מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מידע על מחלות מין אפשריותמילנה05/02/2008
היי,
ברצוני לדעת אילו בדיקות ניתן לבצע לגבר ששכב עם אישה ללא אמצעי מניעה(ללא בדיקה שלה או היכרות מעמיקה), מחשש לבריאותו ומחשש להדבקה עתידית שלי (החברה שלו).
כרגע ידוע לי שניתן לבצע בדיקת HIV אך זאת רק לאחר 3 חודשים מהמגע המיני (האם אני צודקת?)
וכן ידוע לי על הרפס ווירוס הפפילומה שאין לי מושג איך בודקים את זה.
אשמח אם אוכל לקבל את המידע המפורט לגבי הבדיקות (אם אפשר כל בדיקה אפשרית שקשורה לכך) וכן באיזה אופן ובאיזו מסגרת נעשות (וכמובן כמה זמן לאחר המגע המיני).
תודה רבה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מחלות מין
ד''ר סרג' גרדשטיין09/02/2008שלום רב,
הבדיקות שחשוב לעשותן הן כדלקמן:
זיבה וכלמידיה - בשתן בשיטת PCR או ANTIGEN DETECTION . את זאת ניתן לבצע כבר ימים ספורים אחרי המגע.
עגבת - SYPHILLIS בדיקת דם שניתן לבצע כ 3 שבועות לאחר המגע
צהבת B ו C - בדיקת דם שניתן לבצע כחודשיים לאחר המגע אך רצוי לחזור עליה לאחר 6 חודשים.
HIV בדיקת ELISA שניתן לבצע לאחר חודשיים מהמגע. קיימת גם בדיקת COMBO שניתן לבצע שבועיים לאחר המגע.
חלק מן הבדיקות ניתן לבצע בקופ"ח אך בדיקת COMBO למשל או בדיקת זיבה וכלמידיה בשתן אי אפשר לבצע דרך קופ"ח .
את כל הבדיקות ניתן לבצע במרפאת STD תוך זמן קצר ובדיסקרטיות.
בברכה.
[a href='http://www.std-clinic.co.il' id='link']ד"ר גרדשטיין - מרפאת STD למחלות מין[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסלי05/02/2008
עשיתי בדיקות דם וגילו שיש לי הרפס רציתי לדעת אם יש איזה שהוא טיפול או שזה משהו שישאר כל החיים. ואם יש טיפול אז איך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון של זיהום בהרפס
ד''ר סרג' גרדשטיין09/02/2008שלם רב,
ל א כדאי לבסס אבחנה של הרפס על פי בדיקות דם - י ש הרבה "FALSE POSITIVE" בבדיקות אלה.
אבחנה של הרפס נעשית או לאור ממצאים קליניים טיפוסיים של פריחה שלפוחיתית כואבת וחוזרת באותו אתר מדי פעם. או במיקרים לא ברורים על ידי תרבית מדגימה הנלקחת מנגע טרי.
בכל אופן אם זוהאבחנה הבטוחה , מדובר בזיהום אשר אינו חולף כי הוירוס נשאר בגוף לכל החיים. יחד עם זאת ההתקפים יכולם להתמעט או לחלוף לחלוטין עם הזמן.
בברכה.
[a href='http://www.std-clinic.co.il' id='link']ד"ר גרדשטיין מרפאת STD למחלות מין[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPVJohn05/02/2008
ד"ר שלום רב,
לאחר טיפול בחנקן נוזלי בנגעים, שאובחנו לראשונה כיבלות ויראליות של וירוס הפפילומה, ולאחר חוו"ד שניה אובחן כקונדילומה, טיפול ששולב עם משחת אלדרה, חזרו הנגעים בצורה מתונה (עד כה).
היבלות הן פריאנליות בקוטר קטן יחסית.
הנני שוהה בחו"ל ולאחר טיפול באלדרה, סברתי כי אם לכל הפחות לא ייעלמו, תהיה לי מנוחה מהן לפחות לזמן מכובד.
ובכן, הטיפול בחנקן הנוזלי הסתיים תחילת החודש וטרם עבר חודש.
אודה לך אם תוכל לענות לי על מספר שאלות :
1. האם יש צורך לצרוב שוב בדחיפות (עד לרמה שבה אני נדרש לחזור לארץ במיידי), או שמה אם אמתין כחודשיים היבלות לא יגדלו בצורה משמעותית ? (בבקשה אל תענה "אינדיוידואלי" זהו פרמטר ברור לי, אני שואל בצורה קולקטיבית).
2. האם יש איזשהו טיפול ביתי חומצתי, טוקסיני שאוכל לרכוש\להשתמש בו עד שאוכל להתפנות לטיפול בחנקן הנוזלי?
3. האם אתה ממליץ על אותו פרוטוקול טיפולי כמו זה הקודם, או שמא היית מייעץ משהו שונה?
אני מבין שאתה מוטרד בהמון שאלות באותם נושאים, אבל הנני סטודנט ומבחינתי המצב משבש שגרת חיים שלמה.
מודה לך מאוד על הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
אין לדעת את קצב הופעת היבלות או היעלמותן. סבה"כ יבלות אלה נוטות להעלם עם הזמן גם בלי טיפול. הטיפולים השונים נועדו להעלים את היבלות אך אינם מכחידים את הוירוס ולכן י ש נטיה להישנות אחרי הטיפול. כאשר מדובר ביבלת גדולה במיוחד או הממוקמת באתר בעייתי הנתון לשפשוף למשל או הגורם לחסימה כלשהי יש כמובן אינדיקאציה להוציאה באופן כירורקי /לייזר/חנקן נוזלי. אם לעומת זאת מדובר ביבלות רבות וקטנות אשר חזרו לאחר טיפול ראשוני הייתי בוחר בהמתנה בתקוה שתחול היעלמות ספונטאנית. לא נראה לי מוצדק לחזור לארץ בכגלל בעיה כזו.
אציין רק שקיים קשר בין הופעת יבלות ומצב נפשי או גורמים לא ברורים אחרים. אנשים מסויימים רואים את יבלותיהם נעלמות באורח פלא כאשר עוברים לארץ אחרת ... או ההיפך. יתכן ושהותך בחו"ל מסבה לך דחק נפשי שאולי מסביר את הופעת א אי נסיגת היבלות.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המינונים המקובלים למניעת הרפס 2רונן05/02/2008
שלום דוקטור
כתבת לי השבוע כי בעיקרון יש שתי גישות מקובלות לטיפול
האחת טבליות לטיפול מונע ממושך של כחצי שנה או יותר
והשניה טבליות לטיפול - מיד לאחר הופעת הסימנים הראשונים שלפני ההתפרצות.
1) אודה לך מאד אם תוכל להסביר מה ההבדל במינונים המקובלים בשתי השיטות
2) ודבר נוסף שהיית רוצה לדעת הוא , האם בשיטה השניה שבה נוטלים כדורים ( מיד כאשר
מופיעים הסימנים הראשונים שלפני ההתפרצות ), האם אפשר או רצוי להשתמש במקביל
גם בקרם זובירקס ?
אני מודה מראש על תשובותך
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
מטרת הפורום הוא לתת עצות. לא מדובר בביקור רופא. זה גם לא יהיה נכון לעשות.
בשביל זה יש רופאים לא וירטואלים. לגבי המינונים אנא פנה לרופא.
למשחת זובירקס אין השפעה מוכחת למרות שאנשים מסויימים שמשתמשים בה מוכנים להישבע שזה כן עוזר להם.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל , דוקא שאלה מענינת ,
לי14/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן שזו זכותך המלאה דוקטור ,
לי11/02/2008שהרי זה בסך הכל פורום ואני משער שגם פעולותיך כאן הן התנדבותיות .
בכל אופן שאלותי הינן כלליות ועקרוניות ולחלוטין לא ספציפיות .
וזה לא במקרה , אלא בכוונה ניסחתי אותן כך שיהיו כלליות ויאפשרו גם לנו
להרחיב מעט את יריעת הידע וההבנה הכללים של המחלות הנידונות בפורום זה.
בכל מקרה תודה על התיחסותך
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס סוג 1קאתי04/02/2008
יש לי מילדות הרפס מסוג 1.
כשיוצא לי פצע אני נמנעת מלהתנשק מהחבר וממין אורלי.
הבעייה היא שאתמול הרגשתי קצת עיקצוצים ולא הייתי בטוחה שזה התחלה של התקף, אז התעלמתי. וכן הייתי עם החבר (גם אורלי).
השאלה היא מה הסיכויים שהדברתי אותו בהרפס באיבר המין?
יש מצב שכבר הוא היה חשוף לנגיף אבל הוא מאלה שאין לו תסמינים? (אנחנו ביחד כבר שנה וחצי).
זה מאוד מדאיג כי הדבר האחרון שהייתי רוצה זה להדביק אותו בגלל שלא הייתי קשובה מספיק למה שהרגשתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס 1
ד''ר סרג' גרדשטיין04/02/2008שלום רב
כ 90% מהמבוגרים נדבקו בעברם בהרפס 1 - לרוב בילדות. גם אם אינם יודעים או זוכרים.
לכן רוב הסיכויים שהחבר שלך מוגן/מחוסן מפני הדבקה בהרפס 1.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס על השפה+סקס+איידסלולה04/02/2008
היה לי התקף הרפס קטן על השפתיים(של הפה) עקב לחץ מסויים.
באותו זמן נמנענו מנשיקות. אתמול, לאחר שההתקף עבר, אך השפה עדיין היתה יבשה,
נוצר חתך קטן שראיתי אותו רק לאחר שהתנשקנו וקיימו סקס(עם קונדום !)
האם עליי להיות מודאגת מאיידס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מפני הדבקה
ד''ר סרג' גרדשטיין04/02/2008שלום רב,
לא ולא - כך אי אפשר להדבק.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנשקתי עם מישהו והיה לי הרפס
בחור מודאג20/03/2010ד"ר שלום!
התנשקתי עם בחור, לא קיימנו מכלל מגע מיני אוראלי או אנאלי, אבל כן התנשקנו והיה לי הרפס, ולאחר מכן ראיתי שיורד לי דם מהפצע של ההרפס. האם אני יכול להידבק מאיידב כתוצאה מזה?אני מאוד מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנשקתי...
ד``ר שרגא וקסלר20/03/2010יש מצב אבל קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!אלעד04/02/2008
ברצוני לקבל אינפורמציה לגבי דבר שהופיע בזמן האחרון על איבר מיני
עברתי ניתוח ב28.1
הסירו לי תתוספתן ומאז יש לי יובש על אזור הכיפה יובש אשר מתקלב ברצוני לדעת מה זה ?
ואם היובש הזה הוא דבר שבשגירה לאיבר המין?
אשמח עם אקבל את תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירי באיבר המין בעקבות ניתוח.
איני מאמין שיש כאן בעיה זיהומית. יתכן והיה גירוי כימי מחומר חיתוי או חומר אחרבשימוש סביב הניתוח.
כדאי בכל אופן להראות זאת לרופא המשפחה . יתכן ומשחה סטרואידאלית יכולה לעזור.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס באיבר המין האם טיפול מונע אמיןלי04/02/2008
שלום דוקטור
שמעתי על כדורי זוביראקס כטיפול מונע להרפס שמתפרץ לעיתים קרובות מידי.
אני מצליח תמיד לזהות את ההתפרצות יום עד יומיים מראש
וזאת לפי סימני עקצוצים וגירוד מאוד אופיניים.
האם מדובר בטיפול של נטיל כדורים באופן קבוע או רק בשלבים הראשונים שלפני ההתפרצות ?
ומה הסיכוי שהכדורים ימנעו התפרצות של ההרפס ?
בתודה מראש
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת הרפס
יש שתי גישות לגבי התקפים חוזרים של הרפס. האחת היא לתת טיפול מלא ממש עם התחלת ההתקף - בשלב העקצוצים ולפני הופעת השלפוחיות. זה בד"כ לא מונע אלא מקצר ומחליש את ההתקף.
הגישה השניה היא לת באופן קבוע תרופה אנטיויראלית כגון זובירקס או וולטרקס במינון נמוך יותר מהמינון הטיפולי לתקופה ארוכה (6 חודשים או אפילו שנה). זה יכול למנוע התקפים אם כי אין 100% הצלחה. הנסיון שלי הוא שרוב המטופלים כן נהנים מהטיפול באופן מלא , מטופלים מסוימים אינם רואים שינוי ואחרים עדיין סובלים מהתקפים אך פחות תכופים.
עם הפסקת הטיפול המונע חלק מהמטופלים אינם סובלים עוד מהתקפים וחלקם רואים הישנות של ההתקפים ונזקקים לתקופה נוספת של טיפול מונע.
בברכה.
[a href='http://www.std-clinic.co.il' id='link']ד"ר גרדשטיין מנהל מרפאת STD למחלות מין[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותנירו02/02/2008
שלום דוקטור, עשיתי מספר בדיקות, שביניהם התקבלו התוצאות הבאות:
C.trachomatis Iga Negative
C.trachomatis IgG Negative
urine, culture negative
רציתי לשאול האם תוצאות אלו מספיקות כדי להצביע על אי הדבקות בכלמידיה ,
אני שואל זאת משום שהבנתי שיש מספר סוגים של כלמידיה ולפי מיטב הבנתי אני ערכתי בדיקה רק לסוג אחד של המחלה, האם אני טועה?
ושאלה נוספת היא : האם תרבית השתן מספיקה כדי להגיד גם על אי הדבקות בזיבה ו גם שאין דלקת בשופכה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה של זיבה וכלמידיה
אי אפשר לאבחן זיהום בכלמידיה בדם ( לא חייבים להופיע נוגדנים) כמו כן אי אפשר לגדל כלמידיה בתרבית ולכן תרבית שתן אינה אבחנתית. הצורה היחידה לאבחן כלמידיה היא בביצוע PCR או ANTIGEN DETECTION בשתן או על גבי דגימה מהפרשה.
באשר לזיבה , גם שם קשה לגדל את החיידק ובוודאי לא בשתן. גם שם מאבחנים על ידי תרבית ישר מהפרשה עם זריעה מהירה בקרקע מזון או עדיף לבצע PCR או ANTIGEN DETECTION מהפרשה או משתן.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אנטיביוטיקה למחלות מין וספורטמתן198701/02/2008
שלום,
האם יש מניעה ללכת לחדר כושר ולהתאמן כאשר אני תחת כדורי אנטביוטיקה בגלל מחלת זיבה?
אם לא אז למה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
אין כל מניעה לבצע תרגילי כושר תחת טיפול אנטיביוטי.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה וקונדוםגל31/01/2008
לחבר שלי יש פפילומה. הוא אומר שאפשר לעשות סקס עם קונדום ואז זה לא עובר. אבל חברה שלי אמרה שהגינקולוג שלה אמר שזה דווקא יכול לעבור עם קונדום ושזה יכול לגרום לסרטן. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
קונדילומות נגרמות על ידי וירוס בשם HPV
זני הHPV אשר גורמים ליבלות חיצוניות (מה שקרוב לודאי יש לחבר שלך) אינם גורמים לסרט צוואר הרחם . דהיינו אותו וירוס - זנים שונים - ביטוי שונה.
וירוס ה HPV נמצא בעור בכל מיני אזורים ולרוב לא גורם לממצאים אך הוא בהחלט נמא שם. הקונדום אינו מכסה את כל אותם איזורים שבהם שוכן הוירוס לכן שימוש בקונדום אינו מגן בפני העברה.
צריך להבין שלרוב האנשים הפעילים מינית יש את הוירוס (עד 80%) רק שהם אינם יודעים זאת מכיוון שאצלם הוירוס לא גרם להופעת יבלות או כל ביטוי אחר. יכול אפילו להיות שאת נושאת את הוירוס למרות שאינך סובלת מביטוי קליני שלו. גם אם לא ואם את נדבקת ממנו הסיכוי שלך לפתח יבלות חיצוניות הוא כ 1% בלבד . וכפי שכתבתי לא מדובר בזנים שגורמים לסרטן צוואר הרחם. גם אם תתפתחנה יבלות חיצוניות , לרוב הן נסוגות באופן ספונטאני עם הזמן.
מכל מה שנאמר ניתן להבין שיבלות חיצוניות נובעותמ זיהום נפוץ מאוד טריוויאלי ולא מסוכן. קיים עיוות בתפיסה הרווחת לגי זיהום ב HPV גם בקרב רופאים מסויימים. זו בהחלט לא צריכה להיות הילה לבעיות בין בני זוג.
באשר לעניין סרטן צוואר הרחם (שכאמור אינו קשור ליבלות) , הצורה להשמר ממנו היא לבקר באופן קבוע אצל רופא הנשים - פעם - פעמיים בשנה . כמו כן כדאי להתחסן בחיסון החדש אשר יצא לשוק לאחרונ (GARDASIL).
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבה - דעה מרופא מומחה ?מתן198731/01/2008
שלום,
אני חייל , ונדבקתי בזויה.
חשוב לציין שזו הפעם השניה שזה קורה, הפעם השניה הייתה לפני 3 שנים כשהייתי בן 18.
לאחר ההידבקות ה1, כשהייתי עוד אזרח, הלכתי לרופא המשפחה שהפנה אותי לרופא עור ומין. רופא העור והמין עשה לי מה שנקרא "משטח" שבודק את ההפרשות מאיבר המין ולאחר יום קיבלתי זריקה בישבן וכדורי אנטיביוטיקה.
הפעם, הלכתי לרופא הצבאי (שהוא לא רופא מומחה בתחום אלא רופא כללי) שלא הפנה אותי לרופא עור ומין או לרופא מוחמה אחר ופשוט נתן לי טיפול בכדורים אנטי ביוטיים, ללא זריקה וללא בדיקה של ההפרשה או בדיקה בעירום אפילו.
הכדורים שהוא נתן לי הם :
- "זטו" - זה השם שעל הקופסא. הוא אמר לי לקחת 4 כדורים ברציפות בפעם אחת בודדה.
- "אופולודקס" שאותם אמר לי לקחת פעם ביום ופעם בערב למשך שבוע ימים.
השאלה שלי היא האם הטיפול הזה מספיק ואם כן מדוע אין צורך בזריקה הפעם?
שאלה נוספת היא האם ישנו סיכוי שההפרשות מאיבר המין פוסקות אך יש סיכוי שהחיידק עדיין בגוף?
ושאלה אחרונה - לאחר ההידבקות עלה בי החשש והייתי רוצה לדעת כיצד נבדקים לראות אם יש עגבת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות חוזרת בזיבה
ראשית עליך לבדוק את סגנון חיי המין שלך שהביאו אותך ללקוט פעמיים בזיבה...
שנית , בהחלט חשוב לבדוק מחלות מין אחרות בעת הדבקות במחלה מסוימת , הייתי מציע לך לבדוק HIV, עגבת , צהבת B וצהבת C . מדובר בבדיקת דם פשוטה. אני מניח שאתה יכול לבצע את הבדיקות בצבא. אם רצונך בבדיקות דיסקרטיות יותר אתה כמובן מוזמן לבצען אצלינו.
נקודה אחרונה, הטיפול בזריקה (רוצפין) ניתן מפאת נוחות המתן החד פעמי והעדר הצורך לעקוב אחר המטופל. זה כמובן מתאים במיוחד באוכלוסיות בסיכון הן מבחינת הדבקות במחלות מין אך בעיקר מרקע סוציואקונומי בעייתי , אנשים שאינם נוטים לפנות למוקדים רפואיים ועוד פחות להגיע לביקורת ושקשה לאתרם לצורך מעקב וכו'... במסגרת הצבא , אין בעיה כזו הרופא יכול לעקוב אחריך ולכן אין את הצורך בטיפול בזריקה ואפשר בהחלט להסתפק בטיפול פומי באופלודקס אות תרופות אחרות.
בברכה.
[a href='http://www.std-clinic.co.il' id='link']ד"ר גרדשטיין מנה מרפאת STD למחלות מין[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אתה מטפל בלייזר בקונדילומהבלו30/01/2008
דוקטור נכבד, האם אתה מטפל בקונדילומה בלייזר. יש לי גידולים גדולים שממש מציקים לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
אם היבלות גדולות במיוחד , אכן מוצדק לבצע טיפול כירורגי/לייזר/חנקן נוזלי. אנחנו במרפאתינו לא מבצעים טיפולים כאלה. יש לפנות לרופא עור .
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי דוקטור...אודל29/01/2008
אני בת 21 ונמצאת במערכת זוגית כשנתיים..
בעת קיום יחסי המין לאחר השפיכה אני מרגישה כאבי בטן מוזרים...בטן תחתונה כמו כאבי מחזור אבל עמומים כאלה...
אתה חושב שזה נובע מאיזו מחלה?בעיה?..
זה מדאיג אותי.... בתודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
חילי29/01/2008כאבי בטן לאחר זיון הם סימפטום של חוסר סיפוק מיני, היית קרובה לאורגזמה ובן זוגך גמר. זה מתבטא בכבי בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לאח קיום יחסי מין
אם הכאבים מופיעים רק סמוך לאחר קיום יחסי מין עם שפיכה ונעלמים בהמשך, הייתי אומר שאין כאן חשד למחלה זיהומית. אלא גירוי מכאני או כימי (נוזל הזרע יכול לגרום לגירוי בריריות , הוא רווי אנזימים שיכולים לגרום לגירוי כזה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה - שאלות שלא מצאתי תשובהשרון27/01/2008
אובחנו אצלי נגעי קונדילומה במבוא העריה.
שאלותי:
1. האם כל נגע שנקרא "קונדילומה" בהכרח מצביע על הימצאות וירוס פפילומה? האם יכול להיות נגע כזה שמקורו אחר (אינני מדברת על יבלות הנגרמות כתוצאה ממחלות מין אחרות, אלא ספציפית על קונדילומה)?
2. חשוב ביותר - האם ניתן להידבק בפפילומה של איברי המין שלא כתוצאה מיחסי מין או לבישת בגדים של אדם שיש לו את הוירוס? כיצד עוד ניתן להידבק?
3. יש לי הרפס מס' 2 - שלא כתוצאה מיחסי מין. מעולם לא היו לי סימטומים (פצעים) של הרפס וגיליתי על כך רק מבדיקת דם. האם זה נכון שהימצאות נגיף ההרפס מזרזת הידבקות בפפילומה?
4. האם קונדילומה באזור מבוא העריה קשורה לכאבים חזקים בעת ניסיון לקיים יחסי מין הכוללים חדירה?
5. האם נגעי קונדילומה קשורים לדלקות חוזרות ונשנות בנרתיק שהופיעו אך ורק לאחר ההדבקה הראשונית? אני סובלת זה כשנה מדלקות חוזרות ורק לאחר שהצלחתי להיפטר מהן התברר שיש לי פפילומה. ע"פ הגניקולוגית, הדלקות גרמו לקושי לאבחן את הקונדילומות בנרתיק - האם זה הגיוני שדלקות "מסתירות" את הנגעים בבדיקת קולפוסקופיה?
6. האם ניתן לאבחן פפילומה אצל גבר גם אם אין לו נגעים על איבר המין? הגבר שהדביק אותי לא מאמין לי שיש לו את הוירוס ואינו מוכן לנקוט באמצעי זהירות למרות שאין שום אפשרות שקיבלתי את זה ממישהו אחר (הוא הראשון והיחיד ששכבתי איתו). לאיזה רופא הוא צריך לגשת על מנת להיבדק?
7. הגניקולוגית שלי טוענת כי בגלל המיקום בתוך איבר המין לא ניתן להסיר את הנגעים בשום דרך מלבד לייזר. אני חוששת מאוד מהצריבה ע"י לייזר מכיוון שאני מפחדת שיישארו לי צלקות - כמעט כל מי שדיברתי איתה שעברה את זה טוענת כי נשארו לה צלקות. האם אין אלטרנטיבה לצריבה ע"י לייזר בהתחשב במיקום הנגעים (כאמור, נמצאים בתוך הנרתיק באזור מבוא העריה). מה לגבי סיכונים נוספים, כמו חוסר תחושה או להפך - רגישות לכאב במקומות שנצרבו?
7. האם בדיקת PCR היא הדרך היחידה לקבוע אם הוירוס נותר בגוף או שהגוף הצליח להיפטר ממנו בכוחות עצמו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר סרג' גרדשטיין29/01/20081)הרוב הגדול של היבלות הכרוביתיות עם גבעות או בלי גבעות נגרמות מזיהום בוירוס ה HPV. ישנן יבלות עגולות חלקות ובלי גבעול הנקראות מולוסקום קונטאגיוזום והנגרמות מוירוס ה POXVIRUS .
2)ההדבקה בוירוס ה HPV היא במגע. מן הסתם יבלות המופיעות באזור איברי המין מקורם ממגע מיני אם כי תתכן הדבקה גם במגע אחר במיקירם נדירים יותר.
3)לא סביר להדבק בהרפס 2 שלא במגע מיני. לעומת זאת אין לבסס אבחנה של זיהום על ידי הרפס 2 בבדיקת דם. בדיקות אלו יכולות רק לרמוז על כך אך אינן אבחנתיות בשל אמינותן הירודה. יש הרבה מיקירם של בדיקות "FALSE POSITIVE" להרפסים השונים. האבחנה של הרפס היא בד"כ אבחנה קלינית בהסתכלות על הנגעים בעת התקף. במיקרים בעייתיים ולא חד משמעים אפשר לקחת דגימה מנגע טרי לתרבית.
אפשר להדבק בהרפס 2 בלי שיופיע סימנים אם כי ברוב המיקרים הזיהום הראשוני הוא סוער יחסית. היו ומדובר בשתי מחלות מין עם אופן העברה דומה ועם חפיפה באוכלוסיות בסיכון ,יש קשר נסיבתי בין זיהום בהרפס לזיהום בHPV אך לא סיבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות -2
ד''ר סרג' גרדשטיין29/01/20084) נוכחות קונדילומות יכולה להסביר כאבים בעת קיום יחסי מין אם היבלות מוקמות באיזורי שפשוף.
5) שוב הקשר בין זיהום ב HPV לבין דלקות בנרתיק הוא נסיבתי ולא סיבתי. דלקת קשה בצוואר הרחם יכולה לתשתש נגעים מHPV. יחד עם זאת תתכן הופעת הנגעים מHPV באופן מיקרי לאחר חלוף הדלקת האחרת.
6)הרוב הגדול של זיהומי ה HPV הוא שקט ללא כל ממצא עורי. ישנם רופאים אשר מבצעי בדיקת PCR מתאים המתקבלים בהברשת איזור איבר המין (גם אצל הגבר). בדיקה זו שנויה במחלוקת . אם היא חיובית היא יכולה להצביע על זיהום אך אם היא שלילית אין היא מוכיחה דבר שהרי התאים המופקים לא בהכרח מייצגים את כל תאי האיזור.
צריך להבין שזיהום ב HPV הוא זיהו נפוץ מאוד וקיים כנראה אצל יות ר מ 50% מהאוכלוסיה שפעילה מינית (יש אומרים 70%). לכן אפשר להגיד שעצם קיום יחסי המין חושף אותנו בשכיחות גבוהה ל HPV ובאמת סביר שנדבקת ממנו אם הוא היחיד.. ואז מה? המ ניתן לעשו עם זה .? איני רואה טעם לבדוק אותו כלל. כמו כן זיהומי HPV לא צריכי כלל להוות סיבה לריב ומדון בין בני זוג או לשבוש החיסים לאור השכיחות הכלכך גבוהה של הזיהום הזה באכלוסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות 3
ד''ר סרג' גרדשטיין29/01/20086) המשך - העובדה שקיים קשר בין סרטן צוואר הרחם לבין זיהום ב HPV הופך את תפיסת הזיהום הטריויאלי והנפוץ הזה לטעונה למדי. אך צריך להבין שברוב המיקרים הזיהום אינו גורם להשתנות ממאירה בצוואר הרחם ורק במיעוט שבמיעוט המיקירם יכולה להתפתח השתנות ממאירה שם. הגישה הנכונה והבריאה לעניין היא שאשה צריכה להבדק דרך שגרה , אחד לחצי שנה על ידי רופא הנשים שלה.
7) הסרת היבלות הוא אקט קוסמטי בלבד...הוירוס נשאר שם. לכן אין חובה להסיר אותן אלא רקם אםם הן גורמות להפרעה תפקודית. חלק או כל היבלות יכולות להעלם באופן ספונטאני עם הזמן. טיפול מקומי באלדרה למשל אינו מומלץ בתוך הנרתיק אלא רק על פני העור. בנגעים חשודים בצוואר הרחם יש לטפל בכל מיקרה לאחר אבחנה ברורה בעזרת ביופסיה.
8)בדיקת הPCR בעיקר חשובה על מנת לזהות את הזן הנגיפי (למשל זני 16 ו 18 קשורים באופן מיוחד להופעת ממאירות בצוואר הרחם). כפי שכתבתי קודם אין טעם לחפש את הוירוס בעור בעזרת ה PCR - אפשר פשוט לפספס אותו- דהינו בדיקה שלילית אינה אומרת דבר.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
שרון30/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)