פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להישאר עם פרוזק או להחליף?
    ימ
    22/10/2015

כרקע אני בן 23... שירשרתי פה לפני כמה ימים ואני רוצה לעדכן, היום התחלתי מילואים וקיוויתי שהכדורים איכשהו ירגיעו את המחשבות הטורדניות שעולות כאשר אני עולה על מדי החאקי ונכנס לסביבה מאצ'ואיסטית שאני מרגיש מאויים ממנה. (למרות שהאנשים בפלוגת המילואים החדשה שלי, רובם אנשים שאני חושב שאוכל להסתדר איתם...)
    החשש התמידי שלי הוא שישאלו אותי שאלות לגבי המיניות שלי, אני הומוסקסואל, ויש לי פחד תמידי שאנשים ידעו שאני הומוסקסואל, אני לא יודע איך אנשים יגיבו או שהם יהיו עויינים אלי, וממש לא בא לי על זה. אומרים שה"עולם התקדם" אבל עדיין יש בלא מעט מקומות, הרבה שנאת חינם, ואני מפחד למצוא את עצמי מושך שנאה מהפלוגה ולהיות מושא ללעג... בפלוגה הזאת סטטיסטית חייב להיות עוד חמישה הומואים (מונה 60 איש), רק שאת רובם אני לא מכיר.
    ואני כל הזמן חושש, אם אוכל לחשוף את היותי הומוסקסואל במידה ואשאל, או שאשקר, ואאדים כמו שעשיתי בעבר, וזה היה נורא מביך עבורי. כמובן שהיום, המראות החזירו אותי אחורה, ואני נזכר למה לא אהבתי את הצבא. הסביבה הזאת שאני מרגיש מאויים ממנה תמיד, אני לא מצליח להשתחרר. ואולי זה רק אני שחושש, ואין באמת ממה לחשוש כי זה לא יהיה כזה נורא כמו שאני חושב על זה, ולא מפסיק לדמיין דברים רעים.
    כאמור את הפרוזק שאני משתמש בו היום, לקחתי כבר 9 שבועות, אני על 40 מ"ג, לקחתי היום גם כדורי קסנקס, שהפחיתו את החרדה שלי, וגרמו לי להיות יותר משוחרר ושמח במצבים האלה. לקחתי 0.5 קסנקס, ולאחר מכן עוד 0.5 (2 כדורים של 0.25 כל פעם)
    הביישנות הזאת והפחדים הלא רציונלים האלה, גורמים לי לחשוב שאולי הכדור לא מועיל לי בכלל, ואולי בכלל כדאי להחליף לציפרלקס? או לכדור מסוג אחר?
    אם אני שותה אלכוהול (לא מערבב כמובן עם כדורים), אני משיג כל מה שאני רוצה (אני משוחרר, אני שמח, אין לי חששות מהעתיד לקרות, רק יש תופעות לוואי של בחילות האנגאובר וכד'..). האם כדורי ה SSRI שאני לוקח או לחילופין SNRI יכולים לחקות במידה מסויימת את השפעת האלכוהול בסיטואציות כמו שהזכרתי? האם להחליף כדור כי הוא לא משפיע עלי כמו שציפיתי שישפיע עלי אחרי 9 שבועות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• להישאר עם פרוזק או להחליף? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/10/2015

ראשית לא מומלץ אלכוהול כטיפול.
    באם אין שום תגובה לאחר 9 שבועות יש מקום לישקול שינוי תרופתי.
    הטיפול המומלץ, שיחות, CBT ואו טיפול דינמי ( ארוך טווח , מכוון לתובנות , בירור השפעת הילדות והעבר על ההווה )
    ניתן להבין אותך בסיטואציה.
    אך זכור את דברי היפקטטוס הפילוסוף היווני :
    " האירועים ביום יום לא באמת משפיעים עלינו ....
    מה שמשפיע עלינו זה האופן שאנחנו מתייחסים אליהם.. "

אם תהייה שלם עם הזהות המינית שלך , ותוכל להגיב בצורה קלילה ואפילו הומוריסטית , לדעתי לא יהיה לך שום בעיה .. הסביבה תקבל אותך ללא שום בעיה ותכבד אותך.. כמובן שזה דורש מהלך של שינוי תפיסתי והתנהגותי , ערך עצמי והפחתת ביקורתיות עצמית.

בהצלחה !

