מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף לא ישן ולא אוכל לחוץ מאוד !!!אלמוני03/06/2015
אישה ביצעה בי מין אוראלי ללא אמצעי הגנה(קונדום) , הבנתי שאני גמור וכל המחלות אם יש לה יעבר אליי , מדובר בבחורה מרובת פרטנרים , המגע הזה היה אתמול , מה אני אמור לעשות ? ללכת לרופא עכשיו או מאוחר יותר לבצע בדיקות דם ? בבקשה בבקשה תשובה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף לא ישן ולא אוכל לחוץ מאוד !!! - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר04/06/2015קודם כל להרגע. אתה לא "גמור", אתה בכלל לא יודע אם לבחורה יש מחלת מין וגם אם יש לה, לא בטוח שנדבקת.
אתה יכול לפנות לרופא ולקבל הפניה לבדיקות למחלות מין, הייתי ממליצה לחכות קצת לפני שאתה מבצע את הבדיקות כי כרגע סביר להניח שעדיין לא תבוא ידי ביטוי מחלה ש(אולי) נדבקת בה.
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוץ מאוד
אלמוני05/06/2015שוחחתי בטלפון עם מוקד רפואי קופת חולים ונמסר לי להרגע כי במין אוראלי הסיכויים להידבק במחלת מין כלשהי פחות משמעותית , אבל ממולץ להשתמש בקונדום כי קיים סיכון , לדעתי דיברתי עם אחות , עובדתית למיטב ידיעתך הטענה הנ"ל נכונה לגבי סיכוי נמוך להידבקות ? תודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוץ מאוד - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר06/06/2015אכן במין אוראלי יש פחות סיכון , אולם אפשר להדבק במחלות מין גם במין אוראלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחות לחוץ פוסט אחרון בהחלט .
אלמוני07/06/2015ד"ר בינה בוקר טוב
פרט חשוב (לא חשוב ?) שלא ציינתי כי האקט האוראלי הנדון היה לדעתי שניות ספורות כי ברגע שהרגשתי מה קורה וקרה להפתעתי , הופסק האקט והשתמשתי בקונדום בהמשך לא יודע אם זה משנה משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחות לחוץ פוסט אחרון בהחלט . - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר08/06/2015זה בהחלט מפחית את הסיכון להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקביאס? ?אלון03/06/2015
שלום רב, לפני יומיים הרגשתי גרד ברגל ובמקום הגירוד היה חרק על הרגל שהוא ממש נתפס על העור שנראה כמו פצע קטן אז גירדתי והוצאתי אותו ואז הגרד הפסיק. רציתי לדעת האם זה יכול להיות קרציית סקביאס?? הגרד הפסיק ואין לי סימנים של תעלות וכאלה כמו התסמינים שרשומים בכל מיני מקומות. האם הסקביאס נמצאת על העור ונתפסת או רק מתחת לעור? אם אפשר תשובה מפורטת תודה..קצת בלחץ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקביאס? ? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר04/06/2015אין אפשרות לתת אבחנה, אולם לפי תיאורך לא נשמע שמדובר בסקביאס אלא בעקיצה של חרק כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי קונדילומהאסף29/05/2015
שלום רב,
בת זוגתי בסוף החודש השלישי להריונה ולפני כשבוע הבחינה בקונדילומה באיבר מינה. שאלותיי הן,
1. מהו הטיפול הכי מהיר בזיהום?
2. במידה ונדבקתי בעבר, האם ניתן לקיים יחסי מין?
3. האם עלול להיגרם כל נזק לעובר?
תודה
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי קונדילומה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר30/05/2015אסף שלום,
הטיפול המהיר ביותר הוא צריבה של הקונדילומה, עם זאת חשו להבהיר שזה לא מטפל בזיהום עצמו וייתכן שיופיעו קונדילומות נוספות בהמשך.
אם אין קונדילומות אצל אף אחד מכם, או אם שניכם יודעים שנדבקתם בעבר, בהחלט אפשר להמשיך ולקיים יחסים.
לא נגרם נזק לעובר במהלך ההריון, אולם במהלך הלידה התינוק עלול להדבק א יש נגעים. יש לוודא שאין קונדילומות בשבועות שלקראת הלידה ואם יש - לצרוב אותן.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ששכחתי
אסף31/05/2015קודם כל תודה רבה על המענה.
