פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות נגד חרדה ותופעות לוואי
    תומר
    30/09/2015

שלום
    בעקבות בעיות של חרדה (שהתגברו עד כדי חרדה כללית),
    התחלתי לקחת כדורים בהמלצת פסיכיאטרים.
    התחלתי עם צירפרלקס, כבר במינונים נמוכים נתקלתי בתופעת לוואי (חוסר יכולת להגיע לסיפוק מיני) ולכן נטשתי את הטיפול לאחר מס' חודשים.
    עברתי לאיקסל, שם כבר לקחתי מינונים מלאים (עד 100 מ"ג). התרופה עזרה לחרדות, אבל גרמה לבעיית אונות די קשה, עד כמעט חוסר תפקוד מיני. לאחר כשנה הפסקתי גם טיפול זה.
    ניסיתי גם תרופות נוספת, לא היה מוצלח (למשל וולבוטרין שגרם רק להעצמת החרדה).
    הבנתי שתרופות אלו מכסות את שני הסוגים העיקריים של טיפול בחרדות. האם יש סוג נוסף של טיפול? האם אפשר להניח שתרופה מאותו סוג (למשל פרוזאק וציפרלקס) תשפיע עלי באופן דומה? או שאולי נגזר עלי להשתמש בתרופות האלו ולוותר על התפקוד הנ"ל?
    ביינתים החרדות רק הולכות ומתגברות, ואני מרגיש שאני מתחיל לקחת יותר ויותר קלונקס, ומרגיש את הלחץ יותר ויותר במשך הזמן (גם בעוצמות, גם במשך וכו').
    מאוד אודה לעצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר לנסות טיפולים פסיכולוגיים

שמוליק
    05/10/2015

שלום תומר.

אינני רופא.

אם הטיפולים התרופתיים גורמים לסבל - אפשר לנסות טיפולים פסיכולוגיים. יכול להיות שייקח יותר זמן עד שתהיה השפעה של הטיפולים, אבל אולי זה הכיוון הטוב והנכון עבורך.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחופה לוסטרל
    אור
    30/09/2015

לאחר שנים של נטילת 10 ציפרלקס בעקבות חרדה כללית והתקפים עברתי ללוסטרל..3 שבועות 50, אחכ 75 ועכשיו כבר שבוע עם 100. יש לי חוסר מצב רוח וחרדות. ידוע לי שגם בגלל החגים....לוקחת כול יום בנוסף 3 טיפות ריבוטריל. עוד כמה זמן "לסבול" ולתת הזדמנות לתרופה להוכיח את עצמה? לא להילחץ מהחמרה?

לקביעת תור
    סגירה
    דחופה לוסטרל

הוספת תגובה

• טיפול

יוני
    02/10/2015

באופן עקרוני תוך חודש צריך להיות שיפור מסויים
    אם אין שיפור - ספר אם התרופה הזו תעבוד ויש לשקול תרופה אחרת
    בברכה ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחופה לוסטרל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/10/2015

ציפרלקס מאוד פוטנטי
    יש לאפשר 100 מ'ג לפחות שבועיים - 3
    ולישקול לעלולת
    יש לברר גורמים אחרים , כגון מרכיב פסיכולוגי, גורמי דחק סביבתיים, ממריצים, מצב גופני ועוד....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת לוואי
    אלי
    28/09/2015

מה מבין התרופות גורם לתופעת לוואי של מעין רוק סמיך ולבן (כמו טיפת דבק) שנדבק לשפתיים התחתונות והעליונות? אודה לכם לקבלת תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעת לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

יוני
    02/10/2015

תרופות שמשפיעות על קולטנים h
    כגון מירו עלולות לגרות לתופעה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב סרטרלין -וולבוטרין
    אריק
    28/09/2015

שלום רב,
    אני גבר בריא בן 28 ,נוטל 50 מ"ג סרטרלין במשך מספר שנים לטיפול בחרדה ודיכאון . הסרטרלין עוזר אך פוגע מאוד בחשק המיני , דבר שלעיתים גרם לי להפסקת הטיפול (יש לציין שניסיתי מספר לא מבוטל של תרופות במטרה למצוא תרופה ומינון כך שתופעות הלוואי יהיו מינימליות). ישנם דיווחים כי שילוב וולבוטרין מוריד את תופעות הלוואי המיניות בתרופות ממשפחת הSSRI/SNRI.
    בעבר כבר נטלתי וולבוטרין (ללא שילוב עם תרופות אחרות) , והוא גרם לי להחרפת החרדה ולנדודי שינה . העניין הוא שבארץ המינון הנמוך ביותר הינו 150 מ"ג וזהו כדור בשחרור מושהה.
    שאלתי היא האם ישנה סכנה בחציית הכדור (על אף האזהרה בעלון לצרכן ) ובשילובו עם סרטרלין . ידוע לי שזה פוגע במנגנון השחרור המושהה אך עדיין מדובר במינון קטן יחסית של 75 מ"ג ...?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב סרטרלין -וולבוטרין

