מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיפעת23/08/2015
שלום.
בעבר, בשנות העשרים המוקדמות, אובחנתי כחולת סכיזופרניה . עברתי אשפוז קצר מאד במחלקה סגורה.
כיום אני מספר שנים ללא טיפול תרופתי (מזה כ- 11 שנים, בהמלצת הפסיכיאטר. האשפוז הבודד היה לפני כ-15 שנה) , מאז סיימתי לימודים אקדמאים (עורכת דין ובעלת תואר שלישי), עובדת מתפקדת באופן מלא בשוק החופשי, נשואה + 2, ומרגישה טוב בסה"כ לאורך זמן. מיותר לציין כי מעולם לא ביליתי באשפוז מאז אותו משבר בצעירותי.
שתי השאלות שרציתי לשאול הן:
האם יכול להיות שכלל אינני סובלת (ולא סבלתי) מסכיזופרניה?
הפסיכיאטר שליווה אותי בעבר, הציע לי בעבר לנסות לאבחון פסיכו-דיאגנוסטי בכדי לקבוע סופית האם אני נחשבת "חולה ברמיסיה מלאה" או לחילופין: שכלל לא סבלתי מהמחלה ונפלה טעות.
מכיוון שמדובר באבחון לא זול (5000 שח ממה שהבנתי) רציתי לשמוע דעת נוספת בעניין (מיותר לציין שאינני לוקחת המלצה באינטרנט באופן מחייב ושלא יהיו לי טענות כלפי המייעצים כאן).
האם האבחון המדובר איכותי יותר מחוות דעת רגילה של פסיכיאטר או פסיכולוג קליני? ומניסיונכם - האם ככלל רשויות המדינה צפויות להתייחס אליו ביתר רצינות ? (לדוגמא, לצורך התמנות לשופטת בעתיד - כאשר חלק מסעיפי הבקשה בטופס מתייחסים לעברו הנפשי של המועמד/ת).
בתודה מראש
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק24/08/2015שלום יפעת.
אני רק רוצה לומר, שגם אני מרים את הראש גבוה; לאחר ארבעה אישפוזים שחוץ מהאחרון, כולם היו במצב פסיכוטי חריף התחלתי ללמוד פסיכולוגיה בשאיפה לקלינית, ואני מניח שעבר של טיפול פסיכיאטרי כמו שלי שהוא חמור יותר משלך עלול להוות מכשול גדול יותר כדי להיות מטפל מאשר להיות שופט, ואף על פי כן נוע תנוע :-).
אני רוצה לציין לשבח את ד"ר דוידאור שבאמת נתן לכך דחיפה ובשתי הודעות הוא כתב שלדעתו אני צריך להיות מטפל.
כמובן, שאני מעודד אותך להרים את הראש ולהתקדם, ואני מאוד אשמח אם תתמני לשופטת בזכות כישורייך; זה יהיה הישג גדול וחשוב שיעודד מתמודדים אחרים.
לדעתי, הגורם החשוב ביותר בחוות דעת כזו היא משך ההיכרות של המטפל. אם כעת את לא בטיפול, יכול להיות שהכי טוב יהיה לפנות למי שטיפל בך בעבר, כי הוא יכול להתייחס גם לעבר, ולכן חוות הדעת שלא תיראה מהימנת יותר.
כל טוב ובהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור24/08/2015שלום רב,
אכן, יתכן שסבלת מאפיזודה פסיכוטית בודדה ובמידה לאחר מכן ולאורך הזמן לא חזרו התסמינים ולא נפגע תפקודך, לא מדובר במחלת סכיזופרניה.
אבחון פסיכודיאגנוסטי לא יכול לאשר או לשלול אבחנה אלא לתמוך במסקנותיו של הפסיכיאטר המאבחן או להחלישן. לאבחון פסיכודיאגנוסטי יש חשיבות רבה במקרים לא ברורים ולא חד משמעים בהם הפסיכיאטר מתקשה להגיע למסקנות בנוגע לאבחנה או מתלבט בין מספר אבחנות. לא ידוע לי על התייחסות של רשויות המדינה במקרה הספציפי לאבחנה שהייתה בעבר, אך סביר להניח כי במידה ויהיה צורך בהערכה עדכנית , משקלה יהיה גבוה יותר אם תכלול בין היתר את תוצאות האבחון הפסיכודיאגנוסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוכרחה להגיד שאני מזהה חוסר עקביות
יפעת25/08/2015בתשובות שאני מקבלת לשאלות מהסוג הזה.
מחד, עושה רושם שפסיכיאטרים ממהרים לקבוע אבחנות דרמטיות באופן פסקני בתוך זמן קצר (האבחנה שלי נקבעה בזמן שיא של 15 דקות), ואילו כשמדובר בביטולה של אותה אבחנה או ערעור עליה, יש נטייה להתחבט ולהתנסח בזהירות, דיפלומטיות והיסוס...לשקול שוב ושוב חוות דעת נוספות, ובאופן כללי עושה רושם שפסיכיאטרים מתקשים מאד או לפחות מתייסרים ממתן אמירות חד משמעיות - ככל שהמדובר בהכרזה על אדם כ"שפוי".... תמוה בעיני
על כל פנים תודה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרט בנושא
א.ב.05/09/2015אני מתכננת להפיק סרט על הטיפול הפסכיאטרי- בעד ונגד.
אשמח אם תרצה להתראיין (גם בעילום שם)
אפשר את המיילים שלך?.