לבת זוגתי ולי היה בעבר קונדילומה, אך המצב כרגע הוא שאצלה זה "פרץ" ואצלי זה לא. האם קיום יחסי מין יגרום לקונדילומה שלי לפרוץ? האם עדיף לחכות עד שתעבור את הצריבה בשביל למנוע התפרצות אצלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ששכחתי - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר01/06/2015אם הוירוס קיים אצלך העובדה שלה כרגע יש התפרצות לא גורמת להופעת התפרצות אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהדנית29/05/2015
שלום, לפני כשבועיים קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם חבר שלי, זאת הייתה הפעם הראשונה לפני כן הייתי בתולה, אני לוקחת גלולות כך שאני לא דואגת מהריון כי גם קיבלתי מחזור אבל אחרי שבוע התחיל לי גרד באיבר מין, וזה מאוד מלחיץ אני לא יודעת עם מי הוא היה קודם לכן ועד כמה הוא הגייני, התור הכי קרוב לרופא רק עוד כמעט חודשיים האם עליי להילחץ? והאם יש איזשהי אלטרנטיבה או עצה? תודה רבה,בת 17.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר30/05/2015דנית שלום,
אין סיבה להלחץ, רוב הסיבות לגרד בפות אינן נובעות ישירות מיחסי מין. אם זה נמשך את יכולה לפנות לרופא משפחה, מוקד נשים או מיון נשים, או לחפש רופא נשים זמין יותר (גם אם מרוחק יותר מאיזור מגורייך).
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהגיל26/05/2015
שלום ד"ר,
בביקור אצל רופא עור אובחנה לי קונדילומה על הפין, והיא טופלה מיידית על ידי חנקן נוזלי. היום, לאחר 4 ימים, המצב סטטי ויש לי עדיין את אותו כתם כהה וגדול על הקונדילומה וגם הנגע עצמו (בצבע חום) לא נשר ולא שינה צורה.
השאלה - האם הכתם הזה יעבור או שיכול להיות שנגרם נזק אסטטי בלתי הפיך ?
(האם זה בסדר לצרף תמונה?)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר27/05/2015שלום רב,
אחרי טיפול בחנקן נוזלי יכול לקחת שבועיים ואף יותר מזה עד שהנגע יתקלף והאיזור יחלים. שינויים בפיגמנטציה או צלקות עלולות להופיע, אולם מוקדם מכדי לדעת אם זה המצב אצלך או שזו תגובה חולפת.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדילומה
גיל31/05/2015תודה רבה !
ראיתי בתגובתך לשאלה אחרת, כי הצריבה מטפלת ביבלת אבל לא בזיהום.
האם יש טיפול לזיהום? איזה בדיקות צריך לעשות למעקב בהמשך וכדי לדעת האם הזיהום קיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדילומה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר01/06/2015לצערנו אין טיפול לווירוס עצמו ואכן הטיפול בקונדילומות לא מעלים אותו מהגוף. קונדילומות עלולות לחזור למרות הטיפולים. אין בדיקה שבודקת את המצאות הווירוס ואין צורך במעקב ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמודאגת23/05/2015
שלום רב,
לפני כחודש וחצי עשיתי בדיקת דם רגילה ומשום מה הרופא שלי שלח גם בדיקות אנא. יצא לי כך-
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) POSITIVE
ANA TITER NEGATIVE
יש לזה קשר למחלת מין כלשהי (כמו HIV)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/05/2015שלום רב,
זה לא קשור למחלות מין, היות והטיטר שלילי לא בטוח שהתוצאה מצביעה על משהו. פני לרופא המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הפין...אסי21/05/2015
שלום רב, אני קצת בלחץ...
אני סובל מידי פעם מהרפס בשפתיים. אתמול אוננתי ותוך כדי הרגשתי שהפין שלי יבש,
השתמשתי בקרם שאני תמיד משתמש, בהתחלה לא היה לי כאב .
לאחר כמה דקות די שרף לי והדלקתי את האור לראות מה קורה שם וראיתי מן פצעים אדומים קצת מנופחים, המחשבה הראשונה שלי הייתה שזה ישר הרפס כי יש לי על השפתיים ויכול להיות שנדבקתי מעצמי (ממגע בשפה ואז באיבר) .
נבהלתי ישר ונכנסתי להתקלח לשטוף את המקום שלא יזדהם. היום (יום למחרת)
אני בקושי רואה את הפצעים ובקושי מרגיש רואה סימנים קטנים שכמעט ונעלמו.
השאלה שלי, כיצד אני יכול לדעת אם זה הרפס או שפשוט בעקבות השפשוף והחיכוך עם הפין שהיה די יבש נוצר פצעים כאלה זמניים, כי אם זה הרפס אני הולך לסבול מזה שנים וגם בת זוגתי.
בנוסף בדקתי באינטרנט ואני לא יודע לאיזה רופא במקרים כאלה ללכת? עור? אורולוג?
אשמח לקבל תשובה (גם אם זמנית) לפי הבחנתכם הראשונית.
תודה רבה
מצורף קובץ תמונה אני מצטער מראש על אי הנעימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה 2
אסי21/05/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים על הפין... - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/05/2015אסי שלום,
הרפס לא מופיע ונעלם תוך יום, סביר להניח שזה לא הרפס.
אם הפצעים מופיעים שוב פנה לרופא עור לבדיקה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה חזר
אסי24/05/2015תודה על התשובה
וזה נעלם וחזר לי בזמן הקיום יחסי מין זה פשוט שורף ונהיה אדמדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה חזר - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר25/05/2015למרות זאת, אם זה מופיע רק בזמן קיום יחסים או אוננות לא סביר שמדובר בהרפס. יתכן שמדובר בתגובה לחיכוך או לחומר כלשהו שאתה משתמש בו. כדאי לפנות לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדרמובטשיר19/05/2015
שלום,
אני בת 28 ותקופה ארוכה של חצי שנה בערך, שאני סובלת מגרד בשפה בפות בצד אחד בלבד.
אציין כי הגרד בא והולך לרוב מגיע לפני מחזור.
הייתי אצל רופא אחד שאמר לי שזה כלום ופשוט לשמור על המקום מאוורר ושלא להתחיל עם משחות סטרואידיות.
הייתי אצל רופא נוסף ששלח אותי לבצע ביופסיה מחשש לקונדילומה.
התוצאות חזרו ואין קונדילומה אבל נמצא מחלת עור בשם: Squamous hyperplasia
והרופא רשם לי דרמובט לטיפול של שלושה חודשים חודש ראשון כל יום שני לסירוגין ושלישי פעמיים בשבוע.
אציין כי כבר חודשיים שאין לי גירודים כלל וממה שקראתי על המשחה התופעות הלוואי שלה קשות.
השאלה האם המשחה מטפלת בשורש הבעיה והמחלה תעלם או שהיא נותנת טיפול זמני לגרד עצמו?
אני חוששת להשתמש בה.
בנוסף, לא מצאתי הרבה מידע על המחלה שנמצאה לי.
אשמח לקבל המלצות או אלטרנטיבות נוספות לטיפול.
תודה.
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדרמובט - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר20/05/2015שיר שלום,
במסגרת הפורום איני יכולה להמליץ על טיפול או על שינוי בטיפול שקיבלת. עלייך לפנות שוב לרופא המטפל ולהתייעץ איתו.
באופן כללי משחות של סטרואידים הם טיפול ידוע ומקובל במחלות עור שונות.
squamous hyperplasia זה מצב בו יש עיבוי של העור, לעתים קרובות כתוצאה מגרד אולם לפעמים זה מופיע ללא סיבה ברורה. לרוב הטיפול בסטרואידים עוזר.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמובט יביא עלייך אסון בלתי הפיך
מירה26/05/2015הנזקים של דרמובט וסטרואידים ובפרט דרמובט הם בלתי הפיכים והם ניתנים ע"י רופאים קונבציונלים שאין להם תרופות לכלום.
תקראי מה כתב בזמנו רופא עור מקסים מצפוני שגילה מה שאחרים מסתירים.
מחלות עור ומין
מאת: ד''ר אריה י. ליפשיץ
דרמובט - משחה - תגובה
גלית, דרמובט הנו תכשיר סטרואידי פוטנטי. הסיבה היחידה לשימוש תכוף בתכשיר זה לעור איבר המין הנשי שאני מכיר הנה מחלה ששמה Lichen Sclerosus et Atrophicus.
המלצותי:
.1 הפסיקי מייד את השימוש בדרמובט לפני שיגרום לעור איבר המין שלך נזק בלתי הפיך
.2פני לרופא הנשים שלך לייעוץ חוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמובט יביא עלייך אסון בלתי הפיך - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר27/05/2015מירה שלום,
לכל תרופה יתכנו תופעות לוואי, מכאן ועד הודעה חד משמעית שזה יביא "אסון בלתי הפיך" המרחק רב.
גם הציטוט מייעוץ שיועד למטופלת מסויימת, שאנו אפילו לא יודעים מה היתה מחלתה, אינו בהכרח רלוונטי לכלל הנשים.
לידיעתך, נושא התמחותי כגינקולוגית הוא טיפול במחלות עור בפות. ישנן מחלות רבות באיזור הפות שהטיפול בהן הוא במשחות של סטרואידים, כולל דרמובט. כמובן שחשוב לדעת שהטיפול מתאים למחלה וחשוב להקפיד על כללים מסויימים.
יש לי נסיון רב בטיפול בתרופה זו במאות נשים והתגובה לטיפול טובה מאד . לא ראיתי עד כה אף אחת שהתרופה הזו גרמה לה "אסון בלתי הפיך".
בברכה,
ד"ר בינה כהן סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעתמשה18/05/2015
שלום לכם מומחנו המכובדים רציתי לדעת מה דעתכם על ביקור אצל נערת-ליווי, לבחור בתול בן 30 אשר מעולם לא יצר קשר זוגי , אינטימי, ולא קיים יחסי- מין.
אודה לכם על תשובתכם.
+* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר19/05/2015שלום לך משה,
לדעתי השאלה מופנית לפורום הלא נכון, היות ואין כאן שאלה רפואית אלא למיטב הבנתי שאלה יותר על הפן הרגשי והסקסולוגי.
אני מציעה כי תפנה את שאלתך לפורום סקסולוגיה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפהאור15/05/2015
שלום, רציתי לברר האם כתוצאה מיחסי מין אוראלים ניתן להידבק באפטות בשפתיים הפנימיות ובדלקת בחניכיים? ועד כמה נכון כי כתוצאה ממין אוראלי ניתן לחלות בסרטן הפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר19/05/2015שלום רב,
אפטות בחלל הפה אינן נגרמות ממחלות מין. ישנם פצעים אחרים בפה שעשויים להגרם ממחלות מין כגון הרפס.
מין אוראלי לא גורם לסרטן הפה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PCR ל STDמור14/05/2015
למה חשוב לעשות את הבדיקה עם הזרם הראשון של שתן הבוקר ?
מה קורה אם אין לי אפשרות כזו, איך יושפעו הבדיקות אם זה יהיה שתן מאוחר יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PCR ל STD - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר19/05/2015אין חובה לבצע את הבדיקה בשתן הראשון, והתוצאות יהיו אמינות גם אם זה יהיה מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה במחלות מיןאריה14/05/2015
שלום רב,
ברצוני לדעת האם ניתן להידבק במחלות מין כולל איידס משירותים שאינם נקיים. אתמול הייתי במסיבה בבית שהיה מלא באנשים שנכנסו לשירותים שם. ישנתי שם והיום נכנסתי לשירותים ושכחתי שלא ניקו אותם. אני שואלת זאת גם בהנחה שמישהו אולי טיפטף על האסלה שתן..
מאז אני חוששת שמא מצב כזה יכול להוטות הדבקה במחלות כמו: צהבת, זיבה, כלמידיה וכיו"ב.
האם יש סכנה במצב כזה? אודה לך אם תוכל/י להשיב לי ולהפיג מעט מחששותיי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה במחלות מין - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר19/05/2015שלום רב,
אין סיכון להדבקה במחלות מין בדרך שתיארת.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלזמהרון14/05/2015
שלום ד"ר,
לפני כתשעה חודשים החל אצלי פתאום גירוד ועקצוץ בקצה הפין מלווים בהשתנה דחופה וצריבה. בבדיקת שתן יצא אוראופלזמה פראבום. אורולוג אמר שמדובר בלדת בשופכה. לקחתי אנטיביוטיקה ולאחר מכן הבדיקה לאוראופלזמה יצאה שלילית. אלא שבינתיים ההשתנה הדחופה והגירוד והעקצוצים בקצה איבר המין לא הפסיקו. בדיקות שתן נוספות, בדיקת פרוסטטה כולל US, ותרבית זרע לא העלו שום ממצא חריג. אני נוטל ספסמקס כדי להקל על הדחיפות שבהשתנה.
האם יתכן שאלו הם סימפטומים של האוראופלזמה שנמשכים לטווח ארוך גם אחרי שהחיידק עבר (כך טוען האורולוג)? האם יש כיוונים נוספים שמומלץ לבדוק לאור ההימשכות של הסימפטומים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראופלזמה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר19/05/2015אינני אורולוגית, אולם לדעתי אם החיידק כבר לא נמצא הסימפטומים לא נגרמים ממנו. ישנן דלקות לא זיהומיות בדרכי השתן, אולם דלקת שנובעת מחיידק לרוב חולפת לאחר טיפול בחיידק ולא משאירה סימפטומים ארוכי טווח.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריכומונסדונה כהן13/05/2015
בוקר טוב, לאחר מספר ימים שהיו לי הפרשות כבדות ובצבע צהוב נגשתי לרופא נשים, הוא מיד הסביר לי שיש לי טריכומונס ושאל אותי אם אני בזוגיות קבועה. הזברתי שאני ובן זוגי נמצאים ביחד כשנה וחצי עם הפסקה קטנה באמצע לפני 4-5 חודשים.
הוא ישר אמר שאני צריכה בדק בית ושהחבר כנראה בוגד בי אם אני קיימתי יחסים עם מישהו אחר. הוא נתן לי טיפול של כמה כדורים למשך מספר ימים ונרות ונגינאליות כמוכן מרשם לבן זוגי. כמובן שהתעמתי מול בן זוגי והוא נשבע שלא קיים עם אף אחת יחסי מין.
יש לי לא מעט שאלות בנושא לפני שאני מגיעה למסקנה:
1. האם ניתן לקבוע טריכומונס בלי משטח מעבדה?
2. האם אפשר להדבק באמצעים אחרים: בגדי ים של אחרת. בריכת שחיה. אאילו עוד אמצעים?
3. האם זה יכול להיות אגור במשך שנים ופתאום להתפרץ - כלומר יתכן הבן זוג שלי נדבק בעבר ועכשיו זה התפרץ והועבר אלי?
4. האם יתכן שנדבקתי לפני שנה וחצי לפני הכרות עם בן זוגי ואני מסתובבת עם זה הרבה זמן ורק עכשיו התפרץ?
כי בעבר סבלתי הרבה מדלקות הדרכי השתן, גירודים וכאבים בנרתיק אבל תמיד אובחן שיש לי פטירה אן דלקת בדרכי השתן....
באופן כללי אודה להפניה לחומר כתוב מורחב יותר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריכומונס - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/05/2015שלום רב,
את צודקת בכך שלפני שמגיעים למסקנות יש לאמת את האבחנה בבדיקת מעבדה (תרבית או PCR). הפרשות, אי נוחות, גרד, דימום - כל אלו סימנים לא ספציפים שעשויים להתאים למספר רב של מחלות ולא תמיד אפשר לאבחן זאת בהסתכלות.
כמו כן יתכן שנדבקת לפני זמן רב ורק עתה הסימפטומים ברורים יותר. החיידק לא עובר במגע עם בגדים או בשירותים.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוריפלסמה בשתןדרור11/05/2015
שלום..
עשיתי בדיקת שתן כחלק מהתמיינות למשרה ממשלתית ונמצאתי חיובי באוריפלסמה, האם דבר זה יכול לשלול את מועמדותי בקרב רופאים תעסוקתיים ואיך ניתן לטפל בעניין?
אם אפשר לתת גם רקע על חיידק זה..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריפלסמה בשתן - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/05/2015לא סביר שזה ישלול את מועמדותך. עליך לפנות לרופא משפחה או אורולוג להמלצה על טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)