הוספת תגובה

• חציית כדור

יוני
    02/10/2015

היי
    אם אתה חומה כדור עם שחרור מושהה
    תיקח בתחילה 1/4 מהכדור לכל היותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב סרטרלין -וולבוטרין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/10/2015

לא מומלץ לחצות. לשוב לטפל בחרדה ראשית סרנדה. טיפול פסיכולוגי כגון cbt..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זועק לעזרה. מינון: SEROQUEL ו-MIRO
    איציק
    28/09/2015

שלום רב,

אני פונה לעזרה פה כי אני מרגיש שהמינון שהרופא הפסיכיאטר, שנפגשתי איתו מס' פעמים, לא עוזר לי. כמו כן, תזרים המזומנים שברשותי אוזל, אז אין לי אופציה להיפגש שוב פעם עם הרופא.

מזה 9-10 שנים אני סובל מאפיזודות חוזרות ונשנות של דיסתמיה ודיכאון. תחילה טופלתי בציפרלקס, 10 מ"ג, אך הרגשתי שזה לא משפיע עלי.
    לאחר מכן עברתי ללוסטרל, תחילה 100 מ"ג ולאחר מכן 200 מ"ג. הלוסטרל אכן עזר העלה לי את המצב רוח וגרם לי להרגיש נפלא, על סף ההיפומאניה. אך ההשפעה הייתה לא יציבה, 5 ימים הרגשתי נפלא, על גג העולם, ואז ללא סיבה מסוימת, המצב רוח שלי צנח לקרשים, וסיפטומים הדיכאון חזרו. כך זה חזר חלילה: 5 ימים נפלאים, 5 ימים בקרשים.
    בנק' זו אובחנתי כחולה ציקלותמיה וטופלתי ב-200 למיקטל. החזקתי את הטיפול במשך תקופה ארוכה, אבל הרגשתי שזה מכבה אותי. אומנם לא הייתי בדיכאון, אבל איני יכול להגיד שהרגשתי טוב. לאחר מכן, הפסקתי עם הטיפול התרופתי. לאחר מס' חודשים, בעצת פסיכיאטר, התחלתי ליטול MIRO 30 MG. באופן מפתיע, המירו התחיל להשפיע כבר אחרי שבוע ימים, אבל שוב, בדיוק כמו בלוסטרל, 5 ימים נפלאים ו-5 ימים בקרשים.

על כן, הפסיכיאטר הציע לי שימוש ב-SEROQUEL XR. התחלתי מ-100, עברתי ל-200, וכעת אני ב-300. אני נוטל את התרופה במשך 7 שבועות, ועדיין התנודות במצבי הרוח ממשיכים. יש לציין, כי בחודש הראשון לשימוש ב-SEROQUEL 300 הרגשתי נורא, ורק אחרי חודש ימים התחלתי לחוש הטבה כלשהי, אבל שוב.. הטבה שנמשכת מס' ימים בלבד. איזה עוד אופציות נותרו עבורי? האם כדאי להתמיד ב-SEROQUEL 300 ולקוות שההטבה תגיע בהמשך ? יש לציין, מכל התרופות הרגשתי ש-200 עזר לי ביותר, היו לי שם תקופות הכי ארוכות שהרגשתי טוב (שבועיים וחצי), אבל.. בגלל שזה נמשך שבועיים וחצי בלבד (אחרי 7 שבועות של טיפול בתרופה) הרופא המליץ על SEROQUEL 300.

לסיכום, כרגע אני נוטל Seroquel xr 300 + MIRO 30 MG

תודה על כל העזרה, מתנצל על האורך. אבי.

הוספת תגובה

• זועק לעזרה. מינון: SEROQUEL ו-MIRO - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/10/2015

חובה בדיקה מסודרת.
    על סמך התיאור הנ''ל, לדעתי,
    תוספת מייצב מצב רוח דפאלפט והפסקת מירו
    שוב רק לאחר בדיקה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר, מעריך מאוד.

איציק
    03/10/2015

אבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלוטין תופעות לוואי
    אורטל
    28/09/2015

היי, אימי, חולת סכרת בת 63 החלה ליטול לפני כשבוע פלוטין- כדור אחד ליום של 20 מג, עקב דיכאון וחרדות.
    היא טוענת ש"היא לא רואה בסדר", רואה מטושטש ולא ברור וללא מיקוד בדברים, כאילו דברים זזים ממקום למקום.
    בתופעת הלוואי של הכדור מצויינים שינויים בראייה..
    האם זה דבר נורמלי? האם עליה להמשיך עם הכדור ולחכות שיעבור או שמא לפנות לפסיכיאטר על מנת שיחליף לה כדור?