אפרט יותר על הרעיון של הסרט.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחדת מהפחדשחר22/08/2015
שלום, אני בחורה בת 25 כבר שנים מתמודדת עם חרדה חברתית ובהרבה מקרים אני מרגישה שהיא מנהלת אותי למרות שעד היום לא פניתי לטיפול פסיכולוגי ואיכשהו הצלחתי להדחיק, בתקופה האחרונה זו הייתה תקופה מאוד לחוצה בעבורי ואני מרגישה כבר תקופה שהראש שלי בחלקו הקדמי תפוס באופן תמידי כאילו כל הכובד נמצא שם, לפני חודש חל איזה אירוע פתאומי שהחל בטשטוש בראיה ותחושת לחץ בגוף ומאז אני מרגישה שאני לא אותו הדבר הראש שלי מעורפל עם תחושות של זרמים בראש ולחץ אף יותר גדול, הרבה מחשבות שאני מרגישה שאם אני חושבת על משהו זה באמת קורה לי כמו למשל חשבתי שאולי אני קלסטרופובית ופתאום מאז אני מאוד מוטרדת למה חשבתי על זה וזה מעין נבואה שמגשימה את עצמה וכל פעם שאני נכנסת לאיזשהו מקום זה מלחיץ אותי, למה זה קורה? האם זו התמוטטות עצבים? האם זה נורמלי שאם אני חושבת על משהו אני פתאום מרגישה תופעות פיזיות שקשורות לזה בגלל שאני מאוד מוטרדת מכך ומתעסקת בזה? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ללכת לטיפול?
שמוליק24/08/2015שלום שיר.
אינני רופא.
אני שמח שפנית לפורום. הפנייה לפורום בבקשת עזרה היא צעד קטן, אבל היא התחלה של התמודדות עם הבעייה, ואני מאחל לך שמהצעד הקטן הזה תמשיכי לצעוד ולסיים מסע ארוך של התמודדות.
האמת היא שקשה מאוד להבין עד הסוף את התחושות שלך; אני מניח שחשוב לך שהדברים יובנו כראוי, וזה יכול לקחת זמן, אבל לא צריך לוותר. בכל אופן, נראה שיש כאן סבל, וחבל סתם ככה לסבול, אם אפשר שלא.
נראה לי שהשאלה העיקרית שצריך לשאול היא מדוע לא הלכת עד עכשיו לטפול. אם אוכל לסייע על סמך נסיוני האישי - אשמח לעזור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני על סף איבוד שפיות.!אביה22/08/2015
היי. אני בת 21 לפני שבועיים ידיד הביא לי לעשו ירוק
זה לא פעם ראשונה שלי,גם בגיל 18 הייתה תקופה כזו.
עכשיו.אחרי שבועיים אני חווה גיהנום! אופפת אותי אדישות נוראה לא אכםת לי
מכלום, התכבו לי השאיפות החלומות, ובנוסף לזה אני מרגישה תחושת ניתוק מהרגשות שלי.!! אני לא מתרגשת מכלום! משום דבר!
אני שהכי רגישה בעולם. אני רואה מישהו בוכה ולא מזיז לי.
אני באמצע לימודים והפסקתי אותם!! וגם שיעורי נהיגה הפסקתי לגמריי!
השגרה שלי זה לשכב ולבהות באיזו נקודה ככה!
בלי להרגיש שהזמן עף! אני רוצה להתעורררר!
נעלמה לי הנשמה! אני חיה\מתה. עזרו לי.
האם קנאביס עושה ככה???? האם זה יעבור????
ואם כן מתי????
האן זה קשור לזה שיכול להיות שהחומר עדיין לא התנקה מהדם
שלי, וזה עדיין במוח????? יש קשר לזה???
האם לקחת קלונקס?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי פסיכולוג טוב
אביהו22/08/2015רק מישו הוא מישהיא לדבר איתי על הכל יעזור לך...
אני אומר מקסימום 3 מיפגשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלי22/08/2015גראס סם שעלול לעורר בעיות נפשיות חבויות. מדיכאון ועד סכיזופרניה.
כדאי לך מאוד לעשות עם זה משהו וללכת לבדיקה אצל איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
שים22/08/2015דברים שיעזרו לך לצאת מזה מהר יותר:
1.תהיי מוקפת באנשים אמפתיים שיבינו אותך ותתרחקי לגמריי ממי שלא נותן לך להרגיש טוב.
2.תעשי ספורט.
3תתחילי לקרוא על תזונה טובה ומלאה בדברים טבעיים.
4.תעשי בדיקות דםדגש על b12
5. תמיד תציפי את עצמך במחשבות חיוביות למרות שזה קשה.
זו לא הפרעה לכל החיים.
זה יעבור לך ואת תצאי מזה הרבה יותר חכמה ונבונה.
אני מבטיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולהתעודד
שמוליק23/08/2015שלום.
מסכים לגמרי עם אלי.
אני רק רוצה להוסיף ולומר משהו חשוב על אלי:
הוא בעצמו התנסה בסמים, היה במצבים פסיכוטיים כתוצאה מכך, והתמודד ויצא כשידו על העליונה.
שרית, נראה שהמצב שלך לא התדרדר עד כדי כך, אז ניתן ורצוי להתעודד מכך שאלי היה במצבים הרבה יותר גרועים, להאמין בעצמך להתעודד ולהתמודד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
פונטיוס31/08/2015עישנתי קנאביס במשך כחודש אחת לשבוע ותקפה אותי אותה אופוריה שעליה את מדברת. אני לא חושב שאחרי פעם אחת קנאביס יגרום להתפרצות. את צריכה לחוות שימוש ממושך שיהווה טריגר למצב פסיכוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי פונטיוס
אלי31/08/2015אפילו שימוש חד פעמי בג'ויינט תמים יכול להעיר פסיכוזה ממקומה.
זה מאוד אינדיווידואלי שונה מאדם לאדם כל אחד בנוי אחרת ועל כל אחד זה משפיע אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני על סף איבוד שפיות.! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015כל תגובה נפשית , כחודש לאחר שימוש בחומרים, ייתכן שנגרמה בגלל השימוש בחומר..
DUE TO ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על טיפול תרופתיאורן21/08/2015
שלום, אני סובל מדיכאון (בד"כ קל), חרדה חברתית, ו-OCD (גם קל). אובחנו על-ידי הרופא המטפל הקודם.
הייתי אצל רופא חדש שראה אותי רק פעם אחת והוא רשם לי סרנדה 200 מ"ג ביום ופרפנן 8 מ"ג ביום.
רציתי לדעת אם הטיפול נשמע הגיוני ומתאים למה שאני סובל ממנו כי קיבלתי את הרושם שהרופא לא מקצועי במיוחד ולא ממש הבין את המצב שלי. הופתעתי מהפרפנן במינון כזה לאור העובדה שיש לי OCD קל בלבד ונראה לי שהוא חושש שאני סובל מפסיכוזה ונתן אותו נגד זה.
אציין שמעולם לא סבלתי מפסיכוזה או שום דבר מעין זה ושהרופא הקודם שטיפל בי שנים מעולם לא אבחן שום דבר כזה.
אני קצת חושש לקחת את התרופות האלה בהתחשב בכל הסיבות הנ"ל ומקווה לשמוע דעה מקצועית לגבי ההתאמה של הטיפול הזה למה שאני סובל ממנו, אם הוא דווקא מתאים או אם מומלץ למצוא רופא חדש...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אלי22/08/2015לאוסידי נהוג לתת אנטיפסיכוטי במינון נמוך לפעמים זה יעיל.
בדרך כלל מתחילים מתרופות SSRI SNRI אבל על טיפול של אנטיפסיכוטי במינון נמוך יחד עם תרופה נוספת שמעתי בעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן בגדול זה באמת ככה
אורן22/08/2015אני יודע, גם בעבר לקחתי פרוזאק וסרוקוול במינון נמוך, זה לא מבהיל אותי שזה אנטי פסיכוטי אלא העניין שהרופא לא כל כך הבין את המצב שלי ומסיבה מאוד טיפשית חושב שאני סובל מפסיכוזה, בגלל זה אני רוצה לדעת אם השילוב והמינון מתאימים באמת למה שיש לי או שזה למה שהוא חושב שיש לי... גם טען שיש הפרעות התנהגות פשוט בגלל שהעזתי לשאול אותו משהו באמצע שהוא דיבר חחח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורן היי
שים22/08/2015אם יש לך או סי די קל זה כבר נהדר.
או סי די זה קוץ בתחת אין ספק בכלל.
תשמע הדעה שלי לגביי פסיכיאטריה באופן כללי היא שכדי להתרחק.
לפי דעתי ובמיוחד כי יש לך או סי די קל לרוב.
כדי לך לקרוא ספרים על הנושא ויש המון.
כנס לפורמים.
נסה להבין את עצמך.
תוכיח לעצמך גם שאם אתה יכול להתגבר על דחף או מחשבה פעם אחת כלומר יש לך שליטה על ההפרעה.
יש הרבה דרכים ופסיכיאטריה היא מוצא אחרון אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכים עם הרוב
אורן23/08/2015הטיפול בשורש של OCD הוא אימון של התודעה ובאמת ראיתי את זה עם השנים, התרופות רק יכולות לעזור, ובאמת לא הכרחיות אצלי. אבל בעניין של דיכאון זה פשוט קשה מדי להיות בלי כלום, לפחות כרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבין
שים23/08/2015דיכאון יכול להיות מאוד קשה להתמודדות.
אבל אתה חייב להבין שדיכאון לרוב זה רק תופעת לוואי.
או יותר נכון תופעה על הדרך.
אתה סובל מדברים שמפריעים לך וזה מכניס אותך לדיכאון.
לגיטימי אבל הדרך לצאת מן הדיכאון יכולה להיות בלהציף את עצמך ביותר דברים שמספקים ומשמחים אותך.
לתמרן את המוח בסם אושר מלאכותי לא יכול להישאר לאורך זמן משום שזו אשליה.
נסה דברים נוספים.
תהייה חזק.
אני מאמין בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בהחלט נושא שצריך לבדוק
אורן23/08/2015אני אצטרך לבדוק את זה מאוד לעומק גם ברמה העקרונית וגם האישית לפני שאוכל באמת להפסיק, זה צעד מאוד גדול. בכל אופן אמרת פה כמה דברים חשובים שעוד הרבה אומרים ואולי בהמשך זה באמת יהיה הדבר הנכון לעשות, עם ייעוץ רפואי כמובן. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת בלתי-מקצועית בעליל
משה23/08/2015כדאי לדעת שפרפנן הוא סם אנטי-פסיכוטי דור ראשון. אין שום הגיון להשתמש בו כיום, לאחר שפותחו תרופות מדור חדש. לשום מטרה: לא לפסיכוזה, לא למניה, לא לדכאון חד-קטבי, לא ל-OCD ולא לחרדה כללית. השימוש בו הוא על אחריותך בלבד (אפילו הרופא הפושע שרשם לך את החומר לא יטול אחריות לתוצאות). בטיפול הגיוני מתאימים את התרופות לחולה לפי פרמטרים של זמן (שנה נוכחית), מצב רפואי גופני ומצב פסיכיאטרי נוכחי.
לידיעתך הכללית-
סמים אנטי-פסיכוטיים דור ראשון: פרפנן, אטומין, קלופיקסול, הלידול, סמפ, טרוקטיל, מודיקייט, רידזין, פלואנקסול, נוזינן ומודל.
תרופות אנטי-פסיכוטיות דור חדש: סרוקואל XR, אביליפי (אביליפי מיינטנה), אינבגה (קספליון), זיפרקסה, גאודון, סרדולקט, סוליאן, לטודה, ספריס ופנפט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלעת בול
אורן23/08/2015ביררתי קצת, והוא באמת סוג של "פושע", או מטורף. התפרצויות זעם על מטופלים, פגיעה בחיסיון רפואי, דעות פסיכיאטריות שסותרות כל רופא אחר בעולם המערבי, והרשימה נמשכת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה אישית
שמוליק23/08/2015שלום לאורן ולכולם.
אינני רופא.
לדעתי, הדבר הכי חשוב בטיפול הוא אמון בין המטופל למטפל. נראה שהשאלה על הפרפנן הוא נובעת מתחושה של בדיקה שאיננה מספיק מעמיקה, ויש בכך כדי לערער על האמון שלך ברופא. נראה לי שהמצב אמור להדליק אצלך נורה אדומה. כדאי שתנסה לדבר על כך עם הרופא, או שתנסה להחליף רופא. ההצלחה של הטיפול תלוייה במידה רבה באמון שאתה נותן לרופא, ולכן זה חייב להתחיל ממקום שבו אתה נותן אמון ברופא.
מסכים עם אלי שמשתמשים בתרופות אנטי-פסיכוטיות גם נגד דיכאון (אם כי לא הצלחתי עדיין להבין איך בדיוק זה עוזר).
מסכים עם שים שיש לתרופות פסיכיאטריות, ובמיוחד לתרופות אנטי-פסיכוטיות, תופעות לוואי קשות ושכיחות. התנסיתי בתרופות בעצמי, אם כי אני מודע לכך שכל מטופל מגיב באופן שונה לתרופות.
מסכים עם שים שהטיפול העיקרי המקובל בבעיות כמו שלך הוא פסיכולוגי ולא תרופתי, ובכלל, גם עבור סכיזופרניים שעבורם הטיפול העיקרי שמקובל הוא תרופתי, אני ממליץ לבחון את האפשרות להתמקד יותר בטיפולים פסיכולוגיים תוך שאיפה להפסיק את הטיפול התרופתי אם ישנו סבל שייתכן שהוא בא מתופעות הלוואי של התרופות.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה בהתמודדות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורן23/08/2015למרות שאין סבל, פשוט שהטיפול והרופא קצת לא נראים לי... אני בהחלט מאמין בטיפול פסיכולוגי\פסיכוטרפי, אבל לצד תרופה נגד דיכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!שחר20/08/2015
שלום, אני בת 29 נשואה ללא ילדים. מאז שאני זוכרת את עצמי כילדה הייתי חסרת בטחון ושקטה רוב הזמן ואני חושבת שזה היווה טריגר אצלי להפרעות חרדה. כבר שנים שאני סובלת אם באופן פעיל ואם באופן סביל, הלחץ הוא כרוני ותמידי אבל איכשהו ברבות השנים הצלחתי לשים את זה בצד כביכול ולנהל סוג של נורמליזציה, התחתנתי הוצאתי תואר אבל זה אף פעם לא היה 100 אחוז תמיד איזו עננה שאופפת אותי שזה קיים וחלק ממני, כאילו מאז הפעם הראשונה שחוויתי את החרדה אני חיה אותה והיא די מבטלת את האני העצמי שלי כך לדוגמא אני לא יודעת אם אני באמת סובלת מחרדה חברתית או שהמחשבות שלי מובילות אותי להרגיש כך כבר נוצר תחושה של בלבול מאוד גדול. ולפני חודש אחרי תקופה מאוד עמוסה בלחצים שאני לא עובדת (כי אני מרגישה שאני לא מספיק טובה בכלום) ואיכשהו זה הפך להרגל ומחשבות על העתיד ועל חוסר הוודאות פשוט הכל ביחד הוביל אותי לקריסה ומאז אני בחרדות ופחדים כמעט לגבי כל דבר אני לא מצליחה לנהל חיים תקינים מאז אני כל היום במחשבות ואני מרגישה שכל דבר שעולה לי לראש חל עליי, כך לדוגמא פתאום חוויתי חרדת נהיגה ומאז זה שם והפסקתי לנהוג ועכשיו גם כשבעלי נוהג אני מרגישה שזה מפחיד אותי ואני מתחילה להזיע אני מרגישה שכמעט כל הגדרה רפואית שקיימת חלה עליי וזה לא רק ברמת המחשבה כאילו אני פוחדת מהפחד כך לדוגמא חשבתי שאולי אני קלסטרופובית ומאז המחשבה הזאת שרירה וקיימת בי וזה ממש בא לידי ביטוי כשאני נכנסת למקומות ומרגישה לחץ אבל בתוך תוכי אני יודעת שזה לא בגלל שאני חולה באמת אלא המחשבות מנהלות אותי ומוציאות אותי לגמרי משיווי משקל אני ממעטת לצאת מהבית הכל נראה מפחיד וגדול עליי כאילו למחשבות יש חיים משל עצמם והם לא נותנים לי מנוח, להוסיף על זה שאני לא עובדת אבל כרגע גם אם ארצה להתחיל במקום מסוים יש לי הרבה מחסומים והמחשבות מלוות גם בביטויים פיזיים. כאילו כל מחשבה שנכנסת מתיישבת בתת מודע שלי ומשם כל סיטואציה כזאת מובילה לאותו דפוס התנהגות אני יודעת שהכל זה בראש או שעליי לפנות לעזרה מקצועית למרות שאני מתנגדת לטיפול תרופתי, מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש טיפולים פסיכולוגיים
שמוליק20/08/2015שלום גלית.
אינני רופא, לעת עתה אני סטונדט שנה א' לפסיכולוגיה.
נראה לי שבעצם זה שפנית לפורום הראית רצון להתמודד וצריך לתת לך על כך משוב חיובי.
ישנם הרבה טיפולים ללא תרופות נגד חרדות ופוביות, ויתרה מזאת, לימדו אותי שהטיפול העיקרי הוא פסיכולוגי, ומקובל לתת טיפול תרופתי באופן זמני, ובדרך כלל כדי שהמטופל יסכים לצאת מהבית כדי לקבל טיפולים פסיכולוגיים.
בנוסף לכך, את יכולה לומר לרופא שאינך מעוניינת בטיפול תרופתי. הוא יכבד את רצונך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה!!- תגובה
שחר20/08/2015תודה רבה שמוליק!!
אני מאוד אשמח גם לתגובה מקצועית של רופא מוסמך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת לקיחת תרופותיוסי18/08/2015
שלום רב,
לפני כ-11 שנים התחלתי לקחת תרופות פסיכיאטריות פעם אחת ביום :זיפרקסה 10 מג וקלונקס 0.5 מג.
אני מבצע בדיקות דם ומלבד השמנה קלה, אין לי בעיה רפואית אחרת או תסמין אחר.
אני אדם נשוי עם ילדים ועובד ,ללא בעיות חריגות.
שאלתי היא,האם אוכל להתייעץ עם רופאי לגבי הפסקת התרופות בהדרגה?
האם זה כדאי? כי עם הכדורים אני מרגיש מצויין,כמעט בריא לחלוטין.
הבעיה שלי היא שאני לוקח את התרופות באופן פרטי ומטופל באופן פרטי ואני חושש שמישהו יגלה זאת בעבודה או אפילו בפארם ליד הבית.
תודה מראש על תשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק19/08/2015שלום יוסי.
אינני רופא.
לו היית מתלונן על משהו שהיה יכול להיות חשוד כתופעות לוואי של התרופות - הייתי מבין את השאיפה להפסיק את הטיפול התרופתי, אבל הסיבות שציינת, אינן נראות לי הגיוניות.
אף אחד בעבודה אינו אמור לדעת מהם התרופות שאתה לוקח, ואתה יכול לומר שמדובר בויטמינים או תוספי תזונה, ומן הסתם, אם מרוצים מעבודתך, אז אין שום סיבה שיעשו לך משהו בגלל זה.
רב האנשים שמגיעים לפארם אינם אמורים לראות את המרשם, וגם אם הם יראו, רוב הסיכויים שהם לא יודעים מדובר בתרופות פסיכיאטריות. רק הרוקח אמור לדעת, והוא מחוייב לשמור על פרטיותך ולא להעביר עליך שום מידע הלאה, ואגב תרופות פסיכיאטריות ניתנות גם לתסמינים שאינם פסיכולוגיים כלל, כך שגם רוקח אינו אמור לדעת בוודאות.
יודע מה, אם אתה כל כך חושש מהרוקח בשכונה שלך, אז פעם בחודש אתה יכול לנסוע לבית מרקחת קצת מרוחק, ולקנות את התרופות שם.
הפסקת הטיפול התרופתי עלולה להחזיר את התסמינים, וגם כשיש סבל מתופעות הלוואי של התרופות (משהו שחויתי אותו חזק על בשרי), אני ממליץ לבדוק עם הרופא המטפל את האפשרות להתמקד יותר בטיפולים פסיכולוגיים, ולהוריד מינונים כאשר ישנה הטבה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת לקיחת תרופה
יוסי19/08/2015היי שמוליק,
מה שלומך?
באמת שאין לי בעיות רפואיות או תופעות לוואי מהתרופות הנ"ל.
הבעיה שבעבודה יכולים לראות אותך לוקח את התרופות או בכל פארם בעירי יראו אותי רוכש תרופות או המנקה וכול'.
מספיק אדם אחד וכל העניין יבער כמו בשדה קוצים,אתה מכיר את זה.
אני חושב שאתייעץ עם רופאי בעניין,מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי
שמוליק19/08/2015שלום יוסי.
האמת היא שאכן, הדבר הכי טוב זה להתייעץ עם הרופא המטפל. הוא אמור להכיר הכי טוב את המקרה שלך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאנונימוס18/08/2015
שלום, אני בחור רציונלי, בן 30 בסוף לימודיו. מעולם לא התנסיתי בסמים ובטח שלא בפסיכדלים. בשבועיים האחרוניים, התנסיתי לראשונה ב "סלוויה דיוונורום" אם מישהו מכיר. הטריפ הראשון, היה מטריף. מוזיקה, ו 10 דק בעולם אחר. אתמול, חוויתי חוויה שונה. בפעם השניה או השלישית שצרכתי את הסם, שמתי כרגיל מוזיקה של מים, אוזניות וצללתי. אני חושב שקמתי בבהלה, כי ראיתי את עצמי יושב על המיטה, למרות ששכבתי ואותה רפליקה שלי רצה לשירותים. כנראה, שסם הלוצינוגני ופניקה לא הולכים ביחד. קמתי ישר, ואני מודע לתכונה הדיסוצאטיבית שלו ולא הייתה לי התמצאות מרחבית, לא ידעתי איפה אני. הכנסתי לראש שאני תחת השפעת הסם, וביצעתי פעולות שאני מכיר שיחזירו אותי למציאות מהר (לבישת חולצה, נעליים, לצאת לזרוק את הפח ולדעת שאני בסביבה שאני מכיר). תחושת הזמן נעלמה לי, כל החוויה הייתה כ-20 דק, ונראתה כ-נצח. (נזכרתי שלקחתי ב-2:30 וחזרתי למציאות ב2:50). השאלה שלי כזו, כמובן שלא אגע בזה לעולם, האם אחרי חוויה תודעתית חזקה כל כך אפשרי לפתח סימפטומים של חרדה כי הסיפור היה אתמול ואני לא יודע אם יצאתי מזה לחלוטין. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פי ההרגשה שלך
שמוליק18/08/2015שלום רב.
אינני רופא.
לדעתי, אתה צריך לסמוך על התחושות שלך, והמבחן האולטימטיבי הוא האם אתה מרגיש סבל.
אם לא - אז הכל בסדר.
אם כן, אז אין שום סיבה לסבול וכדאי ללכת לטיפול.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטריןאבי16/08/2015
שלום ד״ר
בן 33 סובל מקשב וריכוז add עם אוסידי..
טופלתי עד לא מזמן בציפרלקס אבל עקב תופעות לוואי קשות הפסיכיאטר החליף לי לוולבוטרין 150..בהתחלה כדור אחד ליומיים ואחר כך כל יום אחד..
כרגע יש לי חוסר שקט ומנוחה וקצת גירודים וחרדה..וזה רק הכדור השני..האם זה יעבור בהמשך הטיפול? ושמתי לב שאחרי השפעת הכדור קצת מתגבר לי האוסידי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2015וולבוטרין לא מתאים ל ocd
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפיסת המציאות והתקף חרדהד``ר יונתן דוידאור16/08/2015
שלום לכולם
אני גיל בן 23.
לפני שנתיים בערב שישי עישנתי סם פיצוציה, וקיבלתי התקף חרדה ותחושת ניתוק מהגוף, רבע שעה הכי נוראית שהיתה לי בחיים. ממש כל תפיסת המציאות שלי השתנתה. עם ההשפעה הכנסתי לעצמי את הרעיון לראש שככה אשאר. יום למחרת התחושה לא עברה, וככה סבלתי במשך 3-4 חודשים עם דיכאון כבד, בלי לספר לאף אחד, כל זה בליווי התקפי חרדה קצרים של 10-15 שניות עד שהייתי חייב לצאת מהם כדי להמשיך עם היומיום. מאז עברו שנתיים והתרגלתי למצב, כלומר אני לא זוכר איך הייתי קודם, אני מתפקד רגיל, למשפחה אין מושג שיש משהו לא בסדר איתי, אני מסתיר את זה היטב ועם זאת מצליח לתפקד, חיי חברה, מין , ולימודים בסדר. מאז עברו שנתיים והחלטתי שאני יכול לחזור לאותו הלילה הנוראי ולדבר על מה שקרה, ולחקור, ועם התייעצות עם אנונימיים ובאינטרנט הגעתי למסקנה שאותו הלילה היה טריגר להפרעת דה-פרסונליזציה כתוצאה מעישון מריחואנה.
אני מבקש עזרה, אני רוצה לדעת אם יש לי נזק מוחי, כי אני מאמין שהטריגר הוא נירולוגי, ואם כן, האם יש תרופות פסיכיאטריות שיכולות לעזור? אני מאמין שפסיכולוג לא יכול לפתור את הבעיה כי כבר השלמתי עם המצב והדכאונות עברו, עכשיו אני באמת מעוניין בטיפול טכני נוירולוגי.
תודה רבה לעוזרים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שצריך לפנות לנוירולוג
שמוליק16/08/2015שלום גיל.
אינני רופא.
נראה לי שמה שצריך לעשות זה לפנות לרופא המשפחה, ולבקש הפנייה לנוירולוג כדי לבדוק את העניין.
מעבר לכך, אני מקווה שישתברר שהכל בסדר ושאין פגיעה בלתי הפיכה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלי21/08/2015אני לא מומחה גדול אבל יש לי קצת ניסיון עם נזקים מסמים
הסיכוי שיגרם נזק נוירולוגי מעישון סם פיצוציה לדעתי קטן סיכוי גדול יותר שהדבר יהווה טריגר לבעיות נפשיות.
אם יש לך בעיות נפשיות כמו דיכאון תחושות חרדה או כל דבר פסיכולוגי אחר לך לבדיקה אצל רופא פסיכיאטר .
