מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לשון מחוספסת - דחוףשיר01/07/2013
שלום,
קיימתי מין אוראלי עם גבר שאני נמצאת איתו כבר תקופה ארוכה, ביחסים לא מונוגמיים. מין אוראלי הוא חלק אינטגרלי מהמפגשים שלנו. הוא שכב עם מישהי כמה ימים לפני אבל לדבריו לא עשה איתה מין אוראלי. יום אחרי שהייתי איתו, דהיינו, יום שישי- ועד היום, שני, הלשון שלי מחוספסת וממש מרגישה כמו לאחר כווייה ממשקה רותח. במבט מקרוב ראיתי עליה נקודות קטנות ואדומות ומעט יותר חיפוי לבן מבדרך כלל. מה זה יכול להיות? האם זה קשור למין האוראלי? האם זו מחלת מין או עור כלשהי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון מחוספסת - דחוף - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר01/07/2013שיר שלום,
לא בהכרח מדובר במחלת מין, אולם לא ניתן לתת אבחנה דרך הפורום. מומלץ לפנות לבדיקת רופא.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בלשון???יאיר29/06/2013
הופיעו לי נק' לבנות מתחת ללשון כואבות, שונות מאפטות, האם זה הרפס? יתכן הרפס בלשון ללא הרפס שפתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בלשון??? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר01/07/2013יאיר שלום,
הרפס עשוי להופיע גם בתוך הפה אולם זה פחות שכיח. פנה לבדיקת רופא להמשך בירור וטיפול.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להדבקות בHIVדניאל28/06/2013
עשיתי סקס עם נערת לווי עם קונדום, אבל היא גם ירדה לי והייתי בלי קונדום כשהיא ירדה לי, האם יש לי סיבה לדאגה להדבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אשמח לתגובה בהקדם האפשרי
דניאל29/06/2013אני לא ישנתי כל הלילה וכבר פעמיים הקאתי מהפחד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר להדבקות בHIV - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר01/07/2013נסבירות להדבקה באופן שתיארת מאד מאד נמוכה. אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה ענקית צריכה עזרה בדחיפותיעל 1928/06/2013
קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בחור פרפר כזה ששכב עם הרבה בנות, זה היה לפני שנה ואז לא כלכך התעמקתי בסיכונים של זה. היום אחרי שקראתי קצת על מחלות קשות כמו איידס אני ממש מפחדת שיש סיכוי שנדבקתי, אני בקשר עם הבן אדם עד היום והוא אדם בריא אני לא חושבת שהוא חולה אבל הבנתי שהמחלה בהתחלה רדומה כמה שנים בלי שום תסמינים. הדילמה שלי עכשיו היא שאם אני הולכת לבדוק את זההואני מגלה שנדבקתי כל החיים שלי ישתנו ואני עוד צעירה ומשרתת בצהל וכל החיים עוד לפני, ואם הנגיף יכול להיות רדום אני יכולה לחיות איתו כמה שנים בלי לדעת עליו ורק אז כשהוא יתפרץ לגלות את זה ולפחות ככה אני אדע שחייתי כמה שנים בתור בן אדם בריא. השאלה שלי היא אם יש השלכות לגילוי מאוחר של הנגיף כמו למשל סרטן? או שהטיפול לאיידס אפקטיבי בין אם הנגיף רדום הוא מתפרץ, אני מעדיפה לחיות כמה שנים בחוסר ידיעה ובתקווה שהכל בסדר מאשר לגלות בשורה כזו בגיל מאוד צעיר.. בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה ענקית צריכה עזרה בדחיפות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר01/07/2013יעל שלום,
אמנם הסבירות שנדבקת אינה גבוהה, אולם אני בהחלט חושבת שכדאי להבדק כעת, מכמה סיבות - הראשונה והחשובה ביותר היא שישנו טיפול לנשאים שמונע את התפרצות המחלה, כך שחשוב מאד לדעת אם את נשאית וניתן לטפל. שנית, כנשאית שלא מודעת לכך את עלולה להדביק את בני זוגך העתידיים, ואף את ילדייך. ושלישית - אם לא תבדקי, זה לא ש"תחיי כאדם בריא" ללא דאגות במשך שנים עד התפרצות המחלה, אלא תחיי בחשש תמידי שמא את נשאית ולא מודעת לכך.
מקווה שעזרתי,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בחלל הפהמיקי25/06/2013
יש לי אפטות לבנות גדולות שחוזרות כל הזמן, לאחרונה אני חושש שמדובר בנגיף ההרפס, האם מי שסובל מהרפס של חלל הפה יכול לבצע מין אוראלי? הכוונה כשאין פצעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בחלל הפה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר25/06/2013שלום,
ראשית, נגעים של הרפס לרוב שונים מאפטות. יש מצב של אפטות חוזרות, זה לא הרפס ולא מהווה מחלת מין.
לעצם השאלה, אין מניעה לבצע מין אוראלי גם אם יש נשאות להרפס של השפתיים, כל זמן שאין נגעים פעילים.
בברכה,
ד״ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות דם שמתפוצצות על עור איבר מיןדוד24/06/2013
שלום רב אני בן 30 לפני שנתיים היתה לי קנדילומה שגילו וצרבו את כול הנגעים בחנקן והכול נעלם ומשהו מוזר הופיע לי עם הזמן
מזה שנתיים יש לי נקודות דם אדומות שנעשות אם הזמן שחורות ומבמגע מיני או באוננות הם מתפוצצות והדם לא מפסיק להעצר שזה מקרה מפחיד ולא יודע מה לעשות צירפתי תמונה שאולי יכולה לתת תשובה למה זה הנקודות דם האדומות שחורות הבולטות האלה שמתפוצצות במגע של אוננות או מקלחת עם סבון רחצה או במגע מיני שאני לא יכול לקיים יחסי מי עם אישתי כבר המון זמן רופא עור לא עוזר לי בתשובות ועל כן פניתי אליכם אולי לכם יש הסבר מקצועי רפואי למה שזה יכול להיות ואיך זה הגיע ואיך מטפלים בזה אבקש תשובה בהקדם באפשרי תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות דם שמתפוצצות על איבר מין
דוד26/06/2013שלום לא קיבלתי תשובה לגבי השאלה ששאלתי אני לא מבין למה
רופאי האתר הנכבדים לא עונים לשאלות אם אם זה מסובך בשבילם בגלל זה אתם פה הרופאים אבקש תשובה בהקדם אם אפשר תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות דם שמתפוצצות על איבר מין
דוד01/07/2013שלום שוב אפשר לפחות לקבל הכוונה לאיזה רופא ללכת כי רופא העור שהיתי אמר שלא יודע על בעיה כזאת ואין לו תשובות חוץ מלהמשיך לעקוב אחרי הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות דם שמתפוצצות על עור איבר מין - תגובה
ד``ר רונן הולנד08/07/2013יש לך כלי דם שטחיים שעלולים להופיע לאחר טיפול בחנקן.
אם יש דימומים חוזרים מציע לך לעבור צריבה שלהם עם מחט חשמלית אצל רופא עור או אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהענת23/06/2013
שלום,
האם אפשר להידבק בקונדילומה כאשר עוברים טיפול בשעווה באיבר המין? ברוב המקומות ישנו מיכל שעווה ראשי( מחומם) שבו טובלים את המקל שבו מעבירים את השעווה על חלקי הגוף השונים וגם איברי מין. פתאום הבנתי שתיתכן בהחלט הידבקות בצורה כזו. האם יש מקום לדאגה? ולמה משרד הבריאות מאפשר שימוש בכזו שיטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/06/2013שלום רב,
ההדבקה בקונדילומה בדרך שתיארת אינה סבירה, דרוש מגע של עור בעור לצורך הדבקה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבדיקת תרבית שתן לא PCRאיתי19/06/2013
האם בבדיקת תרבית שתן ולא PCR
ניתן לאתר מחלות מין ?
או שימצאו רק בבדיקת הPCR ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבדיקת תרבית שתן לא PCR - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/06/2013איתי שלום,
תרבית שתן נועדה לגלות זיהום חיידקי בשתן, זו אינה בדיקה לגילוי מחלות מין ותרבית תקינה לא שוללת מחלת מין.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה !!!אביב18/06/2013
בחורה שקיימתי איתה יחסי מין ללא אמצעי מניעה טוענת שהדבקתי אותה בחיידק כלשהו שנמצא אצלי בדם וכששוכבים הוא מועבר לבחורה והיא נהיית עקרה....זה ייתכן ?!!? ואם כן מזה בבקשה סוג המחלה והאם היא מסוכנת.תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה !!! - תגובה
ישנן מחלות מין, אשר כחלק מהסיבוכים שלהן ואם אינן מטופלות עלולות לפגוע בפריון - כלמידיה וזיבה הן העיקריות שבהן.
קבלת טיפול מונעת את הסיבוכים ולכן חשוב לפנות בהקדם לבדיקת רופא לאשר את האבחנה ולקבל טיפול.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדילומהמאיה17/06/2013
שלום, נודע לי שיש לי קנדילומה.
האם עליי להודיע לבן זוגי (לשעבר) כדי שייבדק או ייזהר להדביק בנות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה קרם קונדרמה המציל
אסי18/06/2013קודם כך את חייבת לא לקיים יחסים משום שאת תדביקי את בן הסוג
וזה לא תקין מהבחינה המוסרית , לא היית מצפה שיסתירו ממך מידע מן הסוג הזה
שאת תגלי אותו בדיעבד.
דבר שני, קרם קונדרמה היא משחה צמחית פורצת דרך שלא תמצאי אותה ברפואה קונבציונלית והיא מחסלת את הוירוס עצמו ולא רק את היבלת החיצונית כפי שעושות כל שיטות הטיפול שמן הסתם יוצעו לך ויבזבזו את זמנך עד שתעלי לבד על המידע הזה.
תחפשי בגוגל - קרם קונדרמה
תגיעי לאת של המטפל ותשמרי במועדפים מידע יקר כזה.
אסי
מנוסה אישית בקונדילומה חוזרת עד שנרפאתי בקרם קונדרמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנדילומה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/06/2013מאיה שלום,
את בהחלט יכולה ליידע את בן הזוג הקודם, אולם חשוב לשים דברים בפרופורציות הנכונות - לא מדובר במחלה מסכנת חיים.
קונדילומה היא יבלת ויראלית באיבר המין, ויש לה נטיה להתלקחויות חוזרות (כלומר הופעות חוזרות של יבלות גם לאחר טיפול). הדרך להמנע מהדבקה היא להמנע מקיום יחסים בזמן שיש נגעים פעילים. אין טיפול שמחסל את הווירוס עצמו.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם קונדרמה מחסל קונדילומה
אסי26/06/2013בתור אחד שעבר 4 הסרות לייזר ושלם סתם כסף על טיפול זה שינו פותר את הבעיה
אני ממליץ לך על קרם קונדרמה שפותח בידי מטפל אלטרנטיבי מעולה למחלות עור.
תחפשי בגוגל - קרם קונדרמה
תגיע בקלות לאתר שלו.
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כלמידיהמודאג קצת14/06/2013
שלום רב, לאחר שהרגשתי צריבה וגרד באיבר המין הלכתי לאורולוג שאמר שנדבקתי בכלמידיה ונתן לי דוקסלין פעמיים ביום למשך 10 ימים, התסמינים שהיו לי שכללו גרד צריבה וקצת הפרשה כמעט ונעלמו אך לא לגמרי, האם יכול להיות שהדוקסלין לא המיתה את החיידק?
מה עלי לעשות? האם יש צורך להמשיך את הטיפול מעבר ל-20 כדורים? או שזה אמור לעבור אם הזמן? ממש לא רוצה להזניח את זה? והאם יכול להיות שהחיידק חסין לדוקסלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי כלמידיה - תגובה
במידה והסימפטומים ממשיכים יש לפנות שוב לבדיקת רופא ומומלץ לבצע תרבית - יתכן שחלק מהתופעות אינן קשורות בהכרח לחיידק. לרוב כלמידיה מגיבה היטב לטיפול תרופתי.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון הרפסמיכל12/06/2013
היי,
לאחרונה עשיתי בדיקת דם לאבחון מחלות מין.
תוצאות בדיקת ההרפס יצאו כך:
HSV (1+2) IgG Ab - Positive
HSV (1+2) IgM Ab - Positive
HSV-2 IgG Ab - Negative
מה משמעות התוצאות?
מדובר בהרפס גניטלי או אוראלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הרפס - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/06/2013מיכל שלום,
התוצאות לא מאד ברורות, ניתן להסיק מהן שיש לך זיהום פעיל בהרפס מסוג 1 שלרוב גורם מחלה בפה אך עלול לגרום גם לנגעים באיבר המין.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץקי10/06/2013
שלום רב בן זוגי ואני 3 שנים יחד מקיימים יחסים. לפני הוא היה עם המון בחורות אקראיות. לא ביקשתי שיעשה בדיקות למחלות וכו ושכבנו. לא נדבקתי עד היום בשום דבר , ולו לא היה שום דבר במהלך 3 השנים שאנחנו יחד. האם אחרי 3 שנים כדאי לעשות בדיקות או שאם עברו 3 שנים ולא נדבקתי בכלום ולו ב3 שנים הללו לא היה שום דבר אזי הכל תקין אצלו? התחלתי קצת לחשוש מכל הסיפורים שהוא סיפר ולא הגן על עצמו וקיים יחסים עם המון בחורות האם יש לי ממה לחשוש ? אני קצת מפחדת. תודה רבה על תשובתך אגב איזה בדיקות אני צריכה לבקש אם צריך?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הרפס
מיכל11/06/2013היי,
לאחרונה עשיתי בדיקת דם לאבחון מחלות מין.
תוצאות בדיקת ההרפס יצאו כך: HSV (1+2) IgG Ab - Positive
HSV (1+2) IgM Ab - Positive
HSV-2 IgG Ab - Negative
מה משמעות התוצאות?
מדובר בהרפס גניטלי או אוראלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ - תגובה
ד``ר רונן הולנד12/06/2013כדאי לבצע בדיקות -
בדיקת דם לאיידס + סיפיליס.
בדיקת שתן כללית ואם יש כדוריות לבנות, לבצע גם PCR STD של השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPV והריוןמיטל09/06/2013
שלום רב,
אתחיל בזה שאני כרגע בהריון, חודש שמיני.
אני בת 30, נשואה כמעט שנה. העניין הוא שכמה חודשים לפני החתונה קיימתי יחסי מין (כולל מין אוראלי שאני ביצעתי), ללא אמצעי מניעה, עם מישהו שכל חייו היה פעיל מאוד מינית בצורה מאוד מוגזמת (אפילו מכור למין אפשר לומר). לא יודעת איך עשיתי את הטעות הזאת.. בכל מקרה מאז ועד עכשיו אני בלחץ מטורף שמא נדבקתי בזנים המסרטנים של הפפילומה. אני לא יודעת מה לעשות עם הרגשות אשם ועם הפחד שאולי גם הדבקתי את בעלי במשהו שיכול לגרום לו נזק. יש לציין שהפחד שלי הוא מהזנים המסרטנים מכיוון שאין לי שום סימנים של קונדולימה או משהו כזה.
אני אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות שאולי יכוונו אותי מה אני יכולה לעשות כדי להירגע:
1. הטווח בין קיום יחסי המין עם הגבר האחר לבין הכניסה להריון הוא פחות משנה.. יכול להיות שבגלל שהמערכת החיסונית חלשה יותר בהריון הסיכויים שהגוף יעלים מעצמו את הנגיף נמוכים יותר?
2. הבנתי שהסיכוי בהתפתחות תאים סרטניים היא כאשר ההדבקות היא חוזרת. אם אני הדבקתי את בעלי וכרגע שנינו נגועים בנגיפים המסרטנים, זה נקרא הדבקה חוזרת אם אנחנו מקיימים יחסי מין?
3.האם יש דרך לדעת בוודאות אם נדבקתי בזנים המסרטנים? כנ"ל לגבי בעלי? האם יש מה לעשות במידה וכן?
4. האם יש סיכון שהעובר ידבק בזנים המסרטנים\לא מסרטנים בלידה וגינאלית רגילה? האם אתה ממליץ על ניתוח קיסרי ליתר ביטחון?
5.אם באמת נדבקתי, מה הטווח זמן הכי גבוהה בו יכולים לצוץ סימנים ממאירים?
6. האם יש טעם לעשות את החיסון נגד סרטן צוואר הרחם?
תודה רבה מראש על העזרה!
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV והריון - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/06/2013מיטל שלום,
ראשית הרגעי, הסבירות שנדבקת נמוכה ביותר.
אין מידע ברור לגבי אופן התמודדות הגוף עם הנגיף בשנה שלפני הריון. הייתי ממליצה לך לעשות בדיקות פאפ שגרתיות אצל רופא הנשים שלך. אין כל אינדיקציה לבצע ניתוח קיסרי את יכולה בהחלט ללדת בלידה נרתיקית.
ישנה אפשרות לבצע באופן פרטי בדיקה שנקראת HPV TYPING שמאפשרת זיהוי של המצאות נגיפים העלולים לגרום להתפתחות סרטן. הבדיקה אינה בסל ועלותה כ-400 ש"ח.
את יכולה לבצע את החיסון כמובן אחרי הלידה וסיום הנקה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאג' אירוטיאנונימי08/06/2013
2 שאלות לגבי מסאג' אירוטי:
1. אם במהלך מסאג' אירוטי הבחורה יורקת על היד שלה ומיד עושה לי ביד, האם זה יכול להעביר מחלות מין ואם כן איזה?
2. אם אני מכניס את היד לתוך איבר המין של הבחורה ומיד מאוננן, האם זה יכול להעביר מחלות מין ואם כן איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסאג' אירוטי - תגובה
ד``ר רונן הולנד09/06/2013אפשר להידבק במחלות מין ביחסים שאתה מתאר, למשל הרפס, סיפיליס, קלמידיה, זיבה.
לא ניתן להידבק באיידס במגעים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)