לקביעת תור
    סגירה
    פלוטין תופעות לוואי

הוספת תגובה

• פלוטין תופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/10/2015

מומלץ מלדווח לרופא מטפל ולפעול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת התקף פסיכוטי
    יוני
    27/09/2015

שלום לפני כשנה הייתי במצב פסיכוטי מאושפז בבאר יעקב טופלתי בפרפנאן
    בן 22
    הייתי שבוע באשפוז ולאחר מכן עברתי ל2 ימים בהסכמה לתל השומר ששם מאוד החמיר מצבי בעקבות טיפול בסוליאן לדעתי - זה גרם לי למחשבות שווה והוצאה הוראת אשפוז לבאר יעקב
    שוב חזרתי לפרפנאן ולאחר כחודש השתחררתי,
    כל זה על רקע שימוש בקנאביס , ( הפסקה פתאומית גרמה לפסיכוזה )
    לאחר השחרור הייתי בטוח שרודפים אותי השבכ והיו היות ריח וכל מיני כאלה ומטוסים באוויר בגללי ועוד.
    שיפור קל במצבי לאחר כחודשיים , הפסקתי את הטיפול בפרפנאן ודי מהר חזרתי לעצמי , אולי התרופות האלה גורמות למחשבות שווה, לא יודע מה לומר.
    מאז אני מרגיש אדם כהה חושים אדם כבוי ללא חלומות ושאיפות בחיים
    אשמח לעזרה כיצד לחזור לעצמי כמו שהייתי לפני אשפוז .
    אני מרגיש פחות חכם , פחות חד, פחות חברתי ללא חברים כבר.
    תודה מראש לעוזרים

לקביעת תור
    סגירה
    מניעת התקף פסיכוטי

הוספת תגובה

• היי לך

אלי
    27/09/2015

מה שאתה מתאר נקרא תופעות שליליות של סכיזופרניה.
    יש תופעות חיוביות כמו הזיות מחשבות שווא בזמן התקף ויש תופעות שליליות למחלה בדיוק מהסוג שאתה מתאר.
    אני מציע לך לחזור לקבל טיפול אנטיפסיכוטי בהקדם בלעדיו אתה בסיכון גבוה להתקף חוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

יוני
    28/09/2015

שלום
    אובחנתי שסבלתי מפסיכוזה על רקע שימוש בקנאביס
    שאלתי שתי רופאים אם לקחת שוב פרפנאן , אחד מהם המליץ מינון של 4mg שזה ממש נמוך
    פסיכיאטר שני המליץ לא לקחת שום דבר .
    לא אובחנתי בסכיזופרניה
    אך אני עדיין פוחד מהתקף נוסף
    מה ניתן לעשות כדי למנוע סיכוי להתקף נוסף
    תודה מראש.
    ואיך אפשר לחזור לחיים להינות שוב כמו פעם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמשיך מעקב

שמוליק
    01/10/2015

שלום יוני.

אינני רופא.

החשש מפני התקף פסיכוטי נוסף הוא חשש נכון טוב והגיוני.

כדאי לראות באלי מקור לעידוד; הוא הסתבך עם סמים, ויצא מזה. צריך להתעודד ולהאמין שגם אתה יכול. האמונה הזו תקל את ההתמודדות באופן משמעותי.

לפני שנכנסים לשאלה כן תרופות או לא תרופות - חשוב להיות בקשר עם איש מקצוע שאתה יכול לבטוח בו. ההתקשרות לאיש המקצוע (פסיכולוג קליני או פסיכיאטר) היא הגורם החשוב ביותר למניעת התקף חוזר.

השאלה האם לחזור לטיפול תרופתי או לא היא מורכבת ואינדבידואלית. מה שמכונה "תסמינים שליליים של המחלה" יכול להיות גם תופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, ולא ניתן לקבוע בוודאות מה הסיבה. חשוב להדגיש שגם אם ישנה וודאות שמדובר בתופעות לוואי - אין זה אומר שנכון יותר להיות ללא טיפול תרופתי.

עם זאת, טיפולים פסיכולוגיים יכולים לנטרל את הגורם הפסיכולוגי, כך שגם אם נדרש טיפול תרופתי - יהיה אפשר להפסיק אותו בעתיד, כמובן, בליווי של הרופא המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך טיפול

יוני
    02/10/2015

הערכה של הרופאים שמדובר בנרניה דיפרסיה
    וכרגע אני בדיכאון בינוני ולכן יש קשיי שינה וחוסר הנאה
    ממליצים על מייצב מצב רוח וטיפול אנטי דיכאוני בשלב זה
    התקף מאני או פסיכוטי שהיה לי אולי הוא מה קנאביס - לא ניתן לקבוע בוודאות
    היום אני לא סובל משום תסמין פסיכוטי , וללא טיפול אנטי פסיכוטי .
    החלו בעיות שינה ולאחר מכן ירידת מצב רוח ,
    באופן כללי אני נגד תרופות פסיכיאטריות כי הם משנים את תפקוד המוח
    אך כמוצא אחרון אני מוכן לקחת טיפול לתקופה קצרה - בתקווה שלא יהיה בו צורך יותר
    . האם תרופות אנטי אנטי פסיכוטיות יכולות לגרום לתסמינים שליליים לקיר ההפסקה ?
    בעת הטיפול בתרופות אלה לא היה תסמינים שליליים - התרופות גרמו לי למחשבות שווה , בעיקר פרנואידיות .
    תודה מראש לעוזרים
    אשמח ליעוץ מבעלי ניסיון שעברו את מה שאני עובר והשיגו שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    03/10/2015