ד'ר יונתן דוידאור
    פסיכיאטר מומחה, פסיכותרפיסט
    טיפול רפואי ופסיכולוגי בהיפנוזה
    הוד השרון כפר סבא רעננה הרצליה
    כפר שמריהו נתניה כפר יונה פתח תקווה יהוד
    טיפול בהיפנוזה היפנוטראפיה טראנס רפואי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופא מוסמך
    אנונימי
    21/10/2015

שלום פורום פסיכאטריה,שאלתי היא -אם אני מטופלת בפרטי ואני מתכוונת לעשות בדיקת דם בקופת חולים הרגילה שאינה פרטית ,האם יכול להיות שיגלו בקופת חולים שאני משתמשת בתרופה פסיכאטרית דרך בדיקת הדם? ,האם אחד מהמרכיבים הבאים שיבדקו בבדיקת הדם יכולים לחשוף שימוש בריספרדל או ברטלין: 1.הפרותרומבין 2.ספירת דם 3.גלוקוז 4.קריאטונין 5.אלקליין פוספאז 6.גמא גלוטאמיל טראנספפט ידאז טרנסאמינאז,7אלאנין 8.בילירובין כללי.9. בי 12 ,10.אלקטרוליטים na+k 11.פרולקטין 12.הורמון מגרה בלוטת התריס 13.שומנים 14.רולבין בדם 15.protein albumin.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופא מוסמך

הוספת תגובה

• שאלה לרופא מוסמך - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    25/10/2015

לא יגלו אך למה להסתיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בהתקף פסיכוטי
    מודאגת
    21/10/2015

שלום
    אחייניי מאושפז בבית חולים שניידר ומטופל בתרופות אנטי פסיכוטיות. לפני מספר ימים לקה בהתקף ועדיין אינו מדבר כמעט, תנועות גןף איטיות, תנועות בלתי רצוניות בעיניים ותחושה כללית לא טובה.
    הילד מאובחן כלוקה בadhd וטופל בעבר בתרופות אמפטמיניות.
    זה מספר שנים שאני אומרת לאחותי שאני חושדת שיש מרכיב נוסף/חלופי לאבחנת הקשב והריכוז: אמנם הוא אובחן כadhd אך אינו היפראקטיבי במובן המקובל. יש לו קשיי למידה, דיסלקציה וקשב, אל בנוסף חסר חברים כי נוטה לווכחנות ולילדותיות, מדבר לאט ובקול רם, מוצא את עצמו משחק עם ילדים בני שלוש, חסר לחלוטין גמישות מחשבתית ובאופן כללי מתנהג כבן 4 או 5 ולא כבן גילו (13.5). הוא אוכל בצורה מלוכלכת (פנים ובגדים), ותחומי העניין שלו מסתכמים במשחקי קופסא ובצפיה בטאבלט ובטלויזיה.
    אחותי מסרבת לקבל את דברי כלל וטוענת כי כל מה שתארתי נובע מלקויות בקשב וריכוז ובנוקשות שהיא אחת הפנים של הלקות.
    האם אכן תסמינים אלה נובעים מהלקות או שיש להם שורשים אחרים? והאם יש קשר להתקף הפסיכוטי שלקה בו?
    אשמח לתשובה דחופה
    דודה מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בהתקף פסיכוטי

הוספת תגובה

• ילד בהתקף פסיכוטי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/10/2015

יש קושי לענות באופן חד משמעי.
    ראשית, לשם גילוי נאות , אני מומחה במבוגרים ולא ילדים.
    בכל מקרה , יש צורך בדיקה מקצועית , פסיכיאטר ילדים ונוער
    ורק לאחר בדיקה ומעקב, ניתן להגיע לכיוון, התרשמות אבחנתית..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    ליטל
    21/10/2015

לוקחת ציפרלקס כבר 4 שנים לחרדות קשות ודיכאון לאט לאט ובהדרגה עד 20 מג .לאחרונה מרגישה עייפות ביום דיכדוך עצבנות ודופק מואץ הרופא החליט לעלות לי בעוד 5 מג את המינון ואחרי שבוע בעוד 5 לפי הצורך.יחד 30 מג .היום הוספתי 5 מג עדיין ללא שינוי עייפה מאודדדדד לקחתי בבוקר .מתי ארגיש שיפור?לוקחת גם כדור לאלרגיה לאבק אריוס האם אפשר לשלב בניהם?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/10/2015

ממליץ בדיקות דם בקופ'ח ( פרופיל הורמונלי)
    לישלול שינוי הורמונלי..
    במינונים גבוהים של ציפרלקס, ייתכן
    ירידה בדופאמין, שינוי הורמונלי..
    לכן לפעמים הפחתת מינון ציפרלקס והוספת נוגד פסיכוזה במינון קטן, כגון : ריספרדל, יעשו את העבודה טוב יותר..
    שוב רק לאחר בדיקות ושיקול קליני של רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    אנונימי
    21/10/2015

שלום פורום פסיכאטריה,שאלתי היא -אם אני מטופלת בפרטי ואני מתכוונת לעשות בדיקת דם בקופת חולים הרגילה שאינה פרטית ,האם יכול להיות שיגלו בקופת חולים שאני משתמשת בתרופה פסיכאטרית דרך בדיקת הדם? ,האם אחד מהמרכיבים הבאים שיבדקו בבדיקת הדם יכולים לחשוף שימוש בריספרדל או ברטלין: 1.הפרותרומבין 2.ספירת דם 3.גלוקוז 4.קריאטונין 5.אלקליין פוספאז 6.גמא גלוטאמיל טראנספפט ידאז טרנסאמינאז,7אלאנין 8.בילירובין כללי.9. בי 12 ,10.אלקטרוליטים na+k 11.פרולקטין 12.הורמון מגרה בלוטת התריס 13.שומנים 14.רולבין בדם 15.protein albumin.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• ואם יגלו?

שמוליק
    21/10/2015

שלום רב.

לדעתי, עיקר הבעייה כאן היא הסטיגמה.

אינני חושב שאת צריכה להתבייש בכך שאת לוקחת תרופות פסיכיאטריות; ההיפך, מי שסובל מקשיים נפשיים ואינו מתמודד איתם - הוא זה שצריך לפחד ולסבול מחוסר ההתמודדות. ד"ר דוידאור אמר פעם בתוגנית הרדיו שבארה"ב אנשים הולכים לפסיכיאטר בשביל לשפר את איכות החיים.

גם אם ניתן לגלות - המידע מוגן ויש על כך סודיות רפואית.

הרופאים ישמחו לענות, אבל ראיתי לנכון לומר את דעתי האישית. אני עברתי משהו הרבה יותר סטיגמטי; ארבעה אישפוזים וחוץ מהאחרון כולם היו במצב פסיכוטי חריף, והיו לי בדיקות שמעידות על מטילת תרופות פסיכיאטריות במסגרת הקופה המספקת שירותי בריאות.

אני מאחל לך כל טוב.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלו שיקוליי האישיים

אנונימי
    21/10/2015

שלום לא ענית לי על השאלה ,אבקש תגובה מרופא מוסמך,אלו החלטותיי האישיות וגם זכותי אם לחשוף או לא לחשוף ולכן אבקש שפסיכיאטרים מהפורום יענו לי על השאלה,תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    25/10/2015

ראי לעיל-

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל
    טלי
    21/10/2015

אבי בן 68, בשלוש השנים האחרונות נוטל לוסטרל בקביעות.
    במקביל לנטילת התרופה החל אצלו רעד קל קבוע (בידיים, בראש וכד'). נוירולוג ערך בדיקות ושלל פרקינסון. איך אפשר לדעת אם זה מהלוסטרל? הוא מסרב להפסיק לקחת את התרופה כדי לבדוק. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל

הוספת תגובה

• לוסטרל - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    25/10/2015

שלום לך
    אכן לוסטרל עלול לגרום לרעידות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולריאן והפרעות קצב
    בעיה בלב
    20/10/2015

שלום,
    רציתי לשאול האם תרופות. הרגעה ללא
    מרשם המכילות
    את צמח הולריאן עלולות לגרום להפרעות קצב מסוג svt
    למשל על ידי דיכוי עצב הואגוס..
    אני אחרי מספרהתקפי svt
    שהחלו בשינה ומצאתי שאני לפעמים חרדה לשכב לישון.
    חשבתי לנסות להשתמש בולריאן כדי להרגע לפני השינה אבל רוצה לודא שלא יזיק.
    לתרופות לייצוב קצב הלב היו אצלי תגובות אבסורדיות, כך שאני לא יכולה להשתמש בהן
    ולכן גם חוששת לנסות כדורי הרגעה "אמיתיים"
    כי אולי גם הם יעבדו אצלי אחרת מאשר אצל אנשים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה
    ולריאן והפרעות קצב

