מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות שתןעידן07/10/2013
לפני שבוע ו 3 ימים הייתי אצל זונה , לא זכורות לי בעיות עם הקונדום כי לאחר יחסי המין ראיתי אותו קשור עם כ 1-2 סנטימטר זרע וזרקתי אותו לפח.
4 ימים לאחר יחסי המין היה לי בלילה קרי לילה ויום למחרת ראיתי אדמומיות קטנה ממש בשפה אחת של איבר המין ולא יודע אם לקרוא לזה נפיחות ..אם כן היא הייתה ממש קטנה .
יום או יומיים מחרת החלו לי צריבות קטנות במהלך השתן עד היום , קבעתי למחר תור לבדיקת דם אצל אחות , הם יגלו שם האם מדובר במחלת מין כמו דלקת שפוכה,זיבה, קונדילומה ?
או לשם כך צריך בדיקות מיוחדת ?
אני חושש מאוד מהעניין מפני שהייתי עם קונדום .. ואם נדבקתי אכן במחלת מין אז זה אומר שהקונדם לא הגן עלי ואני חשוף בפני כל המחלות למיניהם כמו איידס אפילו ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שתן - תגובה
ד``ר רונן הולנד07/10/2013כדי לשלול דלקת של השופכה, צריך לבצע בדיקת שתן כללית ולבדוק האם יש לויקוציטים (כדוריות לבנות). אין צורך בבדיקות דם.
אם הקונדום היה עליך בזמן החדירה, הסיכוי לאיידס הוא אפסי.
בכל מקרה - אם אתה נוהג לבקר אצל נערות ליווי, אתה צריך לבצע פעם בחצי שנה בדיקת דם לאיידס + עגבת + בדיקת שתן כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומחכה לתגובה נוספת
עידן08/10/2013ראשית התכוונתי שיש לי בדיקת שתן מחר בבוקר ..
יש לי מספר שאלות שאני פשוט חייב תשובות עליהם כדי להבין את המצב שלי ...
1.אז מה בעצם יכולים לדעת בבדיקות השתן חוץ מלדעת אם מדובר בדלקת השפוכה ? הם יכולים לדעת גם לגבי מחלות אחרות כמו זיבה ,קונדילומה ? כי יש לי אדמומיות קטנה ושפה אחת באיבר המין .
2.יכול להיות שהאדמומיות הקטנה(ולא יודע אם לקרוא לזה גם נפיחות אם כן היא ממש קטנה) שנהייתה לי בשפה אחת מאיבר המין יכול להיות שהיא נהייתה בגלל דלקת השפוכה ותעבור לאחר הטיפול בה ? כי אני מפחד שזה משהו אחר כמו זיבה או קונדילומה (קראתי עליהם שזה פצע או יבלת )
3.הקונדום היה עלי... לא יודע אם נקרע או משהו אבל לא חושב כי הוא היה קשור לאחר מכן וראיתי בו כ1-2 סנטימטר זרק וזרקתי אותו , את אמרת שאם הקונדום היה עלי הסיכוי להדבק באיידס הוא אפסי .. אז איך ניתן להסביר את הצריבות שהתחילו לי בשתן , לפי דעתי זאת דלקת מסויימת .... היא הרי כנראה נגרמה מהסקס לא ? כי זה לא קרה לי לפני וקרה בעיתוי של 5 ימים לאחר קיום יחסי המין ... אז אם היא נגרמה מזה אז כנראה זה אומר שהקונדום לא הגן עלי ובגלל זה אני חושש מאיידס ושאר המחלות ....
בבקשה מחכה לתשובה זה חשוב ..... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס הפפילומה.נועה06/10/2013
שלום רב.
רציתי לשאול האם כשלאישה אין עבר של קונדילומה, ובדיקת פאפ תקינה, ניתן לבצע בה מין אוראלי ללא חשש מהידבקות של אחד מזני וירוס הפפילומה?