כמה זמן חלף אחרי התקופה שהיית פסיכוטי?
    אחרי פסיכוזה מאוד שכיח לחוות דיכאון חלק גדול מהאנשים שחווים פסיכוזה אחרי שמתאוששים ממנה חווים דיכאון.
    אני חוויתי פסיכוזה קשה אחרי שימוש באקסטזי בכמות גדולה מאוד
    לאורך כל הפסיכוזה הייתי בדיכאון וחודשים אחרי שהחלמתי הייתי בדיכאון
    אצלך אולי זה משהו אחר כי אתה אומר שאיבחנו אותך כבר אבל אולי זה קשור עדיין להתאוששות המוח ממה שקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה - אין אבחנה מדוייקת.

יוני
    04/10/2015

היי
    הייתי פסיכוטי לפני כשנה .
    כרגע אני בדיכאון קל- בינוני -
    נהנה פחות מהעבר , קשיי שינה ( ישן כ3 שעות ליממה )
    אדם כבוי יותר , פחות יצירתי .
    אבחנה באשפוז זה פסיכוזה על רקע שימוש בסמים
    אבחנה של רופא מטפל - משער שזה ביפולר . והטיפול המוצע לי הוא כשל בי פולר - אינני ממהר לקחת טיפול תרופתי . אני פוחד מתופעות לוואי והשפעתו לטווח הארוך .
    אני ללא טיפול כי אני רואה מה אנשים בפורומים בחול כותבים שהטיפול עושה להם - זומבים ומסכנים עם המון תופעות לוואי .
    אני עובד במשרה מלאה ונוהג על רכב יוקרה .
    אני מעוניין בחיים כיפיים יותר חברה , ויותר הנאה .
    הרבה אנשים מתארים תחושות של דיכאון לאחר טיפול באנטי פסיכוטי .
    אלי - בן כמה אתה? האם מניסיונך תחושות של חוסר הנאה ועניין - חולפות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי במאניה-דיפרסיה

שמוליק
    05/10/2015

שלום יוני.

הטיפול התרופתי במאניה-דיפרסיה (הפרעה בי-פולרית) הוא באמצעות מייצבי מצב רוח. לא מקובל לתת תרופה אנטי-דיכאונית כיוון שהיא עלולה לגרום לפסיכוזות. מקובל אולי לתת תרופה אנטי-פסיכוטית נגד הפאזה המאנית. במקרה כזה כשיש איזון של תרופה אנטי-פסיכוטית יכול להיות שייתנו גם תרופה אנטי-דיכאונית.

רוב התרופות לייצוב מצב רוח הן במקורן תרופות נגד אפילפסיה, ותופעות הלוואי שלהן לא כל כך קשות (בנגוד לתרופות אנטי-פסיכוטיות), ולכן, יש פחות מה לחשוש מהן.

בכל אופן, את עיקר העידוד להתמודד ולהצליח - כבר קיבלת מאלי :-), ואין לי אלא להצטרף לדבריו המעודדים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם פסיכוזה יכולה להתפרץ תחת טיפול

שלומית
    22/07/2016

הבן שלי סבל מדיכאון עם תסמינים פסיכוטיים קלים. היום הוא נוטל אביליפיי.
    מצבו מאוד השתפר. האם הפסיכוזה יכולה לחזור למרות הטיפול התרופתי? מה אומרת הסטטיסטיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד לא סביר

שמוליק
    25/07/2016

שלום שלומית.

אינני רופא.

על מנת שתהיה התפרצות פסיכוטית תחת טיפול תרופתי, יכולות להיות אחת מהאפשרויות:

או שהמינון אינו מספיק גבוה, או שהתרופה איננה מתאימה או שמדובר בפסיכוזה עמידה בפני תרופות.

כל אחת מהאפשרויות האלו הן מאוד לא סבירות.

יתרה מזאת, נראה שאת תומכת בבן שלך, וזה גורם נוסף שמקטין את האפשרות לכך באופן משמעותי.

ומעבר לכל זה, בדרך כלל ישנה התדרדרות הדרגתית, כך שניתן לפנות לרופא המטפל הרבה לפני שההתדרדרות מגיעה למצב פסיכוטי, ובמיוחד זה אמור לקרות אן נמצאים תחת מעקב.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה קשות מאוד כשנה.
    יוני
    27/09/2015

שלום לכולם . בן 23
    לפני כשנה לאחר שימוש במריחואנה נכנסתי למצב פרנואידי לכמה שעות, ומאז מתקשה להרדם.
    לא ישנתי 2 לילות ולאחר מכן התחלתי ליטול כדורי שינה שעזרו לתקופה קצרה.
    הכדורי שינה השפיעו פיות ופיות ניסיתי כמה סוגים, לא עוזר הרבה .
    לוקח לי הרבה זמן להרדם , ללא כדורי שינה לא נרדם כלל .
    ניסיתי מירו , בונדורמין, טרזודיל , ואבן , לוריוון , ועוד. ללא הרבה משמעותית
    יקיצות מרובות . ממוצע של 3 שעות שינה בלילה . תפקוד קשה מאוד חסר אנרגיות ומתקשה להינות מהחיים בעקבות קשיי השינה .
    חלומות מרובים בלילה כמעט כל יום חולם לאחר כשעתיים של שינה ומתעורר, אם נרדם שום מתעורר לאחר כרבע שעה מחלומות . חלומות רגילים , אולי קצת ערים .
    במעבדת שינה לא מצאו בעיה ספציפית והמליצו על אמביין cr שהיתי בעבר ולא עזר, כעת ניסיתי שוב ל 3 שבועות וזה לא עוזר כבר .
    אשמח מאוד מאוד לעזרה בנושא .
    תודה מראש חברים יקרים וחג שמח.

הוספת תגובה

• בעיות שינה קשות מאוד כשנה. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/10/2015

יש לפנות למעבדת שינה לבדיקה ואבחון ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבדת שינה

יוני
    04/10/2015

היי
    הייתי במעבדת שינה - לא מצאו בעיה .
    ממליצים על כדןרי שינה ( שלא עוזרים מספיק )
    כך שאיני לגמרי יודע כיצד להמשיך לטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלי, מה דעתך?

שמוליק
    05/10/2015

שלום יוני.

אלי, הוא המשתתף בפורום שהוא בעל הנסיון האישי עם סמים, ואם אתה מעוניין בתשובה ממשהו שהתנסה בכך, אז הוא המומחה :-).

נכון שכל מטופל - זה משהו אחר, אבל אין לי ספק שהוא מודע לכך.

אם לא נמצאו תסמינים פיסיולוגיים במעבדת השינה, אז כנראה שמדובר בעניין פסיכולוגי, ויכול להיות שהסיבות לכך נעוצות בתכנים שאינם במודע, ויהיה צורך בטיפול פסיכו-דינמי, אבל כדאי לבדוק את העניין מול איש מקצוע.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה בהתמודדות.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    06/10/2015

אני יכול לדבר רק מנסיון שלי ואין לי ניסיון עם בעיות שינה
    אני נרדם בכל מצב..
    ידוע שגראס עלול לעורר בעיות להרדם אבל זה רק בשימוש קבוע לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתפלא עליך ד"ר

רונן
    08/10/2015

הבחור כותב לך שהוא היה במעבדת שינה ולא מצאו כלום. אתה בכלל קורא את ההודעות? מה שהבחור צריך...זה טיפול תרופתי שיאזן אותו . הוא צריך להתחיל עם ציפרלקס ולשקול לשלב בתקופה הראשונית קולנקס ולהוריד את הקלונקס בהדרגה . לא יעזור במצב שלו שום כדור שינה או כדור שמשרה עייפות . הציפרלקס או האסטו יתחילו להשפיע לאחר כחודש בערך ואז השינה תתחיל להסתדר. לא להבהל מהקלונקס זה לשבועיים שלוש לא יותר. ניתן לשלב כדור שינה בשם נוקטורנו עם הציפרלקס עד לתוצאה טובה של שינה ואז גם אותו להוריד. בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

יוני
    08/10/2015

ציפרלקס זה לא כדור מאורר שנפריע לישון?
    מירו עוזר לי קצת - עדיין יקיצות מרובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה

ניר חדד
    31/12/2015

היי אני ניר בן 36 סובל מטינטון ציפצופים באוזניים ככבר 3 שנים הייתי עם כדורים נוגדי דיכאון מירו אלטרול דיפלפט וכדורי שינה למינהםלאחורנה אני נוטל רק טריל מה שהניורולוג המליץ אני לא ישן טוב 3 שעות ממוצע בלילה המון יקיצות והתעוררויות וכנראה חרדה קשה לי לתפקד מחוסר שינה מצטבר קשה להרדם ומתעורר כל שעה בערך ולא נרדם האם למשהו יש פתרון אשמח תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוני ציפרלקס בהחלט לאא טוב לך

הידד לגראס
    06/01/2016

ציפרלקס מגביר חלומות וגורם לנדודי שינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עם הפרעות שינה קשות כבר שנים