הוספת תגובה

• ולריאן והפרעות קצב - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    25/10/2015

שלום לך
    אני ממליץ לך לגשת לטיפול ולאזן את הטאקיקרדיה הזו שגורמת לך סבל מיותר.
    ככל לא ממליץ לך תרופות הרגעה כאלו כטיפול.
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטויות בין תרופות
    אריק
    20/10/2015

מה ההבדל בין הסורבון לסרוקוול?
    האם שנייהם נוגדי חרדה ?

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטויות בין תרופות

הוספת תגובה

• התלבטויות בין תרופות - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    25/10/2015

הן תרופות שונות בתכלית מנגנון הפעולה שלהם.
    אם כי שניהם עשויים להפיג חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה

אריק
    25/10/2015

תודה על שחזרת אליי.
    שונות בתכלית במנגנון הפעולה שלהם אבל מטרה זהה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה לקבל תשובה

אריק
    27/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על סכיזופרניה
    אחד
    19/10/2015

שלום
    שאלה עבור קרוב משפחה:

האם יתכן שחולה סכיזופרניה שעבר אירוע פסיכוטי יחיד ישאר לאורך שנים ארוכות (מעל ל10 שנים ) מאובחן כבעל "רמיסיה מלאה" לגמרי, וללא שום טיפול תרופתי ושיחתי ?
    מדגיש שהרמיסיה המלאה היא ללא תרופות כלל.

או שמצב כזה מעורר חשד שמדובר בטעות באבחנה הראשונית, ויש מקום להערכה מחודשת?

אם התשובה היא שיתכן שהאבחנה שגויה, נשאלת השאלה, איך יכול להיות שאדם יהיה פסיכוטי ליום אחד, אם אין לו סכיזופרניה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על סכיזופרניה

הוספת תגובה

• יכול להיות

שמוליק
    20/10/2015

שלום רב.

כ 15% מהסכיזופרנים שעברו אישפוז יחיד מחלימים. ולכן זה יכול להיות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מרופא מוסמך בבקשה

אחד
    20/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על סכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/10/2015

התשובה : ייתכן.
    אך..
    לאחר אירוע ראשון ויחיד
    מצב של שנתיים לאחר מכן ללא תרופות וללא עדות
    למחלה / מרכיב תהליך
    עונה על ההגדרה של החלמה.

מעל 15% יחלימו לאחר התקף פסיכוטי ראשון ובודד..
    ככל שיש יותר התקפים, מדובר במצב כרוני ובלתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של אלטרולט?
    משה
    19/10/2015

לאחרונה הרופא שלי רשם לי אלטרולט 20 מ''ג לטיפול בתסמונת המעי הרגיז. קראתי בעלון לצרכן של התרופה, כי קיימת תופעת לוואי של התנפחות החזה אצל גברים. תופעה זו די מדאיגה אותי, ומפריעה לי מבחינה אסתטית בתור גבר.

רצתי לשאול: מהי שכיחות התופעה? והאם התנפחות החזה היא לצמיתות או שהחזה שלי יחזור לקדמותו לאחר סיום הטיפול? אני לא רוצה שיצטבר לי בחזה שומן כמו אצל אישה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של אלטרולט?

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של אלטרולט? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/10/2015

מדובר בתופעת לוואי לא שכיחה..
    בדר'כ קשור לשינוי הורמונלי..
    במעקב סדיר ניתן לדעת את המצב ולמנוע.
    המצב הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירופרמג'ן
    יותם
    18/10/2015

שלום,

אני סובל מדכאון וחרדה, ולקחתי מספר רב של תרופות שכולן גרמו להפרעות בשינה.

לאחרונה ראיתי את בדיקת נוירופרמג'ן, שיכולה לזהות תופעות לוואי בכדורים מראש.

האם בדיקה זו יכולה להתאים למקרה שלי, מתוך מטרה למנוע תופעות לוואי של בעיות בשינה וכיוון לתרופות שלא יצרו זאת?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נוירופרמג'ן

הוספת תגובה

• נוירופרמג'ן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/10/2015

היי
    בהחלט כן
    הקיט הגנטי מכוון לטיפול המתאים ביותר ועם הכי פחות תופעות לוואי על פי הדונות הגנטית.
    פרטים נוספים באתר שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יותם
    19/10/2015

להלן תגובתה של ד"ר קרני מפורום דומה על אותה שאלה:

"אני בספק שניתן לאתר את נוגדי הדיכאון שישפיעו עליך במינימום השפעה על השינה. הבדיקה בודקת גנים הקשורים במטבוליזם, גנים הקשורים ביעילות (כמו למשל גנים של רצפטורים ל SSRI), וגנים הקשורים לתופעות לוואי (כמו סינדרום מטבולי ותופעות לוואי אקסטה פירמידליות). למיטב ידיעתי לא ניתן לבדוק את הנושא שאתה רוצה. קלינית ניתן לבחור את התרופות שיקחו בחשבון נושא זה. "

למי להאמין? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/10/2015

הבדיקה מראה שונות גנטית ספציפית של המטופל
    למספר סוגי תרופות.
    בעזרת הבדיקה, ניתן לדעת , מה הצפי לתגובת התרופה
    צפי להשפעה חיובית
    צפי לחוסר השפעה
    צפי לצורך בשינון המינון ועוד..
    הבדיקה מתייחסת למרכיבים גנטיים, בניהם מטבוליזם בכבד..

הפרעות שינה ואי שקט תחת נוגדי דיכאון, באופן ממושך, מעלה חשד לאבחנה קלינית של הפרעה דו קוטבית לא טיפוסית NOS
    במיוחד , אם מהלך החיים מתאפיין בגלים ושינוי במצבי רוח / רגזנות / אימפולסיביות..

למידע נוסף לגבי הבדיקה הגנטית , אתה מוזמן לבדוק באתר האינטרנט שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבה פרנוידי
    raquel
    17/10/2015

שלום
    יש לי חברה שבטוחה שלשכן שלה יש רדאר שמשפיע על הגוף שלה עד שצעק עליו מהדירה שלה והוא התלונן למשטרה. איך אני יכולה לעזור לה ? היא בטוחה שהכן אדם אכזר מטריד אותה . לאן להפנות אותה, לרופא משפחה? ואיך לשכנע אותה שהכן יש בעיה, כי התפקוד הכללי שלה היא נורמלי .תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבה פרנוידי

הוספת תגובה

• לא נראה לי שכדאי להתערב

שמוליק
    17/10/2015

שלום רב.

אני בעצמי הייתי במצב כזה, וברור לי שאף אחד לא היה יכול להשפיע עליי, וזה היה די צפוי שתהיה התדרדרות עד שיהיה צורך באישפוז כפוי.

רוב הסיכויים שלא תצליח לשכנע אותה שהמחשבות שלה על השכן אינן הגיוניות, ואדרבא, היא רק תאשים את כל מי שינסה לטעון שיש לה בעייה שהוא לא בסדר.

רוב הסיכויים שזה לא בא מהאויר, וכנראה שבעבר ואולי אף בהווה הייתה לה חוויה קשה וזו תגובה נורמלית למצב לא נורמלי, ומה שניתן לעשות זה למסור את המידע הזה (כמובן אם ידוע לך) לגורמים המטפלים.

מצטער שהתגובה שלי היא כזו פסימית...

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשמוליק. יישר כוח

raquel
    18/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שמוליק

מלי
    18/10/2015

האם אשפוז כפוי הוא שעזר לך בסופו של דבר? (אם מודאגת מההודעה למעלה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטווח הקצר - כן

שמוליק
    19/10/2015

שלום מלי.

האישפוז עוזר בטווח הקצר. הטיפול התרופתי מייצב את המחשבות די מהר.

עם זאת, הרבה מטופלים סובלים מתופעות הלוואי של התרופות ובמיוחד של האנטי-פסיכוטיות, ומסיבה זו הרבה מטופלים משתחררים וזורקים את התרופות, ואז המצב שלהם מתדרדר ושוב פעם אישפוז כפוי...

אם כבר מפסיקים את הטיפול התרופתי בגלל הסבל מתופעות הלוואי, אז כדאי לעשות זאת מתוך אמון ברופא, ולהיות בטוחים שבמקרה הצורך, אם חלילה תהיה התדרדרות - יש למי לפנות. הפסקה מתוך תחושה של חוסר אמון - מאוד מסוכנת. כדאי גם להמשיך את הטיפולים הפסיכולוגיים.

האישפוז הראשון שלי היה בגיל 18, וזמן קצר אחרי השחרור זרקתי את התרופות, אבל אחרי 11 שנים היה אישפוז נוסף.

בסופו של דבר שוב עם הפסקתי את התרופות, אבל יידעתי את הרופאה.

בכל אופן, צריך להפעיל שיקול דעת בכל מקרה לגופו; צריך לבחון את התועלת מול הסבל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע טוב מי יכול לעזור לי ?
    לירון
    17/10/2015

העלתי את המינון על דעת עצמי ! אני לוקח 50×2 איקסל ביום והעלתי ל 75×1 ו 50×1 ביום , רציתי 75×2 אבל התחילו לי חרדות אז פחדתי ! מאז שהעלתי אני מרגיש מוזר ותופעות לוואי של חרדה ערנות וכ'ו מה להמשיך עם זה אולי לא ?

הוספת תגובה

• השערה

שמוליק
    17/10/2015

שלום רון.

יכול להיות שמה שקורה לך - זו תחושה נורמלית שבאה בתוגה לכך שאולי עשית משהו שהוא לא בסדר.

מדובר בתרופה שחייבת מרשם רופא - ולכן מה שעשית זה משהו שהוא מוגדר כאסור, ויכול להיות שהמצפון שלך מייסר אותך.

יכול להיות שבאופן ענייני, זה נכון להעלות את המינון, אך כיוון שזה נעשה מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל - מדובר במעשה שהוא "אסור".

אני מניח שלי אישית קרה אותו הדבר בעיקבות הפחתה של מינון...

הייתי מציע לפנות לרופא המטפל, ולשאול לדעתו. בין כך ובין כך, כיוון שהתרופה זקוקה למרשם - לא תוכל להמשיך כך מבלי מרשם מרופא.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא עוזר לי !!! מישהו אחר

לירון
    17/10/2015

....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר למה שאמרת

לירון
    17/10/2015

המצפון שלי מייסר אותי !!!??? איך הלכת תגיד לי חחח שלא תכניס פה אנשים אחרים לסרטים ... זה הרבה אחריות לייעץ פה. סך הכל רציתי לשאול אם זה טבעי לקבל תופעות לוואי שאני כבר לוקח את אותו סוג רק מעלה את במינון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה רון

שמוליק
    19/10/2015

שלום רון.

הבנתי שנפגעת ממה שכתבתי, ואני מבקש את סליחתך.
    זו הייתה השערה בלבד, והתברר שהיא לא נכונה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי 8 שבועות על פריזמה
    ירדן
    17/10/2015

כרקע אני בן 23... התחלתי ב 10 מיליגרם והעליתי ל 40 ביום. התחלתי לפני 8 שבועות בדיוק... אכן יש שיפור ברמת החרדה החברתית. אני פחות לחוץ כשאני בקניון ויש מין הרגשה כזאת ש"לא אכפת לי מה חושבים". וזה די כיף, אבל שמתי לב שממש לפתע התחילו לי מחשבות אובססיביות על מישהי שאני לא מפסיק לחשוב עליה, ואני רוצה להכיר אותה ולכבוש אותה וראיתי אותה רק בתמונות וממש נהייתי אובססיבי אליה. אני מסתכל בתמונות שלה בפייסבוק והיא לא מכירה אותי ומעולם לא דיברנו, ואני מתעדכן כל כמה שעות אם משהו השתנה אצלה בדף הפייסבוק. בעבר גם היו לי דפוסי אובססיביות כאלו עם בנות ש"הערצתי" אותן והייתי נכנס לפייסבוק שלהם כדי לראות תמונות וכבר מזמן זה לא קרה עד עכשיו שזה קורה לי שוב פעם ה"הערצה" הזאת והמחשבות של מה יקרה אם היא לא תרצה אותי, וכמה זה יהיה איום ונורא כשהיא תסרב כי היא כל כך יפה ו"בלתי מושגת". אני לא רוצה יותר את הדפוסים הילדותיים האלה בחיים שלי, אני לא רוצה להיות מונע מפחדים ומה יקרה אם היא תסרב... ולחשוב עליה כל הזמן... זה התנהגות דבילית שפוגעת בערך העצמי שלי, והכדורים לא מונעים את התופעה הזאת. חשוב לציין שרק לפני שבוע העליתי ל40 מ"ג, האם התופעות הללו צצו כחלק מתופעות לוואי משום שהגוף לא התרגל עדיין להעלאה? האם נכונה לי עוד דרך עד שאני ארגיש את מלוא האפקט החיובי של הכדורים? האם להחליף כדורים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי 8 שבועות על פריזמה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שזה קשור לתרופות

שמוליק
    17/10/2015

שלום ירדן.

