פורום קונדילומה, פפילומה, קוניזציה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעים מוזרים
    מאיה
    12/11/2007

היי אני מגלחת את השער בפות וכל הזמן גודל לי שם פצעים מוזרים מאוד נפוחים ולאט לאט רואים שהם מלאים במוגלה ואז הם מתפוצצים ושוב חוזרים אני לא יודעת עם יש קשר בין זה לגילוח ובנוסף פעם היתי אצל רופא והוא אמר לי שזה אבסס ונתן לי כדדורים אנטיביוטים ואמר במידה וזה לא יעבור אז לגשת שישאב לי את המוגלה מהבסיס אבל יש לי המון כאלו לפחות 3 בחודש באותם מיקומים ולפעמים מיקום חדש אז זה בעיתי שלא ממש עזרו רציתי לדעת עם יש לזה איזה טיפול כבוע וכמו מה זה נשמע לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעים מוזרים

הוספת תגובה

• נגעים בפות

ד''ר סרג' גרדשטיין
    15/11/2007

שלום רב,

יתכן והנגעים באמת קשורים לגילוח שבעקבותיו קל יותר לחיידקי העור לגרום שם לזיהום.
    עובדה שבתקופה בה ל א גילחת לא הייתה בעיה (אם הבנתי נכון).
    על כן הייתי מוותר על הגילוח.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא מוזר
    DANI
    12/11/2007

שלום רב אתמול הייתי אצל רופא בשל נגע בשק האשכים ופצע כיבי בפה שהיה לי בכל מקרה הרופא בדק את שק האשכים ואמר לי שזה כלום זיהום של בלוטת החלב...העניין הוא שאלתי אותו בקשר לפצע בפה הוא אמר לא יודע שאלתי אותו אם זה הרפס אמר לי יכול להיות....האם הגיוני שרופא ייתן כזו חוות דעת על נגע בפה???מה גם שלא נראה לי שזה הרפס משום שלא היו שלפוחיות כמו שתוארו והיה לי שם נגע קטנטן מן תוספת קטנה של עור שהייתה שם יותר מחצי שנה ופרקתי אותה כמו אידיוט עם הידיים(אני יודע שזה טפשי) בכל מקרה האם זה נורמלי שרופא ינהג כך???

לקביעת תור
    סגירה
    רופא מוזר

הוספת תגובה

• המשך

DANI
    12/11/2007

אגב אני יודע שאתה לא מאמין בבדיקות דם להרפס אבל עשיתי להרפס 1 לפני כשנה ויצאתי שלילי וגם להרפס 2 ברור לי שיש מצב שנדבקתי אפילו מזה ששתיתי מאותה כוס עם חבר שלי לפני כמה חודשים בכל מקרה מה היית ממליץ לעשות????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לציין

DANI
    12/11/2007

יש לציין שנעשו בדיקות לעגבתזיבה איידס צהבות B C וכו והכל שלילי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצויין

ד''ר סרג' גרדשטיין
    15/11/2007

מצויין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות להרפס

ד''ר סרג' גרדשטיין
    15/11/2007

זה לא שאיני מאמין לבדיקות אלא שאני טוען שבדיקות דם להרפס לא תמיד משקפים את המציאות או לא תמיד עוזרות על מנת לקבוע אם נגע נוכחי הוא הרפטי או אם לאו.

במיקרה של הרפס חוזר בפה , אין הרבה מה לעשות, במיקרים קשים מומלץ לקחת זובירקס מיד עם הופעת הנגעים . במיקרים קיצוניים של הרפס החוזר בתכיפות גבוה ובחומרה רבה ניתן לקחת טיפול מונע בזובירקס , זהו טיפול הנלקח כל יום במשך חודשים רבים.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא

ד''ר סרג' גרדשטיין
    15/11/2007

שלום רב,

לא כאן המקום להעביר ביקורת על רופאים אחרים, במיוחד שלא נכחתי במפגש שאתה מתאר... בכל מיקרה אם אינך מרוצה מייעוץ שקבלת אצל רופא פלוני אתה תמיד יכול לקבל ייעוץ נוסף מרופא אלמוני.
    הרפס יכול להתבטא בכיבים חוזרים בחלל הפה בלי אותן שלפוחיות מחוץ לפה כפי שזה בד"כ קורה. זו אינה מחלת מין אלא ריאקטיבאציה של זיהום ישן ב הרפס מסוג 1. במיקרה שלך נראה שאתה גרמת לאותו נגע בעצמך...

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת מוזר

ליאור
    02/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשופכה
    ירון
    11/11/2007

בהמשך ללשרשור שלי איך אני בודק אם יש לי דלקת בשופכה ,או אחת מהמחלות שרשמת ?
    כי כרגע לא שורף לי בפין ,לא במתן שתן ולא במצב מנוחה, אבל יש חוסר נוחות בצינור ויש פצעון קטן בתוך השפה של הפין ,וגם כתבתי כי הזרע שלי נפלט בצורה יותר משונה כלומר יותר חלשה מאשר בזרם. (הפליטה עייפה כזו) מה אתה מציע לעשות.
    כי בחודשיים האחרונים עברתי חוץ מהבדיקות למחלות מין מספר פעמים בדיקות שתן שהיו תקינות.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשופכה

הוספת תגובה

• דלקת בשופכה

ד''ר סרג' גרדשטיין
    14/11/2007

שלום רב,
    דלקת בשופכה לא בהכרח צריכה לגרום לכאבים משמעותיים או להפרשה מרשימה. בעיקר אם מדובר במחולל כגון כלמידיה (בהשוואה לזיבה שבד"כ יותר סוערת). האבחנה היא בהפרשה או בבדיקו שתן. בדיקות שתן רגילות אינן מגלות זיהומים כאלה ויש לבקש במיוחד בדיקות לזיבה וכלמידיה.
    לא תמיד סימנים כגון אלה שציינת נובעים דווקא מזיהום ולכן אם לא נמצא מחולל צריך לחשוב על אבחנות אחרות כגון CPPS (תסמונת האגן הדואב)
    בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ואיידס
    נועה
    10/11/2007

האם קים מצב שהריון מגבר נשא ללא שטיפת הזרע יהיה ללא הדבקה של האישה והעובר?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ואיידס

הוספת תגובה

• הריון

ד''ר סרג' גרדשטיין
    14/11/2007

שלום רב,

בהחלט אין 100% הדבקה בקיום יחסי מין עם נשא...ולכן יכול להיות מצב של הריון ללא שהייתה הדבקה.

הדבקה בוירוס קשורה להרבה גורמים שאת חלקם איננו יודעים עדיין...נראה שכמות הוירוס אצל הגבר משפיעה וגברים מטופלים תרופתית למשל מדביקים פחות. כמו כן יש גורמים גנטיים שגורמים לכך שהוירוס לא בהכרח נקלט אצל כל אחד.
    אנחנו עוקבים אחרי הרבה זוגות אצלם רק אחד מבני הזוג נשא והשני לא ומצב זה נשאר כך לאורך שנים למרות קיום יחסי מין לא מוגנים ביניהם.

למרות כל מה שנאמר , ברור שיהיה זה הימור גדול מדי להכנס להריון מגבר נשא גם לאשה וגם לעובר.

בברכה
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות לבנות וסמיכות
    קרן
    10/11/2007

יש לי הפרשות לבנות וסמיכות (גבינתיות) מאיבר המין ולפעמים גם דם בצואה (או לא מהצואה ושזה פשוט אחרי עשיית הצרכים).
    (אני לא יודעת אם יש קשר בין השניים).
    במה זה יכול להיות מדובר אם אני מעולם לא קיימתי יחסי מין?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות לבנות וסמיכות

הוספת תגובה

• הפרשות לבנו גבינתיות

ד''ר סרג' גרדשטיין
    14/11/2007

שלום רב,

הפרשות כאלה מתאימות לזיהום פטרייתי אשר אינו מחלת מין ולכן לא קשור למגע מיני.
    כמובן כדאי שרופא נשים יתרשם , יטפל וגם יבדוק אפשרויות אחרות...

בברכה.
    ד"ר גרדשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין אוראלי
    שני
    09/11/2007

האם מין אוראלי (בחורה לגבר) לגברים רבים ושונים עלול להזיק?

לקביעת תור
    סגירה
    מין אוראלי

הוספת תגובה

• מין אוראלי

ד''ר סרג' גרדשטיין
    14/11/2007

מין אוראלי יכול להעבי ר מחלות , לרוב חיידקיות כגון זיבה או כלמידיה אך גם עגבת...לגבי מחלות ויראליות כגון איידס, מי שמעניק מין אוראלי נמצא בסיכון נמוך אמנם להדבק. מי שמוענק לו מין ואראלי אינו בסיכון להדבקה מאיידס.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס
    שני
    09/11/2007

יש לי הרפס על השפתיים שיוצא תמיד באותו איזור.

מה הטריגרים שגורמים לו לשגשג?

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס

הוספת תגובה

• הרפס

ד''ר סרג' גרדשטיין
    14/11/2007

שלום רב,

הרפס גורם להתקפים בתכיפות שונה אצל אנשים שונים, לרוב מי שנדבק בהרפס בכלל לא מפתח את אותם התקפים . מי שכן יכול לראות הופעת התקף אחרי גירויים מגירויים שונים החל ומחזור חודשי אצל נשים וגם תוך כדי מחלה אחרת או אפילו חשיפה לשמש או חבלה מקומית. לעתים אין כל גירוי הראה לעין...

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה???
    DANI
    08/11/2007

אתמול הלכתי פעם ראושנה ואחרונה לזונה בגלל שאני פחדן אמרתי לה שאני ישים על עצמי את הקונדום ושהיא רק תעשה לי ביד ותשפשף לי קצת את הביצים גמרתי הורדתי את הקונדום והלכתי משם. לא היה מגע של איבר המין שלי עם איבר המין שלה והמגע היחיד היה של היד שלה עם הזין שלי שהוא מכוסה בקונדום והיד השניה שלה על שק האשכים שלי האם צריך להבדק בעקבות מקרה המתואר כאן ואם כן לאילו מחלות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה???

הוספת תגובה

• מגע יד אדם...

ד''ר סרג' גרדשטיין
    09/11/2007

שלום רב,
    אין חשש להדבקה במחלות כגון איידס או צהבת B או C . גם החשש להדבקה במחלות אחרות קלוש אם כי מחלות חיידקיות כגון זיבה או כלמידיה יכולות לעברו אם אותה בחורה נגעה קודם לכן באיבר המין שלה....

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שהכל בסדר...
    נופר
    08/11/2007

שלום..
    אני מנהלת מערכ יחסים עם בן זוגי כבר 3 חודשים..
    בהתחלה כשקיימנו יחסי מין לא הסכמתי בלי קונדום מכיוון שסיפר לי ששכב בעבר עם נשים רבות וורק עם חלקן שכב עם קונדום..
    הוא משרת בצבא וממש לפני שהכרנו הוא סיפר לי שתרם דם וביקש שיעדכנו אותו לגבי מצבו ואם הוא בסדר מבחינת מחלות מין וכדומה..
    לא התקשרו ולא עידכנו אותו לגבי מצבו ולפי הבנתו הכל בסדר אצלו..וכך גם הוא סיפר לי!
    יש לי אמון בו ואני יודעת שהוא לא יסכן את החיים שלי אם הוא היה יודע שהוא נושא עימו מחלה.

שאלתי היא האם זה שלא התקשרו אליו אומר שהכל בסדר? כי לפי מיטב ידיעתי חייבים לידע אותו אם הוא נשא או אם יש בעיה אחרת..
    או שבדיקות דם כאלו בכלל לא בודקות מחלות מין?
    קצת מבולבלת קצת מודאגת כי האמון שלי בו אמר לי שזה בסדר וככה עשיתי..
    למרות שהוא אמר שהוא יעשה בדיקה(למרות שזה בעיה כי הוא בצבא כעת)ייתי שמחה אם גם אתם תספקו לי תשובות..

תודה,מהבחורה שחוששת לחייה ולחיי האהוב שלה!

לקביעת תור
    סגירה
    מקווה שהכל בסדר...

הוספת תגובה

• תרומת דם

ד''ר סרג' גרדשטיין
    09/11/2007

שלום רב,

כאשר משתמשים במנת דם , בודקים קודם לכן שלל מחלות שעלולו לעבור דרך הדם כולל איידס ומחלות מין אחרות וכמובן עוד מחלות שאין להן קשר. אין ספק שאם יש תוצאה לא תקינה מזמנים את התורם על מנת לטפל בו ולא משאירים אותו ללא טיפול. הבעיה היא בכך שחלק קטן מן המנות לא מגיעות כלל לשלב הזה בגלל בעיות טכניות או מסיבות אחרות. לדוגמא אם הייתה בעיה באיחסון המנות , הן מושמדות ולא משתמשים בהן... לכן סביר שאכן הכל בסדר אך לא ניתן לסמוך על תרומת דם ב 100% לצורך אבחון.
    על מנת להיות בטוח יש לשלוח את הבדיקות באופן מכוון.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצות מרחוק
    עידן
    08/11/2007

שלום דר
    הסיפור שלי קצת מסובך
    אז ככה..אני נמצא כרגע בחול אצל משפחה דתית לפני שנסעתי קימתי יחסיים עם בחורה,כעבור חודש שאני פה גיליתי על הפין והאשכים פצע ממש קטן ולא כואב לאחר יומיים התחלתי להרגיש לא בנוח בפי הטבעת וכן יצא לי פצע קטנטן על השפתיים הפנימיות... לאחר שבדקתי קצת גיליתי שאלו הם תסמינים לעגבת
    עכשיו מכיון שאיני יכול ללכת לרופא פה אז אולי תוכל לעזור לי בעצות
    אני בן 23 וחוזר רק ביוני לארץ

לקביעת תור
    סגירה
    עצות מרחוק

הוספת תגובה

• עגבת...

ד''ר סרג' גרדשטיין
    09/11/2007

שלום רב,

ראשית איני בטוח כלל שמדובר בעגבת. פצעונים הם ממצא שכיח באזור איברי המין ובד"כ לא קשורים למחלת מין.
    במיקרה של עגבת לא מדובר בפצעון אלא בכיב גדול יחסית ולא כואב . הכיב בעל גבולות מורמים עם מרכז מפריש. כמו כן הדגירה היא בד"כ של שבועיים ואני מבין ממך שעבר כחודש מאז המגע , גם זה הופך את האפשרות של עגבת לפחות סבירה.
    נקודה שניה : אפשר לברר אם אותה בחורה שהיית איתה חולה/נשאית לעגבת...
    נקודה שלישית: אם אתה בכל זאת לא שקט , אני מניח שניתן במקום המצאותך לבצע בדיקת עגבת.
    נקודה רביעית: אם בכל זאת מדובר בעגבת , שבועיים לאחר הופעת הכיב , הוא מתרפא ויש מחלת חום עם פריחה מפושטת. אם זה קורה כמובן כדאי יהיה לבדוק את העניין.

באופן כללי אם קיימת מגע לא מוגן ואתה חושש, כדאי לעשו סקירה כללית של מחלות מין.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבינה תוצאות בדיקה
    ורדה
    07/11/2007

שלום!

קיבלתי תוצאות לבדיקות:

בדיקת דם:
    מיקופלסמה שלילי
    כלמידיה טרכומטיס IGA חיובי, יש לחזור על הבדיקה בעוד שלושה שבועות
    IGG שלילי.

PCR שתן
    ureaplasma mycoplasma מזוהם
    כלמידיה טרכומטיס שלילי.

דיברתי עם בעלי לדעתי אין סיכוי שאחד מאיתנו נדבק לאחרונה.
    מה פשר הדבר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מבינה תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• כלמידיה

ד''ר סרג' גרדשטיין
    09/11/2007

שלום רב,

הנקודה החשובה היא שכלמידיה שלילית בשתן.
    נוכחות נוגדנים לכלמידיה בדם אינה מצביעה על זיהום נוכחי אלא אולי על זיהום עבר וגם כאן יש הסתייגות בשל חפיפה בין נוגדנים לכלמידיה טרכומטיס (הגורמת לדלקת בשופכה או באיברי המין) לבין כלמידיות אחרות כמו כלמידיה נפוצה שגורמת לזיהומים ריאתיים...
    השורה התחתונה היא שאין כאן חשש לזיהום בכלמידיה בדרכי המין.
    איני יודע מה הייתה מלחתחילה הסיבה שערכת את הבדיקות , אם קיימת תלונה כלשהי בדרכי השתן או המין יש כמובן להרחיב את הבירור.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשופכה
    ירון
    07/11/2007

בהמשך לשאלתי למטה
    ביצעתי בדיקות במרפאת לוינסקי לאחר חודש מקיום היחסים המלאים והתוצאות כדלקמן:
    PCR לזיבה שלילי (שתן)
    PCR לכלמידה שלילי (שתן)
    סרולוגיה ל HERPES שלילי
    סרולוגיה ל HBESAG שלילי
    סרולוגיה HIV לילי
    סרולוגיה לעגבת VDRL שלילי
    סרולוגיה לעגבת TPH-A שלילי

האם ישנה מחלה נוספת שלא נבדקה? או שהתוצאות אינן משקפות במדויק את מצבי ?
    והאם אני יכול להיות רגוע מתוצאות אילו?
    הבנתי שלגבי ה HIV התוצאה לא משקפת כי הבדיקה התבצעה לאחר כחודש בלבד?
    את האנטביוטיקה לקחתי אחרי שנלקחו הבדיקות ,כך שמסתבר שהן נלקחו סתם.
    מצבי השתפר מאד רק שישנם שני פצעוניים אדומים קטנים בכיפת הפין ולפעמים אני מרגיש עיקצוץ או חוסר נוחות באיבר..

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשופכה

הוספת תגובה

• דלקת בשופכה

ד''ר סרג' גרדשטיין
    09/11/2007

שלום רב,

ראשית העובדה שכל הבדיקות שציינת שליליות בהחלט מרגיעה. כאשר מדובר בדלקת בשופכה הנושא של איידס הוא פחות רלוונטי. הכוונה היא שלא איידס גורם לדלקת בשופכה. יחד עם זאת אין ספק שצריך לבדוק גם איידס מעצם קיום המגע הלא מוגן.
    ישנם מחוללים נוספים שיכולים לגרום לדלקת בשופכה כגון אוראפלסמה ומיקופלסמה וגם טריכומונס.
    לדעתי הטיפול האנטיביוטי לא היה מיותר מכיוון שאי אפשר לבדוק את כל המחוללים הקיימים ויתכן וכן הייתה השפעה של הטיפול על זיהום שלא אובחן.
    הנקודה החשובה היא שנשללו המחלות החשובות ואשר עלולות היו לגרום לך נזק אול פרטנר/ית שלך.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים
    דני
    07/11/2007

בחלק העליון של איבר המין יש מספר כתמים בהירים . אין נפיחות או רגישות רק שינוי צבע לבהיר (כאילו הצבע דהה במקומות אלו) תופעה רגילה או בעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים

הוספת תגובה

• כתמים

ד''ר סרג' גרדשטיין
    09/11/2007

שלום רב,
    כמו בכל מקום אחר בגוף יכולות להופיע בעיות עוריות גם באיבר המין. כתמים בהירים יכולים לנבוע מהפרעה בפיגמנטאציה או להיות משני לדלקת או זיהום מקומי אך במיקרה כזה הייתי מצפה שקודם להופעת הכתמים הבהירים תהיה תקופה של דלקת עם אודם/רגישות/ הפרשה...
    בכל מיקרה כדאי שרופא יתרשם.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    DANI
    07/11/2007

שלום היום ראיתי על שק האשכים שלי מן נגע אדום בשאמצעו כמו בלוטת חלב האם זה יכול להיות גירוי כלשהו או שמא זה קונדילומה חשבתי לחכות כמה ימים לראות אם זה עובר ואם לא אז ללכת לרופא גם כך יש לי תור עוד שבוע לבדיקת סריקה למחלות מין ואם צריך אני ישאל שם רופא...

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• נגע בשק האשכים

ד''ר סרג' גרדשטיין
    09/11/2007

שלום רב,
    סביר להניח שמדובר בזיהום של בלוטת חלב (חג'קון) פשוט . אני כמובן לא יכול להתחייב מבלי שראיתי את הממצא. בכל אופן לא נראה לי שיש כאן דחיפות כלשהי ובהחלט סביר להמתין ולעקוב.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצ'קון באיבר המין
    יעלי
    06/11/2007

שלום,

יצא לי מין חצ'קון באיבר המין,בלוטה אדומה וישנה נקודה לבנה קטנה ליד (ממש כמו חצ'קון רגיל מלבד הבלוטה שהיא יחסית גדולה).

מלבד זאת המקום אינו מגרד.

איני יודעת אם זה קשור אבל לאחרונה יצאה לי ציסטה בעין, והרופא אמר שיש לי בעיה בבלוטות החלב.

ממה החצ'קון נובע? האם זה הרפס חלילה..? מהם הסימפטומים לכך?

אשמח לתשובה במהרה.. זה דחוף..תודה רבהֱ!

לקביעת תור
    סגירה
    חצ'קון באיבר המין

הוספת תגובה

• חג'קון

ד''ר סרג' גרדשטיין
    09/11/2007

שלום רב,

חג'קון הוא אכן דלקת של בלוטת חלב לשם נכנסים חיידקים. הוא יכול להופיע במקומות רבים בדוף כולל באזור אברי המין ואין לו משמעות מיוחדת שם. יתכן ואותו חיידק (סטפילוקוק בד"כ) גרם לדלקת בעיין ולדלקת באזור איבר המין.
    לגבי אפשרויות אבחנתיות אחרו, אם מדובר באירוע חד פעמי וחולף , אין סיבה לחשוד במחלת מין כלשהי. אם יש הישנות של הנגע באופן מחזורי פחות או יותר באותו מקום, אז יש מקום להעלות את האפשרות של הרפס.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה