה לפורום מראה על פעילות אקטיבית בניסיון להתמודד, ואני מעריך את הפעולה הזו.
זה באמת מצער שהמצב כך, שנה בלי עבודה, מצב שמשפיע גם על מצב הרוח וגם השפעות פיסיולוגיות, שפחות מאפשרות לחפש עבודה ואין לדבר סוף...
למרות התיאור המפורט, נראה לי שיהיה קשה לתת אפילו קצה של כיוון מבלי לבדוק את העניין בצורה יותר מסודרת ומקיפה; צריך לבחון את התסמינים - גם הפיסיולוגים וגם הפסיכולוגיים - ויכול להיות שיהיה גם צורך בייעוץ תעסוקתי שייתן סיוע טכני במציאת עבודה.
בכל אופן, אני מאמין שאת יכולה לצאת מהמצב, ותצליחי לצאת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דה פרסוניליזציהגבי26/08/2015
אני סובל שנים מדה פרסונליזציה,אני סובל מההפרעה מגיל 15ואני כהיום בן 21,בנוסף לכל זה אני גם סובל מocd חריף,ואני ממש רוצה לדעת מה סיכויי ההחלמה שלי אם בכלל,לקחתי כבר הרבה סוגי תרופות והם לא עזרו בשיט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי טיפולים פסיכולוגיים?
שמוליק27/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדה פרסוניליזציה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2015לגבי סיכויי הצלחה , קשה להגיד ללא בדיקה עדכנית , התייחסות לטיפולם עד כה, פרופיל אישיותי, שימוש בסמים .. התמכרויות ועוד..
חשוב למצות טיפול תרופתי וכן לשלב CBT ואו היפנוזה ..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים נגד דכאון: חשק מיני ומאניהירדן26/08/2015
שלום, יש לי שתי שאלות.
1) האם סימבאלתה 90 וטראזודיל 100 (לפני שינה) יכולים ליצור מצב היפומאני?
האם התקף היפומאני תמיד קשור בהפרעה ביפולארית?
בעלי נטל כדורים רבים שהפסיכיאטרית ניסתה עליו בשל הפרעת אישיות גבולית-לפי דעתה.
(ציפרלקס,סרוקוואל,אטומין,ריספרדל,אדרונקס,מירו,אפרסור,אנאפרניל,רסיטל ועוד)
*האם ניסיונות אלו בסופו של דבר עלולים לגרום להתקף היפומאני?
2) מאז כל ההיסטוריה של הטיפול הזההחשק המיני שלו נעלם וזה מאד מכעיס אותנו ומתסכל.
לפני ה״טיפול״ התרופתי הזה היה לו יצר מיני ואפילו מוגבר לעיתים..
התייעצנו איתה לגבי זה ולא קיבלנו שום מענה מועיל.
זה פוגע לנו בזוגיות ולבעלי זה פוגע בדימוי העצמי ואף במצב רוח.
אשמח למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר התייחסות לשאלה?
ירדן02/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מניח שהרופאים בחופשה
שמוליק02/09/2015שלום ירדן.
אינני רופא.
מדובר בתרופות אנטי-פסיכוטיות ואנטי-דיכאוניות.
ירידה בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי שכיחה וידועה גם של תרופות אנטי-פסיכוטיות וגם של תרופות אנטי-דיכאוניות.
אינני יודע מדוע כשכתבת טיפול תרופתי שמת את המילה טיפול בתוך גרשיים. אני מניח שאת כנראה לא כל כך מרוצה מהטיפול.
ניתן להתגבר על הבעייה באמצעות טיפולים פסיכולוגיים ללא טיפול תרופתי, אך לא כדאי להפסיק מבלי להתייעץ עם רופא.
כדאי לבחון את האפשרות הזו עם הרופא המטפל, או לחילופין לבדוק עם רופא אחר האם האופציה הזו אפשרית בנסיבות העניין.
אני רוצה לציין שאני יכולתי להפסיק את הטיפול התרופתי לאור הצלחת הטיפולים הפסיכולוגיים אע"פ שהייתי אחרי ארבעה אישפוזים וכולם חוץ מהאחרון היו במצב פסיכוטי חריף, ובמצב כזה ממש לא מקובל להפסיק טיפול תרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמולק-קודם כל תודה!!
ירדן04/09/2015אני שמחה מאד לקרוא שמצבך השתפר ואתה חש בטוב!
את המילה שמתי בגרשיים, כפי שכתבת כי אני לא מרוצה מאופן הטיפול..
אני חשה שהנזק שהוסב לנו רב על התועלת,אם היא קיימת בכלל.
הרופאה המטפלת לרוב רק משנה את התרופות או המינונים, ואני חושבת שהדרך הזו מיצתה את עצמה.
אני כן הייתי שמחה אם אחד הרופאים מהפורום היה עונה על שאלתי בקשר למאניה/היפומאניה.
אני ממש מודה לך שהתייחסת לשאלתי ופרטת בתכובתך מהידע שלך.
מאחלת לך בריאות איתנה וכל טוב.
ירדן א׳* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאןיונתן24/08/2015
שלום אני מקבל 0.4 מ"ג פרפנאן פעמיים ביום הרופא נתן לי את זה כנגד מחשבות טורדניות קשות ששום ssri לא עזר לי השאלה האם פרפנאן עוזר במצבים שssri לא עוזר ואם הוא עוזר כמה זמן לוקח לכדור להשפיע תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2015יש קושי לענות. מאוד חשוב לדעת מה השיקולים הקליניים של הרופא. הטיפול באובססיות מבוסס על פעילות סרוטונין אך לעתים נוגדי פסיכוזה יכולים לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשישות בעקבות זריקהנורית24/08/2015
בני (בן 40) מקבל זריקה אחת לחודש היות והוא סובל מסכיזופרניה.
שם הזריקה: דקינט 4 מ"ג.
הבעיה שהוא סובל מתשישות, מרבה לישון והתיאבון ירד. האם תופעות אלו יחלפו עם הזמן? האם אלו תופעות נורמליות? מה אפשר לעשות?
יש לציין שהוא החל לקבל את הזריקה מלפני שבועיים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק24/08/2015שלום נורית.
אינני רופא.
דקינט הוא תרופה נגד תופעות לוואי של תרופות אנטי-פסיכוטיות.
מן הסתם, הבן שלך מקבל תרופה אנטי-פסיכוטית כיון שזהו הטיפול התרופתי הבסיסי נגד סכיזופרניה.
התופעות שאת מתארת יכולות להיות תסמינים שליליים של המחלה, אך ייתכן שמדובר בתופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות; לא ניתן לקבוע בוודאות.
אם מדובר בתופעות לוואי, אז ניתן להתגבר על המחלה באמצעות טיפולים פסיכולוגיים ללא טיפול תרופתי; תוך כדי הטבת המצב הקליני, ניתן להוריד מינונים עד להפסקה מוחלטת (כמובן על פי המלצה ומעקב של הרופא המטפל).
כדאי לבדוק את העניין מול הרופא המטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה אנרגיה מהצומחהידד לגראס24/08/2015
היי
לאחרונה ניסתי את משקה האנרגיה push של חברת אלטמן שמורכב מרכיבים טבעיים בלבד מהצומח
והעיקרים בהם: גינקו בילובה, גוארנה וסמבוק שחור.
יום אחרי הרגשתי שהדיכאון והחרדות שלי הגיעו לרמה אחרת.... ונעשתי אפטית ומוצפת במחשבות (שהיו קימות והתחזקו). הראש כבד ומסוחרר..
האם יכול להיות קשר לרכיבים מהצומח? כיוון שראיתי שאנשים רושמים כאן על גראס שגורם להזיות,דיכאון ,אפטיות וכ'ו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
הידד לגראס25/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם הרואין ומריחואנה זה מהצומח
שמוליק25/08/2015שלום גל.
אינני רופא, בינתיים רק סטודנט לפסיכולוגיה.
ישנם הרבה סמים שמופקים מהצומח, כך שאם לקחת איזה חומר שמקורו מהצומח - אין בכך שום ערבות שלא מדובר בסם מסוכן.
סוף כל סוף הרואין חשיש ומריחואנה הם גם כן סמים שמקורם בצומח.
אני מקווה שתהיה גם תשובה מהרופאים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי הייתה את אותה הבעיה
מנחם29/08/2015אני גם שתיתי את המשקה האנרגיה הארור הזה PUSH של אלטמן
יום
למחרת הרגשתי על הפנים,דיכאון חזק מאוד,חרדה,מתח רב,והתפרצות זעם
לפי
דעתי אסור לשתות את זה,זה פשוט רעל
אפילו
משקה אנרגיה BLU או AXL בהרבה יותר בריאים וטובים
מהרעל
הזה של אלטמן
שנקרא
push* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך נדע שזה אכן מזה?
הידד לגראס29/08/2015:/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר?
הידד לגראס31/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאן תופעות לוואיעדי23/08/2015
שלום רב,
אני בת 62 ולוקחת פרפנאן 8 מיליגרם ליום כ- 6 שנים. מזה כמה שנים אני סובלת מנוקשות שרירים בעיקר לאחר קימה מישיבה או משכיבה, ולוקח לי זמן עד שאני מתיישרת ומשתחררת מהכאב. כמו כן יש לי התכווצויות ברגליים בזמן ההליכה.
שאלותי הם:
1. האם זה יכול לנבוע מהשימוש בפרפנאן?
2. יש לי ירידה חדה בחשק המיני, האם זה נובע מהתרופה?
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנאן תופעות לוואי - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור24/08/2015שלום רב,
התופעות שתיארת יכולות להיות קשורות לתרופה אך לא בהכרח ויתכנו גם סיבות נוספות. כדאי לפנות לבדיקה של הרופא המטפל כדי לברר את הסיבה ולשקול במידת הצורך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)