אינני רופא.

מצב כזה, הוא מצב מלחיץ וזה נורמלי לחלוטין להיכנס ללחץ ולחשוש מה יקרה אם הבחורה לא תרצה אותך.

כנראה שמה שצריך לעשות, זה לנסות. הצליח - מה טוב. לא הצליח - אז צריך להשלים; אני מניח שאף אחד לא ירצה אהבה בכוח. כמובן שאת הנסיון צריך לעשות בצורה הטובה ביותר האפשרית.

אני מאמין שמה זה בעיקר תמיכה נפשית כדי להתכונן לנסיון כראוי, וכמובן שאם הנסיון לא יצליח, אז יהיה צורך למצוא נחמה.

יכול להיות שבשל המצב המלחיץ הזה, יש מקום לשקול באופן זמני את העלאת המינון של התרופות, אבל לדעתי, התמיכה הנפשית היא העיקר.

בכל אופן, מומלץ לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו; אין שום סיבה לסבול.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי 8 שבועות על פריזמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/10/2015

ההשפעה המקסמלית של התרופה
    זה מינון מיטבי ( מקסמילי לפעמים) ולפחות חודשים.
    יש קושי לענות באופן חד משמעי, מאוד חשוב מרכיב גופני, פסיכולוגי סביבתי,
    לכן רק לאחר בדיקה ושיקול קליני מקצועי ניתן לענות באופן מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשיון נהיגה עם ריספרדל
    אנונימי
    16/10/2015

שלום ,השאלה שלי הינה -האם ניתן להוציא רשיון נהיגה לאדם שלוקח ריספרדל ?כאשר יש לו פתור בריאות משירות צבאי בעקבות בעיה נפשית אך הוא מתפקד רגיל עם התרופות ואפילו בהשפעת התרופות חושב ומתנהג בצורה תקינה ונורמטיבית ,והאם בכלל ניתן לנהוג בהשפעת הריספרדל? ,איך תהליך הוצאת רישיון עובד לאדם הלוקח תרופות פסיכאטריות?

לקביעת תור
    סגירה
    רשיון נהיגה עם ריספרדל

הוספת תגובה

• אפשרי.

מישהי
    16/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    16/10/2015

יש לי רישיון נהיגה שוחררתי מהצבא 21 נפשי שלחו אותי אחרי הצבא למכון הארבעה לעשות מבחן טיפשי אחר כך היה לי התקף פסיכוטי אבל כבר היה לי רישיון.
    על מנת להוציא רישיון צריך לחתום לך רופא שאתה בריא וזה יהיה קצת בעיה.
    אפשר למצוא רופא פסיכיאטר שיחתום לך שאתה מאוזן ובריא וכשיר לנהיגה
    ואז רופא משפחה לא יהסס לחתום על זה.
    לקחתי גם ריספרדל בבית חולים ידעו שיש לי רישיון ואיפשרו לי לנהוג תחת השפעת כדורים אנטי פסיכוטיים.
    אין בעיה לנהוג עם הכדורים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר על כן, גם אם נשלל אפשר לחדש.

שמוליק
    17/10/2015

שלום רב.

מסכים עם כל מילה של אלי :-).

אני הוצאתי רשיון נהיגה אחרי שעברתי אישפוז כפוי. אמנם באותו זמן לא לקחתי תרופות, אבל ניתן להשתכנע מהתשובה של אלי שגם מי שלוקח תרופות יכול להוציא רשיון.

יתרה מזאת, גם מי שהרשיון שלו נשלל בגלל מצב נפשי - יכול לקבל אותו בחזרה אם הוא לוקח את העניינים לידיים ומטפל בעצמו; ניתן לעשות זאת ע"י חוות דעת של המטפל (פסיכיאטר או פסיכולוג קליני).

אני מציע להתייעץ עם הרופא המטפל, אבל סביר להניח שזה יהיה בסדר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה