מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי סרוקואליוסי09/09/2015
לילה טוב
הייתי מעוניין לדעת האם אפשר לעבור מסרוקואל רגיל לסרוקואל XR באופן מיידי , או שקודם יש לרדת עם הסרוקואל הרגיל עד ל-0 , ואז לעלות מחדש עם ה-XR
בתודה מראש
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי סרוקואל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015בהחלט ניתן לעבור מידית.
יש לברר מינונים..
סרווקאל רגיל - זמן מחצית החיים כ 8 שעות
סרווקאל XR - 24 שעות, דבר המשפיע על תכנון מתן הטיפול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתשחר08/09/2015
שלוםאני בת 29 ומגיל ההתבגרות בערך הייתי ילדה די ביישנית למרות שביסודי ממש לא אבל כנראה שלקח לביישנות זמן להתפתח או משהו כזה.. בכל מקרה עם השנים פיתחתי חרדה חברתית שמאוד הקשתה עליי, כלפי חוץ זה בכלל לא נראה ככה אבל זה גרם לי להמנע ממפגשים חברתיים, כמעט ולא נשארו לי חברות וגם במקומות עבודה זה מצא הרבה ביטוי וקושי.. סיימתי תואר ראשון אבל עבדתי בעבודות ממש זניחות ביחס להשקעה שלי, אציין שהחרדה היא לא רק במחשבות אלא גם בביטויים פיזיים כמו רעד בגוף וקושי לדבר עם בעל סמכות, אבל איכשהו מצאתי דרך להתעלות על עצמי ולסלול לי דרך, אלא שלפני חצי שנה במהלך הכנות לחתונה חוויתי חרדה במהלך הנהיגה ומאז לא חזרתי לנהוג בקושי- רק בתוך העיר וגם זה רק בגלל שאני מתעקשת להתגבר על זה אלא שזה יוצר אצלי יותר לחץ כאילו אני נלחמת בזה, כשחשבתי עם עצמי מאיפה זה הגיע הבנתי שגם בחרדת נהיגה היא ביטוי של החרדה החברתית כי כשנהגתי היו איתי ברכב גם אמא שלי וגם חמותי והרגשתי שאני כמו בטסט, אני מרגישה שהחרדה החברתית מזמן כבר לא רק חברתית, זה מרגיש לי הזוי כי לפני מאוד אהבתי לנהוג אבל מאז שזה קרה אני מרגישה שכל פעם שאני מנסה לנהוג זה מחזיר אותי לאותו מקרה והתגובות הגופניות וגם המחשבות הן אותן הדבר, ניסיתי דרלין לפני החתונה כדי להתגבר קצת על הלחץ אך זה לא עזר לי, מה לעשות?? אני מרגישה שהבחירות שלי בחיים בהרבה מובנים הם התהייה של החרדה כדי לא להתמודד עם זה אני עושה הרבה וויתורים גם חברתיים, גם מקצועיים יש איזו תרופה לא ממכרת שאולי תסייע לי? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שזה קשור לידלות
שמוליק09/09/2015שלום שחר.
אינני רופא.
קודם כל, אני שמח שפנית לפורום; זה מראה על מוכנות להתמודד, ואני מקווה שתצליחי.
אינני בטוח שהפתרון האולטימטיבי לבעייה שלך הוא תרופתי, אם כי טיפול תרופתי יכול לתת מענה כלשהו ויכול לשפר את ההרגשה.
נראה מהתיאור שלך שיכול להיות שההתנהגות הנמנעת התחילה כבר בילדות המוקדמת, ויכול להיות שהענייון נובע מחוויות מהילדות שצריך לתקן אותן. הייתי ממליץ לבחון את העניין בטיפול פסיכולוגי (וכמובן שפנייה לפסיכיאטר יכולה לתת מענה גם למרכיב הפסיכולוגי, וזו הבחירה הנבונה).
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לך
אלי09/09/2015אני חרד חברתית ונהג במקצועי.
אם תשימי בחורה יפה למשל לידי באוטו הנהיגה שלי תשתנה אני אהיה חרד.
אצלך לצערי זה נשמע כמו משהו שלא קשור לחרדה חברתית אולי אני טועה אבל בגלל שאת מתקשה לנסוע לבד לא נשמע לי כמו חרדה חברתית אלא פוביה מנהיגה או משהו בסיגנון .
את צריכה לחשוב מהם המחשבות האוטומטיות שעולות לך לראש וגורמות לך לחרדה מנהיגה.
לדוגמא אני אעשה תאונה , אני אפגע במישהו , אני לא מספיק טובה לנהוג . דברים בסיגנון הזה אלה מחשבות אוטומטיות.
אחר כך צריך לתקן את המחשבות האוטומטיות שגורמות לחרדה ולחשוב בצורה ראלית לדוגמא הסיכוי שאפגע במישהו עם הרכב קטן מלזכות בלוטו
אני ממליץ לך מאוד על טיפול ייעודי לחרדה חברתית מתבצע ביחידה להפרעות חרדה בבית חולים גהה מרפאת חוץ
זה טיפול קוגנטיבי התנהגותי קבוצתי מיועד לאנשים עם חרדה חברתית זה גם חינם
18 מפגשים מאוד יעיל לי זה עזר להפחית את החרדות החברתיות בעשרות אחוזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015המקרה שלך שכיח.
מניסיון , טיפול בתרופות + שיחות , CBT ואו היפנוזה מאוד יעיל, עם תוצאות מהירות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוץ מאפייני אישיות של אדם עם הפרערעות08/09/2015
שלום,
בתי בת שנה ונמצאת הרבה עם חמותי. לחמותי יש הפרעת אישיות מסויימת והינה אישה מאוד חרדתית בנוסף. האם בתי עלולה לאמץ את דפוסי ההתנהגות ומאפייני האישיות הבעייתיים של חמותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוץ מאפייני אישיות של אדם עם הפרע - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015בהחלט ישנה סכנה , לפחות חלקית..
מומלץ להתייעץ עם פסיכולוגית התפתחותית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף לשלם כסף למטפלת טובה
ליאור17/09/2015מה את צריכה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרגטול נגד דיכאוןליזה08/09/2015
שלום! שבועיים מקבלת טגרטול וכמעט שבועיים סיוט של בחילה. חסרת סובלנות בנושא... זה יעבור? מתרגלים לזה? תוך כמה זמן?לפני חן קבלתי פדלפט עם תופעות של בחילה +כאבי ראש נוראים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי פונה לרופא המטפל
שמוליק09/09/2015שלום ליזה.
אינני רופא.
לדעתי כדאי לדווח על כך לרופא המטפל ולברר את העניין.
חוץ מזה, יש כאן משהו מוזר שגם כן נראה לי שכדאי לברר מול הרופא המטפל. טגרטול (וגם דפלפט) הן תרופות לייצוב מצב רוח ובדרך כלל נותנים אותם נגד מאניה-דיפרסיה.
כיוון שתפקידם הוא לייצב את מצב הרוח - הם אמורים להיות יעילים גם נגד דיכאון, אך בדרך כלל מקובל יותר לתת תרופות אנטי-דיכאוניות. לדעתי, כדאי לשאול את הרופא מדוע הוא לא נתן תרופה אנטי-דיכאונית.
חוץ מזה, ישנם מטופלים שהתרופות מזיקות להם יותר מאשר מועילות להם; כל מטופל מגיב אחרת לטיפול התרופתי. יכול להיות שיותר מתאים לך להתמקד בטיפולים פסיכולוגיים.
ככלל, הרופאים של הפורום עיקביים בגישתם שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי לשלב טיפולים פסיכולוגיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרגטול נגד דיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015מאוד חשוב לברר רמת התרופה בדם, תפקוד כבד..
מאוד חשוב להתחיל במינונים נמוכים ככל שניתן.
לפעמים טגרטול ארוך טווח יעיל יותר , כגון טימוניל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת ניתוק בלתי נסבלת יותר!אביה08/09/2015
אני כבר יותר מחודש סובלת מניתוק רגשי, כאילו
אני לא.לגמרי פה.. אין לי פגיעה בזיכרון או בחשיבה,
מה שכן הרגשה שאין לי נפש.. כאילו יש לי חלל ריק בלב,
ככה שאין לי אפשרות להנות מכלום. ככתוצאה מזה
קיבלתי דיכאון ותחושת אדישות אני לא מכירה את עצמי.
וגם כשאני מסתכלת במראה , כאילו יש.תחושת ריחוק מעצמי.
לפעמים גם נכנסת בי חרדה זה יישאר כל חיי.
חוויתי תקופה קשה, אז מישהו הציע לי לעשן קנאביס
רפואי, הוא אמר שזה יעזור.. מאז אני ככה.
עכשיו אני תוהה מה גרם למצב הזה, הקנאביס
או התקופה הקשה שהייתה לי אז הנפש לא יכלה להתמודד.
והשאלה שלי בכלל האם קנאביס יכול לגרום לזה??
וגם אם כן למה זה לא עובר:(
החיים שלי נעצרו. אני לא עושה כלום ומאוד רע לי.
לאחרונה התחלתי לחתוך את עצמי קצת במטרה להקל
עלהמצוקה . אין לי דרך להתמודד!
אני לא רוצה להגיע למצבים אובדניים כי אני מרגישה
שזה לא רחוק ממני בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לגשת לטיפול
שמוליק09/09/2015שלום שרית.
אינני רופא.
תחושות של סבל כמו זו שאת מתארת יכולה לנבוע גם בגלל עישון הקנביס וגם בגלל סיבות רגשיות.
לא נראה לי הגיוני שהקנביס הרפואי מהווה גורם יותר מדיי משמעותי; מדובר בסם שהפעתו חלשה משל סיגריות, אבל יכול להיות שמדובר בסם אחר; לאור הקושי בהשגת קנביס רפואי, סביר להניח שאם אותו אחד שנתן לך ממנו השתמש בו לצרכיו האישיים הוא היה שומר עליו מכל משמר.
בין כך ובין כך, אין שום סיבה להמשיך לסבול. כדאי לגשת לטיפול.
יש כאן בפורום בחור שהסתבך עם סמים קשים ויצא מזה, וכדאי לקחת ממנו עידוד ולהתמודד.
את יכולה להתמודד, רק כנראה שאת צריכה כרגע עזרה מבחוץ.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמוליק תודה רבה!
אביה09/09/2015תודה לך שמוליק. אבל האם לדעתך זה יעבור מתישהו?
כי זה הרבה מדי זמן, אתה חושב שזה מצב
זמני??
לגבי הבחור שאמרת , מה הוא עבר את
התחושה הזו שיש לי????
רוצה להגיד שהייתי בטיפול האמת זה עוזר
לכמה רגעים.. אני רוצה להתלהב מדברים
כמו מקודם. ולצחוק כמו מקודם,התכבו
לי כל השאיפות לא אכפת לי מכלום, ושום דבר לא מפחיד אותי.
הייתי מפחדת ללכת מאוחר בלילה ועכשיו כלום.
מכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
שמוליק13/09/2015שלום שרית.
אף אחד לא יכול להבטיח שזה יעבור, אבל כדאי להיות אופטימיים; האופטימיות עוזרת.
אינני יודע מה אותו בחור הרגיש. אבל אם הוא הסתבך חזק עם סמים ויצא מזה, זו סיבה להתעודד.
קוראים לו אלי, אפשר לנסות לכתוב הודעה ולשאול אותו. אני מאמין שהוא יענה.
אם היית בטיפול והוא לא הצליח, אז תתלי את הכישלון בעצמך. זו בוודאות איננה הסיבה לכך!!!
גם אם מדובר במטפלים שנחשבים למטפלים טובים, עדיין זה לא אומר כלום. צריכה להיות כימיה טובה עם המטפל;
ובכלל, המטרה של הטיפול היא שהמטופל יוכל להתגבר על קשייו בכוחות עצמו. המטפל צריך להיות מה שיותר פסיבי עד כמה שניתן.
נראה לי שחשוב שתדעי את העובדות ולא תייחסי לעצמך סתם כך תדמית שלילית.
כל טוב ושנה טובה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירתי
פונטיוס13/09/2015אני לא רופא, אבל כתבי נא "דיפרסנוליצזיה" בגוגל ותבדקי האם את מזדהה עם מה שכתוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת ניתוק בלתי נסבלת יותר! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015קשה לענות באופן מקצועי, יתכנו מספר סיבות בו בזמן ולא בהכרח רק אחת.
