מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת ערמונית כרוניתבן18/11/2007
האם יש דלקת ערמונית כרונית שלא ניתנת לריפוי מ100 אחוז.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ערמונית כרונית
ד''ר סרג' גרדשטיין20/11/2007שלום רב,
דלקת ערמונית כרונית הי א אבחנה בעייתי משהו. בחלק מהמקרים אכן מדובר בדלקת של ממש והרקע זיהומי. בד"כ אפשר להתגבר על כך בעזרת אנטיביוטיקה.
במיקרים אחרים מדובר בדלקת לא ספציפית או בתסמונת האגן הדואב (תסמונת עם מרכיב פסיכוסומאטי) וקשה יותר לתת מענה. ליתר פרטים על התסמונת :
www.std-clinic.co.il מדור "מאמרים"
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות...18/11/2007
אני בן 15 ויש לי מעין יבלות כאלה מתחת לראש של הפין ואף פעם לא היה לי מגע מיני משום סוג.מה עלי לעשות???(אני מאוד בישן ולא סיפרתי להורים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות?
לאור העדר מגע מיני, סביר להניח שלא מדובר ביבלות זיהומיות או במחלת מין אחרת אלא אולי בבלוטות חלב המצויות במקום שאתה מציין. זה טבעי ואין לכך משמעות חולנית.
אם בכל זאת זה מדאיג אותך פנה לרופא המשפחה , זכותך לפנות ללא ליווי ההורים (מעל גיל 14)
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה יכולה להתפתח לסרטן?גל18/11/2007
האם זה נכון שפפילומה יכולה להתפתח לסרטן צוואר הרחם? אם כן, האם יש לגברים ממה לחשוש או שזה מסכן באמת רק נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV
ד''ר סרג' גרדשטיין20/11/2007וירוס ה HPV האחראי להופעת יבלות וכן נגעים בצוואר הרחם קיים בכ 100 זנים. רק זנים מעטים יגורמים לנגעים אשר עלולים לעבור השתנות ממאירה. זנים אלה תוקפים את צוואר האחם או את רירית הרקטום בגברים (בעיקר עקב מגע הומוסקסואלי אך לא בהכרח). הנגעים המתפתחים בצוואר הרחם או ברקטום מעצם היותם קשורים לאותם זנים בעייתיים וגם מעם היותם סמויים מן העיין והביקורת יכולים להוות סיכון לגידולים סרטניים. על כן חשוב להיות מודע לקיום נגעים כאלה ולעקוב אחריהם. נשים צריכות לבקר אצל רופא הנשים דרך קבע וגברים שיודעים על נגעים כאלה צריכים לבקר אצל פרוקטולוג.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לא נעימה באשכיםאבי17/11/2007
שבוע טוב...
שלום,
מזה כמה ימים אני מרגיש מאין תחושה מוזרה באשכים, משהו מציק לי ואני לא יודע מה זה.
זה לא לכל אורך היום אבל כמה שעות ומפסיק וזה גם יכול לחזור יותר מאוחר באותו יום.
התחושה היא כאילו הם יותר כבדים אבל אני לא בטוח בזה...
דרך אגב: "אני היפוכונדר, אז בעדינות עם התשובה... :) "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות באשכים
קשה כמובן להתחייב על אבחנה מבלי לבדוק . מבין האפשרויות השכיחות : דלקת בשופכה עם הקרנה לאשכים. דלקת כזו יכולה לנבוע מזיהום בכלמידיה או מחולל אחר בעקבות מגע מיני לא מוגן בסיכון. כמו כן יכול להיות שמדובר בתסמונת האגן הדואב (CPPS) תסמונת עם מרכיב פסיכוסומאטי ברור. (ליותר פרטים על התסמונת : www.std-clinic.co.il במדור "מאמרים")
בכל מיקרה כדאי להמתין קצת , יתכן והכל יחלוף ויישכח...
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- חשש לגונוריאההולגרד17/11/2007
שלום לד"ר הנכבד!
לפני כשבוע וחצי קיימתי יחסי מין עם גבר. במהלך היחסים הוא ביצע בי מין אוראלי, וכן היה חיכוך רטוב של אבר המין כם הרקטום שלו (ואולי שליל חדירונת לשנייה).
לאחר מכן היה מין מלא מוגן (קונדום).
לפני 3 ימים התחלתי להרגיש צריבה במתן שתן (ללא הפשרות מוגלתיות!), ינפיחות קלה + כאב בלימפות המפשעתיות..
הרופא ביצע בדיקת שתן מהירה (שלא הראתה דבר) והציע להתייחס לזה כאל גנוראה ולקחת 5 ימים דוקסילין (2 ביום).
לקחתי 2 כדורים אתמול בצהריים והיום, ואין שום הקלה בסימפטומים (הוא אמר שזה אמור לעבור תוך יום).
האם זה אומר שיש לי משהו אחר? או שזה יכול לקחת זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשופכה
דלקת בשופכה יכולה לנבוע משלל מחוללים , החשובים שבהם : זיבה וכלמידיה.
בסה"כ דוקסילין היא אופציה אך בשנים האחרונות אנו רואים ותר ויותר עמידויות לתרופה זו ולכן אני בד"כ משתמש בתכשירים אחרים. כדאי להתיעץ שוב ואולי לשנות את הטיפול האנטיביוטי. אגב כדאי גם לקחת בדיקות מיוחדות ל זיבה וכלמידיה (הבדיקות לא מושפעות מהטיפול).
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשוף מחלה או דלקת ? דחוף להיום !!!אדם17/11/2007
מזה חמישה ארבעה חודשים אני סובל מצריבה בשתן וכאבים באשכים ובטן תחתונה בצד ימין, עברתי סידרה של בדיקות שתן לכלמדיה לא נמצאו סימנים ובנוסף לזיבה בבדיקת זרע .
עד לפני חודשיים הייתי במערכת זוגית קבועה , וכיום אני לא מקיים יחסיי מין למעלה משלושה שבועות, הכאבים עדיין ישנם והצריבה ישנה אף היא ,אך
לאחרונה מזה יומיים הופיע לי גירויי בכיפה מעיין שיפשוף בהתחלה וכרגע זה נראה כשלפוחית קטנה ששורפת לסירוגין.
יש לי תור לבדיקת דלקת בערמונית אני צריך לעקב את התור ולטפל בשלפוחית הזו או שאני ייגש לבדיקה ואין שום קשר לזה ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ערמונית
אני מניח שכבר עברת את בדיקת הערמונית , אם מצאו שם דלקת כרונית , אני מניח שהמליצו לך על טיפול. אם לא היה כל ממצא הייתי מציע לך להתעניין ולפעול על מנת לטפל בתסמונת הנקראת תסמונת האגן הדואב או CPPS-Chronic Pelvic Pain Syndrome
אתה יכול להכנס לאתר www.std-clinic.co.il , יש שם מאמר מנושא.
באשר לגירוי בכיפה, זה נראה לי ממצא מקרי ול א קשור לעניין.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק דלקת?לונה16/11/2007
לפני כחמישה ימים התחיל לי גרד נוראי בנרתיק, שהיה מלווה באדמומיות של איבר המין, וצריבה בלתי נסבלת בהטלת שתן, לאחר כמה ימים אחרי שזה לא עבר, הנחתי שזוהי פטרת הנרתיק וניסיתי לטפל בה עם אגיסטן V ,וקרם אגיסטן לשפתיים חיצוניות, אני כבר יומיים ממשיכה בטיפול הזה וזה לא עזר כל כך, הצריבה ממשיכה ,יש הפרשות לבנות וסמיכות, ושמתי לב שמסביב לפתח הנרתיק הופיעו מעין פצעונים/יבלות שנורא כואבים לי, ואני בקושי מסוגלת ללכת מרוב הכאב....אני לא יודעת מה לעשות, והתור לגניקולוג בעוד יותר משבוע....אני מאוד אשמח אם תוכל לייעץ לי מה לעשות או איך להמשיך את הטיפול כי אני מרגישה אובדת עצות..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לונה18/11/2007הייתי היום אצל רופא נשים והוא אמר לי שזה כנראה הרפס ונתן לי כדורים בשם ACYCLO-V, האם כדורים אלה יעזרו כשמחלה לא בימיה הראשונים?
ובנוסף- גדל לי פצע על הלשון היום בערב- האם זה קשור להרפס? אם כן, האם הכדורים שהרופא נתן ייעזרו גם לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס
ד''ר סרג' גרדשטיין20/11/2007שלום שוב,
אני שמח שהגעת לרופא , האציקלוביר עוזר בעיקר אם מתחילים טיפול מאוד מוקדם (24 - 48 שעות הראשונת עם הופעת הסימנים) אחר כך היעילות פוחתת ככל שהזמן עובר. בכל מיקרה מדובר במחלה מוגבלת בזמן והיא חולפת גם ללא טיפול. (הוירוס נשאר בגוף א הסימנים חולפים)
באשר לנקודה בלשון , קשה לדעת שוב בלי לראות את הממצא. הרפס יכול להופיע גם בפה והטיפול זהה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בנרתיק
קשה למדי לטפל במצב כזה דרך האינטרנט. אומר רק שלאור הכשלון הטיפולי באגיסטן צריך לחשוב שהדלקת נובעת ממחולל אחר שאינו פטרייתי או שמדובר בזיהום משולב (שכיח למדי)
כדאי להגיע לרופא שישלח בדיקות ויתחיל טיפול רחב יותר. אמנם זה יכול להיות יקר אך מותר לפנות לרופא פרטי מדי פעם כאשר נתקלים בבעיה מיוחדת וכשה הסבל רב...אפשרות נוספת היא כמובן להגיע למיון גינקולוגי בבי"ח אך זה כמובן כרוך בטרחה לא מבוטלת ויש להצטייד בסלנות רבה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות מעייםירון16/11/2007
כבר במשך חודשיים אני סובל מבעיות מעיים, פעילות מעיים חזקה במשך רוב היום ,רעשים חזקים והתעוררויות בלילה ,והרגשה לא נוחה בבטן.
כל זה החל בדיוק מספר שעות לאחר יחסי מין מוגנים עם בחורה מדמנת .
החששות שלי הם שנדבקתי באיזה מחלה שעוברת ביחסי מין ושגרמה לי לבעיות האלה.
האם יכול להיות קשר או זהום במעיים בעיקבות היחסיםבתכיפות מהירה לאחר היחסים (מספר שעות)
חשוב לציין שעברתי בדיקות למחלות מין שיצאו שלליות. (בלי בדיקות צהבת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBSAG (זה צהבת)? שלילי
ירון16/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHBsAg
ד''ר סרג' גרדשטיין20/11/2007HBsAg הוא האנטיגן שנבדק על מנת לדעת אם קיימת נשאות לצהבת מסוג B. אם זה שלילי, אין נשאות.
בברכה.
ד"ר גרדטשיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות במערכת העיכול
העובדה שהתלונות החלו מספר שעות בלבד לאחר המגע שוללת למעשה שנדבקת באותו אירוע. לאור העובדה שגם הבדיקות היו תקינות , סביר יותר להניח שהאירוע גרם אצלך לדחק נפשי והנך סובל מתסמונת מסוג המעי הרגיז (IBD - Irritable Bowl Disease) .
יש טיפולים שיכולים לעזור במיקרים כאלה ולכן כדאי שתפנה לרופא .
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולנועה15/11/2007
שלום,
האם תוכלו להפנות אותי למקום, מרפאות, שבו ניתן לקבל את זריקות הפוזיאון (fuzeon ) לטיפול באיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FUZEON
בכל המרכזים הרפואיים בהם יש מרפאת איידס ניתן לקבל FUZEON תוך השתתפות במחקר רפואי או על בסיס אישור מיוחד. מי שנשא או חולה בד"כ נמצא במעקב באחד מהמרכזים הללו .
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהוDANI15/11/2007
אני יודע שהרפס נמשך במשך שבוע שבועיים שלוש חודש לא יודע אבל השפתיין שלי היו יבשות טיפה כחולות כבר יותר מחודש וחשתי צריבה בשפתיים יותר מחודש ואני מניח שזה לא קשור למחלת מין כי לא קיימתי מין אוראלי לאישה חולה....וזה מידע ובטחון מלא ממה פצע כזה יכול להגרם כי ממש לא נראה לי שזה הרפס....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין
DANI15/11/2007במהלך התקופה שהיה לי תחושות לא נעימות בשפתיים הייתי אצלך והראיתי לך את זה ואמרתי לי שאתה לא רואה שום דבר זיהומי אני חושש שמא לא ראית את הנגעים ...אני סובל מתחושות לא נעימות בשפתיים כבר יותר מחודשיים...וזה לא נראה לי מתאים להרפס או שאני טועה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HIDANI15/11/2007
אני יסביר לך מה קרה בדיוק...
לפני כמה חודשים עשיתי בדיקות הרפס 1+2 שיצאו שליליות
כמו כן במשך כמה חודשים היו לי כאבים בשפתיים התקופה האחרונה השפה התחתונה שלי הייתה כחולה במשך כמה שבועות כמו כן היה לי חתיכת עור קטנה בשפה בולטת החוצה דבר ששמתי לב אליו בחצי שנה האחרונה...בתקופה האחרונה ניסיתי לפרק את חתיכת העור הזו ונוצר אצלי כיב ...המצב של הכיב הזה נמשך כבר שבועיים לא היה לי כלום בחלל הפה....
מדי פעם טיפה שרף במקום שבו נמצא הכיב
לפני כמה חודשים הופיע אצלי בשפתיים שני שריטות לא כואבות לאחר ששחקתי בזה יצא משם דם והמון מוגלה זה לא כאב רק הציק
בשני המקרים הנגעים היו במקומות אחרים
כמו כן היו מעט עקצוצים אבל לא משהו קבוע כלומר העקצוצים לא נמשכו הרבה זמן לא באופן מאסיבי אלא הייתה לי תחושת עקצוץ לכמה שניות
האם זה נשמע כמו הרפס?????מעולם לא היה לי דבר כזה......וגם בדיקות הדם היו שליליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום משני
ד''ר סרג' גרדשטיין20/11/2007לפי תאורך מדובר בזיהום משני לאחר שחיטטת בעור . לא נשמע כמו הרפס.
מה גם שהבדיקות היו תקינות. יחד עם זאת , אין כמראה עיניים על מנת לשפוט.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסחן15/11/2007
שלום- נבדקתי אצל שני רופאים האחד גינקולוג שטען שהנגע נראה כמו הרפס 2 באיבר מין,הוא נתן לי אנטיביוטיקה ומשחה-טיפול פטרייתי. לאחר מכן רציתי לשמוע דעה שנייה ,שכן חשתי שהטיפול אינו ממצה.הלכתי לרופאת עור שנתנה לי טיפול בהרפס2 אציקלו-וי שטיפות עם קלי וגנטרים,כשביקשתי ממנה לעשות תרבית היא אמרה לי שבדרך כלל עושים רק במקרים דחופים וכי יש לדעת אם זה אכן הרפס אם ההתקף חוזר
הנני בטיפול כבר יומיים אך הכאבים אינם מרפים בייחוד במתן שתן,שאלתי היא-האם קיים תכשיר שמקל על הכאבים? האם בחילות הן תופעת לןןאי שכיחה בנטילה של הכדורים? האם בכל זאת הנך ממליץ לעשות את התרבית? או לחכות לעשות את הבדיקות דם? ותוך כמה זמן אמור הנגע לחלוף?תודה,אשמח באם תענה לי במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס?
ד''ר סרג' גרדשטיין15/11/2007שלום רב,
לא תארת את הנגע עצמו ולכן קשה לי להתיחס בדיוק. אומר רק שהרפס בד"כ מופיע בצבר של נגעים ולא נגע בודד. נכון הדבר שהישנות הנגע באותו איזור אנאטומי במחזוריות בהחלט תומך באפשרות שמדובר בהרפס. אם זה אכן הרפס הנגע בד"כ מגליד תוך 5-6 ימים ונעלם בהמשך אחרי עוד מספר ימים.
מרגע הופעת הנגעים לטיפול בזובירקס (אציקלוויר) השפעה מוגבלת בלבד. ככל שהזמן עובר מהופעת הנגע להתחלת הטיפול כך ההשפעה פוחתת ולאחר 48 שעות טוענים שאין כבר טעם אפילו לתת טיפול...זה יכול להסביר למה אינך חשה בשיפור.
דומני שימי יגידו לפי מהלך המחלה.
במיקרים בהם רוצים לעשו אבחנה בטוחה של הרפס יש לקחת דגימה מנגע טרי בלבד ולשלוח מיד למעבדה וירולוגית המיומנת בבדיקות הרפס.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים על איבר המיןחסוי14/11/2007
האם זה מסמן מחלה?
איך נפטרים מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים על איבר המין
בלי לראות את הנגעים, אין אפשרות ממשית להתחייב על אבחנה.
בכל אופן פצעונים רגילים יכולים להופיע על איבר המין כמו בכל מקום אחר בגוף...
אם זה אינו חולף, רצוי לפנות לרופא לבדיקה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי CMVסול14/11/2007
שלום!
יכול להיות שהשאלה קצת לא שייכת לפורום זה כי בסה"כ "מחלת הנשיקה" לאו דווקא מחלת מין, אך אשמח אם תוכלו לענות לי.
* מה תקופת הדגירה של הוירוס?
* האם לפי כייל נוגדנים IGG ניתן איכשהו לדעת מתי הייתה המחלה (אם IGM שלילי). אם כן, מעל איזה ערך בבדיקה יחידה/ באיזה שינוי במס' בדיקות?
* האם ניתן להידבק בשנית מאדם שחלה (הכוונה היא האם הוירוס עובר רהאקטיבציה במגע עם וירוס זהה)
* עד כמה מחלה בעבר יכולה להיות מסוכנת בהריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
הדגירה של זיהום ב CMV מאוד ארוכ ה- כחודש וחצי בממוצע. אם יש IGG ללא IGM סימן שמדובר במחלה שאירעה בעבר , לפני חודש לפחות אך יתכן גם לפני הרבה שנים.
אפשר גם לדעת לפי עליה פי 4 בכיל הנוגדנים מסוג IGG בהפרש של שבועיים. אם נצפית עליה כזו הרי שמדובר בזיהום שאירע לאחרונה ולא לפני חודשים או שנים.
לא נדבקים בשנית בד"כ לעומת זאת אותו וירוס שהיה נשאר בגוף ועובר ריאקטיבאציות במשך השנים. (לפחות ברמה המעבדתית)
זיהום בעבר דווקא מגן על העובר ממחלה חריפה בעת ההריון. יש לפעמים ריאקטיבאציות בזמן ההריון של ה CMV אך נדיר מאוד שהן גורמות לתחלואה כלשהי בעובר.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ללא פתרוןגבי13/11/2007
אני בן 45 .כול תקופה קצרה אני מתפתל מכאבים באבר מין .כאבים שחולפים לאחר מספר ימים. הזרע בתקופת הכאבים הופך לצבהב ומעט גושי לאחר בדיקת זרע ושתן הכול היה תקין
1האם זרע כזה בציבעו הצבהב והגושי מחייב שקיימת דלקת ?אם לא אז מימה זה נובע?
רציתי לציין שאת בדיקת הזרע ביצעתי לאחר תקופת הכאבים כשהוא אינו צהבהב וגושי
האם יש לזה משמעות?
אשמח לקבל תשובות והמלצות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשופכה
לא כל דלקת היא ממקור זיהומי וזה יכול להסביר למה אתה סובל מתסמינים דלקתיים (כאבים ושינוי הצבע של נוזל הזרע) מבלי שמצאו מחולל. חד עם זאת הייתי חוזר על בדיקות הזרע בעת האירוע עצמו , כמו כן הייתי שולח שתן או נוזל זרע לבדיקת כלמידיה (בדיקה מיוחדת ולא תרבית רגילה). אם הכל שוב תקין , צריך לשקול טיפול אנטי דלקתי בלתי ספציפי או מרפי שריר חלק שיכולים להקל על התלונות שאולי נובעות בין השאר מכיווץ יתר של השרירי העוטף את השופכה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)