מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשוב!!מאי25/03/2010
שלום ,
הופיעו לי לפני כמה זמן (אני לא זוכרת כמה) מין פצעים לבנים וקטנטנים כאלה בפנים שפתי הפות.
האם זו מחלת מין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב...
ד``ר שרגא וקסלר25/03/2010לרוב לא אבל יש להבדק ולשלול מחלת מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומהלירון24/03/2010
ד"ר שלום,
אני בת 25 וקצת, נדבקתי כנראה בפפילומה מהחבר הקודם שלי כבר לפני כשנה וחצי (הוא עבר כמה וכמה צריבות של יבלות באיבר המין) ומאז פה ושם יש לי נקודות קטנטנות (העור מעין מחוספס כזה) שלהערכתי הן קונדילומות.
הבנתי שהמלצתכם היא בכל מקרה לעשות את החיסון, גם למי שכבר נדבקה בפפילומה וגם למי שקיימה יחסי מין עם יותר מפרטנר אחד.
כבר החלטתי לעשות אך אני לא בטוחה איזה מהחיסונים... מבחינת גילי (25.4), אני מתאימה לשניהם.
הבנתי ששניהם מגנים בפני זנים 16 ו- 18,
בנוסף לכך ממה שקראתי הסרווריקס מגן בפני זנים 31, 45 ו-52 והגרדסיל מגן בפני זנים 6 ו- 11 שאחראים בד"כ ליבלות. מאחר וכבר יש לי מיקרוקונדילומות אני מניחה שכבר נדבקתי באחד או שני הזנים האלו.
האם לא יוצא מזה שבעצם עדיף לי לעשות את הסרווריקס?
אשמח מאוד אם מעבר למה שאני קוראת במאמרי אינטרנט למיניהם, תוכלי להסביר לי מה ההבדל בין השניים ומה בעצם עדיף לי לעשות? כי אני כבר אובדת עצות...
בלי קשר, רק מציינת שבמקרה שלי אני גם מאוד אלרגית בעור (למזונות מסוימים, אבק ועוד) ובעלת רמה גבוהה של EOS בדם, אם זה קשור. יתכן שהמערכת החיסונית שלי בכלל לא יכולה לרפא את הוירוס מעצמה?
המון המון תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010הבנתי שהמלצתכם היא בכל מקרה לעשות את החיסון, גם למי שכבר נדבקה בפפילומה וגם למי שקיימה יחסי מין עם יותר מפרטנר אחד.
^^לצערי לא הבנת נכון. הצעד הראשון הוא קולפוסקופיה ואם תקינה אז הצעד השני הוא בדיקת PCR ורק אם תקינה הצעד השלישי הוא חיסון.
כבר החלטתי לעשות אך אני לא בטוחה איזה מהחיסונים... מבחינת גילי (25.4), אני מתאימה לשניהם. הבנתי ששניהם מגנים בפני זנים 16 ו- 18,
^^אם תקחי חיסון עכשיו בעודך נושאת את הנגיפים יש סכנה של התפרצות המחלה ושעור הגנה נמוך מאד.
לגבי שני החיסונים הנושא מחייב שיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה,
לירון24/03/2010היום קיבלתי תוצאות בדיקת פאפ תקינה תודה לאל.
בקולפוסקופיה אתה בעצם בודק ממש את כל הרחם וצוואר הרחם?
כלומר - אם אני מבינה נכון, אם אני באה לקולפוסקופיה אז יש שתי אפשרויות:
1. הכל תקין - וזה אומר שאין לי קונדילומות לא ברחם ולא בצוואר הרחם.
או:
2. יש קונדילומות בצוואר הרחם או ברחם.
במידה ואין קונדילומות פנימיות, מטפלים (בלייזר?) בקונדילומות שבאיבר המין וזהו ולא עושים PCR.
במידה ויש קונדילומות, מטפלים גם בפנימיות וגם בחיצוניות, וגם עושים בדיקת PCR.
האם הבנתי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות
לירון24/03/2010קראתי שוב את תשובתך,
אני מבינה מכך שבעצם בכל מקרה אעשה PCR,
אם הקולפו' תקינה - עושים PCR.
ואם הקולפו' לא תקינה - מטפלים בקונדילומות ואז עושים PCR.
אז מה מטרת הקולפו' בעצם?
לבדוק האם יש גם קונדילומות ברחם ואז לטפל הן בחיצוניות שבאיבר המין והן ברחם יחד?
והאם יש כאן משמעות לכך שקיבלתי את הפאפ תקינה?
תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון...
ד``ר שרגא וקסלר08/04/2010ה PCR הוא השלב האחרון על מנת לודא שאין נגיפים.
הקולפוסקופיה - מטרתה לזהות נגעים ולסייע בטיפול בלייזר.
פאפ לא מועיל לענין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר24/03/2010
שלום, שמעתי שניתן להידבק במחלות מין גם כשעושים ביד.
רציתי לדעת אם זה נכון כי עשיתי ביד למישהו עם מחלת מין וגם הוא עשה לי.
לצערי אני לא יודעת מהי המחלה ואין לי דרך ליצור איתו קשר.
יש צורך בבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010הסכוי קרוב ל 0.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסגאבי23/03/2010
מתכון ללכת למסג זוגי עם אישתי כולל הרפיה ללא אמצעי הגנה
סוג מגע = מגע ביד , בודי מסאג
ללא מין אוראלי
האם אפשר להידבק במחלות מין ואילו
האם עליי להתעקש ולבקש מהמעסות לשטוף את ידיהם בנוכחותנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסג
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010אין סכנה. מומלץ לשטוף ידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהאני23/03/2010
שלום...
הופיעו לי בימים האחרונים מעין פצעים קטנים בחלק התחתון של השפתיים (למטה..!!)... זה חיצוני לנרתיק... אבל מציק ומגרד מדיי פעם... הייתי אצל רופאנשים והוא אמר שזה נראה מוזר, לבינתיים ניתן לי טיפול כמו של פטרייה, אבל אני חוששת אולי זאת מחלת מין כלשהי...?
אשמח למידע.... איך אפשר לדעת?
שלחתי בדיקת פאפס... סתם סקרנית...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה...
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010הצעד הבא קולפוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וגירוד בפות.לאשם23/03/2010
אני מצטערת שזה מנוסח ככה, קצר ולעניין פשוט אני נורא מודאגת ולא עולות לי דרכים לנסח את זה בצורה עדינה יותר...
כבר שלושה ימים נפוחות לי שפתיי הפות והרגשה כאילו אני חייבת לגרד או לגעת בזה, הרגשה מוזרה ביותר... אני וחבר שלי קיימנו יחסי מין והרגשה הזאת עברה, אבל כעבור יום זה חזר שוב.
כשפותחים את השפתיים במקום הגירוד יש מין הפרשה קטנה ולבנה והנפיחות לא עוברת..
זה בחיים לא קרה לי, וזה נורא מדאיג אותי.. אני שוטפת את המקום כמה שיותר בתקווה שזה ירגע ויעבור אבל זה לא ממש עוזר..
ואם מידע זה עוזר, את המחזור החודשי שלי קיבלתי החודש בזמן.
ייתכן שזאת אינפקציה? לפנות לגניקולוג או לחכות עוד כמה ימים? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות...
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010לפנות לגניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
לאשם24/03/2010קראתי הרבה באינטרנט והדבר הכי הגיוני זה שיש לי דלקת שנגרמה כנראה מקירור, לא סיפרתי על כך לאמא שלי ולכן זה קצת בעייתי לפנות לגניקולוג, אין דרך טבעית כלשהי להרגיע\לגרום לזה לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד...
ד``ר שרגא וקסלר08/04/2010איני מכיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה שניראה לי קשורה ביחסי מיןאלעד23/03/2010
אני וחברה שלי שוכבים ללא אמצעי מניעה (היא נוטלת גלולות) תקופה ממושכת כבר שהיא סובלת מדלקות מציקות בשתן ואף חוששת לפטרייה,השאלה שלי היא האם יכול להיות מצב שאני אחראי לבעיות האלו?
חשוב לציין שלי אין דלקת בשתן ומעולם לא חליתי במחלת מין כלשהי ובזמן שאני איתה לא נגעתי בשום בחורה אחרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה...
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010האם עשתה תרבית לשתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת וגינוזיס בקטריאליסיון23/03/2010
חברתי אובחנה בואגינוזיס בקטריאלי וכבר סיימה טיפול באנטיביוטיקה. כעת היא חוזרת לקיים יחסי מין עם הפרטנר שאולי ואולי לא הדביק אותה בזה.
שאלתי היא- האם המחלה תעבור אליה שוב בקיום יחסי מין מוגנים? מה הסיכוי?
בתודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת...
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010המחלה אינה עוברת במגע מיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בשק ההשכיםיונתן22/03/2010
יש לי גירוד בצד ימין בשק ההשכים, מרוב גירוד יש קילוף של העור.
כשהעור מחלים יש קילופי עור מה שגורם לי לגירוי נוסף שבלתי אפשרי להימנע מגירוד
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד...
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010קולפוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ לא תקינהדנה ג22/03/2010
תאריך: 19:39 22.3.2010מאת: דנה
נושא: בדיקת פאפ לא תקינהשלום ד"ר,
אני בת 29 לפני חודש עשיתי בדיקת פאפ ולפני מספר ימים קיבלתי את תוצאות הבדיקה
הופניתי ע"י הרופא שלי לעשות בדיקת קולופוסקופיה
שבוע לפני שנעשתה בדיקת הפאפ - סבלתי מדלקת בנרתיק
השאלה שלי היא האם הדלקת עלולה להשפיע על תוצאות בדיקת הפאפ
ומה אחוזי התפיסה של בדיקת הפאפ במקרים בהם התוצאה היא שלילית
הכוונה - האם רבים המקרים בהם תוצאת הפאפ לא תקינה ובפועל לאחר קולופוסקופיה
אין ממצאים סרטניים?
להל"ן תוצאות בדיקת הפאפ:
epithelial cell abnormality
high grade squamous intraepithelial lesion (hsil)
atypical glandular cels favor endocervical origin
snomed:
67017
67034
83000
the test is performed using hologic
אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם - אני מאוד לחוצה
תודה מראש,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010מדובר במצב בספק לטרום סרטני בינוני עד חמור: האבחון הנכון והדויק נעשה ע"י קולפוסקופיה וביופסיה ואם אכן זו האבחנה זהו מצב שלאחר טיפול מתאים יכול להחלים לחלוטין.
כאמור הצעד הבא הוא קולפוסקופיה וביופסיות. כ"כ ממליץ PCR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש פתרון להרפס למניעה ותחזוקהסובלים מהרפס?22/03/2010
סובלים מהרפס? יש פתרון
ליזין 1000 מ"ג ביום של חברה NOW
מולטיויטמין של חברת NOW
לגברים או נשים
כדור אחד ליום מכול אחד
רואים תוצאות אחרי 4 חודשיים עובד מעולה עבד בשבילי
שווה לנסות
לא מחסל את נגיף ההרפס אבל מוריד את ההתפרצות מ6 לחודש או יותר לפעם בשנה !!! שווה לנסות עבד בשבילי יעבוד בשבילכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי השימוש בליזין
שרונה23/03/2010היי,
האם אחרי 4 חודשים יש צורך להמשיך לקחת ליזין באיזשהו מינון? או בכלל להפסיק?
הבנתי שיש צורך לקחת משהו כמו פעמיים בשבוע לתחזוקה האם נכון? מנסיונך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש...
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010[
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבעיהיבגני22/03/2010
שלום הבעיה אצלי הי ברגע של השפיכה ובזמן החדירה אני מרגיש בזרע ולא מרגיש הנאה ונסיתי תנוחות שנות של סקס אבל לא עוזר אבל אם זה בדרך אונאנות אני כן מרגיש בהנאה. למה זה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה...
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010ממליץ להתייעץ עם סקסולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לפפילומהרוני22/03/2010
שלום אני בן 23 יש לי חברה חדשה כבר 4 חודשים...
ובזמן האחרון גדלו לי שתי יבלות על כף היד,
ומאין חתיכת עור אחת באזור שמעל איבר המין בבטן התחתונה
הלכתי לרופא עור והוא אמר לי שזה כלום והוא הוריד לי את היבלות שעל היד ואת החתיכת עור על הבטן התחתונה
אבל מאז גדלו לי עוד שתיים במפשעה אומנם קטנות אבל ניראה שהם גדלות
כדאי ללכת לבדיקה חוזרת אצל רופא אחר?
איך רופא יכול להבחן אם זה פפילומה או משהו אחר רק על סמך ראייה?
מה הדרכים לאבחן בוודאות מה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש...
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010ובזמן האחרון גדלו לי שתי יבלות על כף היד,
^^אלו נקראים ורוקה וולגריס והם קרובים של הקונדילומה אך לא מביאים לסרטן.
כדאי ללכת לבדיקה חוזרת אצל רופא אחר?
^^את אלו יש לבדוק באמצעות קולפוסקופ והטיפול היעיל ביותר הוא הלייזר.
מה הדרכים לאבחן בוודאות מה זה?
^^ביופסיה תחת קולפוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף מדאיג באיבר המיןרועי21/03/2010
הי,
אני כותבת את ההודעה בשם חבר שלי.
יש לו מן נקודת יובש קטנה על איבר המין- כמו קילוף בשפתיים אבל על איבר המין
ליד זה יש עוד אזור בערך בקוטר ס"מ של עור יבש ואדום
הוא לא רוצה ללכת לרופא כי הוא משוכנע שזה סתם יובש (כמו בכל מקום בגוף) - האם יש סיבה לדאגה
האם התופעה מוכרת? ממה זה נגרם והאם זה מדבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף...
ד``ר שרגא וקסלר21/03/2010ללא בדיקה אין לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין ללא קונדוםמיכל21/03/2010
קימתי יחסי מין ללא קונדום חד פעמי בהם הגבר לא גמר, מה הסיכוי להידבק במחלות מין לרבות איידס וכדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי...
ד``ר שרגא וקסלר21/03/2010אידדס 1 ל 1000 הרפס וקונדילומה 1 ל 4 ואחרים - בין שני אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)