ממליץ בדיקה אם המצב ממשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה כלפי המראה החיצוניבדוי07/09/2015
שלום רב,
אני בן 22, כשהייתי במהלך השירות בצבא, החלטתי שאני רוצה להשתפר מבחינה חיצונית, והחלטתי שכשאשתחרר אעשה את הניתוחים והטיפולים האסתטים, ועד שעשיתי את הניתוחים הפלסטים אמרתי לעצמי שחבל לי להתחיל עם בחורות כי אני לא במיטבי כרגע ואולי זה סתם יתץגרום עוגמת נפש, עשיתי עם עצמי מעין הסכם שכשאשתחרר ואראה יוץר טוב אני יותר ייפתח לעולם,
אכן עשיתי כבר שני ניתוחים פלסטים, אך עדיין אני חושב שיש עוד מה לשפר במקומות אחרים בפנים, סך הכל אני יודע שאני נראה סבבה לגמרי אבל אני מרגיש שאני רוצה יותר, חברים שלי נראחם טוב ואני רוצה גם "לתת פייט" אפילו שאני לא בתחרות איתם, יש גם מישהי שאני רוצה הרבה זמן והיינו ממש קצת זמן בקשר ושלחתי לה הודעה לפני כמה ימים ושוחחנו בקצרה.. העניין הוא שאני גם לא מרגיש ראוי, להציע את עצמי לבחורות שנראות ממש טוב, אני מאמין שזה בגלל שיש לי חבר שכשהיינו נערים כל הבנות היו מחזרות אחריו, והוא כמובן הגבר הזה שכל הבנות רוצות, ואני מאמין בכל ליבי שבין הייתר התחושה של להיות "סוג ב'" זה מוריד את תחושת הביטחון ואת ההרגשה של "ראוי" , אני כל הזמן מתעסק במראה החיצוני שלי ובמחשבה של הרצון לשפר עוד ועוד, פיתחתי ממש אובססיה לזה,
אני רוצה תחילה לנסות לפתור את העניין ללא טיפול,אשמח לקבל טיפים /כלים שאנסה לפתור את העניין הזה בעצמי, או במסגרת הדיאלוג איתך פה, וטיפול "רציני" אני מעדיף לקחת במידת הצורך אם וכאשר.. תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שאתה מתאר
שים08/09/2015נשמע כמו הפרעת גוף דיסמורפית.
זאת הפרעה מורכבת.
זה מאופיין במחשבות שליליות לגבי המראה החיצוני ובכלל הנושא של המראה מעסיק את האדם המון ופוגע באיכות החיים.
פסיכיאטר לא יעזור כאן.
פסיכולוג טוב יכול לעזור אבל קשה למצוא בימיינו אחד כזה.
קשה לתת לך עצות באינטרנט לגביי זה.
בעקרון אתה חייב לאהוב את עצמך לא משנה מה.
מכוער יפה זה לא חשוב...חייב לאהוב למרות הכל.
מאיזה גיל יש לך את הבעיה?
מסביבות 13 נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
תגובה08/09/2015ממש לא, אהבתי את איך שנראתי כל הזמן, בזמן הצבא קיבלתי פטור שיער עקב ניתוח שעברתי בראש, ותחושת השוני והמראה שלי במדים גרם לי לרצות להתחיל להשתפר במראה החיצוני, היה לי מעין שקע קטן בצד ימין של המצח שהוריד לי את הביטחון כי זה חריג ולאחר מכן עשיתי ניתוח אף והחלטתי עוד בתקופת הצבא את כל הטיפולים האסטטים והניתוחים שארצה לעבור כדי להיראות יותר טוב, בתקופת הצבא כשהחלטי שכשאשתחרר מהצבא אעשה מהפך בחיצוניות שלי אז חשבתי אם עצמי שבמילא חבל להתחיל כעת עם בחורות ואולי להתאכזב כי אני לא נראנ טוב, אני יחכה לשינוי החיצוני ואז אניה שלם עם עצמי ואראה הרבה יותר טוב וכביכול מנעתי מעצמי הנאות בגלל זה במשך תקופה ארוכה עד שנהפך לסטג של אובססיה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלי09/09/2015אני חושב שללא עזרת פסיכולוג סתם תבזבז זמן יקר וסבל ממליץ לך להתחיל בתהליך של טיפול עם פסיכולוג אפשר דרך קופת חולים.
נשמע שאתה אכן סובל מבודי דיסמורפיק דיסאורדר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיה כלפי המראה החיצוני - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015זה שאתה מביא את המקרה כאן, מראה על תובנה.
אכן מומלץ טיפול תרופתי + שיחות.
פילוסוף יווני בשם הפיקטטוס אמר:
" מה שקורה לנו בחיים לא באמת חשוב ומשפיע, מה שכן משפיע זה איך אנחנו מתייחסים לזה.. "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה OCDשחר06/09/2015
שלום, רציתי לדעת האם בהגדרה של הפרעת OCD חייבים להכלל טקסים שבאים בעקבות המחשבות המטרידות?? האם עומס של מחשבות אינו בהכרח מעיד על הפרעה זו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה בבקשה!!
שחר06/09/2015????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
שמוליק09/09/2015שלום שחר.
לפחות על פי מה שאני זוכר שלמדתי בפסיכולוגיה, זה החלק הכפייתי בהפרעה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה OCD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015ייתכנו רק מחשבות טורדניות , חוזרות ולא הגיוניות..
שגוזלות זמן רב ( שעות ) ופוגעות בתפקוד.. ( חברתי, תעסוקתי או אקדמי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין תרופותסוזן06/09/2015
שלום,
ברצוני לדעת האם ניתן לשלב יחד וויפאקס xr יחד עם וולובטרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בין תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015לא מומלץ ואפילו מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונדורמין למשך שבועייםדנה05/09/2015
היי
יש לי מבחן בעוד כשבועיים ואני לומדת עם ריטלין.
אני סובלת בתקופה הזו מחרדות כלליות (שברור לי שמוחרפות בגלל הריטלין אבל אין לי ממש ברירה) ומקושי להרדם.
האם זה אפשרי לקחת רבע כדור בונדורמין, (0.06 מ"ג Brotizolam) כל לילה למשך שבועיים מבלי שזה יגרום לי לשום תלות כלשהי או שהתפתחות התלות תלויה במשך הלקיחה ולא במינון?
האם עדיף לי לקחת sleep aid (אנטי היסטמינים) במקום? לגוון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונדורמין למשך שבועיים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015עדיף אנטי היסטמינים.
שבועיים במינונים נמוכים של בונדורמין, בדר'כ לא מהווה בעיה..
מומלץ להתייעץ עם רופא שמכיר בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה לדר דוידורנועה05/09/2015
שאלתי לגבי התרופה החדשה לפסיכוזה האם היא טובה גם לפי פולאר מה שמה וכמה עולה, עינתה שאינה בסל. זה לא נורא. גם היא היא עולה אלפי שקלים שווה לבדוק אם זה עובד יותר טוב מהאחרים ואולי באחד הימים היא כן תיכנס. עד אז אקנה אותה בפרטי.אז מה שן התרופה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לדר דוידור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015בדר'כ תרופות , בסכיזופרניה יעילות גם במאניה.
לגבי שילוב של תרופות חדשות , יש צורך להמתין, לראות יעילות ומיגבלות ואז לישקול ..
בסיס הטיפול במאניה : מייצב מצב רוח + נוגד פסיכוזה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מציפרלקסגליה04/09/2015
שלום
אני מטופלת בציפרלקס מזה 4 שנים עקב הפרעות חרדה. התחלתי במינון של 10 מ"ג ביום ובשילוב עם טיפול פסיכולגי המצב השתפר מאוד. לפני שנה החלטתי (על דעת עצמי יש לאמר...) לרדת במינון לחצי כדור ביום (5 מ"ג). בשבועיים הראשונים הרגשתי קצת מוזר, איזשהו מתח פנימי וקצת בחילות אבל זה היה נסבל לחלוטין ולאחר מכן המצב התאזן והרגשתי טוב שוב. כעת אני מעוניינת לרדת מהכדור לגמרי כי אני מרגישה שהוא עשה את שלו ושרכשתי את הכלים להתמודד עם החרדות בעצמי. (יש לציין שהחרדות לא נעלמו לחלוטין הן רק נהיו הרבה יותר נשלטות ונסבלות ולמדתי לחיות איתן בשלום) בנוסף אני רוצה להכנס להריון בקרוב ואני מעדיפ שהגןף שלי יהיה "נקי". הייתי עושה את התהליך בפיקוח של פסיכיאטר אבל הבעיה היא שכעת אני גרה בחו"ל במדינת עולם שלישי (רי לוקיישן של בןהזוג) ואין לי אפשרות כזאת. בשבוע האחרון התחלתי לקחת חצי כדור יום כן יום לא. אני מרגישה קצת עייפות וחוסר תאבון אבל יכול להיות שזה סתם בראש שלי...
האם זה הגיוני לקחת את הכדור לסירוגין? תוך כמה זמן אוכל להפסיק לגמרי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015יום כן יום לא - פחות מומלץ..
השאלה הכי חשובה , האם נכון להפסיק...
ניתן לשקול סרנדה במינונים קטנים במהלך ההריון ..
ממליץ, יעוץ עם רופא מטפל, אפילו טלפוני או מייל .. ולשקול את הצעדים הנכונים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב לפונקס עם סוליאןבסטיאן02/09/2015
התלוננתי בפני הפסיכיאטרית שלפונקס (400 מ"ג) פוגעת לי בקוגניציה, לכן היא הוסיפה לי סוליאן 200 מ"ג.
זה שילוב מקובל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב לפונקס עם סוליאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015במצבים מסוימים בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףקרין02/09/2015
בת 40 נוטלת ציפרלקס 20 במשך 4 שנים לאחרונה עצבות בכי התקי זעם חוסר שינה בלילה ועייפות ביום דופק מואץ וחוסר שקט ברגליים .הפסיכארית רשמה לי אנפרניל כדור בנוסף.אך רופאת המשפחה אמרה שהשילוב לא מומלץ לי.ואולי עדיף להעלות את הציפרלקס מה לעשות אני אובדת עיצות או להחליף טיפול או להוסיף מינון בבקשה עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
רונן02/09/2015השאלה הראשונה שנשאלת מדוע לפני 4 שנים התחלת בטיפול? בעיית השינה היא חדשה? המרכיב האישי מאוד חשוב פה...האם את עובדת בצורה מסודרת ואוהבת את העבודה שלך,האם את בזוגיות ומרוצה מעצמך,מה המצב החברתי שלך,דימוי עצמי והקשר עם המשפחה שלך.יש מה לעשות ולשפר ואשמח לייעץ ולכוון אותך .אל תתחילי בנתיים עם השילובים האלה ,יש לזה מחיר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףףף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015השילוב מסוכן ולא מומלץ.
יש צורך בבדיקה חוזרת ובירור אבחנתי ..
ייתכן ומדובר בהפרעה מהספקטרום הדו קוטבי..
( החמרה תחת SSRI - אי שקט, הפרעות שינה , אימפולסיביות, .. מספר שבועות חודשים לאחר תחילת הטיפול )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה למידע דחוףשילת3501/09/2015
אני מחפשת פונדקאית. פגשתי מישהי שסיפרה לי שלאחר הגירושים שלה (לפני 3 שנים בערך) היא פנתה לקופ"ח כדי לקבל מרשם לכדורי הרגעה. היא אומרת שבקופ"ח הפנו אותה לפסיכיאטר והיא נפגשה איתו בסביבות 6 מפגשים, והוא נתן לה מרשם ל"רמוטיב". כעת במסגרת הפונדקאות היא צריכה להביא אישור מהפסיכיאטר שנפגשה עמו שהכל תקין (היא לקחה את הרמוטיב לתקופה של כמה חודשים בלבד). היא טוענת שהיא פנתה לפסיכיאטר שאיתו נפגשה בעבר והוא אמר לה שאין באפשרותו לתת לה אישור כזה, שהיא צריכה לפנות לעובדת הסוציאלית (היא טוענת שהעובדת הסוציאלית מאוד תומכת בנושא). יש לי מס' שאלות שהן חשובות מאוד עבורי, על מנת לדעת האם להתקדם איתה:
1. האם בקופ"ח מפנים לפסיכיאטר כאשר מטופל מבקש תרופת הרגעה או לפסיכולוג (היה נשמע לי תמוה כשהיא אמרה שזה מה שקופת החולים נתנו לה).
2. קראתי קצת על רמוטיב שהיא תרופה טבעית, האם היא תרופה חזקה והאם ישנם הרבה אנשים שנוטלים אותה במצבים מסויימים, האם היא תרופה לטיפול קשה?
3. האם ייתכן שהפסיכיאטר איתו נפגשה למס' פעמים לא יכול לתת לה דוח של הטיפול?
4. האם ישנם רישומים של הפגישות שלה עם הפסיכיאטר?
אשמח לתשובות דחופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רומתיב
רונן02/09/2015רומתיב לא מתאים לטיפול במצב קשה הוא נחשב לחלש בחבורה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשחר01/09/2015
שלום, כבר כמעט חצי שנה יש לי תחושה שהראש בחלקו הקדמי תפוס ולחוץ, כנראה מחרדה מתמשכת, מה אפשר לעשות נגד זה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש תפוס
רונן02/09/2015יוגה ,מדיטצייה,לאמץ כלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/09/2015טיפול בתרופות ושיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)