האם ניתן להידבק מנשא, בעת קיום יחסי מין שכאלה, גם כשאין יבלות או משהו נראה לעין?
והאם יש איזושהי בדיקת הימצאות וירוס הפפילומה שמומלץ לעשות, לפני קיום יחסי מין אוראליים?
בתודה רבה מראש, ובברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס הפפילומה. - תגובה
ד``ר רונן הולנד07/10/20131. וירוס הפפילומה קיים אצל הרוב המוחלט של האוכלוסיה שמקיימת יחסי מין. רק אצל אחוז קטן יהיה לו ביטוי בתור יבלות קונדילומה או שינויים ב PAP.
2. יש סיכוי להידבק מנשא של פפילומה גם כאשר אין יבלות. כנראה שהסיכוי הזה קטן יחסית לסיכוי להדבקה בזמן שיש יבלות ולכן מומלץ לטפל ביבלות.
3. אין בדיקה שיכולה לשלול נשאות של פפילומה. אל תלך שולל אחרי פרסומים של ביופסיות ו- PCR.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עלי לעשות?מישהי04/10/2013
במשך כשנה ניסו לבדוק מה יש לי בנרתיק ראו זיהום ודלקות חוזרות ונישנות..אין סוף אנטיביוטיקה עד למעשה שבוע שעבר שעשו לי בדיקה ויצא לי u.ureal/parvum-pcr חיובי..אני רוצה לדעת סופית מה עלי לעשות לא סומכת כמעט על אף אחד יותר וממש מתוסכלת מהסיפור כאבים שלא נגמרים הפרשות לא נעימות מה לעשות?מה הטיפול בזה ומה זה בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עלי לעשות? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר14/10/2013תוצאת התרבית ככל הנראה לא קשורה לסימפטומים שאת מתארת. את צריכה לפנות לבדיקה מסודרת אצל רופא שמתמחה בבעיות של זיהומים נרתיקיים- אם אפשרי לך מבחינת מקום מגורייך ניתן לפנות למרפאתי בבילינסון, יש צורך בהפניה וטופס 17 מקופ"ח.
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשופכה - כלמידיה, זיבהגיא03/10/2013
לפני שבוע התחילו לי סימפטומים של צריבה בעת מתן שתן, כאב/רגישות באזור העטרה של הפין וכן הפרשות לבנות/שקופות (כמויות לא גדולות - בדמות כתמים בתחתונים, או טיפות בקצה העטרה).
ביום ראשון (לפני 5 ימים), ניגשתי לרופאה, בשעה 12:40. הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה (דוקסילין 100 - כנראה נגד כלמידיה) וכן, אני התעקשתי לקבל זריקה גם נגד זיבה, על אף שהיא אמרה שכנראה שלא מדובר בזה.
מספר דקות לאחר מכן עשיתי זריקה בישבן, 250 מ"ג (לא בטוח) ובמקביל, נטלתי כדור ראשון של דוקסילין 100.
יצוין, כי כבר באותו ערב הרגשתי שיפור מבחינת התסמינים.
למחרת בבוקר (פחות מיום לאחר תחילת הטיפול התרופתי), עשיתי את הפיפי של הבוקר במבחנה ושלחתי למעבדה לצורך בדיקת PCR ל-6 מחלות, ביניהן כלמידיה וזיבה; תרבית שתן ושתן כללי.
כל הבדיקות תקינות, כולל הבדיקות של ה-PCR (הכל נגטיב - כולל כלמידיה וזיבה).
אם כך - במה חליתי? האם יכול להיות שמתן הטיפול התרופתי ביום שלפני כבר העלים את השרידים של המחלה בשתן? או, לכל הפחות, טשטש אותם? יצוין, כי עדיין היו לי מעט הפרשות.
האם יכול להיות שהרופאה פספסה ובכלל התסמינים מעידים על משהו אחר? קצת לא הגיוני, כי לאחר מתן הטיפול אכן חל שיפור, כך שכנראה קיבלתי טיפול לבעיה שקיימת אצלי.
שאלה אחרונה - איך אדע בוודאות במה נדבקתי? על מנת שאוכל לתת את הטיפול התרופתי למי שעשוי היה להידבק גם. האם טיפול נגד זיבה? או כלמידיה?
מקווה שפירטתי בצורה ברורה.
שבת שלום
גיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשופכה - כלמידיה, זיבה - תגובה
ד``ר רונן הולנד04/10/2013בדיקות PCR יכולות להיות שליליות גם כאשר יש זיהום.
תשלים את הטיפול בדוקסילין, שבוע אחרי סיום הטיפול יש לבצע בדיקת שתן כללית לוודא שאין לויקוציטים. אם יש לויקוציטים או שהסימפטומים לא נעלמים יש לשקול טיפול באזיטרומיצין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות למחלות מין בקופות חוליםאחת02/10/2013
ביצעתי בעבר בדיקה למחלות מין בקופת החולים. האם הבדיקה היא מלאה? או שלא עושים בדיקות דם לכילמידיה וכ'ו אלא רק לעגבת HIV וכל הנגיפים היותר בעיתיים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות למחלות מין בקופות חולים - תגובה
ד``ר רונן הולנד03/10/2013בקופת חולים אפשר לבצע את כל הבדיקות.
אני לא יכול לדעת מה בדקו אצלך כי זה תלוי מה הרופא המפנה ביקש לבדוק.
את יכולה לבדוק את זה דרך האתר של קופת החולים שלך או דרך ביקור אצל רופא בקופת החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות למחלות מין בקופות חולים - תגובה
את יכולה לבדוק את זה דרך האתר של קופת החולים שלך או דרך ביקור אצל רופא בקופת החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות למחלות מין בקופות חולים - תגובה
את יכולה לבדוק את זה דרך האתר של קופת החולים שלך או דרך ביקור אצל רופא בקופת החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מיןאפרת02/10/2013
שלום רב,
לצערי בצעתי מין לא מוגן לפני כשבעה שבועות בתאריך 11/8/13. אתמול יום ג' 2/10/13 עשיתי בדיקת סקר לגלוי מחלות מין: עגבת, צהבת נגיפית מסוג B וC
ואיידס.
התוצאות לעגבת והצהבת הנגיפית לשמחתי יצאו שליליות.
אך לצערי עדיין מוטרדת מהשאלות: האם, אולי, ביצעתי בדיקות אלה מוקדם מדי?? האם ד בבדיקה שלאחר 7 שבועות והאם היא אמינה ובטוחה, ועליי לישון בלילה בשקט?? האם הייתי צריכה לחכות זמן ארוך יותר?? האם עליי לבצע את הבדיקה בשנית בכדי לוודאות שאכן איני נשאית?? או שבע שבועות מספיקים בכדי לאתר את המחלות הנ"ל???
אשמח לקבל תשובה בהקדם
בתודה מראש אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין - תגובה
ד``ר רונן הולנד03/10/2013אם ביצעת את הבדיקות בקופת חולים או במעבדה מאושרת ע"י משרד הבריאות ועברו 7 שבועות מהמגע החשוד, אזי הבדיקות משקפות היטב את המגע החשוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אפרת יצחק03/10/2013תודה תודה תודה. אני מודה לך על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות במחלותקרן29/09/2013
בן זוגי אונן וגמר ולאחר כמה דקות נגע באבר מיני בפתח הנרתיק עם אותה יד. האם אני יכולה להידבק במחלות מין כלשהן בצורה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות במחלות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר30/09/2013שלום רב,
הסבירות להדבקות במחלות באופן שתיארת קטנה מאד.
בברכה,
ד"ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה במתן שתן אצל הבן זוג לאחראיילה28/09/2013
שלום רב,
לבן זוגי בפעמיים האחרונות מתלונן על צריבה בעת מתן השתן לאחר קיום יחסים בדיקת שתן לתרבית הייתה שלילית.