א.א.
    10/01/2016

שנגרמו לי כנראה מטראומה של מות בן משפחה. לצערי פיתחתי סיבולת לכדורים שהייתי לוקח, הייתי ישן עם כ-7-10 כדורים לפני השינה בכל ערב. ניסיתי את כל סוגי הכדורים ולרוב סבלתי מתופעות לוואי איומות. נסיתי קנביס, וזה עזר לי מאוד להוריד מינוני כדורים באופן דרסטי. אני עכשיו ישן עם קנביס לפני השינה. ניסיתי לישון ללא שום דבר, גם ללא קנביס, אבל ללא הועיל, פשוט לא ישן. רק לאחר קנביס בכל ערב ולאחר התפוגגות ההשפעה, אני נרדם סביר וישן כ-6-7 שעות בכל לילה. אני מקפיד לערבב את הקנביס עם צמחי מרפא שידועים כמרגיעים ועוזרים לשינה, ללא טבק וללא עישון (אני מאדה את תערובת הצמחים). השפעת הקנביס אצלי נמשכת כ 2-3 שעות, אבל לאחר התפוגגות ההשפעה, השינה טובה יותר. לקנביס כנראה יש השפעה על השינה גם לאחר ההשפעה הפסיכואטיבית שלו. תנסה לבדוק שיטות של רפואה משלימה, אולי תנסה קודם כל בחו"ל, תראה מה עוזר לך ואז תדע מה לעשות כאשר תחזור לישראל. לדעתי אתה צריך תערובת צמחית אישית מותאמת אליך ויתכן שתהיה צריך לחזור לקנביס ביחד עם צמחים מרגיעים. לדעתי מה שגורם לבעיות שינה היא חוויה טראומתית כלשהי. הרבה אנשים עוברים חוויות כאלו במהלך חייהם, בעבודה, בלימודים, במשפחה או בצבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו ציפרלקס
    נעה
    26/09/2015

כבר כמה שנים שאני נוטלת 20 מ"ג אסטו ביום.
    השבוע הוחלט להעלות לי את המינון ל30 מ"ג, והפסיכיאטר רשם לי 30 מ"ג, אבל של ציפרלקס. אני כמעט בטוחה שהוא רשם בטעות ציפרלקס במקום אסטו, שכן דובר רק על עלייה במינון..
    האם יש הבדל משמעותי בין התרופות? מבחינת ההשפעה/ המחיר.
    ובמידה ויש הבדל, האם אוכל להסביר זאת לרוקח ולבקש אסטו במקום, או שזה בעייתי?
    אשמח לתשובה.. מהירה..

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו ציפרלקס

הוספת תגובה

• אסטו ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/10/2015

החומר הפעיל זהה
    השינוי בפריטים לפעמים מביא לתופעות לוואי או שינוי ביעילות
    בגלל מרכיב כימי של המעטפת, פירוק , ספיגה וכו..
    יש להתייעץ עם רופא המטפל בנדון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוך כמה זמן זיפרקסיה מתחיל להרדים
    איתי
    26/09/2015

תוך כמה זמן הכדור מתחיל להרדים? כמה זמן לפני השינה לקחת אותו? תודה רבה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    26/09/2015

בבית חולים נתנו לי את הכדור ב2000 . היינו הולכים לישון מבחינתם באיזה 2130
    הייתי נשכב במיטה לא זוכר איך נרדם.
    הכדור מרדים מאוד ופותח תתיאבון ארליך תביא ביצים אורז וחמוצים... רק אחד אוכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוך כמה זמן זיפרקסיה מתחיל להרדים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/10/2015

בדר'כ כשעה, אך מאוד אישי, יש צורך לנסות ולבדוק, כמו תלוי מינון..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות . נפש
    רוני
    25/09/2015

שלום אני מדבר בתור אח שיש לו בעיה מוזרה ועוד לא הבחנה כנראה זה מממש קרה לא מזמן ,
    אחי קבל התקף פיזי מוזר קיבוצים בגוף ולא רצה לנוח ולא היה פותח את העיניים לאחר שנלקח לבית החולים הוא נבדק וחוץ משרדים של מרחאונה שהתגלו הכול היה תקין ,
    הוא לא שתף פעולה עם הפסיכיאטרית ולבסוף שחררו אותנו לבית
    מאז יום כיפור הוא מתנהג מוזר חוזר על מילים קם ולא נח זז כול כמה שניות לא מפסיק לזוז בבית לעשות תנועות מוזרות , לדוגמה ( הוא תמיד שאלה שאלה ואומר הבנת ?או שסתם אומר הבנת ?) לא תמיד רוצה לאכול ,
    שהוא השתחרר הוא רצה לכבוש את העולם עבד ואז החליט שהוא עומד בעוד עבודה מוזרה כזו
    לאחר מכן פיטרו אותו בעבודה הראשונה .
    ועם הזמן התחיל לתנתק מהסביבה הרגילה שלו והכיר חברים שכנראה נתנו לו לעשן אבל השינוי בהתנהגות היה כרגיל כזה בהתחלה , אבל לאחר חודשים הוא היה יוצא ליומים מהבית ואומר אני ישן אצל חבר וחוזר קצת ליום או למספר שעות .
    האופי שלו בגדול לא היה מרבה לדבר יותר מדי כאילו עכשיו אחרי ההתקף המוזר הוא מדבר בלי להפסיק וזז קם מקשה על הבית תאמת
    אני בתור אח שלו בן 27 קשה לי לדבר איתו כאילו הוא ילד קטן ומדובר כררק ב שבוע וקצת ואני מרגיל כאילו זה חודשים

