מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטריהאנונימי26/02/2008
פטריה על איבר מין גברי - איזו מחלה זאת יכולה להיות
מפחדת, כי ירדתי למישהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת
ד''ר סרג' גרדשטיין29/02/2008שלום רב,
פטרת אינה מחלת מין. זהו זיהום שכיח אשר כמובן גם יכול לערב את איבר המין.
לרוב מדובר ב קנדידה אשר נמצאת אצל כל אחד אך אינה באה לילדי ביטוי רק במצבים מסוימים היא יכולה להתרבות ולגרום לתופעות קליניות.
אין מה לחשוש - לא סביר שהפטריה תגרום לדלקת בפה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסאנונימי26/02/2008
הייתי אצל נערת ליווי ליפני כ חודש ימים הסקס היה עם קונדום
אבל החדרתי אצבעות לאיבר מינה באחת מהאצבעות היה פיצעון קטן של כמה שעות ליפניכן
ואור מקולף באצבעות סמוך לציפורנים
כשהוצאתי את האצבעות מעט שרף לי רציתי לקבל תשובה חד משמעית בנושא הזה
תודה רבה אני לחוץ מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה
אין סיכוי להידבק באיידס בצורה זו.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעת משגלנועה26/02/2008
שלום!
לפני כמה ימים החלו אצלי כאבים חזקים בזמן המשגל... מאז יש לי כל הזמן כאבים ומעין צריבה, בעיקר במתן שתן. האם אלו סימפטומים של מחלת מין כלשהי?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה וכאבים במשגל
בהחלט כדאי לבדוק אפשרות של זיהום בנרתיק ובשופכה. לא בטוח שזו "מחלת מין" אך חשוב לבדוק. יש לשלוח בדיקת שתן או דגימה מהנרתיק לכלמידיה וזיבה בשיטת PCR או Antigen Detection .
בברכה.
ד"ר גרדטשיין [a href='http://www.std-clinic.co.il' id='link']מרפאת STD למחלות מין [/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידו26/02/2008
לד"ר שלום רב
אני בן 24 בחור בריא בדרך כלל
במשך כשנה יש לי מעיין בועות על האיבר המין.על האיבר מלא בעיגולים עיגולים האם זה יכול להעיד
על מחלת מין?
בתודה
עומרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים באיבר המין
קשה לחוות דעה מבלי לראות את הממצא...ועל כן לדעתי אין מנוס מלפנות לרופא שיבדוק. בכל אופן אם מדובר בשלפוחיות קטנות וכואבות אשר צצות מדי תקופה עם מרווחי זמן בהם הכל שקט...זה יכול להתאים להרפס. זו רק אפשרות ואיני יודע אם זה מתאים לבעיה שלך...רצוי מאוד לגשת להבדק כדי לדעת במה מדובר.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין [a href='http://www.std-clinic.co.il' id='link']מרפאת STD למחלות מין[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגבתshay25/02/2008
ד"ר שלום
האם תוצאה שלילית לעגבת ע"י בדיקת VDRL ו TPHA שוללים עגבת ?
למה בודקים את שניהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סיפיליס
ד''ר סרג' גרדשטיין25/02/2008שלום רב,
נוגדן ה VDRL מהווה את בדיקת הסקירה - דהיינו מדובר בבדיקה רגיש ה ביותר אך עם ספציפיות נמוכה יחסית. כלומר אם הבדיקה שלילית אפשר להיות בטח שאין סיפיליס. אך אם הבדיקה חיובית זה יכול לנבוע ממצבים רפואיים אחרים. כאן באה לעזרתינו הבדיק ה השניה - TPHA שהיא פחות רגישה אך הרבה יותר ספציפית. במיקרה שה VDRL חיובי אך ה TPHA שלילי סביר להניח שלא מדובר בסיפיליס אלא באחד המצבים האחרים הגורמים להופעת הנוגדן VDRL.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימי24/02/2008
עברתי בדיקת אלייזה במרפאת הפרסים בחיפה כ 6 שבועות לאחר המגע
יצאתי שלילי מה הסיכויים לאחר 8 שבועות אם אפשר תשובה אמיתית וכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ELISA
הכל סטטיסטיקה...
מבחינה סטטיסטית, אחרי 6 שבועות , כ 100% ממקרי ההדבקה מאובחנים. משרד הבריאות נוקט יתר זהירות ולוקח טווח ביטחון וממליץ לבצע את הבדיקה 8 שבועות לאחר החשיפה.
בבדיקה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת hpvמוטי24/02/2008
שלום, לפני כמה חודשים אני וחברתי התחלנו לקיים יחסי מין ללא קונדום. לאחר מכן הופיעו לה יבלות באיבר המין. אצלי הופיעה יבלות בלשון ובפה. ובנוסף הופיו שתי יבלות זעירות על איבר המין. פניתי לרופאת פה ולסת שהורידה את היבלת ושלחה אותה לביופסיה. פניתי לרופא עור שצרב את שתי היבלות בלייזר ואמר שאותן אי אפשר לשלוח לבדיקה כי הן קטנות מידי.
שאלותי הן :
1. האם ביופסיה היא בדיקה מספיק טובה כדי לדעת אם יש לי hpv בפה...או שאם היא שלילית עדיין יש סיכוי שיש לי את הוירוס
2. עד כמה הוירוס בפה מדבק בנשיקה- האם עליי להימנע מלנשק בחורות
3.האם מסירים יבלות בפה בלייזר או שאין מה לעשות במקרה זה
4. עד כמה הוירוס מדבק בסקס אוראלי - כלומר האם יש סיכוי טוב שאני אביק מישהי בסקס אוראלי אם יש לי hpv בפה
5.האם יש בדיקה שמוודאת האם אני נשא של hpv. האם אני יכול לבצע בדיקת pcr . האם אני יכול לבצע בדיקה כלשהי גם אם אין לי יבלות (כרגע אין לי יבלות)
6. האם אני מדבק גם אם אין לי יבלות .
7. אם אני אשתמש בקונדום וגם אין לי יבלות , האם יש עדיין סיכוי סביר שאני מדבק
8. האם היבלות עוברות מעצמן בדרך כלל אחרי תקופה מסיוימת או שיבלת שמופיעה צריך להוריד אותה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV
HPV הינו וירוס נפוץ מאוד - במחקרים מסויימים הוא נמצא בכ 70% בהנבדקים הפעילים מינית.
רק מיעוט מהנשאים של HPV מפתחים תופעות קליניות כגון יבלות (כ 1%) . הוירוס מדבק גם אם אין יבלות. הטיפולים הקיימים מטרתם להעלים את היבלות בלבד. אין טיפול שמכחיד את הוירוס.
ביופסיה של נגע או יבלת בהחלט יכולה לתת תשובה לגבי הHPV כסיבה. לגבי חיפוש נוכחות HPV באזורים בריאים של העור בשיטת PCR , זו בדיקה שנויה במחלוקת. אם היא שלילית היא אינה שוללת נוכחות HPV.
היבלו בהחלט נוטות להעלם באופן ספונטאני עם הזמן אך זה יכול לקחת שבועות או חודשים.
איני רואה טעם לרוץ אחרי ה HPV , זה גם לא צריך להוות הילה לבעיתיות בין בני זוג. במידה ומופיעות יבלות גדולות אשר מהוות פגם קוסמטי או אשר גורמות להפרעה בתפקוד בשל שפשוף או חסימה, אשר כמובן להסיר אותן בשיטות השונות . אך אם מדובר בריבוי יבלות קטנטנות, יתכן ועדיף פשוט לעקוב ללא התערבות.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
מוטי26/02/2008שלום דוקטור !
ראשית כל תודה על התשובה המהירה אך האם תוכל לענות לי על שאר השאלות
1. האם יבלות בפה מדבקות בנשיקה ואם כן האם סיכוי ההדבקה גבוה
2.האם יבלות בפה מדבקות בסקס אוראלי - כלומר האם אני יכול להדביק מישהי באיבר המין אם יש לי יבלות בפה
3.איך אפשר ואיפה אפשר לבצע בדיקת pcr? איזה רופא מבצע זאת? מה האמינות של הבדיקה?
4. האם יש סיכוי שהוירוס יעבור בעצמו - לא רק שיעלמו היבלות אלא האם לאחר זמן מסוים יכול להיות שאני לא אהיה מדבק יותר - ושוב איך אפשר לבדוק זאת?
5. עד כמה אפשר לסמוך על קונדום שימנע הדבקה במידה ואין יבלות על בסיס איבר המין- מה אחוזי ההדבקה עם קונדום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHPV - המשך
ד''ר סרג' גרדשטיין01/03/2008ראשית ארשה לעצמי להשב את תשומת ליבך לעובדה שיצאת קצת מפרופורצי ה לגבי החשיבות בזיהום ב HPV.
לשאלותיך:
1) תתכן הדבקה בנשיקה או במין אוראלי אם יש יבלות מ HPV בפה.
2) אני ממליץ לך לפנות למרפאתו של ד"ר וכסלר . ד"ר וכסלר הוא רופא נשים אך הוא בעל נסיון רב בנושא ה HPV ומטפל גם בגברים. אם תפנה לאתר שלו אני מניח שתוכל גם לקבל תשובות לחלק משאלותיך.
3) גם היבלות וגם הוירוס (אם כי לאט יותר) יכולים לחלוף.
4) קונדום אינו מגן במידה מספקת.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר טלפון
מוטי02/03/2008תודה על תשובתך דוקטור.
האם תוכל לתת לי מספר טלפון שלו , שם אחר לאתר או מרפאה בה הוא עובד , כי האתר שרשמת אינו קיים (בכל אופן לא בשם זה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנים שלדני23/02/2008
שלום
יש לי איזה מחלת מין שנראית כמו פצעים אדומים קטנים על איזור הכובע
זה כבר כ 10 שנים שיש לי את זה ואני מתבייש ללכת לרופא
לפעמים אני מסתכל ורואה שזה כבר נראה כמו צלקות
הפצעים האלו נהיים אדומים ובולטים (כאילו נפוחים קצת) בעיקר אחרי מאמץ מיני
בשנה האחרונה כמעט כל פעם אחרי סקס או לפעמים אחרי שאני עושה שתן נפתחים מעין סדקים
בעור ויורד טיפות דם
כל פעם שיורד דם זה יכול להפסיק והסדק יסגר רק אם אני לא יעשה שום מאמץ למספר ימים
אני ממש חסר אונים עם זה ואבקש את עזרתך
אם תוכל להמליץ לי במה להשתמש או לקנות איזה תרופה זה יהיה מצוין כי אני יצאתי לטיול בארהב לחצי שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים באיבר המין
קשה לחוות דעה מבלי לראות את הנגעים. בכל אופן אם הייתי צריך להמר , הייתי אומר שזה פטרייתי. אפשר לנסות משחת LAMISIL פעמיים ביום למשך שבועיים ולראות אולי זה יפתור את הבעיה. אם לא....אין מנוס מלפנות לרופא.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסדוד21/02/2008
אני סובל קרוב לשנה מקילופים על איבר המין הם מרוכזים באזור מסוים בקוטר של סנטימטר, האזור לא כואב או מגרד או כל דבר אחר הקילופים חוזרים כל שבועיים שלושה ונעלמים לאחר 5-6 ימים.
הכל התחיל לאחר שבאותו אזור היה פצע לא כואב שהגליד ונעלם לפני שנה
מכוון שאני לא מרגיש כלום אני מפחד להדביק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים באיבר המין
איני משוכנע שמדובר בהרפס היות ואין כאבים . על מנת לחדד את האבחנה כדאי לקחת דגימה מנגע טיר ביממה הראשונה להופעתו ולשלוח לתרבית להרפס. כמו כן הייתי עושה סקירה של מחלות מין כולל סיפיליס.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין [a href='http://www.std-clinic.co.il' id='link']מרפאת STD למחלות מין[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להרפסאנונימית21/02/2008
אתמול בבוקר גיליתי שיש לי פצע ענק ומדמם על הסנטר.אתמול בלילה שזה בעצם היום הראשון שבו הופיע לי הפצע קיימתי יחסי מין עם חבר שלי והוא נישק אותי באזור השפתיים ובאזורים אחרים מסביב לפצע בסנטר ולאחר מכן תוך כדי קיום יחסי המין הוא ירד לי האם זה אומר שהוא העביר את הוירוס לנרתיק שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
ראשית , לא ברור לי שהפצע בסנטר הוא הרפס , אבל בהנחה שכן, למעט ההישנויות המקומיות באזור הפנים , העברה לאתרים בגוף לא מתרחשת. את אינך צריכה לחשוש מהעברה לפות.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטבי-כביסה,איידס והפיטיטיס B ו-Ch.c20/02/2008
אשתי אוספת אטבי-כביסה מבחוץ שחלקם לפחות נופלים מבית של שני אחים עם איידס ואחד לפחות עם הפיטיטיס B או C,ואפשר שהיה על האטבים דם.
אמרו לי שזה לא מדבק למרות שאשתי שמה את האטבים בשקיות אוכל פתוחות ואפילו אם יש על האטבים דם,וגם אמרו שזה לא מדבק אם יש על האטבים דם ולאחד מבני משפחתי יש שריטה או פצע שבא במגע עם האטב.
אבל מה קורה כשאשתי תולה תחתונים לייבוש ושמה את האטבים בדיוק באזור אברי המין הזכריים והנקביים.אפשר להידבק במחלות הנ"ל אם היה על אחד האטבים דם או זרע?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטבי כביסה
לא ולא...אין כל סיכוי להדבקה בדרך זו...
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
h.c25/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסשיר19/02/2008
הופיעו לי נגעים עם שלפוחיות לבנות באברי המין.בבדיקת דם שערכתי הופיעו תשובות חיוביותלנוגדני הרפס 1ו2
האם קיימת אפשרות שכבר 3חודשים זה בא ונעלם תוך שבוע...האם זה מאפיין של הוירוס?האם יש דרך להרדים את הוירוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
ד''ר סרג' גרדשטיין20/02/2008שלום רב,
אמנם בדיקת הדם תומכת באפשרות שמדובר התקפים חוזרים של הרפס אך היא לא מהווה הוכחה לכך. העובדה שהנגעים הם שלפוחתיים ומופיעים אחת לחודש למשך שבוע בהחלט יכולה להתאים לריאקטיבאציות של הרפס.
במידה ובכל זאת קיים ספק , בדיקת הבחירה היא בדיקת תרבית להרפס מנגע טרי.
באשר לאפשרויות הטיפוליות. אפשר ליטול זובירקס עם תחילתו של כל התקף וזה יכול לקצר את משך ההתקף ולהפחית מעוצמתו. כמו כן אפשר ליטול טיפול מונע - כל יום במשך מספר חודשים. זה יכול להפסיק את ההתקפים.
עם הפסקת הטיפול המונע ,חלק מן המטופלים חוזרים לסבול מהתקפים וחלק לא.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הקונדילומה ובדיקת פי-סי-ארשירה19/02/2008
שלום ד"ר נכבד,
בן זוגי סבל בעבר ממחלת הקונדילומה והיו לו פצעים על איבר המין. הדיאגנוזה נקבעה ע"י רופא בזמנו ואף קיבל טיפול בחנקן. קיימנו יחסים רק עם קונדום כמובן.
נפרדנו וכרגע אנו בגישושי חזרה. כעת, לאחר מספר שנים, הוא טוען שאינו סובל ממחלה זו. אני כמובן חוששת ונראה לי שהוא מנסה לשכנע אותי שהוירוס הזה פשוט נעלם.
הוא הראה לי בדיקה שנעשתה במכון "שער" לבריאות האישה בת"א, שם נעשתה לו בדיקת פי-סי-אר לוירוס HPV והתוצאה שהתקבלה שלילית.
קודם כל האם זה יתכן שהוירוס הזה שידוע שהוא נשאר בגוף אפילו במצב רדום לעד, "נעלם"??
האם ניתן להסיק מכך שבן זוגי אינו נושא יותר את הוירוס הנ"ל, והאם ניתן להסיק מכך באופן כללי שלאחר שאדם נדבק במחלה הזו, הוירוס לא נשאר אצלו בגוף לתמיד?
קראתי המון בנושא זה אבל לא מצאתי תשובה. אודה לך מאוד על תשובתך המקצועית.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום ב HPV
ד''ר סרג' גרדשטיין20/02/2008שלום רב,
ראשית אומר שזיהום ב HPV אינו צריך להוות סיבה לאי כניסה לקשר או לסיום קשר. מדובר בזיהום טריוויאלי אשר נוגע לכ 50% עד 70% מן האנשים הפעילים מינית. יתכן אפילו שאת מבלי לדעת נשאית של הוירוס. (גם ללא קשר לעובדה שהיית בקשר עם אותו בחור)
רק כ 1% ממי שנושא את הוירוס מפתח יבלות.
אין קשר בין הזנים הגורמים ליסלות חיצוניות ואתם זנים אשר גורמים לנגעים בצוואר הרחם . גם אז רק המיעוט שבמיעוט מאותם נגעים עלול לעבור השתנות ממאירה.
בנוגע לבדיקת ה PCR - טוב שהיא שלילית אך היא אינה יכולה לשלול בודאות נוכחות של הוירוס. הערך של הבדיקה היא בעיקר במציאת זנים בעייתיים (16 ו 18) שעלולים לגרום לשינויים ממאירים בצוואר הרחם.
בכל אופן אני חוזר על המשפט הראשון, יהיה זה עגום לוותר על קשר יקר בגלל עניין הקונדילומה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת pcv בדיקת Hpv
תמי01/11/2016היכן מבצעים את הבדיקות?
האם מדובר בבדיקת דם או משטח וגינלי?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה וילדיםעדן18/02/2008
האם יש סיכונים? או סיכוי שוירוס הפפילומה יעבור בלידה/ הריון/תורשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר HPV בלידה
ד''ר סרג' גרדשטיין19/02/2008שלום רב,
זה נדיר , אך תינוקות יכולים להדבק בלידה ב HPV
לרוב הביטוי הוא ביבלות עוריות שמופיעול כעבור חודש עד 8 חודשים, ולמעשה ברוב המיקרי היבלות חולפות ללא טיפול. במיקרים עוד יותר נדירים היבלות יכולות לערב את דרכי הנשימה ולגרום לצרידות או להפרעה נשימתית, אך זה נדיר ביותר כאמור - עד כדי כך שאין המלצה לבצע ניתוח קיסרי במיקרה של אם עם קונדילומות.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמממ... כמה נדיר זה?
עדן20/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHPV בדרכי הנשימה אצל היילוד
ד''ר סרג' גרדשטיין25/02/2008שלום
השכיחות של התופעה מוערכת סביב 1/100.000
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vdrlרועי18/02/2008
שלום
שאלתי את שאלה זו לפני כחודש ולא הייתה תגובה אודה לך אם תוכל להגיב.
יצא לי פצע מתחת לכיפה בצד ימין ,לפי התמונות שראיתי באינטרנט זה ניראה כמו סיפיליס למרות שאני לא בטוח מיכיוון שיצאו עוד 2 גורגרות בשבוע האחרון(לפי מיטב הבנתי לסיפיליס אין גורגרות נכון?)
ביצעתי בדיקות דם לזיהוי מחלות ובנוסף בדיקה ע"י דגימה מהפצע ואני בינתיים בהמתנה לתוצאות,רציתי לשאול במידה והתוצאה חיובית מה ההשלכה של מחלה זו לעתיד ,האם ניתן להחלים ממנה לגמרי,איך נדבקים במחלה זו,איך להימנע מלהדביק אנשים אחרים,האם מותר להמשיך לתרום דם בקיצור כל השלכה שיש למחלה זו לעתיד.
בנוסף רציתי לדעת האם אוננות (עצמית או על ידי חברה) בזמן שיש לי עדיין את הפצע מותרת או שזה גורם להיתפשטות או שבעצם האוננות אני לא נותן לפצע להחלים.(גם אם זה לא סיפיליס),חוץ מזה האם יש לך הערכה מה יש לי למרות שלא ראיתה את הפצע?
אני מאוד מפחד ומוטרד אודה לך אם תוכל לענות לי במהרה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע באיבר המין
ד''ר סרג' גרדשטיין19/02/2008שלום רב,
קשה לחוות דעה מבלי לראות את הנגע. אומר רק שאילו זה היה נגע של סיפיליס - אחרי חודש הוא היה צריך להעלם. כמו כן בד"כ אין גרורות של הנגע.
לגופה של השאלה, נגע של סיפיליס מאוד מדבק ועל כן מגע איתו יכול לגרום להעברת המחלה לאדם אחר. אין לתרום דם עד שטיב הנגע אינו ברור.
במידה ומאבחנים סיפיליס מוקדם (ואחרי חודש זה מוקדם) מטפלים באנטיביוטיקה ומבריאים מהמחלה. הבעיה היא במיקרים שמאבחנים אחרי שנים, חלק מהנזק בלתי הפיך.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)