מה צריך לעשות?
ומה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה במתן שתן אצל הבן זוג לאחר - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר30/09/2013שלום,
תרבית שתן רגילה לא תמיד מראה קיום של מחלות מין. עליו ללכת לבדיקה אצל אורולוג ויתכן שיהיה צורך בתרביות ספציפיות למחלות מסויימות.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה באה ונעלמת אחרי חצי שעה עד שעבאני28/09/2013
לפני כחודש וחצי קימתי יחסי מין אם נערת לווי
אם קונדום אבל היה חלק מהשכבה הקונדום נפרד ממני
היה לי שלשולים איזה 3 ימים דלקת גרון חלשה
וגם פריחה שבא והולכת תוך חצי שעה עד שעה
פצעים אדומים בצורות שונות וגדלים שונים
יש קשר לHIV
יש לציין שאני בלחץ מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי מה שאני יודעת.
אני17/07/2014בעקרון אחרי הדבקה בנגיף, יש סיכוי להרגיש סמפטומים)הדומים לאלו שתיארת) כמו פריחה, דלקת גרון או סימפטומים הדומים למחלת הנשיקה, הזעה לילית וכדומה.
יש לציין שכל גוף מקבל את ההדבקה בנגיף בצורה שונה. לאחד יהיה סימפטומים ולשני לא.
בעניי אם יש ספק אין ספק - גש להיבדק.
קח בחשבון שיש לחכות שלושה חודשים (תקופת החלון) על מנת לקבל תוצאה אמינה של בדיקת hiv
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחה באה ונעלמת אחרי חצי שעה עד שע - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר21/07/2014אין אפשרות לתת אבחנה דרך פורום, עליך לפנות לבדיקת רופא לאבחנה והפניה לבדיקות הדרושות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסטופי28/09/2013
שלום
לצערי הרב לפני מספר חודשים בצעתי בדקת דם ואובחנתי ב
HERPESELECT-2 ELISA IGG (HSV-2
low positive
אני סובלת מהתקפים בערך כל חודשיים
מה ניתן לעשות?
עד כמה אני מדבקת?
האם אני עדיין עלולה להדביק גם עם שימוש בקונדום (שלא בזמן התקף)
זה נכון שאחרי שנה זה פחות מדבק?
וזה נכון שאני יכולה להדביק בכל מצב גם שלא בהתקף?
האם אאלץ לשכב עם קונדומים לתמיד?
והאם לנצח אסבול מהתקף בכל חודשיים?!!
מתוסכלת....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר30/09/2013שלום רב,
ההדבקות בהרפס מסוג 2 אכן שכיחה יותר בשנה הראשונה לאחר ההדבקה הראשונית, ועלולה להיות גם בתקופה בה אין נגעים פעילים. שימוש בקונדום לא בהכרח יעזור, כי הנגעים מופיעים לרוב על העור ולא בתוך הנרתיק, כך שעדיין יש מגע של עור בעור באיזורים שאינם מוגנים ע"י קונדום. בתקופה זו מומלץ לקבל טיפול מניעתי קבוע כדי להפחית את שכיחות ההתקפים ואת הסיכון להדביק את בן הזוג. כדאי לפנות לרופא הנשים שלך לקבלת המלצה על טיפול.
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מדהים להרפס גניטלי
רעות05/10/2013אל תסתפקי לעולם בתשובה ממקור רפואי קונבציונלי ותמיד תחפש מידע בגוגל
חפש בגוגל הרפס גניטלי
כמו שאני מבינה זה אותו סוג לגברים ולנשים
אני טופלתי בטיפול מדהים במשחה צמחית וגם טיפול פנימי
זה משהו צמחי אנטי וירלי וכבר חצי שנה בלי התקף.
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיהטל25/09/2013
אהלן , אובחנה לי כלמידיה ואני מטופל בדוקסילין ורציתי לדעת האם בזמן לקיחת התרופה ניתן לקיים יחסי מין (מוגנים כמובן) או שמא הדבר יפגע בתהליך הריפוי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה - תגובה
ד``ר רונן הולנד25/09/2013מומלץ לא לקיים יחסי מין, כיוון שיכולה להיות הדבקה גם כאשר משתמשים בקונדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באיבר המיןדואגת25/09/2013
שלום.
אתמול נפגשתי עם בחור שהיינו יוצאים המון זמן ונפרדנו ואתמול נפגשנו אחרי שנה שלא התראינו..
ביצעתי עם הבחור הזה מין אוראלי (אני ביצעתי בו) במהלך הפעולה הבחנתי בפצע באמצע הפין בצבע אדום נוקשה ומיד הפסקתי.
אני די חרדה כרגע מהמצב האם זה יכול להיות דבר שמעיד על מחלת מין חמורה?
אשמח אם תנסה לכוון אותי מה זה יכול להיות ומה החששות.. מתביישת לפנות לרופא המשפחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באיבר המין - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר25/09/2013שלום לך,
מאד קשה לדעת לפי התיאור על מה מדובר. בן זוגך צריך לפנות לבדיקה, לדעתי את עדיין לא צריכה מבלי לדעת מה באמת יש לו ומבלי שייהיו לך סימפטומים כלשהם. לפי תיאורך, הסבירות להדבקות גם אם מובר במחלת מין - קטנה ביותר.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסאורלי23/09/2013
שלום.
אתמול בערב הבחנתי בפצע באזור השפתיים החיצוניות שהיה גם מאד כואב. במראה הזכיר לי "פצע בגרות" מהסגנון שמופיע בפנים.
עד עכשיו לא ראיתי שיש שלפוחית / יות באזור, פצעים נוספים, או תופעות אחרות. הפצע אדום וקצת פחות כואב לי מאתמול למרות שלא שמתי כלום.
רופאת נשים שהייתי אצלה היום אמרה שזה לא נראה לה כמו הרפס.
אך לפני כ- 7 חודשים הופיע פצע דומה ואז רופא נשים (אחר) אמר שזה בוודאות הרפס למרות שלא הפנה אותי אז לבדיקת משטח.
התשובה של המשטח שעשיתי היום תהיה רק עוד כמה ימים.
1. רציתי לדעת אם הרפס חייב להופיע עם שלפוחיות / פריחה או שמה שתיארתי יכול להיות גם כן הרפס?
2. התחלתי היום את הטיפול התרופתי (ואל- ציקלוביר) ותופעות הלוואי הרשומות בעלון מזעזעות ומפחידות אותי נורא. במידה וזה באמת הרפס, האם אפשר להימנע מהתרופה ולמרוח רק משחה חיצונית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר23/09/2013לא ניתן לדעת לפי התיאור אם מדובר בהרפס או לא. הרפס לא בהכרח נראה כשלוחית בהחלט יתכן שעד שרואים אותו החלק העליון התקלף והממצא נראה כמו פצע קטן.
אם זה הרפס, טיפול דרך הפה לרוב יעיל יותר מאשר טיפול מקומי.
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש לאחר מציצה עם קונדום ונשיקהשאלונת23/09/2013
צרפתית עם חשפנית, הופיע לי פצעון קטן ממש מתחת לקצה הפין (באיזור איפה חתכו את החתיכה בברית מילה פחות או יותר ממש סמוך לפרנולום) זה מזכיר יותר פצע של אלרגיה קוטר של חצי מילימטר - הפצע עצמו לא מציק ולא מעיק, ובקושי נראה כרגע (רק שמביאים ביד מרגישים דגדוגון כזה נעים אפילו).
לדעתי אין קשר וזה סתם פצע הזעה, אבל בכל אופן מה עלי לעשות? האם יש צורך לרוץ לרופא במקרה כזה או לחכות לראות אם זה מחמיר? כרגע זה ממש לא מפריע לי אבל אני מפחד שזה תחילתו של התקף.
סה"כ אני מרגיש מצוין שום דבר חריג, שום צריבה במתן שתן, גם האיזור שם לא מציק לי אלא מתי שאני מאונן.
מה הסיכוי שלי להידבק בהרפס באיבר המין מהפעולות שביצעתי (תזכורת, מציצה מחשפנית עם קונדום + נשיקה צרפתית) ? האם קיימת סבירות שצריכה להדליק לי נורה רצינית כי מדובר בהרפס מסוג 2? ואם כן יש איזה המלצות מה לעשות בהנחה שקופת חולים יתאפשר לי לראות רק שבוע הבא ביום ראשון?
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש לאחר מציצה עם קונדום ונשיקה - תגובה
ד``ר רונן הולנד23/09/2013פצע בודד שאינו כואב - זה לא מתאים להרפס.
יתכן בלוטת חלב שנסתמה. אפשר לחכות כמה ימים עד שתוכל להיבדק ע"י רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
שאלונת23/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיהשני22/09/2013
היי,
אני ובן זוגי מקיימים יחסים לא מוגנים, הוא החל להתלונן לפני כחודשיים על רגישות באיבר המין, צריבה במתן שתן ואדמומיות בקצה איבר המין. ניגשנו לעשות בדיקת מחלות מין ושנינו חזרנו חיוביים לכלמידיה, כל השאר היה תקין לחלוטין- לשמחתנו.
רופא הנשים שלי רשם לי דוקסילין ל 10 ימים- אותם נטלתי כמובן עד הסוף. לבן זוגי- המתגורר בחו״ל- נרשם אותו סוג אנטיביוטיקה, רק לשבוע והיות ולא חל שיפור בתסמינים החיצוניים שלו- הוא קיבל מרשם המשך לשבוע נוסף, של אותה האנטיביוטיקה, אותה החל לנטול בהפרש של יום מסיום הקופסא הראשונה שנטל. לאחר שסיימנו שנינו את האנטיביוטיקה (10 ימים שלי 15 יום שלו), בהם כמעט ולא קיימנו יחסי מין ואם כן- אז מוגנים בלבד, התחלנו לקיים יחסים לא מוגנים, על פי הנחיות ואישור ששנינו קיבלנו משני הרופאים השונים שלנו, כשנאמר לנו שהאנטיביוטיקה יעילה ב 100% טיפול.
היום, כחודש אחרי- בן הזוג שלי עדיין מתאר סימפומים קלים יותר- אך עדיין קיימת רגישות ואדמומיות קלה.. כמובן שהוא ייגש שוב למרפאה ואני אגש שוב לעשות בדיקת דם על מנת לוודא שלא הדבקנו אחד את השני שוב....
השאלה היא- בהסתמך על מה שרשמתי- מה הסיכוי שאנחנו עדיין חיוביים לכלמידיה? מה הסבירות להחלמה מלאה מנטילת האנטיביוטיקה עד הסוף? ומה המשמעות שאני נטלתי ל- 10 ימים והוא ל- 7 ימים ( 7 ימים לבקשתו)?האם יכול להיות שהאנטיביוטיקה אכן עזרה וכי אנחנו לא חולים יותר, ושהתסמינים של בן זוגי נובעים ממשהו אחר..?
אשמח לקבלת תשובות..
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר22/09/2013שני שלום,
ההמלצה לטיפול בדוקסילין היא לשבוע כך ששניכם קיבלתם את הטיפול המתאים ואף יותר ממנו. בן זוגך צריך להבדק כדי לוודא האם עדיין הוא נמצא חיובי לכלמידיה, במצב זה הייתי ממליצה לנסות טיפול אחר ולא להמשיך דוקסילין, או שהסימפטומים שלו נגרמים ממשהו אחר.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)