מאוד מאוד נפוץ בעיות נפשיות כתוצאה מסמים במחלקה בבית חולים פסיכיאטרי הרבה מאוד חברה צעירים ששוהים שם אחרי נפילה מסמים החדר של תחלואה כפולה תמיד חסר כיסאות וזה לא בגלל הפסיכולוגים הצעירים שבהים לצפות בך כמו קוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שים22/08/2015כמישהו שסבל מההפרעה ויצא ממנה לגמריי(ללא כדורין) אני יכול לעזור לך.
תרשום לי את המייל שלך ונדבר שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהגלית15/08/2015
שלום רב
יש לי שכנה שסובלת מאוסידי. ויש לה בעיה.כשהיא רבה היא יורקת ללא רוק ליד האיש שהיא רבה איתו. האם זה נורמלי כלומר האם זה שיך לאוסידי. אבקש לכתוב לי כאן תגובה על זה שהשכנה פעמים רבה עם שכנים והיא ירקה לידם ללא רוק ללא רוק. אבקש לכתוב לי חוות דעת כדי שאראה לה את התגובה שלך דר ומכאן נמשיך. אגב היא נוטלת פרפנן תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שזה קשור
שמוליק15/08/2015שלום גלית.
אינני רופא, לעת עתה אני סטונדט שנה א' לפסיכולוגיה.
הפרעה טורדנית כפייתית (O.C.D.) היא הפרעה שיש בה פעולה אובססיבית, כלומר פעולה שחוזרת על עצמה, כגון שטיפת ידיים לצורך נקיון, בדיקה שבדלת סגורה אחרי יציאה מהבית, בדיקה בתיק שמשהו לא נשכח, וכיו"ב.
לא ברור לי כיצד יריקה על אדם בזמן מריבה יכולה להיכנס לכותרת הזו של פעולה טורדנית.
מילא, לו המציאות הייתה שאחרי המריבה היא הייתה בודקת את עצמה האם היא "זכרה" לירוק עליו, ויורקת שוב ושוב והייתה רודפת אחרי הבן אדם כדי לירוק עליו שוב, כי היא אולי שכחה, או פשוט שכמו שטיפת ידיים לצורך נקיון, אז צריך להמשיך ולירוק לצורך נקמה אן משהו כזה, אז אפשר היה להכניס את התופעה להפרעה טורדנית כפייתית.
על אף הידע הדל שלי, לא נראה שהתיאור עונה לקריטריונים של OCD.
אני מאמין שתהיה תגובה גם מהרופאים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבדת שינההידד לגראס14/08/2015
איך קובעים תור למעבדת שינה? האם צריך הפניה מרופא?
והאם רצף של סיוטים וחלומות הזויים במשך כל השינה זאת סיבה ללכת ולהיבדק?
אני מתחילה לחשוב שהפרעת החלומות איינה רק מהטיפול בציפרלקס.
חייבת תשובה מקצועית בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבדת שינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2015יש צורך להתיעץ בנדון עם פסיכיאטר מטפל. כעיקרון רופא משפחה יכול להפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרושה עזרהשיר14/08/2015
שלום, רציתי לדעת איזו הפרעה גורמת לבן אדם לחיות בזוהמה ולאגור דברים ולחשוב שזה בסדר ואיך ניתן לעזור לאותו האדם שמסרב ללכת לטיפול או לקבל עזרה חיצונית או אפילו לעשות סדר בעצמו ולזרוק אשפה. ישנו גם בן נוער בסיפור, אשמח לתגובה חזרה מהירה' תודה רבה וכל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק15/08/2015שלום שיר.
אינני רופא.
אגירת אשפה יכולה להיות סימפטום של הרבה הפרעות פסיכולוגיות. לא ניתן להעריך בלי בדיקה מסודרת.
אי אפשר לכפות על אדם טיפול נגד רצונו, אלא אם כן הוא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו. יכול להיות שבמצב כזה, אם מדובר בנזק תברואתי, אז ניתן לערב את גורמי הרווחה, אם כי לא ברור לי מי בדיוק אמור לטפל בכך.
התופעה הזו מוכרת לי באופן אישי, כי אני בעצמי הייתי במצב כזה, ולא נראה לי שהיה הרבה מה לעשות איתי; המצב התדרדר עד שהיה צורך באישפוז כפוי...
אפשר לנסות לערב את גורמי הרווחה, אך לא בטוח שתהיה מוכנות לשתף איתם פעולה.
אם מדובר באדם שקרוב לליבך, אז אני יכול לומר מה לא לעשות. לא לעשות שום דבר שעלול לערער את האמון בך. אמון הוא הבסיס לכל טיפול, וכנותנים אמון באדם, אז הוא יכול לעזור הרבה יותר מכל מומחה שלא נותנים בו אמון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלי16/08/2015קוראים לזה אגרנות כפייתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה חדשה אנטי פסיכוזהנועה13/08/2015
עכשיו זה רץ ברשת, דר דוידור מדווח על לאטודה תרופה שעוקפת את עיין הדופאמין ןכו וכו, האם אפשר להיות קצת בעניינים,? כמו מה התרופה, כמה היא עולה,בפרטי, האם דומה פעולתה לאביליפיי, האם אפשר לקחת בהריון,היא מיועדת רק לפסיכוזה או גם לביי פולאר
תודה לכם ובמיוחד לשמוליק המקורי ולא המתחזה,אפשר תמיד לזהות מי המתחזה מאופן ניסוח הדברים,,,,,,,,,,בהצלחה בלימודים אין ספק שתהיה רכש חדש ורענן לשורה של מומחים מקסימים בפורום הנהדר הזה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה חדשה אנטי פסיכוזה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2015עדין לא בסל ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אנטי-פסיכוטיות לא טיפוסיותשמוליק13/08/2015
שלום ד"ר דוידאור.
שוב פעם, תודה על כך שעודדת אותי ללכת להיות מטפל. כפי שכבר כתבתי פעם, אכן השנה התחלתי ללמוד פסיכולוגיה.
יש לי שאלה קטנה על האופן שבו תרופות אנטי-פסיכוטיות לא טיפוסיות פועלות, ואני בטוח שתשמח להשיב. כמובן, אינני רוצה לפגוע בשאר הרופאים של הפורום, ואם מישהו אחר יענה - אשמח ואודה על התשובה.
המרצה הסבירה שהתרופות האלו חוסמות קולטנים עצמיים של דופמין מסוג D4.
בספר הלימוד של הקורס הוסבר שלקולטנים עצמיים יש השפעה מעכבת של ייצור ופליטה של הנוירוטרנסמיטר, וכך, אם יש מעט נ"ט בסינפסה אז רק למעט קולטנים ייקשר נ"ט ואז תהיה פחות השפעה מעכבת, ולהיפך.
מסיבה זו, סמים שחוסמים קולטנים עצמיים מבטלים את האפקט המעכב של הייצור והפליטה של הנ"ט, ולכן הם אגוניסטיים.
כיוון שהתרופות האלו אמורות להיות אנטגוניסטיות לדופמין, אז כנראה שמנגנון הוויסות של קוטני D4 עובד בצורה אחרת שלא מוסברת בספר...
ניסיתי לשאול את המרצה, אך לא הצלחתי להבין את התשובה שלה.
בדמיון הפרוע שלי חשבתי שהמנגנון מושפע דווקא מקולטנים שלא נקשר אליהם נ"ט ולפי כמות הקולטנים שלא נקשר אליהם נ"ט הנוירון קובע האם הכמות מספיקה, וכך כשיש הרבה נ"ט בסינפסה אז להרבה קולטנים ייקשר נ"ט ואז יהיו מעט קולטנים ללא נ"ט, ואז הכמות נקבעת ביחס הפוך לכמות הקולטנים של נקשר אליהם נ"ט.
לפי זה, חסימת קולטנים מפחיתה את מספר הקולטנים שלא נקשר אליהם נ"ט, ואז הנוירון "יחשוב" שיש יותר נ"ט ממה שבאמת יש, ואז זה מסביר מדוע התרופה תהיה אכן אנטגוניסטית לדופמין.
האם באמת כך המנגנון עובד?
אם לא, אז אפשר בבקשה לקבל הסבר שאמור להתאים לסטודנט לפסיכולוגיה שנה א'?
תודה רבה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים על נויירוטרסמיטור
נועה13/08/2015בהצלחה לך שהתחלת ללמוד, לצערי אין 100 אחוז מדעי בל הקשור למדעי המוח, הכל בחיתולים/טיטולים, וחבל,אולם היות וזה הרע במיעוטו לא נותר לנו אלא ל"התבחבש" באי ההבנה המספקת של החומר, ואני מניחה שזה במסגרת פסיכופתלוגיה או הפיסיולוגיה של ההתנהגות,בל מקרה נשארת חסר תשובה ואשמח אם תעדכן אותי בדבר התשובה של דר דוידור או דר קרני, שניהם בקיאים בכל הכימייה של התרופות,שלא כמו שאר המומחים שהם ליד החומר ולא בתוכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יומן הגמילה שליאלי12/08/2015
אני מכור למריחואנה בעברי השתמשתי בסמים רבים אפילו הייתי מאושפז אחרי שחשבתי שאקסטזי זה גרעינים.
כל יום אני אומר לעצמי שאני מפסיק עם זה ומוצא את עצמי אצל הסוחר קונה ב1000 שקל עוד 10 גרם.
אני מעשן מזה 4 שנים יום יום והרבה מפרק 10 גרם בשלושה ימים חובב סטלה ידוע.
אני עושה מאמצים להפסיק עם זה בעצמי אבל פשוט לא הולך לי הרגליים הולכות לסוחרים לבד.
כולה גראס לא הרואין תודה לאל אבל אני מרמה את עצמי פשוט שופך סכומי כסף אדירים הזיכרון שלי לא מתפקד אני לא זוכר דברים מהסטלה אני עצבני מאוד בגלל כמויות הגראס הגדולות בקושי נושם נהיה לי צורה של באנג .
ועכשיו כבר התארגנתי על כסף עושה טלפונים לארגן עוד 10...
אם אני תוך כמה ימים לא מצליח להפסיק עם זה בעצמי אני הולך לפסיכולוג מומחה לגמילה מסמים .
אולי ממנו תבוא הישועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
שמוליק12/08/2015שלום אלי.
אינני רופא. בשביל לעודד אותך ולאחל לך הצלחה לא צריך להיות רופא :-).
אני לא חושב שאתה צריך להיות כל כך ביקורתי על עצמך. זה לא פשוט להיגמל מסמים; הסמים גורמים לגוף תחושה נעימה, ויצרה מזאת, לחלק מהסמים הגוף מפתח סבילות, ואז עוד צריך מנות גדולות יותר של סם...
תפרגן לעצמך על כך שאתה מנסה ולא מתייאש.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)