ואני רוצה להגיד שהוא החיים לא היה כך מדובר בבן 22 שסים את השרות שלו ליפני 4 חודשים

1 מה זה יכול להיות עם קיים דבר כזה ?
    2 עם הוא לא רוצה להיפגש עם פסיכיאטר מה אני אמור לעשות ?
    3 השאלה שלי עם אני בתור אח שלו יכול ללכת לפגוש ד"ר ולנסות להסביר לו במידה ושהוא לא רוצה להיפגש אני זה שיעביר לו את מה שהוא אומר ?
    4 התקווה שלנו כרגע שאולי הזמן יעשה את שלו אבל זה שובר את המשפחה נכון שזה רק שבוע וקצת תודה על העזרה מדובר במשפחה אתיופית שלקחת חופש לתקופה ארוכה זה יקשה על המצב בבית
    5 אך אני מסביך לאחי הקטן בן 16 שיש לאח שלו הגדול בעיה ?
    6 כרגע אנחנו לא נותנים לא מפתחות לבית מחדים שהוא יצא לבד ולא יחזור אבל אנחנו יורדים עם אחי לעשן וכו

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות . נפש

הוספת תגובה

• תיקון למה שמרשתי

רוני
    25/09/2015

+שלום אני מדבר בתור מישהו שיש לו אח עם בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון קטן בבקשה שמישהו יעזור לי

רוני
    25/09/2015

הוא גם בוכה לפחות 3 פעמים ביום ביומים האחרונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר פה בסמים

ליאור
    27/09/2015

זו לא בעיה קטנה. הוא צריך גמילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    27/09/2015

כתוצאה מעישון סמים יכולים להיווצר ולהתפתח בעיות נפשיות זה עלול להחמיר את המצב.
    צריך לשכנע אותו בדרכי נועם ובחוכמה לקבל טיפול וללכת להיבדק אצל רופא ( למרות שהבנתי שפסיכיאטר ראה אותו למרות שלא שיתף פעולה שווה אולי לדבר עם הרופאים שכבר ראו אותו לקבל מהם איזה חוות דעת על מצבו או משהו סביר להניח שאם מצבו היה חמור או היה פסיכוטי מאוד לא היו משחררים אותו מבית חולי למרות שלא שיתף פעולה אבל אני לא משוכנע בזה במאה אחוז בבית חולים לפעמים עלוים לשחרר גם אדם חולה.
    לשכנע אותו בדרכי נועם אומר גם לאיים עליו בפניה לפסיכיטאר המחוזי לקבלת טיפול בכפיה..
    כמובן צריך להעזר בזה בחוכמה ולא לגרום נזק באיומים.
    אתה יכול ללכת במקומו להיפגש עם הרופא אבל זה לא יסייע הרבה הרופא צריך לראות אותו ניתן גם להביא רופא לבית אם זה יעזור ( יש פסיכיאטרים מגיעים לבתי המטופלים ) .
    אתה מדבר איתו בצורה הגיונית ומנסה להוכיח לו שהמצב שלו לא טוב תגיד לו שאתה אוהב אותו ודואג לו ומבקש ממנו יפה שיבוא איתך לרופא תגיד לו שתיכנס איתו ביחד לרופא תנסה לברר מדוע הוא מתנגד לטיפול אצל איש מקצוע ותנסה להוכיח לו בשיחה שהחששות שלו מופרכים.
    אם הוא באמת פסיכוטי זה עלול להיות בלתי אפשרי לדבר איתו בהגיון כי הוא לא יבין שיש לו בעיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ocd תרופות והריון
    גאיה
    25/09/2015

שלום
    אני כבר קרוב לעשר שנים נוטלת פבוקסיל (100 -150 מ"ג) עקב או סי די וחרדות ודיכאון.
    בעבר הייתי מטופלת אצל פסיכיאטר אבל כרגע אני ללא טיפול
    אני מאוד רוצה להכנס להריון ואף הייתי בעבר בהריון עם הכדורים. כשגיליתי שאני בהריון הפסקתי עם הכדורים מיד אבל אז התחילו לי חרדות ודיכאון חמור מאוד עד למצב שכל יום כל היום הייתי בוכה עם חרדות!! ואחרי שהלכתי לפסיכיאטרית בגלל שהייתי במצב קשה נטלתי שוב את הכדורים למרות ההיריון ( היום טפו טפו טפו יש לי ילד בריא)
    העניין שאני רוצה שוב להיכנס להריון אבל ממש לא רוצה לקחת תרופות בהריון או להבדיל לקחת תרופות אבל כאלו שידוע לגביהן בוודאות שהן לא מזיקות לעובר (לגבי פבוקסיל אין הרבה מידע ולכן ממליצים לא לקחת בהריון ואף בהוראות שימוש רשום לא לקחת בהריון...)
    אני רוצה המלצה על כדורים כאלה אם ישנם ואשמח מאוד גם להמלצה על פסיכיאטר באזור הצפון (אני מעפולה) שיוכל להכווין אותי....
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ocd תרופות והריון

הוספת תגובה

• ocd תרופות והריון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/10/2015

ssri הכי בטוח בהריון היינו סרנדה. בכל מקרה ניתן להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות לגבי בטיחות התרופות ןהמלצות.

ד'ר יונתן דוידאור
    פסיכיאטר מומחה, פסיכותרפיסט
    טיפול רפואי ופסיכולוגי בהיפנוזה
    הוד השרון כפר סבא רעננה הרצליה
    כפר שמריהו נתניה כפר יונה פתח תקווה יהוד
    טיפול בהיפנוזה היפנוטראפיה טראנס רפואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנאן 4 מ"ג עקב חרדות
    אנונימי
    24/09/2015

קבלתי פרפנאן 4 מ"ג עקב חרדות, ויש לי מס' שאלות

1) האם התרופה הנ"ל במינון זה עושה אותך איטי זומבי ו"מכהה" לך את החושים ומוריד לך את החשק ואת הרגשות כמו שאר האנטי פסיכוטיות?

2) מתי כדאי ליטול את התרופה? בוקר או ערב?

3) האם במינון כזה בכדי להוריד את החרדה צריך להמתין גם כן כמה שבועות עד לתחילת השפעת התרופה? או שזה השפעה מיידית במינון הזה?

תודה מראש על המענה :)

לקביעת תור
    סגירה
    פרפנאן 4 מ"ג עקב חרדות

הוספת תגובה

• פרפנאן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/10/2015

עדין ליטול מספר פעמים ביום ( 2 -3 פעמים)
    ההשפעה מאוד אינדיבידואלית
    לגבי שינוי - רק רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ופרפנאן
    חביב
    22/09/2015

לפני בערך כחודש לקחתי פרפנאן 4 לתחושת המתח והחרדה שיש לי.הכדור עזר אך לאחר כמה ימים התחילה תחושת דיכאון, חוסר ביטחון, בילבול, חוסר מצב רוח וחוסר חשק לעשות דברים. ראיתי שהמצב ככה מייד הורדתי את הכדור אך שוב המתח חזר ואי אפשר לחיות איתו?? מדוע זה קורה?? והאם צריך לחכות או שלהחליף כדור

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ופרפנאן

הוספת תגובה

• היי לך

אלי
    23/09/2015

אני לא יודע איזה כדורים יכולים לעזור לך למתח נפשי.
    אני סבלתי ממתח נפשי שהיה משפיע לי על מערכות אחרות בגוף כמו מערכת העיכול ( כאבי בטן ) עפעף שחושב שהוא רקדן ( כל הזמן קופץ )
    מה שעזר לי זה עבודה עם עצמי להבין מתי המתח עולה אצלך ללמוד להירגע.
    פעילות גופנית ספורט הליכה ברגל מהירה.
    לעשות דברים שנהנים מהם.
    אני חושב שמה שהכי מרכזי זה ללמוד להכיר את עצמך אומנם את לא יכולה ללכת עם איזה מכשיר ביופידבק שמראה לך מתי המתח עולה אבל אפשר להרגיש את זה וללמוד לפרק את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ופרפנאן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/09/2015

צריך. בדיקה. חוזרת. והערכה קלינית
    ייתכן. ויש. צורך. לשנות. תרופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    יעל
    22/09/2015

שלום,

אני לוקחת סימבלטה 60 מ"ג כבר כמה תקופה ארוכה בשביל פיברומיאלגיה ללא כל שיפור ממשי בעייפות ובכאבים.
    הראומוטולוג המליץ להעלות ל 120 מ"ג בהדרגה.
    התחלתי היום עם 90 מ"ג. תוך כמה ימים ניתן להעלות ל 120 מ"ג?
    הוא אמר שאם גם ב 120 מ"ג אין שום שיפור להפסיק בהדרגה את התרופה
    כי אני סתם לוקחת אם אין תועלת.
    אחרי כמה ימים ב 120 מ"ג ניתן לדעת אם התרופה עובדת?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/09/2015

מומלץ. להמתין. חודש. לפני. עליה. ל. 120
    חובה. מעקב. לחץ דם. ודופק. וכן. אקג. בקופח.
    על 120. לפחות. חודשיים. ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה